Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  En ole hetkeen tätä ketjua lukenut. Koska tilauksen katkasin jo aikoja sitten. Oli hauska kuitenkin vika sivu lukea ja huomata samat asiat. Laskutus epäselvää, jokaiselle sanotaan erilailla. Lopulta laskutetaan kaikkia. Ihan varmuuden vuoksi.

  Itsellä on tosi ison harkinnan alla, että tilaanko tuota sontaa ensi kaudelle. Mitenkäs muilla? Meinaatteko jatkaa?

  Vika niitti mun arkkuun oli kun antovat ilmaiseksi Cmoren ja lastenkanavat kuukaudeksi. No kävin nuo irtisanomassa viikon sisään. Toinen ei ollutkaan irtisanoutunut koska. Ei voi irtisanoa kahta peräkkäin. Pitää odottaa 5-20min ennen seuraavaa. Näin ollen toinen jäi sinne "limboon" ja tästä keräytyi laskua yhden kuukauden verran. Ihan vain koska 2019 ei pysty irtisanomaan kaikkia kerralla. Se riitti minulle.
   
 2. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Oikeastiko on näin? @Telia
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Eihän asiakaspalvelija tätä tiedä. Helposti voi olla koodissa joku tälläinen mistä kukaan ei tiedä miksi se on siellä.

  Jos siellä on niin, sitä ei voi koodari korjata ilman pitkää prosessia. Hänelle pitää ensin laittaa tiketti ja tehdä työmääräarviointi. Sen jälkeen pitää arvioida kuinka kauan muutoksen testaaminen kestää, testata se ja sen jälkeen mennään tuotantoon. Kunhan joku hyväksyy ensin.
   
 4. Thombson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, SaiPa
  Lainaus:
  Kyllä. Omilta sivuilta kun yrittää irtisanoa, tilata tai muokata jotain pitää odottaa että edellinen muutos on mennyt loppuun ennen seuraavaa muutosta. Tässä menee omien kokemuksien mukaan 5min-3h. Tervetulia 90-luvulle.
   
 5. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Tokihan hyväksymisen tekee joku, joka ei tiedä mistä on kysymys eikä ehkä edes kiinnosta koko juttu ja siksi onkin helppo hylätä homma liian kalliina,
  Tosin tässä lienee sama kuin siinä, ettei Hesarin tilausta ainakaan ennen voinut katkaista kuin juttelemalla myyjän kanssa tai siinä, että GIgantista et saa puhelinta ostettua kuuntelematta lomaosakekauppahenkistä loputonta myyntipuhetta.

  Olisi vain reilua myöntää, että ollaan tehty hankalaksi ettet lopettaisi tilausta ja ei olla tuomassa mitään huippukuvaa CC:lle kun meidän ydinliiketoimintaa on liittymien myynti ja boksien vuokraus ja sun CC toimisi ilman näitä meidän myymiä tavaroita.
  Tällä palstalla puhuvat päät suoltavat kaikenlaista sontaa vaikka johtokin on kertonut että perimmäinen tarkoitus on myydä liittymiä ja laitteita.

  Edelleen voi sanoa, että voiko muuta odottaa kun Suomen Lennätinlaitos goes suoratoisto?
   
  Wizzö tykkää tästä.
 6. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä kuvanlaatu suomalaisissa lähetyksissä kyllä nyppii. Cmore on tilattu, mutta formulalähetykset katson yleensä "vaihtoehtoisista" britti-streameistä kun kuvanlaatu hakkaa cmoren maksukanavan mennentullen.
   
 7. holynordic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Vituttaa, kun halu nähdä Kärppien pelit on niin suuri, että ne melkein katsoo vaikka keitetyllä perunalla, kun hallille pääsy on valitettavan satunnaista. Uskon, että monella muullakin on sama ongelma - ei haluttaisi maksaa tästä paskasta euroakaan, mutta on "pakko". Yrittänen kuitenkin vastustaa kiusausta, ei tästä keskeneräisen tuotteen testaamisesta kuuluisi maksaa Telialle yhtään mitään.

  Ja @Ishmael se vain odottaa vastausta käyttäjältä @Telia - tälle odotukselle pitää perustaa kohta oma liveseurantaketju! :)
   
  Gardemaister, Andrej, Ishmael ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. Siniviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat JYP
  Lainaus:
  Jatkan ilman muuta! Katsoin viime kaudella lähes kaikki Kärppien pelit. Play-offien ajaksi vaihdoin Liiga-passiin ja finaaleissa takaisin Kärppä-passiin. Vaihdot sujuivat ketterästi. Olisko parissa pelissä runkosarjassa ollut pientä häikkää lyhykäisesti, muutoin kuvan tekninen laatu varsinkin Raksilasta oli erinomaista, parempaa kuin Ruudun HD-kanavilta Elisan kaapelissa.

  Kaapelimodeemissa oli kevään mittaan pientä häikkää ja se heijastui tietenkin kodin Wi-Fi -verkkoonkin. Nyt on modeemi vaihdettu ja samalla yhteysnopeutta nostettu -> 250 Mbs/s. Jospa tuolla + Chromecast Ultralla saisi UHD-laatuisen lähetteen käyttöön. En tosin tiedä kuinka nykyinen kuvanlaatu havaittavasti vielä paranee mutta sittenhän tuon näkisi.

  Moni on valittanut kuvaajien työskentelytavasta ja itsekin näkisin, että sitä voisi parantaa zoomailun suhteen. Kyseessä on sama tuotantotiimi kuin Ruudulla oli..
   
 9. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Olemme valinneet UHD-lähetyksiin tekniikat, joista on päästy nopeiten liikkeelle. Tietenkin Chromecastin ja Apple TV:n avulla saa kuvan siirrettyä isolle ruudulle, mutta UHD-lähetysten tuominen Chromecast Ultralle ja Apple TV 4k:lle vaatii enemmän kehitystyötä, koska tänä päivänä UHD on vielä suhteellisen uusi tekniikka TV-kuvan siirrossa ja tuotteistus ei ole osalla TV alustoista ihan yhtä suoraviivaista kuin mitä se on HD-sisällöillä. Digiboksin jälkeen pyrimme laajentamaan UHD-tukea CC Ultralle ja Apple TV 4k versiolle, mutta aikatauluja tai varsinaisia lupauksia ei tässä vaiheessa toteutumisen osalta voida antaa.

  //Joonas S.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019 klo 09.39
 10. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ymmärrän, että Telia on kussut paljon asioita, mutta en ymmärrä sitä, miten tämä laskutusasia on monille niin hankala, kun se on ihan äärimmäisen yksinkertainen ja omasta mielestäni huomattavasti parempi kuin Ruudun. Ruudulla tilaus oli aina kuukauden kerralla, samoin kuin Netflixillä. Telialla voin tilata esim 1.1., ja jos peruutan tilauksen 2.2., loppuu tilaus heti (1kk minimilaskutusta). Jos Ruudulla olisi perunut 2.2., olisin maksanut toisenkin kuukauden verran katsomisoikeudesta, aina 3.1. asti.

  Monia asioita Telia on kyllä mokaillut, mutta en käsitä sitä, miten tästä laskutuksesta ja laskutusjaksoista saadaan mukamas niin hankalia ja monimutkaisia.
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Mielenkiintoista. Ainakin Viaplaylla on tainnut saada jo jonkin aikaa 4K-kuvaa ja kaippa myös Youtuben sisältöjä on voinut katsoa reilumman aikaa UHD-tasolla Chromecast Ultran kautta.
   
  Pekka Kaukalo ja Janne76 tykkäävät tästä.
 12. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tähön myls yksi hauska lisä. Telia mainosti tuota 4K kuvaansa isoon äänen ja suositteli hankkimaan Chromecast ultran. Tietenkin heidän verkkokaupastaan. Nyt kuitenkin jo vuosi taaksepäin ja tuota ei ole todellakaan vielä lähivuosinakaan tulossa. Koska html piti tulla jo viime talvena, vaan ei näy.

  Siinä taas hienosti kuluttajilta nyhdettiin rahat pois. Ensin että kaikki toimii vain heidän boxillaan. Ja sitten että osta cc-ultra että näet paremmalla laadulla. Pakkoa sanoa, että tuolta osin markkinointi on luultavasti onnistunut. Ja ovat saaneet monilta ns löysät pois. Kuten tuolla sekavalla maksusysteemillään. Sekä tarjoamalla ilmaisia kanavia joita ei saa kerralla edes katkaistua ja maksut pyörivät. Siellä lafkassa on todellakin otettu kaikki irti.

  Sen sijaan itse tuote ei juurikaan kauden aikana kehittynyt. Mullistava äänimailma oli kaukainen muisto vain jne

  Ainoat posit mitä itselle jäi mieleen. Olivat ehkä hieman parempi kuvanlaatu sekä maaliviiva-kamerat. Eli aika lyhyeksi jäi se lista.
   
  Janne76 tykkää tästä.
 13. Telia Jäsen

  Lainaus:
  En sitä kieltänytkään, etteikö 4K/UHD-sisältöjä olisi tällä hetkellä lainkaan saatavilla esimerkiksi Chromecast Ultran kautta. UHD-tuen rakentaminen eri alustoille ei ole niin nopeaa ja yksinkertaista, koska UHD on kuitenkin melko uusi elementti TV-kuvan siirrossa. Halusimme kuitenkin tarjota UHD-lähetyksiä jo menneellä kaudelle. Kaapeli-TV ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluihin UHD:n tuominen kävi kaikkein nopeiten.

  Mitä tulee Chromecast Ultran mainostamiseen, niin onhan se näppärämpää ostaa suoraan Chromecast Ultra kotiin, jos on tällä hetkellä hankkimassa Chromecastia. Ultrassa on kuitenkin tekniset valmiudet pidemmälle tulevaisuuteen ja voihan sillä katsoa myös näitä muita UHD/4K-sisältöjä.

  //Joonas S.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019 klo 12.11
 14. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En ole asiantuntija näissä asioissa, jotain kuitenkin tiedän, mutta HTML5 ei käsittääkseni erottele suoraan erilaisia resoluutioita ja CC ultra sekä Apple tv 4k tukevat UHD:tä suoraan vakiona. Näin ollen noiden saaminen pitäisi olla huomattavasti helpompaa noille laitteille, kuin omalle digiboksillenne. Toki en osaa arvioida kuinka loput teidän järjestelmänne on rakennettu ja ongelma voi hyvinkin olla se että muut järjestelmät eivät toimi tuon kanssa ja sen takia joudutaan kikkailemaan. Tätä tukee sen Viron Telian HTML5-playerin toiminta alustasta riippumatta. Mutta tuon tekniikan osalta ei kannata kauheasti lähteä heittelemään tuollaisia väitteitä, ellet ole 100% varma että asia on noin.
   
 15. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Meidän järjestelmän rakennuspalikoista en lonkalta osaa enempää sanoa, mutta Telia Yhteisössä tätä samaista asiaa oli avattu tuotepäällikön toimesta seuraavalla tavalla:

  Lainaus:
  //Joonas S.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019 klo 12.49
 16. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Telia kertoi muuten jossain sivulla että viime kaudella 7. ottelussa oli ongelmia äänien kanssa, kaikki muut 4xx ottelua näkyivät ongelmitta.
   
 17. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Joka vitun kättely.

  Joka vitun kannun nosto.

  NHL näyttää eteen.

  Yhtään ei sitten missata 2020.
   
  I own your face tykkää tästä.
 18. Larsen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Onko jossain ollut infoa siitä, että miten ja milloin se harjoituspelien aktivointi "ilmaisena" tulee tehdä?
   
 19. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Uskoisin, että pelkällä Telian digiboksin hankinnalla saa harjoituspelit näkymään. Boksin voi hankkia ymmärtääkseni vaikka heti.
   
 20. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Johan se on kerrottu julkisuuteen, että ne tulee aktivoida itse. Telialla ei todellakaan oleteta, että asiakas, joka jättää tilauksen kesäkaudeksi voimaan ja maksaa siis enemmän kuin tilauksen kesäkaudeksi katkaiseva asiakas, haluaisi vastinetta rahalleen. Tämä siis siitä huolimatta, että asiakkaita erikseen kehotetaan olemaan katkaisematta sitä tilausta, koska silloin näkee ne harjoitusottelut.

  Musta olisi upeaa olla joskus niissä Telian johtoryhmän palavereissa, joissa näistä asioista päätetään. Ihan vain kuuntelemassa, että millä nämä ratkaisut perustellaan ja tajuaako kukaan edes haastaa niitä ideoita.
   
  Tinke-80 ja kiekkoaktivisti tykkäävät tästä.
 21. redpecka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, tulevaisuuden EHL jos SaiPa mukana
  Antakees telialaiset nyt vähän ennakkotietoa missä mennään tämän sorsimisen kanssa ensi kaudella.

  Eli voiko näitä perkeleen matseja katella Euroopassa asuvana vai pitääkö tehdä juupajoen posterestanttiin joku feikkiosoite? Ja pyytää lapsenlasten ex-mummoa hakemaan sieltä laskut ja lähettämään tänne autiomaahan?
   
 22. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Telian vastaus on varmaan se että Suomikin sijaitsee Euroopassa eli voit katsoa pelejä tietyillä alueilla Euroopassa.
   
  holynordic, Tikiti & redpecka tykkäävät tästä.
 23. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ainakaan kortilla et pysty maksamaan. Se on kerrottu jokin aika sitten tällä palstalla jonkun //:n toimesta. Toki sekin vastaus riippuu täysin vastaajasta. Siihen en osaa sanoa, että tuleeko tilaajalla olla kiinteä osoite Suomessa. Todennäköisesti pitää, koska sähköpostilla laskuja ei voi vielä tänä päivänä lähettää. Eiku.
   
  redpecka tykkää tästä.
 24. redpecka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, tulevaisuuden EHL jos SaiPa mukana
  Eniten tosiasiassa kylläkin pelottaa se, jos Telia ilmoittaa että "nyt tämä herkku on sinullekin mahdollista.."

  Hitto kun ei ole mitään käsitystä noista cromecastijutuista sun muista kikkailuista.. Täällä kun rupean rakentelemaan jotain viritystä johdoista ja kanistereista ja agregaatti eteiseen puksuttamaan niin voi olla ettei pelejä tarviikaan enää katella eikä ole enää sitä EU-osoitettakaan.
   
 25. Fireblade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & Baby Beast
  Näkyykö liigapelit heti kauden alussa Telia TV-digiboksilla 4K tarkkuudella? Olen DNA:n kaapeli asiakas.