Ti 20.9.2016 KalPa - JYP

  • 3 920
  • 24

Baldrick

Jäsen
Noniin, kauden ensimmäinen kohtaaminen Niiralassa. Olisi korkea aika kyykyttää pikkuveljeä ja avata voittotili.

JYPin peli on ollut varsin ailahtelevaa kahdessa kauden ensimmäisessä ottelussa. Vaarallisia tilanteita sattuu ajoittain molemmissa päissä, välillä taas on onnistuttu tylsyttämään peli molemmissa päissä. Pikkuhiljaa kuitenkin se ruoste sieltä rapisee ja nyt on muutama päivä ollut aikaa hieroa peliä vähän paremmalle tolalle, jotta esim. räikeimmät puolustuspään virheet saataisiin hävitettyä, kuten turha viisikkopeliä hajoittava ryntäily. JYPillä toki oli mahdollisuus voittaa molemmat ottelut, mutta selvästi jotain puuttui, kun pisteitä kuudesta mahdollisesta jäi näppeihin vain 1.

KalPan osalta saa joku muu tulla täydentämään. Kaudenavauksesta voitto, mutta lauantaina Jukureilta köniin. Jukurit-ottelun kosteesta päätellen puolustus on melko passiivista ja vaarallisille vesille on ajoittain väylää auki.

Odotan ottelusta kahden maalin voittoa JYPille, sekä KalPalta useampaa jätön jättöä ja hyökkäyssiniseltä syöttöjä puolustukselle.

Tarkoitus ei ehkä ollut ihan noin ivallinen olla kuin tekstistä voi saada käsityksen, mutta mennään näillä, niin saadaan tiistai-matsiin pientä tunnetta tälläkin saralla.

Edit. Mikäli JYPillä mikään ei ole muuttunut, niin vastahyökkäyksessä ei tarvitse savolaisten kuin vähän käydä pakkien tykönä kisuttelemassa ja viedä kiekko kulmaan, niin perässä viipottaa 2-3 JYPiläistä ja maalintekosektorissa saa notkua toinen kalakukko täysin vapaana.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Viime vuonna KalPan unikiekko oli myrkkyä nykäskyläläisille KalPan viedessä keskinäiset niukasti nimiinsä. Täksi kaudeksi pelitapaa on pyritty edelleen suoraviivaistamaan, mutta alivoimaisena hyökkäyksiin ei ole määrä lähteä. Peliä pyritään kääntämään nopeammin ja hyökkäykset pyritään päättämään kulmarallin sijaan maalille ajoon tai laukaukseen. Sataako tämä illan koitoksessa Jypin vai KalPan laariin, se jää nähtäväksi.

KalPa on avannut kautensa vaihtelevia ottein, ja pelannut oikeastaan vain kolme heikompaa peliä. Ensimmäinen harjoitusottelu SaiPaa vastaan, CHL-peli Skellefteåta vastaan Ruotsissa ja viimeisin Liiga-ottelu Jukureita vastaan, jossa ehkä sorruttiin pieneen aliarviointiin, joka näkyi löysänä pelaamisena kaksinkamppailuissa ja passiivisena puolustuspelaamisena.

Tämän illan ottelussa luulisi latauksen olevan kohdallaan. KalPan puolelta kannattaa ehdottomasti seurata Miikka Pitkäsen otteita. Nuorimies onkin tehnyt maalin kolmessa viime ottelussa. Jatkuuko raikkaat otteet vai aiheuttaako saatu huomio perhosia vatsaan?

Pahoittelen mahdollisista kirjoitusvirheistä. Syytän puhelinta.

edit. puhelimen sekavat autocorrectit
 
Viimeksi muokattu:

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Littipeukkua IPK:n lainamies Hämäläiselle ja toivotaan parasta. Aika karusti näkyi kun kokenut liigajyrä VV Vainiola ja Aleksi Hämäläinen pääsivät näyttämään osaamistaan peräkkäisinä pelipäivinä. Siitä kokemuksesta ja osaamisesta koostuu varmaan tilipussien erotus. Kovin pitkällä meneviä johtopäätöksiä pitäisi välttää tekemästä kun kausi on vielä aavistuksen keskenkasvuinen. Tuttuja kipupisteitä sieltä löytyy, samoin vanhoja hyviä tuttuja, toimivia elementtejä.

Heitetään nyt muutama pähkinä illan alustukseksi, ennen kokoonpanoja.
-Pitkäsen viimeistelyprosentilla Junnila olisi tehnyt yli kymmenen maalia kahteen peliin.
-Alexander Ruuttu on kahteen peliin laukonut yhteensä kolme laukausta logoon. Henkilökohtainen maaliennätys (5kpl) liigatasolla on vielä teoreettisesti saavutettavissa.
-Eero Kilpeläinen on lähes viime kauden tahdissa päästetyt maalit/peli tilastossa.
-Onko monttu puoliksi tyhjä (2400katsojaa) vai puoliksi täysi (3001katsojaa)?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYP tänään:

Kolehmainen - Hytönen - Pihlman
Niku - Yonkman

Kanninen - Löfman - Tavi
Pulli - Uotila

Tuppurainen - Suomela - Louhivaara
Vaakanainen - Kalteva

Salmio - Hotakainen - Rooba

YP: Aitola

Vehviläinen
LV: Tuokkola
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Old School ketjuruletti JYPillä päällä. Nättinen näemmä poppari osastolla tälläkertaa. Tuppurainen -Suomela- Louhivaara on ketju jolta lupa odottaa tulosta. Hytösen pelivire hieman arveluttaa varsinkin kun hänet on istutettu "Miika Lahdeksi" Kolehmaisen ja Pihlmanin väliin.

No anyway KalPan ja JYPin väliset ottelut luulisi kiinnostavan molempia joukkueita parempiin suorituksiin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Old School ketjuruletti JYPillä päällä. Nättinen näemmä poppari osastolla tälläkertaa. Tuppurainen -Suomela- Louhivaara on ketju jolta lupa odottaa tulosta. Hytösen pelivire hieman arveluttaa varsinkin kun hänet on istutettu "Miika Lahdeksi" Kolehmaisen ja Pihlmanin väliin.

No anyway KalPan ja JYPin väliset ottelut luulisi kiinnostavan molempia joukkueita parempiin suorituksiin.
Kiinnostuvuuden määrän näet sitten kun ilmoitetaan yleisömäärä. Saatat pettyä.

KalPan sentterikkö - Rissanen-Pitkänen-Sebok-Hämäläinen. Elikkäs juuh. Periaatteessa kolmejunnua liigajengin sentterikössä. Ei siinä Pitkänen on ollut KalPan paras pelaaja molemmissa peleissä ja Sebokiltakin hyviä aihioita (Niiniimaalle terveisiä). Onhan tuo silti aika karua katsottavaa. Jotain en myös Pekka Virran jutussa ymmässä. Hänen povaamansa 20 maalin mies Joni Nikko istuu viltissä/nelosketjussa. Melkoista.

Nojoo. Jos KalPa pelaa kuten lauantaina Mikkelissä niin kylmää tulee kyyti olemaan. Aivan liikaa ylivoima vastahyökkäyksiä ja Kilpeläisellä ei ollut normipäivä (vai oliko? = ei mitään). Mutta jos KalPa haluaa taas näyttää kotiyleisölle ja on asennetta pelissä niin en usko 3-1 tuloksen olevan mahdoton. Maalaajina ovat Riikola, Mankinen ja ihme kyllä myös Keräsen Janne osuu tolppienväliin ei tolppaan.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Sellanen kutina että ketsuppipullo aukeaa JYPillä tänään. Maalipaikkoja on saatu luotua mutta viimeistely ollut luokatonta. Hytönen-Pihlman akseli tekee paluun ja se iskee pari maalia tänään.

1,2 - 5,6
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Alkuillasta kaatuu Kyläläiset ja illasta Ruotsalaiset.

Jypiltä seurantaan Espoon hankinnat. Ottelu päättyy 2-0.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Tässä nyt on kaksi vaihtoehtoa - joko JYPin puolustus torkahtaa taas totaalisesti kerran pari, eli maali tai kaksi Kalpalle, muuten JYPin hyökkäys sitten lyö päätään muuriin nimeltä Kilpeläinen samalla kun kotijoukkue tyytyy hieromaan pakkipakkia omissa; tai sitten hyökkäys viimein loksahtaa kohdalleen (tai tulee riittävästi ylivoimaa), Kilpeläisen pommitetaan katsomon puolelle jo ensimmäisessä erässä ja loppu sitten onkin pelkkää muodollisuutta. Ei mitään muita vaihtoehtoja.

(...eiköhän tästä tule silti 0-0 nysväys joka päättyy jommalle kummalle rankkareilla)
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Vähän hakemista ollut JYPin joukkuepeli, nyt on alkukarstat rykästy koneesta, joten odotan tänään sitä nopeaa suunnanmuutos peliä ja maaleja Kilpeläisen taakse mahdollisimman monta. Pile pääsee jälleen pitkästä aikaa Hytösen kanssa pelaamaan, hyvä kokeilu tässä vaiheessa kautta. Veinille taas näytön paikka, jokohan alkaa tarttumaan.

Laitetaan tulosvetoon 0,1- 3,4.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
0-2 JYPille. Maalintekijöinä Kanninen ja Pihlman, tässä järjestyksessä, molemmat YV.

Peli on ollut kyllä JYPin hallintaa ja KalPalla ei ole ollut paria Veinille asti päätynyttä laukausta enempää tilanteita.

Täytyypä sanoa että ei ole Niiralassa kyllä väkeä ollenkaan. Ihmeellistä että on näin vähän porukkaa.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnea KalPalle. Ansaitsitte voiton, kun traktori hyytyi erinomaisen ensimmäisen erän jälkeen.

Veini oli meidän paras pelaaja tänään. KalPan erinomaisilla rankkareille ei mahtanut mitään ja JYPin pilkut olivat puolestaan aika heikon näköisiä yrityksiä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
(...eiköhän tästä tule silti 0-0 nysväys joka päättyy jommalle kummalle rankkareilla)
Noh, nysväys meni 2-2, rankkarit eivät olleet yllätys. Vaikkei JYP Veiniin tänään kaatunut (tokasta maalista voidaan spekuloida, mutta eka oli sellainen ihmepomppu että eipä tuolle oikein mitään tehtävissä), ei vaan rankkareissa riitä, ei niin millään. Samoin JYPin laukojat... en tiedä onko Virtanenkin samaa mieltä, olihan Rooba jo aika huumoriveto.

On se perkele. Saa niitä maaleja tehdä muulloinkin kuin ylivoimalla. Ensimmäinen erä meni ihan mallikkaasti, sitten kun vähän KalPa pääsee peliin mukaan niin sehän oli siinä sitten. Onnea Kuopioon, nyt hetki lisää olutta, että kestää uuden nöyryytyksen World Cupin muodossa.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnittelut KalPalle voitosta.

JYPin pelaaminen loppui 1.erään. Puolustus aika ajoin pahoissa vaikeuksissa. JYP ei saa perinteisiä vahvuuksia esiin ja otteluita hävitään. Töitä siis riittää helvetisti.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noo JYPiltä tuttua johdossa pelaamista. Ensi kerralla sitten.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
JYP hallitsi 30min. KalPa 30 min. Kilpeläinen parempi pilkuissa kuin Vehviläinen.

Oikeutettu tulos.

Kohta Suomi-Ruotsi
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Yllättävän hieno nousu kotijoukkueelta onnettoman avauserän jälkeen. Täytyy tosiaan nauttia tällaisista pisteistä ennen kuin viimeinen sammuttaa valot, mikä taitaa näillä yleisömäärillä olla lopultakin aika väistämätön hommeli. KalPan peli oli mielestäni sen verran mallikasta alun jälkeen, että olisin voinut olla tyytyväinen jopa maalin tappioonkin. Pillimiehet ottivat ratkaisuhetkillä ehkä vähän turhan isoa roolia, kun ottelun loppuhetkillä nähtiin neljä jäähyn arvoista tilannetta, joista yhden teki KalPa, ja vain se vihellettiin. Näin televiissiosta katseltuna peli olisi voinut olla vieläkin viihdyttävämpää seurattavaa, jos hra Ritari olisi säätänyt J. Tuppuraisen ihailumoodiaan pari piirua pienemmälle.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Ehkä tekee hyvää kontata hieman näin kauden aluksi. Kyllä ne tehot sieltä löytyvät vielä hyökkäyspäässä. Mutta puolustus on huolestuttavan köykäinen nyt kulmissa välillä. KalPa paransi huimasti peliään tänään ensimmäisen erän jälkeen ja ansaitsi voiton.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
JYPillä jäi kyllä ajatus ja jalat koppiin ensimmäisen erän jälkeen. Muutenkin hirveä hätä kokoajan omassa päässä. Onneks kausi on vasta alussa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
2/9 pistettä plakkarissa. Ihan hyvää suorittamista jonkun mielestä jopa mestarikandidaatilta
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Noo JYPiltä tuttua johdossa pelaamista. Ensi kerralla sitten.

Liian tuttua. Mikä vittu siinä on että pelaaminen loppuu kun johdetaan? Ei ole ensimmäinen ottelu eikä ensimmäinen tai toinenkaan kausi kun tätä tapahtuu. Kun peli pitäisi naulata, porukka löysää. Osaa kyllä vituttaa.

Ja rankkareilla KalPa vei 100-0.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Kunnon tarinat rakentuu aina siitä että alussa on vaikeeta ja käydään ns. syvissä vesissä. No, nyt on hävitty KalPalle, joten suunta voi olla vain ylöspäin.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Onnittelut KalPalle voitosta.

JYPin pelaaminen loppui 1.erään. Puolustus aika ajoin pahoissa vaikeuksissa. JYP ei saa perinteisiä vahvuuksia esiin ja otteluita hävitään. Töitä siis riittää helvetisti.
Juuri näin. Tuli katsottua matsi paikan päällä ja kuopiolaiset olivat jo melkolailla onnittelemassa voitosta ensimmäisen erän jälkeen. JYP ei tosiaan saanut oikein paskaakaan aikaiseksi toisessa ja kolmannessa erässä ja kolmannen erän lopun/jatkoerän alun YV oli surkuhupaisaa. Voittomaalikisan lopputulos ei ollut pätkääkään yllätys ja JYPin yritykset olivat lähes yhtä surkeita kuin Ilves-matsissa. Paska makuhan tästä matsista hieman jäi kun jätkät jaksaa vetää yhden erän ja surffailee loppumatsin.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Jos runkosarjassa oli tarkoitus olla top-2, voisiko Veinin vaihtaa pois maalilta kun rankkarit alkaa? Ei sillä että Tuokkola välttämättä sen parempi olisi, mutta jos jotain edes yritettäisiin. Nyt tuntuu irtopisteet karkaavan liian helposti.

Itse pelistä sen verran että ensimmäinen erä oli taas hyvä, sitten tuli taas ripulipaskaa pari erää. Yonkman katsomoon, ei mitään käyttöä tällä hetkellä. Uskomattoman heikkoja suorituksia vaihdosta toiseen, edes se kuuluisa parinmetrinsyöttö mene lapaan.

KalPalle onnittelut ansaitusta voitosta!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jos runkosarjassa oli tarkoitus olla top-2, voisiko Veinin vaihtaa pois maalilta kun rankkarit alkaa? Ei sillä että Tuokkola välttämättä sen parempi olisi, mutta jos jotain edes yritettäisiin. Nyt tuntuu irtopisteet karkaavan liian helposti.

Itse pelistä sen verran että ensimmäinen erä oli taas hyvä, sitten tuli taas ripulipaskaa pari erää. Yonkman katsomoon, ei mitään käyttöä tällä hetkellä. Uskomattoman heikkoja suorituksia vaihdosta toiseen, edes se kuuluisa parinmetrinsyöttö mene lapaan.

KalPalle onnittelut ansaitusta voitosta!
Jos oli Yokman pihala niin oli kyllä Uotila?kin ihan kokoajan. Ainakin miehen nimen kuuli koko ajan lausuttavan. Toki yksi hieno taklaus missä niittasi kaksi kalpalaista yhdellä iskulla, mutta omissa ja avauspelissä oli aika purjeessa.

JYP oli avauserään tosiaan ihan ylivoimainen ja teki lähes mitä tahtoi. Toiseen erään KalPa sitten ryhdistyi ja sai ansaitsemansa tasoituksen pelin loppu hetkillä. Jos jatkoajalla ei hävitä niin aika usein kyllä uskon että rankkareissa voitetaan. Kilpi taisi viime vai toissa kauden alussa ottaa 8/9 rankkareista kiinni ja toi tärkeitä pisteitä. Sieltä löytyy myös jo laukoneiden Keräsen ja Pitkäsen lisäksi hyvin käsiä Jokisen, Rissasen ja Mankisen muodossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös