Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. rellu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
  Katsoin eilisen Lappeenrannan pelin iPadilta. Ei ollut yhtään katkosta (usein kyllä on, mutta tämä johonkin aiempaan viitaten tiedoksi), mutta aina on se 0,5 - 2 min viive livetuloksiin nähden. Ja selostelijat on ihan takaa keskeltä ja syvältä.
   
 2. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Ihan viisasta ettei luvata toimivan lähiaikoina vaan luvataan pelkkää lisätietoa. Kesällä voi sitten taas hymiöiden kera hehkutella, että kauden alkuun ollaan valmiita. Siis viime syksyn tapaan Telialla ollaan valmiita, mutta tuote ei ole. Onneksi on viiden vuoden sopimus niin jonkinlaiset mahdollisuudet saada itse tuote edes puolivalmiiksi.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 3. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta tohon html hommaan varsinkin liittyen. Eikö ollut niin, että oli aika hyvissä ajoin tiedossa et Telia uusi kumppani Liigalle? Niin ollen eikö ole ollut jo aika helvetisti aikaa tehä se? Niitä taitaa olla olemassa oleviakin, ja muutenkin vaikkei olisi niin ei tuon nyt luulisi olevan ydinfysiikkaa jota ei nopeammin sais tehtyä. Varsinkin näin iso pulju jolla rahaa on.

  No, se on se kun ei kiinnosta eikä ole tarve.

  Harmi kun maksoivat niin paljon Liigalle, ostivat ne hiljaiseksi, muutoin olisi erittäinkin suotavaa sieltä suunnasta kuumottaa tästä pelleilystä.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 4. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Enhän minä niin sanonut. Sanoin nimenomaan että itse en ymmärrä sitä, ei se ole minulta pois jos joku muu sitä kaipaa. Aivan.
   
 5. Jantse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Mites @Telia ja Liiga menee niin kuin ihan yleisesti nain helmikuun alkupuolella?

  DPlay aloitti Suomessa 17.9.2018, eli suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin liigakausi kaynnistyi. DPlay julkaisi Android TV sovelluksen vahan aikaa sitten. Ilman ongelmia ja jopa muutamalla katsojien toivomalla ominaisuudella hoystettyna.

  Taysin open source tavaraa muutamalla asetuksien saatamisella. Telia ja Liiga voisivat mm. laittaa oman logon, jos osaaminen riittaisi.

  Liigan kannattaisi jo alkaa pohtimaan sopimuksen purkamista ja lahtea ensi kauteen uusin yhteostyokummpanein.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 6. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Taitaa Liiga olla kokolailla hirttäytynyt tähän paskaan. Ei tule heti mieleen tahoa joka alkaisi maksaa oikeuksista likikään samaa summaa kuin telia. Toisekseen telian paska toteutus ajaa ihmisiä halliin kotisohvilta. Hyvää mainostahan tämä ei liigalle tietenkään ole.
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Sehän tässä saattaa olla, että tuosta sopparista ei pääse enää mitenkään irti, vaikka haluaisi. Vuosikausien oikeustaistelut ei taida useimpia kiinnostaa.

  Länsimetron automatisoinnista taistelu jatkuu ja SM-liiga olisi samanlaisessa tilanteessa. Ja tietenkin yksittäinen duunari voi vain siirtyä muihin tehtäviin, niin ei ainakaan enää kiinnosta.
   
 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Edelleen appsinvinkujat sivuuttavat sen faktan, että AndroidTV:n sisäisen castin 60 Hz tuottaa paskaa kuvaa eurooppalaisten standardien mukaan tuoteettuun striimiin. Jos on kaikki kuvanparannuspiirit päällä, liikkeentoisto voi olla näennäisen sulavaa. Mutta sitten kuvasta lähtee yksityiskohdat ja kaikki näyttää muovilta.
   
  Rademoottori tykkää tästä.
 9. Goalpost Jäsen

  Lainaus:
  Vaikuttaa siltä, että sinulla on tekniikka hallussa ja sen myötä varmat mielipiteet.

  Minulla on pari vuotta vanha äly-TV ja tein siihen säädöt Tekniikan Maailman ohjeiden mukaan. Mm. kaikki kuvanparannuspiirit on pois päältä ja kuva on säätöjen jälkeen erinomainen.

  Sitten niihin appeihin. En tiedä millä taajuudella lähetykset toteutetaan, mutta minulla kaikkien appien kautta katsotut ohjelmat toimivat hienosti esimerkkeinä vaikkapa Ruutu, Katsomo, Areena, Viaplay ja Netflix.

  Sen sijaan telkkarin sisäisellä chromecastilla tulee maintsemiasi ongelmia Telian lähetyksissä. Niistä ongelmista pääsee käyttämällä ulkoista chromecastia.

  Miksi Telian appi ei voisi toimia? Ei kai sinulla nyt mennyt apit ja sisäinen chromecast sekaisin?
   
 10. Strongbow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko Rauma
  Mulla on suht. hyvin ottelut toimineet. Ruutuun verratessa antaisin jopa alemman arvosanan.

  Missä esim. ne uudet mikit on, että kaukaloäänet kuuluu paremmin lähetyksessä? Ilta-sanomat uutisoi joskus, että olette kaikki Nikot, Joonakset ja Pirkot Espanjassa jollain alihankkijalla töissä. Kuuluuko ne tolppalaukaukset sinne, kun ne ei Telian kautta kuulu edes Suomessa?
   
 11. Goner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  Jännä miten mielipide voi olla 100% päinvastainen. Olen käyttänyt älytv:n appeja nyt kolme vuotta, ja olen niiden käyttöön enemmän kuin tyytyväinen. Prime Vision, Cmore, Ruutu, Areena, Twitch ja Netflix käytössä. Androidtv:ssa ainakin miljoona krt nopeampi käyttää sisäisiä appeja, kuin kännykän kanssa alkaa latailemaan... Mutta hyvä että on mielipiteitä, ei tarvi aina olla samaa mieltä.

  Mutta Telian suurin ongelma ei ole apin puute, vaan HTML5 puute ja sen myöhästyminen. Lisäksi tuo koko tuote on korkeintaan välttävä jos otetaan kokonaisuus huomioon. Ensimmäinen kausi menee nyt Telialta näemmä opetellessa, jospa ensi kauden alussa on jo HTML5, 4K ja aidosti parempi äänimaailma. Ja tilaus/maksutavat tällä vuosituhannella...
   
 12. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  @Goalpost Toki voin olla väärässäkin. Eikä mennyt sekaisin appi ja casti. Appilla ohjataan sitä sisäistä castausta. Ihan samalla tavalla kännykkäappi ohjaa chromecastia. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta sekä ulkoiset että sisäiset cast-palikat ovat ne, mitkä sen nettistriimin muuttavat kuvaksi, ja appi on vain käyttöliittymä, mikä ei millään tavalla osallistu touhuun muuta kuin käynnistämällä, kelaamalla jne. En ole ahkerasta etsinnästä huolimatta löytänyt vahvistusta sille, että AndroidTV osaisi mennä 50 Hz tilaan, mikä on edellytys sille, että mm. Viaplayn ja Cmoren urheilulähetykset näkyisivät nykimättä ilman noita kuvanparannuksia. Saittien tukisivutkin pyytävät käyttämään 50 Hz tilaa, jos mahdollista. Valituksia on kyllä helposti löydettävissä nykivän kuvan takia. Minusta 50 vs. 60 sulava kuva on edelleen mahdottomuus. Jos käytäntö kertoo toisin, voisiko joku selittää minulle miten tuo on teknisesti mahdollista?
   
 13. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Äpit android-TV:ssä tuottaa erinomaista kuvaa. Siihe mitää cästiä tartte.
   
 14. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Vau. Vihdoinkin on toteutettu striimaava telkkari ilman verkkokorttia. Äpit hoitaa kaiken. Ja edelleen haluan korostaa, että suorat urheilulähetykset on se, mistä puhun. En mistään kauniista ja rohkeista.
   
 15. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Ihan varmaksi en sano, mutta luulen 97 prosentin varmuudella että @Leon on väärässä Android-tv:n ja hertsien kanssa. Android-tv on ihan vain älytelkkari jonka pellin alla jyllää Android-niminen käyttöjärjestelmä. Ja ihan on vain halusta kiinni saada toimiva äppi sille, koska Androidille on jo kai periaatteessa ”toimiva” applikaatio olemassa. Android osaa kyllä säätää hertsit kohdilleen, siitä se ei jää kiinni.
   
 16. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lähde: Reddit

  Toki voin edelleen olla väärässä.
   
 17. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Myönnetään toki että älytelkkareissa on varmasti isojakin eroja merkkien ja mallien välillä. Itsellä on tuollainen suhteellisen perus-älytlkkari, varmasti on malleja joissa nämä sovellukset toimii paremmin. Silti olen kuitenkin paljon kuullut näitä juttuja että etenkin ajan myötä moni telkkari alkaa toimimaan hitaammin kun päivitystahti heikkenee ja muutenkaan ei meinaa potkut ihan riittää aina.

  Mielpideasia tämä varmaan tietty on. Jotenkin itse kyllä näen äärimmäisen helppona tuon Chromecastin käytön liigalähetysten kanssa. Ei siinä montaa sekuntia mene että kuva pyörii.

  Lainaus:
  En tiedä tästä HTML5:stä, mutta itseäni ylivoimaisesti eniten vituttava puoli on tuo järjetön viive ja etenkin se viiveen vaihtelu. Välillä on puoli minuuttia ja välillä kolme minuuttia. Tästä nyt ensimmäisenä eroon niin ollaan jo pitkällä.
   
 18. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Lainaamastasi tekstistä:
  Lainaus:
  Eli edelleen kiinni äpin kehittäjistä, Android TV ei itsessään ole mikään este tälle. Areenat, Ruudut ynnä muut toimivat hyvin Android TV:llä.
   
 19. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Hyötysuhde vaan taitaa olla aika heikko, jos noita lähdetään kehittämään joka alustalle. Siinä ehkä syy kehittäjien laiskuudelle. Ruudusta luin jostain, että "se appi on vain flash wrapperi". En ymmärtänyt tuosta kovinkaan paljon, mutta sana flash hiukan pisti silmään.
   
 20. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Niinkö mä kirjoitinkin?

  Mä en nyt puhu mistään kuvaputkitöllöistä. ;)

  Omasta Sonystä esim. YouTuben livevideoita katsoessa laatu on aivan jäätävän hyvää. Hyvin toimi myös Ruudun äppi, vaikka laatu ei timanttista ollutkaan. Viaplaykin oli oman muistikuvan mukaan tosi hyvä.

  Mutta: töllön oma cästäys on kyllä sitä vähempi urheiluun sopivaa tyyppiä, siksi ostin teliaa varten chromecast ultran.
   
 21. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Täh? En käsitä nyt argumenttiasi. Androidillehan on olemassa jo äppi.

  Kyse taitaa olla vain siitä, että Android TV on blokattu tarkoituksella pois syystä tai toisesta. Syy lienee kilpailijan Android-pohjaisessa laitteessa, jonka pääsy Telia TV:lle on haluttu tahallaan estää.

  Toiset uskoo avoimuuteen, Trump ja Telia protektionismiin.
   
 22. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  Eikös Android TV ole kuitenkin yksi alusta?
   
 23. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Youtuben frame rate on muistaakseni älytelkkariystävällinen 30/60 fps. Ruudusta mainitsin edellisessä viestissäni, on kuulemma raskaahko toimenpide joillekin raudoille. Mutta tuo Viaplay. Katsoitko suoria lätkämatseja sillä? Kaikista palveluntarjoajista ei löydy netistä tietoa, mutta eurooppalaiset tukevat suoraan tasan 25/50 fps lähetyksiä. Ja siksi se 50 Hz tekniikka on avainasemassa. Jollain softakikkareella ehkä voi tehdä pientä helpotusta, mutta aika harva laitevalmistaja tekee raudalla noita konversioita. Jos osasin käyttää oikeita termejä, disclaimer.
   
 24. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  Tässähän se vastaus on, vaikka kovasti muuta yritettäisiin selitellä.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 25. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  En minäkään. Telialla ei taida olla äppiä. Ei mulla mitään sitä vastaan olisi, enkä edes tiedä, mitä haasteita siihen liittyy. Mutta kun on muitakin alustoja kuin Android.