Teuvo Teräväinen NHL:ssä

  • 265 948
  • 534

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tästä miehestä tullaan vielä kuulemaan niin NHL:ssä kuin maajoukkueessakin.

Saattaa olla, että Teuvo ei vain tule kovin usein olemaan maajoukkueen käytettävissä. Chicagossa tulee kuitenkin edelleen säilymään nyt viisi kertaa konferenssifinaaleissa seitsemän vuoden sisään pelannut runko.

Upeat pleijarit Teuvo pelasi. Oli finaaleissa useampikin paikka tehdä enemmänkin maaleja, kun oli yksinläpi, tyhjää maalia ja vikassa pelissäkin Bishopin huippupelastus esti Teuvoa tekemästä voittomaalia ratkaisevassa finaalissa. Erityisen hienoa, että sai nyt vastuuta myös ylivoimalla. Eiköhän Teuvo pelaa ensi kaudella jo ihan vakituisesti kakkosylivoimaa ja sitä kautta myös pisteitä tullee runkosarjassakin ihan eri tavalla. Kesä näyttää, hankitaanko Chicagoon vielä kakkossentteriksi joku vai luotetaanko siihen, että Teuvo olisi jo valmis pelaamaan keskellä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itse ihan Blackhawksin ja Teuvon itsensä kannalta toivon, että Blackhawks hankkii neljä petevää sentteri vaihtoehtoa Teuvon lisäksi. Sentterin maailma on kuitenkin nuorelle fyysisesti heikolle pelaajalle, ehkä turhan kova paikka, jos se on pakko ottaa haltuun.

kyllä se siitä lähtee, ja varsinkin yv-pelaajana tulee ensi kaudella valtava kehitys. Pienin askelin eteenpäin, kun lahjakkuus on tuota luokkaa, niin se tulos tulee enemmin tai myöhemmin.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Enpä tiedä, eräiden kirjoittajien mukaan Teräväisen olisi pitänyt viettää koko kausi AHL:ssä, mutta menipä mokoma sitten NHL:n playoffeihin ja lopulta sitten kannuhommat finaaleiden tehokkaimpana pelaajana. 20-vuotiaana.

Jonkinlaisena Teuvo-fanina olen itseäni pitänyt siitä lähtien, kun veti ensimmäiset kaarrokset Jokereiden edustuksessa Tikkurilassa 2011. Jo silloin näki, että kyseessä on kovempi talentti, kuin edellisellä kaudella 54 pistettä tehnyt Pulkkinen. Toivottavasti saa hyvän ehjän kesän alle ja syksyllä sitten isompaan rooliin takaisin Chicagoon.

Huikea äijä.
 

Baldrick

Jäsen
Itsekin olen sitä mieltä, että eiköhän se olisi parempi pitää kauden tai kaksi Teuvoa laidassa, jotta saa rauhassa kehittää fysiikkaansa ja opetella parempaan puolustuspelaamiseen menettämättä liikaa sieltä, missä hänen lahjansa ovat eli hyökkäyspäässä. Voihan tuota pre-seasoneilla aina kokeilla, että miten sujuu, mutta ehkäpä parempi olla kuitenkaan kiirehtimättä Teuvon kanssa.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tietysti ideaalimaailmassa ensi kaudella Blackhawksissa luistelisi myös Toews-Richards-Vermette-Krüger -tasoinen sentterinelikko, jolloin Teuvoa ja Shawta voitaisiin peluutta laidalla. Realiteetti (lue: palkkakatto) on kuitenkin se, että on käytännössä varmaa, ettei näin tule tapahtumaan. Richards ja Vermette ovat vapaita agentteja ja tulevat saamaan markkinoilta huomattavasti enemmän, mitä Blackhawks pystyy heille maksamaan ja Krüger taas on rajoitettu vapaa agentti, joka ansaitsee palkankorotuksen ja hänenkään jatko haukkanutussa ei ole kirkossa kuulutettu. Pahimmassa tapauksessa kauteen lähdetään Toews-Teuvo/Shaw-Teuvo/Shaw-Krüger (tai vastaava) sentterinelikolla. Q:lla on fetissi peluutta Shawta keskellä ja jossain vaiheessa Shaw pelasi jopa kakkossentterinä, joten tuolla tapaa Teuvolle saadaan kyllä pehmeämpi lasku sentteripelaamisen opetteluun kolmossentterinä. Aina voi toki toivoa, että Bowman kaivaa taas kanin hatusta (tällä kaudella Richards 2m$ caphitillä) ja saa hankittua jonkun veteraanisentterin halvalla, jolloin Teuvo voisi pelata ensi kaudenkin laidalla.
 

Baldrick

Jäsen
Tuskin kukaan odottaakaan, että samanlainen sentterinelikko olisi ensi kaudella käytettävissä, mutta kyllähän tuohon kakkosen keskelle varmasti löytyisi varaa hankkia sellainen 3-3,5 miljoonan sentteri. Silloin nelikko olisi jo Toews - X - Shaw - Krüger. Tuolloin TOP4:ssä laiturit voisivat olla Hossa, Kane, Saad, Teuvo, sillä varauksella, että Saadille tosiaan siunaantuu sopivan hintainen jatkosoppari.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Olen samaa mieltä, että Teuvon kehityksen kannalta olisi parasta vielä ainakin seuraavan kauden pelaaminen laidalla. Spekulointi ja keskustelu Blackhawksin ensi kauden kokoonpanosta, siirroista ja treideistä kuuluisi ensi kauden kausiketjuun. Sen avaamista odotellessa :)
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tuskin kukaan odottaakaan, että samanlainen sentterinelikko olisi ensi kaudella käytettävissä, mutta kyllähän tuohon kakkosen keskelle varmasti löytyisi varaa hankkia sellainen 3-3,5 miljoonan sentteri. Silloin nelikko olisi jo Toews - X - Shaw - Krüger. Tuolloin TOP4:ssä laiturit voisivat olla Hossa, Kane, Saad, Teuvo, sillä varauksella, että Saadille tosiaan siunaantuu sopivan hintainen jatkosoppari.

Tuohon X:n paikalle, jos vaikka Richards innostuisi jatkamaan jollain tämänvuotisen sopparin tyylisellä ratkaisulla. Ei välttämättä mene enää toista vuotta 1 miljoonalla, mutta esim. 2 miljoonaa ja 1 vuosi voisi toteutua. Mies kuitenkin taisi tykätä Chicagosta. Rooli olisi mitä sopivin ja joukkue voittava. Ajatuksia?
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Minulle ykkös prioriteetti on, että Shaw jatkaisi laidassa. Toinen on sitten, että Teuvo jatkaisi laidassa. Shaw on niin tuhottoman paljon parempi pelaaja laidassa, ja häntä on senterinä peluutettu jo niin paljon, että tuskin tuo muuttuu mihinkään. Teuvo taas on luontaisesti aivan puhdas sentteri, joka kyllä osaa pelata kumpaakin laitaa tai vaikka pakkia jos semoiseksi pistetään. Ainoa kysymys on, että olisi järkevämpää olla pakottamatta häntä mihinkään.

Richardsin jatko jollain samanlaisella 2 miljoonan lapulla saattaisi olla ratkaisu. Denault siihen sitten 3/4 sentteriksi ei välttämättä olisi paha ollenkaan. Chicagolla kun on kasvamassa ihan hyviä vaihtoehtoja Rockfordissa 3-4 kenttään.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tietysti ideaalimaailmassa ensi kaudella Blackhawksissa luistelisi myös Toews-Richards-Vermette-Krüger -tasoinen sentterinelikko, jolloin Teuvoa ja Shawta voitaisiin peluutta laidalla. Realiteetti (lue: palkkakatto) on kuitenkin se, että on käytännössä varmaa, ettei näin tule tapahtumaan.

Toisaalta Blackhawksilla ei ollut noin kovaa sentterinelikkoa tähän päättyneeseen kauteen lähdettäessäkään, vaan Vermette tuli vasta siirtotakarajalla rentalina ja erityisesti Kanen loukkaantumisen mahdollistamana. Lisäksi syksyllä Richardsin peli oli pitkään hakemista ja hän pelasi useita pelejä kolmossentterinä edeltäneen kauden Rangersin tavoin.

Nykyisessä palkkakattotilanteessa en olisi yllättynyt, vaikka seuraava kausi alkaisi Teuvolta kakkossentterinä. Onhan Bowmanilla kuitenkin runkosarjassa viisi kuukautta tehdä liikkeitä, jos kakkossentterin saappaat osoittautuvat nuorukaiselle vielä liian suureksi, kuten Marcus Krügerille kaudella 2011-2012. Ei olisi ensimmäinen kausi Blackhawksille ilman kakkossentteriä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
@lunde näinhän se juuri oli. Noin kovaa sentterinelikkoa kuin pyttyä nosteltaessa oli, ei ole Blackhawksissa ollut piiiitkään aikaan. Teuvostahan on nimenomaan odotettu vapahtajaa tuohon krooniseen kakkossentteripulaan. Täytyy kuitenkin kärsivällisesti odotella, mitä siirtoja ja sopimuksia kesän aikana tehdään, jotta pystyy yhtään spekuloimaan, mikä Teuvon rooli ensi kaudella on. Riippumatta kesän tapahtumista pidän pomminvarmana, että Teuvo on ainakin top 9:ssä kehissä, kun kiekko tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa putoaa jäähän.

Teuvo on vielä nuori ja Bowmanin suulla ainakin on toisteltu kyllästymiseen asti, että Teuvoa ei haluta laittaa liian nopeasti liian kovaan paikkaan. Se on sitten hyvä kysymys, riittivätkö pleijarinäytöt osoittamaan organisaatiolle, että Teuvo ansaitsisi top 6 rosteripaikan. Vaikka kovia pelejä pleijarit olivatkin, niin eihän tuota Chicagon kolmoskenttää vastaan match upit olleet lähellekään niin kovia kuin mitä sitten top 6:ssa tulisi vastaan lähes joka ilta. Puhumattakaan, että sentteröisi Kanea, joka ei sieltä maailman helpoimmasta päästä puolustussuuntaan nuorelle sentterille olisi. Uskon, että laidassa Teuvo menisin helposti top 6:ssa ilman sen kummempia ongelmia.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Nostetaas Teukankin ketjua ylös. Viimeiseen 6 peliin tällä hetkellä meneillään oleva matsi mukaan lukien 5+7=12 ja koko kauden mittakaavassakin Teräväinen on jo piste per peli tahdissa. Monenhan mielestä Teukka oli jo menetetty lupaus mutta niin vain nyt näyttää siltä että Teräväinen on viimein tekemässä läpimurtoaan NHL:n eliittiin. Aho-Staal-Teräväinen ketju on varmasti koko kuluneen viikon kuumimpia ketjukoostumuksia ja kolmikon pelaamista on ollut viime aikoina hieno seurata. Way to go Teuvo!
 
Viimeksi muokattu:

RiverDog

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nyt pelaa Teukka sellaista jaksoa, että oksat pois. Tämän suo Teuvolle ja toivon, että tapahtuu se läpilyönti kovimpaan kärkeen. Nyt vaan tasaisuutta niin aletaan keikkumaan pistepörssin kärkisijoilla. Onhan tää niin upetaa, kun kaksi suomalaista TAITOPELAAJAA dominoi liigaa ja vielä samassa ketjussa.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Saletisti valitaan viikon ykköstähdeksi. Loistavasti on Teräväisellä lähtenyt hommat
toimimaan alun kangertelun jälkeen. Edelliseen viiteen otteluun 5+5=10!
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Niin, tai tarkasti ottaen vielä viimeiseen neljään otteluun ja viime viikkoon nuo 5+5, ykköstähtihän hän on. Hienoa Teuvo!
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Teuvo aika lähellä valintaa koko viikon ykköstähdeksi. Jokahan Teuvon dissaajat on aloittaneet hattujen syömisen.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokahan Teuvon dissaajat on aloittaneet hattujen syömisen.
Itse aloitan hattuni syömisen sitten kun Teuvo painaa kokonaisen kauden NHL:ssä hyvällä tasolla. Kaveri on jokerifaneille ja muille uraa seuranneille aiheuttanut niin paljon lupauksia ja niitä seuranneita pettymyksiä. Toivottavasti nyt on tajunnut vihdoin mitä ykköskaliiberin hyökkääjältä vaaditaan huipputasolla.

On ollut kyllä mielestäni hyvä siirto Hurricanesiin. Herätteli Teuvoa vähän siitä superstara-illuusiostaan ja pisti käytännössä suoraan isolle vastuulle, eikä Kanen ja Toewsin taakse kurkistelemaan. Toivottavasti taso pysyy!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jotenkin Teuvo on unohtunut aivan täysin, vaikka mulla on satkun betsi tällä palstalla siitä tekeekö Filip enemmän pisteitä kuin Teuvo. Mulla on siis Filip, tietysti.

On hieno nähdä, että tämä Jätkäsaaresta asunnon ostanut nuori laiheliini on alkanut lunastamaan potentiaaliaan. Toivottavasti kausi jatkuu samoissa merkeissä ja ymmärtää sen, ettei mikään tule helpolla eikä kannata tyytyä siihen meh-tasoon. Potentiaalia on aina ollut ja tämä nykyinen tyyli pelata jääkiekkoa sopii Teräväiselle myös hyvin, kun ei joudu aivan samalla tavalla kamppailemaan fyysisesti kuin pari kautta takaperin.

Odotellaan kuitenkin sinne ens vuoden alkuun kuitenkin ennen sitä "hattujen syömistä".

Hyvä Teuvo!
 
Itse aloitan hattuni syömisen sitten kun Teuvo painaa kokonaisen kauden NHL:ssä hyvällä tasolla. Kaveri on jokerifaneille ja muille uraa seuranneille aiheuttanut niin paljon lupauksia ja niitä seuranneita pettymyksiä. Toivottavasti nyt on tajunnut vihdoin mitä ykköskaliiberin hyökkääjältä vaaditaan huipputasolla.

Olen kanssasi samaa mieltä siitä että vielä Teräväinen ei ole onnistunut todistamaan että pystyy pelaamaan vakuuttavalla tasolla kokonaisen kauden. Ja varmasti hyötyy siitä ettei ole enää Chicagon kirkkaissa valoissa valtavien paineiden alla.

Tartun tässä kommenttiin ”toivottavasti nyt on tajunnut vihdoin mitä ykköskaliiberin hyökkääjältä vaaditaan huipputasolla”. Tuostahan on puhuttu aiemmin että Teuvo on laiska eikä ole käynyt tarpeeksi salilla ennen kautta tjsp. Oliko Timonen joka oli tästä jotain julkisesti kuitannut? Täällä ovat monet puhuneet siitä että Laine on tehnyt virheen kun on keskittynyt liikaa lihasmassan kasvattamiseen... Ovat tietysti täysin erilaisia pelaajia mutta väittäisin että Teuvon kaltainen pelaaja ei välttämättä hyötyisi siitä että hankkii 10kg lihasmassaa lisää. Nyky-NHL:ssä pienet taitopelaajat kuten Gaudreau pärjäävät nopeutensa ja peliälynsä avulla. Ehkä Teuvon tarvittava kasvu onkin tapahtunut mentaalipuolella?
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Samoilla linjoilla @KupittaanVelho n kanssa. Teuvohan on aina ollut talentti ja taitava kuin mikä. Harjoittelu ei ilmeisesti ole kuitenkaan ollut se mieleisin homma, mutta jotain on alkanut tapahtua kun tulosta tulee. Toki tähän varmasti vaikuttaa myös se, että saa pelata isommassa roolissa ja pienemmässä valokeilassa Carolinassa.

Ison roolin antaisin myös sille, kun peli muokkautunut viime aikoina NHL.ssä siihen, että pienet nopeat väkkärät pärjää. Uskoisin tämän olleen hyväksi myös Teuvolle, koska mikään voimakkain hän ei ole eikä tule ikinä olemaan. Nyt pääsee loistamaan omalla oivaltavuudellaan ja siinä on kyllä kaksi oikein pihapelien pikkunättiä pelaavan ajatukset osunut yhteen ja tulos sen näköistä. Nautinto katsoa.

Ihan offtopiccina täytyy nostaa heidän kentän ulkopuolinen kemia. Muun muassa NHL WHAM-sarjasta tullut huomattua, että jätkillä synkkaa ja pientä huulta ja hyvää vittuilua lentää koko ajan puolin jos toisin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Onko numerolla 18 varatulta pelaajalta muka ollut edes realistista odottaa kauheasti tämän nopeampaa urakehitystä? Aika tasaisestihan Teräväisen piste- ja pelimäärät ovat kehittyneet Pohjois-Amerikan vuosina ja kausi kaudelta on menty eteenpäin.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
...Tartun tässä kommenttiin ”toivottavasti nyt on tajunnut vihdoin mitä ykköskaliiberin hyökkääjältä vaaditaan huipputasolla”. Tuostahan on puhuttu aiemmin että Teuvo on laiska eikä ole käynyt tarpeeksi salilla ennen kautta tjsp. Oliko Timonen joka oli tästä jotain julkisesti kuitannut? Täällä ovat monet puhuneet siitä että Laine on tehnyt virheen kun on keskittynyt liikaa lihasmassan kasvattamiseen... Ovat tietysti täysin erilaisia pelaajia mutta väittäisin että Teuvon kaltainen pelaaja ei välttämättä hyötyisi siitä että hankkii 10kg lihasmassaa lisää...

Eihän tämän - käsittääkseni - tarvitse olla joko-tai vastakkainasettelu? Ainakin jo takavuosina puhuttiin, että voimaa/massaa kannattaisi rakentaa maltilla. Ei siis "kymmentä kiloa kesässä" vaan pikemminkin se kymmenen kiloa parin - kolmen vuoden aikana, jolloin muut ominaisuudet eivät kärsi.

Tulevat kuukaudet näyttää, kuinka suuri virhe loppujen lopuksi Laineen kohdalla tehtiin, vai tehtiinkö ollenkaan virhettä punttikesään satsatessa? Nuorelle kaverille miehistymistä tapahtuu ihan luonnostaankin tuon ikäisenä.

En myöskään osta ajatusta siitä, että Teräväisen uran pelastus oli päästä pois Chicagosta. Olisi se sieltäkin ponnistanut tasolleen, muttei ilmeisesti siinä ajassa mitä seurassa toivottiin. Myös muita kehityspalasia oli tarjolla ja ehkä siellä myös epäiltiin henkisen kantin pehmeyden vuoksi, joka kenties nähtiin jarruna seuraavan stepin ottamiselle? Minä olin jo siirron tapahtuessa sitä mieltä (voi tarkistaa), että kyllä Teräväisestä pelimies kuoriutuu ja luottoa olisi kannattanut antaa hiukan pidempään.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Minäkin olen ollut väärässä Teuvon suhteen. Olen mielessäni kuvitellut hänet aivan maksimissaan tuollaiseksi 50 pisteen mieheksi, ja että vähän liian ruipelo tulisi aina olemaan. Nykyisin kuitenkin "ihannepelaaja" NHL:ssä ei olekaan sellainen 110kg/195cm mörssäri, jota se ehkä joskus oli. Pääsee teuvon ja Ahon kaltaiset taiturit enemmän loistamaan ja pelaamaan vahvuuksillaan. Tämä tulee keskimääräisesti hieman hyödyttämään suomalaisia, suomalaiset perinteisesti kun ei ole ollut näitä mörssärityyppejä.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Minä olen ajatellut Teräväisen upsiden olevan uransa prime-vuosina sellainen 60, parhaimpina kausina jopa lähemmäs 70, pisteen mies. Ja tähän vielä lisättynä sellainen mutu, että Teräväinen tulee läpi uransa tekemään pisteet enemmän ryppäissä, eli loistavien otteiden joukkoon mahtuu hiukan hiljaisempiakin jaksoja.... sellainen upgrade Jussi Jokiseen. Voin toki - edelleen - olla asiassa täysin väärässä.
 

KimpisenKaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Jokerit
Täytyy vielä yhtyä tuohon Blast 'em Santan kommenttiin tosta varausnumerosta. Oli pakko käydä tarkistamassa vielä aiempien vuosien n.18 varattuja pelaajien statseja ja lista näyttää tältä: (ottelut on NHL puolella)
2012: Teuvo Teräväinen,H 215GP 40+65=105p
2011:Mark McNeil,H 2GP 0+0=0p
2010:Austin Watson,H 159GP 10+20=30p
2009:Louis Leblanc,H 50GP 5+5=10p
2008:Chet Pickard,MV ei peliäkään NHL:ssä
2007:Ian Cole,P 357GP 16+64=80p
En vertailuun ottanut pelimäärien takia nuorempia mukaan ja vaikka kyseessä onkin vain eyetestin peruusteella tehty lista,jota on turha ottaa liian tosissaan niin verrattuna muihin ihan tyydyttävästi TT on esiintynyt.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös