Telia / MTV – Liigan uusi koti

  • 3 450 038
  • 21 565

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Valitin C-Morelle luokattomista selostajista. Alla keskusteluni C-Moren asiakaspalvelun kanssa. Omat viestini boldattuna ja vastaukset kursiivilla. Ihan asiallisia vastauksia, etenkin tuo toinen vastaus oli jo selvästi harkitumpi. Toivon todella, että ensi kaudelle tulisi muutoksia. Tänään taas anteroa tarjolla illan otteluun.

"Joku raja saisi olla siinä, kuinka paljon MTV3/C-More-peräiset selostajat Antero Mertaranta ja Mika Saukkonen selostavat HIFK:n otteluita. He ovat HIFK:n tämän kauden otteluista selostaneet nyt yhteensä 22. Voisiko näitä herroja jakaa tasaisemmin muiden joukkueiden otteluihin?

Ymmärrän, että Liiga-selostajat voivat jakaa mielipiteitä. Mutta yllä mainittujen osalta en tiedä juuri ketään, joka heistä pitäisi. Etenkin Mertaranta on nykyään sietämättömän huono.

Positiivisena palautteena sanottakoon, että kaikki muut Liiga-tiiminne selostajat ovat oikein asiantuntevia ja hyviä!
"

"Kiitos viestistäsi. Jokainen selostaja sekä asiantuntijat on tarkkaan mietitty ja valittu tehtävään. Kuitenkin kaikilla heillä on erilaiset mielipiteet, erilainen tausta lajin parissa ja eri näkemys. Ikävä kuulla, ettei selostus ole ollut nyt kaikilta osin mieleesi. Palaute on meille tärkeää, jotta tiedämme minkälainen kommentointi ja asiantuntijuus kiinnostaa katsojia.

En löytänyt tunnuksellasi tilausta tänne C Moren suoratoistopalveluun. Oletkin varmaan tilannut palvelun joltain operaattorilta. Tiesithän, että useimpien operaattoreiden tilausta voi hyödyntää myös C Moren oman palvelun puolella. Löydät lisätietoa asiasta täältä blaa blaa"


"Kiitos nopeasta vastauksesta. Olisin halunnut kirjoittaa pidemmän ja perusteellisemman palautteen, mutta palautelomakkeenne merkkimäärä ei antanut myöten. Tiedän myös, ettei yksittäisen kuluttajan palaute vaikuta, mutta toki toivon, varsinkin kun tiedän samanlaista palautetta antaneita olevan paljon, palautteiden vaikuttavan ainakin ensi kauden osalta.

Selostajarinkihän on ollut aika lailla sama jo useita vuosia, toki pienin muutoksin aina silloin tällöin. Kun Liigan oikeudet siirtyivät Sanomalta Telialle, siirtyivät myös suurin osa Liigaa selostavista mukana. Joskin oletan, että suurin osa selostajista tekee työtään freelance-pohjalta. Joka tapauksessa suurimman osan sopimuksia jatkettiin.

Osasin pelätä pahinta, kun Telia osti Bonnierilta MTV:n. Tuon myötähän Liiga-tiimiin selostajiksi liittyivät myös Mika Saukkonen ja Antero Mertaranta. Ei siis suorastaan vaikuta siltä, että heidät olisi valittu tarkkaan tehtävään, vaan että heille piti saada lisää duunia. Etukäteen enemmän näistä kahdesta kavahdin Saukkosta. Kulunut kausi on kuitenkin osoittanut, että hän vielä jotenkuten menettelee. Lajiymmärrys ei selvästi ole parasta tasoa, tai ainakaan kyky pysyä nopeassa pelissä mukana. Tämä sinänsä iso puute paikkautuu aika hyvin sillä, että Saukkonen sentään kuulostaa vilpittömän innostuneelta ja lisäksi jollakin tavalla sympaattiselta.

Sen sijaan Antero Mertaranta on toivoton tapaus. Hän on kiistatta taitava verbaaliakrobaatti, joskin parhaat vuodet taitavat olla tuon osalta takana. Hän joutuu nykyään viljelemään häiritsevän paljon ää- ja öö-täytteitä pystyäkseen säilyttämään taukoamattoman puherytminsä. Pelistä hän on auttamatta pihalla. Lisäksi pakkohauskuuttaminen kyllästyttää suuresti, samoin juuttuminen kaikenlaisiin maneereihin. Kaikista pahinta on kuitenkin se, että selostaessaan Pelicansin otteluita hän ei todellakaan kykene, tai ei edes halua kyetä, peittämään Pelicans-faniuttaan. Niin, ja yksittäisenä asiana, joka olisi varmaan helppo korjata: IFK:n puolustaja Johan Motinin nimi lausutaan "mutiin" ei "muuttin"! Jotta ei menisi pelkäksi haukkumiseksi, todettakoon Mertarannan eduksi, että vaikkapa yleisurheilua hän selostaa edelleen hyvin.

Ymmärrän, että tehtäviin valittuja ihmisiä ei voi tuosta vaan heittää syrjään, mutta tasaisempaa jakamista eri otteluita selostamaan voinee hyvällä syyllä peräänkuuluttaa. Ostan palvelun Telialta, ja Telia-TV:n kautta katsoessa on mahdollista valita pelkät halliääneet selostuksen sijaan. Tuo on mainio ominaisuus, jota ei C-moren sovelluksessa ymmärtääkseni ole. Käyttäisinkin ominaisuutta yllä mainitsemieni selostajien vuorossa ollessa ehdottomasti, jos eivät hallit sattuneesta syystä olisi aution hiljaisia.

Toistan vielä lopuksi, että kaikki muut Liiga-selostajat ovat vähintäänkin kelvollisia. Sebastian Waheeb on suorastaan erinomainen, Jani Alkio oikein hyvä, samoin Toni Saukkola.
"

"Kiitos viestistä. On totta, että monet selostajat herättävät tunteita puolesta ja vastaan. Esimerkiksi juuri Mertarannalla on hyvin persoonallinen ja sangen värikäs selostustyyli. Emme voi olettaa kaikkien lämpiävän hänen tyylilleen, ja muutamat muutkin katsojat ovat kyllä antaneet vastaavaa palautetta. Toisaalta löytyy paljon myös heitä, jotka kertovat olevansa oikein tyytyväisiä Mertarannan (ja myös Saukkosen) selostukseen.

Tavoitteenamme on pitää selostukset ja asiantuntijalausunnot puolueettomina, ja on ikävä kuulla, että siinä ei nyt ole onnistuttu. Haluamme jatkuvasti kehittää niin asiantuntijatiimejämme kuin myös tuotteitamme C Moressa, ja siksi otamme mielellämme palautetta vastaan. Välitän siis palautteesi mieluusti Liigatuotannolle.

Mukava kuitenkin kuulla, että näistä muutamista pettymyksistä huolimatta olet kuitenkin ollut tyytyväinen muihin selostajiin.

Kiitos vielä kerran asiallisesta ja perustellusta palautteestasi. Toivottavasti viihdyt Liigasisältöjemme parissa jatkossakin!"

Edit. typo pois.
 
Viimeksi muokattu:

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF, sympatiapisteet Ässille
Perjantai ilta, pelataan välieriä, muttei studiota. Olkoot kuinka vappuaatto, mutta siltikin. How low can you go? Mä häpeän!
 

Venkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kieltämättä hiukan mennyt peli tunteisiin, mutta onko näitä redbull läpimurto pätkiä pakko näyttää joka erätauko? Rädyn veljeksistä päästiin niin toiset oottaa oven takana. Vois vaikka näyttää maalikoosteita yms välillä.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Eipä avaudu Samsungin älytelkkarissa CMore-sovellus. Jumittuu punaiseen ruutuun, jossa CMoren logo. Ensimmäinen kerta, kun on ongelmia! Onneksi sattui juuri tänään tulemaan myös kolmoselta tuo HIFK-TPS.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin rikkinäinen pumppu
Onko mahdollista että Alkio / Lehkonen eivät selosta Lukko - Tappara sarjaa, koska molemmat ovat "puolueellisia". Fanipojat selostaa on erittäin ikävä katsoa pelejä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mä päätin vapun kunniaksi ottaa juomapelin. Vaarallinen ja matala veto molemmat pakottavat ottamaan pitkän huikan bisseä.. Pitänee soittaa työnantajalle että tästä kännistä en selviä maanantaihin mennessä.
@Roger Moore on laatinut juomapelin, jota voi myös kokeilla. Olen tuota joskus MM-kisojen aikaan pelaillut ja itse vielä täydennellyt ja kyllä siitä hyvän kännin saa aikaan vaivattomasti. Juomapeli liitteenä.
 

Liitteet

  • 7zFkfxB.jpeg
    7zFkfxB.jpeg
    56,2 KB · kertaa luettu: 263

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
C-Moren mielestä siis heidän kolme parasta selostajaa ovat Alkio, Saukkonen ja Mertaranta. Ensimmäinen on hyvä mutta kaksi jälkimmäistä eivät enää edes pysty selostamaan peliä. Nykykiekko heille aivan liian nopeaa ja jostain syystä mitä enemmän he kiekon parissa työskentelevät, sitä enemmän he ovat pihalla koko lajista.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-P-S
Eipä avaudu Samsungin älytelkkarissa CMore-sovellus. Jumittuu punaiseen ruutuun, jossa CMoren logo. Ensimmäinen kerta, kun on ongelmia! Onneksi sattui juuri tänään tulemaan myös kolmoselta tuo HIFK-TPS.


Itsellä oli sama ongelma eilen, auttoi kun palautin kaikki tehdasasetukset televisioon, ei riittänyt edes poistaminen ja uudelleenasennus, hyvä tosiaan että tänää televisiostakin tulee, mutta sunnuntaita ja jatkoa varten voi kokeilla jos ei vieläkään toimi!
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mä tajusin tänään että toista välieräsarjaa on nyt selostanut molemmat maagikot, Saukkonen & Mertaranta. Miten voi tällaisen perseennäytön saada aikaiseksi kun kevät käy lätkän osalta kuumimmillaan ja intohimoisia jääkiekon seuraajia tulvii ainakin neljästä kaupungista.

Kun en paremmin taustoja tiedä niin pidän tätä jonkinlaisena vittuiluna joko turkulaisia tai stadilaisia kohtaan.

Lukon pelejä kommentoi Tappara-fani mutta se on aika pieni kidutus tämän rinnalla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mä tajusin tänään että toista välieräsarjaa on nyt selostanut molemmat maagikot, Saukkonen & Mertaranta.
Noh sunnuntain pelissä pääsee sitten toisenkin välieräsarjan seuraajat nauttimaan vuorostaan Mertarannan magiasta.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Saisko vaikka vitosen lisähintaan kuunnella KENEN TAHANSA MUUN selostusta!!! Toi Mertaranta on kuvottava! Kehui Anttalaisen " tyylikkäitä pusuja". ...ttu se on sekaisin! Kysy Auvitulta kuinka tyylikäs mies on kyseessä!
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö oikeesti löydy pelistä mitään läpikäytävää kun pitää jotain vitun top5 maaleja ja flashback klippejä jotka on jo 5 kertaa näytetty pyöritellä kolmannen erän ja jatkoajan välissä? Nelosen aikana studiossa käytiin 18min erätauosta 15min peliä läpi. Tässä studiossa 15min aikana 5min. Ainakin omaan nenään haiskahtaa aikamoiselta "mennään sieltä missä aita on matalin" tuotannolta.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on painajainen jos C-more saa Khl oikeudet, niin toivottavasti Saukkonen ja Mertaranta eivät selosta Jokereiden pelejä. Pahin olisi se että Sari Sirkiä- Jarva selostaisi pelejä. Julius Sorjonen ja Juho Kokko ovat mielestäni onnistuneet hyvin liiga selostajista.
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Eikö oikeesti löydy pelistä mitään läpikäytävää kun pitää jotain vitun top5 maaleja ja flashback klippejä jotka on jo 5 kertaa näytetty pyöritellä kolmannen erän ja jatkoajan välissä? Nelosen aikana studiossa käytiin 18min erätauosta 15min peliä läpi. Tässä studiossa 15min aikana 5min. Ainakin omaan nenään haiskahtaa aikamoiselta "mennään sieltä missä aita on matalin" tuotannolta.
Meni oma kuppi täysin nurin kun tps Pelsut sarjassa erätauolla näytetään jotain jypin junnujen höntsää erätauolla. On mielestäni ala arvoista puuhastelua cmorelta. Kyseessä on kuitenkin aika arvokas paketti ja vastineeksi saat kasan paskaa höystettynä mertarannalla ja saukkosella. Lähetin cmorelle palautetta mertarannasta ja sanoin että olen valmis maksamaan enemmänkin paketista jonka mukana ei tule mertsi. Vastasivat että kyllä hinta varmasti löydetään tälläiselle paketille mutta ei tullut ehdotuksia hinnasta.
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon pelissäkin tauoilla piti katsella ihan muita ohjelmia, kun pelin läpikäynnin sijaan tulikin jotain äärettömän typeriä ja noloja junnujen valheenpaljastustestejä ym. roskaa. Ala-arvoista.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
CMore: miten teillä voi olla selostajana Mertarannan kaltainen, ammatissaan täysin ala-arvoinen työntekijä? Mertaranta ottaisi työnsä vakavasti, pyrkisi hän korjaamaan toistuvia virheitään mm. pelaajien nimien lausumisessa ja yleisessä ilmaisussaan. Niin sanotusti ja se kuuluisa -fraasien jatkuva toistelu menee jo puhevian piikkiin, tai jonkinlaisen dementian. Puhetyöläisellä luulisi olevan sen verran ammattiylpeyttä, että pyrkisi kehittämään tärkeintä työkaluaan, eli ilmaisua, mutta ilmeisesti siihen ei riitä joko ymmärrys, kunnianhimo tai viitseliäisyys. Laiskaa. Sama teille, hänet palkanneena tahona: jos kerran koette mielekkääksi käyttää Mertarantaa, eikö hänen toimintansa kehittäminen olisi teidän intresseissänne? Yhteiset klippisulkeiset. Ei se sen vaikeampaa ole.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä on mielestäni törkeää vittuilua maksavien asiakkaiden suuntaan laittaa kahteen ensimmäiseen HIFK-TPS peliin selostajiksi Saukkosen Ja Mertarannan.
Siellä varmasti tiedetään mitä mieltä em. herroista porukka on, ja kun tiedetään että siellä on puolenkymmentä huomattavasti parempaa selostajaa niin miksi!!
 
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä on mielestäni törkeää vittuilua maksavien asiakkaiden suuntaan laittaa kahteen ensimmäiseen HIFK-TPS peliin selostajiksi Saukkosen Ja Mertarannan.
Siellä varmasti tiedetään mitä mieltä em. herroista porukka on, ja kun tiedetään että siellä on puolenkymmentä huomattavasti parempaa selostajaa niin miksi!!

Oiskohan Mertsi ja Saukkonen jo valmiiksi palkkalistoilla kun muut selostajat tekee freelancereina?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös