Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Avataanpas vihdoin ketju tällekin ottelulle.

Jortikka lienee vielä nuorten MM-reissulla, eikä ehtine huomiseen peliin? Oliskohan tässä etu Lukolla? Huonon puoleisesti ovat Jortsun tuuraajat vieneet joukkuettaan lähipäivinä. Muutama suora tappio on narreilla alla.

Eipä ole Lukollakaan kehumista viime peleistä. Kaksi yhden pisteen peliä takana. Jatkuukohan 'putki', vai tuleeko pisteitä kolme tai nolla? Toivon kolmosta...

Urho näyttää pelin telkkarissa. Hyvä niin.

Jatkakaa...
 
Viimeksi muokattu:
Jokaisella suomalaisella jääkiekkoihmisellä asuu pieni lukkolainen sydämessä. -Ville Nieminen 24.8. 2014

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit RY
Bremberg-Hauhtonen-Hentunen
Lahti-Pirnes-Rita
Lind-Mäki-Ben-Amor
Saarinen-Juutilainen-Vauhkonen

Jokerit ovat siis vihdoinkin kokeilemassa jotain uutta kahden ensimmäisen ketjun osalta. Omasta mielestäni tämä kokeilu on erinomainen ja uskon molempien ketjujen pelaavan tasapainoisesti. Hauhtosen hyökkäyksien tukeminen on toki kysymysmerkki, mutta punaviivalla varmistelu omiin päin lieneekin se päätehtävänsä. AJ jatkaa poissaoloaan pakistosta edelleen, kuten myös Brooks, Eronen ja Kivistö.
 
OTTO ON KONE!

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Jokerien vuoden 2010 ensimmäinen kotiottelu sitten vuorossa ja tappioputki pitäisi saada poikki vaikka sillä kuuluisalla kirveellä. Tämä viikko on muutenkin jälleen se legendaarisen tärkeä, onhan tällä viikolla kolme kotiottelua Jokereilla kahden päivän välein.

Vastustaja Rauman Lukko on hiipunut siitä lentokelistä, missä joukkue meni koko syksyn ja vielä alkutalven. Lukolla on kuitenkin niin paljon pisteitä varastossa, joten vielä ei suurempaa hätää raumalaisilla ole. Tietysti jos peli menee vielä enemmän sekaisin, herää Satakunnan toiseksi suurimmassa kaupungissa kysymys, käytettiinkö kaikki paukut jo alkukaudella?

No, Jokerit ei ole oikeastaan käyttänyt vielä mitään paukkuja tällä kaudella, vaan aika suutariksi ne ovat jääneet - lukuunottamatta joulukuun alkua. Silloinhan muun muassa Lukko kaatui Raumalla, joten helppo vastus sieltä ei tänäänkään luistele Jokereita vastaan. Mielenkiintoinen huomio muuten, että tämän kauden otteluissa näiden joukkueiden välillä kotijoukkue on jäänyt aina maaleitta. Se täytyy ainakin tänään rikkoa!

Hauhtonen ykkösen sentterinä on mielestäni ihan hyvä kokeilu, nyt on viimeinen mahdollisuus näyttää. HIFK:ssa kulki aikanaan Salmelaisen vierellä, nyt on myös kovat tekijät vierellä, joten jokohan natsaisi? Jos menee perseelleen, sitten menee, ainakin kokeiltu on. Jotain muutoksiahan pitää tehdä, se on selvä. Sami Rannan johdolla on nyt pelattu kaksi peliä, tappio molemmista, Tepsiä vastaan pelattiin ajoittain hyvin, mutta Kuopiossa oli taas ilmeisen vaisu peli.

Ja loppuun vielä pakollista ihmettelyä, vaikkei asia mitenkään uusi edes ole. Silti en ihan voi käsittää, miksi HIFK ja Jokerit pelaa tänään samaan aikaan kotiottelunsa. Toki molemmile löytyy omat faninsa, mutta silti tuntuu ihmeelliseltä, että kierroksella on vain kaksi peliä ja molemmat pelataan Helsingissä. Jokerit siis kohtaa Lukon ja HIFK Tuukka Män...eiku...
 
"En ymmärrä, mitä joukkuehenkeä siinä tarvitaan, että hiihtää osuutensa täysillä ja läppää seuraavaa olkapäälle." Sami "Musti" Jauhojärven kommentti viestihiihdosta

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä ottelusta olisi nyt ehdottomasti raavittava vähintään pisteitä. Mielellään 3 pistettä. Tosiaan viimeksi nämä joukkueet kohtasivat Raumalla ja Jokerit nitisti siellä Lukon. Toivotaan, että tänäänkin Jokerit vie. Ketjumuutokset ovat ainakin askel positiiviseen suuntaan.
 
Suurin ongelma on se, että ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Tänään en peliin pääse, mutta eipä olisi huvittanut tullakaan katsomaan teurastusta. Jokerien peli on täysin pois uomistaan enkä usko tuon kokonpanokikkailun vaikuttava juuri mitenkään. Ihmettä tietenkin toivotaan, mutta Usko horjuu 5 promillen humalassa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukon sivujen mukaan näyttäisi Raanta olevan maalissa, joten mahdollisuudet kolmeen pinnaan Lukolla paranivat. Ykkös- ja kakkosketju taasen ko. sivustolla ainakin vielä aivan päin honkia, joten ei viitsi vielä kokoonpanoa listata.
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Sama kokoonpano kuin KalPaa vastaan. Petruzalek vieläkin poissa ja Virtala viilettää ykkösessä.

Vittu molempiin asioihin.

Raanta maalissa on hyvä asia. Aaltosen peluuttaminen taas ennen Rajalaa ihmetyttää.

Enpä tiedä mitä odottaa, vaikka Jokeritkin on ollut aika lailla varjojen mailla. Selväähän on, että 3 pistettä olisi jo aika ottaa ettei pääse pelaajilla maila tärisemään tulevissa koitoksissa. Petruzalekin puuttuminen kyllä paha takaisku, koska se a)rampauttaa ykkösen peliä kun Virtalaa peluutetaan siinä b) rampauttaa kakkosen kun Keränen ei ole yhtä hyvä sentterinä kuin laiturina.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Sama kokoonpano kuin KalPaa vastaan. Petruzalek vieläkin poissa ja Virtala viilettää ykkösessä.

Vittu molempiin asioihin.
Täysin samaa mieltä. Virtalan pelipaikkaa ei vaan voi kukaan täyspäinen tajuta.

Raanta maalissa on hyvä asia. Aaltosen peluuttaminen taas ennen Rajalaa ihmetyttää.
Raannan suhteen samoilla linjoilla, mutta tuo yleinen Aaltosen dissaus kummastuttaa. Lähes kaikki tuntuvat pitävän Aaltosta katsomoon kuuluvana pelaajana, mutta kyllähän mies esimerkiksi viime kauden lopussa osoitti olevansa valmis pelimies. Miksei voisi kokeilla rohkeasti ykkösessä ja Virtala katsomoon? Tällöin nelosessakin pelaisi täysiverinen sentteri, vaikka muistaakseni Aaltosellakin olisi junnuajoilta paljonkin kokemusta keskushyökkääjän paikalta.

Ennakkoasetelmat eivät lupaa Lukon kannalta mitään hyvää tässä pelissä, mutta jotenkin on sellainen kutina, että tänään peli aukeaa. Petrun puuttuminen on paha takaisku, mutta ilmankin pitää pärjätä.

Peli tulee päättymään kaavan mukaisesti 0-4.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Raannan suhteen samoilla linjoilla, mutta tuo yleinen Aaltosen dissaus kummastuttaa. Lähes kaikki tuntuvat pitävän Aaltosta katsomoon kuuluvana pelaajana, mutta kyllähän mies esimerkiksi viime kauden lopussa osoitti olevansa valmis pelimies. Miksei voisi kokeilla rohkeasti ykkösessä ja Virtala katsomoon?
En Aaltosta dissaa, mutta ihmettelen lähinnä Uraman valintaa peluuttaa Aaltosta keskellä, vaikka mies ei ole edes puhdas sentteri. Rajala taas sitä on ja tarvitsee peliaikaa eikä heti katsomokomennusta jos tekee muutaman virheen.

Mun puolesta Aaltosta voisi kokeilla LAIDASSA, vaikka sitten ykköskentässä. Laitureista tällä kaudella ovat onnistuneet Morrison, Palola, Tukonen, Nurmi ja Nabb. Odotukset ovat ylittäneet Keränen, Kivimäki ja Tuomainen (varauksella). Selkeästi alisuorittaneet ovat Virtala ja Laaksonen, joten heidän paikalleen voisi kokeilla kahdesta ensimmäisestä ryhmästä miehiä.

Aaltosesta on vaikea sanoa mitään kun ei ole saanut peliaikaa oikealla paikallaan.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Ei voi muuta sanoa kuin vedä nyt Urama pääsi irti sieltä perseestä. Urama on ainoa, jonka mielestä Virtala on sm-liiga pelaaja. Muiden mielestä mies olisi pitänyt heittää helvettiin pelaavasta kokoonpanosta jo kuukausia sitten, mutta mitä tekee Urama? Hilaa Virtalaa yhä ylemmäs ja nyt viiletetään jo toista peliä ykkösketjussa. Mitä hevonvittua?

Lisäksi Keränen on huomattavasti huonompi sentteri kuin Rajala, ja Aaltosen en usko olevan Keräsenkään tasoinen, joten miksi ihmeessä Rajala ei pelaa tässä sentteripulassa? Vituttaa kuin pientä oravaa tällainen kokoonpanokikkailu, varsinkin kun pääsyy sen harrastamiseen on Virtalan pitäminen väkisin ratkaisukentissä.

Pelistä on kyllä turha odottaa mitään kiekkoviihdettä. Kaksi surkeasti viimeaikoina esiintynyttä puolustamalla väkisin nollapeliä yrittävää joukkuetta vastakkain. Ei kannata latiakaan maksaa pelin näkemisestä, mielummin kuuntelee Riparadiosta niin kuulostaa edes siltä että siellä tapahtuu jotain.
 
Runkosarjaveikkaus 2009-2010: Hopeaa!

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Pelistä on kyllä turha odottaa mitään kiekkoviihdettä. Kaksi surkeasti viimeaikoina esiintynyttä puolustamalla väkisin nollapeliä yrittävää joukkuetta vastakkain.
Tämän kommentin perusteella et selvästikään ole nähnyt edes vähää alusta Jokerien kotipelejä sen jälkeen, kun valmennus vaihtui. Toisekseen, Jokerit ei edes esiintynyt surkeasti edellisessä kotipelissään, oikeastaan päinvastoin, mutta onnistui silti pelin häviämään surkean viimeistelytaidon vuoksi.

Ei auta kuin toivoa, että surkea Kuopion matka on unohdettu ja Jokerit on yhtä hyvällä jalalla mukana kuin turkulaisia vastaan. Silloin hyvä tulee väkisinkin.
 
"Jokerit jätti minut. Seura joka unohti ihanteensa ja historiansa ryhtyessään venäläisten maksulliseksi rattopojaksi, on lopulta vain muovinen kuori alkuperäisestä."

- Cobol 29.3.2018
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Ei varmasti mikään paras kahden suunnan sentteri, mutta teholukemissa + 5 enkä ainakaan omilla puusilmilläni ole todistanut mitään puolustushaluttomuutta?
Ilmeisesti valmennusjohdon puusilmät ovat sen todistaneet, tai oikeastaan ilmeisesti puhutaan enemmän kyvyttömyydestä kuin haluttomuudesta. Tätä komppaisi myös kolmansien erien penkittämiset Rajalan kohdalla niissä peleissä joissa hän oli vielä mukana.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Tätä komppaisi myös kolmansien erien penkittämiset Rajalan kohdalla niissä peleissä joissa hän oli vielä mukana.
Ne kai johtuivat jostakin loukkaantumisesta, ainakin Uraman mukaan. Ja sen jälkeenhän Rajala ei ole pelannut pahemmin missään, joten liekö siellä joku pieni ja hitaasti parantuva vamma päällä?
 
"Venäjä on enemmän uhka kuin mahdollisuus" - Alexander Stubb

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Ei voi muuta sanoa kuin vedä nyt Urama pääsi irti sieltä perseestä. Urama on ainoa, jonka mielestä Virtala on sm-liiga pelaaja. Muiden mielestä mies olisi pitänyt heittää helvettiin pelaavasta kokoonpanosta jo kuukausia sitten, mutta mitä tekee Urama? Hilaa Virtalaa yhä ylemmäs ja nyt viiletetään jo toista peliä ykkösketjussa. Mitä hevonvittua?
Samat sanat, mutta vähemmän kirosanoja. Saipa-pelissä ykkönen oli ihan sekaisin niin kaun kuin Virtala pelasi siinä. Sitten kaveri sai aloittaa vielä kaupan päälle rankkarit, kun Urama muisteli viime kauden alkua (siis about 1,5 v. sitten), jolloin Virtala osui pari kertaa ja siihen se jäi.

Jos kakkosen sentteri on sairastuvalla, niin miksi pitää sekoittaa ykkönenkin? Keränen on paremi laidassa, ja sitä paitsi alkuperäisessä kooonpanossa se toimii parhaiten, kuten viimeksikin nähtiin. En ymmärrä.

Jos olisin Hesassa, niin menisin ilman muuta katsomaan. Voittajasuosikkia ei ole ja peli on mitä ilmeisemmin yhtä vääntämistä loppuun saakka.
 
Rauma ja Rooma, ikuiset kaupungit. - Kaupungistuminen on yleismaailmallinen megatrendi, siitä voi olla montaa mieltä, mutta sitä vastaan on hyödytöntä taistella.

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikkei Lukolla nyt vielä suurta hätää ole, niin semmoinen tilanne kuitenkin on että pikku hiljaa pitäisi taas voitto tulla, ja mieluummin kolmen pisteen voitto. Kahdessa peräkkäisessä pelissä kun vastassa on alakanttiin pelannut joukkue, tänään Jokerit ja lauantaina Ilves, niin vähintään viisi pistettä noista pitäisi saada jottei olo turhan tukalaksi tulisikaan, tähän sarjajohtoon kun on jo totuttu.

En nyt viitsi enää edelle kirjoittaneita matkia, mutta ihmettelen hemmetisti itsekin Virtalan peluuttamista? Onkohan siinä meillä uusi Elmo, joka kohta rupee pelaamaan yksinään joka ketjussa kaikkia paikkoja ja kaataa vastustajat peräperää 5-2? Pakko olla, muuten ei tuota Uraman logiikkaa kyllä tajua.

Raanta siis maalissa, ihan hyvä homma vaikka eipä se ole se asia mihin Lukko olisi kaatunut vaikka Tellukin olisi pelannut. Sitä vaan kummastelen että onkohan sillä Petruzalekilla pahempikin aivoräjähdys kun ei vieläkään pelaa? Tosin viikkohan tuosta tällistä nyt vasta tulee kuluneeksi mutta toivon mukaan tässä ei nyt turhaan pimitetä kannattajia kiinostavaa asiaa.

Tulosvedon pelaajille tämä peli ei ole mikään otollinen pelikohde, sillä oletuksena on että pelissä tehdään varsinaisella peliajalla korkeintaan kaksi maalia, todennäköisin lopputulos on 1-1 ja siitä jatkoille. Voipi olla ettei nähdä yhtään maalia ennen rankkareita.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Bremberg-Hauhtonen-Hentunen
Lahti-Pirnes-Rita

--- klip klip ---

Jokerit ovat siis vihdoinkin kokeilemassa jotain uutta kahden ensimmäisen ketjun osalta. Omasta mielestäni tämä kokeilu on erinomainen ja uskon molempien ketjujen pelaavan tasapainoisesti. Hauhtosen hyökkäyksien tukeminen on toki kysymysmerkki, mutta punaviivalla varmistelu omiin päin lieneekin se päätehtävänsä.
Hauhtosta ei pitäisi laittaa mihinkään ketjuun jonka tarkoitus on hyökätä. Hauhtonen on hyvä puolustavan ketjun sentteri mutta kun tuo ykkösketju ei todellakaan puolusta niin Hauhtonen on aivan väärässä paikassa, tulemme näkemään sen myös illan pelissä ja kun tämä peli tarjotaan myös Urpolla niin ehkäpä joku osaava kommentaattorikin voi tarttua Hauhtosen sopimattomuuteen tuohon rooliin. Veikkaan että Pirnes palautetaan ensimmäisen erän jälkeen ykkösen keskelle.

Olen positiivisesti yllättynyt jos homma toimii, pisteitä en jaksa odottaa tästä pelistä kun ei niitä ole tullut Tapparalta saatikka Tepsiltäkään ja Lukko on mielestäni aikalailla noita kovempi joukkue.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukko Sm-liigan sivujen mukaan:

Virtala-McLean-Morrison
Cook-Kovanen

Laaksonen-Keränen-Tukonen
Pettinen-Tikkanen

Tuomainen-Jasu-Palola
Honkaheimo-Rantanen

Nabb-Aaltonen-Kivimäki

Raanta
(Tellqvist)
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hienoa, että Pirnes on laitettu Ridan ja Lahden viereen. Tätä olen itse odottanu jo lähes kaksi kuukautta! Pirnes meni/menee Brembergin ja Hentusen vierellä lähes hukkaan, koska hänen pitää keskittyä puolustamiseen todella paljon. Nyt sen homman tekee Hauhtonen, toivottavasti onnistuu.

Pitkästä aikaa Areenalle, toivotaan nyt että se meno tosiaan näyttää paremmalta mitä se oli ennen Jortikkaa. Muuten olen pettynyt.
 
"It is not a sport where the relation between the effort and the success, the effort and the reward, does not exist. It is not a sport where success is already guaranteed or it is not a sport when it doesn’t matter where you lose." (©) Pep Guardiola

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kovasti ovat ajat muuttuneet. Ei siitä pitkä aika ole kun kotipeliin Lukkoa vastaan mentiin henkselit paukkuen hakemaan komeata kotivoittoa. Nyt hallille mennään nöyrästi ihmettelemään josko kiekko jollain tavalla lurahtaisi pari kertaa vieraiden maaliin ja josko (lähes) sarjajumbo Jokerit saisi puolustettua pisteen-pari kovilta vierailta hyvällä maalivahtipelillä. Eli on tämä ihmeelliseksi mennyt tämä homma. Kun kokoonpanoja katsoo niin mielestäni Jokerit näyttää paperilla hyvältä liigajoukkueelta (paitsi tietysti keskushyökkääjät), mutta tilanne tosiaan on tuo yllämainittu ja se kertookin kaiken johdon sekä valmennuksen onnistumisesta viime vuosina.

Onko nyt siis niin että Jortikka on edelleen reissussa? Jos näin on niin se heikentää merkittävästi Jokereiden mahdollisuuksia, joskin Lukkokin tarjoaa hieman tasoitusta Petruzalekin ollessa poissa ja maalivahtipelin ollessa hieman heikompaa kuin mitä se oli Vehasen aikakaudella. En kuitenkaan usko että se muuttaa millään tavalla odotuksia tähän otteluun. Lukko on selvä suosikki ja Jokereiden pitäisi energisyydellä sekä loppuun asti pelaamisella (sekä tuolla jo mainitulla maalivahtipelillä) pystyä horjuttamaan parempaa joukkuetta. Jos Jokereilta kaksi ketjua onnistuu maalinteossa niin voittoon on mahdollisuudet, muuten Lukko vie ihan peruspelillä kamppailun.
 

Jotva

Jäsen
Hauhtosen paikka ykkösen keskellä on kuin suojatyöpaikka hyvin hommansa hoitaneelle vanhalle pelaajalle. Paitsi että nyt on kyse vain vanhasta pelaajasta ja sekin käsite on suhteellinen pelaajista puhuttaessa.

Toivottavasti ykkösen peli ei ihan mene sekaisin tämän muutoksen ansiosta. Kakkosen peli varmastikin paranee, mutta riittääkö se kokonaisuuden kannalta?

Itse jään katsomaan tämän pelin kotisohvalta, kuten todennäköisesti aika moni muukin, vaikka onhan tämän melkein kuin viikonloppupeli.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Virtala tekee tänään tehot 2+1 ja ottaa luulot pois umpimielisiltä Lukko-faneilta. Voitto tulee Raumalle 0-3 lukemin ja kriisijoukkueemme voi hetkeksi taas huokaista helpotuksesta...

Mutta ihan oikeasti, tuohon ykkösketjun toiseen laittaan pitäisi ennemmin laittaa vaikka Nabb tai Kivimäki. Mutta nythän heillä on tilaisuus mellastaa nelosketjussa, kun Virtala "pörrää" tulosyksikössä.

Raannalta vaaditaan taas nappisuoritus, jotta pisteitä voidaan odottaa. Ja se ylivoimapeli kuntoon myös, kiitos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy