Punamusta

Jäsen
Päivän kärkikamppailu Oulun Raksilassa - vastakkain sarjan paras alivoima ja vaisuin ylivoima

Kärpät - Ässät klo 18.30 (Oulun Energia Areena)


Torstain kahden ottelun SM-liigakierroksen kärkikamppailu pelataan Oulun Raksilassa. Vastakkain ovat sarjataulukon kakkonen Kärpät ja viides Ässät. Kohtaaminen on joukkueille kauden ensimmäinen. Viime kaudella voitot menivät Kärpille puhtaasti 4-0 ja pisteet 11-1. Ottelussa kohtaavat myös liigan erikoistilannepelaamisen ääripäät: Kärppien puhdas alivoimaprosentti 100,00 on paras kaikista, kun taas Ässien ylivoimaprosentti 3,85 on selvästi kehnoin kaikista. Niin Kärppien ylivoima- kuin Ässien alivoimaprosentti on myös viiden pienimmän joukossa.

***** *****

Kotijoukkue Kärpät on sarjataulukon kakkossijalla 16 pisteellä, seitsemän pistettä Tapparaa jäljessä. Jukurit majailee yhden ja Lukko kolmen pisteen päässä. Kärpät on voittanut seitsemästä ottelustaan kuusi, joista kaksi jatkoajalla. Ainoa tappio on Tapparaa vastaan kärsitty vierastappio lukemin 3-2. Viime ottelussaan Kärpät kellisti Ilveksen rajun avauserän myötä tyylipuhtaasti 5-0. Kyseessä on myös joukkueen toistaiseksi ainoa yli kahden maalin erolla tullut voitto. Kärpät on 11 päästetyllä maalilla tilaston positiivista kärkipäätä. Joukkueen verkko on heilunut vain kahteen otteeseen yli kaksi kertaa, molempina kertoina kolmesti. Oululaisten maalivahdit ovatkin torjuneet mallikelpoisesti Justus Annusen torjuntaprosentin ollessa 94,06 ja slovakialaisen Patrik Rybarin 93,59. Otto Karvinen johtaa Kärppien sisäistä maalipörssiä viimeisteltyään jo neljä täysosumaa seitsemään otteluun, kun kahtena edelliskautena 85 ottelua kärppänutussa tuottivat yhteensä viisi maalia.

1. Jesse Puljujärvi (7 ottelua, 2+4=6)
2. Juho Lammikko (7 ottelua, 1+5=6)
3. Otto Karvinen (7 ottelua, 4+1=5)
4. Shaun Heshka (7 ottelua, 2+3=5)

Vierasjoukkue Ässät oleilee sarjataulun viidennellä sijalla 12 pisteen saldolla. Takana ovat Pelicans tasapisteissä, JYP pisteen ja HPK sekä TPS kahden pisteen päässä. Patapaidat ovat voittaneet seitsemästä ottelustaan neljä ja hävinneet kolme. Ässät on jumboparin Sport ja Ilves ohella ainoa tasapelitön joukkue. Viime ottelussaan Pata kellisti KalPan vieraissa 0-3, joten molemmat joukkueet lähtevät otteluun nollapeli allaan. Ässät ei ole pelannut vielä ottelua, jossa molemmat osapuolet olisivat iskeneet vähintään kaksi osumaa. Joukkue on 12 tehdyllä maalilla vähiten maalirautojen väliin osunut sikermä. Tiistain vastustaja KalPa on maaleissa toiseksi viimeinen 15 osumalla. Ässät on tosin päästetyissä maaleissa neljänneksi viimeinen Kärppien, Lukon ja Tapparan jälkeen. 15 takaiskumaalista 11 on tullut Tapparaa ja JYPiä vastaan pelatuissa otteluissa. Muissa otteluissa pataveskari on antautunut alle kahdesti. Maalivahti Sami Aittokallio torjui tiistaisen nollapelin ja omaa koko liigan toiseksi parhaimman torjuntaprosentin Tapparan Michael Garteigin jälkeen (96,81).

1. Peter Tiivola (7 ottelua, 3+3=6)
2. Edwin Hedberg (7 ottelua, 3+1=4)
3. Aleksi Rekonen (6 ottelua, 1+2=3)
4. Tommi Taimi (7 ottelua, 0+3=3)

***** *****

Kärppien tämänhetkinen voittokerroin on 1,32 ja Ässien 7,20. Joukkueiden viimeisimmästä 10 kohtaamisesta voitot ovat Kärpille 8-2. Ässien viimeisin kolmen pisteen voitto oululaisista on tammikuulta 2017. Raksilasta Ässät on hakenut viimeksi täydet pisteet 14. helmikuuta 2013. Illan ottelusta muodostuu tasavahva vääntö pisteistä, mutta Kärpät nappaa voiton paremmalla viimeistelyllä lukemin 3-1.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kärppien tämänhetkinen voittokerroin on 1,32 ja Ässien 7,20. Joukkueiden viimeisimmästä 10 kohtaamisesta voitot ovat Kärpille 8-2. Ässien viimeisin kolmen pisteen voitto oululaisista on tammikuulta 2017. Raksilasta Ässät on hakenut viimeksi täydet pisteet 14. helmikuuta 2013. Illan ottelusta muodostuu tasavahva vääntö pisteistä, mutta Kärpät nappaa voiton paremmalla viimeistelyllä lukemin 3-1.
Tuo on nyt se oleellinen tuo 14.2.2013, koska se jossain jo mainittiin, että Ässät ei ole voittanut Oulussa kertaakaan mestaruuskevään 2013 jälkeen. Ja onhan se nyt aika eeppistä kertomaa, ja tuo historia nyt varmasti noissa kertoimissakin näkyy. Sillä onhan tuo 7,20 nyt ihan jäätävä lukema kun miettii, että kautta on pelattu vasta seitsemän ottelua, ja että Ässät on kuitenkin aloittanut runkosarjan 1,7p/ottelu tahdilla

Toki totuuden nimissä voiton todennäköisyys on ainakin 80/20 Kärppien hyväksi, mutta siitä huolimatta ihan pakko tuolla kertoimella pistää vitonen Ässien suoralle voitolle. Koska se, että myöntää lähtökohtaiset tosi asiat ei kuitenkaan estä sitä, etteikö silti voisi uskoisi omiensa mahdollisuuksiin..

Tiistain voittavaa kokoonpanoa on vähän viilailtu. Ässät tänään

Killinen-Tiivola-Rekonen
Niemeläinen-Stenqvist

Hedberg-Kivenmäki-Hirvonen
Åkerström-Taimi

Spink-Spink-Salmio
Varttinen-Vuorisalo

Juhola-Appelgren-Pihlajamäki
Salmela

Tarasov (Aittokallio)

Tylor Spink siis palautettu sentteriksi, ja ilmeisesti aika monenkin toivoma Salmio siinä poikien kanssa. Nelonen on taas palautettu tuohon työmiesosaston muotoon. Maalilla siis hankalan alun kaudelleen saanut supertalentti Tarasov, jolle tämä onkin nyt oikea paikka pelata, koska voittamisen paineet ovat kuitenkin hyvin pienet. Nyt tärkeintä on, että pelaa ja saa omaa tekemistään takaisin raiteille, koska kahdessa edellisessä hänen pelissään ei olla nähty sitä "oikeaa Tarasovia". Toki oletus on myös, että joukkue pelaa tänään kuten kotona Tepsiä vastaan tai tiistaina Kuopiossa. Missään nimessä sellaista Jyväskylässä nähtyä ohi-peliä ei saa tulla..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Hyvän ketjun avauksen jälkeen ei varsinkaan tästä pelistä tarvitse ihmeempiä sanoa.

Kärpät voittaa, mutta lukemat selviää sitten pelin jälkeen. Jos jotain ihan käsittämätöntä velttomunaisuutta on oululaisten pelissä, niin pisteen saattaa Ässät saada. Ennakkoon se kauden varmin tappio ja rekordi ei muuhun saa uskomaankaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien maalivahtipeli on tänään tärkeässä roolissa, mikäli jotain pisteitä halutaan haalia. Mikäli Tarasov pelaa unelmapelin niin Ässillä on täydet mahdollisuudet yllättää ja kaapata jotain pisteitä mukaan Oulusta. Ennakkosuosikin asemasta ei ole mitään epäselvyyttä mutta urheilussa on isompiakin yllätyksiä sattunut kuin Ässien voitto lokakuussa Oulussa....

Peli lähtee joka tapauksessa käyntiin 0-0 lukemista.
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tänään on pakko laittaa pitkävetoon voitot sekä Ässille että Sportille. Kympin panostuksella taitaa saada pitkälti yli neljäsataa jos kohdalleen osuu. Ja haistan siihen pienet mahdollisuudet, josko Kärpillä ja Tapparalla olisi takit auki?
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kärpät tänään:

Pyörälä - Lammikko - Puljujärvi
Lindsten - Pesonen - Koblizek
Hermonen - Kristof - Karvinen
Sailio - Räty - Räty

Krejcik - Heshka
Byström - M Niemelä
Kukkonen - T Niemelä
Huttula

Rybar (Annunen)

Ykkösketju jatkaa tutussa koostumuksessa. Pesonen saa laidoilleen Lindstenin ja Koblizekin, ja Kristof Hermosen ja Karvisen. Neloskentässä Rätyjen laidalla tällä kertaa Sailio.

Kuten omassa osiossa ollaan hahmoteltu, niin perinteisestä nelosketjusta on luovuttu. Ei kuitenkaan ehkä se ketjukokeilu, jota ollaan omassa osiossa hahmoteltu, mutta vaihtelua kuitenkin.

Pakistossa ei isoja muutoksia. Maalivahdit jatkavat 50/50 peluutuksella.

Raksilasta Ässät on hakenut viimeksi täydet pisteet 14. helmikuuta 2013.
Tämä on todella hämmentävä tieto. Ei Kärpät kotihallissaan ole niin voittamattomalta tuntunut...
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Tämä on todella hämmentävä tieto. Ei Kärpät kotihallissaan ole niin voittamattomalta tuntunut...
Voi, ei ole todellakaan hämmentävää Ässien osalta
Jo pari vuotta jos joku peli jätetään muiden menojen takia katsomatta, niin se on aina tämä peli. Runkosarjan peli Oulussa, porilaisittain ei mitään jännitettävää tai katsottavaa.

Kaikki superyllätykset, eli mikä tahansa pistemäärä, on posia kotiinpäin, mutta taidan hoitaa muita hommia illan ja katsoa lopputuloksen liigan sivuilta. Lauantaina on taas vähän jännitettävääkin.

Usein myös Ässät itse on pelannut vähän haluttomasti Oulussa (mistähän lähtee syy) ja periaatteessa rutiini riittää kotijoukkueelle. Katsotaan jos yllätyttäisiin, mutta tuskin.

Peliä seuraaville hyvää kiekkoiltaa.
 

67-Hgy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onneksi tämän kauden Kuopio Oulu turnee osui arkipäiville. Ei Pataljoona voinut järjestää tätä kolme kertaa järjestettyä pe - su kahden yön reissua. Kahdella niistä tullut oltua mukana ja molemmilta reissuilta mukaan jäi nolla pistettä. No, hyvässä seurassa tappiotkaan ei nyt niin tuntuneet. Mukavia kaupunkeja molemmat. Nyt on alla komea voitto Kuopiosta. Tästä pelistä tietysti tappio on todennäköisempi, mutta hyvän puolustuksen ja täsmäisku maalien jälkeen voi tänään pisteistäkin jäädä padan mukaan.
 
1971 1978 2013

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kunhan ei mitään persraiskausta tule, niin kelpaa. Liike kuntoon ja puolustus tiukkana, niin hyvä. Kärpät on mörkö, kuten Jyppikin, tosin vielä moninkerroin pahempi. Joskohan ne oululaiset tulis takki auki? Jaa Mannerin alaisuudessa?
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikka luotto omiin on kova ja ketjusommittelut näyttävät onnistuneilta niin Veikkauksen Ässien ylikertoimen vuoksi taidan laittaa pienen summan vierasvoitolle. Ässät on kuitenkin aloittanut pirteästi ainakin omiin odotuksiin nähden.

Tänään olisi ollut mielenkiintoista nähdä ex-kärppä Sami Aittokallio maalilla. Ainakin tilastojen valossa on saanut positiivisen vireen päälle. Oulussa (ja ilmeisesti Vaasassakin) miestä vaivasi todella vaihtelevat peliesitykset. Silloin kun negatiivinen kierre alkoi niin oikein mikään ei tarttunut. Vierailta myös Edwin Hedberg on seurannan alla, vaikuttaa klippien perusteella pelimieheltä.

Kotijoukkueelta seurannassa kolmosketjusta Hermonen-Karvinen ja nelosesta Rädyt. Eiköhän nämä herrat lopulta ratkaise pelin Kärpille.
 
Jos ei huijaa, ei halua voittaa.

Punamusta

Jäsen
Kärpät ohitti maalivahdin kerran eikä Ässät kertaakaan. Kun vierailijat eivät saaneet luotua tasoitusta, Kärpät sinetöi lopulta pelin parilla tyhjällä häkillä. Lammikolla kahden maalin ilta ja Rybarille toinen peräkkäinen nollapeli. Ässien Tarasov ei hävinnyt virkaveljelleen kuin maalin mitalla.

Ottelu olisi ollut voitettavissa parilla ylivoimamaalilla, mutta Padan ruuti ei ollut riittävän kuivaa, tai sitten osumatarkkuus liian huono. Onnittelut Kärpille pisteistä.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ottelu olisi ollut voitettavissa parilla ylivoimamaalilla, mutta Padan ruuti ei ollut riittävän kuivaa, tai sitten osumatarkkuus liian huono.
En kyllä ole varma tästä. Mannerin aikoina se, että joukkue on tasatilanteessa tai tappiolla ei ole yleensä merkinnyt vääjäämätöntä tappiota, mutta toisaalta johdossa ollessa ei välttämättä ole päädytty mihinkään älyttömiin murskalukuihin. Tein tuosta tilastoa viime kaudella, kun niin monessa ottelussa annettiin vastustajalle ensin johtoasema - muistinvaraisesti ei ollut kovin merkittävää eroa loppuviimeksi.
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Viimein käväisin katsomassa miten se matsi päättyi. Yllättävää, ei edes yhtä maalia tehty Oulussa. Täytyy vilaista koska on seuraava Oulun peli, niin voi katsella vaikka kattoon sen ajan.

Lauantaina sitten päästään taas seuraamaan peliä missä on mahdollisuus voittaa. Eteenpäin.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ässien puolesta voi sanoa, että maalin peli kuitenkin. Onhan tuo homma nyt ihan eri mallilla Atun käsissä kuin viime vuonna. Ässät taistelee jonkin verran vajaalla materiaalilla ihan ketä vastaan vaan. Työteliäs "Sakari Salminen" tuosta puuttuu. Mutta aivan kuten ennustin, Ässillä on sauma 10n joukkoon. Ei tuo uskottava pelitapa tuosta pitkiksi ajoiksi romahda.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Viimein käväisin katsomassa miten se matsi päättyi. Yllättävää, ei edes yhtä maalia tehty Oulussa. Täytyy vilaista koska on seuraava Oulun peli, niin voi katsella vaikka kattoon sen ajan.

Lauantaina sitten päästään taas seuraamaan peliä missä on mahdollisuus voittaa. Eteenpäin.
Itse en ihan koko matsia nähnyt, pari ekaa erää. Ja vaikka nollaa näyttää, niin totuus on, että Ässillä oli useita loistavia paikkoja tehdä se maali ja useampi. Harmittavasti vaan tuo tehokkuus maalipaikoissa on nyt aika iso ongelma.

Toki paikkansa oli myös Kärpillä, mutta ei oltu kuitenkaan ihan ottavana osapuolena koko matsia.
 
"Alaston ei pelkää taskuvarkaita."

- Intialainen sananlasku

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu kyllä Ässät pelasi hyvän ottelun, 2. erää hallitsikin aika selvästi. Hyvä peruspeli 5-5:llä toimii jo, erikoistilannepelaaminen kuntoon, niin alkaa pisteitä ropisemaan.
Jännä homma, että oli sitten kuka vaan valmentaja, niin vuodesta toiseen ylivoima on kuraa. Siinä Porin vedessä on jotain yvlamautinta.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Juu kyllä Ässät pelasi hyvän ottelun, 2. erää hallitsikin aika selvästi. Hyvä peruspeli 5-5:llä toimii jo, erikoistilannepelaaminen kuntoon, niin alkaa pisteitä ropisemaan.
Olin todella yllättynyt kuinka hyvin pysyttiin mukana, ja saatiin ihan kivasti maalipaikkojakin. Odotin Tappara-pelin toisintoa, eli kuivana kakkoseen ja lujaa, mutta olihan tuo nyt ihan erinäköistä. Ehkä oltaisiin se pinna ainakin ansaittu. Syötöt napsahti kohdilleen ja puolustettiin ihan mallikkaasti, Tarasovkin pelasi hyvän pelin. Ylivoima vaan on tehotonta neppailua + missatut läpiajot. Simppelillä kuviolla niitä maaleja alkaisi varmasti tulemaan, mutta esimerkiksi Kivenmäen rystylätyt neliön läpi ei oikein kuulosta kauhean fiksulta kuviolta. Kiekkoa viivaan ja suoraan syötöstä vetoja + vähintään yksi äijä hakkaamaan ripareita sisään.

Se 5 v 3 yli minuutin oli kyllä kamalaa, kiekko ei liikkunut ja vetoja kartettiin.

Veikkaan että Kärpät ei ihan terävimmillään ollut, mutta ei nyt mitään surkeaa suorittamista sieltäkään. Toki sieltä puuttui esim. Jokinen(en tiedä kuinka suorittanut alkukaudesta), mutta materiaalilta oltiin kuitenkin niin paljon perässä että kyllä tuota voi hyväksi suoritukseksi sanoa noin niinkuin pelillisesti, vaikka turpaan tulikin.

Tänään sitten kerho nurin ja takaisin voittojen tielle. Ollaan kuitenkin kuuden sakissa vielä.
 
Viimeksi muokattu:
Porilaiset hitsaa tykimmin!

On vaikeaa olla nöyrä, kun on niin mahdottoman hyvä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy