Ti 15.12.2015 JYP - Pelicans

  • 13 267
  • 102

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Löfmanissa ei kyllä parhaillakaan värilaseilla ole mitään selittelyjä. Selkeä turhautumis/kostoisku Bloodin naamaan. Voi tulla pelikieltoakin.

Yonkmanista en oikein pääse itseni kanssa samalle aaltopituudelle videota kelattuanikaan. Tuleeko se kontakti olkapäähän? Ikään kuin työntää siinä lopussa, ja jos työntää pään laitaan, niin onhan se tavallaan perusteltu. Tosi vaikea sanoa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Yksi huonoimmista kommenteista täällä aikoihin. Lainasin vain säälittävimmän osan, vaikka koko kirjoitus oli ala-arvoinen.

Ole hyvä, teen parhaani alittaakseni riman. Joskus se on helpompaa, joskus vaikeampaa. Tähän mennessä on tullut liikaa ohilaukauksia.

Tietysti tyytyväinen täytyy olla, että JYP pelasi silti hyvän pelin loppuun saakka. Ensimmäinen erä oli jopa mukavaa katsottavaa. JYPin ylivoima tosiaan toimi varsin hyvin, etenkin T. Nättinen on uskaltanut ottaa roolia ja piti tänäänkin kiekkoa suhteellisen nätisti.
 

Sannoittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- T. Nättinen, uusi Virtanen?

Ei. T. Nättinen on uusi Koivu, Saku Koivu. Maila, luisteluasento, katse kentälle, kiekon suojaaminen, leveä liuku... kaikki samaa näissä 20 vuoden välein liigaan nousseessa pelaajassa. Jos Nättisen ja Koivun mailan lavat asetetaan jään tasolle pystyasentoon, jää mailan varren pää matalalle; jään ja mailan varren välinen kulma on tosi pieni. Liekö kellään muulla pelaajalla samanmuotoista mailaa, tuskin. Tällaisen mailan käyttäminen tuo ulottuvuutta kiekon liikutteluun. Näyttäisi myös, että pelikäsityksessäkään ei olisi fataalisia puutteita; yhdessä Kannisen kanssa käyttökelpoinen tutkapari kakkosylivoimaamme. Onneksi Kannisen ja Nättisen peluuttaminen 'ylhäällä' tuli mahdolliseksi tälle kaudelle.

Ymmärrän kyllä tunteiden kuumentumisen yleisönkin puolesta, mutta äänekäs buuaus oli aika ala-arvoista siinä vaiheessa, kun loukkaantunutta ja selväsi pihalla ollutta Erkinjunttia talutettiin kentältä.

Buuaus osoitettiin tuomareille, ei missään nimessä loukkaantuneelle pelaajalle. Arvostelukyvyttömyyden (jollaiseen itsekin vaivun tuon tuostakin jääkiekko-otteluissa) hetkellä asioiden samanaikaisuutta ei pysty noteeraamaan. Kaksi vitosta 3 - 1 -tilanteessa puolen minuutin välein pimentää kenet tahansa.

Ottelusta sen verran, että Pelicans pelasi aika tavalla jo 'maaliskuuta', kun JYP vielä 'joulukuuta'.
 

Baldrick

Jäsen
Nyt en tiedä, että mitä osa JYP-faneista (itsekin olen) täällä kitisee noista tuomioista. Osalle Löfmän oli ok, osalle Yonkman ja osalle ei kumpikaan ja osalle molemmat. Noh, itse kuulun viimeisten kastiin. Löfman ottaa selvästi lämpöä tuosta Bloodin poikkareista ja lähtee aika aggressiivisesti huiskimaan mailallaan. Kolauttaa kovaa, osuu feissiin, aika selkeä. Olisin hyväksynyt kyllä yhtä hyvin 2+2, mutta eipä tuo 5min myöskään vääryys ole. Yonkmanilla taklaustilanteessa taas käsivarsi lepää Erkinjuntin hartialla, ei epäselvyyttä. Tuskin tarkoituksella, mutta pieni Erkinjuntti, IIISSSOO Yonkman, joten näitä nyt sattuu välillä väistämättäkin.

Tuomarit eivät mielestäni siis vitosien kohdalla kusseet, mutta muuten olivatkin aika paskoja. Välillä vihellettiin erittäin herkästi, välillä taasen jätettiin viheltämättä. Vaikea nyt loppujen lopuksi sanoa, että hyötyikö kumpikaan mitenkään poikkeavasti.

Koska vitoset olivat ansaittuja, niin kyllä Pelsut ehkä tuon yhden pisteensä ansaitsi, mutta ei mielestäni enempää. Matsi oli tasokas ja sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita eli viihdyin! Tappara oli täysi vastaantulija Pelsuihin verrattuna. Kiitos siis myös Pelicansille tästä tämän kauden ja ehkä parin viime kaudenkin mieleenpainuvimmasta matsista!

@Vanhapuuma ens kerralla pari olutta vähemmän, eiksje?

Edit. Ja JYPistä kyllä näki, ettei vastoinkäymisistä pelihuumori hävinnyt, mistä tiesi, että kyllä tästä vielä kamppailu saadaan... Ja saatiinkin. Kiitos JYP!
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onneksi olkoon saatanan pelleille, tuomareille. Veitte JYPiltä pisteen. Voi haistaa paskan koko saatanan erotuomaritoiminta jos tuossa nyt on mitään järkeä. Kaksi siinä ja siinä ulosajoa, Löfmanin maila osuu puoliksi vahingossa jonkun hampaattoman goonin kasvoihin, ja seuraavaksi Erkkivitunjuntti kääpiönä pökertyy laidassa.

Onneksi olkoon Pelicans, ette olisi ansainnut pistettäkään.

Jaxuhalit sinne suuntaan! Ei tää maailma ole niin synkkä paikka. :)
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jaxuhalit sinne suuntaan! Ei tää maailma ole niin synkkä paikka. :)

Kiitos! Tosin on se itse asiassa aika synkkä ainakin tällä hetkellä, lumi olisi ihan kiva :)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Katsoin pelin. Ymmärsin Yonkmanin tuomion, taklaus ei ole edes väärä, mutta seuraus loukkaantuminen=ligan linja ulosajo. En kritisoi. Sen sijaan tuo Löfmanin ulosajo oli totaalinen vitsi, pelaajaa rikotaan jäähyn arvoisesti ja vahingossa osuu maila kasvoihin. Korkeintaan 2+2 , vataavasta kahakasta edellisessä pelissä, jossa Yonkman kohteena ei edes kakkosta, ei linja voi, eikä saa näin paljon heitellä. Huomioikaa, että myös pelsujen valmennuksesta viestittiin, että Löfmanin kohdalla sattui oikeusmurha. Yksittäisinä vitosina Jyp olisi nämä saattanut kestääkin, nyt pääsi sitten kaveri ennätysten kirjaan luokattoman tuomaroinnin ansiosta, silti propsit Leimulle, kova temppu. Suurin syy kaikille ottelua seuranneille valittaa kuluttaja - asiamiehelle oli nuo heppoisat ja virheelliset vitoset, koska ne tosiasiassa tappoi kahden hyvin pelanneen joukkueen pelin. Ottelun pelillinen taso lässähti lähes nolliin noiden tuomari hölmöilyjen vuoksi.

Topi Nättisellä oli kyllä hieno ilta kertakaikkiaan ja onnittelut JYP joukkueelle sitkeydestä ja periksiantamattomuudesta, tuota pelaamista kun katsoi, ei lainkaan ihmettele pisteputkea. Tuppurainen on kyllä veikeä pelimanne, vaikka henk. koht. ei aina tulosta tule, koheltaa silti kentällä oman joukkueen pussiin tilanteesta toiseen, kova pelaaja siis ja aina vaarallinen. Täytyy myös nostaa esiin tämä ruotsin lahja JYPille, sälli on ollut oikeasti vahvistus, luulin sieltä tulevan jonkun hätäapujäähdyttelijän, mutta loppukauden paperin tuo ansaitsee.

Taaken kyllä olisi kaivettava jostain itseluottamuksensa, vähän olin aistivinani semmoista epävarmuuden ja yliyrittämisen tunnetilaa, mikäli Veini ei romahda mj - komennuksellaan, ei ole epäilystäkään siitä, kuka ensivuoden puolella ykkösenä pelaa.

Hyvä JYP, vaikka kyllä piste pelsuille oikeusmurhalta tuntuu, pelillisesti perempi voitti ja olisi ilman tuomarisekoiluja voittanut suoraankin. Mitä tulee tuohon Tyrväisen saamaan selittelykymppiin, niin ihan totta, maila lyötiin kädestä ja jäähy olisi kuulunut, mutta ihan sama tapahtui JYP hyökkääjälle heti ottelun ensi -, tai toisessa vaihdossa, jäähy siitäkin olisi kuulunut, ei tullut, joten eiköhän nämä ainakin absorboineet toisensa, ettei tarvitse ulista tyhjästä, kymppihän kuitenkin tuli lässyttämisestä, eli ihan aiheesta. Huono tuomaristo sitten vaikuttaa peliin tavalla tai toisella ja nyt osui kyllä minun silmiin koko syksyn luokattomin esitys tuomareilta näkemistäni otteluista, meriitti tämäkin.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaiva nyt se sääntökirja esiin.

Ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä.

Mutta nyt mulla on se sääntökirja tässä? Mitäs mä nyt sit teen? Etsin kohdan "mikkihiirtä taklataan ja vahe sattui"?
 

Höyry

Jäsen
Hyvä Topi, mutta eiköhän se todellinen tähti ollut kuitenkin Juha Leimu. Teki sen verran kovan tempun, että muistetaan pitkään. 1+3 tehot ei ole mitään verrattuna 54 vuotta vanhan ennätyksen rikkomiseen. Ja kun sen vielä rikkoi pakki. Samalla Potulny rikkoi kaksi muuta ennätystä eikä saanut edes yhtä tähteä. Paljon on suomalaisella jääkiekkokulttuurilla vielä oppimista. Vaikka olivatkin vastustajan pelaajia, niin JYPillä olisi ollut mahtava tilaisuus osoittaa arvostusta suomalaiselle pääsarjatason jääkiekolle. Mutta kun ei, kaikki ihan pihalla. Kuuluttajalta nyt ei edes osaa vaatia jääkiekon tuntemusta, mutta TYNI, missä olit kun sinua olisi tarvittu? Jonkun olisi pitänyt saada viesti kuuluttajalle asap, että nyt tuli uusi ennätys. Eikä mikä tahansa ennätys. Yleisö olisi varmaan muistanut loppu elämänsä, että olin muuten todistamassa tuota ennätystä. Jokainen jääkiekkoa seuraava voi varmaan kuvitella kuinka tämä olisi hoidettu NHL:ssä (Selänteen tekemä tulokkaiden maaliennätys on varmaan mielessä jokaisella). Vaikka JYP fani olenkin ja erittäin iloinen voitosta, niin illan ehdoton tähti oli Juha Leimu ja hyvä kakkonen Potulny.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Löfmanin tilanne katsottu nyt pari kertaa uusintana. Blood hakkaa selvästi useita kertoja poikkarilla suojaamattomaan kohtaan? ilman mitään penalttia, toinen Pelsujen pelaaja kampittaa irtokiekkoon ehtivän JYPin kaverin ja vain Löfman lähtee jäähylle. Aiemmin Blood lähti yksittäisestä poikkarista jäähylle, mutta ilmeisesti linja muuttui näitten poikkareitten suhteen? Löfman selvästi tulistuu tilanteessa noihin poikkareihin mitä hampaaton kanukki jakelee ja huiskaisu osuu vahingossa kasvoi sen sijaan, että se olisi osunut siihen häntä kovasti kolhineeseen mailaan / polkkareihin. 2+2 olisi ollut ehkä oikeampi tuomio, koska pelaaja ei tuosta kuitenkaan loukkaantunut. Lassila -keissin jälkeen tuomareilta ehkä hienoista ylireagointia mutta sen 5min jäähyn sijaan itseäni enempi ihmetytti miksi Pelsujen pelaajat kuitenkin saivat tilanteessa rikkoa vapaasti? Se kamppi ainakin oli ihan selvä jäähy.

Yonkman vs. Erkinjuntti. Iso hampaaton kanukki osuu pygmiä. Yonkmanin taklaus ei osu alunperin päähän, mutta lopulta pää jää käsivarren ja pleksin väliin mikä minusta näyttää enempi johtuvan lähinnä kokoerosta. Eikä Erkinjuntti kyllä auttanut asiassa tai ainakin omaan silmään näytti jollain tapaa oudolta tuo hänen tapansa ottaa vastaan taklausta, ihan kuin olisi säikähtänyt viime hetkellä, että nyt kolisee eikä ole lopulta kunnolla valmis ottamaan sitä osumaa vastaan. Buuaukset tilanteessa kyllä olivat tuomaristolle, eivät Erkinjuntille, eikä ainakaan omaan korvaan kuulunut muuta kuin huutelua päätuomarikaksikolle.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Katsoin pelin. Ymmärsin Yonkmanin tuomion, taklaus ei ole edes väärä, mutta seuraus loukkaantuminen=ligan linja ulosajo. En kritisoi. Sen sijaan tuo Löfmanin ulosajo oli totaalinen vitsi, pelaajaa rikotaan jäähyn arvoisesti ja vahingossa osuu maila kasvoihin. Korkeintaan 2+2 , vataavasta kahakasta edellisessä pelissä, jossa Yonkman kohteena ei edes kakkosta, ei linja voi, eikä saa näin paljon heitellä. Huomioikaa, että myös pelsujen valmennuksesta viestittiin, että Löfmanin kohdalla sattui oikeusmurha.

Musta taas toi Löfman on näistä selkeempi. Sillä ettei Bloodille tule tuosta jäähyä on sinänsä sivuseikka. Löfman lähtee kostamaan ja sitten vahingossa osuu mailalla päähän. Ei siis yritä huitoa päähän mutta huitoo ja osuu päähän. Mutta kuten tältäkin palstalta voi lukea niin ei todellakaan mikään helppo paikka tuomarille kun hidastustenkin jälkeen mielipiteitä on monia. Muutenhan se peli meni sitten normaalisti Vuohtoniemeksi mutta sellaista se taitaa sen kanssa olla.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä onko täällä siitä vielä kirjoitettu, mutta näköjään vihdoin joku valmentaja teki sen ja oli sitä mieltä, että vastustaja sai liian kovan jäähyn (Löfman) ja sanoi siitä. Kukapa muukaan kuin P. Nurminen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Aloitetaan noista tuomioista jotka eniten ovat täällä kritiikkiä aiheuttaneet. Ensimmäinen Löfmanin ja Bloodin tilanne. Blood antaa muutaman kovahkon poikittaisen Löfmanin alaselkään. Kohta Blood valuttaa verta kentälle. Syy on korkea maila. Syy on täysin oikea sillä pelaaja on vastuussa mailastaan. Verta tulee joten 2 minuuttinen ei riitä mutta että iso rangaistus? 2+2 minuuttia olisi tuosta ollut mielestäni oikea tuomio. Sääntökirjan mukaan pelaajalle, joka korkealla mailalla vahingossa aiheuttaa vastustajan loukkaantumisen, tuomitaan kaksinkertainen pieni rangaistus. Isoon rangaistukseen olisi vaadittu loukkaantuminen jota ei tuossa tilanteessa tapahtunut. Siksi tämä tuomio meni väärin rangaistuksen suuruden osalta.

Yonkman vs Erkinjuntti. Tässä tilanteessa taklatessa Erkinjunttia, Yonkman nostaa käsiänsä ylös. Tuomiona päähän kohdistuneesta taklauksesta iso rangaistus. Tuomio meni mielestäni täysin oikein. Yonkman nostaa turhaan kätensä ylös ja vaikka koko eroa onkin pelaajien välillä, ei se yhtään vähennä sitä faktaa että Yonkmanin kädet nousivat tilanteessa Erkinjuntin pään kohdalle kontaktin ajaksi. Muutenkin näitä päähän kohdistuneista taklauksista pitäisi yrittää päästää eroon. Ne pahimmillaan lopettavat pelaajauria.

Sitten vielä lyhyesti itse ottelusta. Jostain syystä Juvonen ei ole ollut koskaan parhaimmillaan JYPiä vastaan. Liekö hänen takaraivossaan kummittelee vielä se kun joutui kovaan paikkaan Hovisen loukkaannuttua vuonna 2012 finaaleissa? No tiedä häntä, mutta fakta on kuitenki se että JYPiä vastaan ei vaan Juvosella kulje kunnolla. Joka tapauksessa, osa JYPin noususta johtuu tuosta asenteesta mikä joukkuella on. Yksi osa oli kuitenkin Juvosen hieman epävarma työskentely maalilla jota JYP saa kiittää. Kun Tarkki ei parhaimmillaan ollut myöskään niin ottelusta tuli lopulta jännä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä.

Mutta nyt mulla on se sääntökirja tässä? Mitäs mä nyt sit teen? Etsin kohdan "mikkihiirtä taklataan ja vahe sattui"?

Johan minä sen jo kerran kerroin. Mutta ehkä kaltaisesi reppanan on vain parempi antaa olla. Tuskin ymmärrät lukemaasi.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yonkmanin taklaus ei sinällään ollut maailman törkein, mutta kyynerpää osui kuitenkin Erkinjunttia päähän ja tilanne näytti pahasti aivotärähdykseltä. Ymmärrän kyllä tunteiden kuumentumisen yleisönkin puolesta, mutta äänekäs buuaus oli aika ala-arvoista siinä vaiheessa, kun loukkaantunutta ja selväsi pihalla ollutta Erkinjunttia talutettiin kentältä. Lahtelaisyleisöä aina näistä arvostellaan, mutta osataan sitä muuallakin.

Tokalla erätauolla sanoin kaverille, että nyt alkaa pomminvarma jäähyjen tasoittelu, JYP ei saa enää jäähyjä ja Pelsuille on pilli herkässä. Niinhän siinä kävikin.

Eiköhän se buuaus kohdistettu illan arvovaltaiselle tuomarikaksikolle, joista toinen oli ilmeisesti tämä Mestiksessäkin kuraa niskaansa saanut "tryout-tuomari". Lähes poikkeuksetta vastustajankin pelaajat saa aplodit vastaavissa tilanteissa, eli kuten sanoin niin eiköhän ne yleisön purkaukset kohdistuneet johonkin ihan muuhun kuin Erkinjunttiin. Niin ja täällä ei ole tapana myöskään heitellä kolikoita jne.

Itse sanoin tuolla otteluseurannassa samaa, että kolmannessa erässä sitten varmaan tasoitellaan parilla Pelicans-jäähyllä (jotka ei silti ole samassa "arvossa" kuin kaksi päälekkäistä viisiminuuttista") ja niinhän siinä tosiaan kävi. Olihan tämä ottelu taas osoitus tästä meidän ammattilaisliigan surullisesta tuomaritasosta.

Yonkmanin taklausta tuli pari kertaa hidastuksesta katsottua, ja mun mielestä vaikea sanoa tuleeko ensikontakti päähän - ei mielestäni. Taklauksen voimasta Erkinjuntin pää paukahtaa pleksiin. Kuitenkin turhaan Yonkman tuossa nostaa kädet vaikka olis voinut puhtaamminkin pamauttaa. Joka tapauksessa kaukana törkytaklauksesta. Erkinjuntille pikaista paranemista. Noita loukkaantumisia on meillä(kin) ollut aivan hirveä läjä ja ei niitä muillekaan toivo.

Tunteisiin vetävä matsi tosiaan kotisohvaltakin katsottuna, ja kylläpä etenkin 5-5 tasoituksen myötä harmitti ettei ollut hallilla. Leimun suoritukselle vielä erikseen virtuaalipeukku, onhan tuo melko uskomaton suoritus. Illan isoin peukku kuitenkin kotijoukkueen sitkeydelle, edes perättäiset ulosajot ja niiden aikaiset neljä vastustajan maalia eivät horjuttaneet vaan takaa tultiin vielä kahden pisteen voittoon. Niinhän se menee että voitot ruokkii itseluottamusta, ja tämä peli oli siitä hyvä esimerkki.
 
Viimeksi muokattu:

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Alakynnessähän Pelsu oli oikeastaan koko pelin ajan. Maalipaikkoja oli, mutta niistä ei tehty kun JYP teki. JYP oli edellä oikeastaan jokaisella osa-alueella yhdellä pikkuisella ratkaisevalla naksulla, ja tämä johti 3-1 asemaan. Sitten tuli pari ulosajoa, joiden aikana toivo nousi. Noh sittenhän se sama meno jatkui kolmosessa ja JYP tuli takaa ohi. Ainakin saatiin pinna sekin on positiivista. Ihan oikeudenmukainen lopputulos.

Leimun suoritusta ei voi kuin ihailla, on sillä kova veto.

Olihan huikea peli, mutta olisi tuntunut huikeammalta jos oltaisi otettu se kaksi pinnaa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ihan puhtaasti sivustakatsojana katsoin mielenkiinnosta nuo vitosen tuoneet tilanteet läpi.

Löfmanin vitonen on mielestäni ihan selkeä. Lähinna vastaava tilanne voisi olla jokusen vuoden takaa, kun Bluesin paidassa pelannut Riksman huitaisi mailalla Tapparan Haapalaa naamaan. Löfman selkeästi lyö mailallaan vastustajaa - tarkoitus ei varmaan ole osua päähän - mutta osuu suoraan päähän mailalla. Ei lyönti nyt ihan Lassilaa vastaava ole, mutta eihän tuossa nyt pitäisi olla mitään epäselvää. Eri asia on sitten se, että pitäisikö Bloodin saada poikkareistaan tai vieressä olleen toisen Pelsun kampituksesta - mutta ne eivät sinäänsä ole mikään peruste huitaista mailalla toista kuuppaan. Ensimmäisestä kuvakulmasta Nelosen klipissä näkee selkeästi, että Löfman kuitenkin itse lyö mailallaan vastustajaa ja osuu päähän. Tuossa ei ole mitään vahinkoa sen suhteen, että maila nousisi pelitilanteessa vahingossa naamaan. Vitonen on aivan oikea tuomio. En pitäisi muutaman pelin lisäsanktiotakaan epäoikeudenmukaisena.

Yonkmanin vitonen taas on hieman kyseenalaisempi. Taklaus ei ole mitenkään hakemalla haettu päähän, mutta on kohdistettu kuitenkin yläkroppaan, mikä aiheuttaa pään retkahtamisen - hyvin vastaavia tilanteita on monesti peleissä. Jää myös epäselväksi, että loukkaantuuko Erkinjuntti taklauksen osumisen vuoksi vai siksi, että pää sattuu osumaan pleksiin - tosin pään pleksiin osuminenkin on suoraa seurausta taklauksesta. Pienemmistäkin teoista on vitosia tuomittu, mutta tuo ei ole ihan yhtä kiistaton kuin Löfmanin vitonen. Säännöt on vähän vaikeat tässä, koska jos tilanne tulkitaan päähän osuneeksi tai laitataklaukseksi, säännöt sanoo sen olevan vitonen loukkaantumisen takia. Säännöt ei vaan salli pienempää rangaistusta, jos rike tulkitaan tapahtuneeksi. Vaihtoehdot olisi siis ei rangaistusta tai pihalle. En mitenkään pidä tuota ulosajoa vääränä tuomiona - pitäisi nähdä hieman eri kulmasta tuo ensimmäinen osuma, jotta voisi sanoa varmasti.
 

SjV

Jäsen
Aloitetaan noista tuomioista jotka eniten ovat täällä kritiikkiä aiheuttaneet. Ensimmäinen Löfmanin ja Bloodin tilanne. Blood antaa muutaman kovahkon poikittaisen Löfmanin alaselkään. Kohta Blood valuttaa verta kentälle. Syy on korkea maila. Syy on täysin oikea sillä pelaaja on vastuussa mailastaan. Verta tulee joten 2 minuuttinen ei riitä mutta että iso rangaistus? 2+2 minuuttia olisi tuosta ollut mielestäni oikea tuomio. Sääntökirjan mukaan pelaajalle, joka korkealla mailalla vahingossa aiheuttaa vastustajan loukkaantumisen, tuomitaan kaksinkertainen pieni rangaistus. Isoon rangaistukseen olisi vaadittu loukkaantuminen jota ei tuossa tilanteessa tapahtunut. Siksi tämä tuomio meni väärin rangaistuksen suuruden osalta.
Paitsi, että Löfman sai jäähynsä huitomisesta, jolloin loukkaantumistapauksessa 5+PRK on oikea vaihtoehto. Se, että jäähy tuli huitomisesta eikä korkeasta mailasta, puoltaa sitä tulkintaa että tuomarit katsoivat sen "kostohuitaisuksi" kulman aiemmista tilanteista.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sen sijaan tuo Löfmanin ulosajo oli totaalinen vitsi, pelaajaa rikotaan jäähyn arvoisesti ja vahingossa osuu maila kasvoihin.
En olekaan ennen nähnyt tilannetta, jossa mailan osuessa vahingossa naamaan lentää iskun voimasta hammassuojat kaaressa jäähän. Kyllähän Löfman provosoituu Bloodin parista poikkarista ja tarkoituksellisesti lyö mailallaan. Tuskin vastustajan lärvi on kohteena, mutta tällä kertaa osui. Selvä ulosajo.

Yonkman saattelee Erkinjuntin pään kyynervarrella pleksiin, joten ihan vihellettävissä. 2+10 min ei olisi varmasti ollut oikeusmurha tuosta.

Aika hurjat ratkaisut Leimulta 5-3 ylivoimalla. Ei paljoa poikittaissyöttöä haettu, itseluottamus kohdallaan. Mikä mahtaa olla pisin puolustajan kultakypäräputki, eikös Leimu ole soihtua kantanut "koko kauden"?
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä hävettää teidän joidenkin puolesta lukea tuollasia "vitun kääpiö, pygmi" -kommentteja, varsinkin vielä voittopelin jälkeen. Ehkä teidän on aika siirtyä jonkin muun lajin/harrastuksen pariin ja opetella kunnioitusta toista ihmistä kohtaan.

E: vahinkolaukaus
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Paitsi, että Löfman sai jäähynsä huitomisesta, jolloin loukkaantumistapauksessa 5+PRK on oikea vaihtoehto. Se, että jäähy tuli huitomisesta eikä korkeasta mailasta, puoltaa sitä tulkintaa että tuomarit katsoivat sen "kostohuitaisuksi" kulman aiemmista tilanteista.
Siinä tapauksessa seison korjattuna. Sääntökirjan mukaan tuo meni sitten oikein. Turhautuneen pelaajan huotaisu jossa oletettavasti oli tarkoituksena huitaista Bloodin maila ns. hevon vittuun mutta maila ei ollutkaan ihan siinä missä Löfman oletti sen olevan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tuosta Yonkmanin taklauksesta vielä sen verran, että sääntökirjan mukaan jos taklaus "liukuu" pään tai niskan seudulle niin se on myös silloin päähän kohdistuva taklaus. Sillä ensikontaktilla ei ole mitään merkitystä.
Missä noin sanotaan?


"SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS MÄÄRITELMÄ:

vi. Jos suurin osa iskun voimasta kohdistuu ensin vartaloon ja sitten kontakti liukuu pään tai niskan alueelle, rangaistusta pään ja niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta ei tuomita.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Paitsi, että Löfman sai jäähynsä huitomisesta, jolloin loukkaantumistapauksessa 5+PRK on oikea vaihtoehto. Se, että jäähy tuli huitomisesta eikä korkeasta mailasta, puoltaa sitä tulkintaa että tuomarit katsoivat sen "kostohuitaisuksi" kulman aiemmista tilanteista.

Tuomaristolla olisi ollut mahdollisuus tehdä useampiakin eri tuomioita tuosta tilanteesta, myös antaa rikkeistä jäähyjä, jotka johtivat tuohon tilanteeseen. Kaikissa tapauksissa enemmän kuin 2+2 oli liikaa ja väärin tulkittu. Mieti myös, mikä motiivi oli edunsaaneen joukkueen valmennuksella julkisesti puolustaa rikkeen tehnyttä vastustajan pelaajaa? Joulumieli? Saunakaveri? Vai sittenkin nähty tilanne ja oikea tilanne arvio? Pyörittelemällä ja saivartelemalla toki saa aikaan millaista soopaa sattuu haluamaan, mutta kyseisessä tilanteessa tuomarit tekivät virheellisen tuomion niin pelin, kuin liigan yleisen linjan mukaisesti. Yonkmanin tapauksesta edelleen sitä mieltä, että löydän syyt ulosajolle, se sen sijaan huvittaa, kun täällä jotkut pajattavat taklauksen osuneen ylävartaloon, eikös jo kokoero johda väistämättä siihen, että taklaus osuu ylävartaloon. Vaikka sen tuomion siis hyväksynkin, ei tuo mitenkään erityisen ruma sinänsä ollut, koska vaikka kädet nousevatkin, onhan ne kuitenkin omassa vartalossa kiinni, eli pyrki antamaan kovan, mutta puhtaan niitin ikävin seurauksin. Toivottavasti Erkinjuntti pääsee pian takaisin kuntoon ja kentille. Eniten koko tuossa toisen erän tuomarisekoilussa pisti vihaksi se, että noiden seurauksena, molempien joukkueiden pelin taso lässähti lähes koko kolmannen erän mittaiseksi ja vasta erän lopulla kumpikin jengi taas pelasi. Minun silmiin nimittäin ennen noita tapahtumia peli oli tasoltaan juuri sitä, mitä kuntopuntarin 1 ja 2 voivat esittää, eli liigakiekkoa parhaasta päästä.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Missä noin sanotaan?


"SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS MÄÄRITELMÄ:

vi. Jos suurin osa iskun voimasta kohdistuu ensin vartaloon ja sitten kontakti liukuu pään tai niskan alueelle, rangaistusta pään ja niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta ei tuomita.

Muistinkin sen näköjään aivan päinvastoin. Hyvä että korjasit.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Tuomaristolla olisi ollut mahdollisuus tehdä useampiakin eri tuomioita tuosta tilanteesta, myös antaa rikkeistä jäähyjä, jotka johtivat tuohon tilanteeseen. Kaikissa tapauksissa enemmän kuin 2+2 oli liikaa ja väärin tulkittu. Mieti myös, mikä motiivi oli edunsaaneen joukkueen valmennuksella julkisesti puolustaa rikkeen tehnyttä vastustajan pelaajaa? Joulumieli? Saunakaveri? Vai sittenkin nähty tilanne ja oikea tilanne arvio?

Jos se vaan oli Nupesta väärä tuomio. Eihän tämä olisi ensimmäinen väära tuomio Nupen mielestä, mikä sitten kuitenkin oikeassa elämässä olisi ihan oikein vihelletty. Nupe tuskin osaa ihan kaikkia sääntöjä ja niiden pieniä pykäliä koska kyseinen herrasmies tuskin on sääntökirjaa kauhean tarkasti lukenut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös