To 13.9.2012 HIFK - Jokerit

  • 69 306
  • 248
Tila
Viestiketju on suljettu.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tästä se viimein alkaa! Pitkän odotuksen jälkeen lätkäkausi alkaa todenteolla, vaikka uutisista päätellen nämä joukkueet ovat jo pari viikkoa pelanneet tosissaan. Viime vuonna joukkueiden kohtaamiset päättyivät tähän rantapallojen lentelyyn, kuten vuotta aikaisemminkin:
Jokerit-HIFK-pelin kooste 28.3.2012 - YouTube

Jokereilta pelaajista puuttuvat Ossi Väänänen, Jarkko Ruutu ja Semir Ben-Amor. Valmentajista Valtonen ja Lämsä. IFK:lta puuttuu Sormunen penkin takaa ja kentältä Siim Liivik, Ilari Melart ja Juuso Salmi.

Toivottavasti nähdään siisti, mutta fyysinen peli. Ylilyöntejä viimeiseksi toivotaan, media seuraa varmasti erittäin tarkasti tätä peliä.

Viime kauden kohtaamiset:
15.9 Jokerit 5 - 3 HIFK
12.10 Jokerit 3 - 4 HIFK
20.10 HIFK 3 - 0 Jokerit
5.12 Jokerit 2 - 4 HIFK
4.2 HIFK 3 - 2 Jokerit VL [Talviklassikko]

Playoffs:
22.3 HIFK 1 - 3 Jokerit
24.3 Jokerit 3 - 2 HIFK
26.3 HIFK 1 - 3 Jokerit
28.3 Jokerit 2 - 0 HIFK
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jokereilta puuttuu myös Hardt, Mäki ja todennäköisesti myös Niemi eikä kai Hahlinkaan mukana oloa voida pitää 100% varmana kun viimeisessä pelatussa harjoituspelistä mies joutui jäämään ennen peliä pois. Jokereilta on poissa paljon merkittäviä pelaajia ja molemmat valmentajat, IFK menetykset on lähinnä muodolliset ja pelillisesti se ei menettänyt käytännössä mitään ja taitaa IFK:lle olla etu kun Sormunenkin on sivussa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä luulen, että HifK:lle suurin menetys on Sopan puuttuminen penkin takaa. Miettiipä asiaa miltä kantilta tahansa niin minusta Soppa kuitenkin on se, joka pystyy Hifk:n nykyvalmennuksesta Hifk:ta johtamaan (jos joku). Mihinkään Pennasiin ja vastaaviin en luota, kun taas Jokereilla Hantta Virta wanhana kiekkokonnana klaaraa kyllä tilanteen ja en jaksa uskoa koutsien puuttumisen olevan ratkaiseva tekijä. Martikaisen Kartsa on hieno ja kylmäpäinen kaveri, jonka voi täysin huoletta nostaa jelppaamaan Hanttaa.

Pelaajapuolella etu menee naapurin puolelle ja pahasti. Jo pelkästään Ossin poissaolo saa Jokerien pakiston näyttämään vähintäänkin arvelluttavalta. Kun tuohon sitten lisätään kokeneista konnista mahdollisesti Hahl, Hardt, Mäki ja Ruutu niin tasoitusta annetaan.

Paikallispeli ja ehkä isoin juttuin on silti jälleen kerran maalivahdit. Siinä suhteessa naapuri on enemmän kysymysmerkki, mutta voi toisaalta yllättää ikävästi.

Kiekkoa jäähän ja pelaamaan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
IFK menetykset on lähinnä muodolliset ja pelillisesti se ei menettänyt käytännössä mitään

En tiedä muista, mutta Liivikin menetyksen lasken kyllä suureksi pelillisestikin, on kuitenkin IFK:n kolmoskentän moottori ja alivoimapelissä tärkeä palanen. Oletettavasti sitäkin tullaan taas torstaina pelaamaan.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Mielenkiintoinen peli tulossa. Peli voi oikeastaan päättyä aivan miten vaan. Joukkueita koutsaa Hantta Virta ja joku Pennanen.

Muutama Jokeripointti:

Jokerit on pelillisesti edellä, mutta poissaoloja on paljon. Väänäsen poissaolo on paha, sillä Niemikin on mahdollisesti pois. Ruutun poissaolo voi olla tässä pelissä Jokereille positiivinen asia, koska yleensä yli pelaa IFK-kohtaamisissa. Jos Niemikin on pois tulevat Eronen, Dehner ja Nordlund pelaamaan paljon. Hahlin ja Niemen tilanteista ei ole kuulunut mitään, joten mitään tietoa pelaajien kunnosta ei ole. Hahlin panos olisi valtava, koska kokeneet Väänänen ja Niemi ovat jo mahdollisesti pois.

Vaikka nimet Ruutu, Hardt, Mäki ja Ben-Amor ovat poissa, niin hyökkäys on hyvässä iskussa. Viimeseen kolmeen peliin 16 maalia. Junnut ovat pelanneet ennakkoluulottomasti ja pääsevät nyt näyttämään taitojansa.

Kilpeläinen pelaa varmasti ja suht hyvässä iskussa on kaveri ollut harkkapeleissä. Luottoa löytyy.

Seuraa:

Steve Moses: S**tanan nopee ja kiekko pysyy mukana. Paljon pisteitä tulossa.

Teemu Pulkkinen: Viime kauden Pulu on mennyttä. Uusi ja urheilullinen Teemu on talossa.

Teemu Eronen: Nousu jatkuu. Viimeinen kausi liigassa. Nauti.

Veikkaus: 2-2. Lisäpisteet Lindellin maalilla Jokereille.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jokerien todennäköinen kokoonpano:

Moses - Filppula - Eaves
Rask - Teräväinen - Pulkkinen
Henritius - Hahl - Rita
Lamberg - Heino - Tyrväinen

Eronen - Lindbohm
Nordlund - Dehner
Lindell - Manelius

Kilpeläinen AM
Tuohimaa

Mahdollisia ukkoja rosteriin ainakin Niemi pakistoon, sen sijaan Hahlin pelaaminen on kaiketi hieman epävarmaa.

Taitoahan tuossa rosterissa on pirusti, sen sijaan rouhijaosastoa puuttuu Rudin, Mäen ja Hardtin ollessa pois. Ossin poissaolon merkityksen tietävät kaikki, se on valtavan suuri.

Sanoisin, että tästä voi tulla maalikinkerit, koska meidän hyökkäyksessä kyllä maalintekovoimaa löytyy. Eikös IFK:n suurimmat ongelmat ole treenipeleissä olleet juuri puolustuspäässä? Jokerit taasen antaa puolustuskalustollaan tasoitusta vastustajalle, joten ilman Eeron huippupeliä voi omissakin kolista useaan otteeseen.

Yleisesti ottaen nää avauspelit on aina yhtä arvaamattomia. Nyt, kaiken tapahtuneen jälkeen, on normaaliakin vaikeampaa ennustaa pelistä yhtikäs mitään. Hienointa on, että sarja taas alkaa!

Suurin toivomus on, että sotakirveet on haudattu ja keskitytään pelaamaan kunnon lätkää. Tästä se taas lähtee!
 
Rosterit huutavat loukkaantuneiden perään, kummallakin joukkueilla. Jokerit voitti a-junnuhyökkäyksellä Frölundan 7-1, eli siitä en valita. Pakisto taas... No, ei siitä enempää. Kilpeläisen tason kaikki tietävät, eikä siitäkään tarvitse enempää sanoa.

Viimeiset 10 kohtaamista, parit tilastot:

maalika.: Jokerit 2,7 - HIFK 2,2
maalikuningas: Somervuori 6m
syöttökuningas: Söderholm 7s
nykyisten pelaajien pistepörssi top10:
1. Filppula 4+5=9
2. Söderholm 2+7=9
3. Somervuori 6+1=7
4. Hardt 4+3=7
5. Nordlund 3+4=7
6. Teräväinen 3+3=6
7. Eaves 2+4=6
7. Eronen 2+4=6
9. Hahl 1+4=5
9. Peltonen 1+4=5
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Elvis on kuollut, mutta kosto elää!

Ei oikein mitään odotuksia tätä ottelua kohtaan. Molemmat vetää kananmunat taskussa ja 60 minuutin Ilmalalaisen virkamieskiekon jälkeen jompi kumpi voitti 1-0. Spektaakkelin ainekset siis ilmassa. Tästä puhutaan vielä lastenlastenkin kanssa.

Aivan sama, ketä puuttuu rosterista, tästä ei hegumaa ja suuren urheilujuhlan tuntua puutu!
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna se sitten lopultakin alkas ja päästään itse asiaan.

Olettaisin pelin olevan melko vauhdikasta kiekkoa mistä organisoidut kentällisten yhteiset hienoudet tulevat puuttumaan. Vastaavasti ottelu tullee ratkeamaan joihinkin hienoihin yksilösuorituksiin. Maaleja uskoisin kuitenkin tulevan melko runsaasti lähinnä puolustusten sekoilujen johdosta.

Ainakin HIFK on näppituntumalla ottanut aivan liikaa jäähyjä harjoitusmatseissa. Tainnut olla joitain jäähyjä myös vääristä vaihdoista. Jännä nähdä miten pääkäskyttäjien poissaolo vaikuttaa jäähymääriin, rauhoittuuko tilanne vai lisääntyykö mm. juurikin väärät vaihdot.

Mielenkiinnolla myös seurataan kuinka pahasti joukkueiden ylivoimapelit kärsivät kun molemmilta on siitä huippuosaamista poissa pelikieltojen takia. Jokereilta vahvaa ja tärkeää maskipelaamista Ben-Amorin muodossa sekä HIFK:n viivapelote Melart, löytyykö näille miehille paikkaajia.

Kovia taklauksia varmaan nähdään puolin ja toisin sekä normaalia maalinedus nahistelua, ainakin toivottavasti.

Nyt pitää näyttää että sekoilut on sekoiltu ja pääpaino on loistavassa viihteessä jota nämä joukkueet varmasti pystyvät kansalle tarjoamaan.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Meikäläinen uskoo, että kaiken tämän "peltos-paskan" yms takia huomenna pelataan niin HMV kiekkoa ettei mitään rajaa. Toivottavasti olen väärässä!
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ruutun poissaolo voi olla tässä pelissä Jokereille positiivinen asia, koska yleensä yli pelaa IFK-kohtaamisissa.
Toki Akulla on ylimääräistä virtaa entistä jengiään vastaan, mutta oletko varma, ettei tämä mahdu kokoonpanoon huomenna?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Meikäläinen uskoo, että kaiken tämän "peltos-paskan" yms takia huomenna pelataan niin HMV kiekkoa ettei mitään rajaa. Toivottavasti olen väärässä!

Kauden avausottelu on kyllä edustanut muutenkin aika pitkälti HMV-kiekkoa kautta historian, joten miksi tämäkään ottelu poikkeaisi normaalista? Mitään suuria spektaakkeleita ne eivät ole ikinä olleet. Kuviot eivät ole vielä kunnossa ja muutenkin menee vielä harkkapelihöntsällä. Tosin, Jokerit ovat olleet tällä ja viime kaudella hereillä jo heti kauden alusta asti. Tuskinpa tällä pelikielto casella on kauheasti merkitystä itse peliin, muuten kuin poissaolojen muodossa. Kyllä siellä vielä lätkää pelataan ja parempi voittakoon.
 

scholl

Jäsen
Kauden avausottelu on kyllä edustanut muutenkin aika pitkälti HMV-kiekkoa kautta historian, joten miksi tämäkään ottelu poikkeaisi normaalista?

Paskansyönti lanseerattiin kauden avausottelussa vai oliko se kauden ensimmäinen tv-peli. En muista, syksyllä joka tapauksessa, mutta huonot muistot kauden alusta on tuon takia jäänyt. Silloin PS oli vielä Bluesissa, samoin Karalahti.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Nyt kun mätkiminen on "kiellettyä", niin vihanpito saattaa kanavoitua henkisen väkivallan puolelle. Ei mitään rasistista vaan ihan perus tikitalkkia. Ringside paikat voi olla hyviä, jos haluaa jotain kuulla.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Meikäläinen uskoo, että kaiken tämän "peltos-paskan" yms takia huomenna pelataan niin HMV kiekkoa ettei mitään rajaa. Toivottavasti olen väärässä!

Oon funtsinut ihan samaa. On myös loogista, että johto on "käskyttänyt" pelaajiaan pitämään ottelun siistinä. Niin Narrit kuin myös jullit. Lisäksi kukaan ei halua lisää paskaa medialta, jolla ei luonnolliseti ole ikinä mitään uutisoitavaa, vaan uutiskynnyksen ylittäminen on vain muodollisuus. Sitten kun jotain oikeasti tapahtuu, revitään tilanne ihan auki ja uutisointi saa infernaaliset mittasuhteet. Tähän kun lisätään vielä huippujournalismi àla Sihvonen ja Seppänen, niin soppa on valmis ja kiehunut yli.

Nyt kun Perreault on poissa, mielenkiintoni kohdistuu Peltoseen ja siihen jaksaako kaveri kannatella joukkuetta yksin? Tuntuu että tällähetkellä hifk elää ja kuolee villen mukana. Pelaako ville? Ville? Ville? Missä Ville?
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä mielenkiintoista on nähdä Jokerien pakisto ilman Väänästä ja Niemeä ja hyökkäys ilman Ruutua, Hardtia, Ben-Amoria ja Hahlia. Lisäksi kun vielä pari valmentajaa puuttuu vaihtoaitiosta, niin on vaikea matsi tulossa Jokereille. Junnut ilman valmentajia ei varmasti ole hyvä yhdistelmä. Kyllähän tämä aika pahasti IFK:n ottelulta vaikuttaa. Jokereilla siis mahdollisesti viisi 26- vuotiasta tai sitä vanhempaa kenttäpelaajaa kehissä. Melkoisen nuori kokoonpano siis huomenna. Kuka muuten Jokerien penkillä pyörittää hyökkääjiä ja puolustajia, kun Virta on siellä yksin?

IFK:n tulisi nyt lähteä otteluun kovalla taklauspelillä ja säälimättä ottaa molempien maalien edustat haltuun, varsinkin kun Jokerien puolustuspelin sielu puuttuu. Vaikka IFK:ltakin puuttu parhaasta kokoonpanosta varmaan Ville Peltonen ja Siim Liivik, niin paljon paremman miehistön IFK saa jäälle. Odotan erityisesti Luttiselta ja Talajalta ja Pakariselta kovia pommeja ja terävää maalineduspeliä. Kokonaisuudessaan kyllä hyvin mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Lisätään tähän viestin loppuun vielä SM-liigan omat lyhyet esittelynsä joukkueista:HIFK - Jokerit
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kukakohan on huomenna Jokereiden kapteeni? Tomi Mäki on sivussa samoin kuin Väänänen ja Niemi. Ja kun kaiken lisäksi Hahlinkin pelaaminen on aika epävarmaa niin aika hankala mennä arvailemaan.
 

Dats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Kukakohan on huomenna Jokereiden kapteeni? Tomi Mäki on sivussa samoin kuin Väänänen ja Niemi. Ja kun kaiken lisäksi Hahlinkin pelaaminen on aika epävarmaa niin aika hankala mennä arvailemaan.

Heitetään ihan hatusta, että Rita kantaa C:tä. Mielenkiintoista tosiaan nähdä Jokereiden pakisto huomenna. Luulisi tulevan paljon tilanteita IFK:n hyökkäykselle vaikka siellä ei mitään pelikirjaa toteutettaisikaan. 3-2 jommallekummalle, luonnolisesti rankkareilla.
 

Kiraffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoista tosiaan nähdä Jokereiden pakisto huomenna. Luulisi tulevan paljon tilanteita IFK:n hyökkäykselle vaikka siellä ei mitään pelikirjaa toteutettaisikaan.

Melkein samalla pakistolla sitä vedettiin koko ET, ja päästettyjen maalien keskiarvo oli alle 2. Väänänen on toki iso menetys, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Lindbohm ja Nordlund saavat kyllä ottaa vastuuta iso&ilkeä-osastosta.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksijakoiset on fiilikset. Toisaalta pelkään umpitylsää virkamieskiekkoa, ja toisaalta olen innoissani kauden alkamisesta. Pelottaa myös lopputulos, sillä jos HIFK ei kykene tätä voittamaan tai edes tarjoamaan kunnon vastusta, ei kausi näytä hyvältä.

Muutamia pointteja:

- Maalinedustat! HIFK:n pitää ottaa molemmat maalinedustat haltuun röyhkeästi jos mielitään voittaa. Väänänen ja Niemi sivussa Jokereiden pakistosta, joten hyökkäyspäässä tämä helpottuu huomattavasti. Samoin duunariosastoa puuttuu myös Jokerihyökkäyksestä. Ei mitään tekosyitä siis etukäteen ajatellen sen puolesta, miksi sota-alue jäisi Jokereille.

-Maalivahtien ilta tulossa. Ennustan vähämaalista kiekkoiltaa jossa pääroolia näyttelevät maalivahdit molemmissa päissä. Ortion suhteen odotukset on kovat.

-Jokereiden hyvässä uomassa ollut peli joutuu todelliseen testiin, sillä nyt nähdään onko joukkue jo niin yhtenäinen, ettei pahatkaan poissaolot vaikuta kriittisesti jengin suorittamiseen. Testi taitaa tulla vähän turhan nopeasti ja turhan raskaalla kädellä, sillä nyt myöskään Lämsä ei pääse johtamaan orkesteriaan.

-Oma mielenkiinto seuraavissa asioissa: Ortion esitykset, maalinedustapeli, onko HIFK:n pelissä vieläkään mitään järkeä ja Ville Peltonen (jos pelaa). Jokereista erityistarkkailuun Moses, Teräväinen ja Pulkkinen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Kukakohan on huomenna Jokereiden kapteeni? Tomi Mäki on sivussa samoin kuin Väänänen ja Niemi. Ja kun kaiken lisäksi Hahlinkin pelaaminen on aika epävarmaa niin aika hankala mennä arvailemaan.

Hahlhan on on ensisijainen varakapteeni ollut jo viimekaudella, mutta jos hän on poissa, niin jännäksi menee. Vaatiiko liiga muuten jollekkin C:n rintaan, vai riittääkö 2 tai 3 A:ta? Varmaankin kokeneemmista nimistä siihen miehiä napataan: Eaves, Filppula, Heino, Rita...
 

Dats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Melkein samalla pakistolla sitä vedettiin koko ET, ja päästettyjen maalien keskiarvo oli alle 2. Väänänen on toki iso menetys, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Lindbohm ja Nordlund saavat kyllä ottaa vastuuta iso&ilkeä-osastosta.

Tottahan tuo. Huomenna kuitenkin ihan eri peli, kun varsinainen liiga alkaa. IFK:n rymistelijälaituriosastolla on kyllä huomenna sellainen tilaisuus ajaa niitä junnuja seinille ja olla röyhkeänä maalin edessä täydessä hallissa, että saattaa näille nuorille pakeilla tulla kuumat paikat. IFK:lla on erittäin pieni edge huomiseen peliin, mutta toki paikalliset ovat aina eri lukunsa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saapa nähdä minkämoinen peli on luvassa. Jos Jokerihyökkäys jatkaa siitä mihin Frölunda-matsissa jäätiin niin HIFKin pakistolle tulee kiireinen ilta. Toisaalta kiireinen ilta on luvassa myös nuorelle Jokeripakistollekin. Maalivahtien taisteluksihan tämä menee melkein väkisin.

Suurin jännitysmomentti kohdistuu joukkueiden vaihtopenkkeihin ja niitä ympäröiviin suuntamikrofoneilla varustettuihin toimittajiin. Kiroileeko joku pelaajista (tai peräti valmentajista!) vaihtopenkillä ja kehoitetaanko jotakuta pelaajista runttamaan tai peräti tuuppimaan vastustajaa. Yksikin väärä sana huomenna päätyy Ilta-Shaiban sivuille ja kaiken kansan jeesusteltavaksi.

"VIRTA IRVISTI REDENBACHILLE!!!"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös