To 29.12.2011 Tappara - Kärpät

  • 9 641
  • 37

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sanoinkin jo seuraavassa kappaleessa - jos et sattunut huomaamaan - että tuomareilla vaihtuu linja joukkueiden pelitapojen mukaan. Jos kaksi joukkuetta pelaa "puhdasta" lätkää, niin silloin rikkeistä sakotetaan helpommin. Jos taas toinen joukkue pelaa rikkovampaa lätkää, kummaltakin joukkueelta otetaan vain räikeimmät rikkeet pois.

Satuin huomaamaan, mutta sitten luin, että siinä oli sitä tuttua valitusta tuomareiden tasosta ja tekemisistä niin menetin mielenkiintoni. Sinänsä tuo mitä nyt kirjoitit on hyvin sanottu ja pitää paikkansa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voitto tuntuu hyvältä. Tapparan loukkaantumissuma on kyllä karmaiseva. Sympatiaa tunnen, sillä Kärpillä on ollut samanlainen tilanne pakkien loukkaantumisien kanssa niin tällä kuin edellisellä kaudellakin.

Tapparan hyökkäyskalusto on täysin mätä, puolustusorientoutunut ja uutta työpaikkaa jo ajatteleva valmentaja. Siihen kun lisätään puolustuspään loukkaantumiset, niin tulos näkyy jäällä. Paska on paskaa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vähän eri luonteinen oli tämä kuin monet Tapparan pelit Hakametsässä tällä kaudella.

Nythän peliä jopa vietiin ja luotiin tilanteita enemmän kuin vastustaja mutta Karhunen ja onni pitivät Kärpät johdossa loppuun asti. Turhauttava tappio kun joukkue taisteli vajaamiehisenä hyvällä ilmeellä mutta joskus käy näin.

Avauspelin jälkeen Brett Skinneristä tuli mieleen Kimmo Pikkarainen, nyt jo sentään Löki Laksola. Parempaan suuntaan siis ja taas yli puoli tuntia peliaikaa. Pidän kiekollisesta pelistään koska Tappara-pakisto huutaa hyviä syöttäjiä. Jos sijoittumiseen perustuva puolustuspeli ei tuota jatkossa liikaa miinuksia, on vahvistus.

Humlin tönäisy Skinnerin selkään avauserässä oli taas sitä kunnioituksen puutetta mitä liigassa näkee liikaa. Molemmilla kova vauhti ja Tapparan maalin kulmalla tsekki työntää selästä jolloin puolustaja menettää tasapainon ja liukuu laitaan, nämä pois. Jos Skinner olisi loukkaantunut niin vaatisin Humlille pitkää pelikieltoa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tapparan hyökkäyskalusto on täysin mätä, puolustusorientoutunut ja uutta työpaikkaa jo ajatteleva valmentaja. Siihen kun lisätään puolustuspään loukkaantumiset, niin tulos näkyy jäällä. Paska on paskaa.

Verrattuna Kärppien ykköskenttään Piku-Huml-Haataja niin Makkonen-EJ-Venu oli valovuoden parempi.

Barkov, Peltola, Männikkö puuttui. Barkovin puuttuminen näkyy kahden muun ei.
Kovanen ja Halme puuttu edelliseen peliin nähden. Poissaolo ei näkyny.

Räty oli sai vastuuta aika paljon ja kyllä nuori mies tuosta oppii. Joutui kyllä tänään liian kovaan paikkaan mutta siihen nähden pelas hyvin vertailukohtana Snopek vastaustajilta.

Tapparasta hyökkääjistä puhtaat paperit saa ykköskentän hyökit vaikka maalejakin vois tehdä. Sen lisäks Palola ja Ahtola olivat hyviä. Tallbergilla, Strömbergillä ei tämän päivän esityksellä ole asiaa kokoonpanoon.

On tää kiekko jännä peli. Tiistaina Ilvestä vastaan 2 pinnaa oli huutava vääryys. Tänään 0 pinnaa myös samaan kastiin. Kärpät ei olis ansainnut kolmea pistettä tuolla surffailulla.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hämmästyttävän huonoa peliä Kärpiltä. Kotijoukkue aivan sillassa kokoonpanon puolesta jo ottelun alkaessa ja aina pahemmaksi muuttui ottelun edetessä. Toki ensimmäiset viisi minuuttia meni niin, että Tappara ei koskenut hyökkäysalueella kiekkoon ollenkaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen pidemmälle kehittyi Tapparan peli, ollen ottelun lopussa jo lähes liigakelpoista.

Onhan se kauheeta, syötöt, sijoittumiset, etäisyydet ja kaikki ihan poskellaan. Kaksinkamppailut hävitään ja ite olen kylllä sitä mieltä että kesällä ei ole tehty oikeita asioita. Kaikilla kirvesrinnoilla on kokoajan kiire.
Mitä pelityyliin tulee niin kitisevät turhasta Nämä harvat täällä. Olisihan se makoisaa kun olisikin kunnon kahvaa ja voimaa, mutta ei.

Miehistä kentällä sen verran että Kaijomaa on panikoinut RD n tulon jälkeen ja peli on jumissa. Ekbom on Mestis tasoa ja Skinner todella mielenkiintoinen vajavaiseksi kanukiksi. Välilllä ihmettelen kuinka puusiilmiä liigapelaajatkin usein ovat. Useimmat ei näe kuin sen yhden vaihtoehdon ja jos tilanne on vieras, eivät pysty soveltamaan mitään muuta. Edes sitä yhtä.

Pystyykö näillä otteilla muka välttämään karsinnat?
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Hämmästyttävän huonoa peliä Kärpiltä. Kotijoukkue aivan sillassa kokoonpanon puolesta jo ottelun alkaessa ja aina pahemmaksi muuttui ottelun edetessä.

Tämä on valitettavasti totta. En enää edes muista koska Kärpät olisi viimeksi Hakametsässä päässeet tasolleen. Joku ihme kirous siinä hallissa on. Alku lupasi paljon, mutta silmänräpäyksessä vaihdettiin vapaalle.
 

jh1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere Saints
Tämä on valitettavasti totta. En enää edes muista koska Kärpät olisi viimeksi Hakametsässä päässeet tasolleen. Joku ihme kirous siinä hallissa on. Alku lupasi paljon, mutta silmänräpäyksessä vaihdettiin vapaalle.

Kuten etusivun otteluraportissakin lukee niin Ara otti pelin jälkeen esiin Hakametsän nihkeämmän jään yhtenä mahdollisena syynä normaalia heikommille otteille Tampereella.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ottelun jäähytilastoistahan se on helposti todettavissa kumpi joukkueista siellä on rumemmin pelannut. Eihän Kärpät saanut ainuttakaan ylivoimamahdollisuutta ennen pelin ratkeamista, kun taas Tapparalla niitä oli useampikin. Hyvin siistiä peliä kotijoukkue pystyi tuolla materiaalilla pelaamaan. Varmaan kauden ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinenkin peli, jossa Kärpät jäi noin totaalisesti ilman ylivoimaa.

Onneksi kuitenkin tällä kertaa oli tuuriakin matkassa, eikä Hakametsästä palattu tyhjin käsin. Kelpaahan se, kun ei siellä näköjään hyvinkään pystytä pelaamaan. Hieno juttu, että Karhunen on noin nostanut tasoaan. Yksi helppo sinne taas meni, mutta muuten vakuutti ja torjui tämän voiton. Kenttäpeli oli alun jälkeen melko sekavaa saissea huipentuen kolmannen erän päättömään roiskimiseen. Toivottavasti tiistaina jatketaan kotijäällä taas enemmän "meidän pelin" opein.
 
Uskomatonta settiä kyllä Kärppien miehet täällä latelevat. Itseäni nimenomaan ihmetyttää se että Tappara estää/roikkuu niin vähän vaikka se olisi huomattavasti sallittavampaa. Puolustajat seuraa metrin päässä miehiä ja välttää kontaktia jäähyjen pelossa.

Kärpiltä jatkuvaa kiekottoman estämistä ja huomaa että Ara on pudonnut kelkasta meidän pelistä. Hyökkäyspäässä blokkaillaan ja taklaillaan painetta antavaa vastustajaa jolloin saadaan kiekolliselle tilaa.

Noita asioita olen odottanut (ja toivonut) monessa Kärppien pelissä. On ollut raivostuttavaa katsoa, kun seuraavat jäähyjen pelossa vastustajaa metrin päästä ja sen seurauksena ensimmäisestä hipaisusta aina jäähyt. Ennemmin suoraan samanlaista estämistä ja roikkumista kuin vastustajalta ihan alusta asti, niin tuomareiden silmä "tottuu" estämispeliin. Liian siististi pelatessa antaa kyllä tämän liigan tuomareille liian helpon kohteen. Yhdessä pelissä noista voi jäähyjä enemmän tulla, mutta pitkässä juoksussa rumempi peli kannattaa varmasti. Ei ole hyväksi jääkiekolle ei, mutta tuomareilla on luontainen taipumus yrittää saada jäähyt tapahtumista huolimatta tasan (yleensä onnistuvat), joten selvää etuahan estämispeli, missä Dufva ei ole muuten eilisen teeren poika, tuottaa.

Miten Jakub Sindel pelasi? Jotenkin tuntuu, että mies on melko turhake.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Miten Jakub Sindel pelasi? Jotenkin tuntuu, että mies on melko turhake.

Kyllä. Vauhtia on hyvin, mutta aina hyökkäysalueelle päästyään hakee itsekkäästi laukausta ja tästä avautuikin Tapparalle muutaman kerran ylivoimahyökkäys. Peliälyssä puutteita, kuten fysiikassakin. Puolustuspäässä Sindel oli varmaankin eniten kujalla Kärpistä, joten en minä ainakaan sopimusta tarjoaisi, mikäli ei paranna ja paljon.
 

Fordél

Jäsen
Mites Mikko Liukkonen onnistui ottelussa? Ainakin vastuuta tul oikein mukavasti, mutta pysyikö vauhdissa?
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mites Mikko Liukkonen onnistui ottelussa? Ainakin vastuuta tul oikein mukavasti, mutta pysyikö vauhdissa?

Hauska juttu muuten oli se, että Liukkonen pelasi ainakin viisi vaihtoa pakkina, kun Tappara joutui Ekbomin ja Leimun loukkaannuttua pelaamaan neljällä puolustajalla. Muuten hän ei erityisesti säväyttänyt, vaan oli melko harmaata massaa. Melko nopea pelaaja ja pelisilmääkin on, mutta hieman arka vaikutelma jäi. Luopui todella helposti kiekosta ja kulmaväännöissä ei ollut omillaan. Menee joukon mukana, mutta en usko, että pysyvästi kärkiketjuihin olisi liigassa asiaa.
 

Fordél

Jäsen
Hauska juttu muuten oli se, että Liukkonen pelasi ainakin viisi vaihtoa pakkina, kun Tappara joutui Ekbomin ja Leimun loukkaannuttua pelaamaan neljällä puolustajalla.

Heh ok. Ei ole KooKoossa tuolla paikalla pelannut muistaakseni koskaan eikä ole pakkitaustaa, mutta kyllähän sitä nyt liigassa muutaman vaihdon voi pakkina vetää.

Muuten hän ei erityisesti säväyttänyt, vaan oli melko harmaata massaa. Melko nopea pelaaja ja pelisilmääkin on, mutta hieman arka vaikutelma jäi. Luopui todella helposti kiekosta ja kulmaväännöissä ei ollut omillaan. Menee joukon mukana, mutta en usko, että pysyvästi kärkiketjuihin olisi liigassa asiaa.

Kuulostaa aikalailla siltä mitä odotinkin. Eli liike ja pelinäkemys riittää, mutta kulmapeleissä ei ole liigassa omimmillaan ja niitähän varmaan Tapparan pelaamisessakin tulee. No ehkä arkuuskin vähenee jo seuraavassa pelissä.

Kiitos muuten vastauksesta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös