Tero Lehterä – SaiPan uusi päävalmentaja

  • 174 756
  • 643

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
--Itse olen kuullut ex-pelaajalta kuinka tarinat on ollut rivienvälistä kettuilua ja isällistä narsismia. Ja toisen painamista alas. Riittämättömyyden tunnetta yms. -- Joten jos jostain pitäis Teron ottaa mallia niin on Jalonen. Voi olla uskottava ja vahva, mutta silti nöyrä ja realisti.

Ensimmäisen pätkän perusteella ei pahaa tekisi myöskään lukaista esimerkiksi Erkan kirjaa, jossa urheilijan kunnioittavaa käsittelyä ja henkisten voimavarojen valjastamista painotetaan lähes joka toisessa kappaleessa.

Hyvin kyllä kiteytit tätä asiaa! Vahvistaa myös tuota omaa kuvaani Lehterästä, joka on sinänsä ihan positiivinen, mutta vähän tosiaan työkalujen, toimintapojen ja taktisten juttujen kanssa "hukassa" ja epäsynkassa, vaikka palaset itsessään olisikin ihan hyviä.

Toivottavasti tämä SaiPa-episodi on Lehterälle opettava kokemus, päättyi se sitten nyt tai myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lehterä teki lähtönsä niin hyvin kuin ikinä pystyi.

Nyt on hyvä ja vapautunut fiilis kun ei tarvitse enää mollata SaiPan päävalmentajaa ja voi suunnata katseen tulevaisuuteen. Ollako jotain parempaa siellä? Ihan sama, mutta sinne on mentävä.
Olen jäsen @redpecka kanssa samaa mieltä tästä asiasta. Aika tuppaa kulkemaan eteenpäin, joten wanhojen märehtiminen (muuten kuin oppimismielessä) on enimmäkseen turhaa.

Meillä on nyt riesanamme (1) globaali pandemia, (2) idoottimaiset kunnallispoliitikot, ja (3) joukkue sarjataulukossa sijalla 15. Korona kiusaa kaikkia muitakin, ja kunnallispoliitikan kanssa meidän on vain opittava elämään. "Jääkiekkoilullisen kriisin" selvittäminen taas on Liiga-joukkueissa ihan normaalia työtä. Koska kaikki Liiga-joukkueet ajautuvat ajoittain kriisiin. Silloin pelaajien, valmennuksen ja muun johdon tekemisistä ja tekemättä jättämisistä keskustellaan ns. CAPS LOCKit päällä. Ja lopulta valmentaja saa kenkää.

Tertsi päätti esityksensä Winston Churchilliin, ja samasta osoitteesta voi kaivaa inspiraatiota myös uuden SaiPan rakentamiseen. Nämäkin kriisit myö selvitetään, ja sitten tuhkasta nousee entistä vahvempi, yhtenäisempi ja keltamustempi SaiPa.
 

Liitteet

  • Good_crisis.PNG
    Good_crisis.PNG
    476,9 KB · kertaa luettu: 256

Reinhart

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tuossa Teron puheessa oli esissä kyllä se fakta, että nykyisessä joukkueessa on myös aika kokematonta kaartia. Kuitenkin nämä nuoret ovat pelanneet kokonaisuutena hyvin ja yritteliäästi ja ei heiltä oikein voi suurempia ihmetekoja odottaa ja Tero mainitsi nimeltä Petmanin, Loimarannan ja osin myös Virtanen kuuluu tähän sarjaan. Joukkuueesta puuttuu sellainen fyysinen vääntövoima ja osin taito ratkaista kun se paikka tulee. Tämä on myös koko valmennusryhmän, utjn ja viime kädessä päävalmentajan vastuulla. Muualla on panostettu todella paljon fysiikkaan ja tuohon pelikirjaan ja sen variaatiohin ja siksi peli näyttää paremmalta. Toinen puoli on tietysti pelaajat, joista tällä kaudella kovin moni ei ole osoittanut kehitystä ainakaan vielä ja osalla on mennyt jopa huonommin. Muut liigajoukkueet ovat saaneet näitä kovia NHL/AHL lainoja useampiakin mutta SaiPassa näitä ei liiemmin näy eli sitä vetovoimaa ei ole joukkueessa ja paikkakunnassa. Tästä muodostuu sitten se kokonaisuus, että rämmitään tuolla jumbona. Tilanne kannattaa nyt hyödyntää ja laittaa urheilullisuus, pelaajat ja toimintavat kuntoon. On paljon helpompi myös toimiston tehdä tulosta kun tulee edes kohtuullista tulosta kentällä. Tuosta sitten pitäisi alkaa kerätä niitä varoja, että voidaan jopa investoida uuteen halliin ja kasvuun muutaman vuoden kuluessa.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Lehterältä hieno puhe. Sympaattinen kaveri ja hyvä puhumaan, valitettavasti valmentajan pukilla se ei aina riitä. Jokatapauksessa hieno mies.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tero on todellinen kiekkomies, se on paistanut kasvoilta aina, niin tässäkin puheenvuorossa. Arvostan suuresti miehen panosta suomalaisen jääkiekon eteen, mutta kyllä nyt taitaa olla aika jättää Lappeenranta taakse. Mies selkeästi ottaa älytöntä stressiä työstään ja kaiken todella henkilökohtaisesti. Mies on Lappeenrannan vuosien aikana vanhentunut kaksikymmentä vuotta.. Stressin valtaisa määrä oikein huokuu ulospäin.

Toivon Terolle kaikkea hyvää myös tästä edespäin, hieno mies kertakaikkiaan.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Pakko vielä mölähtää näistä 20 pisteen ylittäneistä hyökkääjistä.

Nykytilanne on täysin normaali SaiPalle. Monilla kausilla, esimerkiksi (kontekstissaan suht menestyksekkäillä) 05-06 tai 12-13 se ennestään 20 pistettä ylittäneiden hyökkääjien määrä on ollut sama kuin nyt, eli viisi (5) kappaletta, joista tuolloin huomattava osa oli juuri ja juuri tämän rajan ylittäneitä. Tämän kauden ennestään yli 20 pisteen miehet ovat keskimäärin selkeästi kovemman tason kavereita, kuin nyt vaikkapa noilla esimerkkikausilla. Ja aivan varmasti on paskempiakin esimerkkejä tarjolla.

Kiva puhe, mutta edelleenkin on vaikea arvostaa sitä, että Lehterä yrittää häivyttää sitä suunnilleen Ikean tontin laajuista vajettaan valmennustaidoissa tällaisten todella höttöisten narratiivien taakse. Loppuun asti mentiin samaa rataa puheitten kanssa, eli (kärjistäen) joka toisessa puheenvuorossa heitetään materiaali bussin alle ja joka toisessa otetaan niin saatanasti vastuuta.
 
Viimeksi muokattu:

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Suomalaisen jääkiekkoilun outo lintu. Kyllä on vuosien varrella saanut parikin kertaa nauraa Tertsin verbaalisesti värikkäille ulosanneille, niin kiekkostudioissa, kuin valmennushommissakin. Tehnyt kieltämättä paljon hyvää Suomi-kiekon eteen, varsinkin Espoon aikoinaan ja on myös lahjakas verbaalisesti. Mutta kyllä tuo viime kevään keissi näin omalta osaltani laski aika paljon arvostusta kyseistä kaveria kohtaan.

Eli puhun nyt tästä tehtävänanto jutusta, jossa SaiPan pelaajien piti nimetä joukkueen ydinpelaajat, syövät etc. (Vai oliko virallinen termi "myrkyttäjät"?). Sitten kun joukkueen kapteenisto repi laput ja message valmennukseen päin oli vahva, että tällainen ei käy päinsä, niin Lehterä pelkurimaisesti ja raukkamaisesti kiertää vastuunsa. Totesi, että oli apuvalmentajan idea ja, että "Hän ei sitä teettänyt". Lehterä on kuitenkin joukkueen päävalmentaja ja myönsi antaneensa hyväksynnän tälle kyselylle, vaikka omien sanojensa mukaan ei ollut kyseisiä kysymyksiä edes nähnyt. Täysin oksettavaa vastuunpakoilua, -kiertelyä ja -siirtelyä. Ihan sama, vaikka ei olisi omin käsin kyseistä paperia raapustanut, niin oli kuitenkin antanut sille hyväksynnän. Ja sitten kun paska osuu tuulettimeen ja tehtävä ei olekaan pelaajien mieleen, selitellään raukkamaisesti, että "Minähän en sitä tehnyt".

Päävalmentaja on loppupeleissä se, joka kantaa vastuun suoraselkäisesti eikä yritä kierrellä ja kaarrella sanomalla, että apuvalkut oli asialla, "Minä se vaan vierestä katsoin ja olin hiljainen hyväksyjä". Olisi voinut sanoa, että "Joo tällainen kysely laadittiin valmennuksen kesken, tarkoitus oli se ja se, mutta ei ollut pelaajien mieleen ja minä kannan vastuun pääkäskijänä". Ei olisi edes tarvinnut sanoa, että minä itse tein, vaan, että "yhdessä muun valmennuksen kanssa". Sen sijaan sysäsi syyn yksin apuvalkkujen niskaan. Täysin oksettavaa ja selkärangatonta toimintaa.

Ja nyt kun olen sanottavani sanonut, niin todetaan vielä sen verran, että minulla ei välttämättä ole tästä keissistä kaikki faktat ja detaljit tiedossa. Joten jos täällä on henkilöitä, joilla nämä faktat ovat paremmin hallussa, niin otetaan tieto vastaan ja pistetään faktat kuntoon, jos ne minulla eivät tuon jutun perusteella kunnossa olleet.

PS. Myönnän, että aika kova tuomio yhden keissin perusteella, mutta pakko oli vaan sanoa mielipiede tuosta jutusta.

Edit. Toivottavasti Lehterälle, kuitenkin löytyy, jokin tontti tulevaisuudessa. Valmennushommat Liiga-joukkueen peräsimessä näyttävät valittettavasti tällä hetkellä liian isolta palalta kakkua. Ehkä studio hommat tai junnujen valmentaminen, missä ei tarvitse hallita ihan niitä pelin taktisimpia osa-alueita ja pikku nyansseja, olisi sopiva paikka?

Edit2: Typot
 
Viimeksi muokattu:

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Jotenkin sain tulkittua tuon Lehterän lehdistötilaisuudessa antaman kryptisen viestin jäähyväisiksi.

Olettamuksella että hän tietää asemansa ja kohtalonsa tässä tilanteessa, harvemmin valkut lukevat viestejä paperista lehdistön prässissä.

Enpä olisi kaiken jälkeen edes ihmetellyt, vaikka Lehterä olisi tuon Churchill siteerauksen jälkeen pomputellut bassokitaralla Iron Maidenin Ace's High biisin malliksi läpi.

On hän kyllä senverran veikeä kaveri.

Toivon Terolle kaikkea hyvää jatkossa, vähän liian fiksu (ja kansainvälinenkin) kaveri näin pienelle paikkakunnalle.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jotenkin sain tulkittua tuon Lehterän lehdistötilaisuudessa antaman kryptisen viestin jäähyväisiksi.

Olettamuksella että hän tietää asemansa ja kohtalonsa tässä tilanteessa, harvemmin valkut lukevat viestejä paperista lehdistön prässissä.

Enpä olisi kaiken jälkeen edes ihmetellyt, vaikka Lehterä olisi tuon Churchill siteerauksen jälkeen pomputellut bassokitaralla Iron Maidenin Ace's High biisin malliksi läpi.

On hän kyllä senverran veikeä kaveri.

Toivon Terolle kaikkea hyvää jatkossa, vähän liian fiksu (ja kansainvälinenkin) kaveri näin pienelle paikkakunnalle.
Ei ole yhtään liian fiksu eikä kansainvälinen pieneen kaupunkiin. Ei ole mikään synti olla pieni. Ei ole myöskään mikään synti olla suuri. Eikä ole mikään synti olla keskikokoinen.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kenellehän tuo lopun ”haistakaa v***u” merkki oli tarkoitettu? Seuran johdolle, pelaajille, kaupungin isille, kotona oleville katsojille, vai peräti räksyttäville SaiPa osion jatkislaisille?
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kenellehän tuo lopun ”haistakaa v***u” merkki oli tarkoitettu? Seuran johdolle, pelaajille, kaupungin isille, kotona oleville katsojille, vai peräti räksyttäville SaiPa osion jatkislaisille?
Kyllä se ilman muuta oli meille jatkislaisille. Teron ei pidä mennä keittiöön jos ei kestä kuumuutta. Häpeällistä käytöstä häneltä. Kuvottavaa sanon minä. Jos Tero olisi saanut SaiPan pelaamaan hyvin niin hän olisi kiitelty ja ylistetty mies.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kenellehän tuo lopun ”haistakaa v***u” merkki oli tarkoitettu? Seuran johdolle, pelaajille, kaupungin isille, kotona oleville katsojille, vai peräti räksyttäville SaiPa osion jatkislaisille?
En edes huomannut, enkä tiennyt koko merkityksestä... Mutta oli tuo niin harkitusti tehty, että totta kai tarkoituksellinen. Täytyy ottaa omaa analyysia takaisin: ei sitten ollutkaan niin tyylikäs testamentti kuin alkuun ajattelin,
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
On tää meiän Tertsi kyllä aika epeli mitä viestintään tulee. Helkkarin vaikea hänen tarkoitusperiä on kyllä ymmärtää. Isolle yleisölle tämä testamentti varmasti jätti positiivisen kuvan, mutta sitten tällainen selkeä piiloviesti pistääkin miettimään mitä nyt oikeasti tarkoitettiin sanoilla. Mikä oli oikeasti rehellistä ja mikä julkisuuskuvan kiillotusta? Voiton merkki ja heti perään haistakaa vittu. Ei voinut olla vahinko maailmanmieheltä. Oliko hän se "voittaja" ja muut väärässä?
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Ja ei kun kurinpitotoimet käyntiin, tai vähintään tutkinta siitä oliko kyseessä säädytön ele Liiga-ottelun lehdistötilaisuudessa.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Ettei nyt mopo karkaisi liiaksi käsistä, niin ei mielestäni ole mitenkään selvää että siellä olisi mitään haistattelua tehty. Viesti oli erittäin hyvä ja asiallinen.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Ettei nyt mopo karkaisi liiaksi käsistä, niin ei mielestäni ole mitenkään selvää että siellä olisi mitään haistattelua tehty. Viesti oli erittäin hyvä ja asiallinen.
Tero kuitenkin itse alleviivaa miten on nähnyt maailmaa ja viittaa Churchilliin puheessaan, jonka jälkeen näyttää voiton merkkiä kädellään ja kääntää käden korostetusti toisinpäin. Tämä merkki on aika monessa muussa maassa verrattavissa keskarin näyttämiseen, etenkin siellä Churchillin Briteissä...
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Pitihän se tämäkin saada taas käännettya Teroa vastaan. En tiedä vaikka tuossa olisikin joku tarkoitus näyttää keskisormea koko SaiPa yhteisöä kohtaan, niin aika tyylikkäästi hän sen teki. Tässä on nyt joka suunnasta tullut aika hurjasti tältä "SaiPa yhteisöltä" kirjaimellisesti aivan suoraa kuittia häntä kohtaan ja aivan jokainen asia on ollut Teron syy. Ymmärrettävää jos hänkin haluaa hieman kuittailla, ja kun tekee sen vielä näinkin tyylikkäästi, arvostan.

Mielestäni Terolla on ihan aihettakin kuittailla, muute ollaan niin "aina tukena" mutta kun on vaikeaa niin koko seura hylätään. Ja kaikesta vielä syytetään miestä joka ei mielestäni ole edes syyllinen tähän SaiPan tämänhetkiseen tilaan. Kaikki näkevät, että ei riitä vielä päävalmentajaksi, mutta suurempi kysymys onkin että miksi hän on SaiPan päävalmentaja? Kyllä minäkin tuolla valmentaisin, jos seurajohto minut siihen palkkaisi, eikä tajuaisi potkia pihalle. Palkka juoksee.

En tiedä mistä tämä tälläinen näin hurja Lehterän vihaaminen on oikein tullut, kaikesta näkee että hän on yrittänyt. Mies on vanhentunut neljän vuoden aikana 50-vuotta. Enemmän syyttävällä sormella tulisi osoitella toimiston suuntaan, en tiedä miksi ensimmäistä kertaa päävalmentajana oleva henkilö kävelisi itse toimistolle sanomaan, että kun mulla ei oikein riitä. Kyllä se on johtoportaan tehtävä siitä ilmoittaa.

Eiköhän hän ole itse jo valmis ja tietyllä tapaa halukas lähtemään mutta se voipi olla, että Jussi ja muut ovat vielä eri mieltä...
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kyllä minäkin tuolla valmentaisin, jos seurajohto minut siihen palkkaisi, eikä tajuaisi potkia pihalle. Palkka juoksee.

Henkilökohtaisesti sinällään ei ole mitään Tero Lehterää vastaan, mutta tulosurheilussa ei olla "vain töissä täällä". Jos Tero ajattelisi näin, niin olisi viimeistään viime vuonna jatkosopimusta allekirjoittaessa pitänyt jättää nimi raapustamatta, jos ei kestä kritiikkiä.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä mistä tämä tälläinen näin hurja Lehterän vihaaminen on oikein tullut, kaikesta näkee että hän on yrittänyt. Mies on vanhentunut neljän vuoden aikana 50-vuotta. Enemmän syyttävällä sormella tulisi osoitella toimiston suuntaan, en tiedä miksi ensimmäistä kertaa päävalmentajana oleva henkilö kävelisi itse toimistolle sanomaan, että kun mulla ei oikein riitä. Kyllä se on johtoportaan tehtävä siitä ilmoittaa.

Miltä maistui Lehterän lasti?

Tämä on nyt kolmas kausi putkeen, kun joukkueen sisältä kuuluu juttuja Lehterästä ja kaiken lisäksi peli näyttää organisoimattomalta scheisseltä, niin ketä muuta tässä pitäisi syyttää kuin henkilöä joka on joukkueen pelaamisesta vastuussa? Ei minullakaan ole Tertsiä vastaan mitään henkilökohtaista.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En edes huomannut, enkä tiennyt koko merkityksestä... Mutta oli tuo niin harkitusti tehty, että totta kai tarkoituksellinen. Täytyy ottaa omaa analyysia takaisin: ei sitten ollutkaan niin tyylikäs testamentti kuin alkuun ajattelin,
Ei missään nimessä ollut tyylikäs. Pitää ymmärtää että Terolla on nilkin eleitä kokoelmassaan.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On tää meiän Tertsi kyllä aika epeli mitä viestintään tulee. Helkkarin vaikea hänen tarkoitusperiä on kyllä ymmärtää. Isolle yleisölle tämä testamentti varmasti jätti positiivisen kuvan, mutta sitten tällainen selkeä piiloviesti pistääkin miettimään mitä nyt oikeasti tarkoitettiin sanoilla. Mikä oli oikeasti rehellistä ja mikä julkisuuskuvan kiillotusta? Voiton merkki ja heti perään haistakaa vittu. Ei voinut olla vahinko maailmanmieheltä. Oliko hän se "voittaja" ja muut väärässä?
Hän on häviäjä ja me olemme oikeassa. En sano että hän on häviäjä elämässään kaikin puolin, mutta valmennuspesti SaiPassa oli täysi susi. Ari Santanen ja Tero Lehterä ovat ajaneet SaiPan pelin sekasorron tilaan. SaiPan hallitus, Jussi Markkanen ja Antti Tuomenoksa ovat tehneet vääriä ratkaisuja. Myös Marko Ek oli tekemässä väärää ratkaisua.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaikki tietävät voitonmerkin, mutta kun kaksi sormea kääntää toisten päin merkitys muuttuu. Eli se tarkoittaa silloin fuck you. Kyseinen merkki on peräisin Ranskan ja Englannin välisestä satavuotisesta sodasta ja tarkemmin Azincourtin taistelusta 25. lokakuuta 1415. Tässä kyseissä sodassa Englannilla oli hyviä jousimiehiä. Kun ranskalaiset saivat vangiksi englantilaisia jousimiehiä, he leikkasivat heiltä etu- ja keskisormen , jotteivat he enää koskaan voisi ampua jousipyssyllä. Tästä tuli sitten englantilaisille tapa heiluttaa etu- ja keskisormea osoittaakseen ranskalaisille, että he pystyvät käyttämään jousipyssyä.
Eiköhän Tero Lehterä fiksuna ihmisenä tiennyt tuon käsimerkin merkityksen, koska käänsi sormet tarkoituksella toisin päin. Sehän tuosta ei selvinnyt kenelle viesti oli tarkoitettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös