Tiilikaiselle kenkää!

  • 178 847
  • 1 380

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Sanotaan nyt vaikkapa nuoresta ja lupaavasta.

Pienessä organisaatiossa kasvatetaan pelaajia ja annetaan heille virheitä isosti anteeksi, miksi ei myös päävalmentajaa voisi koskea sama?

Noh, myönnetään toki heti perään, että on tämä suoraan näin muotoiltuna hieman huono vertaus. Yksittäinen pelaaja ei ole niin paljosta vastuussa... =)

Mutta haastan silti ajattelemaan tätä hieman pidemmälle. Lähtöruudussa on Matin kanssa varauduttu kolmen vuoden projektiin, joten matka on vielä pahasti kesken, vaikka alku onkin ollut, noh, haastava. Tilanne olisi mielestäni potkujen osalta täysin eri, jos puikoissa olisi joku nimekäs ja kokenut kaveri, jolta voisi kovaa tulosta vaatia välittömästi.

Isossa kuvassa yhden kauden urheilullisella tuloksella ei myöskään ole niin merkittävää vaikutusta.



Urheilullista tulosta ei mielestäni pidäkään hyväksyä, se on ollut surkea toistaiseksi, mutta itse pyrin katsomaan asiaa laajemmin ja pidemmälle kuin ensi kevääseen.
Jos Matti tuli tänne harjoittelemaan, niin hieman on kallis harjoittelualusta. Jokainen kausi pitäisi olla hyvä, oli siellä sitten kokenutta koutsia taikka nuorta projektia. Ei tällaista paskaa kukaan anteeksi tule antamaan, ei kannattajat eikä yhteistyökumppanit. Hieman on outo strategia jos kolmannella kaudella vasta odotetaan tulosta ja sekin vaatimus varmaan pääsy 6 joukkoon. Vitut.. Joka kausi pitäisi olla 6 joukossa tai ainakin hyvin lähellä sitä, siinä olisi sitä jatkumoa.

.. Noh, katsellaan. Ei se Matti noin paska voi oikeasti olla, kyllä se sieltä vielä tulee.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Itse en ola vaatimassa potkuja. Hieman kuin mittakaavajuttu: Veskan vaihtamisella herätellään joukkuetta ja voidaan saada yksittäiseen erään tai matsiin uutta starttia. Valmentajanvaihdolla saadaan yksittäisiin natseihin (edit. Ohhoh, mmmmatseihin tietysti) hieman uutta suuntaa. Kummatkin kuuluvat sarjaa kikkakolmoset, ei pitkää vaikutusta.

Eri asia, jos takana on hyvään vireen käynnistävä kakkosveska tai kakkosvalmentaja, casesta riippuen.

Näillä mennään nyt. Draamaa se on näinkin ja näistä niitä upeita kasvutarinoita tulee jos on tullakseen!
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä mun täytyy sanoa, että mielestäni @BlackWolf on kyllä tässä sopimuksen pituusasiassa oikeassa:

Ihan rehellisesti kysyn, että mistä asti A-SM ja jossain DEL2 valmentanut koutsi on omannut neuvotteluissa oikeuden alkaa vaatia jotain Liiga-joukkueelta? Se on seura sanoo, että saat vuoden ja 1 tai 2 lisää seuran optiolla tai sun urasi on siinä. Ei toisin päin. Sun mielestä joku tollanen nobody tulee ja kertoo vaan miten miljoona touhua pyörittävä firma häntä tottelee, vaikka kilpailua meritoituneista on, että mutku mä vaadin tätä.
Vähän heikon sopimuksen on Kerho tehnyt Tiilikaisen kanssa, jos se on 2 vuotta + 1 vuoden seuran optio. Parempi vaihtoehto olisi ollut 1 vuoden sopimus + 1-2 vuotta seuran optiolla. Siten olisi voinut katsoa, että miten ensimmäinen kausi lähtee sujumaan ja jos ollaan viimeisenä sarjassa, niin ehkä tehdä seuraavasta kaudesta sitten heti vaikka Kiven tai jonkun muun kanssa sopimuksen. Jos sitten Tiilikainen ei olisi tuohon suostunut, niin ehkä Salo olisi. Tai sitten heti Kivi pitkällä sopimuksella päävalmentajaksi.
Eipä ole hirveästi järkeä käytetty tässä asiassa ja kalliiksi tulee, jos aikovat vaihtaa päävalmentajaa (+ vähän noloa antaa kenkää omalle kasvatille). Toki sekin voi tulla kalliiksi, jos eivät pääse pudotuspeleihin näillä kahdella kaudella. Jos niitä nyt tällä kaudella edes pelataan. No, näillä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Kalliiksi sekin olisi tullut jos Kivi olisi saanut suoraan pitkän sopimuksen ja tekeminen olisi ollut samalla tasolla kuin Ilveksessä viimeksi. Kalliimmaksi kuin tämä nykyinen taaperrus. Joskus nauroin kippurassa Kerhon visiolle mestaruudesta muutamassa vuodessa. Toki on sanottava, että utopian toteutuminen kahdesti on erittäin epätodennäköistä. Ja sitten on myös se kuinka hyvään täällä on totuttu. Aina pitäis olla vähintään kuudes ja hyvät kaudet sitten erikseen. Liigan pienimmällä pelaajabudjetilla.
 

laimeasilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No nyt on paskat housussa ja jollain tarttis tästä selviytyä. Jos otetaan ihan talous edellä niin Toivola-Tiilikainen valmennus tämä kausi. Jos Tiilikainen jatkaa niin uskon että pelisuoritukset heikentyvät entisestään kun joukkue on mentaalisesti menetetty. Ja onhan ne nytkin heikentyneet, alettu ottaan turpaan ihan oikeasti.
 

Äimänkäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvät suoritukset ja Kerttu
Kuinka paljon tätä sopimuksen pituutta / muotoa muuten kritisoitiin silloin kun se julkaistiin? Kysyn, kun en muista. Nythän on helppo jossitella yhdellä sun toisella asialla.

@Orange Hockey, @BlackWolf

Asiaa itsekin pohdiskelin ja kaivoin ainakin tämän kommentin esille:

Annetaan ajan näyttää. Vähän kyllä huolettaa, kun uusi ja kokematon valmentaja tuodaan sisään 2 vuoden suoralla pahvilla. Kyllä näissä pitäisi sen neuvotteluasetelman olla sen menestyneen joukkueen puolella, eikä näin, että aina se Kerho saa jo pelin alussa sen mustan pekan käteensä. (tässä viittaan rasistiseen korttipeliin allekirjoittaneen nuoruudessa, mitä ei kylläkään allekirjoittanut silloin edes tajunnut rasistiseksi, mutta en rasistisessa mielessä vaan sen pelin toimintamallin suhteen)

Eli ymmärrettävästi tuo suora kahden vuoden pahvi on ollut kritiikin kohteena. Ehkä Tiilikainen ei suostunut 1+1 soppariin? Ymmärsin että kaljaliigassa olisi haluttu hänet pitää kuitenkin ja olisko sitten mieluummin jäänyt sinne kun tehnyt vuoden sopparin kepaan? Ehkä se tiesi että saa kenkää kuitenkin Liigassa kauden jälkeen niin parempi koittaa sopia kahesta vuodesta. Hyvät hänelle.

Toki HPKn ei tässä tilanteessa olisi pitänyt tuollaista sopparia tehdä. Mutta kuten sanottu, ei siitä KaiRasta ilmeisesti mitään opittu. Tai sitten Matti nousee kuin Fenix-lintu ja todistaa kaikkien olleen väärässä. Paitsi Mikan.

PS. Tuosta julkaisun ajankohtaan kyseisessä ketjussa: Aika Pennasen jälkeen – HPK:n valmennus 2020 =>
 
Viimeksi muokattu:

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuinka paljon tätä sopimuksen pituutta / muotoa muuten kritisoitiin silloin kun se julkaistiin? Kysyn, kun en muista. Nythän on helppo jossitella yhdellä sun toisella asialla.

@Orange Hockey, @BlackWolf
En ole kumpikaan tägätyistä, mutta vastaan silti oman, hataran muistikuvani perusteella: ei taidettu varsinaisesti juurikaan kritisoida.

Kyse oli omasta kasvateista, joka tuntee organisaation, on menestynyt junioreissa ja on hankkinut kannuksia ulkomailla. Lisäksi Saksassa olisi haluttu pitää Tiilikainen, ja valinnalla oli ilmeisesti Pennasen tuki. Näistä lähtökohdista sopimus vaikutti esimerkiksi minun mielestäni oikein hyvältä. Nyt olen jälkiviisaasti eri mieltä, mutta jälkiviisas onkin kovin helppo olla.

Nimimerkkiä @BlackWolf ei kannata nyt tägätä vastausten toivossa. @Moderaattorit päättivät suuressa armossaan ja käsittämättömässä viisaudessaan pelastaa palstan ja langettaa hänelle piiitkän pelikiellon, jonka syytä voi moni ihmetellä.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Tiilikainen olisi varmaankin jäänyt Saksaan, jos Kerho olisi tarjonnut 1+X -sopparia?
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kalliiksi sekin olisi tullut jos Kivi olisi saanut suoraan pitkän sopimuksen ja tekeminen olisi ollut samalla tasolla kuin Ilveksessä viimeksi.
Voi sieltä lähihistoriasta tietty valikoida juuri ne Kiven heikoimmat hetket. Kivi oli Ilveksessä päävalmentajana 4 kautena viime vuosina. Kolmena niistä 4 kaudesta Ilves oli pudotuspeleissä. 2013 Ässissä kultaa ja 2014 nuorissa Leijonissa kultaa. 2017 Ilves putosi puolivälierissä Tapparalle 4-3, 2018 putosi puolivälierissä Kärpille 4-0.
Ehkäpä yksi syy, miksi Kivi ei Ässien tasoisiin sijoituksiin Ilveksessä päässyt voi olla myös pelaajahankinnat ja muistaakseni suuri vaihtuvuus joukkueessa. Ilves taisi olla myös yksi pienibudjettisimmista joukkueista pelaajabudjeteissa.
En minä ainakaan noita saavutuksia huonoina pidä resursseihin nähden, päinvastoin.

Joskus nauroin kippurassa Kerhon visiolle mestaruudesta muutamassa vuodessa. Toki on sanottava, että utopian toteutuminen kahdesti on erittäin epätodennäköistä. Ja sitten on myös se kuinka hyvään täällä on totuttu. Aina pitäis olla vähintään kuudes ja hyvät kaudet sitten erikseen. Liigan pienimmällä pelaajabudjetilla.
Hyvään on totuttu kyllä, mutta itse en ainakaan sinne kuudenneksi tavoitetta tästä kaudesta asettanut, vaan sääliplayoffit. Toki rajallinen pelaajabudjetti tekee menestymisen aina haastavammaksi ja täten mielestäni esim. Kerhon mestaruus on monin verroin arvokkaampi kuin vaikka jonkun Kärppien, koska pienellä pelaajabudjetilla menestystä on vaikeampaa saavuttaa.
Todella hyvää työtä on seurassa tehty viime vuosina, mutta kaipa tänne myös kritiikkiä saa tuoda. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Oikeastaan viime vuosina olen ollut hyvin vähän eri mieltä HPK:n ratkaisuista, kun ne on vaikuttaneet hyviltä tai erinomaisilta strategian, päävalmentajavalinnan, pelaajahankintojen, jne. suhteen.
Mutta nyt alkaa nousta asioita, joista ainakin itse olen eri mieltä.

Kuinka paljon tätä sopimuksen pituutta / muotoa muuten kritisoitiin silloin kun se julkaistiin? Kysyn, kun en muista. Nythän on helppo jossitella yhdellä sun toisella asialla.

@Orange Hockey, @BlackWolf
@BlackWolf näytti tuossa viestissä kritisoineen, jonka @Äimänkäki laittoi. Omalta osaltani myönnän, että en kirjoitellut muistaakseni tänne juuri tuosta sopimuksen pituudesta/muodosta mitään tuolloin (tai muutenkaan juurikaan tuohon aikaan) tai ennen sopimuksen tekoa. Ennen sopimuksen tekoa ja ennen viime kautta olin aluksi tällä linjalla:

Kaksi hyvää vaihtoehtoa mielestäni on siis Pennasen seuraajaksi:

A) Otat kakkosvalmentajaksi hyvän potentiaalisen seuraajan (Nieminen) tulevalle kaudelle. Opetat tälle kaiken linjauksistasi ja käytännöistäsi harjoittelussa, pelitavassa, pelaajien kehittämisessä, tiedon hankinnastasi, rutiineissasi, ym. Myös virheet, jotka olet tehnyt, jotta niitä ei tarvisi tehdä uudelleen. Annat tyypin seurata päivittäistä toimintaasi ja esittää kysymyksiä ja näkemyksiä, jotka sitten hyväksyt tai oiot oikeiksi.
Tässä tapauksessa pelitapa saattaa säilyä jokseenkin samanlaisena uuden valmentajan kaudelle, tosin uusi valmentaja tuo aina oman ripauksensa siihen varmasti. Tällainen Master-Apprentice -kuvio.

B) Palkkaat meritoituneen huippukoutsin seuran ulkopuolelta kovalla rahalla. Pelitapa ja valmennuskäytännöt voivat muuttua enemmän tällä tavalla, mutta ei välttämättä huonompaan suuntaan kaikissa asioissa. Esim. Jalonen, Manner, Tapola, Kivi, Marjamäki tulevat nopeasti mieleen. Pennasen palkkaamisen kaudelle 2016-17 lasken itse myös tähän sarjaan, vaikka meriitit olivatkin Mestiksestä ja nuorten maajoukkueesta eikä palkkapyyntö ehkä ollut niin suuri noihin edellisiin nimiin verrattuna.

Tämän takia en itse palkkaisi Saloa tai Tiilikaista tai ainakaan ensisijaisesti hakisi sopimusta heidän kanssaan. Heidän pitäisi olla Pennasen valmennustiimissä nyt tulevalla kaudella tai sitten heillä pitäisi olla Liigatasolta tai vähintään Mestiksestä hyvät meriitit päävalmentajana, joita ei ole ainakaan vielä. Pennasen jälkeisen päävalmentajan palkkaaminen on mielestäni tärkein ratkaisu tulevaisuuden kannalta Kerhossa Pennasen jälkeisellä ajalla ja siihen pitää panostaa tavalla tai toisella.

Tuo edellinen on siis oma ajatusmaailmani yleisesti päävalmentajan palkkaamisesta, mutta sitten kuitenkin ajattelin, että no ehkäpä tässä voisi poikkeuskin käydä tällä kertaa, kun nyt mestaruus on jo voitettu, niin miksi ei antaisi vaikka oman kasvatin yrittää, vaikka ei olisi ollut Pennasen apuvalmentajana tai hyviä meriittejä korkeista sarjoista:

Olen vähän miettinyt tätä tulevaa valmennusta ja ehkä itse kuitenkin tekisin niin, että ottaisin Tiilikaisen tulevaksi päävalmentajaksi Pennasen jälkeen, jos on käytettävissä. Hänellä on mielestäni parhaat ja tuoreimmat meriitit joukosta Tiilikainen, Salo, Nieminen ja lisäksi HPK:lainen käsitys pelistä...Tiilikainen ja Salo ovat kuitenkin tehneet junnuissakin niin hyvää työtä, että ansaitsevat mielestäni tilaisuuuden näyttää Kerhon Liigajoukkueessa...
Toinen vaihtoehto olisi tosiaan ostaa kovalla rahalla joku laadukas päävalmentaja ulkoa, mutta ehkä nyt olisi kuitenkin aika antaa omien näyttää, kun on noin lahjakkaita ja potentiaalisia valmentajia tarjolla (ainakin luultavasti) omasta valmentajaputkesta.
Näytönpaikalla nyt en mitään suoraa kaksivuotista sopimusta kyllä tarkoittanut, mutta ei sille nyt enää voi mitään. Eteenpäin, toivottavasti Tiilikainen saa joukkueen peliesitykset kuntoon ja tämä on ollut vain alkuhankaluutta poikkeuskauden ja koronan takia.
 
Viimeksi muokattu:

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ei onnistunut otteluun valmistautuminen tänäänkään. Ottelutaolla peliä ei ole saatu vietyä yhtään eteenpäin. Hyökkäyksiin lähdöt epäonnituvat säännönmukaisesti rytmityksen ollessa päin persettä. Kiekkoa palautetaan runsaasti takaisin puolustukseen ja aiheutetaan sitä kautta runsaasti vaarallisia tilanteita omiin. Lomautetaan Tiilikainen, sillä tuskin olisi mitään negatiivista vaikutusta peliin.

Jännä nähdä saadaanko yhtään kolmen pisteen voittoa sinä aikana, kuin lumi on maassa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tiilikainen on syytä lomauttaa loppukaudeksi. Ainoa keino, jolla peliin on mahdollista saada edes jotain jääkiekkoa muistuttavaa, on poistaa hänet yhtälöstä. Mitään vahinkoa ei voi tapahtua, joten tuossa joko voitettaisiin tai pystyttäisiin samassa.

Liigajumbon paikka on tukevasti hallussa. En usko, että joukkueen pistemäärä nousee yli 40:n runkosarjassa.
 

JasonMiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä kausi on menetetty ja HPK tulee olemaan sarjan JUMBO - pahaa tekee, mutta sille ei enää taida voida mitään. Nyt pitää yrittää pelastaa ensi kausi - voidaanko tämän sukelluksen jälkeen jatkaa Matin kanssa? Nyt on viimeistään kovien päätösten aika!
 

Letangi

Jäsen
Mitenkähän tuo Miettisen Antti junnukisojen jälkeen? Olisko siitä mitään tukea valmennukselle vai olisiko vain seuraava puupökkelö penkin taakse. Pendon kanssa useamman vuoden historia takana joten voisi tuoda jotain näkemystä ja johtajuutta valmennukseen..
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Kerhon hallitus julkisesti tuo esiin, että valmennusryhmään ei tule kesken kauden muutoksia ja kauden jälkeen arvioidaan tilanne. Tavoite pudotuspeleistä on edelleen voimassa. Toisin sanoen toi on luettavissa, että kausi mennään tällä porukalla ja mahdolliset organisaation "ravistelut" tehdään kauden jälkeen.

Nyt on ainakin valmennukselle annettu työrauha toteuttaa tehtävänsä pelin parantamisessa kauden loppuun. Mihin se sitten riittää, niin aika näyttää. Kovin paljoa en itse löisi vetoa "paremman Pallokerhon" löytymisestä tämän kauden aikana.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Kerhon hallitus julkisesti tuo esiin, että valmennusryhmään ei tule kesken kauden muutoksia ja kauden jälkeen arvioidaan tilanne. Tavoite pudotuspeleistä on edelleen voimassa. Toisin sanoen toi on luettavissa, että kausi mennään tällä porukalla ja mahdolliset organisaation "ravistelut" tehdään kauden jälkeen.

Nyt on ainakin valmennukselle annettu työrauha toteuttaa tehtävänsä pelin parantamisessa kauden loppuun. Mihin se sitten riittää, niin aika näyttää. Kovin paljoa en itse löisi vetoa "paremman Pallokerhon" löytymisestä tämän kauden aikana.

Täysin oikea linjaus huomioon ottaen sen, että tuosta pakistosta ei kultaa taikoisi edes Barry Trotz. Lisäksi taloushaasteet, niin ei mitään järkeä olisi potkia valmennusta pihalle. Annetaan niille edes ensikaudeksi kunnon työkalut ja tuomitaan sitten.
 

Jenn4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sääliksi käy Kerhon faneja. Mikäli ajat olisivat normaalit, niin Tiilikaiselle olisi pitänyt antaa jo kenkää. Saa nähdä saako HPK edes 50 pistettä täyteen jos 60 ottelua pelataan. Surkein kausi hallitsevalta mestarilta varmaan ikinä.
 

Nas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerhon hallitus julkisesti tuo esiin, että valmennusryhmään ei tule kesken kauden muutoksia ja kauden jälkeen arvioidaan tilanne. Tavoite pudotuspeleistä on edelleen voimassa.

Heh. Ei ne kyllä oikeesti itekkään voi uskoa, että pudotuspeleihin -edes sääleihin- ylletään tällä kaudella. Pelissä ei edelleenkään ole tapahtunut käytännössä minkäänlaista positiivista kehitystä, eikä tolla pakistolla yksinkertaisesti voi päästä edes sääleihin.

Aivan sama miten loppukausi menee, suurin "jännitys" lienee enää se, että uskaltavatko monottaa Tiilikaisen sitten kauden päätyttyä.

21 ottelua, joista 2 kolmen pisteen voittoa. Komeeta!
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Itseäni kiinnostaa lähinnä minkälaisen taloudellisen tuloksen Kerho pystyy tekemään. Urheilullisesti kirves on jo kaivossa, toivottavasti junnut menee kevätkaudella eteenpäin, niin on helpompi aloittaa ensi kausi.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Lukkoa vastaan pelattiin ihan hyvin mutta jos se ei huomenna pelsuja vastaan näy niin pleijarit voi unohtaa!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itseäni kiinnostaa lähinnä minkälaisen taloudellisen tuloksen Kerho pystyy tekemään. Urheilullisesti kirves on jo kaivossa, toivottavasti junnut menee kevätkaudella eteenpäin, niin on helpompi aloittaa ensi kausi.

Itse olen sillä linjalla, että kun tästä kaudesta tuli aika odotetusti muutenkin koronan takia tällainen jonkinlainen tynkä, niin välikausi tässä tilanteessa ei välttämättä ole niin katastrofaalinen. Kaikki kurjuus menee samaan konkurssiin. Talous on se, joka eniten kiinnostaa, mutta siitä taitaa olla mahdoton saada tässä vaiheessa mitään tietoa. Tyhjennysmyynneillä taitaisi ainakin olla varsin vaikea paikata taloutta tänä vuonna, kun kaikkialla ollaan koronan vuoksi enemmän tai vähemmän selkä seinää vasten.

Olen samaa mieltä tuosta, että nuorilla on nyt tilaisuus mennä eteenpäin. Nuorissa on tulevaisuus vanhan sanonnan mukaan. Nyt pitää selvittää, että onko se juuri näissä nuorissa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pleijarit voi nyt sitten viimeistään unohtaa. Pelaajien myymisen sijaan voisi nyt koronaoloissa tehdä sellaisen ratkaisun, että pakkolomauttaa päävalmentajan vaikka aluksi heinäkuun loppuun asti. Tiedä vaikka ymmärtäisi tuosta vihjeestä itse purkaa sopimuksensa. Uskomatonta, miten Pennasen kolmen vuoden työn jälkeen tarvitaan vain muutama kuukausi eikä jäljellä ole kuin savuavat rauniot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös