teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porissa pelataan tänään ottelu, jossa on kotijoukkueella panoksena pyrkiminen jumbopaikalta ylöspäin ja vierailijalla paikka kuuden joukossa. Ässillä on takana ainakin numeroiden valossa kaksi keskimääräistä parempaa vierasottelua sarjan kärkijoukkueita vastaan. Pisteitä näistä ei kuitenkaan herunut. Näitä edelsi kaksi kammottavaa kotiottelua, joista otettiin tappiot Kalpalle ja Saipalle. Tappara on pelannut vaihtelevasti teurastamalla ensin HPK:n ja vastaavasti ottaen kuokkaan Saipalta ja ollen vaikeuksissa Kalpankin kanssa.

Ässien koko kausi on ollut suuri katastrofi. Tällä hetkellä siis hallussa on jumbosija, ja sen lisäksi vähiten tehtyjä ja eniten päästettyjä maaleja. Maalitykiksi hankittu Pasi Saarela sai lauantaina liki kaksi kuukautta kestäneen pisteettömän putken poikki yhden maalisyötön muodossa. Aukeneeko nyt myös maalihanat vai onko mielessä jo aivan muut kuviot ja toinen liigaseura loppukautta silmällä pitäen?

Tapparasta Janne Ojanen on takonut pisteitä melko hurjalla tahdilla. Mielestäni Ässien tulisi kunnioittaa Javanaisen ennätystä sen verran, että ainakin Janne otetaan tänään tarkasti. Tehköön sitten muut niitä pisteitä jos on tehdäkseen.

Olen aina tykännyt tästä otteluparista. Aikoinaan tuli paljon käytyä Tampereellakin katsomassa mm.Arto Heiskasen tekemää kolmea maalia. Ja ovathan nämä klassikkoja: kolme finaalisarjaa ja kaksi puolivälieräsarjaa mahtuu liigahistoriaan, eivätkä ne ole aina olleet mitään herrasmieskiekkoa. Toivotaan nyt kuitenkin, ettei tässä ketjussa jaksettaisi enää jauhaa vuoden 2006 puolivälieristä. Vaihtelun vuoksi mieluummin välillä vaikka 1984 finaalien kättelyepisodista tai 1978 kolmannen finaalin lopun nyrkkitalkoista.

Runkosarjan historiasta kiinnostuneille vähän faktoja täällä. Tuostakin näkee, että Tappara on aina viihtynyt suht hyvin Porissa. Tämän päivän lopputulos on periaatteessa itselleni yks ja sama. Tappiossa olisi ainakin se hyvä puoli, että Lukon saumat kuuden sakkiin olisi entistä ohuemmat.
 
patahistory.com

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla on vielä kahdeksan peliä ennen viimeistä maaottelutaukoa. Tämä jakso on todella tärkeä suoran playoff-paikan kannalta, koska vastaan asettuvat kaikki pahimmat vastustajat (JYP, HIFK, Lukko ja Ilves kahdesti). Tappara tuskin onnistuu kaikista täysiä pisteitä ottamaan, joten on äärimmäisen tärkeää, että nämä pari peliä häntäpään porukoita vastaan hoituisivat kolmen pisteen arvoisesti.

Tappara pääsee onneksi illan peliin parhaalla kokoonpanolla eli Kiilholma ja Vertala ovat jälleen pelikunnossa. Lucenius on nostettu neloseen ja Pyymäki istuisi penkillä. Saa nähdä, miten peluutus todellisuudessa menee. Malkamäki ottaa Koistisen paikan seitsemäntenä pakkina. Olisiko Koistinen tekemässä vielä viimeisen vierailun Mestikseen ennen siirtorajaa?

Kuten avauksessa todettiin, Janne Ojanen on huimassa vireessä tällä hetkellä. Seitsemän maalia kuudessa pelissä on varsin hyvä näyttö kohta nelikymppiseltä kapteenilta. Vertalan paluun jälkeen ykkösketju on kasannut 27 pistettä kahdeksassa pelissä. Ässät on ainoa joukkue, jota vastaan Ojanen ei ole vielä päässyt pisteille. Viime pelien otteilla tämän uskoisin korjaantuvan tänään.

Koskela - Ojanen - Vertala
Enlund - Lehterä - Nurmi
Saviano - Kiilholma - Venäläinen
Lucenius - Piispanen - Nieminen

Benoit - Aalto
Salmela - Pentikäinen
Grönvall - Halme
Malkamäki - Pyymäki (h)

Lehto (Nikkilä)

Ässät:

Savinainen - Tähtinen - Saarela
Joensuu - Häppölä - Virkkunen
Huhtanen - Kemppainen - Tasku
Lammers - Kuparinen - Forsbacka

Petre - Kuiper
Peltonen - Nickerson
Sammalkangas - Toivonen
Huhtala (h) - Heikkinen

Kilpeläinen (Kapanen)
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Viime kierroksilla toisiaan paremmin löytänyt kolmoskenttäkin on saatu jälleen kasaan, hienoa. Lucenius pääsee avaukseen, toivottavasti saa minuutteja oli ainakin nuorten kisoissa Suomen pirteimpiä pelaajia. Lucen potentiaali tulisi kyllä paremmin esiin ylemmissä kentissä, mutta onneksi nuorella lupauksella on vielä vuosia aikaa näyttää osaamistaan Tapparassa.
Tuomarikaksikkona näyttäisi olevan Aleksi Rantala ja Jyri Rönn... porilaisyleisö ainakin lämpiää. ;)

Nyt kun näkee taas Ässien kokoonpanon niin ei voi kuin ihmetellä miten Härkälä, Pieniniemi ja nyt viimeisimpänä Suhonen ovat pystyneet ryssimään Patojen sijoituksen Liigan hännille. Kyllähän noilla nimillä pitäisi oleman vähintään kympin sakissa, vaikka sitten hiukan huonommallakin kesäharjoittelulla.
 
1953 1954 1955 1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tämä valtaisa keskusteluryntäys tässä ketjussa ennakoinee hiljaista iltaa myös Isomäen lehtereille. Pelillinen ilme nyt sentään on (ilmeisesti) parissa viime pelissä parantunut tappioista huolimatta.. kaipa sitä itsenkin pitäisi vielä tässä keväällä joku peli käydä katsomassa jo ihan periaatteen vuoksi, muuten tulee kohtuullisen pitkä odotus syyskuulle asti. Ei nyt kuitenkaan tätä..

Kaipa se tietysti herättää jonkinlaisen ryhtiliikkeen kun kopissa pojat ovat tajunneet, että tässähän perkele jäädään oikeasti viimeiseksi ellei aleta edes harkitsemaan sitä että alettaisiin yrittämään matseissa..

Radion ääressä uskotaan ja pelätään..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Suhosen menestystarina jatkuu ja Ässät taisteli jälleen kerran hyvin. Periksi ei anneta ja sääleihin mennään.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Näin tällä kertaa, kohtalainen taistelu ei tuonut pisteitä, tosin ei niitä kyllä kukaan ennen peliä tainnut odottaakkaan. Saarela on kyllä umpijäässä, kaverilla pari maalipaikkaa + rankkari, C-junnumaisia ratkaisuja.

Kilpeläinen venyi minkä pystyi, mutta minkäs teet. Mahtaakohan Ape jo tähdätä syksyyn, näytti meinaan siltä että puolustuksella olisi 10kg painot jaloissa. Noh, toivottavasti joku jaksaa luistella sitten seuraavan kauden aikana.

Peltoselle semmonen vinkki, että lopeta hyvä mies se urasi jo. Se hinaaminen siellä kentällä on jo noloa. Kolmonen ja nelonen painoi hyvin, muut sinne päin. Onneksi ei silti vituta, nopeasti tähän on kyllä tottunut.
 
Viimeksi muokattu:
Porilaiset hitsaa tykimmin!

On vaikeaa olla nöyrä, kun on niin mahdottoman hyvä.

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Suhosen menestystarina jatkuu ja Ässät taisteli jälleen kerran hyvin. Periksi ei anneta ja sääleihin mennään.
Joo niin kivaa oli että. Ainoa hauskuus koostui 3 manselaisesta 20 + teinixistä jotka jaksoivat hauskuuttaa c5 yleisöä huikeilla tanssisuorituksillaan että kovaäänisellä "ooh" ja "ohhoh" mylvimisillään kolmannessa erässä.

Onnea Apelle, sekä suurin käsi ässien organisaatiolle joka kahdessa vuodessa onnistui kuin onnistuikin romuttamaan kaiken joutsenlaulumaisella tuhkimotarinalla saavutetun. En olisi kyllä ikinä uskonut. No ensi kaudella palataan taas lähtökuoppaan eli kausarimyynnit tuhat, joukkue myös paperilla aivan sontaa sekä sokerina pohjalla valmennus joka ei vakuuta edes Aleksis Kiveä.
 
"I want to believe"

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Peltoselle semmonen vinkki, että lopeta hyvä mies se urasi jo. Se hinaaminen siellä kentällä on jo noloa. Kolmonen ja nelonen painoi hyvin, muut sinne päin. Onneksi ei silti vituta, nopeasti tähän on kyllä tottunut.
Tosiaan, Peltonen esiintyi taas edukseen tänään. Ylivoimalla äijän on pakko olla hidastamassa toimintaa, ja lopussa pakko päästä jäälle ottamaan se ratkaiseva jäähy. Jos Peltonen jatkaa Ässissä, jää kausikortti varmuudella uusimatta. Voi tietysti jäädä muutenkin.

Kuparisen kenttä oli paras Ässiltä, niin kuin tilastoista on luettavissa. Varsinkin Lammerssilla kulki putki liukkaasti. Kilautti heti alussa ranteella tolppaan, ja painoi hyvällä asenteella koko pelin.

Saarelan rankkari oli taas... ei kovin terävä veto. Jos äijällä on tasan yksi vaihtoehto mitä tehdä, ja sitäkään ei enään osaa/viitsi kunnolla tehdä, niin laittakaa nyt jumalauta joku muu laukomaan! Jesse, Kemppainen, Nickerson, kuka vaan!

Lopun perseilyn takia meni pitkävetokin reisille. Kiitos vaan Ässät tästäkin.

Ei jaksa enempää.Vituttaa.

Ps. Ihan mukavasti oli Tappara-faneja paikalla.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Ässiltä hieno taistelu. Kova määrä työtä, eikä sitten minkäänlaista palkintoa. Ensimäinen kymppi mentiin Tapparan päädyssä, ja kotijoukkue loi tilanteita tuon tuostakin, mutta Tappara teki maalit. Ajattelin toisen maalin jälkeen, että näinköhän homma nitkahti taas tähän. Tuon jälkeen ote siirtyikin enemmän Tapparalle, mutta lisämaaleja se ei pystynyt tekemään.

Toisen erän hallinta oli laukausten muodossa Tapparalle, mutta Ässät teki maalit, molemmat muuten rystyltä. Enlundilla oli paikka tehdä Tapparalle kolmas maali, mutta yritys päästä vielä parempaan paikkaan vei lopulta liian pieneen kulmaan.( No, kuitti tuli sitten yksitoista sekuntia ennen loppua.) Saarela veti rankkarinsa ohi. Onko Saarela muuten edes juuri onnistunut rankuissa? Muistaisin Lukossa ratkaisseen joskus, kun about viidestoista yritys toi tuloksen.

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmilla oli hallintajaksonsa. Kotijoukkueelle tarjottiin paikkaa siirtyä johtoon Salmelan jäähyn muodossa, mutta eipä tullut, ei. Salmelan 'laitataklaus', ei mielestäni ollut jäähyn arvoinen, kuin ei ollut se Peltosen kiinnipitäminen puolustussinisen tuntumassakaan. Tässä nysvättiin pitkään paikallaan ja hupsis joku kumoon ja Peltonen kakkoselle. Linjan mukainen tuomio ei ainakaan ollut.

Joensuun menoa ja yritystä on ilo katsella. Tehot jäivät puuttumaan. Paikka oli iskeä kolmannessa, mutta kuti avopaikasta ei lähtenyt ihan täydellä voimalla ja se päätyi lopulta Lehdon räpylään. Tapparan Saviano on melkoinen väkkärä. Pituutta ei paljon ole, mutta muita avuja senkin edestä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Saarela veti rankkarinsa ohi. Onko Saarela muuten edes juuri onnistunut rankuissa? Muistaisin Lukossa ratkaisseen joskus, kun about viidestoista yritys toi tuloksen.
Nopeasti muistelen Pasilta kaksi onnistunutta rankkaria Lukossa. Kerran rl-kisassa Ilvestä vastaan, sekä kerran varsinaisella peliajalla play off-matsissa HIFKiä vastaan. Kummatkin tapahtuivat Pasin viimeisellä onnistuneella kaudella eli 2004-05.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mukavahan se oli voittaa välillä näinpäin, kun Tappara on noita pistemenetyksiä kokenut viimeisellä minuutilla tällä kaudella jo ihan tarpeeksi monta kertaa.

Tuomarilinja kyllä ihmetytti, tarkoittaako kahden puusilmän kentälläolo sitä, että linja löystyy ja jäähyjä ei vihelletä juuri ollenkaan. Pelaajat kun huomasivat asian, niin välillä oli melkoiset kahvatalkoot menossa.

Lopussa Ässille olisi voinut viheltää 2-3 selvää jäähyä ja sitten se Tapparan ratkaiseva ylivoima tuli aivan naurettavan heppoisesta tilanteesta. Kai se sitten tuolla arvonnalla menee keskimäärin oikein, mutta johdonmukaisesta linjasta on turha haaveilla.

Tapio Sammalkankaan ilta oli mielenkiintoinen. Mies yritti ensin taklata Steve Savianoa ja jostain ihmeestä Saviano kehitti taklausta vastaaottaessaan sellaiset betonijalat, että Tapsa tipahti itse kauniisti maihin. Lähes perään samassa ekassa erässä mahdollisimman antifyysinen Arsi Piispanen taklasi miestä rajun oloisesti. Enpä ole moista ihmettä vielä tällä kaudella nähnyt. Kolmannessa erässä Teemu Nurmi sitten viimeisteli Sammalkankaan rajun illan ajamalla kunnon niitin vielä kertaalleen ja siinä taisi jo sitten vähän sattuakin.

Se lopun hässäkkä kättelyissä ei oikeen auennut. Mitähän se meidän paha poika oikeen teki, vai eikö vain porilaiset kestäneet tappiota?

Ps. Ojasen Janne on muuten urallaan tehnyt eniten pisteitä juuri Ässiä vastaan, mutta tällä kaudella ei ole tullut pinnan pinnaa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Se lopun hässäkkä kättelyissä ei oikeen auennut. Mitähän se meidän paha poika oikeen teki, vai eikö vain porilaiset kestäneet tappiota?
IS-Urheilun mukaan Lucenius oli tuuletellut provosoivasti Ässäaition edessä Enlundin tekemää voittomaalia ja jatkanut virnuilua vielä kättelyssäkin. Ehkä Lucen turkulaistaustallakin oli oma osansa kuumentumisessa. Luultavasti siinä on vain nuorella miehellä purkautunut ne kahdeksan viimehetken häviötä, kun kerrankin kävi näin päin. Anyway hyvää lämmittämistä tulevaisuuden tähtipelaajalta.
Tärkeät kolme pistettä!
 
1953 1954 1955 1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun näkee taas Ässien kokoonpanon niin ei voi kuin ihmetellä miten Härkälä, Pieniniemi ja nyt viimeisimpänä Suhonen ovat pystyneet ryssimään Patojen sijoituksen Liigan hännille. Kyllähän noilla nimillä pitäisi oleman vähintään kympin sakissa, vaikka sitten hiukan huonommallakin kesäharjoittelulla.

Tätä ihmetellään täälläkin. Tuosta listasta vieläpä uupui Kivenmäki, joten todella merkillisesti on Pata flopannut. Kyllä noilla olisi paremmin pitänyt mennä, mutta helppoahan se täältä on huudella...
 
"Ettiiks te sitä aromia? Mä taisin just juoda sen!"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy