Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mites se Areenan jääkiekko? Joku Android TV -käyttäjä?
   
 2. Golden Retriever Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Android TV:llä tuo frame rate matchaus tapahtuu appi-tasolla. Lukuiset appit eivät tuota ominaisuutta kuitenkaan hyödynnä, minkä takia aiheesta "valituksia" löytyykin. Johtuu siis yksinkertaisesti sovelluskehittäjien laiskuudesta. Tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Android TV mahdollistaa tuon ihan samalla tavalla kuin perus Androidikin. Se, että onko esim. Areenassa kyseinen implementaatio käytössä on sinänsä toissijaista.
   
  Pekka Kaukalo ja Olbertson tykkäävät tästä.
 3. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  No mutta onko siinä?
   
 4. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  @Golden Retriever tuossa homman ehtikin jo avata hyvin selkokielisesti. Äpin tekijästä kiinni tämä homma.

  Lainaus:
  Muiden viihdetarjoajien frame ratesta en osaa sanoa, eikä mua kiinnostakaan. Kuluttajana minua kiinnostaa saada viihdetarjonta näkymään pätkimättä ja muutenkin hyvällä laadulla.

  Mun telkkari ei liity keskusteluun millään tavalla.
   
  stairox tykkää tästä.
 5. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Katos vaan, niinhän se olikin tuon HBO:n kanssa.
  En sano että olisit väärässä, mutta jos tuo on tosiaan se syy, niin Telia on kyllä laskenut väärin, koska Dna:n boksi on vain pieni osa Android TV:istä, ja nuo boksilaisetkin kuitenkin potentiaalisia asiakkaita, vaikka sitten vain Passi-tilaajia. Ja kun uskoakseni se pelkkä dna boksikin olisi blokattavissa.
  Sinänsä ymmärrän Teliaa, koska en minäkään tuolle Android TV:lle mitään käyttöä keksi. Yhtälailla Telian ja minut yllätti silverlighthousut jalassa myös pc-katselijoiden suuri määrä.
   
 6. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Niin kun rauta ei tue, niin softa tulee avuksi. Purkkaa ja jesaria.

  Lainaus:
  Kaikki toimii, mutta et pysty identifioimaan mikä toimii ja miksi toimii. On hyvin tunnettu fakta, miksi youtube, Netflix ja muut toimivat ihan nätisti striimien kautta. Yhtä tunnettu fakta on, että suorat urheilulähetykset Euroopassa vaativat monessa tapauksessa purkkaa ja jesaria. Chromecast alkoi tukea 50 Hz tekniikkaa nelisen vuotta sitten, kun taisi olla googlen mielestä hyvä idea myydä noita palikoita globaalilla tasolla.

  Lainaus:
  Liittyy se sillä tavalla, että esim. Sony käyttää myös vippaskonsteja, kun se rauta ei tue. Toiset osaa sen paremmin kuin toiset, on siis telkkarista kiinni.

  Ihan pirusti räksytät, mutta sitten vedät pulushakin puolelle, kun ruvetaan hiukan tarkentamaan kysymyksiä. Puhuit myös Android TV:stä eri asiana kuin sisäiset cast-laitteet, joita myös googlecasteiksi kutsutaan. Chromecast on googlen tuote, Android on googlen tuote. Nyt on ihan pakko kysyä, mikä firma vastaa siitä striimaavasta raudasta/softasta, kun Android TV lyödään wifiin kiinni?
   
 7. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Taidat olla vähän hukassa. Android on softa myös. Ja se tukee kyllä eri hertsejä. Androideilla jätetty vain niiden konfigurointi äpeille. Niin mobiililaitteilla kuin telkkarissakin. Jos joku Sonyn rauta ei sitä tue, ei se ole Androidin ongelma.

  Lainaus:
  Sinun mielestäsi keittiöni pöydällä oleva Samsungin mikroaaltouuni on sama asia kuin teinityttäreni älyluuri?

  Lainaus:
  En ymmärrä tätä kysymystä. Kun Android TV lyödään wifiin kiinni, mitään striimiä ei kai automaattisesti synny?
   
 8. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  @Leon

  Mitä tarkoitit tuolla "kun rauta ei toimi..."? Eikös nyt sentään kaikki nykyaikaiset töllöt tue ihan suoraan sekä 50 että 60 Hz signaalia? Eli sen puoleen raudalle on aivan sama, mitä sinne tuupataan, kunhan se softa vaan on kunnossa. Eli tässä tapauksessa sen softan pitää osata lyödä materiaali raudalle natiivimuodossa tekemättä mitään taajuusmuunnoksia välissä.

  En tiedä missä se vika käytännössä on, muttei todellakaan pitäisi olla temppu eikä mikään saada tuo toimimaan nyt ainakin Android TV telkulla. Erillisten boksien kanssa voi tulla ongelmia, muttei noitakaan pitäisi olla mahdoton tehdä niin, että lähtösignaali valitaan toistettava materiaalin mukaan.
   
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  No ainakin HDMI:n kautta. Mutta minkä takia kaikki tukisivut käskevät laittaa palikat 50 Hz tilaan striimatessa? Eihän tuolle ole mitään tarvetta, jos castaaminen on tuettu natiivisti 25/50 fps striimeille. Tosin paras veikkaus on edelleen, että olen kujalla. En ole vain vielä onnistunut todistamaan sitä itse itselleni.

  Menee ehkä enemmän tuonne tv-keskusteluun, mutta enpä tänään lukemani perusteella uskaltaisi ostaa Android TV:tä. Vaikuttaa aika kehnolta käyttikseltä.

  E. korjasin hiukan noita numeroita.
   
 10. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  Niin siis se lähde on 50 Hz ja Chromecast lähettää oletuksena 60 Hz. Eli tuo lähettää 60 Hz HDMIn kautta, mutta lähde onkin 50 Hz. Tuossa tulee nykimistä ja telkku itse toistaa homman juurikin niin kuin pitääkin. Vika on Chromecastissa, jonka onneksi saa lähettämään myös 50 Hz.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 19.45
 11. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  @Telia ilmoitti viime vuoden puolella, että HTML5-player tulee ensin käyttöön Internet Explorerille ja Edgelle. Microsoft on virallisessa blogissaan linjannut, että kenenkään ei pitäisi käyttää Exploreria verkkoselaimena, koska se on tekniikaltaan niin jälkeenjäänyt.

  HS:n artikkeli - Microsoft: Älkää käyttäkö Explorer-selainta

  Kertoo taas jotain toiminnasta, että ominaisuutta suunnitellaan selaimelle, jota ei edes valmistajan mukaan pitäisi käyttää. Ok Edge tulee samassa veneessä, mutta silti.

  @Telia Mikähän logiikka on muutenkin ollut kehittää HTML5 lähtökohtaisesti IE:lle ja Edgelle, joiden osuus verkkoselainten käytössä on alle 10%? Chromen käyttöosuus on yli 60%, joten luonnollisesti se olisi pitänyt olla ensisijainen kohde.
   
 12. Ziege Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
  Lainaus:
  Siis Android TV kyllä tukee noita hertsejä mutta se sisään rakennettu chromcast ei. Sitä ei saa muutettua 50Hz helposti. Miksi muuten se sama Android TV voi näyttää ulkoisen Chromecastin lähetystä mikä on pakotettu 50hz?
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tätä ei kannata asiakaspalvelusta kysellä, koska ne ei sitä mitenkään voi tietää. Ne ketkä mukatietävät, ei tiedä itsekään.

  Isot firmat käyttävät näitä samoja juttuja miettimättä mitään oikeita vaihtoehtoja. Prosessi jonkun asian muuttamiseen on aivan liian raskas eikä se kuka hyväksynnän tekee ainakaan tiedä mitä on hyväksymässä.

  Juuri juteltiin tuossa kuinka jos tarvitsee uuden hiiren, niin se on aivan todella paljon helpompaa hakea se itse kaupasta omalla rahalla kuin lähteä sitä tilaamaan järjestelmän kautta. Pahimmillaan toki tilaus saattaa käydä Intiassakin, vaikka se hiiri on jo fyysisesti samassa rakennuksessa. Sen saa sitten joskus muutaman viikon päästä alakerrasta noutaa.

  Ja tämä, kun koko ajan on jotain muuta päällä. Aina puskee meiliä hoidapa tuo ja tuo mikä ei liity millään tavalla projektiin mitä olet tekemässä.

  Se on vain täysin varmaa, että Telia tekee samalla lailla. Siksi tuote on mitä on eikä siitä kenenkään tarvitse olla sen kiinnostuneempi.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019 klo 10.25
 14. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Html5-tuki on tulossa kaikille tärkeimmille selaimille. Emme ole siis priorisoineet IE:n ja Edgen html5-kehitystyötä muiden selainten kustannuksella, mutta tuki näille kahdelle selaimelle saadaan ulos ensimmäisenä. //Essi
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Taitaapi mennä niin, että IE tulee samassa veneessä, kun homma viritellään Edgeä varten toimimaan.

  Toki silti ihmeellistä priorisointia, kun Edge on kaukana suosituimmasta selaimesta.
   
 16. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  MS ilmoitti juuri, että IE:tä ei edes kutsuta enää selaimeksi, eikä sitä pitäisi kenenkään enää käyttämän.
   
 17. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Viisi viestiä taaksepäin tämä asia ketjussa juuri todettiin ja siitä keskusteltiin. Oliko sulla jotain omaakin pointtia tähän liittyen?

  IE on Windows 10:n mukana enää vain sen vuoksi, että Edge ei tue kaikkia vanhempia tekniikoita ja osa sivuista ei sillä toimi kunnolla. Sitä ei todellakaan pitäisi kenenkään enää käyttää, ellei ole täysin pakko.
   
 18. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  "Kevään aikana myös Liiga-fanit pääsevät nauttimaan entistä terävämmästä kuvanlaadusta, kun Liigan Ultra HD -lähetykset starttaavat maaliskuussa playoff-otteluiden yhteydessä. Suunnitelmissa on lähettää jatkossa säännöllisesti pelejä UHD-tasoisena. Lisäksi tärkeät pelit, kuten finaalit on mahdollista tarjoilla terävämmässä formaatissa. Tiedotamme lähetysten alkamisesta ja aikatauluista tarkemmin myöhemmin keväällä."

  UltraHD tulossa liigalähetyksiin, saa nähdä paljonko sitten pätkii.

  Lähde: Aloitamme huipputarkat Ultra HD-lähetykset avaamalla kaksi UHD-kanavaa vapaaseen katseluun – Näin saat uudet UHD-kanavat käyttöösi
   
 19. Kemppilukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Itselläni ollut tuo Telian viihdepaketti digibokseineen noin 10 vuotta. Nykyinen boksini ei tue 4k/uhd lähetyksiä. Kysyin äsken jos olisi mahdollisuutta saada sellainen nykyisen tilalle. Kyllä on! Maltilliseen 99e hintaan, koska nykyinen sopimukseni on vielä noin vuoden voimassa. Tilaamatta jäi. Koko perheen kaikki netit ja puhelimet lähtee kyllä tästä lafkasta, kun sopimus loppuu.
   
  McK, stairox, holynordic ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Kas kummaa kun tämäkin tulee vain digidigiboksiasiakkaille sekä niille onnettomille, jotka sattuvat asumaan Telian kaapelin alueella. Apple TV 4K ihan nimensä mukaisesti tukisi ko. lähetyksiä, mutta kovin yllättäen tämä vaihtoehto jäi kartoittamatta.
  Viime viikolla irtisanoin myös tilaukseni. Vähille oli jäänyt katselu muutenkin, mutta kun jälleen kerran laitteet pimenevät asiakkaista riippumattomista syistä ja operaattori on sitä mieltä, että eivät näe aihetta hyvityksille, niin itselläni loppuu huumori.
   
  apsi71 tykkää tästä.
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kaikesta tiedotamme aina keväällä ja myöhemmin. Minne ne toimivat ratkaisut on jääneet.

  Ja mitä siis tarkoittaa tuo, että emme avaa hyvityslomaketta tästä asiasta, vaikka ette peliä nähneetkään. Ei varmaankaan pitäisi olla mitään kaikille avointa lomaketta mistä voisi ujosti tiedustella miksi ei peli näkynyt.

  Poliisi joutui miettimään omaa lomakettaan, kun sinne saapui aika paljon rikosilmoituksia mitkä oikeasti oli vain pikkukinastelua. Samaahan tämäkin on, kukaan ei ole kuollut, niin miksi sitä nyt maksaisi takaisin yhtään kenellekään mitään.

  Paras toimintatapa olisi maksaa kaikille, vaikka sitäkin järjestelmää tietenkin jonkun verran väärinkäytettäisiin. Samaan aikaan firmalle kertyy isoja rahoja pienistä puroista. Miksi firma voi käyttää omaa järjestelmäänsä väärin asiakkaiden kustannuksella.
   
 22. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Miksi pitäisi näkyä? Eihän sen kunniaksi näy kaikki kanavat muutenkaan, joten en nyt ymmärrä miksi Telia TV:n pitäisi näkyä ilmaiseksi. Toki jos haluavat näyttää niin ihan vapaasti.
   
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olisikohan vaikka siksi, että tuon linkissä olevan tiedotteen mukaan Telian liiga-matseja voi katsoa ilmaiseksi?

  Suora lainaus linkin takaa löytyvästä tekstistä: "Kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi Telia TV:ssä" (15-17.2.)
   
  Roger Moore ja -One- tykkäävät tästä.
 25. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  "Pitäisi" tarkoitti tuossa tapauksessa että kun sää Telia apin avaat ja klikkaat peliä, niin se PITÄISI (kaiken järjen mukaan) näkyä sinulle.

  Kyllä voi olla oululaisilla vaikeeta ymmärtäminen.
   
  Roger Moore tykkää tästä.