Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ti 18.4.2017 Tappara - KalPa (finaalien 1. ottelu)

Viestiketju osiossa 'Otteluketjufoorumi' , aloittajana Kopari, 18.04.2017 klo 09.01.

 1. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Tänään se alkaa, kaksi viidestätoista joukkueesta jäljellä. Toista veikkailtiin median kausiennakoissa mitallijoukkueeksi ja toista enimmäkseen sijoille 12-15. Joukkueiden keskinäiset pelit runkosarjassa päättyivät kolme kertaa 3-2 ja kerran 4-3. Pisteet menivät Tapparalle 8-4. Kaikki keskinäiset pelit olivat hyvätasoisia ja tasaväkisiä.

  Vaikka joukkueiden pelaajabudjeteissa on lieviä eroja (Tappara 2,5 milj ja KalPa 1,8 milj), niin odotan tasaväkistä ottelusarjaa. KalPallakin on ollut muutama lepopäivä välieräsarjan jälkeen, joten eiköhän ensimmäisessä finaalimatsissa nähdä kaksi kevytjalkaista joukkuetta

  KalPan odotettu kokoonpano SS:n mukaan:
  Janne Keränen – Jaakko Rissanen – Jesse Mankinen; Jussi Timonen–Juuso Riikola

  Tommi Jokinen – Matias Myttynen – Jyri Junnila; Niko Mikkola–Santeri Lukka

  Sami Mutanen – Balazs Sebok – Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä–Joonas Lyytinen

  Miikka Pitkänen – Arttu Ilomäki – Alexander Ruuttu

  13. hyökkääjä Eetu Luostarinen

  Maalivahti Eero Kilpeläinen

  KalPalta siis Ruuttu palaa kokoonpanoon ja Junnila jatkaa kakkosketjun laidassa. Saattaa vaihtua kesken pelin näiden miesten paikat, mikäli Ruuttu on samassa kunnossa kuin ennen loukkaantumistaan.

  KalPa oli fyysisempi joukkue Pelsuja ja JYPiä vastaan, saa nähdä onko Tapparasta fyysisellä puolella vastusta. KalPalaiset luistelevat taklausten alta nopeasti pois ja siinä kannattaa Tapparan pelaajien olla tarkkana, ettei tule pipi, niin kuin joskus syksyllä Kemiläiselle.

  Keskustelu avattu.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 10.47
 2. anatomia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi
  Muutaman KalPan pelin olen nähnyt ja tehnyt sellaisen huomion Sebokista, että selvästi peliälyä on miehellä, koska saa todella hyvä maalipaikkoja. Mutta maalia ei sitten millään. Hosuuko sitten siinä viimeisessä hetkessä, mutta hakeutuu selvästi oikeisiin paikkoihin. Nolla maalia playoffeissa ja viisi runkosarjassa, mutta paikkoja olisi ollut vaikka kuinka moneen.
   
 3. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Joo, ei mikään luontainen maalintekijä Sebok ole. Parempi maalipaikkojen järjestelijä. Viimeinen ratkaisu kun lähtisi aina pikkuisen aikaisemmin, niin voisi reppu heilua useammin. Mutta nuorihan tuo on vielä, ehtii kehittyä. Sebokilla on varmasti paljon hampaankolossa Tapparaa vastaan, sillä lahjoitti viime pelissä kiekon Tapparalle, josta Tappara teki voittomaalin. Tosin tuossa maalin synnyssä oli erittäin paljon kyseenalaista, onneksi nuo paikat pystyy nykyään haastamaan.
   
 4. Lainaus:
  En usko tämän olevan ongelma, koska Tappara taklaa vain valikoidusti. Pelaajat eivät pelaa itseään ulos tilanteista vain saadakseen taklata.
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Olet täysin asian ytimessä. Onhan mies tolppia kilistellyt ja jos muistan niin näidenkin poffien aikana on 2x ollut tyhjä maali edessä, tai ainakin puolityhjä. Mutta ei kelpaa. Toisessa mokke oli jo suurimmin osin pihalla ja eekun vielä veti suoraan ponttooniin, vaikka olisi tarvinnut vain pikki vippi tehdä. Tuossa JYP sarjassa taas oli tyhjä maali ja ohihan se meni. Ei todellakaan mikään luontainen maalintekijä tai edes välttämättä/kohtalainen. Veto nyt ei välttämättä ihan täysin tussu ole, joku siinä vain on. Meneekö sitten liian kovaksi yrittämiseksi että nyt on osuttava vai mikä. Aikailee ehkä sen hetken tai miettii tilannetta liikaa.
  Noin muuten erinomainen kiekonkuskaaja(välillä liikaakin) ja ihan kelpo pelisilmä löytyy. Tuostahan nyt kertovat nuo tehotkin aika selkeästi. Jospa tuo olisi antanut maalien odottaa ja aloittaa jo tänään pommittamisen?
   
 6. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Sanoisin, että Sebok on vähän niinkuin unkarilainen veljensä Magyar Feher Bor. Halpa ja ajaa tarkoituksensa ilman mitään turhia hienouksia. Keskihapokas, hennon mausteinen ja parasta mitä Unkarista on saatavilla tällä hetkellä ja KalPan budjetilla.

  Katselin Tapparan playoff -tilastoja ja siellä pomppaa esiin neloskenttä Nurmi-Jasu-Röyhmark. Isot on pojilla miinukset. Tähän pitää iskeä.
   
 7. Sassa Barkov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Raskaan näköistä ainakin Nurmella, tuohon kenttään ehdottomasti vähintään joka toiseen peliin Luoto tuomaan vauhtia. Mun mielestä voisi korvata kokonaan Nurmen, jos ei jalka tuosta enää kevene. Tosin Nurmi on yv:llä ollut ase, siis aina kun yv toimii.
   
 8. anatomia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi
  Nurmi vissiin -7? Luotoa tässä on tosiaan jo pitkään toivottu hänen tilalleen, mutta ilmeisesti hänen onnistunut yv pelaaminen estää istuttamisen.

  Edit:
  Tapparan kokoonpano sama kuin edellisen pelin:

  Veli-Matti Savinainen - Jani Lajunen - Kristian Kuusela;
  Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen

  Henrik Haapala - Jan-Mikael Järvinen - Jukka Peltola;
  Alexander Bonsaksen - Blake Parlett

  Jere Karjalainen - Otto Rauhala – Sebastian Repo;
  Aleksi Salonen - Otso Rantakari

  Martin Røymark - Juhani Jasu - Teemu Nurmi;
  Pekka Saravo (seitsemäs puolustaja)

  Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)

  Näytää siis siltä, että Lajusen kenttä pelaa KalPan ykköstä vastaan. Sen verran peluutusmuutosta edelliseen sarjaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 12.53
 9. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Tätä samaa ollaan seurattu huolestuneena pitkin kevättä. Viimeisessä IFK-väännössäkin kolmikko otti -2 mieheen...Lankisen ja Bäckströmin kanssa näihin oli vielä varaa, mutta ei välttämättä tulikuuman Kilpeläisen kanssa.
  Lähtökohtaisesti tuon kentän pitäisi pelata 0-0:llaa, eikä yrittää olla tulosyksikkö. Lieneekö sitten Tapolan pelikirjassa maininta, että samoilla mennään peliajoista ja ketjuista riippumatta. Luotoa käyttäisin ylimääräisenä hyökkääjänä pakin sijasta tai sitten Röymarkin tilalle, jos kerran Nurmi on saatava Paten paikalle ylivoimaan.
   
 10. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Boldaus oma. Jossakin oli joku heittänyt, että Jasun kenttä pelaisi Rissasen kenttää vastaan. Tähän en usko kyllä hetkeäkään. Tuo kenttä piti Pelicansia ajoittain pahasti pilkkanaan ja sama jatkui JYP vastaan. Jos sinne ottaa raskasjalkaiset Nurmi ja Jasu "vääntämään" niin aika kylmää voi olla kyyti. Etenkin kun tuossa ylempänä on puhuttu tuon kentän ottaneen isoimmat miinukset IFKta vastaankin.

  Siksipä onkin uskottavampaa, että Lajusen kenttä tuota lähtee pimentämään. KalPan ehdottomasti isoin syömähammas. Tuo kenttä pystyy tuloksen tekoon 5-5 pelissä, mutta on onnistunut etenkin YVllä hyvin. Nyt kun siihen saadaan vielä Ruuttu takaisin Nuutisen tilalle, niin tuon yv kentän vaarallisuus nousee pykälän ylemmäs. Pelicansia vastaan YV toimi, JYP sen sai paremmin pimennettyä, ehkäpä juurikin Ruutun hämmentämisen verran huonompana kun se pelasi.

  Noin muuten en usko, että kummempia peluutus-käskytyksiä tässä nähdään. KalPa ainakin myllyttää aikalailla tasaisesti neljällä ketjulla. Tuo Ilomäen johtama nelonen onkin hieman yllättäin ollut KalPan parhaita kenttiä JYP sarjassa etenkin. Ehkäpä kärkikenttien kuormitus tätä hieman korosti. Taisipa nelonen muodossa Pitkänen-Ilomäki-Luostarinen tehdä game 7. 2-1 voittomaalinkin jos oikein muistan.

  Laitetaas nyt vielä parit seuraa heitä tärpit KalPasta:

  - Ykköskenttä. Pystyy ajoittain jopa dominoimaan peliä ja luomaan tukun paikkoja. Rissanen tekee peliä, Mankinen töitä ja Keränen tulosta.
  - Tommi "Rommi Totinen" Jokinen. Keväänmiehiä selvästi. Naamasta (hammasrivistöstäkin) sen näkee. Tekee kovasti töitä ja on saanut palkintojakin.
  - Riikola-Lukka. Perstaklauksia/pommeja tiedossa. Molemmat taklaavat näyttävästi, kovasti ja ennenkaikkea puhtaasti.
  - "Aku" Ruuttu. Mikäli mies on vähänkin kunnossa niin on hyvä hämmentäjä. Ei pelkää ajaa maalille/maaliin. Parin viikon huili tuo toivottavasti kivasti vielä jalkoja lisää pelaamiseen. Samaa osastoon voidaan lyödä vielä Nuutisen Mikko. Pääsee pienestä koostaan huolimatta aika hyvin vastustajan pinnan alle. Vähän semmoinen kutina, että pyrkii etenkin suhkot kuumana käynyttä Repoa kuumentamaan.

  - Olisihan siellä vielä muitakin, mutta nuopa päätin nyt framille nostaa

  Aijai. Kohta sitä mennään. Eniten tässä pelottaa tosiaan tuo KalPan ulospuhallus/ylilatautuminen. Tappara on sen verran syvissä vesissä keitetty, että osaa kyllä käyttää sille tarjottavat tsäänssit edukseen. Voipi olla, jos KalPa hötkyilee ja sortuu jäähyilyyn niin tämä peli on ohi nopeasti. Jotenkin on kuitenkin tässä näitä poffeja seuranneena semmoinen tunne, että ei KalPa moiseen sorru. Sen voin sanoa, että tänään nähdään ainakin vauhdikasta ja viihdyttävää lätkää. Mihinkään 0-0 nyhväykseen en usko pätkän vertaa.

  Tuostapa sitten vielä Santeri Lukan terveiset Savinaamalle: Huippuhetket: KalPa - Tappara | Ruutu (videon ajasta 0.24 lähtien) - video vie Ruudun tallenteeseen runkosarjakohtaamiseen.
   
 11. Lainaus:
  Nurmi voi olla raskasjalkainen toki kahdenkin edestä, mutta kyllä Jasulla on liigaan ihan hyvä liike. Ja toisessa laidassa sitten varmaan liigan nopeimpia oleva Røymark. Sinänsä siis mahdollista, että Jasunkin kenttä pelaisi Rissasen vitjaa vastaan, mutta kyllähän Lajusen kenttä tuon homman hoitaisi ja ennen kaikkea pelaamalla enimmäkseen hyökkäyspäässä - iskien ehkä muutaman maalinkin. Lisäksi Lajusta vastaan pelaaminen veisi varmaan huumorin koko ketjulta tuota mainittua Riikola-Lukka -pakkiparia myöten. Siinä taitaisi vain poikien oma perse tulla kipeäksi, kun taklauksiaan hakisivat. Ja KalPan maalilla enemmän poikkaria saisivat pakit kuin Lajunen.

  KalPalle tarjolla aikamoinen kerroin, joten rahamiehillä mahdollisuus hyvään tilintekoon.
   
 12. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Repo voisi lämmittää pelaamisen ohella Ilomäkeä...eikös Arttu prkele vetäny jo aiemmin herneen sieraimeen, ku Repolainen Tapparaan hommattiin? Ei muuta kuin kuiskutteleen kivoja kakskakkosen korvaan! :)

  Niko Mikkolan otteita tulee myös seurattua mielenkiinnolla liittyen ensi kauden huhuihin...
   
 13. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Riikola ja Lukka eivät ole pakkipari, vaikka sen kuvan tuosta ehket sai. Olisi pitänyt laittaa Lukka+Riikola (korjattu nyt). Timonen-Riikola, Mikkola-Lukka ovat herrojen parit.

  Tosiaan. Lajunen on varmasti myrkkyä juurikin tuossa maalinedustalla KalPa puolustukselle. Saapa nähdä miten häntä lähdetään "pelaamaan pois". Ykkösten taisto voikin tämän sarjan ratkaista suuntaan jos toiseenkin. Etenkin jos nyt oletettavasti pelaavat vastakkain. Mut kyllä mä uskon se Lajunenkin mustelmaa ihan kivasti tulee saamaan :)
   
 14. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Hyvin todettu. Tämän saman olisi voinut sanoa pari kuukautta sitten myös Ruutusta, kunnes tapahtui 'jotain'. Toki kannattajana sormet ristissä ett Sebokillekin kävisi sama positiivinen 'jotain', ei oo tosin montaa peliä aikaa enää :)
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Tappara

  Ykköskenttä
  Kuusela, surffailee yleensä pelin ulkopuolella, pitää kiekkoa. Syöttää ja taklaa välillä ohi.
  Lajunen, kaatuilee usein maalin edessä.
  Haapala, tuskastuu kun Kuusela ei anna kiekkoa. Yrittää filmata ainakin yhden jäähyn.
  Elorinne, pysyy täysin näkymättömissä koko ottelun.
  Kemiläinen, ei pysy millään näkymättömissä koko ottelua, ratkaisee matsin joko omaan tai vastustajan päätyyn.

  Kakkoskenttä:
  Savinainen, taistelee niin maan perkeleesti. Tulee vauhdilla vasemmalta, leikkaa keskisektoriin ja ampuu, joko ohi tai maaliin.
  Järvinen, pitää kiekkoa, pitää kiekkoa, tuo jalalla keskeltä, valelaukaus ja nurkkaa kohti. Menettää kiekon.
  Peltola, todennäköisesti ottaa 4-5 mustelmaa blokkaillen vetoja ja omasta alivoimablokistaan pääsee kerran läpiajoon.
  Bonsaksen, ottaa tyhmän jäähyn.
  Parlett, todennäköisesti on kentän paras pakki. Se kuuluisa sika joka edelleen parantaa juoksuaan.

  Kolmoskenttä
  Karjalainen, pelaa hyökkääjistä parhaiten ja prikulleen valmentajansa oppien mukaisesti, eikä kukaan huomaa tai ymmärrä.
  Rauhala, tahtoa on enemmän kuin taitoa. Saattaa silti näkyä tulostaululla.
  Repo, saa jonkun hermostumaan, kunhan ei itseään.
  Salonen, kätisyytensä kanssa ongelmissa, mutta liikkeensä kanssa pärjää parhaiten KalPan kipeille ukkeleille.
  Rantakari, sama homma kuin Salosella.

  Nelonen
  Röymark, luistelee, taistelee, kohkaa pää kolmantena jalkana ja ei saa mitään hyödyllistä aikaan.
  Jasu, voittaa aloituksen. Ja toisenkin.
  Nurmi, on taas kaikkien silmätikku, mutta pääsee tulostaululle.
  Saravo, PekkaPekka on keskinyt keinon jolla taivuttaa aika-avaruutta ja ehtii näin kuopiolaisten edelle joka tilanteessa.

  Hrachovina kiroilee kerran suomeksi.
  Lassila koppaa ilmasta yhden rännipurun, joka on lentää Tapparan vaihtoaitioon.
   
 16. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Loistavaa pilkettä silmäkulmassa :D Arvostan! Joku osaaja vois kynäillä KalPasta samat :)

  EDIT: tällaisen vois ottaa leikkimielisenä vakioveikkauksena :)
   
 17. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Savinainen, Repo, Lajunen & co ovat aivan vastaantulijoita, kun meidän MikkiHiiret näyttävät Junnilan johdolla fyysisyyttä. Siinä tulee käymään niin, että Tapola joutuu pelin jälkeen pitämään useamman minuutin palaverin tuomaraiden kanssa, kun miettivät yhdessä kuinka KalPa saadaan pysäytettyä. No tämähän Tapolalta kyllä onnistuu.

  Tänään Tampereen ylijäämämiehet Myttynen&Ilomäki tulevat näyttämään, kuinka vähempitaitoisetkin pelaajat tulevat pärjäämään hyvällä pelikirjalla.

  Oho, mulla on mopo keulinut jo viime syksystä lähtien, toivottavasti ei käy mopolle näin. Mehän ollaan hei joka tapauksessa voitettu tää kausi!
   
 18. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Väärään suuntaan tuntuu kulkevan lipunmyynti Tampereella... Paikkoja vapautui vielä varmaan joku 100-200 kpl myyntiin tässä hieman ennen ottelun alkua. Tuo ns. vieraskannattajien pääty eli D2 on käytännössä tyhjä ensimmäisen 10 rivin osalta.

  Kovat hinnat, sekoilu lipunmyynnissä, arkipäivä, matsi näkyy televisiosta ja Tappara-faneilla on ähky finaalipeleistä. Siinäpä niitä syitä n. 80 % täyttöasteeseen finaalipelissä.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Hahaa, nyt täällä kärkkyy lätkän suurkuluttaja joka on juuri vahtinut Mestis-finaalit. En varmasti pysty olemaan vertaamatta näiden finaalien viihdearvoa alemman sarjan vastaaviin.

  Mitä nyt tähän otteluun tulee niin vaikka miten savolainen olen niin Tapparan puolesta liputan. Tänä vuonna on kuitenkin pienimuotoinen win - win tilanne vaikka en sitä tappion hetkellä myöntäisikään. Mikäli KalPa voittaisi pelaamalla samaa kiekko kuin pitkin kautta niin se olisi voitto jääkiekolla ja muutkin voisivat päivittää pelikirjojaan.
  Tänään on muuten hyvä päivä kun tässä saa ensin katsella tuon U18 pelin ja sitten Liigan Finaali päälle.

  Toivotaan nyt vielä samalla, että meitä SaPKolaisia ilahduttanut Mikko Nuutinen tekisi KalPan ihan jokaisen maalin finaalisarjassa.
   
 20. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Peli ilmaiseksi neloselta. Oijoi!
   
 21. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Haukun tuomarit jo nyt, niin ei tarvii kirjotella ottelun jälkeen niistä.
   
 22. Kaiuni Alen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
  Herranjumala sentään, menee aina vaan uskomattomammaksi tämä KalPan touhu. Kilpeläinen huikea tänään.
   
 23. Tappara oli yllättävän hyvä, mutta KalPa todella paljon tehokkaampi. Mukava pieni jossittelu jäi selvästä rankkarin viheltämättä jättämisestä, mutta joskus käy noin.

  Mielenkiintoista nähdä hallitseeko KalPa kotonaan peliä. Tämänpäiväisellä pelillä Tappara voittaa useammin kuin häviää.
   
 24. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ryöstö!

  Tuomarit oli perseestä monissa tilanteissa mutta enemmän maaleja tehnyt joukkue voitti tänäänkin. Fiksua vieraspelaamista ja tervetuloa Niiralaan :D

  Kyrväsrinnat voitte jatkaa vääntöä omassa osiossa ipalaisten kanssa Suomen parhaasta seurasta. Me jatketaan finaaleja.

  Ilomäki ja Myttynen alisti porkkanoita.
   
 25. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Hieno peli. Mukava katsella hieman viihdyttävämpääkin kiekkoa tähän väliin. Ei mitään yli-fyysistä, mutta Revon johdolla jonkin verran kuitenkin. Hienoja maaleja ennenkaikkea upeista syötöistä. Kilpeläiseltä hieno peli ja sai Tappara-hyökkäyksen näyttämään melko aseettomalta. Noilla paikkamäärillä Tapparan olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän, mutta tänään Kilpeläinen riitti. Hieno peli ja onnittelut KalPalle.

  Tuomaritoimintaan ei ratkennut tänään mitään, mutta jättihän tuolla tuomiot taas aiheita moittia. Pleksin kautta yli oli pelin viivytys, paikkojäähy Lajusen kiinnipitämisen muodossa ja pelin lopussa "ei haluttu ratkaista", kun Haapala polkaisi läpi jne. Yrittäisivät edes pitää jonkun linjan tuomioissaan.

  Tuomarit kun vielä saadaan edes jotenkin joukkueiden tasolle, niin hieno finaalisarja tästä tulee. Joukkueet esittivät finaalien arvoista peliä jo nyt. Torstaina jatketaan.