Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tiistai päivä ja mahdollisesti tiukka peli tiedossa Turun lentokentällä, koska tämä kotikaukalo tulee olemaan suurella todennäköisyydellä ainoa valttikortti TPS:n voitolle. Jos TPS pystyy hyödyntämään kotikaukalonsa edun ja HIFK on liikkeellä raskaalla jalalla, voivat pisteet jäädä Turkuun. Muuten, en usko, että HIFK:lla tulee olemaan mitään suurempia ongelmia ottelun hallinnassa, lopputulos voi olla aika lähellä kauden edellistä kohtaamista.

Lähtökohdat otteluun ovat joukkueilla hyvin päinvastaiset; HIFK kävi ottamassa vaikeasta vierasvastustajasta voiton Lappeenrannassa ja TPS otti oikein huolella kuokkaan Uraman suojateilta. Ortio taitaa olla jälleen HIFK:ta vastaan maalilla, viimeksi pelasi sen mitä pystyi, kun muu joukkue duunaili mitä sattui.

Jäähyt tulevat ratkaisemaan tämänkin ottelun, HIFK on pysynyt hyvin pois boxista vierasmatseissa, joten ylivoimaa ei ole ainakaan tarjolla kovin paljoa TPS:lle. Sitä vastoin, uskon että TPS joutuu rikkomaan HIFKin pelaajia ja tätä kautta HIFK pääsee ratkaisemaan ottelun, vaikka vieraskaukaloissa ylivoima onkin ollut hiukan hakusessa.

Mites muuten nämä TPS:n ulkomaalaishankinnat ovat esiintyneet, lähinnä nämä kaksi pakkia, jotka ovat tulleet viimeiseksi joukkueeseen mukaan?

Parhaat pistemiehet joukkueittain, top3:

HIFK
Ville Peltonen 10+8=18
Teemu Ramstedt 4+10=14
Kimmo Kuhta 5+8=13

TPS
Ville Vahalahti 4+10=14
Sami Venäläinen 4+8=12
Antti Erkinjuntti 4+3=7

Tässä Jatkoajan ennakko ottelusta.

Kokoonpanot sitten joskus myöhemmin...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe ja Blackhawks
Tämä on taas niitä otteluita, joista voi odottaa Tepsille jopa kauden ensimmäistä voittoa, vaikka TPS on pelillisesti ja materiaaliltaan täysi paska Hifkiin verrattuna. Stadilaiset tulevat jo tämän kauden mestaruuden voittaneena ja Tepsillä on viimeinen paikka saada pää pinnalle paskakasasta.

Veikkaukseen 1. eikä edes pelota.
 
Gatorade me bitch!

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ti 26.10. TPS-HIFK @ Turkuhalli

Käsittämätöntä, ettei tälle ollut olemassa otteluketjua..

Tiistaina Turun pimenevässä illassa siis kohtaavat äskettäin valmentajaa vaihtanut Turun Palloseura ja hyvässä syysvireessä oleva Idrottsföreningen kamraterna i Helsingfors (Helsingin IFK, på finska).

TPS on kontannut koko alkukauden ja otti vasta kauden toisen voittonsa viime viikolla valmentajanvaihdoksen jälkeen. Lauantaina tuli taas lunta tupaan, kun Lukko kylvetti turkulaisia 9-2. HIFK puolestaan on pelannut vahvasti ja vaikka sen tuloskunto on vieraspeleissä ollutkin hieman heikohko, antoi se oivan työnäytteen paremmista otteistaan lauantaina voittamalla SaiPan Lappeenrannassa 5-3.

TPS:n osalta joku paremmin tunteva voi antaa syväanalyysin peliotteista ja oletettavista kokoonpanoista, mutta itse odottelen tänään HIFK:lta jäälle Mikael Granlundia. Joni Töykkälä palasi kehiin edellispeliin. J-P Haatajan poissaolo jatkunee vielä marraskuun alkuviikoille saakka, samoin Max Wärn on loukkaantumisen takia poissa. Ari Vallin oli edellispelistä poissa, syytä en tiedä.

Toivottavasti Juuso on tänään maalissa. Hamilton ei taida vielä tänään pelata?

Lopuksi kysyisin turkulaisilta, missä puolella hallia on TPS:n fanikatsomo? Josko hommaisin omat lippuni hieman etäämmälle siitä..
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olivat ennakot mitä hyvänsä niin vain kolme pistettä kelpaa tästä ottelusta. Varmasti joistakin ko. tavoite vaikuttaa hupaisalta mutta niitä pisteitä on nyt saatava saatana kaikilta. Hävisihän IFK Ilveksellekin 6-1.
 
"Loppujen lopuksi se on ihan sama kuka turakainen siellä vaihtoaitiossa valmentajana heiluu" -Kai Suikkanen-

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
Ti 26.10.10 TPS-HIFK

Ja taas mennään. Arki on palannut Aurajoen rannoille riehakkaan Tappara-voiton jälkeen. Raumalla peli oli tilanteen valossa hyvin hallinnassa 36. minuutille, mutta sitten homma lässähti kasaan kuin hiivaton pullataikina. Viimeiseen 24 minuuttiin kiekko olikin seitsemän kertaa Engrenin takana. Jotain on siis toivottavasti tehty. Helsinkiläisillä kausi on sujunut hieman valoisemmissa merkeissä, viimeisistä viidestä pelistä HIFK on jäänyt pisteittä vain kerran, kun joukkue hävisi selvin numeroin Hämeenlinnassa. Kymmeneen viimeiseen peliin mahtuu ainoastaan kaksi häviötä sekä yksi jatkoajalle venynyt kamppailu, joten kovakuntoisen vieraan TPS saa tänään vastaansa.

TPS päässee otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin lauantaina, Tomas Plihalin kunto selviää päivän kuluessa. HIFK:n nimekkäin poissaolija on vanhempi Granlund, jolle illan ottelu tulee liian nopeasti vastaan. Loppuviikon peleissä hänkin saattaa jo olla mukana. Muista mahdollisista poissaoloista ei ole tietoa, kun otteluennakkoa en HIFK:n sivuilta löytänyt. Eipä kai niitä kukaan muutenkaan lukisi.

Kylmä tosiasia on se, että tämä kausi alkaa olla TPS:n osalta tässä. Vaikka pisteitä on jaossa hirveä määrä, alkaa piste-ero olla kymmenenteen niin suuri, ettei sitä kovin helposti kiinni oteta, vaikka voittoputkeakin saataisiin aikaiseksi. Syitä voidaan hakea niin pelaajistosta kuin valmennuksestakin, mutta tärkeämpää olisi saada homma toimimaan mahdollisimman nopeasti, jotta loppukausi saataisiin pelattua kunnialla loppuun.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Helsingissä Ville Peltonen osoitti olevansa edelleen pelimies, jos sitä edes kukaan epäili. Hänen lisäkseen myös Haataja ja Ramstedt viettivät kolmen pisteen iltaa. Myös muuten HIFK on saanut hyökkäyspelinsä kulkemaan varsin mukavasti, joten hauska ilta voi olla taas tiedossa. Toivoa täytyy ettei TPS:n melko surkuhupaisasti edennyt syksy saa jälleen jatkoa rökäletappioille, vaan että kotijoukkue syttyy ja kykenee vähintäänkin pelaamaan tasokkaan ottelun, mutta mieluiten tietysti ottamaan jopa pisteet. Helppoa iltapuhdetta ei ole tiedossa, varsinkin jos HIFK tulee hyvällä asenteella, eikä takki auki helpp.. varmoja pisteitä hakemaan.

Otteluennakkoja:

http://hc.tps.fi/index.php?page=cbf22ec2f437bb6e6523d20a992196f

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=21113&versio=ennakko

Aimepi kohtaaminen kaudella 2010-11
28.09.2010 HIFK-TPS 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)
maalintekijät: HIFK Peltonen 2, Ahtola 2, Haataja; TPS Venäläinen, Hattunen
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK tänään:

Peltonen-Töykkälä-Petrell
Järventie-Kankaanperä

Kuhta-Wirtanen-Tallberg
Vallin-Kousa

Ahtola-Ramstedt-Järvinen
Söderholm-Kurvinen

Nyholm-Liivik-Pöysti

Riksman
(Lundell)

Elikkäs, nuoremman Granlundin pelit ovat tältä erää liigan suhteen pelattu, ei ihan potku riittänyt vielä kunnon peleihin, ehkä sitten myöhemmin kaudella?! Töykkälä ottaa ykkösketjun sentterin roolin, jossa hän pelasi jo harkkamatseissa loppukesästä. Ja Tallberg pääsee pelaamaa tulikuumaan ketjuun, Kuhta dominoi koko kenttää tänään ja tekee siinä sivussa 2+1, PW komppaa tehoilla 0+2. Ei ole tietoa, kumpi pelaa tällä kertaa Kousan parina, Melart vai Vallin? Itse laittaisin Melartin, koska Vallin on ollut aivan sukka tai paska, miten sen nyt sitten haluaakin ilmaista.

edit. Vallin pelaa Kousan pakkiparina, tästä ei hyvää seuraa.
 
Viimeksi muokattu:

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS tänään

Birner - Hauhtonen - Erkinjuntti
Vahalahti - Kluuskeri - Venäläinen
Hattunen - Virtala - Kivenmäki
Kolu - Trabucco - Suominen

Nordlund - Järvinen
Kudelka - McCarthy
Berg - Vittasmäki

Ortio
Engren

Hauhtonen ja Trabucco vaihtavat paikkaa, Suominen korvaa Tapion nelosessa ja Järvinen palaa kokoonpanoon. Ortio aloittaa. Skålberg tällä keraa viltissä? Plihal edelleen "kuumeessa". Kokoonpano näyttäisi hyvältä, jos muutaman nimipelaajan kyvyt näkyisivät jonkinlaisina tehoina.

TPS:n hetkellisesti noussut itseluottamus mureni Raumalla lähes täysin. Melkein kaksi erää pidettiin peli tasaisena mutta sitten repsahti. Kotona pelin henki voi kuitenkin olla hieman erilainen. Viime vuonna tämä samainen peli päättyi Tepsin 4-2 voittoon yli 9000 katsojan edessä. Nyt voi olla hiukan hiljaisempaa ainakin katsomossa, todennäköisesti myös kentällä.

TPS:n tehoista on vastannut kaksi pelaajaa: Ville Vahalahti ja Sami Venäläinen. Molemmat ovat olleet TPS:n alkukauden harvoja valopilkkuja. Vastaavasti ainakin herrat Birner (0+2), Kivenmäki (0+4) ja Suominen (0+2) ovat olleet pettymyksiä. Myös pakiston ulkomaalaisvahvistuksilta odotetaan pikku hiljaa tehoja ylivoimapelissä. Tepsistä kannattaa seurata Vahan ja Venäläisen lisäksi nuorta Toni Kluuskeria sekä kaksikkoa Virtala & Hattunen.

HIFKia vastaan on aina odotettavissa hiukan normaalia parempi TPS. Vastaavasti HIFK on usein ollut ennakkoa vaisumpi Turussa ainakin viime vuosina, ja TPS on usein pärjännyt hyvin helsinkiläisiä vastaan silloin kun tarve vaatii. Granlundin puuttuminen Tepsin pakeille suuri helpotus. Silti vähän epäilyttää, että taas jää luu käteen. Niin monta kertaa sitä luo itselleen jotain odotuksia kunnes illalla jalat rysähtää maan pinnalle. Tietäähän sen myös varmasti, että joku Ahtola rankaisee Tepsiä parilla maalilla. Mukava myös nähdä Peltonen ihan livenä.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
On muuten aika hienoa, että vaikka ykköskorin hyökkääjiä on telakalla useampikin, niin kokoonpanon suhteen ei ole mitään paniikkia. Päin vastoin tuntuu siltä, että näin saadaan testattua eri äijiä eri mestoilla.

Olisiko esim. Nyholm - Liivik - Pöysti kokoonpano syntynyt ilman Töykkälän silloista saigonia, epäilen. Nyt se on mielestäni viimeinen ketju, jota saisi mennä sörkkimään.

Nybondas: mä diggaan sun duunista so far!

Ps. matsi päättyy tänään 1-6 ja Ahtola paukuttaa pari (maalin edestä tietysti). Kuhtakin heittää börsän, ellei 2.
 
Paska Sopan keitti! OMSK.

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Eli jossain taas toivotaan toivotaan, Hauhtosen muutavan vuoden takaista suonenvetoa....

Kyllähän se tepsi varmaan pari maalia tänäänkin tekee, mutta valitettavasti epäilen sen olevan riitämätöntä, sillä puolustus vuotaa uusista "vahvistuksista" huolimatta tod näk.

Toivotaan Ortiolla onnistunutta iltapuhdetta, Kivenmäen säestäessä hirveällä pistepotilla, vittu sitten mä heräsin päikkäreiltä.....
 
#nuorijanälkäinen #jälleenrakennus

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U11
Onkos Wärnillä loukkaantumishuolia tjsp? Mielestäni on ollut aikaisemmissa peleissä melko tärkeä lenkki Wirtasen ketjussa.
Mallu sai aivotärähdyksen Kärpät-ottelussa.
 
"Sarcasm?" - Sheldon Cooper
"Maksan hirveästi rahaa saadakseni asua kämpässä, jota sen omistaja ei tarvitse." - Suvi Auvinen
"Åsteniin verrattuna Lämäri-elokuvan Hansonin veljekset ovat samettikäsiä." - Juha Oinonen, Jatkoaika
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tämä ilta sitten näyttänee, olivatko Tappara-peli ja Lukko-pelin alku vain valmentajanvaihdoksesta aiheutunut tilapäinen herääminen vai pysyvä muutos parempaan. Vaikka Lukko-peli oli lukemiltaan karmea, niin ei se selkärangan nitkahtaminen 4-2 -tappiotilanteessa ollut mikään hirveä yllätys, kun tietää joukkueen tilanteen. Tuota peliä ei siis sen kummemmin kannata enää tuijottaa.

Toivottavasti iso kenttä ja Järvisen paluu pakistoon auttavat. Kolme pistettä pakko saada tästä pelistä.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chigago BlackHawk , CSKA,
Käsittämätöntä, ettei tälle ollut olemassa otteluketjua..

Lopuksi kysyisin turkulaisilta, missä puolella hallia on TPS:n fanikatsomo? Josko hommaisin omat lippuni hieman etäämmälle siitä..
Itse otin vastapäädystä eli D-katsomosta. Kivempi katsella siellä päässä niitä maaleja.
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veikkaus panikoi

Jaahas, Veikkaus painoi paniikkinappulaa ja pudotti HIFK:n kertoimen 1,95:stä alas 1,85:een. Kuulemma oli aika isosti pelattu HIFK:ta. Ei toi kerroin edelleenkään ole huono.
 
Aarne Tenkanen: "Jos joutuisin juomaan joka kerta ennen lavalle menoa, kun Jokerit häviää, niin olisin ihan alkoholisti." Uutisvuoksi 9.3.2010

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Jaahas, Veikkaus painoi paniikkinappulaa ja pudotti HIFK:n kertoimen 1,95:stä alas 1,85:een. Kuulemma oli aika isosti pelattu HIFK:ta. Ei toi kerroin edelleenkään ole huono.
Tuskin siellä mitään panikoidaan. Kunhan tasaavat riskiä panoksien jakauman mukaan niinkuin vedonlyöntitoimistoilla on tapana tehdä.

IFK on tänään tietenkin suosikki, mutta ennakoin tasaisempaa peliä kuin yleisesti odotetaan.
 
Hi lloyd

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vasemassa kiveksessä vähän sellainen kutina, että IFK häviää tämän ottelun.

Turkuhallin järkyttävän kokoinen kaukalo takaa sen, että jos vierailijalla ei ole alusta asti asenne kunnossa ja jalka liiku, niin huonosti käy. TPS on heikko joukkue, mutta se tulee varmasti peliin kovalla sykkeellä ja lauantain tappiosta vittuuntuneena.

IFK-hyökkäyksen terveystilanteesta kertoo kaiken se, että ykkösketjua johtaa Joni Töykkälä. Siltikään hyökkäysosaston materiaali ei minua huolestuta vaan tänään kaikki on taas kerran kiinni asenteesta. Sarjajumbosta pitäisi vieraissakin ottaa rutiinivoitto, mutta IFK on IFK.
 
RIP Blues

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Töykkälän peluuttaminen ykkösessä oikeastaan johdu liian kehnosta terveystilanteesta, vaan siitä että Wirtasen tai Ramstedtin ketjuja ei oikein kannata rikkoa, ainakaan pelkkää sentteriä poistamalla, ja Liivik sopisi Töykkälää kehnommin ykköseen.

Jotenkin paha kutina tästä pelistä, vaikka kaiken järjen mukaan pitäisi olla selkeä voitto. HIFK:n vieraspeli kun tuppaa olemaan kuin vitun suklaarasia - koskaan ei tiedä kuka murskaa pallit.

Ankara miettiminen päällä, tyytyäkö radioon vai uskaltautua silti kokeilemaan webbilähetystä, vaikka lauantain kokemus ei ollut kokonaisuudessaan positiivinen.
 
Vielä kerran: Olet edelleen HIFK Fotboll Ab:n osakkeenomistaja. ;-)

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Itse otin vastapäädystä eli D-katsomosta. Kivempi katsella siellä päässä niitä maaleja.
Sieltä päädystä otin itsekin, Lippupalvelussa olikin kerrottu TPS:n fanikatsomon sijainti, joten se auttoi kummasti valinnassa. Toivottavasti tulee sitten mukavasti rahalle vastinetta tänään. Go IFK!
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tää pitäisi olla helppo nakki, mutta siinä se vaara juuri piileekin. HIFK:lla on aina juuri silloin suurimmat ongelmat, kun homman pitäisi olla selvä kuin pläkki.

TPS ei kuitenkaan ole ihan niin huono, mitä sarjatilanne osoittaa. Peli on sekaisin kyllä kuin haminan kaupunki, mutta iso kotikaukalo voi tuottaa taas IFK:lle isoja ongelmia. Alkuun sellaiset 2-3 maalia jeesaisi kummasti pisteen metsästystä. Kriisijoukkueethan menevät täysin kipsiin yleensä, kun vastustaja tekee ne ensimmäiset maalit. Pl. tietysti tuo Tepsin Tappara-peli, jossa Kahvara karkasi jo 3-0-johtoon. Tappara kuitenkin paria pykälää heikompi tietysti kuin IFK.

Itse näen tähän kaksi vaihtoehtoa. Joko IFK:n totaalinen murskavoitto tyyliin 1-7 tai toisinpäin. Jos IFK sortuu yhtään ylimielisyyteen, niin turpaan tulee. Toisaalta taas Tepsin usko taitaa olla aika ohuessa langassa tällä hetkellä.

Mulle kelpaa tästä vain ja ainoastaan kolme pistettä.
 
"I mitt fall kan man nog tala om "En gång IFK, alltid IFK. Jag var IFK-fan då jag var liten, men sen blev det lite Jokerit där emellan" - Sean Bergenheim

Carlos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin on semmonen kutina että tiukka ja erittäin vähämaalinen peli tulee. Veikkaan että varsinaisen peliajan jälkeen kummallakin joukkueella on sarakkeessaan 0 tai 1. Rankkareilla sitten against all odds TPS ottaa 2 pojoa.

Oikeastaan ainoa toivo lepää Kiben harteilla, jos kaveri on liekeissä niin rakentelee tarvittavat maalit. Jos ei, niin sitten mennään kuten alussa ounastelin.

Tai sitten ei.
 
Come on and get that feeling called pride.

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihme pessimismiä taas liikkeellä. Tänään HIFK ottaa helpot 3 pojoo. Matsi repeää jo ekassa erässä.
 
Aarne Tenkanen: "Jos joutuisin juomaan joka kerta ennen lavalle menoa, kun Jokerit häviää, niin olisin ihan alkoholisti." Uutisvuoksi 9.3.2010
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Arvaamaton matsi tulossa. HIFK:n materiaalilla ja viimeaikaisilla esityksillä sille kelpaa vain voitto. Vähintään parin maalin vierasvoitto onkin todennäköisin lopputulos. Vaan nyt katsotaan, mihin suuntaan turkulaisten juna on oikeasti kääntymässä valmentajanvaihdoksen jälkeen. Lehtosella on takanaan kaksi peliä vastuuvalmentajana, joissa tunnelmat ovat ehtineet jo vaihdella lähes ääripäästä toiseen. TPS:n lähiaikojen suunnasta ei ole vielä tietoakaan, paitsi peräpeiliin katsomalla se on tukevasti kohti putoamiskarsintaa.

Lukko-kylvetyksen jälkeen Lehtonen huolehtii siitä että HIFK-peliin tullaan asenteella ja hampaat irvessä. Jos töpseli tekee heti alkuun pari maalia, niin asenne voi kantaa pitkälle ja HIFK:lle tulee työntäyteinen ilta. Mikäli nuo maalit tekee HIFK, niin Lukko-matsin tapainen selkärangan katkeaminen ei ole kaukana. Siinä tapauksessa ja HIFK:n nykykunnolla edessä voivat olla rumat lukemat, vaikka HIFK ei ole vieraspeleissä erityisemmin loistanutkaan.
 
Ancylusjärven jää, on taakse jäänyttä elämää.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy