Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ti 18.4.2017 Tappara - KalPa (finaalien 1. ottelu)

Viestiketju osiossa 'Otteluketjufoorumi' , aloittajana Kopari, 18.04.2017 klo 09.01.

 1. Lainaus:
  Runkosarjassa tuosta olisi vihelletty joka kerta rankkari. Ja nimenomaan rankkari, koska Haapala oli läpi. Ja nythän hyvinkin saattoivat ratkaista pelin.
  Lainaus:
  No tämä on sitten KalPan kannalta todella huono juttu. Jos ei kahdessa päivässä palautunut, niin ei sitä palaudu yhdessäkään.
   
 2. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En toki nähnyt tilanteista kuin yhden uusinnan, mutta en nähnyt myöskään heittäytyvän osuvan ensin kiekkoon. Haapalan tilanteessa Seppälä osuu mielestäni Haapalan mailaan ennen kuin kaataa tämän. Näkemättömyyteni voi toki olla värilaseista johtuvaa, mutta mielelläni näkisin tilanteet klippinä uudelleen, jotta voin mielipidettäni muuttaa.

  Se rankkarin viheltämättä jättäminen oli kieltämättä kova tuomio. Haapalan hassun näköinen kaatuminen varmasti kädet piti housunsaumalla. En minäkään livekuvasta nähnyt kuin koukun eli se kaatumiseen johtanut kosketus luistimeen meni ohitse, joten ehdin jo kiroamaan, miksei Haapala mennyt väkisin läpi ja laittanut kiekkoa pönttöön.

  Yllättävän mukavaa oli pelin seuraaminen trapista huolimatta. Ei haitannut se kiekollisen estäminenkään. Ja kaikkien yllätykseksi siellä oli kaksi joukkuetta, jotka tätä harrastivat. Hyvää jääkiekkoa, kuten finaalit ovat tupanneet olemaan.
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Itse taas en näe siten, että KalPalta olisi akku loppunut. Ennemminkin sitä Virtaa nyt säästeltiin.

  Niin Pelicans kuin JYP sarjan ekoissa peleissä, KalPa näytti ettei me tätä vyysisesti hävitä. KalPa taklasi todella paljon ja pyrki iholle ajokoiran lailla. Eilen vastaavaa ei juurikaan nähty. Av toki oli tutun agressiivista, kun siihen paikka tuli.

  Ehkäpä siellä on katsottu, että Tapparaa vastaan ei sitä taklauksta ja yltilpäistä karvaamista enää samalla tavalla tarvitse näyttää. Tappara on myös aikaisempia vastustaja parempi ja vaarallisempi kääntämään peliä. Riskit siis oletettavasti isommat ylipelata itsensä tilanteesta ohi.

  On hyvin mahdollista, että huominen peli tulee olemaan Niiralan Montussa täysin erilainen. KalPa tulee kovemmalla luistelulla päälle ja taklaamaan paljon eilen nähtyä enemmän. Erotuksena siis se, että nyt pelattiin eka peli pienessä kaukalossa. Kun aiemmin eka peli oli koti kaukalossa. Tätä aspektia on kiva huomenna seurata. Että ollaanko sitä täysin väärässä vai onko Pekka ja Sami keksinyt jotain muuta. Uutta
   
 4. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  Ei näitä sääntökirjan mukaan tuomita.

  JYP-HPK -sarjassa tällainenkin tapaus nähtiin (koukku läpiajossa siniviivan ja keskialueen välissä) ja sitä puitiin jossain ottelussa että miksi tuli vain jäähy. Siellä sitten selitykseksi keksittiin tuo keskialuesääntö. Tai "sääntö", jos on siis ihan tuulesta temmattu playoffs-tasoittelu.
   
 5. Lainaus:
  Tämähän olisi todella erikoista, sillä se on vielä kuluttavampaa, koska matkat ovat pidempiä. Ja taas jättää niille muille enemmän tilaa pelata. Kuten sanottu, jos eilen KalPalla oli akut tyhjät, eivät ne tämän sarjan aikana enää pääse missään kohtaa palautumaan.
   
 6. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Enpä usko. Pelataan kuitenkin viimeisiä pelejä ja enää ei välttämättä fysiikka ole se viimeinen juttu vaan adrenaliini, tunne, kotiyleisön kannustus ja muut henkimaailman asiat. Eikä tuo Myttysen haastattelustakaan paistanut läpi muu kuin innostus. Lisäksi voidaan reserveistä heittää uutta ukkoa tilalle mm. Leskinen, Knuutinen, Luostarinen eikä hävitä millään sektorilla tässä.
   
 7. Lainaus:
  Mitä et usko? Että akut ovat tyhjät? Minä olen koko ajan sanonut, että mistään lepoedusta on turha puhua, kun KalPalla oli kaksi vuorokautta huilia ennen eilistä - se kyllä riittää. Täällä sitten jotkut ovat nostaneet rasituseroja jne, ja oliko Virtakin jotain sanonut sen suuntaista, en tiedä.
   
 8. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Sinunhan se pitäisi tietää kun olet vedellyt väsyneillä käsillä jo vuodesta 2006, että riittääkö kaksi vuorokautta. Virta ainakin totesi haastattelussa, että KalPan bussissa ei ollut muuta raikasta kuin hajukuusi. Jos satuit katsomaan KalPa-JYP välieräsarjaa, niin siellä mentiin seitsemän peliä pääst' päähän aika paljon kovempaa tahtia kuin eilen. Kyllähän ne rasituserot joukkueilla on aika isot ja KalPa pelasi eilen viisaasti siinä mielessä. Esim. Urheilulehti otti tähän kiinni eilisen pelin jälkeen. Kannattaa vaikka katsoa se juttu, sillä nehän eivät ole koskaan väärässä.
   
 9. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aivan. No nuo selitykset kertoo enemmän perus jatkoaika-kirjoittajan lajituntemuksesta kuin siitä miten asia oikeasti on.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 12.19
 10. Lainaus:
  Kyllä, siksi tuota kommentoinkin. On tuota omaa urheilua sen verran takana ja läheltä nähnyt niin SM- kuin MM-mitalistienkin tekemistä sekä tietämystä kertynyt, ettei tuo mistään tuulesta temmattua ole. Siinä on mittava ero, onko niitä välipäiviä yksi vai kaksi. Sitä en tiedä pelasiko KalPa eilen säästellen, ei se siltä näyttänyt. Tappara sai pidettyä kiekkoa enemmän kuin KalPa olisi halunnut ja siksi peli paljon vyöryikin kohti KalPan maalia. Lisäksi Tappara oli fyysisempi muutaman yksilön johdolla.
   
 11. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  KalPahan veteli eilen ihan eri sapluunalla kuin aiemmissa peleissä. Sarjasta tulee pitkä ja ei ollut mitään järkeä lähteä Kuopion seiskapelin malliin liikenteeseen vaan maltilliseen vieraspelaamiseen. Näkihän sen kaikesta karvauksesta yms. että tänään ei vedetä ajokoirana koko aikaa. Väitän ettei ollut kuntoasia puhtaasti vaan taktiikkaa vieraspeliin. Tässä sarjassa tullaan näkemään vielä rallia tyyliin Kuopion seiskapeli. Virta taisi sanoa ennen peliä että jotain pientä uutta tuodaan peliin mukaan ja torstaina vielä lisää ässää hihasta.

  En väitä että liiga finaalia voitetaan ottamalla "löysästi" mutta erilaisia taktiikoita sopii kuvaan. Tappio kun eilen ei olisi ollut mitenkään paha, nyt vaan sattui tulemaan bonuksena voitto. Eiköhän jo huomenna ole rallia tiedossa...siinä tulee porkkanalle kiire.

  Tappara oli periaatteessa fyysisempi mutta moni Revon taklaus oli yhden yksilön vetelyä. Ei kaikilla ollut pelin edistämisen suhteen mitään hyötyä. Väitän myös että KalPa veteli eilen parhaat niitit kokoiskuvan kannalta. Mm. monet kiekonriistot vastustajan päässä.
   
 12. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Mutta eihän tässä pääse edes sen keskialuesäännön taakse. http://www.elisanet.fi/axe/rankipotku.jpg Kyllä tuossa mentiin ainoastaan väärästä katsomokiekkojäähystä saadun Virran Peksin kovan nuhtelun taakse.
   
 13. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Rike alkoi aiemmin. Virveli oli kiinni siis keskialueella.

  Tosin edelleen epäselvää onko rankin peruste tuo läpiajossa rikkominen. Selvässä tyhjässä maalipaikassa tuo ei ollut.
   
 14. Lainaus:
  Ei tietenkään, eihän siinä olisi mitään järkeäkään, koska Tappara on niin hyvä pelaamaan paineen alta pois. En usko, että Kuopiossakaan tuota nähdään, koska siellä on tilaa enemmän, mikä a) antaa kiekolliselle enemmän mahdollisuuksia ja tilaa liikkua, ja b) on karvaajalle kuluttavampaa, koska matkaa on enemmän.
  Lainaus:
  On se peruste aina ennenkin ollut. Eihän se yleensä mikään tyhjä maalipaikka ole, kun siellä on maalivahti edessä. Siksi peruste onkin maalintekotilanne - sitä taas läpiajo eittämättä on. Eikä se KalPa-pakki kyydissä sieltä keskialueelta asti tullut.
   
 15. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin, eihän sitä tiedä, vaikka Haapala olisi väsähtänyt matkalle tai jäänyt odottamaan seuraa keneltä kysellä kuulumisia. Ei tuossa keltaisilla ollut mitään toivoa jalalla Haapalaa kiinni saada. Eli selv, tyhjä maalipaikka. Yksin läpi.

  Mutta meni vihkoon jo eilen, katse kohti huomista, vai mitä Juti?
   
 16. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kyllä tuolle Tapparan maalinhylkäämiselle olisi myös ollut perusteita. Lajusen maili oli nähdäkseni kiinni Kilpeläisessä ja tuosta voi tulkita tilanteen niin että se häiritsi torjuntaa. Vain Kilpi tietää oikeasti estikö se jotain. Ihan niin selkeä ylimääräinen aikalisä tuo ei ollut ja kauan sitä kelattiinkin. Jos olisi ollut turha eikä mitään epäselvää niin ei tuota viittä minuuttia olisi kelattu.

  Kelpaa että maali hyväksyttiin mutta tulkintaa tuossakin on. Ja kun moinen haasto on käytössä niin nyt oli hyvä sauma katkaista hurmos ja tutkia oliko maali koska epäselvältä se näytti joka tapauksessa. Ja eiköhän tuo Kilveltä tule joku signaali haastoon myös.
   
 17. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Otetaan nyt sen verran takaisin, että Lukka löi kyllä kiekon Peltolalta ihan puhtaasti pois. Sellainen viimeinen oljenkorsi onnistui. Tuota Haapalan tilannetta ei niin pienellä vaivalla ruutu.fi:stä löytynyt, että sen olisin voinut tähän hätään tarkistaa.

  Lainaus:
  Jos tuosta olisi jotain muuta pitänyt tuomita, niin Kuuselan maalin perään lisätä kirjaimet SR. Mikkola kampittaa Lajusen liukumaan maalin sivuitse ja lukitsee Lajusen mailan kainaloonsa. Lajunen ei osu Kilpeläiseen millään ruumiinosallaan, ei ole alueella maalin syntyessä eikä häiritse Kilpeläistä. Mikkola pitää Lajusen mailasta kiinni ja jos tämä häiritsee Kilpeläisen toimintaa, tulee syyttävä sormi osoittaa Mikkolaan, ei Lajuseen. Lajuselta ISO peli tuossa tilanteessa.
   
 18. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Veli @Torsti yllä on kyllä aivan oikeassa. Ei tuossa mitään epäselvää ole. Selvä maali. Vaikka Lajusen maila jossain Kilpeläisen suojissa on voinut ollakkin niin Mikkolahan tuossa kaverin sinne kaataa ja Lajusella ei ole osaa eikä arpaa. Ainoastaan itseäni ihmetyttää miten tuollaisen lihamäärän läpi voi edes maalia saada.
   
 19. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Näinhän minä sanoinkin että maalin voi hyväksyä. Mutta kun tuommoinen haasto on olemassa niin miksi sitä ei käytetä jos vähänkin epäselvää varsinkin kun dumarit näkee sen kerran pelitilanteessa.
   
 20. expertti69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kalpa otti ison ryöstön parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Ensimmäisellä voitolla ja kotiedun hankkimisella on sarjan kulun kannalta Kalpalle iso merkitys. Syitä Kalpan voitolle voidaan hakea Eero Kilpeläisen loistavasta maalivahtipelistä ja tehokkaasta ylivoimasta. Kaksi edellistä asiaa erottivat eilen voittajan häviäjästä. Tappara pystyi kyllä luomaan maalipaikkoja ylivoimalla, mutta Kilpeläinen oli mies paikallaan. Toki Kalpan hyvin toimineelle alivoimallekin pitää antaa tunnustusta, koska ylivoima-aikaansa nähden ei Tappara pystynyt suurta määrää paikkoja luomaan. Kalpalle pitää antaa tunnustusta myös johtoasemassa pelaamisesta, erityisesti kolmannessa erässä, jossa se pystyi pääosin pitämään Tapparan pois maalipaikoilta aivan erän loppuhetkiä huomioimatta. Kalpan paketti pysyi mielestäni hyvin kasassa koko ottelun ajan ehkä 2. erän alkupuoliskoa lukuun ottamatta.

  Tapparan ei kuitenkaan pidä olla hirveän huolissaan tappiosta tai oikeastaan siitä millä tavalla se tuli. Tapparan pelistä löytyi paljon positiivisia asioita. Tappara hallitsi suurimmaksi osaksi ottelua ja loi selvästi Kalpaa enemmän maalipaikkoja. Etenkin toisen erän alkupuolisko oli Tapparalta vahvaa tekemistä. Kolmannessa erässä olisin odottanut joukkueelta kyllä raivoisampaa kiriä, jotenkin se jäi hieman piippuun tai alkoi ainakin liian myöhään. Se on merkki siitä, että Tappara ei ole ihan vielä syttynyt täysin tähän sarjaan. Henrik Haapalasta ei voi sanoa samaa. Hän pelasi loistavan ottelun ja oli kiistatta paras kenttäpelaaja. Haapala otti selvästi haltuunsa Tapparan pelillisen johtajuuden ja se tulee varmasti näkymään seuraavissa otteluissa myös tuloksen muodossa. Uskon, että Tappara on nyt herätetty ja huomenna Kuopiossa voitto ei ainakaan jää asenteesta kiinni!
   
 21. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mitäs hiton epäselvää siinä edelleen on? Sääntökirjastahan se selviää ja tämä pitäs jokaisella olla tiedossa:

  "Jos kenttäpelaaja on läpiajossa eikä hänellä ole muuta vastustajaa ohitettavanaan kuin maalivahti, ja hän hallitsee kiekkoa mailallaan, mutta vastustajan toimesta häntä rikotaan takaapäin tai häntä rikotaan vastustajan maalivahdin toimesta, hänen suoritettavakseen tuomitaan rangaistuslaukaus."
   
 22. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  KalPa riisti kiekkoja ison määrän hyökkäysalueellaan, mutta taklauksista puhuttaessa Sebastian Repo oli loistovireessä. Oli hienoa katseltavaa hänen pelaamisensa. Ja mielestäni olivat juuri mallikkaasti peliä edistäviä taklauksia, ei kiekottoman ylikelaamisia, vaan rehtejä ja puhtaita niittejä.
   
 23. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllähän se näytti siltä, että Tappara ylivoimaa pelattiin keski- ja puolustusalueelle eli ei niitä paikkojakaan ihan älyttömästi siunaantunut. Tämä toki oli tuttua ja aiemmista pudotuspelisarjoista eli kiekon ylöstuonti ja rauhoittaminen alueelle on tuskaista hommaa. Sitten kun saadaan rauhoitettua, odotetaan kiekollisen tekevän jonkun tempun, luistellaan vaihtoaition ohi lyömässä vitoset ja mennään vaihtoon. Paskaa.

  Unohdin ottaa esille, eikä ole tainnut kukaan muukaan mainita, mutta Parlett, miten heikko suoritus sinulta. Kiekko vietiin pari kertaa omissa lavasta, muutama no-look suoraan vastustajalle ja Myttysen maalissa seisoskeli paikoillaan pitämättä/tekemättä mitään. Kalpa ei niin kovaa prässi antanut, että siellä olisi pitänyt kiire olla, mutta Parlett teki kyllä itselleen hienosti kiireen eilen. Omalle tasolleen kiitos.
   
 24. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Rankkarisääntö on näköjään muuttunut vuosien 2010-14 sääntökirjasta. Siellä sääntö meni näin:

  a) Jotta takaapäin rikotun pelaajan hyväksi voidaan tuomita rangaistuslaukaus, täytyy olla voimassa viisi edellytystä:
  1. Rikkeen tapahtuessa kiekko on rikotun pelaajan puolustusalueen ulkopuolella (kokonaan yli siniviivan).
  2. Rikotun pelaajan täytyy olla kiekollinen ja hänellä täytyy olla kiekko hallinnassaan.
  3. Rike tapahtuu takaapäin.
  4. Rikotulta pelaajalta viedään rikkeellä kohtuullinen maalintekotilanne.
  5. Rikotulla pelaajalla ei ole vastustajan pelaajia ohitettavana itsensä ja vastustajan maalivahdin välissä.


  Joka tapauksessa tuo joidenkin kalpalaisten höpinä siitä, että rankkaria ei olisi kuulunut tuomita, koska koukku alkoi keskialueella, on ihan täyttä puuta heinää.

  Lainaus:
  Viitsisitkö laittaa lainauksen siitä sääntökirjan kohdasta, jossa puhutaan "selvästä tyhjästä maalipaikasta" rankkarin yhteydessä?
   
 25. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Samaa ihmettelin itsekkin. Vaati aikamoisen tuurin, että tuon kasan läpi kiekko löyti maalin perukoille asti. Jossain välissä tuli hidastus sieltä keskemmältä päin niin oliko Lajunen ajautui hieman siitä ohi. Kilpeläinen ei päässyt toiselle tolpalle liukumaan, koska Lukka/Mikkola esti. Ja Mikkola nosti juuri jalkaansa jonka alta kiekko sitten maaliin päätyi. Olisi vain maannut vaikka selällään niin olisi saanut kiekon torjuttua, mutta yritti prkl nousta!

  Boldaus oma.