Titaanit 2022–2023

  • 12 399
  • 47

The Rock

Jäsen
Kotkalaisessa kiekkoilussa puhaltavat varsin positiiviset tuulet, sillä Titaanit ja Piranha's ovat nyt oikeasti alkaneet tehdä yhteistyötä ja muodostavat yhdessä Titaani-Juniorien kanssa jatkossa kolmestaan seurayhteisön.

Erityisesti Piranha'sille liittyminen mukaan titaanikimppaan on loistava asia, joka toivottavasti auttaa 3. divisioonassa pelaavaa joukkuetta saamaan jokaiseen otteluun vähintään sen kolme kentällistä peleille etenkin vieraskaukaloissa. Kyseinen temppu kun ei ole Pirrellä viime vuosina ollut mitenkään jokapäiväinen asia, vaan pikemminkin harvinaista herkkua.

Muutenkin yhteistyö on hyvä juttu ja sitä pitäisi harrastaa paljon enemmän. Vain yhteistyöllä voidaan kehittää toimintaa sekä potkia kaikkia seuroja eteenpäin ja saada nimenomaan lisää elinvoimaa kotkalaiselle jääkiekkoilulle.

Kymen Sanomien juttu uudesta koalitiosta HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Aapo Lampisen, Titaani-Juniorit ry:n puheenjohtaja Simo Penttilän sekä Piranha's Kotka ry:n puheenjohtaja Harri Luukkasen kommenteilla höystettynä:

 

The Rock

Jäsen
Toivottavasti ei tarvitse tänne tilittää ensi viikon alussa pahaa mieltä, vaan voi iloiten naputella Titaanien hyvistä sekä tuloksekkaista peliotteista.
Vee-ituiksihan se toivomus meni, sillä Titaanien pohjoisen vierailusta tuli juuri tuloksellisesti niin huono, kuin se karuimmillaan voi suinkin olla, eli tasan nolla pistettä tarttui punanuttujen matkaan sekä Raahesta että Kalajoelta.

Raahe-Kiekkoa vastaan Titaanit taisteli vielä ihan tosissaan reilut 55 minuuttia ottelun voitosta (5-8-tappio), mutta Kalajoella punanutut kestivät JHT:n kelkassa mukana vain avauserän, jonka jälkeen kyyti oli aikasta kylmäävää (0-7-tappio) ja tunteet vastavuoroisesti jokseenkin lämpöisiä.

Titaanit oli saanut matkaan sairasteluiden vuoksi vain 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, eli kovalla kädellä näyttää nyt rouva Fortuna vilauttelevan takapuoltaan kotkalaisille poissaolojen muodossa, mutta minkäpä teet.

Kuluvalla viikolla on Titaanien ohjelmassa vai yksi ottelu, joka sekin on kyllä sen verran pahaa vastustajaa vastaan (LeKi), että näin ennakkoon odotukset eivät kovin korkealla ole. Ehkäpä tämä touhu tästä kuitenkin vielä iloksi muuttuu, vaikka nyt ajatukset ovat aika synkkiä ja mieli maassa. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

LA 24.09. Raahe-Kiekko – Titaanit 8-5 (2-1, 2-2, 4-2) otteluraportti:

SU 25.09. JHT – Titaanit 7-0 (1-0, 3-0, 3-0) otteluraportti:

 

CoffeeOD

Jäsen
Mielenkiinnolla katsellaan huomenna Piranha's-pelaajien otteita totuttua korkeammalla sarjatasolla.

PETOKALOISTA PELIMIEHIÄ PERJANTAILLE!

Perjantai-iltana (30.9.) Vaasan Koulunäkki Areenallaan Suomi-sarjan runkosarjaottelua isännöivä ja edelleen lukuisista poissaoloista kärsivä Titaanit saa riveihinsä tarvitsemiaan apuja seurayhteisöönsä vastikään liittyneestä Piranhas Kotka Ry:stä.

Punanutun tulevat nimittäin, Kotkaan vieraaksi kello 18:30 alkavaan kamppailuun saapuvan LeKi Edustus Jääkiekko kiusaksi, pukemaan päälleen puolustaja Niko Marttila sekä hyökkääjät Jere Koikkalainen ja Jesse Espo, jolle kyseinen koitos on ensimmäinen kasvattiseuransa edustusjoukkueen sotisovassa.

Isot kiitokset Piranha’sille tuiki tarpeellisesta pelaajajeesistä – näin se yhteistyö todellakin toimii!
Lähde: Titaanit | Facebook
 

The Rock

Jäsen
Muuttuihan se touhu selkeästi iloisempaan suuntaan, sillä Titaanit kykeni parantamaan rutkasti tekemistään LeKiä vastaan pelatussa kotiottelussa, vaikka se päättyikin voittolaukauksilla kirvelevään 5-6-tappioon.

Vieraat olivat avauserässä herroja sekä hidalgoja kaukalossa ja olisivat voineet johtaa peliä vaikkapa 0-3, mutta onneksi Titaanit pystyi sinnittelemään mukana, kääntämään toisessa sekä kolmannessa erässä hallintatilatot päälaelleen ja jäämään lopulta vain 13 vaivaisen sekunnin päähän täydestä pistepotista.

Vaikka LeKi veikin osin täysin ansaitusti voiton Kotkasta mukanaan, ei pelistä siitä huolimatta jäänyt huonoa makua suuhun, sillä toisena iltana lempääläisten kolmannen erän lopun 5-5-tasoitusmaali olisi jäänyt syntymättä taikka jompi kumpi maalirautoja voittolaukauksilla kilautelleista kotkalaisista olisi naulannut munkin pussiin.

Pakko vielä sen verran palata kotkalaisia edeltävät viikon kiusanneisiin lukuisiin poissaoloihin, että se on vaan erijännä juttu miten sairastelut, puolikuntoisena harjoittelu ja pelaaminen sekä sen seurauksena jopa harjoittelun vähyys näkyvät otteissa, sillä Titaanit oli LeKi-pelin alussa aivan telineissä.

Ehkäpä nyt, kun joukkue on kuulopuheiden mukaan viimein selättänyt viheliäisten sairastelukierteensä, alkaa lyyti oikein kunnolla kirjoittaa, sillä punanutuilla on potentiaalia vielä paljon nähtyä parempaan ja siihen peliotteiden parantamiseen tarjoutuu mitä maukkain sauma edessä olevissa (8.–9.10.) kotiotteluissa.

PE 30.09. Titaanit – LeKi 5-6 vl (1-2, 2-0, 2-3, 0-0) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Titaanit tiedotti kuluneella viikolla muuttaneensa joukkueessa try-outillaan olleen hyökkääjän Henri Saavalaisen sopimuksen kattamaan koko kuluvan suomisarjakauden ja samalla vahvistaneensa valmennusryhmäänsä maalivahtivelhoksi mukaan liittyneellä ex-punanuttuhäkkäri Teemu Hankasella.

Saavalainen tuo lisää kilpailua jo entuudestaan leveään hyökkäyskalustoon, kun taas Hankasen mukaan saaminen täyttää puolestaan valmennuksessa olleen vajeen ehkäpä siellä tärkeimmällä sektorilla, eli maalivahtiosastolla.
 

The Rock

Jäsen
Titaanit onnistui lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna pelaamaan kaksi hyvää kotikoitosta, joista toinen päättyi todella tärkeään 2-1-voittoon HCIK:sta ja toinen taas niukkaan, mutta lopulta ansaittuun 2-3-voittolaukaustappioon Muik Hockeylle.

Punanutut terävöittivät erityisesti oman maalinsa varjelua, joka oli edeltävissä koitoksissa ollut jokseenkin retuperällä ja hyvä niin, sillä harvemmin voitat tai edes kamppailet ottelun voitosta, mikäli päästät omaan reppuusi yli neljä maalia. Kun oma pää on tiivis, ei tarvitse toisessa päässäkään kaukaloa olla niin kamalan tehokas.

Jos oli Titaanien puolustuspelaaminen tikissä, niin samaa voi sanoa myös maalivahti Niko Tammesta, joka näytti miksi hänet valittiin viime kaudella Suomi-sarjan parhaaksi veskariksi. Tammi piti kotkalaisia pystyssä juuri silloin, kun punanutut sitä eniten tarvitsivat sekä teki molemmissa peleissä tyhjiksi tukun vastustajien huippumaalipaikkoja.

Toivoa sopii, että Titaanit pystyy jatkamaan samaan tahtiin myös tulevissa otteluissaan, sillä mitä tasaisemmin pystyt napsimaan voittoja sekä pisteitä itsellesi, sitä varmemmin nimesi löytyy runkosarjan päätteeksi ylempään jatkosarjaan oikeuttavilta (1.–7.) sijoituksilta.

LA 08.10. Titaanit – HCIK 2-1 (1-1, 0-0, 1-0) otteluraportti:

SU 09.10. Titaanit – Muik Hockey 2-3 vl (0-0, 1-1, 1-1, 0-0) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Suurin odotuksin kuluvan kauden ensimmäiseen paikallispeliinsä suunnannut Titaanit joutui pettymään erittäin karvaalla tavalla, sillä vielä harjoituspeleissä punanuttujen talutusnuorassa ollut Hunters pääsi makselemaan kalavelkansa isolla kädellä kotkalaisille takaisin 6-3-lukemiin päättyneessä kahinassa.

Tasaisen sekä osittain varsin titaanipainotteisen avauserän jälkeen Hunters otti tahtipuikon kunnolla haltuunsa ja kahdessa jälkimmäisessä erässä kaukalossa olikin sitten periaatteessa vain porvoolainen kotijoukkue. Titaanit tyytyi lähinnä vierestä seuraamaan isäntiensä ilakointia ja vaikka lopussa muutama kaventava osuma tulikin, niin siitä huolimatta voitto sekä kolme sarjapistettä menivät täysin oikeaan osoitteeseen.

Hunters halusi ja oli valmis tekemään halunsa eteen hommia, Titaanit oli lähinnä tullut Porvooseen, koska sarjaohjelmaan oli merkitty peli pelattavaksi. Onhan se harmi, etteivät punanutut saaneet revittyä parastaan irti paikallispelissä, mutta kaippa tämä pelaamisen tason heittely sitten vain jälleen kerran kuuluu nuoren kotkalaismiehistön repertuaariin, mene ja tiedä...

Se lienee joka tapauksessa selvää, että tästä on varsin helppo parantaa jatkossa, sillä kovin paljon valjummin ei voi enää pelata, kuin mitä Titaanit teki Porvoon perjantai-illan 2. ja 3. erässä. Myös se edeltävänä viikonloppuna kiitosta saanut tiivis ja uhrautuva puolustuspelaaminen loisti poissaolollaan, jonka myötä hyökkääminenkään ei nyt toiminut edes lähellä HCIK- ja Muik Hockey-kamppailujen tasoa.

PE 14.10. Hunters – Titaanit 6-3 (1-0, 2-1, 3-2) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Porvoossa koettu kylvetys oli selkeästi toiminut Titaanien kohdalla herättävänä tekijänä, sillä punanutut onnistuivat jälleen terästämään otteitaan sekä palaamaan lauantaina S-Kiekon isäntänä takaisin voittojen tielle maalein 4-3.

Erityisesti pelin toisessa erässä vieraidensa yli kävelleet kotkalaiset onnistuivat jälleen puolustamaan riittävän hyvin omaa rysäänsä ja kun maalivahti Niko Tammi hoiti loput, ei seinäjokisille jäänyt taaskaan Kotkasta kotiin viemisiksi muuta kuin paha mieli.

Titaanit tuntuu olevan aikamoinen tunnejoukkue, sillä peliesitykset heilahtelevat todella paljon ihan jo otteluidenkin sisällä. Välillä kotkalaiset esittävät ehkäpä koko Suomi-sarjan parasta ja raikkainta jääkiekkoa, kun välillä taas lähes kaikki pelin lainalaisuudet tuntuvat unohtuvan, jonka myötä tekeminen on kaikkea muuta kuin kaunista katsottavaa.

Juuri tällainen taisto oli sunnuntainen Kaarinan vierailu, jossa HCIK oli kokoajan muutaman luistimenpotkun kotkalaisia edellä ja vasta ottelun viimeinen kymppi oli sellaista lätkää, jota Titaanien olisi pitänyt pystyä esittämään täydet 60 minuuttia. Nyt terästäytyminen johti mukavaan kiriin ja jännittävään loppunäytelmään, joka harmittavasti päättyi kaarinalaisten tyhjiin laukomaan 5-3-maaliin.

Tappiosta huolimatta oli ilahduttavaa nähdä, ettei Titaanit tälläkään kaudella tule kaatumaan maalivahtipeliinsä, sillä Tammen ohella myös Atte Pulsa näyttää täyttävän varsin mainiosti kriteerit suomisarjatason veskareista puhuttaessa.

Mielenkiintoista nähdä milloin joukkueen rutiini- ja tekemisen taso asettuvat sellaiseen moodiin, jottei aina tarvitsisi etukäteen miettiä, että mitähän nyt tuleman pitää, vaan voisi hyvillä mielin luottaa siihen, että kaukaloon luistelee hyvässä tikissä ja täynnä sopivanlaista pyhää vihaa sekä näyttämisen halua oleva titaanimiehistö.

Päävalmentaja Henri Holmström on paljon korostanut prosessi-sanaa Titaanien kuluvankin kauden aikana, joten eiköhän se punanuttujen tekeminen tästä kokoajan kehity, mitä lähemmäs joulua mennään. Vuosi sitten, kun nimittäin se peli loksahteli uomiinsa juurikin marras-joulukuun haminoissa ja lyyti alkoi sen jälkeen kirjoittaa oikein huolella. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

LA 22.10. Titaanit – S-Kiekko 4-3 (1-1, 3-1, 0-1) otteluraportti:

SU 23.10. HCIK – Titaanit 5-3 (2-1, 1-0, 2-2) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
HCIK:lle kärsimänsä tappion seurauksena Titaanit lähti Riemua vastaan miteltyyn kotiotteluunsa sillä mielellä, että jyväskyläläiset pistetään kyykkyyn ja samalla kavennetaan hieman ylempään jatkosarjaan oikeuttavaan viivaan kasvannutta piste-eroa.

Noh... ajatuksenahan edellä mainittu suunnitelma oli todella kaunis ja toteutuskelpoinen, mutta harmi vain, ettei siitä näkynyt kuin häivähdyksiä Vaasan Koulunäkki Areenan lauantaisaunassa.

Titaanien vuoristoratamaiset peliotteet saivat nimittäin jatkoa ja kun puolustuspelaaminen petti ties kuinka monennenko kerran ja kun hyökkäyskin sekä erityisesti maalinteko sakkasivat, ei Riemulla ollut lopulta suuriakaan vaikeuksia selviytyä punanuttujen tarjoilemasta pätsistä kuivin jaloin 2-5-vierasvoitto kotiin viemisinään.

Pelistä ei kyllä jaksa sen suuremmin edes sanoa mitään, sillä sen verran heikkoa se oli kautta linjan. Riemu vei homman ansaitusti nimiinsä ja that's it. Nyt vain uusi sivu kuluvan kauden kirjasta auki ja etteenpäin kiljaisi mummo lumihangessa, sillä koittaahan se päivä vielä huomennakin... ehkä.

LA 29.10. Titaanit – Riemu 4-3 (0-1, 1-2, 1-2) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Titaanien kuluvan kauden toinen pohjoisen kiertue oli tuloksellisesti aiempaa parempi, mutta voittoja völjyynsä kotkalaiset eivät vieläkään onnistuneet napsimaan. Yksi piste tosin irtosi Uudestakaarlepyystä (2-3-jatkoaikatappio), mutta sen suuhun tuoma vieno makeus pestiin sitten taas kovalla kädellä pois Lapualla (2-5-tappio).

Jännästi heittelee punanuttujen otteet pelistä toiseen eli todella vaikeasti ennustettavissa mitä kulloinkin tuleman pitää. Välillä kaukalossa nähdään erittäin yhtenäinen ja yritteliäs titaanijoukkue, kun taas toisena hetkenä lähinnä työpaikalle puoliväkisin komennettu ryhmä, joka pelailee kun peli kerta on merkitty kalenteriin.

Tästä pitää kyllä jatkossa ehdottomasti päästä eroon, mikäli Kotkassa mielitään keväälläkin vielä pelata tärkeitä matseja = pudotuspelejä. Veikkaisin, että joulutaukoon mennessä ollaan jo varsin hyvin kartalla sen suhteen, onko paikka pudotuspelijunassa vielä realistinen, vaiko ei?

Mahdollisuus tappioputken poikkaisuun ja kelkan kääntöön tarjoutuu tulevissa kotipeleissä, joita Titaanit tahkoaa vielä ennen joulutaukoa peräti viisi (5) kappaletta vain kahta (2) vieraskamppailua vastaan. Nyt jos koskaan on siis paikka iskeä!

LA 05.11. Muik Hockey – Titaanit 3-2 ja (0-1, 1-1, 1-0, 1-0) otteluraportti:

SU 06.11. Virkiä – Titaanit 5-2 (3-1, 1-0, 1-1) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Paikallisaviisi Kymen Sanomat puretui tuossa taannoin Titaanien käynnissä olevaan syyskauteen ja kyseli päävalmentaja Henri Holmströmiltä mikä mättää, kun tulokset eivät ole olleet ennakko-odotusten mukaisia:

 

The Rock

Jäsen
Kymen Sanomien yllä olevaan juttuu viitaten... eipä mättänyt viime viikonloppuna yhtikäs mikään, sillä Titaanit nappasi kaksi arvokasta ja joukkueen oman mielenrauhan sekä itseluottamuksen kannalta kotivoittoa. Kotkassa vierailleet Raahe-Kiekko (5-1) sekä Karhu HT (4-2) joutuivat nimittäin poistumaan takaisin kotikonnuilleen häntä koipien välissä, punanuttujen pyöritellessä kummatkin vieraansa pyörryksiin.

Varsinkin Raahea vastaan kaukalossa nähtiin sitä edelliskeväältä tutta titaania, jolla silloinen runkosarjavoittaja Hunters lähetettiin melkein puolivälierissä laulukuoroon. Joukkue puolusti ja hyökkäsi hyvässä balanssissa, paiski hommia niska limassa ja maalilla Niko Tammi poimi yhtä vaille kaikki raahelaiskudit kiinni.

Juuri tuollaisella duunarilätkällä Titaanit on aiempinakin vuosina Suomi-sarjassa pärjännyt, joten toivottavasti sitä alettaisiin mitä enenevissä määrin näkemään taas kotkalaismiehistöltä, mitä lähemmäs kausi kohti kevättä kulkee. Se kun on taas kerran käynyt selväksi, etteivät punanutut pätki yhtäkään vastustajaansa, mikäli koko joukkue ei ole samaan aikaan ”töissä” ja puhalla siihen yhteen sekä samaan hiileen.

Kyseistä duunarimentaliteettia ja vielä eläimellisempää taistelua tarvitaan eritoten ennen joulutaukoa pelattavissa peleissä, sillä vastaan asettuvat Pyry, Haukat, JHT, LeKi sekä Virkiä eli ei mikään ihan helppo kvintetti kepitettäväksi, muttei myöskään täysin mahdoton.

LA 19.11. Titaanit – Raahe-Kiekko 5-1 (2-0, 1-0, 2-1) otteluraportti:

SU 20.11. Titaanit – Karhu HT 4-2 (0-0, 3-1, 1-1) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Niputetaanpa pitkästä aikaa yhteen Titaanien taivalta kuluvan kauden Suomi-sarjassa. Edeltävän viestin jälkeen punanutuilla ei kovin hyvin ole kulkenut, sillä kotkalaisjoukkue on valahtanut sarjataulukon viimeiselle sijalle, kiitos sarjapaikastaan lopulta luopuneesta Karhu HT:sta otetun ”haamuvoiton” jälkeisten kahdeksan pelin, joista voittoja on vain kaksi ja toinenkin niistä vasta jatkoajan jälkeen.

Kyllähän tämänhetkinen tuloksentekotahti tuoksuu vahvasti keväällä pelattavilta suomisarjakarsinnoilta, jolleivät punanuttujen peliotteet ja sen myötä myös kurssi muutu radikaalisti jäljellä olevien 12 runkosarjaottelun aikana. Vielähän ei siis mitään todellakaan ole menetetty, mutta nyt noista jäljellä olevista peleistä pitäisi pinnoja poimia sellaiset rapiat 25 kappaletta, jotta pudotuspelipaikasta voitaisiin oikeasti haaveilla.

Sarjapaikan varmistaminen puolestaan ilman karsintoja vaatisi lyhyellä matematiikalla laskettuna sellaista 17-20 pinnan pottia ja silloinkin pitäisi melkein toivoa, että joku yllä olevasta kolmikosta (S-Kiekko, Muik Hockey ja Virkiä) sukeltaa oikein huolella.

Niin pitkään kuitenkin taistellaan, kunnes lihava leidi luikauttaa viimeisen laulunsa. Helppoa nouseminen ei suoran säilyjän paikalle taikka pudotuspeleihin oikeuttavalle sijoitukselle tuletietenkään olemaan, mutta jos siinä tempussa Titaanit onnistuu, veikkaan sen maistuvan aikasta makialle.

LA 26.11. Titaanit – Pyry 1-5 (0-1, 1-2, 0-2) otteluraportti:

PE 02.12. Haukat – Titaanit 6-4 (3-1, 2-1, 1-2) otteluraportti:

LA 26.11. Titaanit – JHT 4-3 ja (2-0, 1-0, 0-3, 1-0) otteluraportti & kooste:



LA 17.12. LeKi – Titaanit 5-1 (0-1, 1-0, 4-0) otteluraportti:

SU 18.12. Titaanit – Virkiä 4-2 (0-1, 1-1, 3-0) otteluraportti:

SU 08.01. Riemu – Titaanit 3-2 (2-1, 0-0, 1-1) otteluraportti:

PE 13.01. Titaanit – Hunters 1-6 (1-0, 0-3, 0-3) otteluraportti:

LA 14.01. HCIK – Titaanit 5-0 (1-0, 3-0, 1-0) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Pelattujen pelien ohella titaanimiehistössä on tapahtunut muutamia pelaajamuutoksia, kun kaksi pelaajaa on marssinut sisään punanuttujen pukukoppiin ja yksi taas siirtynyt muille maille vierahille.

Kotkalaisjoukkue sai joulukuun puolenvälin (15.12.) lisää tehoja hyökkäyskalustoonsa, kun alkukauden Karhu HT:n riveissä kiekkoilut Jiri Keskinen siirtyi titaanipaitaan. Keskisen sisääntulon vastapainoksi punanutut menettivät sopimuksensa purkaneen hyökkääjä Lauri Kallion, jolle Suomi-sarjan vaatimustaso taisi sittenkin olla vielä hieman liian kova pala purtavaksi.

Nopeasti analysoituna ja nyt Keskiseltä muutaman pelinkin nähneenä sanoisin Titaanien jääneen tässä vaihdoksessa voitolle. Mikäli Kallio vielä uraansa jatkaa (ja toisaalta miksei nuori mies niin tekisi?), voi mieliteeni vielä muuttua, mutta aika lopulta näyttää miten tässäkin asiassa oikein käy.

Vuodenvaihteen (5.1.) jälkeen Titaanit puolestaan tiedotti erittäin maukkaasta paluumuuttajasta, kun jo syksyllä muutamaan otteeseen kasvattiseuransa pelivermeet päälle pukenut hyökkääjä Jesse Espo siirtyi pysyvästi 3. divisioonassa pelaavasta Piranha'sista punanuttuun loppukauden kattavan pelaajasopimuksen turvin.

Esposta on jo nyt ollut ja tulee vielä olemaan todella isosti iloa Titaaneille, sillä kyseessä on todellakin pelimies tälle sarjatasolle ja muutenkin aiemmalla urallaan hieman kovemmissakin liemissä marinoitunut kaveri.
 

The Rock

Jäsen
Edeltävästä päivityksestä tähän viestiketjuun on kulunut jälleen hyvä tovi, joten listaillaanpa Titaanien taivallus taas tähän alle. Punanutut ehtivät kyseisenä ajanjaksona pelata kuusi Suomi-sarjan runkosarjaottelua, joista kotkalaisten tilille tarttui kaksi normaalin peliajan voittoa, yksi jatkoaikatappio sekä kolme normaalin peliajan tappiota.

Voitot Titaanit poimi kotonaan S-Kiekosta sekä viime lauantaina vieraissa Huntersilta. Pataan sitä vastoin tuli vieraissa Pyryltä, S-Kiekolta (jatkoaika) sekä Virkiältä ja kotona Huntersilta.

Sarjasijoitus on pysynyt viimeistä edellisenä (11.), eli ensimmäisenä putoamiskarsintoihin joutuvana, mutta ero ensimmäiseen suoraan sarjapaikan säilyttävään eli Muik Hockeyhin on kaventunut vain kolmeen pisteeseen.

Kaikki on siis vielä sopivasti auki, kun joukkueilla on pelaamatta 5–8 runkosarjaottelua. Jos katsastellaan pelkästään taisteluparia Titaanit – Muik Hockey, on punanuttujen poimittava jäljellä olevista peleistään käytännössä neljä pinnaa uusikaarlepyyläisiä enemmän, sillä maaliero on sen verran paljon heikompi mitä muikkuloilla.

Todellisiksi ratkaisutaistoiksi runkosarjasijoitusten kannalta tullevat siis nousemaan Kotkassa pelattavat Muik Hockey- (18.2.) ja Riemu-koitokset (25.2.), jotka voittamalla homma menee todella mielenkiintoiseksi.

Titaaneilla on muutenkin todella hyvä loppuiskun paikka, sillä kotkalaiset pelaavat kuudesta jäljellä olevasta pelistään peräti neljä kotikaukalossaan, joka on ihan jo tilastojenkin valossa ollut kuluvalla kaudella huomattavasti pisteitä enemmän plakkariin tuova paikka verrattuna vieraisiin.

Jännitystä piisannee siis aivan loppuun asti ja sehän tämänkin lajin suola kieltämättä on – jäädään siis kynsiä pureskellen seuraamaan, miten punanutuille oikein käy.

LA 21.01. Pyry – Titaanit 7-0 (2-0, 1-0, 4-0) otteluraportti & kooste:



SU 22.01. Titaanit – S-Kiekko 4-3 (0-0, 2-2, 2-1) otteluraportti:

LA 28.01. S-Kiekko – Titaanit 4-3 ja (3-0, 0-1, 0-2, 1-0) otteluraportti:

SU 29.01. Virkiä – Titaanit 5-3 (1-1, 2-0, 2-2) otteluraportti:

PE 03.02. Titaanit – Hunters 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) otteluraportti:

LA 04.02. Hunters – Titaanit 2-3 (0-0, 1-1, 1-2) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Titaaneissa on käynyt edeltävien pelien aikana pieni pelaajakarusellikin, sillä punanutut lainasivat Etelä-Pohjanmaan vierasturneelleen (28.–29.1.) hyökkääjä Joonas Mäkisen KooKoon U20 SM-miehistöstä ja hyökkääjä Aleksi Kettusen Ketterän U20 SM-miehistöstä.

Kettunen oli punanuttujen mukana myös edeltävän viikonlopun Hunters-kamppailuissa, kun taas kotkalaisjoukkueen riveissä kuusi kamppailua pelaamaan ehtinyt hyökkääjä Jiri Keskinen päätyi purkamaan pelaajasopimuksensa ja siirtymään 2. divisioonassa vaikuttavan Pirkkalan Pingviinien riveihin.

Mäkinen sekä Kettunen vaikuttivat kumpainenkin pelaamissaan peleissä ihan kehityskelpoisilta kavereilta, jotka täyttivät paikkansa titaanihyökkäyksessä. Keskisestä taas ei kovin selvää mielikuvaa jäänyt (muutama ihan ok-peliesitys), joten ehkäpä hän ei sitten menetyksenäkään ollut mikään kovin massiivinen.
 

The Rock

Jäsen
Se otti näemmä ”pienen” tovin, jotta Titaanien pelaaminen vieraissa alkoi toimia. Punanutut kun rykäisivät sitten runkosarjan loppuun kolmen vierasvoiton putken, josta viimeisimmät kiinnitykset tulivat männäviikonloppuna Kalajoelle sekä Raahessa.

JHT:n (4-3) sekä Raahe-Kiekon (7-4) kaadot tulivat kieltämättä kreivin aikaan, sillä nyt Titaaneilla on lähes kaikki mahdolliset avaimet omissa käsissään sarjapaikkataistelun suhteen. Muik Hockeyn piste-etumatka on ajettu umpeen, joten uusikaarlepyyläiset ovat enää paremman maalieronsa turvin sarjataulukossa punanuttujen yläpuolella.

Mikäli Titaanien sekä erityisesti joukkueen ykkösketjun Jesse EspoSimo KauppinenVili Kolsi mahtivire vain jatkuu myös kotikaukalossa (ja miksi ei jatkuisi?), tulevat sijoitukset muuttumaan jo tänään, sillä uusikaarlepyyläiset saapuvat Kotkaan ainakin isäntien kannalta katsottuna kauden tähän mennessä tärkeimpään ja suurimpaan koitokseen.

Titaanien menossa alkaa olla taas samoja viitteitä, kuin mitä viime keväänä, kun joukkue raivasi väkisin tiensä pudotuspeleihin sekä pisti Huntersin todella ahtaalle. Punanutut eivät yksinkertaisesti suostu luovuttamaan saati häviämään ilman taistelua ja se jos mikä on hyvä juttu, kun pelataan oikeasti merkityksellisiä otteluita.

Toivottavasti kotkalainen yleisökin on pistänyt kyseisen asian merkille ja vaeltaa sankoin joukoin jäljellä oleviin kotiotteluihin tukemaan omiaan, sillä ”kuudes kenttäpelaaja” on juuri sellainen selkänoja, jonka Titaanit taakseen tosipaikassa aina tarvitsee.

Voi pojat mitä pelejä tässä on jälleen edessä...

LA 11.02. JHT – Titaanit 3-4 (2-1, 0-1, 1-2) otteluraportti & kooste:



SU 12.02. Raahe-Kiekko – Titaanit 4-7 (2-1, 1-2, 1-4) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Pelaajasiirtojen takaraja oli sekä meni, eikä kyseinen merkkipäivä tuonut liiemmin liikettä titaanimiehistöön. Ainoa muutos aiempaan oli se, että jo kahteen otteeseen lainalla käväissyt hyökkääjä Aleksi Kettunen siirtyi kokonaan punanuttujen riveihin loppukauden osalta. Ulospäin ei puolestaan mänijöitä ollunna.

Kettunen on kyllä juuri sellainen kaveri, joka sopii muottiin titaanipelaajan perikuvasta eli jos pieni porilainen ilmaisu sallittaneen, niin ”revi, raasta ja runno” –mentaliteetti elää tässä Imatran Ketterän U20-joukkueesta Kotkaan tulleessa pelimiehessa vahvana, jonka lisäksi hän osaa kiekolla tehdä muutakin, kuin vain lyödä sitä päätyyn.

Kaikkinensa siis erittäin hyvä lisä tähän runkosarjan loppurypistykseen.
 

The Rock

Jäsen

puupenkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat(HeKi), HIFK, Pelicans
Onnittelut sarjapaikan säilyttämisestä! Hyvä taistelu viimeisessä pelissä.

Mitä siinä kolmannessa erässä tapahtui, kun tuomarilla oli käsi pystyssä jäähyn merkiksi ja Titaanit pelasivat kuudella pelaajalla? Pelikatkon jälkeen jatkettiin kuitenkin viidellä viittä vastaan, eikä jäähyä tullut.
 

The Rock

Jäsen
Mitä siinä kolmannessa erässä tapahtui, kun tuomarilla oli käsi pystyssä jäähyn merkiksi ja Titaanit pelasivat kuudella pelaajalla? Pelikatkon jälkeen jatkettiin kuitenkin viidellä viittä vastaan, eikä jäähyä tullut.
Ilmeisesti jonkinlainen sekaannus, josta kätensä ylös nostanut päätuomari Raja päätyi hetkellisen harkinnan jälkeen perumaan tulossa olleen tuomionsa ja siitä syystä joukkueet jatkoivat katkon jälkeen tasakentällisin.
 

The Rock

Jäsen
Niinhän siinä sitten tosiaankin kävi, että Titaanit vältti viime tingassa kevään 2019 toisinnon, eikä näin ollen joutunut karsimaan sarjapaikastaan.

Punanutut nimittäin poimivat tililleen neljästä runkosarjan päättäneestä kotipelistään kolme suoraa voittoa (Muik Hockey, Riemu & LeKi), joiden avulla juurikin Kotkassa parempansa edessä tiukan väännön jälkeen polvistuneet uusikaarlepyyläiset lähtivät jyväskyläläisten kaveriksi putoamiskarsintaan.

Helpotus lienee siis oikea sana kuvaamaan tuntoja näin vielä vajaat pari viikkoa viimeisen pelin päättymisen jälkeen, sillä sen verran tuoreessa muistissa edelleen on Titaanien pelaaminen karsinnoissa, jottei sitä kovin mielellään halua uudelleen näkevänsä.

Lopun hurjan tuloskunnon myötä herää vastavuoroisesti myös kysymys, miksei homma toiminut samaan tapaan jo aiemmin? Nyt kasassa ollut titaanijoukkue kun selkeästi näytti, että siitä olisi ollut huomattavasti mukavampaankin sijoitukseen Suomi-sarjassa. Syitä pitkään jatkuneeseen kaamosmarssiin on varmasti monia, mutta se on selvää, etteivät punanutut kaikkea potentaaliaan lopulta kyenneet kuluvalla kaudella ulosmittaamaan itsestään.

Nyt on kuitenkin aika pienelle hengähdyshetkelle, jonka jokainen joukkueen mukana niin ylä- kuin alamäissäkin lienee rehdisti ansainnut. Kunhan tässä hetken aikaa seurajohto erityisesti kokoaa rivejään, alkaa sen jälkeen varmasti tulevan kauden rakentaminen entistä rivakampaan tahtiin, sillä perinteiseen tapaanhan kesäharjoitukset starttaavat toukokuun alussa, johon on pauttiarallaa vielä aikaa sellaiset puolitoista kuukautta.

Siihen mennessä uskoisin kasassa olevan jo ainakin osa valmennus- sekä pelaajaryhmästä, joiden avulla lähdetään rakentamaan perustuksia kohti tulevan kauden tyyniä sekä hieman tyrskyisämpiäkin hetkiä.

LA 18.02. Titaanit – Muik Hockey 5-4 (0-0, 2-2, 3-2) otteluraportti:

SU 19.02. Titaanit – Pyry 2-7 (1-2, 1-2, 0-3) otteluraportti:

LA 25.02. Titaanit – Riemu 3-2 (0-2, 0-0, 3-0) otteluraportti:

SU 05.03. Titaanit – LeKi 3-1 (1-1, 2-0, 0-0) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Kuten Kymen Sanomat sen jo LeKi-ottelun raportissaan verekseltään kertoi, Henri Holmström ei tule enää vastaisuudessa jatkamaan Titaanien päävalmentajana. Holmströmin 2,5-vuotinen ajanjakso punanuttujen peräsimessä tuli siis näin ollen päätökseensä voittoisissa merkeissä.

Holmströmillä on omien puheidensa mukaan uusi valmennuspesti jo selvillä, josta tuleva seura tiedottanee tarkemmin, kunhan asian julkituomisen parhaimmakseen näkee.

Holmströmin pesti titaaniluotsina piti siis sisällään kuluvan kauden sarjapaikan säilytykseen päättyneen taivalluksen sekä kaksi aiempaa pudotuspelikevättä, joista varsinkin Huntersia vastaan käyty kiekkosota pysynee varmasti pitkään kaikkien sen nähneiden ja kokeneiden muistissa, sillä niissä karkeloissa jos joissakin ei liiemmin armoa vastapuolelle annettu saati siltä pyydetty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös