Ti 18.11.2014 JYP – SaiPa

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Avataanpas tällekkin jo ketjua kun ei näköjään kukaan ole vaivaantunut. Tänään jo kolmatta kertaa tällä kaudella tämä pari vastakkain. Toista kertaa peräkkäin JYPin kotona, ja aikaisemman JYP veikin 3-2, kuinka käy tänään?

JYPin vemppaosasto alkaa tyhjenemään, vaikka jatkoajan mukaan Viitanen siellä olisi, mistähän syystä? Markkanen ei ole tainnut olla kovin vireinen viime aikoina SaiPan maalilla, alkaako ikä painaa vai ovatko päästetyt maalit johtuneet enemmän edessä olevasta viisikosta? Jatkoajan ennakossa myös käsiteltiin SaiPan omista hölmöilyistä johtuvia tappioita, sekä äsken mainittua maalivahtien epävireyttä/viisikon vuotamista. Tirkkonen painotti kurinalaisuutta illan peliin, myös JYP on viime aikoina varsinkin pakkien toimesta joutunut rikkomaan, kun puolustuspelaaminen nukahtelee tai sijoittuminen on heikkoa.

Tarkki sen sijaan on ollut vakuuttava läpi kauden, ja onkin tänään maalissa yhden pelin huilin jälkeen.

Onko SaiPalta viime peleissä ollut joku valopilkku jota kannattaisi kenties seurata tarkemmalla silmällä? Spinahan sieltä jo erottuu usein pelkän potan vuoksi.

Kokoonpanot liigan sivuilta.

Jatkakaa.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna
Markkanen ei ole tainnut olla kovin vireinen viime aikoina SaiPan maalilla, alkaako ikä painaa vai ovatko päästetyt maalit johtuneet enemmän edessä olevasta viisikosta?
Syy löytyy lähestulkoon joka ketjun kahdesta viimeisestä kenttäpelaajasta. Jos jotain haluat SaiPasta seurata, niin katso kuinka puolustuksen ei tule pelata. Hyökkääjistä Spinan lisäksi kannattaa seurata Tavia. Siinähän ne seuraamiset sitten ovatkin... Täältä tullaan Sport!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauantain Sport-matsista jäi jokseenkin tyhjä olo. Ei sen niin pitänyt mennä.

Tänään siis ravolla jälleen kotipeliin ja SaiPalle luu kurkkuun. Hännikäinen nykäsee hattutempun parin hiljasemman matsin jälkeen.

JYPistä kannattaa todellakin seurata parivaljakon Tuppurainen-Hännikäinen menoa. Lienee Liigan kovin tutkapari. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, taitoa, kovuutta, hienoja syöttöjä, hienoja yksilösuorituksia. Tätä kaikkea Allu ja Laku esittävät - matsista toiseen.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan meno on ollut tuskaista, kovin tuskaista. Mitään rökäletappioita ei varsinaisesti ole tullut, mutta noita johtoaseman menettämisiä on ollut säälittävän paljon. Sikäli jotain yhteistä kotijoukkueen kanssa... Minä haluan nähdä taistelevan, energisen ja järkevän SaiPan. Jos se riittää Jyväskylässä pisteille niin aina parempi. Mitään näennäistä kikkailua ja hiihtelyä en halua nähdä. Taitaa Jyväskylä olla tällä kaudella pahin paikka hakea pisteitä ja perinteisesti SaiPalla on ollut siellä erityisen hankalaa. Ehkäpä tänään tapahtuu ihme.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
Pakko sanoa, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella en odota SaiPan ottelusta pisteitä. Niin sekavaa joukkueen tekeminen on tällä hetkellä ja kotijoukkue tilaston valossa varma voittaja.

Mutta pelataan nyt ensin.

Itelläni on ottelusta ainoastaan yksi toive ja se on se, että SaiPa pelaisi kurinalaisesti. Oli lopputulos mikä hyvänsä. Kuten ei tällä kaudella muutenkaan ole tullut, tuskin tästäkään mitään rökäletappiota tulee, mutta veikataan nyt, että Jyp kuitenkin tämän vie 4-2, kun tekevät viimeisen tyhjiin SaiPan ensin johdettua 1-2. Täähän se on tän kauden kuvio.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
No joo...eipä ole kauheita odotuksia tälle illalle. Jyp on ollut hurjassa vireessä kotonaan, SaiPa taas jo pitkään yössä ja viimeisin 3p voitto Jyväskylästä on otettu viisi vuotta sitten...että näitä taustoja vastaan ei hyvältä näytä, vaikka ei pitäisi kait pessimisti ollakaan. Todnäk tulos on 3-1 tai 4-1. Mutta SaiPa: Saa yllättää!
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan muutokset lauantaihin ovat vähäiset:

Bernard aloittaa maalissa Markkasen sijaan, tämä lienee Tirkkosen yritys herätellä joukkuetta. Andy on pelannut kaikki tämän kauden pelinsä ihan OK, toivottvasti myös tänään.

Maalahti korvaa ansaitusti Lappalaisen seitsemäntenä pakkina, Lassen pää on varmaan vieläkin vähän pyörällä Heddenin vietyä miestä kuin litran mittaa.

Minä myös haluan nähdä organisoidun ja taistelevan SaiPan. Jos sellainen ihme nähdään, ei pisteiden saaminen mahdotonta ole, viime reissulla Jyväskylään pisteitä olisi ilman kolmannen erän hölmöilyjä saatu.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Odotusarvo nolla (myös pisteiden suhteen), valitettavasti. Silloin tietysti SaiPa aina yllättää, hehheh. Vaan hankala paikka on pelata, vaikka kait kaikki putket joskus päättyy.

Jos nyt jotain positiiviasta haetaan, niin häviämiseen alkaa jo tottua!
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna
Näin ensimmäisen erän jälkeen jään iloisella kauhulla odottamaan kuinka Ritari innostuu selostuksissaan jos (huom. JOS) SaiPa menee johtoon. Veikkaan että Tirkkosen tulisi saada keihästämisestä ja Kallioniemen ryntäämisestä jäähyt. Se on kyllä uskomaton kaveri... no nyt 20min. otannalla ihan inhimmillinen...vielä!
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kuka muistaa kun JYP oli rankkareilla hyvä? Siitä on aikaa! Tarkilta, Perriniltä ja Jaatiselta sellaiset esitykset, että hävettää oikein. Jotenkin näytti siltä ettei ollut edes yritystä. Pitäskö noita vaikka treenata enemmän? No parempihan nämä yleensä voittaa ja SaiPa oli se tällä kertaa.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna
McIntyren ja Luoman maalien jälkeen käydyn räkämaali-kamppailun jälkeen, toivon että rakkaat Jyväskyläläiset ystävämme hyäksyvät nämä kaksi pistettä meille. Me tarvitaan näitä enemmän kuin te, ihan oikeasti!
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän se vaatinut kuin 20€ panostuksen pitkävedossa JYP:in voitolle niin johan SaiPa voitti. Tyytyväinen pitää toki olla siihen että kaiken tämän paskan keskellä haetaan 2 pistettä Jyväskylästä mutta veikkaaminen taitaa jäädä nyt omalta osaltani tauolle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Kaksi pistettä. Olen tyytyväinen tässä kohtaa. Tuli oltua sen verran pessimisti. Pitänee manailla jatkossakin.

Puolustuspelaaminen silti edelleen ihan hirveää, samoin yv, vaikka nyt siirretyn rangaistuksen aikana ja lopussa tulikin pari maalia. Liikaa hukataan ylivoimamahdollisuuksia ja pelaaminen on yhtä hutilointia.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
SaiPa-pelit ovat jo muutaman vuoden olleet todella viihdyttäviä ja tasaisia taistelupelejä. Marraskuinen tiistai-illan El Sputnico, kyllä kelpaa, ja niin tänäänkin.

Harmi vaan, että umpisurkean JYP-vihaaja-Levosen oppipoika Boman oli taas sankaroimassa peliä.

Hännikäisen 2+2 muuttui Levosen käsittelyssa vitoseksi, näin todettiin lehdistötilaisuudessa. Ja siitä se pelleily sitten lähti.

Kauas ovat pilvet karanneet, ja samoin tarkka tuomarilinja alkukaudesta, nyt mentiin taas playoff-säännöillä. Käsittämättömin oli se Hubacekin estäminen kolmannessa, joka meni läpi sormien. Ja hetken päästä helähti JYPin maalissa kun McGyver ajaa Tarkin päälle.

Happamia, sanoi kettu.

Onnea SaiPalle pisteistä, ainoastaan Kärpät on kaksi pinnaa raapinut JKL:stä tänä syksynä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ihan kivat oli pöhinät ja jengikin syttyi ajoittain. Onnet SaiPalle ja kyllähän nämä pelit ovat aina yksiä perkeleenmoisia tarinoita. Pakko rakastaa vaikka tappio polttelee sisuskaluja. Pelistä jäi mieleen tuo tasaisuus ja JYPin tekemät rumat maalit. Nuo viimeksi mainitut pelkästään hyvällä sanottuna. Noitakin on vain pakko oppia tekemään ja nyt nähtiin ihan kolme kappaletta.

Tänään on vähän pakko jakaa kaksi "pussyboy-trophya" ja ne menevät Hännikäiselle sekä Hubacekille. Ehdottomasti(korostaen tätä kun kumpikaan ei sikaile normisti) tahattomia mailalla hosumisia, mutta yhtä kaikki. Sitä työvälinettä pitää kyetä kontrolloimaan ja Hännikäisen osuma ei ollut mikään hipaisu kasvoihin vaan ihan "miehekäs" huitaisu. Onneksi ei käynyt pahemmin. Hubacekia saa ehdottomasti vituttaa jos häntä hänen mielestään rikotaan ja kohdellaan väärin, mutta sillä työvälineellä ei operoida tuossakaan miten sattuu. Onni myötä tuossakin. Vihaan tuollaista omien toimintana sekä vieraiden toimintana.

SaiPalta mainittava hakamussuteltuna tolppia varjellut "isä-Pernod". Bernard, siis. Ei ole nimittäin ihan herkullisin tilanne päästää taakseen vieraissa paria helpohkoa, mutta tarjota joukkueelleen lopulta mahdollisuutta voittoon. Mäkintaire oli myös varsin hivelevää seurattavaa vierailta.

Seuraavaa odotellessa. Se olkoon sitten JYPin!
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tänään on vähän pakko jakaa kaksi "pussyboy-trophya" ja ne menevät Hännikäiselle sekä Hubacekille.
Ei kahta ilman kolmatta, Boyce saattaisi olla vahvoilla moista palkintoa jaettaessa? :)

Nämä SaiPa-matsit on kyllä ihan jumalatonta halonhakkuuta, JYPillä on vähän opittavaa miten se tehdään oikeaoppisesti ilman jäähyjä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olikohan SaiPan voittolaukaus-strategian lähtökohtana se, että ei tehdä sitä mitä odotetaan. McIntyre ampuu luonnostaan vasempaan yläkulmaan ja Mankinen rightin mihenä oikeaan yläkulmaan, ja eiköhän Tarkkikin tiennyt nämä perinteet. Nyt McIntyre ampuikin oikeaan yläkulmaan ja Mankinen vasemmalle.

Ihan mukavaa että edes joku asia toimii SaiPalle suhteellisen luotettavasti.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings
Kovasti tuntui kiehuvan porukalla tuolla otteluseurantaketjun puolella. Hienoa, että tälläinen marraskuinen matsi jaksaa herättää noin paljon tunteita. Muuten en halua kommentoida tuomareiden ratkaisuja puoleen enkä toiseen, mutta Hännikäisen tilannehan oli mielestäni siinä mielessä selkeä, että tuossa tapauksessa mailalla huitaistiin Venäläistä ihan tarkoituksella. Ei varmaan tarkoittanut osua naamaan, mutta lyömistarkoituksessa tehty teko, josta kuuluukin lentää ulos, mikäli naama aukeaa. 2+2 minuuttisia jaetaan, kun maila vahingossa osuu naamaan ilman tarkoituksellista lyöntiä ja naama aukeaa.

Kyllä sai tänään kokea tunteiden vuoristoradan, kun tilanteet vaihtelivat 3. erässä. Vaikka molemmilta joukkueilta tulikin paljon virheitä, niin tykkäsin kyllä pelin intesiteetistä ja fyysisyydestä. Molemmista joukkueista näki, että kumpikin halusi voittaa tänään ja näimmekin paljon kamppailupelaamista.
 
Ei kahta ilman kolmatta, Boyce saattaisi olla vahvoilla moista palkintoa jaettaessa? :)

Nämä SaiPa-matsit on kyllä ihan jumalatonta halonhakkuuta, JYPillä on vähän opittavaa miten se tehdään oikeaoppisesti ilman jäähyjä.
Kannatta aloittaa vaikka siitä, että iskut osuvat pään alapuolelle ;-) Vähän paska maku jäi tuomaritoiminnasta. Pahoja viheltämättä jättämisiä ja silloin kun niistä rangaistaan niin ymmärrän, että ottaa päähän. SaiPan tasoituksessakin tuomari näytti epävarmalta eikä heti pilliin viheltäessään näyttänyt jämäkästi, että kiekko maalissa... Onneksi Spina kertoi tuomarille, että maali pitää hyväksyä...
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Olipa taas kiekkoilta, jota Tyni varmaan hehkuttaa huomisessa Kesarissa "todelliseksi kiekkotrilleriksi", eli suomeksi sanottuna matsi joka ei tuntunut kiinnostavan sen enemmän pelaajia kuin suurta osaa yleisöstäkään. Okei, hetkittäin siellä jopa näkyi ihan hyvää yrittämistä mutta tunnelma jäi kyllä ihan tussuksi. Pelin viihdyttävin hetki oli varmaan se kun linjurilla jäi kiekko taskuun kun McIntyre oli lähdössä ampumaan rankkaria.

EDIT:
Kovasti tuntui kiehuvan porukalla tuolla otteluseurantaketjun puolella. Hienoa, että tälläinen marraskuinen matsi jaksaa herättää noin paljon tunteita.
No hyvä että edes otteluseurannassa on sentään ollut tunnelmaa..

Hännikäisen ulosajo oli ylireagointia, kiitos Bomanin, ja samoin Hämäläisen Hubacekille esittämä väkisinmakaaminen jäi viheltämättä, mutta ei noiden taakse voi kyllä missään nimessä mennä. Tiistai-pelit on aina tiistai-pelejä, mutta samat pisteet siellä on jaossa tiistaisin kuin perjantaisinkin. Silti vaan tuntui että tänään ei kiinnostanut. Perrinin ja Jaatisen rankkariyrityksiä en kykene edes kommentoimaan...
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
Oli kyllä - kuten jo nyt melko pitkään - viihdyttävä peli!! Kaikin puolin.

Ei ehkä laadukkainta tekemistä kummaltakaan monin paikoin, mutta tilanteita ja hasseja tuli päähän molempiin.

Dumareita on haukuttu aika tavalla. En vieläkään näe, että lopputulos olisi pahasti tuomareihin kaatunut. Vitonen korkeasta? No, 2+2 olis ollut varmasti oikeutettu, mutta nyt kävi näin. Kaverin huitaisu oli kyllä melko huolimaton. Ei muuten, mutta kyllä mailaa jos voimalla vispataan jonnekin, se lähtee alas eikä ylös.

Kahvaamista ja parit selvät koukut jäivät viheltämättä aivan molemmin puolin. Taattua S/M-Liiga-laatua. Siinä ei suurempaa eroa.

No, nähtiin sekin, kun Virtanen itki tuomareista. Viime keväänähän tuli monesti mussutusta siitä, miten Tirkkonen on se pillittäjä.

SaiPalle äärimmäisen tärkeä voitto. Ei kolmen pisteen voitto, mutta henkisesti se on aina tärkeä. Ja mikä tärkeintä, turhautuneet jäähyt ja useat hassit omalla alueella jäivät. Ja mikä vielä tärkeämpää, joka erässä SaiPa tuli isännän elkein kentälle. Pitää arvostaa.

Kyllä Jyp painoi sitten todella pahaa painostusta ja täten peli olikin pisteiden valossa ihan oikeudemukainen. Mutta kyllä annan pisteet siitä, että vielä tasoitettiin.

Salcido oli vieläkin ihan sysipaska. Boyce voisi opetella ottamaan taklauksia vastaan ja Flinckin Markulle terkkuja sen verran, että jatkaa vaan samaan malliin. On kyllä todellinen pelimies. Kehtaa taklata ja myöskin vielä osaa purkaa alivoimalla, kun pitää. Lofqvist taasen voisi purkaa kun voi. Miehen maalin taakse kuljettelusta syntyi Jyp:n maali.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei kahta ilman kolmatta, Boyce saattaisi olla vahvoilla moista palkintoa jaettaessa? :)
En tiedä viittasitko yhteen tiettyyn tilanteeseen, mutta oletan niin? En näe Boycea tänään pussyboyn "kunniapalkinnon" arvoisena vaikkakin tuossa Flinckin taklauksessa nyt... Noh.. Oli miten oli, mutta mies rakasteli omalla tyylillään kiekkoa läpi illan ja tuossa mainitsemassani tilanteessa se vain korostui. Yritti räplätä viimeiseen saakka ja sitten näki mahdollisuuden kosiskella jäähyä.

Edit. En tiedä eikä varmasti saisi näin tuntea, mutta aidosti harmitti Venäläiseen kohdistunut isku sekä Flinckin vähän niin ja näin ollut jäähy kun ottelun ratkaisuhetket käsillä. Molemmat mainituista herroista kuitenkin päässeet allekirjoittaneen ihon alle tietyillä jutuillaan aiemmin. Ennemminkin pitäisi kai olla huono fani sekä ihminen ja todeta että kumpikin sai mitä tilasi. Ei vain pysty.
 

Bacon

Jäsen
Olipa maukas ja ennen kaikkea täysin ansaittu voitto. Kyllähän siellä oli vaihteeksi oman maalinedustan kanssa ongelmia, mutta tekeminen näytti pääosin hyvältä. Se oli myös ilo nähdä ettei selkäranka katkennut JYPin mennessä johtoon vaan väännettiin todellinen kakkamaali ja peli tasoihin. Andylta erittäin tärkeä torjunta ottelun lopussa. Hyvä lähteä kohti lauantaita.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa taas kiekkoilta, jota Tyni varmaan hehkuttaa huomisessa Kesarissa "todelliseksi kiekkotrilleriksi", eli suomeksi sanottuna matsi joka ei tuntunut kiinnostavan sen enemmän pelaajia kuin suurta osaa yleisöstäkään. Okei, hetkittäin siellä jopa näkyi ihan hyvää yrittämistä mutta tunnelma jäi kyllä ihan tussuksi. Pelin viihdyttävin hetki oli varmaan se kun linjurilla jäi kiekko taskuun kun McIntyre oli lähdössä ampumaan rankkaria.
En tiedä mitä ottelua siellä on katsottu, mutta tämä oli kyllä kauden viihdyttävimmästä päästä, enkä ole näemmä mielipiteeni kanssa yksin. Erikoista juuri tällaisen ottelun jälkeen puhua tylsästä matsista..

Hännikäisen ulosajo oli ylireagointia. 2+10 tai jopa 2+2+10 olisi ollut aivan riittävä muistutus siitä, että pitää sen mailansa kurissa. Tahallinen tuo tilanne ei kuitenkaan ollut. Aivan liian isoa roolia lähtivät tuomarit ottamaan, kun poistivat heti pelin alkuun yhden JYPin tärkeimmistä pelaajista kentältä. Joku voisi jopa sanoa, että siinä ratkaistiin tämä peli. En tykkää.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Perinteinen Jyp-SaiPa vääntö, eli taistelua ja vääntöä ja kahvaamistakin. 2p maistuu tuosta kyllä. Tuomarit nyt oli ajoittain taas pihalla, suht tasapuolisesti kuitenkin.

Mutta se täytyy mainita, että olipa rottamainen temppu Boycelta. Tuollaista en arvosta pätkääkään, enkä haluaisi omalta joukkueelta vastaavia otteita nähdä. Tuskin kovin moni Jyp fanikaan tuollaista haluaa. Kaveri kääntää tietoisesti selän, kun näkee, että taklaus tulee. Ja siitä sitten kalastaa jäähyn. Tämän jälkeen kävi vielä virnuilemassa SaiPan vaihtoaition edessä. Yököttävää...Tuossa tilanteessa myös tuomarit olivat täysiä lampaita. Oikea tuomiohan olisi ollut Boycelle 2min sukeltamisesta tai mikä se nyt oikea termi on tuollaisesta tempusta. Mutta ei, Flinck jäähylle...todella harvoin on seeproilla munaa viheltää näitä sukeltamisia ja selän kääntämisiä. Jos niistä selkeistä tilanteista alkaisi oikeasti paukkuja kakkosia, niin ehkä ne loppus kokonaan? Ja kyllähän tuossa Boyce leikki myös omalla terveydellään, huonolla tuurilla ois voinu loukkaantuakin. Eikä kyllä täältä kauheasti sympatiaa ois saanu, vaikka ois vähän kolhua tullutkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös