Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ti 18.4.2017 Tappara - KalPa (finaalien 1. ottelu)

Viestiketju osiossa 'Otteluketjufoorumi' , aloittajana Kopari, 18.04.2017 klo 09.01.

 1. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Viihdyttävä finaalien arvoinen ottelu, Kilpeläisen loistava ilta takasi tässä voiton KalPalle. KalPa on kyllä todella kova joukkue. Molemmat pelasivat todella loistavalla tasolla.

  Tänään ei pomppinut Tapparalle, mutta sen verta luotiin maalipaikkoja, että vahva on luotto Tapparaan. Viimeistelyyn pitää saada se tuttu terävyys.
   
 2. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Oli muuten näin ainakin omasta mielestä aika surkeita, että oikein haukuttu. Toisaalta niin paljon virheitä, että en osaisi sanoa kumpi hyötyi tai kärsi enemmän. Tosin KalPa voitti, niin siellä leirissä varmaan vähemmän aihetta valittaa.

  Kovasti uhoilin, että näitä pelejä en katsoisi, mutta ainakin ensimmäinen tuli katsottua. Ihan viihdyttävää kiekkoa, kun KalPa jopa pystyi tuon Tapparan träpin ohittamaan, mikä vähän pakotti vauhtia peliin. Muutenkin alkoi Tapparastakin vähän tunteita näkymään, mikä aina lisää viihdearvoa.

  Tappara taisi enemmän maalipaikkoja järkätä, mutta Kilpeläinen oli kova. Toisaalta eipä Domiakaan voi haukkua, kun kaksi taisi olla ohjureita ja yksi tuli sitten kentän läpi syötöstä. KalPalta tosin ihan energistä vääntämistä. Kunto pojilla kohdillaan, jos tuota jaksavat koko sarjan loppuun.

  KalPan yv aika tehokasta. Alivoimista sellainen huomio, että Tappara oli aika passiivinen, kun KalPalla taas erittäin aktiivista puolustamista. Saas nähä miten isompi kaukalo vaikuttaa.
   
 3. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aktiivisuus ei tullut itelle yllätyksenä, mutta yllättävän fyysinen peli oli kyllä. Onneksi ei mitään sikailuja nähty.
   
 4. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Vaikka voitto tuli, niin mielestäni KalPa jäi kauaksi parhaastaan tänään. Jotenkin näytti joukkueen peli tahmealta, en tiedä johtuiko siitä, että Tappara pelasi hyökkäyksiinlähdöt aika hyvin pois tänään. Tuntui, että välillä kaikki polut oli tukittu, eikä tilaa ollut nousta edes oman maalin takaa. Nopeitakaan lähtöjä ei ollut juuri ollenkaan. Tapparan hyökkäyksiinlähtö varsinkin ottelun lopussa näytti taas välillä niin rauhalliselta, että mietti haluaako joukkue edes tasoittaa. Aivan kuin KalPa pari vuotta sitten. KalPa ei myöskään taklannut samalla tavalla kuin aiemmissa peleissä. En tiedä yrittävätkö säästää pattereita raskaan JYP-sarjan jälkeen.

  Voitto lämmittää, mutta paljon on myös parannettavaa seuraaviin peleihin.
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hyi saatana mitä paskaa tuli katseltua. Trappara - Tralpa ottelun lopputuloksena jääkiekko hävisi. Yleisökin oli tämän aavistanut jääden kotiin ja loputkin lähtivät hallista siinä ysin jälkeen.

  En kyllä haluaisi, että kannustamani joukkue voittaisi tuollaisella pelillä mestaruutta.

  Onnea Kuopijoon, ylihuomenna katsotaan miten saldo 5/5 muuttuu.
   
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Toivotaan ettei kannustamasi joukkue voitakaan.

  En usko että kovin Kalpan kannattaja oli sitä vastoin tyytymätön. Parannettavaa toki jäi.
   
 7. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Lainaus:
  Uskoisin, että lainaamasi kirjoittaja vihjasi viestillään sarkastisesti HIFK-sarjaan ja helsinkikiläiskannattajiin.

  Joka tapauksessa onnea KalPalle ja sen kannattajille ensimmäisestä kiinnityksestä. Mukavaa porukkaa, mitä hallilla tuli jututettua.
   
 8. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ja mistäs sinä muka tiedät mitä joukkuetta minä kannustan?
   
 9. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Jaajaa. Sellaisesta sarjastahan minä en tiedä hittojakaan kun oli samaan aikaan oma sarja käynnissä. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin Tappara vissiin HIFK:n voitti.
   
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Poikkeuksellisen nokkelana yksilönä päättelin sen tuosta:
  "Suosikkijoukkue: Tappara"
   
 11. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Tapparan koko kauden kestänyt paskaakin paskempi koti-av oli tänään taas sitä itseään! Ipalle annettiin osin sen takia mahdollisuus, Liigan ylivoimaisesti paskin yv-joukkue IFK kävi hakemassa Hakametsästä voiton tekemällä kolme ylivoimamaalia...KalPa teki tänään käytännössä maaleistaan kaksi ylivoimalla. Vieraissa av toimii, jonka vuoksi en todellakaan ymmärrä miksi kotona seisoskellaan sormi perseessä??!!
   
 12. Lainaus:
  Sittenhän sinä et voi kannustaa Kalpaa vaan vaikeaa selittäätä.
   
 13. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Se on katsos vähän kuin erään kebab-ravintolan pitäjän tokaisu ulkona olevasta plakaatista, jossa tuote luvattiin 5 eurolla ja sisällä hinnaksi paljastuikin 7 €: "se on vain mainos".
   
 14. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Puolivälierissä Tapparan koti-av oli toki tilastollisesti huonompaa kuin vieras-av, joka oli 100 %. Vaan eipä tuo koti-av:kaan päästänyt kuin kaksi, ja nekin samassa avauspelissä. Eli loput kolme kotipeliä sekin oli 100 %. En nyt sano, tarvitsiko sen varsinaisesti olla edes sinänsä kovin hyvää Ilveksen yv:n "nallipyssyjen" tukahduttamiseksi, mutta tilastollisesti siis joka tapauksessa toimi silloin ihan hyvin.
   
 15. Kassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onpa yllättävän hiljaista täällä. Lopussa Haapalan koukkiminen ja vielä kampitus läpiajotilanteessa ei sitten aiheuttanut mitään reaktioita raitapaidoissa. Puolittaisessa läpiajossa saa ilmeisesti jatkossa syöksyä pelaajan jalkoihin, kunhan jossain vaiheessa osuu mailalla kiekkoon. Surkeat tuomarit tänään joiden ansiosta peli meinasi lämmetä hieman yli Haapalan tilanteen jälkeen kolmannessa. Tapparalla oli useampi paikka, josta hyvänä päivänä olisi mennyt sisään, tänään ei. Tehokkaasti Kalpa viimeisteli ylivoimalla ja nuo ohjurit ei vain samalla teholla mene aina. Toisaalta ei ollut Hratsoviinallakaan ihan paras päivä kuten ei Tapparan ylivoimallakaan, joka oli surkeaa ekassa erässä. Tiukkaahan tämä on.
   
 16. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Peliä pitää hidastaa, jotta se nopeutuu. Tappara pelasi tuon lopun juuri kuten pitikin. "Hävisi oikein".
   
 17. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Olihan tuo K18 materiaalia. Tommosta ei sais näyttää ilmaiskanavilla tuohon aikaan.

  Pelkona oli, että Tappara voittais useammalla maalilla ja "tappaisi" sarjan samalla. Vierasvoitto kuitenkin varmasti herätti Tapparan ja tamperelaiset siihen, että ei se KalPa ihan läpihuutojuttu ole.


  Torstaina Niirala tanssii, huutaa ja SOI.
   
 18. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tappara varmasti tulee/menee vielä iha vitusti, mut hyvinhän täs ekassa kävi!
   
 19. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Aika turha katsoa jotain Tapparan koti/vierastilastoja kun Ilvessarjassa noilla ei mitään eroa ollut.
   
 20. Perreault85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tapparahan nimenomaan pelasi viisaasti loppuun asti ja se melkein palkittiin tasoituksella. Ei finaalipelien ratkaisuhetkillä voi lähteä sähläämään kiekon kanssa keskialueelle av-hyökkäyksin, jos haluaa tasoittaa.
   
 21. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Boldaus oma. Eiköhän tuossa ole ihan sama homma kuin esim jalkapallossa. Saat vetää sukille, kunhan ensin osut palloon. Molemmissa tilanteissa niin Lukka vs Peltola kuin Haapala vs Seppälä puolustavat joukkueet osuvat ensin kiekkoon - sitten vasta pelaajaan.
  Sen sijaan Haapalan puolittaisesta läpiajossa tulee selvä koukku tuonne housunpunttiin/nivuseen, joka ensinäkin hidastaa vauhtia. Sitten aiheuttaa tasapainon horjumisen/kaatumisen. Kyllä sanoisin, että nuista 4/5 vihellettäisiin rankkari. Nyt ei sit vissiin haluttu ratkaista peliä. Sen sijaan lopun rankkari meni täysin oikein ja siinä oli Tapparan paras paikka kaventaa.

  Kyllähän tuo Tapparan komennossa meni, mutta yllätävää kyllä KalPa oli todella tehokas maalipaikoissaan. Toki kaksi ohjurimaalia ja yksi upea nelikon läpi mennyt läpisyöttö niin ei siinä Rakoviinalla paljon mahdollisuuksia ollut. Jos seuraavat pelit noudattavat samaa kaavaa niin kyllä Tappara nuista pakoistaan varmasti vielä paremmin tulee rokottamaan. Mutta tämä oli avauspeli ja molemmilla on vielä vara paljon parempaan.
   
 22. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Olihan siellä se iso ero, että vieraspeleissä ei huudatettu Life is liveä. Kyllähän siinä moni maalintekijä miettii kaks kertaa maalipaikassa, että haluanko ny taas kuulla sitä renkutusta, jos biisi ei kuulu henkilökohtaisiin suosikkeihin.

  Lainaus:
  Tää on tämä legendaarinen. Ei vihelletä maalin tappiolla olevalle joukkueelle rangaistuslaukausta, kun ei haluta ratkaista peliä. Hmm mites se menikään...?

  Itse tilanteessa mielestäni oli selvä rankkarin paikka sekä koukun, että luistimella kampin takia. Luistinkamppikin tulee ennen kuin Kalpan pakki koskee kiekkoon.

  Siitä vielä linkki videoon, josta voi kelata tilannetta uudestaan.

  Peliä jouduin katselemaan ajoittain sivusilmällä, mutta kyllä Tappara vaikutti olevan niskan päällä. Kalpa pelotti ennalta enemmänkin juurikin kovan liikkeen vuoksi, mutta ainakaan ensimmäisessä pelissä Tapparalla ei ollut pahempia vaikeuksia sen kanssa. Oma luotto kasvoi tämän ottelun seurauksena, vaikka nyt tappio tulikin.

  Pelinä mielestäni paljon viihdyttävämpää kuin Ilves- tai Hifk-sarjat, joten hyvät finaalit näyttäisi tulevan!
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 08.37
 23. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Ei minunkaan mielestä voi lähteä av-hyökkäyksiin, mutta luvattoman kauan kesti kerran lähtö omasta päästä, kun peliä oli muutama minuutti jäljellä.

  Lainaus:
  Rankkari tuosta olisi ollut väärä tuomio, kun ei ollut vielä lähelläkään maalintekoa. Kaksi minuuttia olisi ollut oikea tuomio. Joka tapauksessa tuomarivirhe, samanlainen virhe kun Lyytisen jäähy pelin viivyttämisestä. Ja se Lajusen jäähy Lyytisen jäähyn jälkeen oli selvä paikkojäähy, mutta kyllähän Lajunen antoi siihen aiheen.

  Joka tapauksessa KalPa nappasi kotiedun itselleen pelillä, joka oli kaukana KalPan parhaasta. Akut vielä tyhjiä JYP-sarjan jälkeen ja sen takia peliin tultiin erilaisella taktiikalla. Virta totesikin ottelun jälkeen, että Kuopiossa saatetaan nähdä vähän erinäköinen KalPa.
   
 24. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Minua yllättää se, että KalPan peliin ja pelin lopputulokseen liitettiin usein "yllättää". Katkeran välieräsarjan seuranneena sanoisin, että KalPa pelaa aika pirun hyvin. Kilpeläinen pelaa elämänsä peliä ja kokonaisuutena KalPa hyökkää aiempia vuosia suoraviivaisemmin ja agressiivisemmin. Puolustaminenkin ihan laadukasta, etenkin alivoimalla (hei, JYPin YV-tehot 1/22 tai jotain vastaavaa). Vastaavasti Tapparalla suuria vaikeuksia runkosarjan 9. ja 10. sijoittuneita vastaan.

  Ei siis pitäisi yllättää, jos KalPa vie sarjan tyyliin 4-1 tai 4-0.

  Jos jotain yllättävää eilisessä KalPassa niin heidän hieman liian alas tiputettu trappi. JYPiä vastaan karvasivat kahdella melkein maalin takaa. Voi olla, että se KalPa nähdään huomenna lentokentällä. Toinen yllättävä seikka ainakin itselleni on, että edes kiinnostaa finaalit oman joukkueen tiputtua. Kai se pieni gloryhunter täältäkin löytyy. Voi sitä mestaruuden mukanaan tuomaa onnea, suotakoon se mahdollisimman monelle.

  Tuomareista vähemmän yllättäen itkemistä. Jäähyn olisi voinut antaa Haapalaan kohdistuneesta koukusta, mutta ei rankkaria, koska keskialue. Kiekon sulkemisesta tällä kertaa arvottiin rankkari, vastaava tilanne JYPiä vastaan ei ollut rankkarin arvoinen. Sama lopputulos, Kilpeläinen.

  Vieläkin harmittaa, että Kemiläinen sössittiin Tapparalle, kun JYP tarjosi jotain junnusopparia. Melkein yhtä paha moka kuin Granlundin päästäminen Kärpistä HIFK:iin. Melkein ;)

  Viihdyttävä peli.
   
 25. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Näytätkö sääntökirjasta kohdan, jossa mainitaan, että keskialueella suoritettua rikettä läpiajossa olevaan pelaajaan EI tuomita rangaistuslaukaukseksi? Ts. että pelaajan täytyy olla hyökkäysalueella saadakseen rankkarin? Itse en tälläisesta säännöstä ole ikinä kuullut ja en sitä sääntökirjastakaan löytänyt.