Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Helsingin Jokerit aloittaa tänään neljän ottelun mittaisen, haastavan vierasrutistuksensa Ural-vuoriston eteläpäässä sijaitsevasta Baškortostanin tasavallasta ja sen pääkaupungista Ufasta, jonka jääkiekkojoukkue on nimetty paikallisen kansallissankarin, soturirunoilija Salawat Julajevin mukaan.

Vierasjoukkue lähtee peliin perjantaisen Torpedo-voiton siivittämänä, joka paitsi katkaisi kahden ottelun tappioputken ja toi kotiedun varjelemisen kannalta tärkeitä pisteitä, niin se myös varmisti Jokereiden pudotuspelipaikan viidettä vuotta putkeen. Jokerit on siis läntisen konferenssin neljäntenä ja tuo paikka pitäisi vähintään säilyttää kotiedun saamiseksi ensimmäiselle pudotuspelirundille. Ihan hyvältähän se näyttää sarjaohjelman lopun kovuudesta huolimatta, kun kaksi ottelua enemmän pelannut Minsk on seitsemän pisteen takamatkalla ja heillä on enää 8 ottelua jäljellä. Jokereiden edellä taas seilaisi Lokomotiv Yaroslavl viiden pisteen päässä kaksi ottelua enemmän hikoilleena. Toki tärkeintä on säilyttää näiden jäljellä olevan kymmenen runkosarjaottelun aikana nykyiset asemat ja virittää peli, sekä yksilöt valmiiksi vastaamaan pudotuspelien vaatimustasoa.

Vuoden 2011 mestarijoukkue Salavat Julajev majailee idässä kuudentena, mutta on siitä huolimatta jo niin ikään varmistanut tosipeleihin pääsynsä. Isännillä on runkosarjaa urakoitavana enää vain 7 rutistuksen verran, joten edellä seitsemän pisteen päässä siintävän Kazanin ohittaminen vaikuttaa aika epätodennäköiseltä ja taaksekin päin turvaväliä on peräti 11 pistettä. Eli Nikolai Tsulyginin käskyttämä ja ex-jokeripäävalmentaja Tomi Lämsän harjoittama kotijoukkuekin virittelee soittimiaan kevätkauden koitoksia silmällä pitäen. Sitä tarvitaan, sillä Ufalla on takana kuuden ottelun vieraskiertue, josta irtosi vain kaksi nihkeää voittoa Kunlunista. Pisteitä tuolta kiertueelta lähti kotiin viemisiksi vain 6 joukkueen maalisuhteen ollessa 11-16. Jokereiden pari viikkoa sitten vieraskaukalossa 4-5 rankkareilla kesyttämä Amur torppasi Ufan tylysti heidän viimeisimmässä ottelussaan 3-0.

KHL:n sivusto kertoo, että Jokerit ja Ufa ovat tuijottaneet toisiaan silmiin yhdeksänä iltana, joista pisteet on tasattu veljellisesti 13-13. Jokereilla on kuitenkin yksi voitto enemmän plakkarissaan, koska Ufa on voittanut aina varsinaisella ja Jokereilla on pari pidemmän kaavan kautta työstettyä voittoa. Tasaista on ollut ja Ufa on itselle jäänyt mieleen aina hyvin valmennettuna, kurinalaisena ja poikkeuksellisen eurooppalaisena joukkueena, jolla on yleensä myös ainakin kentällisen verran sitä säkenöivää tähtiloistoa.

Tällä kaudella joukkueet kohtasivat edellisen kerran 11.12, jolloin Hartwallilla vieraat varastivat voiton lukemin 2-3. Teemu Hartikainen teki tuolloin kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli ottelun voittomaali 1,5 minuuttia ennen täyttä aikaa ja sehän tuli hyökkäysalueen syötönkatkon päätteeksi kaukaa sundinmaisella rystylaukauksella. Ufan kolmannen osuman teki alivoimalla Maxim Mayorov arvatenkin läpiajosta ja jotain isompaa möhlintäähän siinäkin oli mukana. Olisiko ollut suoraan Ufan puolustusalueen aloituksesta, josta Kemppainen sitten pokkasi itselleen syöttöpisteen. Tuo ottelu oli Jokereiden suvereenia hallintaa, sillä Ufa sai Zapolskia kohden tilastojen mukaan vain 12 laukausta!

Kotijoukkue Ufan riveissä pelaa tosiaan iso tukku tuttuja lärvejä, sillä joukkueesta löytyy kolme suomalaista ja kaksi entistä jokeria. Koko sarjan pistepörssissä sijalla 14 majaileva Teemu Hartikainen on vääntänyt ja suojannut Jokereita vastaan vuosien saatossa tehot 7+0 ja hän on joukkueensa toiseksi paras pistemies 16+26 tehoin. Näistä 6 on voittomaaleja, minkä lisäksi Härski on tehnyt eniten maaleja tasakentällisin; 11. Vahva kahden suunnan sentteri ja joukkueensa ykkösaloittaja Joonas Kemppainen taas on sisäisen pörssin nelonen 16+13 merkinnöin. Hänellä on myöskin 6 voittomaalia, minkä lisäksi silmiin pistää peräti 10 ylivoimaosumaa ja nehän on varmastikin hakattu sekä ohjailtu sieltä maalin edestä. En ala laskemaan mielenkiinnosta huolimatta monessako Linus Omark on viimeisenä syöttäjänä oletettavasti harkitun riparin tai kovan syötön muodossa. Koko sarjassa vain "verkkainen" ja "parhaat päivänsä nähnyt" Nigel Dawes on ollut vaarallisempi ylivoimalla maalinteossa 14 häkkyrällä. Viimeinen sinivalkolippu löytyy maalin suulla kiekkoja 93,6 prosentin varmuudella pysäyttäneen Juha Metsolan maskin takaa. Hän on joukkueensa kiistaton ykköshevonen ja on esiintynyt jo 45 kertaa tällä sesongilla kaivaen kiekon maalista 1,97 kertaa ottelua kohden.

Entisiä narreja vihreäpaitaisen Ufan riveissä edustavat tietenkin sarjan pistepörssin kutosena ja syöttöpörssin kolmosena virnuileva ruotsalaisvelho Linus Omark (9+39). Takalinjoilla puolestaan operoi aina yhtä tyylikäs, mutta "vain" tehot 7+16 koonnut tanskalainen Philip Larsen, joka pitää edelleen hallussaan Jokereiden yhden kauden puolustajien piste-ennätystä yhdessä Ryan Gundersonin kanssa 36 pisteellä.

Muita tuttuja nimiä edustavat puolustuksessa sarjan fyysisimpiin pelaajiin kuuluva Grigory Panin, jonka taklausten alle ei tänään toivottavasti kukaan jää ja jolta tarvittaessa löytyy menohaluja ilman hanskojakin. Sitten siellä on 115 kilon lihamöykky, jonka selässä lukee Semyonov, eli San Josestakin tuttu Alexei Semenov. Muutenkin puolustajien pistesaaliiden perusteella tänään saa taas vääntää, jos meinaa maalinedustalle ja muutenkin laidoilta keskustaan tunkeutua. Ainakin näkee heti, millaisella asenteella ja valmistautumisella Jokerit tähän peliin on tullut.

Ufan hyökkäyksestä löytyy koko sarjan jäähypörssin kärki ja vihaisen rannelaukauksen omaava yli satakiloinen Anton Burdasov, joka on ehtinyt sytytellä punalamppuakin 19 kertaa ja on joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Siellä on myös joka kausi sarjan taklaustilaston kärjessä pyörivä venäjän Cal Clutterbuck, eli Maxim Rybin, joka siirtyi Ufaan siirtotakarajalla kulttijoukkue Severstalista. Kazanista joukkueen riveihin on kesken kauden siirtynyt myös NHL:stä, Venäjän maajoukkueesta ja SKA:sta tuttu Alexander Burmistrov, joka on kuitenkin tällä kaudella yhteensä 48 otteluun tehnyt vain 11 pinnaa. Joukkueessa hiihtelee myös entinen superlupaus Nikita Filatov, mutta hän taitaa olla jälleen loukkaantuneena. Telaketjuosastolta löytyy vielä tavarajunamainen Vladimir Zharkov ja myös höyhenen lailla rakennettu Vladimir Tkachyov voi olla sille päälle sattuessaan aika vaarallinen.

Joukkueiden tilastoista vielä sen verran, että Ufa on ottanut eniten jäähyminuutteja koko sarjassa ja näköjään Jokereiden vastustajia vastaan on vihelletty myös eniten minuutteja. Ufa on tuon tilaston kakkosena ja Jokereillakin on ihan riittävästi rangaistusminuutteja vyöllään, eli saa nähdä miten paljon pelaillaan tasakentällisin. Erikoistilannepelissä Ufa voi olla vahvoilla, sillä Salavat Julajev on vasta sarjan keskivaiheilla, mitä tulee 5 vs. 5 tehtyihin maaleihin, mutta heillä on eniten 5 vs. 4 ja 4 vs. 3 -tilanteissa tehtyjä ylivoimaosumia yv-prosentin ollessa 23,8%. Mielenkiintoista on ehkä se, miten Ufa on tehnyt 0 maalia 5 vs. 3 ylivoimillaan. Sarjasta siis löytyy Jokereitakin huonompia 5 vs. 3 ylivoimia.

Ufan alivoima on sekin 86,1%, kun Jokereilla se on hieman surullinen 79,4%. Ufa on myös tehnyt sarjassa toiseksi eniten alivoimamaaleja ja Jokerit taas on sählännyt vastustajille toiseksi eniten alivoimamaaleja, joten saa nähdä mitä tuosta yhdistelmästä seuraa. Hieman yllättäen Ufa on ollut surkea rankkareissa; vain yksi voitto viidestä kerrasta ja rankkareiden onnistumisprosentti on 18,8%. Vertailun vuoksi Jokereilla se on 30%, tosin vain kaksi kertaa on rankkareilla jouduttu pisteitä ratkomaan.

Ufa on tilastojen perusteella ollut sarjan kolmanneksi vahvin avauserissä ja maalisuhde niissä on 45-27, kun Jokereilla taas se peli on parantunut, mitä pidemmälle ottelut ovat edenneet.

Ottelu lähtee käyntiin tasan kello 16, joten koittakaahan siitä huolimatta ajella turvallisesti kotiin Viaplayn ja Viasatin pariin. Toivotaan Niklas Jensenin pisteputken kasvamista 13:een otteluun, voittavaa operointia tolppien välissä, hyvää ylivoimapeliä, kahta pistettä, Reginin nousevaa virettä hyökkäyspään pelin suhteen ja Vesalaiselle viisikkotason tekemiseen edelleen tason nostoa. Paljoa en pyydä...

EDIT: Ja jos Alex Grant saa pisteen, niin hänestä tulee kolmeen vuoteen ensimmäinen Jokeri-puolustaja, joka 30 pisteeseen yltää. Vain Larsen ja Gunderson ovat siis 36 pongoa kertaalleen naputelleet. Lepistö jäi viime kaudella 29 pisteeseen ja hänelläkin on nyt 28 täppää kasassa. Pitkän aikaa näytti, että Grant laittaa ennätykset uusiksi, mutta se tahti harmillisesti hidastui kunnolla ylivoiman tökkimisen mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Puheet katoavat, kirjoitukset säilyvät

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään pitäis täydet pojot ottaa, ettei Loko ala karkaamaan liian kauaksi. Edelleen, mieluummin kohtaisin Spartakin kuin Dynamon, ja siihen pitäisi tähdätä.

Hyvä informatiivinen alustus @Buster !
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikkuisen oli vailinainen ketjunavaus, mutta mikäli oikein käsitin ja otsikostahan se selvisi, niin Ufaa vastaan tänään vieraspeli. Ufalla onkin takanaan vieraskiertue ja olivat aina Kiinassa asti pelailemassa. Joten tuskin ihan skarpimpia ovat tänään. Ja kun ei Ufalla hirveästi pelattavaa ole enää runkosarjan puoleltakaan, niin helpot pisteet tiedossa. Toivottavasti Mannisen kenttä jatkaa lentokeliään ja siihen rinnalle vois nelonen heittää tänään pari börsää.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Kartsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivän ketjut:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
11 Steve Moses – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 93 Peter Regin – 76 Kristian Vesalainen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 12 Marko Anttila

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
3 Karl Stollery – 77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Kalnins takaisin maalissa, ja myös Räsänen pitkän tauon jälkeen mukana, toivottavasti luistaa peli!
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin, neljällä pakkiparilla mennään. Nyt ei saa väsymys näkyä! Rummutusta rummutusta ja taululla komeilee lukemat 0-7 pelin jälkeen! Cmon!
 

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
Hirveä ylivoima taas.
 
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Täysin munatonta YV:tä
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
Alkoi jo tässä vaiheessa vituttaa miksi pelasin Jokereita. Taas av...
 
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Milloin Regin on viimeksi pelannut hyvin? 16-17 kaudella? Aivan täysi turhake jo toista vuotta, häpäisee tuolla touhulla Jokereiden kapteeniuden.
 

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
Se nyt on varma jos pillu on läpiajossa niin ei verkko heilu, olis voinu vaikka yhden syötön vähemmän pelata.
 
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo
Jokerit on kyllä mestari noissa ylivoimahyökkäyksien perseilyssä.
 
"Maailmassa ei ole paljon parempia paikkoja pelata kuin Jokerit"
- Steve Moses #11

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
MANNINEEEN! Vittu se on pelimies!
 
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
Grant rikkoi 30 pinnan rajan! :)
 
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Tuloksellisesti hyvä erä, pelillisesti ei niinkään. Vähän samalla kaavalla mentiin viime vuoden puolella Hartwallilla, sillä erolla että Ufa teki maalit. Manniselta aika näppärä veto aivan yläkulmaan. Hyvä suoritus pelaajalta, joka on "vähän kaikessa keskiverto" tjsp.
 
Pöö
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy