Mainos

The Doors

  • 9 820
  • 46

Aatos

Jäsen
Tämän päivän Metrolehdessä on juttua Jim Morrisonista. Pariisilaisen yökerhon entinen johtaja Sam Bennet kertoi, että Jim Morrison kuolikin yökerhossa. Asiaan liittyy jonkin asteinen salaliitto, kun Morrisonin kuolemasta yökerholla vaiettiin ja kuinka kaksi diileriä kuskasi kuolleen Morrisonin omaan kämppäänsä.

http://www.metrolehti.fi/content/acrobat/helsinki/FIHEL_20070713_A_metro.pdf (sivu 10)

Tästähän on ollut aikaiseminkin puhetta, ja näillä "salaliittosysteemeillä" on myyty monta kirjaa ja lehteä.

Harmi, että Jim oli narkkari, olisi saattanut antaa musiikille vielä enemmän ilman typeriä sekoilujaan.

Doorsin musiikki kolahti aikanaan melkolailla, mutta jotenkin olen kyllästynyt koko aiheeseen, ja sitä kautta musaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Doorsin legendaarisen debyyttilevyn julkaisusta on kulunut tänään 50 vuotta. Sen kunniaksi bändi pukkaa pihalle juhlapainoksen sekä CD- että vinyylimuodossa.

Doors saa myös tänään oman nimikkopäivänsä Los Angelesissa. Juhlallisuudet pidetään Pacific ja Windward Avenuen risteyksessä. John Densmore ja Robby Krieger ovat paikalla, kuten myös Ray Manzarekin ja Jim Morrisonin perheenjäsenet. Tammikuun neljäs päivä on siis tästä lähin "Day Of The Doors".

THE DOORS ANNOUNCE 50TH ANNIVERSARY DELUXE EDITION OF THEIR GROUNDBREAKING DEBUT ALBUM – The Doors

Minulle Ray Manzarekin koskettimet ovat nykyisin Doorsissa se juttu. Mielettömän hieno soundi äijällä oli ja kyllähän niistä se Doors-soundi myös hyvin pitkälle lähtee. Esim. Riders On The Stormin sadepisarat ovat kyllä mielettömän upeaa kuultavaa. Kylmät väreet tulee joka kerta.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Doorsin legendaarisen debyyttilevyn julkaisusta on kulunut tänään 50 vuotta. Sen kunniaksi bändi pukkaa pihalle juhlapainoksen sekä CD- että vinyylimuodossa.

Ja ilmeisesti pitkin vuotta ilmestyy kaikenlaista spesiaaliboksia. Ainakin varhaisia live-esiintymisiä London Fog-klubilla ja muuta sälää sisältävä "London Fog 1966" on jo ilmestynyt. Kohtuullisen juhlavan hintaisiakin ilmeisesti ja varmaan kiinnostava lähinnä kaiken omistavia tosifaneja.

Saapa nyt nähdä, jos tuossa sarjassa joku tosi kiinnostava spesiaali ilmestyisi, mutta toistaiseksi pärjään hyvin sillä muutaman vuoden takaisella Morrison-ajan studioalbumit niputtavalla halpisboksilla ja iTunes-versioilla Morrisonin jälkeisistä albumeista. Ne jälkeiset ei oikein Doorsilta kuulosta, mutta ei niitä ihan olankohautuksellakaan kannata ohittaa - kolme lahjakasta muusikkoa saivat ihan kelvollista jälkeä aikaan ilman nokkamiestäkin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tuo Day Of The Doors-tapahtuma muuten striimataan livenä Doorsin Facebook-sivujen kautta. Juhlallisuudet alkavat kello 16.30 paikallista aikaa, eli puoli kolmelta yöllä Suomen ajassa.

The Doors | Facebook
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olihan se hieno tapahtuma. Melkein tuntui kuin olisi ollut paikanpäällä. Ennen varsinaista tilaisuutta luukuttivat bändin musiikkia kaiuttimista. Riders On The Storm tuossa ympäristössä ja vesisateessa oli kyllä maagista. Densmore ja Krieger vetivät lopuksi apukitaristin säestyksellä L.A. Womanin livenä.

Varsinaisen Day Of The Doors-julistuksen lisäksi nostivat Doors-logon ikonisen Venice-kyltin yhteyteen. Hieno kunnianosoitus Los Angelesilta kaupungin suurille pojille.

http://argonautnews.com/wp-content/uploads/2017/01/1.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kuinka teille ovet avautuvat? Voisi ottaa uuden kierroksen, juttuahan täällä onkin jo ollut kohtuullisesti.

Minulle The Doors on ollut aina rivibändiä huomattavasti tärkeämpi, mutta ei kuitenkaan hillittömän merkittävä ilmiö, mihin olisin orientoitunut muita kiinnostavampia aikalaisiaan tarkemmin lähtien minnekään Morrisonin haudalle Pariisiin ym. The Doorsin aikakausi oli lyhyehkö, mutta puhuttelevan jämerä, joka nosti ikonisuuden katonrajaan.

The Doorsissa oli erikoisimpia kokoonpanoja mitä on legendaarisista rokkikoneista tavannut; perkussiomainen jazz-rumpali, flamencokitaristi ja urkuribasisti ja keulakuvana runoilijamies, joka oli väkevä laulaja, sekava rokkibändin tyypillinen keulakuva ja huippuluokan tekstittäjä, mutta silti mielipiteitä jakava ja ehkä liikaakin spottivaloja itseensä kääntävä tapaus, joka vei muulta yhtyeeltä ansaitsemaansa kunniaa. Löysin ketjusta aiemmin erittäin hyvän luonnehdinnan Morrisonista, josta olen aika pitkälti samaa mieltä.

Hieno bändi ja loistavia biisejä. Vokalistin "legenda" vaan tuntuu usein nousseen The Doorsin yläpuolelle. Morrison mystisenä ja mielenkiintoisena hahmona nousee usein ylitse muiden Doorsissa, vaikka yhtä tärkeänä pidän kaikkia muitakin jäseniä.

Doors on loistava bändi, mutta Morrison mielestäni ainakin jollain tapaa yliarvostettu. Toki _erittäin_ mielenkiintoinen ja näin kauempaa katseltuna pidetty henkilöhahmo, mutta ei juuri sen kummempaa. Doors taas on enemmän kuin osiensa summa.

L. A Woman ja debyyttilevy mielestäni isoimmat levytykset minulle. Debyyttilevyn tunnelmaa, ainutlaatuisuutta ja urkumaailmaa on mahdoton kopioida ja siinä oli ajankuvassaan jotain täysin erilaista. L.A Woman puolestaan raskasta blues-soitantaa Morrisonin viskillä käristetyllä äänellä, aivan parhautta. Sen jälkeistä en The Doorsiksi niinkään enään laske, vaikka Morrison oli mikä oli, hänen sielunsa oli The Doorsia ja muut viritelmät oli tuhoon tuomittu ilman särmikästä räikkää edessä.

Peli avattu, kertokaa te.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Kuuntelin teinivuosina bändiä ihan hitokseen. Nyt hieman vähemmän, mutta todella hieno yhtye se on edelleen ja yksi diggaamani 60-luvun rockin parhaimmistoa, ellei jopa se number one. Bändin mystisyys yhdistettynä omaperäiseen soundiin kolahti aikoinaan ja oman mausteensa soppaan toi mestariohjaaja Oliver Stonen The Doors-filmatisointi. Morrisonin nostamisesta yli muiden tuossa edellä onkin puhetta, vaikka kyseessä tosiaan on bändi isolla B:llä. The Doorsin esikoisalbumi taisi olla ihka ensimmäinen ostamani cd, kun sain rippilahjaksi sellaisen hienon cd-mankan.

Maailman parhaan elokuvan Ilmestyskirja. Nyt:in houreinen trippi käynnistyy The Endin sävelin. Nyt kun näin leffan kaikkien näiden vuosien jälkeen viimein isolta kankaalta ja tuo kappale alkoi soida, niin en voi kiistää, etteikö tunnelma olisi ollut herkistynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Minä löysin Doorsin joskus 80-luvun lopulla, ennen Stonen leffaa. Luin kaikki Soundit kannesta kanteen, ja kun erillisissä haastatteluissa sekä Iggy Pop että Billy Idol että moni muu hehkutti bändiä, niin pakkohan se oli selvittää että mistä ne vaahtoaa. Lieksan kirjaston lainattavissa levyissä ei ollut Doorsia, mutta kuuntelulevyissä oli eka. Sen sitten luurit päässä kuuntelin eräänä syysmyrskyisenä iltana, ja voi jumalauta miten se iski. Onko tällaista oikeasti olemassa? Oli ihan käänteentekevä hetki minulle musiikinkuluttajana. Että vittuun se teknologia ja osaaminen ja studiossa hinkkaaminen. Oikea tunne, sen kuulee. Eikä sen puuttumista voi korvata mitenkään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Väheksymättä muiden bändin jäsenten roolia Morrison--Manzarek on sellainen kemiallinen yhdiste, jonka veroisia rock-musiikin historiassa syntyy harvoin.

Ihan totta varmaan tämäkin, mutta yksi poikkeuksellinen asia The Doorsissa on nimen omaan se, että jokainen jäsen kirjoitti bändille kappaleita. Eikä nyt puhuta mistään b-puolen täytteistä, vaan ihan rock-historian merkkipaaluista. Queen toinen samanlainen, mutta varsin harvinaista yleisesti ottaen.
 
yksi poikkeuksellinen asia The Doorsissa on nimen omaan se, että jokainen jäsen kirjoitti bändille kappaleita.

Näinkö se oli? Minulla kun on sellainen mielikuva että Manzarek olisi ollut päävastuussa sävellystyöstä, toki muutkin osallistuivat siihen, enemmän tai vähemmän.
En lähde kuitenkaan vannomaan kun en muista mistä tuollainen kuva on jäänyt, mutta selväähän on joka tapauksessa se että vaikka monelle Doors kiteytyy Morrisonin persoonaan niin hän ei kirjoittanut sen musiikkia samalla tavalla kuin monissa yhtyeissä "nokkamies" tekee.
Ja nyt siis puhe nimenomaan musiikista, ei lyriikoista.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minulla kun on sellainen mielikuva että Manzarek olisi ollut päävastuussa sävellystyöstä, toki muutkin osallistuivat siihen, enemmän tai vähemmän.

Ekalla levyllä kaikki biisit on merkitty koko nelikolle, joten mitenkään tarkasti ei pysty (ainakaan helposti) vahvistamaan tai kumoamaan tuota käsitystäsi. Mutta myöhemmin on biisit kirjattu tekijänsä nimiin, esim:

Morrison: Hello I Love You, Love Street, Waiting for the Sun
Krieger: Love Me Two Times, Touch Me, Love Her Madly
Krieger & Morrison: People Are Strange

Light My Fire on alunperin Kriegerin sävellys, mutta merkitty koko bändin nimiin.

Näköjään Manzarekille ja Densmorelle ei ole juurikaan muuten merkitty yksin kirjoitettuja kappaleita.
 
Ihan ulkomuistista kirjoittelin joten jos olet nuo tiedot levyltä tarkastanut niin eivätköhän ne ole luotettavampia.
Ainahan levylle merkityt tiedotkaan eivät toki pidä paikkaansa, mutta yleensä silloin kyse on siitä että yksittäisenkin jäsenen tekemät kappaleet on merkitty yhteiseksi, harvemmin niin että yhden jäsenen tekemä kappale merkittäisiin toisen tekijän nimiin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jim Morrisonin kuolemasta on tänään kulunut 50 vuotta. Morrisonin kuolemaa pidetään usein symbolisena loppuna 1960-luvun hippiaatteelle ja flower power-optimismille. Ja olihan se melko synkkä parin vuoden episodi, jonka aikana useampi tuon vuosikymmenen johtava valo sammui 27 vuoden iässä. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin etunenässä. Melkoinen määrä lahjakkuutta poistui yläkertaan kahden vuoden sisällä.

Doors toki jatkoi ilman Morrisonia kahden levyn verran, mutta eihän se ollut enää sama bändi. Kävivät myös vuonna 1972 Beat Club-ohjelmassa, kyllähän näistä pätkistä on aistittavissa että jotain hyvin oleellista puuttuu.


 
Viimeksi muokattu:

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
17v teininä tuli rullailtua Pitkin Pariisin metroa etsien Morrisonia. Nyt kun on itsellä jopa tuota vanhempia lapsia miettii, miten sitä kaverin kanssa pystykään sukkuloimaan tuollaisessa suurkaupungissa noin nuorena.

Touch me ja Raiders on the storm on miun suosikit tuotannostannostansa.
 

Spire

Jäsen
The Doorsin ykkösalbumi on edelleen kovimpia levytyksiä mitä olen koskaan kuunnellut. En juurikaan kuluta muuten 60-luvun musiikkia, mutta tämä on iskenyt täysillä ensikuuntelusta lähtien.

Kuten palstalta potkittu nimimerkki Evil totesi muutaman viestin ylempänä, oikean tunteen puuttumista ei voi korvata mitenkään, sen vain kuulee. Ihan huikea albumi.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Doors on niitä bändejä, joiden musa on ajatonta. En siis itse lokeroisi ekaa levyä 60-luvun musaksi. Pitääkin laittaa pitkästä aikaa jotain Doorsia soittimeen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Morrisonhan oli myös melkoinen selvänäkijä. Mies ennusti vuonna 1969 Rolling Stonen haastattelussa elektronisen tanssimusiikin nousun. Morrison antoi samat kommentit myös vuotta myöhemmin tv-haastattelussa, kun häneltä kysyttiin musikin tulevaisuudesta.



Jotenkin hämmästyttävää miten oikeaan hän tuossa ennustuksessaan osui. Näinhän musiikissa juuri on käynyt kuten Jimbo tuossa sanoi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Doors on niitä bändejä, joiden musa on ajatonta. En siis itse lokeroisi ekaa levyä 60-luvun musaksi. Pitääkin laittaa pitkästä aikaa jotain Doorsia soittimeen.

Pitää paikkaansa. Doors on yhtye, joka kuulostaa yhtä aikaa sekä helvetin futuristiselta että jotenkin vintage-henkiseltä, olematta kumpaakaan noista.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tänään tulee tasan 50 kalenterivuotta siitä, kun Pariisista ilmoitettiin, että aikansa kovimpia rokkikukkoja siirtyi ajasta ikuisuuteen. Jo tuolloin heti alkoi spekulointi kuolemansyystä ja arveltiin, että liian kuuma tai kylmä vesi olisi jo itsessään laittanut legendan kanveesiin. Yhtä kaikki, Morrisonin merkitys koko rockin kaanonille, The Doorsille ja jälkipolville on ollut mittaamattoman suuri ja noiden spekulointien sijaan on hyvä korostaa sitä, mitä hän sai aikaan yhdessä muun yhtyeen kanssa.

Tänään L.A Woman soi lujaa!
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV, Artun pumppu
Silloin kun puhelimiin alkoi saamaan oikeita biisejä soittoääneksi, ensimmäinen valintani oli "Riders on the storm". Todella huonoksi soittoääneksihän se osottautui, mutta upea biisi.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutama kuukausi sitten luin Morrison elämän kerran. Nyt on menossa Krieger muistelmat. On mielestäni hyvä kirja vaikka välillä hypitään ajassa eteen ja taakse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös