Telia – Liigan uusi koti

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Peter Forsberg
muistaakseni LG:llä ei ole missään vaiheessa ollutkaan tukea C Moren suoratoistopalveluille.
Muistat väärin. Kehittivät LG:lle sovelluksen, kun sitä on toivottu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Muistat väärin. Kehittivät LG:lle sovelluksen, kun sitä on toivottu.
Noniin juu. No mutta ei tuo nyt silti pointtiani kamalasti muuta, eli Chromecast on siinä mielessä helpompi alusta jatkoa ajatellen kuin se että kehitetään ja ennenkaikkea ylläpidetään sovelluksia eri merkeille ja vielä eri malleille näiden merkkien sisällä.
 

Telia

Jäsen
On tää nyt yks prkle kun poistut maasta niin niin jää pelit näkemättä, olisi kiva kuulla syy tähän blokkaukseen.
Voit katsoa Telia TV -sovelluksen sisältöjä missä tahansa EU-alueella. //Essi
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Älyttömintä tässä on vieläpä se että millään muulla palveluntarjoajalla ei ole tuollaista sekoilua ollut tämän viiveen kanssa. Ruudulla ja C Morella se ero kaapelikanaviin on aina ollut sen aika vakion 30 sekuntia (silloin kun Ruudulla siis vielä tv-kanavat oli) ja Viaplaylla olen päässyt minimissään 20 sekunnin eroon. Nämä on omien tietojen mukaan ihan täysin normaaleja eroja mitä tulee ns. IPTV-lähetykseen.

Olisi mielenkiintoista tietää mikä Telialla tuohon viiveeseen vaikuttaa. Osaatteko kertoa @Telia ?
Tuo viive myös vaihtelee aivan perkeleen paljon kesken pelin ja on ihan tuurissa joutuuko paskaa slottiin vai hyvään. Varmin on käynnistää peli aina uudestaan erien alussa ja kysellä kavereilta pelikellon aikaa.

Esimerkkinä viime pelissä kaveri oli peliaikaa toista minuuttia myöhässä ja meni vajaan 10sek minun edelle kun käynnisti uudestaan.

Kuulostaa ihan valtion it-hommilta mutta ei uskoisi tuommoista olevan enää vuonna 2019.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
En kyllä ymmärrä näitä studioon valittuja "asiantuntijoita". Saravon anti on studiolla aivan nolla ja tuo Lehkonen höpöttää ihan mitä sattuu tuolla. Saravon on niin tylsä tyyppi, että laitan mieluusti äänet pois televisiosta erätauolla.

Lehkonen ei tuo höpinöillään mitään lisäarvoa ja samoja juttuja höpöttää lähetyksestä toiseen. Olisi mukava nähdä aidosti järkevää analyysia ja hieman kriittistä keskustelua. Oikein huvittaa tuo Lehkosen jatkuva Dufvan ihannointi ja ylistäminen, vaikka sokea Reettakin näkee että tuossa JYP:n pelissä ole mitään erikoista.

Vähän toivoisi muutakin noihin lähetyksiin kuin vain Lehkosen mukahauskoja vitsejä ja puhumattakaan Ari Vallinin hassun hauskoja juttuja, jotka ei naurata yhtään ketään.

Onneksi voi erätauot pitää äänettömällä lähetyksiä. Itselleni nuo studiot on ollut pettymys kaikin puolin. Saisi tulla kokoonpanoon muutoksia, jotta viitsisi noita jorinoita kuunnella.
 

Aapee79

Jäsen
Voit katsoa Telia TV -sovelluksen sisältöjä missä tahansa EU-alueella. //Essi
Onneksi tähän tullaan heti vastaamaan, mutta toukokuun laskutuksesta ei ole mitään sanottavaa. 5 kuukautta ja hommat selvittelyssä. Toki aspalle on ihan sama, kun palkka juoksee kuitenkin ja mitään ei voi itse tehdä paitsi toki puhua täyttä huuhaataa ja kusettaa asiakkaita katteettomilla lupauksilla. On tämä soppa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On kyllä aika kusetettu olo kun chromecast ultraa ei ole tuettujen laitteiden listalla.
Ei tuo ainakaan itseä yllättänyt. Tosin täälläkin Telian myyntitykki mainosti, että tuo CC ultra on satsaus tulevaisuuteen, jotta pääse katsomaan UHD-lähetyksiä.

Juttua oli myös, et UHD-lähetyksiä tulisi jo tämän kevään pleijareista. Nyt on ainakin varmaa jo, että CC ultran kautta ei tarvitse Liigaa UHD-laadulla katsoa edes ensi kaudella. Sinällään iso harmi, sen verran hienolta esim. Valioliigan UHD-lähetykset ovat Viaplayn kautta näyttäneet.

Onhan tuo Telian digiboksin pakkomyynti täysin perseestä, mutta sellaista se on. Voipi olla, että koko CC putoaa tuettujen laitteiden listalta, jos Telian strategia pitää. Ainakin tälläisellä toiminnalla saa tilaajat vihaisiksi ja jatkoa pitää miettiä ainakin omalla kohdalla.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On muuten melko huono kuva tässä TV5 lähetyksessä, huomattavasti parempi on teliatv äpillä CC kautta katsottuna.

Tuskin näistä mainospeleistä kannattaisi mitään kunnon kuvaa laittaa maailmalle.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On muuten melko huono kuva tässä TV5 lähetyksessä, huomattavasti parempi on teliatv äpillä CC kautta katsottuna.

Tuskin näistä mainospeleistä kannattaisi mitään kunnon kuvaa laittaa maailmalle.
Eikö se kuva ole aina ihan helvetin huonoa noilla normaaleilla kanavilla? Hetken aikaa katsoin TV5 HD kanavaa ja ihan hyvältä se peli näytti siitä katsottuna.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö se kuva ole aina ihan helvetin huonoa noilla normaaleilla kanavilla? Hetken aikaa katsoin TV5 HD kanavaa ja ihan hyvältä se peli näytti siitä katsottuna.
Paljon mahdollista, mielestäni oli vain normaalia huonompaa. Toki voi johtua ihan vain Turusta kuten tuossa kyseltiin sumuisuudesta.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
@Telia
Voisitte sitten kyllä sitä 4k optiota tarjota testiin myös muualle kuin Telia kaapelin tai digipoksin asiakkaille. Jos linjat ovat kunnossa niin 4k toimii varmasti muillakin. Eli myös sovelluksen käyttäjille optio että voi valita 4k tarkkuuden tyyliin Netflix
Tällainen toive esitettiin 10.8.2018. Aika hyvin palveluntarjoaja kuunteli asiakasta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
En todellakaan halua katsoa Kerhon perseilyä UHD-laadulla. Ei oo niin isoa töllöä muutenkaan, että pääsisi katsomaan normaalilta katseluetäisyydeltä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tällainen toive esitettiin 10.8.2018. Aika hyvin palveluntarjoaja kuunteli asiakasta.
Eihän tuossa 4k-tuen puuttumisessa CC ultralle ole kuin yksi syy: Telia haluaa myydä lisää omaa digiboksiaan ja kaistaa. Samalla myös asiakkaan Telian boksiin saadaan helposti myytyä muita sisältöjä vain Telian kautta.

Telia TV-appi, liiga-paketti ja CC on Telian kannalta huono asiakkuus, se ei ole jäänyt epäselväksi. Kylkeen pitää väkisin saada myytyä muuta tuotetta, mieluiten parin vuoden määräaikaisella sopparilla.
 

Wire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kauden alussa jo Telia totesi että kaapeli tai boxi + laajakaista asiakkaat saa parempaa kuvaa. Aika luonnollista että 4K meiningissä sama linja jatkuu.

Ja totta hlvetissä Telia haluaa myydä noita purkkeja ja kaikkea muutakin. Kuinka moni saa autoonsa kaikki herkut perus hinnalla? No sitä minäkin.
 

A Siente

Jäsen
Koosteissa on taas palattu tuohon, että vain maalit näytetään. Nekin näytetään monta kertaa useasta kulmasta jossa on zoomi lähes pohjassa.

Olisiko aika palkata ammattilaiset kuvaamaan otteluita?
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Telia tosiaan mainosti ennen kauden alkua, että tehdään aivan jotain uutta ja huikeaa. Tekijät tekee ja puhujat puhuu. Mullistetaan oikein elämys katsoa pelejä ja studiot on viimeisen päälle kunnossa. No studiossa on kainenmaailman pekkasaravoja, seaneita ja mitä näitä muita hassun hauskoja äijiä sielä nyt onkaan. Studio on ulkoasultaan ihan ok ja näyttävä, mutta ei sillä kyllä peitetä muuten vajaavaista osaamista. Surkuhupaisin hahmo on tämä nainen, joka välillä vetää studiota. Ei herranjestas sentään. Ei sitten niin mitään osaamista. Viihdettähän Telia halusi tehdä, mutta välillä tuntuu että katsoo jotain komediaa. Kiitos Lehkosen ja Ari Vallinin mukahauskojen vitsien. Eihän noita studioita jaksa kukaan katsoa, kun taso on aivan naurettavaa. Samat naamat siellä oli ruudunkin aikana ja yhtä helvetin paskat jutut. Mitähän mullistavaa siis Telia tässä asiakkaille on tällä kaudella tarjonnut? Kyllä studiossa olisi hauska välillä kuulla jotain fiksuakin analyysia peleistä. Mutta ei, niin ei. Itse säästän hermojani ja mielellään pistän äänet erätauon ajaksi pois.

Telialla on perusasiat ollut aivan hukassa tässä alussa, mikä minusta ainakin on ollut aivan uskomatonta. Koosteet on aivan järjettömän surkeita, kuva ei ole yhtään sen parempi kuin ruudun aikana ja väitänpä että monessa asiassa ollaan otettu aika paljon takapakkia, kun Liiga siirtyi Telialle. Itselläni on oikein hyvä televisio, on Telialta laajakaista, digiboksit ja vehkeet. Mutta mikä se ainutlaatuinen katsojakokemus on tällä kaudella ollut mitä niin kovasti Telian puolelta hehkutettiin? Ari Vallinin oma sarja? Kuva? Äänet nyt ei ainakaa, mitään ainutlaatuista ei ole näissäkään ollut. Välillä nekin vaihtelee lähetyksen aikana, mikä on kummallista. EIkö minun @Wire pitäisi saada tähän panostukseen nähden saada kaikki herkut? Aika perus porkkanalla ollaan menty.

Ja asiakaspalvelun pitää toimia. Itse pyysin laittamaan 11.2 päättymään tilauksen ja oletin että minulla myös näkyy kanavat siihen asti. Ei näkynyt, mutta lasku varmastikkin tulee tähän päivään asti. Miten se on mahdollista? Vai onko Telialla 40 -luvun järjestelmät ettei teillä pysty ajastamaan kanavapaketin irtisanoutumista? Tämänhän pitäisi onnistua jo ihan asiakkaan omilta sivuilta. Nyt eletään kuitenkin vuotta 2019, mutta ei onnistu. En koe tarvetta soittaa tai chatata tämmöisessä asiassa asiakaspalveluun, koska oikeasti osaan itse irtisanoa kanavapaketin. Tähän on turha käyttää selitystä, että kanavapaketilla 30 päivän minimitilaus. Voisiko @Telia vähän selventää asiaa?

Todella paljon on Telialla vielä tehtävää, jotta oma mielipiteeni muuttuu positiiviseksi tästä kokonaisuudesta. Ei kannata uhota ja meuhkata, jos homma ei ole edes kauden alussa kuosissa kunnolla. Puolivalmista konseptia ei kannata mainostaa ylisanoin, koska valitettavasti se karahtaa aika kovasti omille kintuille. Teliahan on jäänyt aivan housut kintuissa kiinni monessakin asiassa tässä puolen vuoden aikana. Perusasioista kannattaisi lähteä liikkeelle ja sitten vasta alkaa huutelemaan niistä aivan huikeista elämyksistä mitä aiotte joskus tulevaisuudessa tarjota. Tällä hetkellä ette ole tarjonneet vielä mitään mullistavaa.
 

Wire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En lähde edelleenkään @Telia puolustelemaan (eivät maksa ;)) Sanon kuitenkin että siellä on paljon pieniä asioita mm parempi kuvanlaatu, uusia kuvakulmia, paremmat äänet (ainakin Lahdessa). En tiedä mitä Jessen uudelleen tuloa odottelitte. Studiota on oikeasti mukava seurata silloin kun oma jengi ei pelaa.

Mut mut missä tolppien mikitykset? Takala lupaili vaihtoaitioiden mikityksiä? Html5 Studion naiset voisi laittaa Vierumäelle opettelemaan lajia koska Ika ja kumppanit joutuu vetämään lipan alta. Nyholm taas pystyy pitämään tasoa riittävän korkealla.

@Päätykiekko Samat naamat kuin Ruudun aikana? Ei taida olla studiossa olla Ruudun ajalta kuin Nyholm ja Wallin . Selostajissa hieman enemmän Ruutu naamoja. Itse kyllä kaipaa Tikiä sönköttämään Blyyssiä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kauden alussa jo Telia totesi että kaapeli tai boxi + laajakaista asiakkaat saa parempaa kuvaa. Aika luonnollista että 4K meiningissä sama linja jatkuu.

Ja totta hlvetissä Telia haluaa myydä noita purkkeja ja kaikkea muutakin. Kuinka moni saa autoonsa kaikki herkut perus hinnalla? No sitä minäkin.
Sinällään sama yrittävätkö saada 4k-kuvaa omaan purkkiinsa vai mihin tahansa muuhun, koska ei vaikuta erityisen todennäköiselle, että ehtivät saada toimimaan millään tämän sopimuskauden aikana.

Joka tapauksessa @Puhuva pää markkinoi niitä näkyväksi myös Chromecastilla. Toki tuossa mahdollisuus luikerrella kaikesta vastuusta, koska aikamääreenä on joskus. Toki samalla aikamääreellä toimii kaikki muukin, jos toimii. Aivan paskaa markkinointia ja ei toki ensimmäiset eikä viimeiset valheet tuolta turhakkeelta.


Se on ihan hyvä vaihtoehto ja sitä kautta saa paljon muitakin sovelluksia käyttöön omaan televisioon, mitä ei välttämättä television sovellusvalikoimista löydy. Chromecastista on tarjolla perusversio ja 4K kuvanlaatuun kykenevä Ultra versio. Molemmat on toki ihan toimivia pelejä, muttra itse olen suositellut tuota Ultraa siitä syystä, että potku riittää varmasti pidemmälle tulevaisuuteen ja pääsee hyödyntämään joskus myös 4K laadulla olevia sisältöjä :)

Niko / Telia
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kauden alussa jo Telia totesi että kaapeli tai boxi + laajakaista asiakkaat saa parempaa kuvaa. Aika luonnollista että 4K meiningissä sama linja jatkuu.

Ja totta hlvetissä Telia haluaa myydä noita purkkeja ja kaikkea muutakin. Kuinka moni saa autoonsa kaikki herkut perus hinnalla? No sitä minäkin.
Joo, mulla on taskut täynnä rahaa, ostan heti kun tuon paketin toimittavat, mutta kun ei. Yllättäen telian laajakaista kun ei ole saatavilla kuin rajoitetuilla alueilla. Tässä maassa kerätään kupareita pois minkä ehditään ja tilalle tuupotaan 4/5G yhteyksiä ja yllätys yllätys sellainen yhteys ei ole telian laajakaista jolla saisi tuon UHD kuvan, vaikka sen telian boxin ostaisikin. Nämä telian asiakaspalvelijat ovat melko kusisessa raossa joutuessaan tuota herkkuaan myymään. ällöttää!
 

Wire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, mulla on taskut täynnä rahaa, ostan heti kun tuon paketin toimittavat, mutta kun ei. Yllättäen telian laajakaista kun ei ole saatavilla kuin rajoitetuilla alueilla. Tässä maassa kerätään kupareita pois minkä ehditään ja tilalle tuupotaan 4/5G yhteyksiä ja yllätys yllätys sellainen yhteys ei ole telian laajakaista jolla saisi tuon UHD kuvan, vaikka sen telian boxin ostaisikin. Nämä telian asiakaspalvelijat ovat melko kusisessa raossa joutuessaan tuota herkkuaan myymään. ällöttää!
Kuparissa on se ongelma että siitä ei paljoa tuupata UHD:tä läpi. Varsinkin kun nämä kuparit on monesti jostain 50-luvulta. Yhdelläkään operaattorilla ei riitä lompakko korvata näitä kuidulla eikä asiakkaat halua investoida kuituun. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää nämä 4G/5G yhteydet vaikka ne ei oikeasti ole soveltuvia tällaiseen puuhaan.

Jos sulla on taskut täynnä rahaa niin miksi et osta taloa ja kuitua sellaisesta paikasta johon he toimittavat?
 

Telia

Jäsen
Miksi peli näkyy Turusta aina kuin valkoisen harson läpi? @Telia
Gatorade Centerin valaistuksesta ja alkushow'n aikana käytetystä usvasta ilmeisesti syntyy jonkinlainen harmaaefekti kun kosteaa ilmamassaa pakkaantuu hallin kattoon pelin tuoksinnassa.

Kauden alussa jo Telia totesi että kaapeli tai boxi + laajakaista asiakkaat saa parempaa kuvaa.
Varmasti UHD-tarjonta tulee laajenemaan ja tekniikka sen mukaisesti. Nyt aluksi UHD-kanavat ovat tosiaan käytössä ainoastaan Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelun tai Kaapeli-TV:n välityksellä, eikä muiden katselutapojen osalta vielä tässä vaiheessa ole antaa lisätietoa. Ilmoittelemme varmasti muista mahdollisuuksista täälläkin kunhan jotain uutisia aiheesta tulee, mutta mitään aikataulua en voi sen suhteen lähteä lupaamaan.

Ja asiakaspalvelun pitää toimia. Itse pyysin laittamaan 11.2 päättymään tilauksen ja oletin että minulla myös näkyy kanavat siihen asti. Ei näkynyt, mutta lasku varmastikkin tulee tähän päivään asti. Miten se on mahdollista? Vai onko Telialla 40 -luvun järjestelmät ettei teillä pysty ajastamaan kanavapaketin irtisanoutumista? Tämänhän pitäisi onnistua jo ihan asiakkaan omilta sivuilta. Nyt eletään kuitenkin vuotta 2019, mutta ei onnistu. En koe tarvetta soittaa tai chatata tämmöisessä asiassa asiakaspalveluun, koska oikeasti osaan itse irtisanoa kanavapaketin. Tähän on turha käyttää selitystä, että kanavapaketilla 30 päivän minimitilaus. Voisiko @Telia vähän selventää asiaa?.
Mikäli olet pyytänyt tilauksen päättyvän 11.2., niin tilaus katkeaa silloin kyseisen päivän aikana. Jos siis haluat varmistua siitä, että kanavat näkyvät tiiettynä päivänä, paketin irtisanominen kannattaa silloin sopia seuraavalle päivälle. Voit myös käydä esimerkiksi omien sivujen kautta irtisanomassa kanavapaketin välittömästi, kunhan tuo mainitsemasi 30 päivän minimitilaus on päättynyt. Kanavapakettitilausten laskutus on aina päiväkohtainen, ja koskee myös tilauksen ensimmäistä ja viimeistä päivää. //Essi
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Miksi peli näkyy Turusta aina kuin valkoisen harson läpi? @Telia
Gatorade Centerin valaistuksesta ja alkushow'n aikana käytetystä usvasta ilmeisesti syntyy jonkinlainen harmaaefekti kun kosteaa ilmamassaa pakkaantuu hallin kattoon pelin tuoksinnassa.
Tämä on ehkä uskomattomin selitys mitä olen ikinä kuullut. Selitys veti lopulta todella hiljaiseksi. Mutta kiitos aamupäivän parhaista nauruista.

Oikeasti vika on ihan muualla ja se liittyy valaistukseen ja kuvaustekniikkaan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
@Wire

Ei pidä kyllä täysin paikkaansa, etteikö millään operaattorilla olisi halua tai varaa korvata vanhoja kupareita kuidulla. Ainakin meillä paikallinen teleoperaattori on viime vuosina uusinut verkkoaan isolla kädellä. Kuituverkkoa on vedetty myös pikkukyliin ja homma etenee jatkuvasti. Hintakin on pidetty kohtuullisena ja liittymän kokonaiskustannukset kuluttajalle ovat aika tarkkaan 1000 €, mikä on isojen yhtiöiden liittymämaksuihin verrattuna erittäin edullinen. Jotenkin tuntuu, että kuituverkkojen rakennuskustannuksia tupataan syystä tai toisesta liioittelemaan, sillä itse kaapeli ei ole kallista ja sen vetäminenkin hoidetaan pääsääntöisesti auraamalla, joka on sekä nopea että kustannustehokas tapa vetää maakaapelia.
 

Telia

Jäsen
Tämä on ehkä uskomattomin selitys mitä olen ikinä kuullut. Selitys veti lopulta todella hiljaiseksi. Mutta kiitos aamupäivän parhaista nauruista.

Oikeasti vika on ihan muualla ja se liittyy valaistukseen ja kuvaustekniikkaan.
Mainitsinkin tuossa vastauksessani valaistuksen ja usvan yhteisvaikutuksen, kuvaustekniikalla ei ole suoraan vaikutusta lopputulokseen kun hallissa on selkeästi havaittavissa sumua. Tätä asiaa on tutkittu Telian puolesta, sillä kuvan harmaudesta on aiemminkin harmiteltu tuolta Gatorade Centerin suunnalta. //Essi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös