To 13.10.2016 Kärpät - Jukurit

  • 2 495
  • 16

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Näin se olisi ensimmäistä kertaa Jukurit kohtaamassa Puolen Suomen ylpeyden ja vieläpä Raksilassa. Ennakkoon kaikki paineet siis siirretty (erittäin alavireisesti kautensa aloittaneelle) Kärpille, mikä luonnollisesti mikkeliläisille maistuu. Ohessa Jukurien sivulta otteluennakko ja alkulämmöt Henrik Koiviston mietteiden muodossa:
ENNAKKO: VIIKINGIT ISKEVÄT KAUKANA POHJOISESSA! | Jukurit

Jukurijoukkueessa ei merkittäviä muutoksia viime viikon hyviä otteita tarjonneeseen kokoonpanoon, "Laku" Laakkonen saa toisen liigapelin, joskin sillä varauksella että joku (*krhmNättinen*) aloituskokoonpanon hyökkääjistä ei pelaa tasollaan, eli on kolmantenatoista hyökkääjänä. Ketjukoostumukset Jukureilla kokonaisuudessaan:

Roine - Asplund - Piitulainen
Jaatinen - M. Koivisto

Tallberg - H. Koivisto - Budish
Piipponen - Kauppinen

Lähde - Henritius - Ritamäki
Karalahti - Hietanen

Kalliola - Nättinen - Kumpulainen
Laakkonen

Rajaniemi (Norja)

Tosiaan siis ainoa ero lauantain JYP -otteluun että ylimääräisenä pelaajana Hyvärisen sijaan Laakkonen. Aloittavana maalivahtina pyrkii oman koiran ominaisuudessa Kärppiä puraisemaan Rajaniemi. Jukureilta odotettavissa kovaa vauhtia ja luovaa hyökkäyspeliä sekä turruttavan tehokasta puolustamista matsin alkuun, parin erän jälkeen katsotaan sitten painotetaanko kolmas hyökkivaihde päällä vai pistetäänkö totaalinen sulutus käyntiin, kuten viime viikon vierasotteluissa joissa kolmansiin lähdettiin tasatilanteesta.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näin se olisi ensimmäistä kertaa Jukurit kohtaamassa Puolen Suomen ylpeyden ja vieläpä Raksilassa.
Näin siis tällä kaudella, mutta kyllähän divaria pelattiin yhdessä kaudet 1975-77.

Mitähän tästä oikein odottaisi? Kärpät on kyllä jo viime vuosien menestyksen perusteella pelottavan vahva vastus, mutta tämä kausi on lähtenyt oululaisilla hieman yskähdellen käyntiin. Joukkue on silti nimivahva (ilman Hagmaniakin) ja ainakin materiaalietu on selkeästi kotijoukkueella.

Jos Jukurit jatkaa yhtä raikasta ilmettä, jota tässä on pääosin alkukausi ollut, niin veikkaan että ainakin tasainen vääntö tänään on tulossa. Jukurien kokoonpanossa ei suurempia muutoksia ole viime peleissä tapahtunut, joten toivottavasti muutamat gorillaa selässään kantavat alkaisivat jo löytämään maalivainun. Viime pelin perusteella on ainakin tehokkuudessa huimasti parantamisen varaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on vaikea peli ennakoida. Sektorivedoissa mitattuna Kärpät on pelannut melko hyvin, maalivahtipelissä ja maalipaikkojen hyödyntämisessä ovat olleet ongelmat. Itse asiassa suhteessa vastustajaan Kärpät on ollut jopa tuotteliaampi maalipaikoissa. Vilkaisin nopeasti Jukureiden laukaisukarttoja ja niistä kävi ainakin se ilmi, että ailahtelua ja hajontaa on peleissä enemmän. Esim. viime peli JYPiä vastaan näytti tässä tilastossa suorastaan erinomaiselta. Mutta on myös pelejä, joissa Jukurit on ollut täysin jyrän alla. Eli, vaikea peli siis ennustaa. Paljolti varmaan vierailijoiden päivän vireestä riippuu minkälainen peli on tulossa. Ennakkosuosikkia ei menneiden pelien valossa ole, kaikki tulokset ovat mahdollisia.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärpillä on ollut hieman nyhjäystä vime pelit ja voin kuvitellakin, että sarjanousija on ajajan paikalla tänään ja Kärpät sitten vastahyökkää. Vähämaalinen peli on kyttäilyn vuoksi - varmaankin. Veikkaus tarjoaa nelosen kerrointa vierailijalle, joka minusta on hieman ylikerroin. Lapulle kuitenkin 2-2 tasapeli.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jukureiden vedonlyöntikerroin peräti neljä, millähän ihmeen perusteilla? Helppoa rahaa tiedossa, itse en valitettavasti periaatteesta pelaa koskaan Kärppiä vastaan. Kärppien kokoonpanossakaan ei ole mitään uutta toivoa antavaa. Epävarma Rynnäs maalissa nyt Aittokallion loukkaannuttua. Erikoistilanteissa olemme edellä, mutta Jukurit on päästänyt vähemmän ja tehnyt enemmän maaleja. Kärppien saldo on 9 tehtyä maalia seitsemässä viimeisessä pelissä, joten myös maalinteko-ongelma on nyt viisikkopuolustuksen lisäksi lisätty kriisilistalle.

Kärpät on pärjännyt parhaiten kun on ottanut tavoitteekseen pitää oman pään puhtaana, mutta pelkkään puolustamiseen ei kotiyleisön edessä kehtaa ryhtyä, joten siinäkin Jukurit saa edun.

Tilanne näytti jo hetkellisesti paremmalta, mutta taisi olla enemmän vastustajien heikkoutta. Viimeisin Sparta-peli tiistailta oli kovasta panoksesta huolimatta jokseenkin hengetöntä ja saamatonta läpsyttelyä. Joukkueen henkistä kanttia kyllä koetellaan nyt. Kolme pistettä jollain onnenkantamoisella olisi parasta mitä Kärpät voi toivoa tältä illalta. Ehkä siitä laiva taas kääntyisi oikeaan suuntaan.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaaha, katsotaas... Kärpät divarissa, JYP, Tappara, Lukko, Jukurit... Tämä on siis "Avopään paluu Raksilaan vol. 4"

Ja kyllä, Kärpillä on aina ollut vaikeaa ko. nahkatukan joukkueita vastaan enkä usko, että tänäänkään asiaan mitään selkeää muutosta tulee. Voin kuvitella, helpostikin, että Jukurit painostavat ja painavat ajoittain pelin Kärppä-päätyyn eikä siitä hyvää seuraa kotijoukkueelle. Virhealtis pakistomme erään kahdeksan S/M-kullan sepän johdolla tarjoilee kyllä tekopaikkoja innokkaille vieraille. Ja jos/kun ovat johtoon päässeet, tilanne ei kun vaikeutuu, sillä Kärppien kilpparin avulla ei maaleja ainakaan vastustajan päätyyn juuri tehdä. Tämän pohdinnan seurauksena tulosveikkaukseni on 1-3, viimeinen tyhjiin...

...sitä "vittuilunestokiekkoa" odotellessa...
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tykkään muutenkin puhua ennemmin siitä miten pelataan kuin siitä kuka pelaa, mutta tänään joukkueiden pelitavat ovat erityisen relevantti asia ja jopa pelin ratkaisuroolissa. Syystä että:

Kärpät on pelannut alkukaudella valitettavan epäorganisoitua kiekkoa (noin 1,5 peliä tosin itsellä vain nähtynä, loput huhupuheita). Kai Suikkanen on kommenttien perusteella tajunnut, että nykypäivänä täytyy suomalaisessa jääkiekossa noudattaa tiettyjä lainalaisuuksia pelikirjan suhteen, jos mielii menestyä. Työkalupakki tuntui kuitenkin olevan tyhjä heti kauden alussa. Onko Manner ja Sihvonen (molemmat "Meidän pelin" miehiä) jo takonut järkeä Suikkasen päähän?

Risto Dufva ei tehnyt "suikkasia" vaan päivitti pelikirjansa Jukureihin tullessaan. Jukurit pelaa iloista ja pelinopeaa Meidän peliä kaikilla mausteilla! Toki siinä Dufva on edelleen "dufva", että peliä ajatellaan puolustus-hyökkäys-jatkumona eikä toisin päin, juuri kuten pitääkin (imo). Puolustuksen kaksivaiheisuus on toiminut erinomaisesti ja reagointi on opetettu ihailtavasti: silloin kun on sen aika, Jukurit paineistaa kovalla vastaliikkeellä kolmen miehen voimin ja toisaalta kun on sen aika (ja aika usein on..), nöyrrytään keskialueelle 0-5 träppiin, joka ei muuten montaa kertaa ole vuotanut. Viisikon etäisyydet pidetään tietoisesti pieninä, peliä pyritään pelaamaan kiekolla ja lyhyillä syötöillä ynnä hyökkäämistä rytmitetään tarkasti pelin hallinnan ylläpitämiseksi. Lyhyesti: Mikkelin Jukurit pelaa erinomaista jääkiekkoa.

Jos Kärpät pelaa edelleen epäorganisoidusti ja Jukurit saa kiekkokontrollin heti pelin alussa, on Jukurit omissa papereissani ennakkosuosikki, jopa suhteellisen vahva sellainen. Tasoero yksilöissä ei ole niin vahva kuin saattaisi kuvitella. Jos taas Kärpillä on ns. perusasiat kunnossa, tulee peli ratkeamaan pienempiin yksilötason asioihin. Mutta kuten sanoin, tästä voi tietyin edellytyksin tulla erittäin hyvä ilta Jukureille. Se on 0-2 pisteet Micheliin.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Erinomainen startti Liigaan ei poista sitä tosiasiaa, että Jukurit joutuu maalia kohden tekemään valtavasti duunia tehottomuuden vuoksi. On tietysti hienoa kun pystytään luomaan maalipaikkoja, mutta hieman malttia niihin paikkoihin kaivattaisiin. Ei Jukureiden esitykset näin sarjanousijana anna paljoa arvostelulle sijaa, mutta jos jotain parannettavaa etsii niin se on maalipaikkojen hyödyntäminen. Yhteishenkeä ja taistelua kyllä löytyy, se on fakta. Mielestäni jengien voittomahdollisuudet ovat fifty fifty.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on pelannut alkukaudella valitettavan epäorganisoitua kiekkoa (noin 1,5 peliä tosin itsellä vain nähtynä, loput huhupuheita).

Ei muuten pidä paikaansa. Kärppien pelitapa eroaa yllättävän vähän Marjamäen ajasta. Alkukaudesta yritettiin pelata selvästi nopeammin, nyttemmin ollaan vedetty jarrua, mutta silti peli on edelleen hieman nopeammin etenevää kuin pahimmillaan Marjamäen aikana. Kärpät pyrkii edelleen pelaamaan tiiviillä viisikoilla, kiekko palautetaan, jos ei päästä porukalla hyökkäämään ja varsinkin toisissa erissä pyritään vaihtamaan kiekolla. Kiekoton karvauspeli ei eroa käytännössä mitenkään viime vuodesta. Nyt viime peleissä hyökkäyspeli on yskinyt, mutta toisaalta puolustuspeli on terävöitynyt ja virheet vähentyneet. Maalipaikkojen suhde vastustajaan on pysynyt käytännössä koko ajan samassa suhteessa.

Ainut epäorganisoituminen Kärppien pelissä on ollut se, että yksittäiset pelaajat ovat tehneet puolustuspäässä virheitä, jotka ovat avanneet pakkaa vastustajalle. Myös maalivahdit ovat olleet heikossa vireessä (Rynnäs). Hyökkäyspäähän ollaan pääsääntöisesti päästy melko hyvin, mutta viimeistely on ontunut. Olen laskenut Kärppien sektorivedot kaikista peleistä ja ne on luettavissa Kärppien kausiketjusta omassa osiossa. Pelin rakenne tai sekava pelaaminen ei ole syy vaisuun alkukauteen.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
@jaakkopavunvarsi ok, katsotaan tänään missä mennään. Olen katsonut paloja sieltä täältä ja yhden pelin alkukaudesta.

Juuri äsken tsekkasin 27.9. pelattua peliä Tappara-Kärpät. Ainakin tuossa pelissä Kärppien peli on - jos ei epäorganisoitua - niin rakenteeltaan onnetonta. Aika kaukana Marjamäen pelistä. Kärpät kyllä tuon pelin ekassa erässä vaihtaa kiekolla koko ajan (liikaakin, peli ei lähde virtaamaan vaan pysähtyy jatkuvasti omalle alueelle), mutta hyökkäykseenlähdöt ovat aivan onnettomia, yhtään kertaa ei päästä organisoidusti Tapparan träpin läpi. Sentteri ajaa miinaan, pakkilevitys ei ole pelattavissa, syöttösuunnat ei ole auki. Puolustuksessa Kärpät pelasi kentän puolittavaa tolppa-träpiä jonka Tappara ohittaa kiekottelemalla kerta toisensa jälkeen. Kulmapeliä Kärpät ei pelaa yhtään sekuntia.

Toki tuo saattoi olla Kärpille ohipeli muutenkin, koska taululla oli heti alkuunsa 3-0. Katsotaan nyt kuitenkin illan peli tarkalla silmällä ja pohditaan sitten lisää. En kyllä ihan suoriltaan allekirjoita, ettei mitään ongelmia viisikkopelissä olisi ollut, mutta tänään on hyvä paikka päivittää tilanne.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
@paraspelaaja Tappara-peliä en nähnyt, joten en voi ottaa kantaa siihen miltä peli "näytti". Kuitenkin tuossakin pelissä vedot maalintekosektorista olivat tasan. Eihän se tietenkään kaikkea kerro, mutta silti ainakin sen, että Kärpätkin pääsi reilusti paikoille. Monissa peleissä Kärppien synti on ollut PAPPin pettäminen, kun yksi tai pari pelaajaa nukahtaa tai lukevat tilanteet jostain muusta syystä väärin ja tiivis viisikko hajoaa kohtalokkaasti, eikä maalivahdeista ole tähän asti ollut pelastajaa, oikeastaan päinvastoin. Toki tämäkin voidaan laskea viisikkopelin notkahdukseksi, mutta pelisysteemiä (tai valmennusta) on mielestäni turha syyttää.

Tänään näen pelistä vain ensimmäisen erän, koska omakin liikuntaharrastus tarvitsee huomiota.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jeps, eka pisteetön vieraspeli. Ei kai tässä muuta voi sanoa kuin maalin ansiosta ihan ok peli Jukureiltakin ja pari tolppaakin vielä että ei ne nyt ihan perseestä kaikki yritykset olleet. Voi kyllä vinkata kaikille vastustajille että laittakaa ne heikommin esiintyneet veskat (tai vaikka jostain kolmosdivarista käy hakemassa stuntin hakemaan hyvää tunnetta siltä varalta että joutuu joskus tilaamaan sijaistamaan varsinaisia maalivahteja) vaan kentälle, Jukurit tekee sankareita kaikista.

Kärpät tappoi fiksusti peliä loppua kohti, ihmeenä pidän että loppuun siunaantui enää yleensä tilanteita Jukureille. Olisihan se tietysti kiva ollut jos se 8 sekuntia ennen loppua pomppinut flipperi olisi hypännyt maaliin mutta eipä halunnu pomppia vieraille tänään.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Kovat 3 pinnaa tänään Ouluun.
En ois uskonu tätä viimesimmän Kärpät vs Sparta CHL matsin perusteella, vuosikausiin en oo nähny niin sysipaskaa peliä.
Jukurit oli hyvä vastus vaan ei tänään kiekot pomppinu tolpista sisään.
Pirun iso parannus pelillisesti tosiaan tuohon CHL matsiin verratattuna.
Lehtoselle maali ja sen jälkeen huomas että peli vapautui, apina selästä läks.
Kukkonen on kingi, jos tätä ei vielä joku ymmärrä niin...

Paskaahan tämä peli vielä oli voitosta huolimatta, paljon pitää parantaa ja Suikkasen tehdä taikoja.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Noniin. Lähdetään siitä että Kärppien viisikkopeli on sittenkin säällisellä tasolla. Paketti pysyy kasassa mutta ei tuo missään nimessä puhtaaksi viljeltyä ole. Iso ongelma on pelinopeus yleisesti. Viivelähtöjä on jopa liikaakin ja kun ne on rakenteeltaan kehnoja, ei jatkumoa hyökkäysalueella synny. Syöttösuunnat karkasivat Jukurien trapin taakse ja vaihtoehdoiksi jäi monesti pitkä tai harhasyöttö. Syöttöketjut on lyhyitä ja hyökkäykset ei kiihdy. Tolppa-trapista Kärpät oli luopunut ja Jukurien viivelähtöjä vastaan pelattiin 0-5:lla, tosin kyllä Jukurit sai enemmän kiekkoja hyökkäyspäädyssä haltuun kuin Kärpät omissa hyökkäyksissään. Toisessa erässä Kärpät todennäköisesti nosti tunnetta, hyökkäsi nopeammin ja alkoi saada pieniä kulmapelejä, jotka käänti hallintaa oululaisille.

Kolmatta ei kannata enää sillä tavalla arvioida kun Jukurit joutui avaamaan pakkaa takaa-ajon merkeissä. Ihan hyvin Jukurit rytmitti kärsivällisesti ja painoi, mutta ei sitä kulmapeliä oikein saatu tarpeeksi, Kärpät pelasi omaa aluetta hyvin.

Kärpät pelasi ihan ok ja Jukurit pelasi tänäänkin ihan ok, mutta kyllähän tuosta Jukureilta viimeinen raivo puuttui. Ehkäpä alun taktinen viivelähtö-trap-nyhjääminen vei sitä henkeä pois. Lisäksi tuo Asplundin kenttä.. Tehkää nyt jotain.

No, 10 peliä Jukureilla ja jokainen niistä maalin peli loppuhetkille saakka. Tästäkin oli piste tai pari lähellä mutta ei. Uutta matoa jne.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
No, 10 peliä Jukureilla ja jokainen niistä maalin peli loppuhetkille saakka. Tästäkin oli piste tai pari lähellä mutta ei. Uutta matoa jne.
Se on kyllä tosiaan positiivisia asioita eittämättä, ei ole sitä paljon povattua sulamista tapahtunut ja jätkät jaksavat hakata päätä seinään vaikka katsojana (onneksi ainoastaan tv:n ääressä ollessa, hallilla ei jostain syystä missään vaiheessa usko lopu mikä johtuu varmaankin yleisestä tunnelmasta. Sohvalla kun itsekseen katsoo peliä ja vieressä vasikan kokoinen hurtta kuorsaa ja haisee välillä kuolemalta niin tunnelmantekovastuu on joko tv:llä tai itsellä. Ja arki-iltana kun ei kehtaa sitä tunnelmaa sporttijuomillakaan luoda) meinaa välillä lipsahtaa tuskastumisen puolelle. Hieman yllättäen kyllä Jukurien kavennus onnistui, katsoin että tilanne meni ohi kun Budi hävisi kulmaväännön, mutta saikin kiekon M. Koivistolle keltä heitto maalille ja H. Koivistolta todella hieno ohjaus. Vastaavia tilanteita oli muutama muukin mutta ohjausta tai ohjaajaa jäi uupumaan.

Onnea Kärpille pisteistä ja henkisestä noususta ensimmäisen erän jälkeen. Suikkanen on todennäköisesti pitänyt ääntä ensimmäisellä erätauolla ihan jonkun verran...
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueen henkistä kanttia kyllä koetellaan nyt. Kolme pistettä jollain onnenkantamoisella olisi parasta mitä Kärpät voi toivoa tältä illalta. Ehkä siitä laiva taas kääntyisi oikeaan suuntaan.

Kolme pistettä tuli Sailion onnenkantamoisella. Ehkä Rajaniemellä oli vähän painetta puserossa käytännössä kotiyleisönsä edessä, vaikkei mitenkään huonosti tietysti pelannutkaan.

Lehtosen maali kyllä lämmitti. Ihan kylmät väreet ja ilmassa suurta urheilujuhlan tuntua. Olihan se komea osuma. Muutoin tämä ilta on varmaan parempi unohtaa nopeasti. Rynnäkselle myös tärkeä onnistuminen.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä olisi ennen kauden alkua uskonut, että kotivoitto Jukureista tässä vaiheessa kautta on joukkueelta hienoa venymistä. Positiivista on ehdottomasti pisteet. Joukkue tarvitsee jotain, joka toisi uskoa tekemiseen. Peli on mitä on ja se tuskin muuttuu nopeasti. Päänupin sisällä voi tapahtua nopeamminkin muutoksia parempaan suuntaan. Lasketaan sen varaan. Lehtoselle onnistuminen, siinä lienee suurin yksittäinen plussa tässä pelissä. Toki realismi on edelleen, ettei tällä hetkellä edes kotona dominoida pelejä. Pisteitä tulee, jos on tullakseen, taistelulla ja puolustusvoittojen kautta. Pitkä on matka, todella pitkä. Mutta eipähän olla sentään jumbona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös