The Mandalorian: ”A New Hope” – Disney+:lla

  • 16 154
  • 91

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuumasta toimeen.

Keskustelu tästä kaiken uskon ja toivon Star Warsin suhteen palauttaneen sarjan osalta meinaa hukkua tuonne epätoivon suohon, mikä myös laajempana Star Wars-ketjuna tunnetaan.

Filoni ja Favreau tekevät niin hyvää jälkeä, että kaksikko korvannee Kathleen ”mikä on trilogia” Kennedyn hyvinkin pian. Tämä Disney+:n kautta näkyvä sarja on ehtinyt niinkin pitkälle, kuin toisen kauden puoleenväliin ja meno vain parantuu paikoitellen hikotelleen ensimmäisen kauden jälkeen. Toki edelleen tarinankuljetus on välillä hyvin vähäeleistä ja pienin askelin etenevää mandalorialaisen juoksuttamista tehtävästä toiseen.

Ja spoileriherkille ihmisille tiedoksi – tämän aloituksen kohdalla ollaan toisen kauden viidennessä jaksossa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Sain juuri katsottua uusimman jakson. Saatiin baby yodalle nimi ja ashoka mukaan kuvioihin eli mielestäni ihan hyvä jakso, jonka toteutus oli loistava.

Tarina etenee hitaasti, mutta mielenkiintoisesti. Ensi viikon jaksoa taas odottelen innolla.
 
Uusimmassa jaksossa siirryttiin westerneistä kungfu -maailmaan.

Kyllähän näissä taso pysyy yllättävän korkeana, vaikka tietty kaavamaisuus välillä hieman vaivaakin. Viihdyttävää!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
jahas.. tälle onkin perustettu oma ketju, no hyvä…


Olipahan oikein Fanservice jakso, kun kauan odotettu Ahsoka Tano ilmesty ruutuun.. ja toki nametroppailua jatkettiin, Thrawn.. eli Ezran etsintä on edelleen kesken (oisko siinä Ahsokan oma sarjan aihe? Toivotaan!)

Huikean hienosti Ahsoka oli tuotu peliin, alku hämärä action oli loistava ja Ahsokan teema soi kun tämä astelee näkyviin.. prkl, että oli komeeta

…ja kun Mando etsii naista, niin oksalla istuu pöllö, eli Morai, Tyttären henki, joka seuraa Ahsokaa (Clone Warsissa ja Rebelsissä Ahsokan tärkeillä hetkillä esillä)

Ja se hieno loppukähinän aikanen miekkojen yhteiskäynnistys ”i’m no Jedi”.. oih.. suoraan Twilight of the Apprentice :stä

Ja Ahsokan valkoset miekat.. Ahsoka valmisti valkoiset miekkansa kirjassa Ahsoka, jossa Inquisitorin punasen miekan kiteestä Ahsoka käänsi valkoiset miekat itselleen. Koska hän ei ole Jedi, eikä Sith …

Baby Yoda sai myös nimen, Grogu… Ahsoka mainitsee myös että tunsi ainoastaan yhden samanlaisen, eli Yodan, ilmeisesi Yaddle oli jo poistunut Jedi counselista kun Ahsoka 14 vuotiaana tuli Anakinin Padwaniksi



Mutta siis huikean hyvä jakso fanservice mielessä tämä oli.. mutta kuten Ahsoka sanoi, Jedejä on hyvin vähän jäljellä. Luke, Ezra ja Cal Kestis… faniteorioissa pohditaan, oisko Mace Windu se, joka BabyYodan pelasti Order 66:lta…



Mutta toivottavasti tämä oli pilotti Ahsohkan omalle sarjalle
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Mandalorian on erittäin näyttävä ja se onkin sen paras ominaisuus. Juoneltaanhan se on ikään kuin vanhaa televisiota, jossa jokainen jakso oli oma tarinansa. Päätarina ei oikein etene mihinkään. Itseäni se ei niin haittaa kun jännäähän se on näinkin, mutta voi olla että pidemmän päälle käy puisevaksi. Siitä annan plussaa, että rohkeasti uskaltavat varioida jaksopituuksia.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Mandalorian on erittäin näyttävä ja se onkin sen paras ominaisuus. Juoneltaanhan se on ikään kuin vanhaa televisiota, jossa jokainen jakso oli oma tarinansa. Päätarina ei oikein etene mihinkään.

Njoo, tämä on vähän yllättänyt siinä mielessä, että jaksomäärä on kuitenkin aika hillitty - onneksi, kynnys aloittaa jotain 10-15 kauden sarjoja joissa on parikymmentä jaksoa per sesonki on itselleni aika korkea.

Toisaalta sarja tosiaan pelaa nämä "täytejaksot" tosi hyvin ja "loreilu" ja namedroppailu toimii tällaiselle fanisielulle monissa yhteyksissä hyvin - niin myös tässä. The Mandalorian oikeastaan yhdistää aika hyvin sekä "vanhan" että uudemman Star Wars -tuotannon hyvät puolet: alkuperäisten autenttinen, rosoinen ja eletyn tuntuinen miljöö hyvillä, kiehtovilla hahmoilla on läsnä ja uudemmista on otettu onkeen maailmanrakennuksen, mystiikan ja tematiikan osalta hyvin - ilman että on vedetty ihan överiksi mIdicHLoRiaNs yms. juttujen, eli asioiden "väkisin selittämisen" kanssa.

Ahsoka oli siisti. En ole edes katsonut Clone Warsia läpikotaisin ja teki silti vaikutuksen. Toisaalta, jos mietti täysin ummikkoa, ainoastaan elokuvat nähnyttä katsojaa, niin sarja ei kauhean hyvin kerro, miksi Ahsoka olisi mitenkään merkittävä. Toki mihin tahansa Imperiumin nousun jälkeiseen aikaan sijoittuvassa tarinassa kuka tahansa Jedi, tai edes jollain tapaa Jedi-liitännäinen asia on kiehtova, unohdetun kultin jäänne ja kaiku menneisyydestä. The Mandalorian tasapainoilee ylipäätään hienosti itse Mandon ja Galaksin suurien linjojen välillä. Se ei hiero katsojalle naamaan "TÄMÄ KLOONI TÄSSÄ LIEMESSÄ NÄYTTÄÄ SNOKELTA - TAJUSITKO?" tai "TÄMÄ VIITTAUS ON NYT TÄRKEÄ, HUOMASITKO VARMASTI?" vaan tekee nämä jutut aika tietoisen luontevasti.

Periaatteessa nämä orastavat viittaukset Imperiumin jäänteiden ja The First Orderin nousuun, Palpatinen Kehonrakennusprojektiin ja näin poispäin ovat ihan siisti tapa tehdä esimerkiksi Rise of the Skywalkerista pikkuisen tolkullisempi, mutta samalla tämä järjestelmällinen taipumus kirjoittaa niitä kökömpiä leffoja järkevämmäksi alkaa olla jo vähän kiusallinen perinne Star Wars -sarjojen osalta.

Tai siis, vaikka tykkäänkin suurelta osin uudemmista Star Wars -elokuvista, niin onhan se äärimmäisen kiusallista, miten sarjat joutuvat selittämään niitä auki ja täyttämään ns. juoniaukkoja tai muutoin epämääräiseksi jääneitä asioita, joita elokuva ei yksinään oikein osaa myydä. Tämä se ongelma esimerkiksi Rise of the Skywalkerissa juuri olikin: ei ne sen viritelmät Star Wars -höpöilyn mittapuulla edes olleet mitenkään järjettömiä, mutta ei leffa oikein onnistunut niitä myymään mitenkään erityisen hyvin.

(muokattu tarkennuksia loppuun)
 
Viimeksi muokattu:

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ahsoka oli siisti. En ole edes katsonut Clone Warsia läpikotaisin ja teki silti vaikutuksen. Toisaalta, jos mietti täysin ummikkoa, ainoastaan elokuvat nähnyttä katsojaa, niin sarja ei kauhean hyvin kerro, miksi Ahsoka olisi mitenkään merkittävä.
En ole nähnyt Star Warseista muita kuin elokuvat (original trilogyn kymmeniä kertoja) niin pakko myöntää ettei tämä jakso ollut mitenkään poikkeava kun hahmot ja siinä mainitut nimet täysin outoja. Jakson lähinnä pelasti se että se oli lyhyt, niin tosin kaikki muutkin sarjan jaksot ovat. Mutta kyllähän tätä sivusilmällä katselee.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
lyhyt jakoiset ja jaksokohtaiset aika simppelit tarinat on taatusti tietoinen valinta. Koska.. näitä tehdään lapsille..

Eli yksittäisen jakson seuraamisen aikajänne on tarpeeksi lyhyt, eikä ole tarvinnut katsoa kaikkea ymmärtääkseen lyhyttä seikkailutarinaa, joka jaksossa on.

..that said..

Favreau ja Filoni ovat onnistuneet silti ujuttamaan tähän aikuista kiinnostavan pitemmän tarinankaaren, joka palkitsee sitten aikuisempaa katsojaa, joka seuraa sarjaa tiiviisti. Joku GoT oli puhtaasti aikuisille tehtyä viihdettä, mutta Disney/Lucasfilm kun myy sarjansa ympärillä paljon leluja, teemapuistoa jne lapsille suunnattua tavaraa, on yhdistelmä taatusti harkittu.

Samoin Mandalorian onnistuu tyydyttämään HC faneja fansevicellään, joka taas on aika oleellista juurikin esim nykyajan SoMe ja YouTube presenssiä aikaansaadakseen. Varsinkin nuorten aikuisten ison nimen Ahsokan tuominen sarjaan oli todella iso tapaus kommenttien perustella.. tosin niin oli Bo-Katan myös.. ja sitten se Boba Fett:n vilahtaminen. Ja kun vielä kirjasivuhahmo Cobb Vanth oli tuotu ekaan jaksoon…

…onkohan fancerviseä nyt viljelty niin paljon, että sarja ei siitä fiksusti selviä? Ellei sitten esim Ahsoka saa omaa sarjaa? Boba Fettistähän oli suunnitteilla leffa, ennen TLJ:n kritiikkiä ja sitä seuranneen Solon totaalifloppia.. mutta tuskin Fett:stä nyt sarjan aineksia on, vaikka onkin originaali trilogian suosituimpia sivuhahmoja.

Visuaalisestihan sarja on näyttävä, ja siksi näitä sarjoja tuleekin useampia, sillä tuskin tuo ledwall ja unrealengineen perustuva virtaali lavastusteknologia on ollut kovinkaan halpaa kehittää. Niinpä ”lavasteet” on oltava ahkerassa käytössä. Obi-Wan ja Cassian Andor sarjat on tuotannossa.


Yhtä kaikki tällästä fanboytä tämä sarja tyydyttää kovasti
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei tää vielä silloin ole kyllä koukuttanut. Visuaalisesti pätevää, mutta vähän onttoa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
kaikkee trivaakin tulee aina vastaan, heh...

The magistrate:a näytteli Diana Lee Inosanto, joka on Dan Inosanton tytär joka taas on itsensä Bruce Lee:n kummityttö ja oppilas ja jakso julkaistiin Bruce Lee:n syntymäpäivänä.

Se kiinalainen vanha mies, josta tuli sit jothaja oli Wing T. Chao, Disneyn pitkäaikanan johtaja, joka on saanut arvonimen ”Disney Legend” johtaessaan mm. teemapuistoja ja hotelleja 1972 - 2009.

..kaikennnäköstä.. tuskin sattumaa
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllähän kuitenkin perusongelma on että moniko katsoisi sarjaa ilman SW-viitekehystä? Eipä tuo mies&vauva-kuvio kiinnostaisi yhtään jos vauva ei näyttäisi Yodalta. Eli tietyllä lailla olisi toivottavaa että sarja tavallaan kantaisi itseäänkin, mutta muna-kana asiahan tuo on kun taustauniversumi kuitenkin on olemassa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
jos nyt Ahsokan merkitys faneille ei ole auennut, niin tässä kokoelmavideo reaktioista Ashokan ilmestyessä ruutuun...
(reactionvidoista koottuna)



Olisipa itsekin näin iloisesti ylireagoiva asioihin. Näitä reaktiovideoita katsoessa tulee aina mieleen, että syötetäänkö ihmisille toisaalla jotain nappeja, jolla heistä saa noin vahvoja reaktioita aikaiseksi.

Ja tämä siis ei yhtään väheksyen Ahsokan ensiesiintymistä. Tuota hetkeä on jokunen tovi tullut itsekin odoteltua, koska hahmona oli parasta, mitä Clone Wars ja Rebels animaatiosarjat tarjosivat ja siten samalla hahmona parempi kuin kukaan uuden trilogian hahmoista.

Vielä siis on kolme jaksoa jäljellä tätä parhautta ja sitten odotellaan taas jatkoa. Elokuvista ei ole kuulunut mitään, Obi-Wan minisarja lienee edelleen jossain limbossa ja muista projekteista ei ole juuri mitään varmaa puhuttu. Kovin menee nopeasti nämä kahdeksan jaksoa, mutta ei parane valittaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kyllähän kuitenkin perusongelma on että moniko katsoisi sarjaa ilman SW-viitekehystä? Eipä tuo mies&vauva-kuvio kiinnostaisi yhtään jos vauva ei näyttäisi Yodalta. Eli tietyllä lailla olisi toivottavaa että sarja tavallaan kantaisi itseäänkin, mutta muna-kana asiahan tuo on kun taustauniversumi kuitenkin on olemassa.

Ilman SW-viitekehystä hukkuisi helposti massaan. Se on valitettava tosiasia, minkä moni uusi sarja/elokuva kohtaa. Jos et omaa tiettyä viitekehystä millä katsoja houkutellaan mukaan, on myös olemassa valtava riski, että katsojat eivät löydä sarjaa/elokuvaa riittävän ajoissa. Viihdettä on yksinkertaisesti etenkin tv-sarjojen formaatissa aivan valtava määrä. Toki avaruusscifin osalta voidaan puhua melkoisesta vajauksesta, että sen fanit löytäisivät sarjan kyllä siltikin.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
jos nyt Ahsokan merkitys faneille ei ole auennut, niin tässä kokoelmavideo reaktioista Ashokan ilmestyessä ruutuun...
(reactionvidoista koottuna)


Siinäpä mallia Sohvaperunoille! Amerikkalaisilla on tuo dramatiikan taju kyllä kehittynyt.

Olen nyt katsonut pari jaksoa Disney Gallery / Star Wars: The Mandalorian -sarjaa, joka kertoo Mandalorianin tekijöistä. Mielenkiintoista tarinaa taustalta, tässä toisessa jaksossa oli mukana myös kaikkien inhokki Kennedy.
Jos fanserviceä kaipaa, niin tässä sitä on myös elokuvista.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Dokkarisarja (Disney Gallery / Star Wars: The Mandalorian) on hyvä.. varsinkin musanteosta kertova jakso on mainio... Kennedyhän on head of Lucasfilm edelleen ja on aika monessa pyöreänpöydän keskustelussa mukana tossa sarjassa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
jos nyt Ahsokan merkitys faneille ei ole auennut, niin tässä kokoelmavideo reaktioista Ashokan ilmestyessä ruutuun...
(reactionvidoista koottuna)



Yhtään dissaamatta noita tyyppejä, aina välillä tulee sellainen fiilis, että aika helpolla näitä faneja saadaan innostumaan. Tossa teille vähän luuta, ottakaa - ja jengi on niin täpinöissään, että kuvaavat omat reaktionsa varmuudeksi vielä nettiin. No, ihmisiä on joka junaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Yhtään dissaamatta noita tyyppejä, aina välillä tulee sellainen fiilis, että aika helpolla näitä faneja saadaan innostumaan. Tossa teille vähän luuta, ottakaa - ja jengi on niin täpinöissään, että kuvaavat omat reaktionsa varmuudeksi vielä nettiin. No, ihmisiä on joka junaan.

Tossa on monta pitkäaikasta tubettajaa, varsinkin toi BlindWave tekee tosi monesta sarjasta. Niillä on menossa Lost, jossa osa ei ole nähnyt, osa on jne. Koko ideahan noissa on, että reagoidaan. Näitä myös leffoista ja musiikista piljoona tuubi tulvillaan. Katsomiskertoja parhaimmillaan satojatuhansia... harrastus tuokin.. sekä kuvata että katsoa. Kyllä määkin yhtä leffakatsojaa seuraan.
 
Olen vähän vanha Ahsoka -jutuille, mutta kylläpä kovetti M:n uusimmassa jaksossa Orja Ykkönen ja Boba Fettin paluu. Haarniska vähän puristi, mutta kyllähän tappelu silti sujui.

Jouluun mennessähän tämä sitten pannaan pakettiin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olipa lyhyt jakso, pualtuntia, toistaalta mitäpä sitä tarinaa tuhraan pitkitän.. eh…

Olihan se silti hyvin rakennettu, aluksi näytetään Mandon kiintymystä Groguun ja sitten lätkästään jakson nimi eteen.. Tragedia

Tython.. no hieman erilainen kun EU/Legendissä, mutta kuitenkin Tython, planeetta missä tämä actionjakso tapahtui. Huikeutta tietysti oli BobaFett:n paluu, se hetki kun Slave1 kaarsi taivaalla… ja oman armorinsa kanssa action pätkät, mm polviraketit joita sarjiksissa on käyttänyt.

..ja saatiin vahvistus, että Jango Fett oli Mandalorian, siitähän epäilyjä heitetiin CW:ssä…

Stromtroopewritn maihinlaskualukset oli jo sitten FirstOrder mallia TFA:Sta

Mutta isoin yllärihän ei tietty ollut Grogun kaappaaminen, eikä sen tehneet Dark Trooperit, vaan se, että Razor Crest ammuttiin tuhannen palasiksi.. alushan on ollut myydyimpiä leluja sarjan osalta (Toki Grogu on SE myynti itemi)



niin, ja Ahsoka oli oikeassa Grogun DarkSide taipumusten suhteen, siähän se forcechoked stormtroopereita…
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta isoin yllärihän ei tietty ollut Grogun kaappaaminen, eikä sen tehneet Dark Trooperit, vaan se, että Razor Crest ammuttiin tuhannen palasiksi.. alushan on ollut myydyimpiä leluja sarjan osalta (Toki Grogu on SE myynti itemi)
Jos se kolvi on säilynyt ehjänä niin sehän kunnostaa sen lentokuntoon ja kuskaa niille androideille korjattavaksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Disney julkas uudet Star Wars sarjansa (jaleffat).. ja toki paljon muakiinostamantonta marvelsilppua…



The Mandalorianin Spinn offeina Cara Dune ja Bo-Katan sarja “Rangers of the New Republic” ja “Ahsoka”, (joka nyt ehkä ei spinnoff ole siinä mielessä). Nää tapahtuu tossa Mandalorianin aikajanalla, eli Ashka tod. näk. jatkaa Rebelsin lopusta tutulla lähdöllä SAbinen kanssa etsimään Ezraa

Star Wars: The Bad Batch on jo aikasemmin ilmmotettu animaatiosarja, joka pohjustetiin Clone Warsin seiskasiiöönin ekoilla jaksoilla.

Aikataulu annettiin myös aikaisemmin ilmoitetulle Cassian Andor sadjalle “Star Wars: Andor” jossa siis Diego Luna pääosassa. Tämä 2022

“The Acolyte” on taas nimi sille Kennedyn kaverin Leslye Headlandin ohjaamalle sarjalle. Tää sitten sijottuu myöskin Kennedyn piirtelemään “High Republic” aikakauteen.


Uutinen oli myös, että Hayden Christensen on Darth Vader:n roolissa tulevassa Obi-Wan Kenobi sarjassa yhdessä McRegorin kanssa

Lapsenmielisimmille tulee “A Droid Story” jossa seikkailee R2-D2 ja C-3PO.. jos animaatiosarjojen jaksot näiden osalta yhtään antaa osviittaa, niin ei todellakaan aikuisten katottavaa

Lisäksi saadaan jollain aikataululla ”Star Wars: Lando” sarja sekä erittäin mielenkiintoinen asia, eli “Star Wars: Visions” jossa parhaat japanilaiset Animetekijät teke SW maailmaan Anime juttuja


Leffoista jouluks 2023 tulee “Rogue Squadron” jonka ohjaa Wonder Woman 1984 ohjaaja Patty Jenkins

ja vaikka leffalla ei ole viä nimeä, niin vahvistetiin se Taika Waititi Star Wars leffa…


Poissa loisti Rian Johnsson trilogia, vaikka jotkut pelkäs Kennedyn sen mukaan änkeevän, mutta kun sai High Republic sarjansa, lienee tyytyväinen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös