Ti 8.12.2015 CHL: Lukko - TPS

  • 2 992
  • 17

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Oletuksena on, että raumalaiset eivät tätä ketjua auki saa. Viime tiistaiseen (01.12.2015) ensimmäiseen osaotteluun raumalaisilla ei ollut mitään kiinnostusta, joten miksi nytkään?

TPS tänään:

#22 Jerry Ahtola - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#84 Ilkka Pikkarainen - #91 Ville-Vesa Vainiola - #12 Dave Spina
#48 Julius Vähätalo - #17 Tadas Kumeliauskas - #37 Patrik Virta
#78 Patrik Moisio - #29 Jonne Virtanen - #43 Otto Nieminen
#44 Elias Karvonen - #41 Oskari Siiki

# 7 Henrik Tallinder - # 3 Petteri Nummelin
#46 Miro Keskitalo - #55 Harri Tikkanen
#26 Markus Kojo - #36 Elmeri Eronen

#34 Oskari Setänen
(#30 Aleksandar Georgiev)

Neljäntoista hyökkääjän, kuuden puolustajan ja kahden maalivahdin erikoisella kombolla mennään!

TPS-puolustajista Olli Malmivaara ei ole edustuskelpoinen CHL-otteluissa edustettuaan toista (Blues Espoo) CHL-joukkuetta aiemmin kaudella. Samaten tänään tuli myös tieto, että Tomas Mojzis ei jatka joukkueessa. Tosin Mojzis on "potenut" jotain day-to-day -vammaa jo noin kuukauden päivät, joten hänen poissaolonsa ei tule uutena asiana. Markus Kojo on kaivettu Savonlinnasta takaisin TPS:n takalinjoille - samaten Petteri Nummelin sairastuvalta. Näistä vahvistuksista huolimatta peräpää on erittäin kapea - Malmivaaran ja Mojzisin lisäksi poissaolijoita ovat Niklas Friman (olkapää leikattu) ja Jani Forsström (poissaolon syytä ei ilmoitettu).

Hyökkäyskalusto sen sijaan näyttää melkeinpä hyvälle - ainoat merkittävät poissaolijat ovat Lauri Tukonen sekä puuttuva mitat täyttävä kakkossentteri. Toisin sanoen Tadas Kumeliauskas palaa kokoonpanoon huilattuaan viikonlopun (21.11.-22.11.2015) ottelut. Kaikesta päätellen voitaneen sanoa, että Liettuan pojalla "meni viikonloppu vähän pitkäksi" - tai sitten TPS-"tiedotus" on vain kusettanut kannattajiaan kuten Mojzisin tapauksessakin! SM-liigassa edelleen pelikieltoaan kärsivä Teemu Lassila ei kuulu tässäkään CHL-ottelussa TPS-valmennuksen suunnitelmiin. Onneksi tällä kertaa ei tarvinnut mistään lukea mitään noloja ulostuloja "kurinpitoryhmän päätösten kunnioittamisesta"...

Illan otteluun lähdetään tasatilanteesta 3-3. Vain voittaja jatkaa CHL-taivaltaan välieriin!
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Tämän ottelun ennakkovideossa Lugun kotisivuilla lyömätöntä Rally-englantia. Priceless ! Wöörkin vit pauverplei ...
 

Kendo26

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Vegas Golden Knights
Ei näytä jatkoajan kansaa pudotuspelit kiinnostavan. Toivottavasti hoidetaan tämä ja päästään testaamaan Kärppien vire seuraavalle kierrokselle. Kumen paluu helpottaa tilannetta merkittävästi, vaikka Vainiola on edelleen siellä kakkosen keskellä. Eniten kiinnostaa, että kuinka pirteästi kaksikko SpiPi jatkaa Vaasan ilotulituksen jäljiltä. Tulosvetoon 0,1 - 2,3.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä tästä olisi varmasti kiinnostusta mennä kummallakin jatkoon ja olisihan se makoisa voitto, jos TPS tästä sellaisen pystyisi kairaamaan. Kotonaan Lukko on oletetun vahva, intensiivinen, taisteleva ja prässääväkin, joten kyllä tässä kovana altavastaajana edelleen lähdetään, mutta viikon takainen 1-3 asemasta nousu tasoihin luo uskoa. Zapolskin eteen on saatava ehdottomasti trafiikkia ja ruuhkaa ja sinne maalille on mentävä, koska millään kaukolerpuilla ei kenties liigan parasta veskaria yllätetä. Tepsin tulisi pelata heti aktiivisesti eikä alkaa peruuttelemaan, koska silloin kaivamme itsellemme vain kuoppaa. Pari yllätysmaalia alkuun Tepsille olisi paras mahdollinen ja tällä saataisiin Riston kettuihin vähän hermoilua lisää, varsinkin kun Lukko on viime aikoina ollut kaikkea muuta kuin vakuuttava. Jos peli soljuu eteenpäin 0-0 - tilanteessa, niin näen että tämä on myös Tepsin etu.

Vähän tuo pakisto pelottaa, mutta Oskariin on kova luotto entisen kotiyleisön edessä. Numppa voisi myös ihan vittuillakseen ampua kovan lämärin yläpesään, ihan vaan vittuillakseen. Tepsin maaleista tänään vastaa Talkkari, Spina ja VVV nyt ainakin. Haisee jatkoilta 3,4-3,4 arvaukseksi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onhan tää jännää. Tulisiko jopa jatkoaika, se olisi hianoo, voittovarauksella tietysti. Vaikka toisaalta ei se tippuminenkaan tässä sillä tavalla kahta kuukautta vituta kuin liigassa. Samaa sanoi tavallaan Mikkolakin kirjeessään, tämä on enemmän mahdollisuus kuin uhka. Ja toivottavasti sitä yleisöäkin olisi enemmän kuin säälittävästi, varsinkin seisomakatsomossa.
Ei mikään maailman luottavaisin olo, koska Lukon tulokset on ollut vähän tahmeita ja Tomi Kallio on hyvä jääkiekon pellaaja.
 

cornix

Jäsen
Katos katos, Lukollahan on arbitraasin paikka tänään. Kuka käy raaputtelemassa kupongit sisään? Voitto toisi riihikuivaa kassaan vajaa 100k, TPS+1 kerroin on 1.70 eli siihen maltilliset 50k panostamalla voittoa tulee kymmeniä tuhansia kävi miten tahansa. Ka-ching!

Aika mielenkiintoinen on kyllä ollut Lukon kaavio juu, jos joukkue itsensä kampeaa finaaliin asti niin alkusarjan x2 peliä sveitsiläisiä vastaan olivat ainoa "eksoottinen" lisä. Muut vastustajat sitten Liigasta ja länsinaapurista...
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nummelin ei pelaa, tepsillä oli virheellinen kokoonpano aluksi esillä.

Kotisivujen mukaan kyllä pelaa. Myös Kumeliauskas palaa kokoonpanoon. Nummelinin paikalla oli kokoonpanossa ensin Malmivaara, joka ei edes saa edustaa Tepsiä CHL-otteluissa. Tuossa siis oli se virhe, joka korjattiin kyllä lähes välittömästi julkaisun jälkeen.

Kokoonpano CHL-illan Lukko-otteluun - TPS
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika mielenkiintoinen on kyllä ollut Lukon kaavio juu, jos joukkue itsensä kampeaa finaaliin asti niin alkusarjan x2 peliä sveitsiläisiä vastaan olivat ainoa "eksoottinen" lisä. Muut vastustajat sitten Liigasta ja länsinaapurista...
Pelashan Lukko Saksassakin?
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oletuksena on, että raumalaiset eivät tätä ketjua auki saa. Viime tiistaiseen (01.12.2015) ensimmäiseen osaotteluun raumalaisilla ei ollut mitään kiinnostusta, joten miksi nytkään?

Voittaja saa rahaa ja rahalla voisi esim. palkata Petruzalekin loppukaudeksi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Piukka peli, ja usko ei ollut kovin korkealla Tepsin tasoituksen jälkeen. Setänen oli tosi hyvä, onneksi Zaps kesti. Mainittakoon lisäksi Antti Jaatinen, joka paikka paikoin näytti ihan liigapelaajalta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan sama vaikka Mr.Fox otteluseurantaan spämmäsikin että Tepsin paskuus oli sai aikaan illuusion joka näytti sille että Lukko pelasi hyvin. Omasta mielestäni Lukko pelasi todella, todella hyvin. Olkoonkin että TPS oli ajoittain surkea. Varsinkin toinen erä oli niin hienoa pelaamista oikeine jääkiekkoelementteineen että itse ainakin pidän lopputulosta helvetin ansaittuna. TPS taisteli hienosti kolmannessa ja olen aidosti iloinen siitä että tuo jengi on mentally tough, mutta jatkoajan kotijoukkueen paikkojenkin jälkeen raumalaisvoitto oli ainoa oikea lopputulema tälle matsille.

Setänen oli helvetin hyvä. On aivan tolkuttoman kova veskari. Ei ole Lassilalla asiaa maaliin enää, paitsi satunnaistuuraamaan.

Tepsin pelaajista pinnat Keskitalolle, Eroselle, Pikkaraiselle, Virtaselle ja ykkösketjulle (miinus Ahtola). Vainiola pitää korvata ja Rantakari olisi hyvä lisä tuohon pakistoon.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aivan sama vaikka Mr.Fox otteluseurantaan spämmäsikin että Tepsin paskuus oli sai aikaan illuusion joka näytti sille että Lukko pelasi hyvin. Omasta mielestäni Lukko pelasi todella, todella hyvin.
Köh-köh... pienet lukutaitoharjoitteet eivät välttämättä olisi pahitteeksi! Vai onko syy sittenkin luetun ymmärtämisessä?

Lukko pelasi hyvin, mutta ei mielestäni mitenkään erinomaisesti! TPS pelasi niin haluttomasti, jolloin Lukon normaali hyvä pelaaminen näytti moninverroin paremmalta. Tätä mieltähän oli Jerry Ahtolakin erätaukohaastattelussa. Haastattelija oikein hakemalla haki tuota samaa "Lukon hyvyyttä". Ahtolan mielestä syynä oli TPS:n haluttomuus - laitahyökkääjät eivät tehneet kiekottomina tarpeeksi töitä tarjotakseen syöttöpaikkoja jne.
Niitä väitteitä en allekirjoita, että Lukon pelaaminen ja eritoten toinen erä olisi ollut jotenkin "erinomaista" tai "mahtavaa peliä", kuten useaan kertaan sai lukea. Lukon pelaaminen toisessa erässä oli hyvän jääkiekkojoukkueen normaalia hyvää peliä ilman sen suurempia hienouksia. Kotijoukkue pelasi hyvin, mutta vierasjoukkueesta ei ollut nostamaan koko pelin tasoa.

Toisessa erässä Lukko pelasi hyvin ja vastaavasti TPS täysin perseelleen - joten siitä syntyi illuusio, että Lukko olisi pelannut jotenkin erinomaisesti hyvää joukkuetta vastaan. EI - totuus on se, että toisessa erässä Lukko pelasi normaalin hyvän suorituksen paskaa joukkuetta vastaan! Sitähän Jerry Ahtolakin sanoi erätaukohaastattelussaan, vaikka haastattelija koitti inttää, kuinka erinomaisesti Lukko pelasi. Ulkomuistista heitän jotain, mitä Ahtola sanoi: "Lukko karvaa hyvin, mutta meidän kiekottomien peli on täysin luokatonta. Laitahyökkääjät eivät luistele riittävästi ja tarjoa syöttöpaikkoja puolustajille. Paineen alla kun ei syöttölinjoja ja vaihtoehtoja ole tarjolla, niin peli on just ton näköistä.". Kuten sanottua: tämä on täysin ulkomuistista vedettyä, mutta Ahtolan pääasiallinen pointti oli tämä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toisessa erässä Lukko pelasi hyvin ja vastaavasti TPS täysin perseelleen - joten siitä syntyi illuusio, että Lukko olisi pelannut jotenkin erinomaisesti hyvää joukkuetta vastaan. EI - totuus on se, että toisessa erässä Lukko pelasi normaalin hyvän suorituksen paskaa joukkuetta vastaan! Sitähän Jerry Ahtolakin sanoi erätaukohaastattelussaan, vaikka haastattelija koitti inttää, kuinka erinomaisesti Lukko pelasi. Ulkomuistista heitän jotain, mitä Ahtola sanoi: "Lukko karvaa hyvin, mutta meidän kiekottomien peli on täysin luokatonta. Laitahyökkääjät eivät luistele riittävästi ja tarjoa syöttöpaikkoja puolustajille. Paineen alla kun ei syöttölinjoja ja vaihtoehtoja ole tarjolla, niin peli on just ton näköistä.". Kuten sanottua: tämä on täysin ulkomuistista vedettyä, mutta Ahtolan pääasiallinen pointti oli tämä.
Olisi se ollut ihan mielenkiintoista jos Ahtola olisi sanonut, että "joo Lukko oli niin helvetin hyvä, kuin oltaisiin pelannut Kanadaa vastaan olympiafinaalissa (copyright Ara), ei meillä ollut mitään mahdollisuuksia vaikka pelattiin niin hyvin kuin pystyttiin."
Ottamatta sen enempää kantaa siihen pelasiko Lukko hyvin, erinoimaisesti vai täydellisesti ja Tepsi huonosti, paskasti vai normaalisti.

Ylipäätään tällainen "Lukko pelasi hyvin" on vähän vaikea asia väännettäväksi, kun peli on tietysti aina suhteessa vastustajaan, ja "Lukko" koostuu kahdestakymmenestä yksilöstä ja heidän kiekollisesta ja kiekottomasta toiminnastaan ympäri kenttää yksilöinä, ketjuina, kentällisinä ja joukkueena vastustajan yksilöitä, ketjuja, kentällisiä ja joukkuetta vastaan, ja kuitenkin vain maalit lasketaan, ja niiden tekemiseen oli Tepsilläkin pari mukavaa paikkaa toisessa erässä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ylipäätään tällainen "Lukko pelasi hyvin" on vähän vaikea asia väännettäväksi, kun peli on tietysti aina suhteessa vastustajaan, ja "Lukko" koostuu kahdestakymmenestä yksilöstä ja heidän kiekollisesta ja kiekottomasta toiminnastaan ympäri kenttää yksilöinä, ketjuina, kentällisinä ja joukkueena vastustajan yksilöitä, ketjuja, kentällisiä ja joukkuetta vastaan - - -
Juuri näin!

Eikö Risto Dufva sen sanonut jo JYP-aikoinaan, että voittaakseen ei tarvitse olla edes hyvä - riittää kunhan on paras paikallaolijoista? Eilen Lukko oli hyvä - mutta ei "erinomainen" - ja paras paikallaolijoista!

- - - kuitenkin vain maalit lasketaan, ja niiden tekemiseen oli Tepsilläkin pari mukavaa paikkaa toisessa erässä.
Vain maalit lasketaan! Mistä niiden tekemiseen TPS:n pari paikkaa tulivat toisessa erässä? Mun kuvaruutuuni näytti ainakin siltä, että ne paikat tulivat vain ja ainoastaan Lukon virheistä, alimpien miesten kiekonmenetyksistä jne. Siis sen samaisen Lukon, joka pelasi "erinomaisesti" ja "mahtavan toisen erän"? TPS ei tekemällä tehnyt maalipaikkaa itselleen toisessa erässä!
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vain maalit lasketaan! Mistä niiden tekemiseen TPS:n pari paikkaa tulivat toisessa erässä? Mun kuvaruutuuni näytti ainakin siltä, että ne paikat tulivat vain ja ainoastaan Lukon virheistä, alimpien miesten kiekonmenetyksistä jne. Siis sen samaisen Lukon, joka pelasi "erinomaisesti" ja "mahtavan toisen erän"? TPS ei tekemällä tehnyt maalipaikkaa itselleen toisessa erässä!
Tekemällä teki Lukolle virheitä. Mutta joo, eiköhän tässä ihan kohtuullisessa yhteisymmärryksessä olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös