To 25.01.2007 Ässät-TPS

  • 5 584
  • 31

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
TeePeeÄss tänään:

Hurme-Santanen

Berg-Kiprusoff
Sicak-Jokinen
Backman-Saarinen

Vahalahti-Ulmer-McDonell
Barrett-Makkonen-Suominen
YT-Sykkö-Aho
Alatalo-Pulliainen-Mäkinen


Ei ole kovin kummoiset odotukset tähän otteluun. Ässät ei, luvalla sanoen, ole joukkue, jolle saisi yhtäkään pistettä antaa, mutta TPS:n taaperrusta katsoessa tänään ei Turkuun ainakaan täyttä pottia lähde. Nurminen sivussa, Hurme haparoinut, Barrett ei vain osaa...

Ässien maalivahtipeli on toki TPS:n suuntaan lupauksia herättävä. Onko siellä edes maalivahtia? Nyt, kun Kaitsu on poissa, niin Vahalahden täytyy taas nousta askel ylemmäs kohti valokeilaa.

Antoisaa kiekkoiltaa.
 

Korinekki

Jäsen
Ässät pääsee tänään paineitta Tepsin kimppuun ja toivon, että porilaiset auttavat tänään Lukkoa kaatamalla TPS:n. Itsekin täytyy mennä paikalle katsomaan peliä. Nurmisen puuttuminen helpottaa Ässien urakkaa. Veikkaan, että passiivinen TPS joutuu jäähyilemään ja Kivenmäki juonii tarvittavat osumat.
Tuohon maalivahtikysymykseen vielä sen verran, että toivottavasti Kilpeläinen on tänään Ässien maalissa.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ottaako Sykkö Kaitsun roolin?

Uskon että Kaitsun sivussaolo herättää joukkueen luistelemaan ja taistelemaan enemmän. Kakkosketjun on onnistuttava antamaan taustatukea, Makkonen on ollut todella hämärän rajamailla eikä Suominenkaan ole ihan pystynyt nousemaan villeimpien kuvitelmien tasolle. Barrettiltä toivotaan väläystä ratkaisukyvystä.

Ässillä Maven ja maalivahti/puolustuspelin onnistuminen ratkaisee paljon. Viimeksi Turussa (8-3) TPS-pelaajat unohtuivat lähes täysin porilaisten pihdeistä, ja TPS pääsi aika helposti ratkaisemaan ottelun.

Veikkaan tasapeliä, ja rankuilla TPS-voittoa.

Lingei:

Jatkoajan ennakko
assat.com ennakko
hc.tps.fi ennakko
SM-liiga mediasivu
Nettiselostukset
 

Aina Pata

Jäsen
Pata tänään

Kaltiainen
Kilpeläinen AK


1. kenttä
Peltonen AK - Konttinen AK
KivenmäkiAK - Häppölä AK - Kuusela AK

2. kenttä
Rontti -Toivonen
Joensuu - Kuparinen - Crombeen

3. kenttä
Tieranta - Fransson
Turunen - Wandell - Healey

4. kenttä
Kesä - Heikkinen
Huhtanen - Takala - Forsbacka
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tässä säälipleijarit meinataan välttää, niin näistä loppuviikon otteluista on melkein otettava täydet 6 pistettä. Helpommin sanottu kuin tehty. Pori on vaikea paikka ja TPS:lla on kokoonpanohuolia, kun jo ennestään kapeasta materiaalista on kaksi avainpelaajaa sivussa. Nurmisen ja Rauteen panos on tällä kaudella ollut merkittävä. TPS on taas mitä ilmeisemmin yhden ketjun varassa, ja mikäli Ässät sen saa pidettyä kurissa, on pisteiden jääminen Poriin hyvin todennäköistä. Toisaalta meidän kanukit ovat olleet tehokkaita Ässiä vastaan. Sentterikalusto on aika heikko tällä hetkellä. Ulmer-Makkonen-Sykkö-Pulliainen.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Kliseitä toisensa..

..perään, mutta olisi kohtuullisen tärkeää TPS:n saada voitto pelistä.

Ihan sama -taas kerran- millaisella kilpikonnapuolustuksella se saadaan aikaiseksi, kunhan tekevät yhden maalin enemmän kuin kotijoukkue.

Lähtökohdat ovat toki haastavat mutta yrittää pitää viimeiseen saakka. Kausi ei kuitenkaan vielä ole paketissa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
jtuominen kirjoitti:
..perään, mutta olisi kohtuullisen tärkeää TPS:n saada voitto pelistä.

Seuraavista kahdesta pelistä kaikki alle 6 pisteen on katastrofi. Ei kai tässä muuta tavoitetta Tepsille voi asettaa?

Ikävämpi homma on, että Ässillä on hyvät snaipperit tiimissä ja strategina yksi Suomen oikeasti eikä vain juhlapuheissa johtavista kiekkoanalyytikoista, revi siitä sitten SM-liigan johtavaa pelikirjaa auki kuolevaisille.

Vaikea ilta tulossa jos eroa ei saada heti alkuun revittyä kahden-kolmen maalin verran. Ulmer & McDonell ovat skuupin alla tänään näissä asioissa, se on varmaa. Myös Vahalahden toppahousut pyritään pitämään poissa A-luokan paikoilta.

Terv. nimim. Sykkö 5 - Hurme 4
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä lie Ässien motivaatio pelissä kun panosta ei ole ollut enää vähään aikaan. Tosin ei viime viikollakaan silti ilmaisia pisteitä kenellekään annettu ja kaatuihan siinä Espookin.

Ässillä on lähinnä kiusantekijän rooli loppukauden ajan. Toisaalta nyt olisikin mukava tehdä kiusaa Lukolle ja ottaa sekä tänään että lauantaina tappiot niin saadaan vaikeutettua naapurin tietä kuuden sakkiin, edes vähän, koska eihän sitä tiedä miten pienillä marginaaleilla ne paikat lopulta jaetaan. Tosin Lukko on ollut sen verran hyvässä vedossa, että lienee turhaa spekulointia. Kunhan yritän kaivaa jostain edes vähän mielenkiintoa illan kamppailuun.

Pitkävedossa annetaan Tepsille mieletön 2.10 kerroin, joten kioskin kautta kotiin ja kakkonen lapulle sekä jännäämään miten käy.
 

pygmalion

Jäsen
Pressiboxi kirjoitti:
Ikävämpi homma on, että Ässillä on hyvät snaipperit tiimissä ja strategina yksi Suomen oikeasti eikä vain juhlapuheissa johtavista kiekkoanalyytikoista...

Mitä, onko Läntisen Iipi tehnyt paluun? Vai kehen tässä viitataan?

Eiköhän Tepsin uusi suoraviivaisempi pelitapa ole myrkkyä porilaisille, ja Jortshun jengi jyrää vastustamattomaan 0-1-voittoon. Luvassa siis värikäs kiekkoilta, vierasjoukkue ainakin laittaa kaikkensa peliin hurmatakseen kansan. Vähän pelistä syö tosin jännitettä se, että Ässillä ei ole tarjota fyysisellä osastolla mitään vastinetta mörssäriosastolle: Backman, Aho ja Sykkö tekevät jäällä ihan mitä lystäävät.

Sykkö on lisäksi innostunut ohitettuaan Jani Hurmeen joukkueen sisäisessä pistepörssissä ja jatkanee pistetehtailuaan totuttuun tapaan.
 

Radek

Jäsen
Aloitetaan onnittelemalla Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäkeä 50 ikävuoden täyttymisen johdosta.

Toivottavasti poijaat ei anna samanlaista lahjaa Hipalle, kun mitä antoivat Peltoselle 700. liigapelin kunniaksi.

Jokohan joku muukin hyökkäyskentällinen pääsisi maalien makuun? Melkoisen yksipuoleista on viimeaikoina ollut. Viimeisessä 5 ottelussa takala on ainoa hyökkääjä, joka on onnistunut ykköskentän ulkopuolelta viimeistelyssä.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Suominen?

Ei taida Tuomas olla tänään kokoonpanossa?Ei ainakaan liigan-sivuilla ole.
Kellään tietoa Suomisesta?
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Herkku kirjoitti:
Ei taida Tuomas olla tänään kokoonpanossa?Ei ainakaan liigan-sivuilla ole.
Kellään tietoa Suomisesta?
Kuumeessa näköjään. Todella paha poissaolo. Ohueksi käy.

Keskenkuntoinen kanukki, henkisessä lukossa oleva Makkonen ja väärässä sarjassa pelaava pappa, tsiisus mikä kakkoskenttä.

http://www.sm-liiga.fi/media/season/stats/injured.asp
 

Paksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Porin Koirat
Vähän pelistä syö tosin jännitettä se, että Ässillä ei ole tarjota fyysisellä osastolla mitään vastinetta mörssäriosastolle: Backman, Aho ja Sykkö tekevät jäällä ihan mitä lystäävät.
[/QUOTE]
Uskoisin, että tuohon fyysisyyteen pystytään edes jotenkin vastaamaan pommittajilla, kuten Turunen, Konttinen ja Huhtanen...

Tilanne TPS:n kannalta sikäli ikävä, kun Pata on pelannut aika hyvin viimeisimmät ottelut. Ainakin valtaosan niistä. Siispä Tepsi ei tule pisteitä helpolla viemään, enkä kyllä todellisuudessa usko, että vie lainkaan. Pata painelee rennon letkeästi ilman paineita ja korjaa 4-2 voiton. Vähän silti on sellainen pelko puserossa, että Ässät ei taida selvitä pudotuspeleihin tänä vuonna... ;) Ainakaan suoraan.
 

frodo

Jäsen
Paksu kirjoitti:
Vähän silti on sellainen pelko puserossa, että Ässät ei taida selvitä pudotuspeleihin tänä vuonna... ;) Ainakaan suoraan.

Sitä minäkin pelkään. Kuuden sakkiin ei varmaan paukut enää riitä. No mutta periksi ei anneta milloinkaan.

Kyllähän sinne hallille taas pitää raahautua. Jännitteet aika vähissä tosiaan. Samanlainen meiniki kuin bluesia vastaan niin tepsi on lyöty. Kilpeläisen Eerolta odotellaan nollapeliä. Kiitos!
 

Juneau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals, söden jalat, Hifk, kibe
Kukas puusilmä tuomitsee illan matsin?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
teemu73 kirjoitti:
Mikä lie Ässien motivaatio pelissä kun panosta ei ole ollut enää vähään aikaan. Tosin ei viime viikollakaan silti ilmaisia pisteitä kenellekään annettu ja kaatuihan siinä Espookin.

Ässillä on lähinnä kiusantekijän rooli loppukauden ajan. Toisaalta nyt olisikin mukava tehdä kiusaa Lukolle ja ottaa sekä tänään että lauantaina tappiot niin saadaan vaikeutettua naapurin tietä kuuden sakkiin, edes vähän, koska eihän sitä tiedä miten pienillä marginaaleilla ne paikat lopulta jaetaan.

Ei prkele(!) täällä näitä soisi näkevän. Kyllähän Ässillä tässä ottelussa panosta riittää enemmän kuin heti uskoiskaan, sillä kyllähän se KalPakin sieltä takaa vielä ohi ehtii kun oikein löysäillään. Käsittääkseni aina on hienompaa voittaa kuin hävitä, vaikka panokset olisivat kuinka pienet, ja onhan tuossa JYP ja SaiPakin vielä kantaman päässä, joten kyllä meikäläiselle ainakin olisi mielekkäämpää päättää tämä kausi 11. kuin 13. sijaan. Pelaajilla loppukaudessa on vielä paljonkin henkilökohtaista panosta, koska ensi kauden osalta kaikilla ei vielä ole nimeään missään paperissa.

Kiusantekoa voidaan kyllä harrastaa, mutta sitä tulisi harrastaa ainoastaan voittojen kautta. Ja mitähän tämmönen löysäilemällä haettu tuplatappio TPS:lle tekisi viime kauden hopeajoukkueen imagolle? Ei varmasti hyvää.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tärkeät kolme pistettä saatiin tuliaisiksi Porista. Kuusi maalia lämmittää. Minkälainen peli muuten oli?

Ruhtinas Simon I laukoi avausmaalinsa tällä kaudella, hienoa! Jumala on sittenkin olemassa, olkoon tämä se merkki! Ulmer (0+4) ja McDonnel (2+2) keräsivät neljä pistettä mieheen. Seurasiko joku Barretin otteita?

Ja seuraavaksi lauantaina Patapakan kaatoon Turussa.

Edit: pieniä virheitä
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Backmankin ohitti Hurmeen sisäisessä pistepörssissä, ihmeitä tapahtuu. Tärkeät pisteet matkasivat Turkuun ja saatiin Tapparaa kahdella ja HIFK:ta pisteellä kiinni ja painettiin sen ohi sarjataulukossa. Ulmer ja Macdonnel taisivat olla sitten illan sankarit neljällä pisteellä. Barretkin sitten sai pistetilinsä auki.
 

Paksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Porin Koirat
Onnittelut Turkuun.

Tepsi voitti ansaitusti. Pelin jälkeen ilmoitettiin, että Härkälä on tehnyt kolmen vuoden jatkmopahvin Ässien kanssa. Aika nahkeeta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kaukana ovat Ulmerin koomailut, tänään 0+4 ja Mcdonellin kanssa tepsin kuumin nimi tällä hetkellä. Ja siis kyllähän Ässillä jossain määrin oli pakostakin huonoa tuuria jos Simon The Great teki maalin. Hurmeeltakin taas ihan hyvä peli, ainakaan toisen erän maaleille ei Kaitsun mukaan mitään voinut ja muutaman makoisan kopin nappas vikassa erässä. Kuuleman perusteella.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Voitto tuli ja johto pystyttiin pitämään toisin kuin parissa edellisissä peleissä ja tästä on hyvä jatkaa lauantaina.

Jäähyjä tuntui tulevan Tepsille aika paljon, mutta ei niitä näytä olevan kuin 5 kappaletta. Ylivoimalla onnistuttiin vain kerran ja yksi maali tuli heti ylivoiman päätyttyä.

Ulmer ja McDonell olivat molemmat hyvässä vedossa molempien kerätessä 4 tehopistettä ja he ovatkin olleet viime aikoina todella hyvässä vedossa.

Olipas erikoiset maalit Tepsillä ekassa erässä, eka Vahan luistimesta, toisen iski Altsi ja kolmannen latas Mäkinen. Hurme on kyllä pitänyt hyvin Tepsiä pystyssä ottaen kaksi läpiajoa kiinni.

Bätmän teki kauden avausmaalinsa ja samalla ohitti sisäisessä pistepörssissä Hurmeen. Bätmänillä on nyt tehot 1+4, kun Hurmeella on 0+4.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Nollatoleranssi, jaa mikä? Sitä ihmetteli moni katsoja, sillä tänään otettiin miestä mailalla oikein urakalla. Alkukauden hippalinjalla olisi heittämällä tullut molemmille parin erän edestä jäähyjä. Osaltaan tämä tappoi pelin, sillä kumpikaan ei pystynyt viemään kiekkoa siniviivan yli ilman että olisi pari mailaa kainalossa. Tänään oli kyllä koukkaaminen sallittu.

Ässiltä jäätävä alku, pari läpiajoa ja yv:ltä maali. Loput 50min. karmeeta peliä. Ihmettelen kovasti jos on valmennusjohto painottanut, että kiekko lyödään omista heti pois jos on epäselvä tilanne. Tänäänkin useampi maali oman pään perseilyn takia. Yksi meni Kilpeläisen piikkii, tosin oli se tarkka veto Mäkiseltä mutta ilman maskia. Välillä tuntui että meillä oli viisi hyökkääjää kentällä. Kivenmäki poistui ennen aikojaan, taisi olla viimeinen niitti kun veti tyhjästä ohi. Perään Yli-Torkon kanssa kulmaan ja pikku nahistelut. Taisi Mavella loppua vaan huumori vaikka 1+1 tulikin.

TPS pelasi ihan jees vieraspeliä ottelun puolivälin jälkeen, siihen asti oli avoimien ovien päivät kummassakin päässä. Varsinkin ulkomaalaiset otti tänään roolia kunnolla, poislukien Barrett, täysi turisti. Liekö vielä keskenkuntoinen, mutta tänään ei kovin hääviä esitystä mieheltä. Hurme oli hyvä, eikä paljoa vaadittu Kilpeläisen nujertamiseen, sen verran helpolla pääsi. Ansaitut pisteet tänän Turkuun, numerot kertoo olennaisen tästä illasta.

Kyllä vähän hirvittää seuraava peli, sillä sen verran on kaukalossa enemmän tilaa Turgguses. Toivottavasti tuota puolustuspeliä saadaan edes hiukan kasaan, muuten tulee noutaja ja rumasti.

Mikäs Franssonille tuli kun ei näkynyt pariin erään kentällä? Joutuiko vilttiin kun hyökkäsi liian innokkaasti ja heti perään kolisi omissa?
 

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
Hienoa että tälläinen ennakolta suht vaikea peli hoideltiin niin että saatiin 3 pistettä plakkariin. Ykkösketju taas vireessä, Backmanin ohella:). olisi kiva kuulla miten Barrett pelasi, siis enemmän kuin tuo että on täysi turisti. Lauantaina taas ässien kaatoon, syytö olisi taas saalistaa ne 3 pistettä, jotta pysyttäisiin hifkin kyydissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös