Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ti 29.1.2019 Salavat Julajev Ufa - Jokerit

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Buster, 29.01.2019 klo 10.18.

 1. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Helsingin Jokerit aloittaa tänään neljän ottelun mittaisen, haastavan vierasrutistuksensa Ural-vuoriston eteläpäässä sijaitsevasta Baškortostanin tasavallasta ja sen pääkaupungista Ufasta, jonka jääkiekkojoukkue on nimetty paikallisen kansallissankarin, soturirunoilija Salawat Julajevin mukaan.

  Vierasjoukkue lähtee peliin perjantaisen Torpedo-voiton siivittämänä, joka paitsi katkaisi kahden ottelun tappioputken ja toi kotiedun varjelemisen kannalta tärkeitä pisteitä, niin se myös varmisti Jokereiden pudotuspelipaikan viidettä vuotta putkeen. Jokerit on siis läntisen konferenssin neljäntenä ja tuo paikka pitäisi vähintään säilyttää kotiedun saamiseksi ensimmäiselle pudotuspelirundille. Ihan hyvältähän se näyttää sarjaohjelman lopun kovuudesta huolimatta, kun kaksi ottelua enemmän pelannut Minsk on seitsemän pisteen takamatkalla ja heillä on enää 8 ottelua jäljellä. Jokereiden edellä taas seilaisi Lokomotiv Yaroslavl viiden pisteen päässä kaksi ottelua enemmän hikoilleena. Toki tärkeintä on säilyttää näiden jäljellä olevan kymmenen runkosarjaottelun aikana nykyiset asemat ja virittää peli, sekä yksilöt valmiiksi vastaamaan pudotuspelien vaatimustasoa.

  Vuoden 2011 mestarijoukkue Salavat Julajev majailee idässä kuudentena, mutta on siitä huolimatta jo niin ikään varmistanut tosipeleihin pääsynsä. Isännillä on runkosarjaa urakoitavana enää vain 7 rutistuksen verran, joten edellä seitsemän pisteen päässä siintävän Kazanin ohittaminen vaikuttaa aika epätodennäköiseltä ja taaksekin päin turvaväliä on peräti 11 pistettä. Eli Nikolai Tsulyginin käskyttämä ja ex-jokeripäävalmentaja Tomi Lämsän harjoittama kotijoukkuekin virittelee soittimiaan kevätkauden koitoksia silmällä pitäen. Sitä tarvitaan, sillä Ufalla on takana kuuden ottelun vieraskiertue, josta irtosi vain kaksi nihkeää voittoa Kunlunista. Pisteitä tuolta kiertueelta lähti kotiin viemisiksi vain 6 joukkueen maalisuhteen ollessa 11-16. Jokereiden pari viikkoa sitten vieraskaukalossa 4-5 rankkareilla kesyttämä Amur torppasi Ufan tylysti heidän viimeisimmässä ottelussaan 3-0.

  KHL:n sivusto kertoo, että Jokerit ja Ufa ovat tuijottaneet toisiaan silmiin yhdeksänä iltana, joista pisteet on tasattu veljellisesti 13-13. Jokereilla on kuitenkin yksi voitto enemmän plakkarissaan, koska Ufa on voittanut aina varsinaisella ja Jokereilla on pari pidemmän kaavan kautta työstettyä voittoa. Tasaista on ollut ja Ufa on itselle jäänyt mieleen aina hyvin valmennettuna, kurinalaisena ja poikkeuksellisen eurooppalaisena joukkueena, jolla on yleensä myös ainakin kentällisen verran sitä säkenöivää tähtiloistoa.

  Tällä kaudella joukkueet kohtasivat edellisen kerran 11.12, jolloin Hartwallilla vieraat varastivat voiton lukemin 2-3. Teemu Hartikainen teki tuolloin kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli ottelun voittomaali 1,5 minuuttia ennen täyttä aikaa ja sehän tuli hyökkäysalueen syötönkatkon päätteeksi kaukaa sundinmaisella rystylaukauksella. Ufan kolmannen osuman teki alivoimalla Maxim Mayorov arvatenkin läpiajosta ja jotain isompaa möhlintäähän siinäkin oli mukana. Olisiko ollut suoraan Ufan puolustusalueen aloituksesta, josta Kemppainen sitten pokkasi itselleen syöttöpisteen. Tuo ottelu oli Jokereiden suvereenia hallintaa, sillä Ufa sai Zapolskia kohden tilastojen mukaan vain 12 laukausta!

  Kotijoukkue Ufan riveissä pelaa tosiaan iso tukku tuttuja lärvejä, sillä joukkueesta löytyy kolme suomalaista ja kaksi entistä jokeria. Koko sarjan pistepörssissä sijalla 14 majaileva Teemu Hartikainen on vääntänyt ja suojannut Jokereita vastaan vuosien saatossa tehot 7+0 ja hän on joukkueensa toiseksi paras pistemies 16+26 tehoin. Näistä 6 on voittomaaleja, minkä lisäksi Härski on tehnyt eniten maaleja tasakentällisin; 11. Vahva kahden suunnan sentteri ja joukkueensa ykkösaloittaja Joonas Kemppainen taas on sisäisen pörssin nelonen 16+13 merkinnöin. Hänellä on myöskin 6 voittomaalia, minkä lisäksi silmiin pistää peräti 10 ylivoimaosumaa ja nehän on varmastikin hakattu sekä ohjailtu sieltä maalin edestä. En ala laskemaan mielenkiinnosta huolimatta monessako Linus Omark on viimeisenä syöttäjänä oletettavasti harkitun riparin tai kovan syötön muodossa. Koko sarjassa vain "verkkainen" ja "parhaat päivänsä nähnyt" Nigel Dawes on ollut vaarallisempi ylivoimalla maalinteossa 14 häkkyrällä. Viimeinen sinivalkolippu löytyy maalin suulla kiekkoja 93,6 prosentin varmuudella pysäyttäneen Juha Metsolan maskin takaa. Hän on joukkueensa kiistaton ykköshevonen ja on esiintynyt jo 45 kertaa tällä sesongilla kaivaen kiekon maalista 1,97 kertaa ottelua kohden.

  Entisiä narreja vihreäpaitaisen Ufan riveissä edustavat tietenkin sarjan pistepörssin kutosena ja syöttöpörssin kolmosena virnuileva ruotsalaisvelho Linus Omark (9+39). Takalinjoilla puolestaan operoi aina yhtä tyylikäs, mutta "vain" tehot 7+16 koonnut tanskalainen Philip Larsen, joka pitää edelleen hallussaan Jokereiden yhden kauden puolustajien piste-ennätystä yhdessä Ryan Gundersonin kanssa 36 pisteellä.

  Muita tuttuja nimiä edustavat puolustuksessa sarjan fyysisimpiin pelaajiin kuuluva Grigory Panin, jonka taklausten alle ei tänään toivottavasti kukaan jää ja jolta tarvittaessa löytyy menohaluja ilman hanskojakin. Sitten siellä on 115 kilon lihamöykky, jonka selässä lukee Semyonov, eli San Josestakin tuttu Alexei Semenov. Muutenkin puolustajien pistesaaliiden perusteella tänään saa taas vääntää, jos meinaa maalinedustalle ja muutenkin laidoilta keskustaan tunkeutua. Ainakin näkee heti, millaisella asenteella ja valmistautumisella Jokerit tähän peliin on tullut.

  Ufan hyökkäyksestä löytyy koko sarjan jäähypörssin kärki ja vihaisen rannelaukauksen omaava yli satakiloinen Anton Burdasov, joka on ehtinyt sytytellä punalamppuakin 19 kertaa ja on joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Siellä on myös joka kausi sarjan taklaustilaston kärjessä pyörivä venäjän Cal Clutterbuck, eli Maxim Rybin, joka siirtyi Ufaan siirtotakarajalla kulttijoukkue Severstalista. Kazanista joukkueen riveihin on kesken kauden siirtynyt myös NHL:stä, Venäjän maajoukkueesta ja SKA:sta tuttu Alexander Burmistrov, joka on kuitenkin tällä kaudella yhteensä 48 otteluun tehnyt vain 11 pinnaa. Joukkueessa hiihtelee myös entinen superlupaus Nikita Filatov, mutta hän taitaa olla jälleen loukkaantuneena. Telaketjuosastolta löytyy vielä tavarajunamainen Vladimir Zharkov ja myös höyhenen lailla rakennettu Vladimir Tkachyov voi olla sille päälle sattuessaan aika vaarallinen.

  Joukkueiden tilastoista vielä sen verran, että Ufa on ottanut eniten jäähyminuutteja koko sarjassa ja näköjään Jokereiden vastustajia vastaan on vihelletty myös eniten minuutteja. Ufa on tuon tilaston kakkosena ja Jokereillakin on ihan riittävästi rangaistusminuutteja vyöllään, eli saa nähdä miten paljon pelaillaan tasakentällisin. Erikoistilannepelissä Ufa voi olla vahvoilla, sillä Salavat Julajev on vasta sarjan keskivaiheilla, mitä tulee 5 vs. 5 tehtyihin maaleihin, mutta heillä on eniten 5 vs. 4 ja 4 vs. 3 -tilanteissa tehtyjä ylivoimaosumia yv-prosentin ollessa 23,8%. Mielenkiintoista on ehkä se, miten Ufa on tehnyt 0 maalia 5 vs. 3 ylivoimillaan. Sarjasta siis löytyy Jokereitakin huonompia 5 vs. 3 ylivoimia.

  Ufan alivoima on sekin 86,1%, kun Jokereilla se on hieman surullinen 79,4%. Ufa on myös tehnyt sarjassa toiseksi eniten alivoimamaaleja ja Jokerit taas on sählännyt vastustajille toiseksi eniten alivoimamaaleja, joten saa nähdä mitä tuosta yhdistelmästä seuraa. Hieman yllättäen Ufa on ollut surkea rankkareissa; vain yksi voitto viidestä kerrasta ja rankkareiden onnistumisprosentti on 18,8%. Vertailun vuoksi Jokereilla se on 30%, tosin vain kaksi kertaa on rankkareilla jouduttu pisteitä ratkomaan.

  Ufa on tilastojen perusteella ollut sarjan kolmanneksi vahvin avauserissä ja maalisuhde niissä on 45-27, kun Jokereilla taas se peli on parantunut, mitä pidemmälle ottelut ovat edenneet.

  Ottelu lähtee käyntiin tasan kello 16, joten koittakaahan siitä huolimatta ajella turvallisesti kotiin Viaplayn ja Viasatin pariin. Toivotaan Niklas Jensenin pisteputken kasvamista 13:een otteluun, voittavaa operointia tolppien välissä, hyvää ylivoimapeliä, kahta pistettä, Reginin nousevaa virettä hyökkäyspään pelin suhteen ja Vesalaiselle viisikkotason tekemiseen edelleen tason nostoa. Paljoa en pyydä...

  EDIT: Ja jos Alex Grant saa pisteen, niin hänestä tulee kolmeen vuoteen ensimmäinen Jokeri-puolustaja, joka 30 pisteeseen yltää. Vain Larsen ja Gunderson ovat siis 36 pongoa kertaalleen naputelleet. Lepistö jäi viime kaudella 29 pisteeseen ja hänelläkin on nyt 28 täppää kasassa. Pitkän aikaa näytti, että Grant laittaa ennätykset uusiksi, mutta se tahti harmillisesti hidastui kunnolla ylivoiman tökkimisen mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 11.20
  pyyksteri, Helsing#65, strapat ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tänään pitäis täydet pojot ottaa, ettei Loko ala karkaamaan liian kauaksi. Edelleen, mieluummin kohtaisin Spartakin kuin Dynamon, ja siihen pitäisi tähdätä.

  Hyvä informatiivinen alustus @Buster !
   
 3. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Pikkuisen oli vailinainen ketjunavaus, mutta mikäli oikein käsitin ja otsikostahan se selvisi, niin Ufaa vastaan tänään vieraspeli. Ufalla onkin takanaan vieraskiertue ja olivat aina Kiinassa asti pelailemassa. Joten tuskin ihan skarpimpia ovat tänään. Ja kun ei Ufalla hirveästi pelattavaa ole enää runkosarjan puoleltakaan, niin helpot pisteet tiedossa. Toivottavasti Mannisen kenttä jatkaa lentokeliään ja siihen rinnalle vois nelonen heittää tänään pari börsää.
   
 4. Kartsa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Päivän ketjut:

  6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
  11 Steve Moses – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
  25 Pekka Jormakka – 93 Peter Regin – 76 Kristian Vesalainen
  41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 12 Marko Anttila

  50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
  4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
  44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
  3 Karl Stollery – 77 Eemeli Räsänen

  98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

  Kalnins takaisin maalissa, ja myös Räsänen pitkän tauon jälkeen mukana, toivottavasti luistaa peli!
   
 5. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Noniin, neljällä pakkiparilla mennään. Nyt ei saa väsymys näkyä! Rummutusta rummutusta ja taululla komeilee lukemat 0-7 pelin jälkeen! Cmon!
   
 6. tonz@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
  Hirveä ylivoima taas.
   
 7. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Täysin munatonta YV:tä
   
 8. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Ja sit aaveeta
   
 9. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tunteet kuumenee. Hyvä hyvä!
   
 10. tonz@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
  Alkoi jo tässä vaiheessa vituttaa miksi pelasin Jokereita. Taas av...
   
 11. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Milloin Regin on viimeksi pelannut hyvin? 16-17 kaudella? Aivan täysi turhake jo toista vuotta, häpäisee tuolla touhulla Jokereiden kapteeniuden.
   
 12. tonz@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
  Se nyt on varma jos pillu on läpiajossa niin ei verkko heilu, olis voinu vaikka yhden syötön vähemmän pelata.
   
 13. Tonny Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, KooKoo
  Jokerit on kyllä mestari noissa ylivoimahyökkäyksien perseilyssä.
   
 14. tonz@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
  MANNINEEEN! Vittu se on pelimies!
   
 15. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 16. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Sakkeeeeeee!!
   
 17. Hapsiainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit & Kiekko-Vantaa
  Ihan hieno Manelta, läheltä ylös ja nimi tilastoihin!
   
 18. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Jari on kertonut. Läheltä ylös
   
 19. tonz@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
  Grant rikkoi 30 pinnan rajan! :)
   
 20. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
 21. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Grantilla pitäs 2 maalia taikoa niin rikkos maaliennätyksen
   
 22. tonz@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Helposti menee vielä rikki ennätys!
   
 23. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Kylläpä on Jänis hyvä!
   
 24. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Tuloksellisesti hyvä erä, pelillisesti ei niinkään. Vähän samalla kaavalla mentiin viime vuoden puolella Hartwallilla, sillä erolla että Ufa teki maalit. Manniselta aika näppärä veto aivan yläkulmaan. Hyvä suoritus pelaajalta, joka on "vähän kaikessa keskiverto" tjsp.
   
 25. Hapsiainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit & Kiekko-Vantaa
  Lainaus:
  Ihan vitun paljon parempi luotto noihin torjuntoihin, kun tietää ettei jänö koita hörppiä niitä itse sisään!!

  Eka erä Jokereilta torjuntavoitto ja joka erässä yksi tehty maali, niin pinnat tulee kotiin!