Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Mulla on ollut ainoa ongelma kahden yhtäaikaisen striimin katsominen HD-laadulla. En tosin muuta odottanutkaan, kun yhteys oli vain 10 M. Tänään sitten katsellaan ekaa kertaa 50 M yhteydellä, taas kahta peliä samanaikaisesti.

  Edelliseen liittyen, päivitin myös reitittimen, koska mä voin. Tai itse asiassa siksi, että halusin nykyaikaisemman purkin. Siitä tuli hassu sivuoire yhteen läppäriin. Wlan hukkasi ajoittain yhteyden win10-koneessa. Kurkkasin winkkarin verkkokortin sielunelämää ja siellä oli 20 MHz bandwidth esivalittuna. Se on aika loogista, koska läppäri on 2,4 GHz SSID:ssä kiinni (molemmat chromecastit 5 GHz SSID:ssä, vähemmän ympäristön häiriöitä). Pistin piruuttani tuon asetuksen autolle. Ei ole muistaakseni sen jälkeen pätkinyt. Pitää kuitenkin seurata tilannetta ja hiukan opetella näitä wlan-juttuja tässä, ja löysinkin itseni joltain asiaan perehtyneeltä nörttisivulta. Noihin kanaviin en ole vielä rohjennut kajota. Kerran tutkin ja totesin, että naapurit ovat kansoittaneet ainakin tuon 2,4 GHz taajuuden aika kattavasti.
   
 2. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Valitettavasti HTML5 ei ole vielä käytössä, mutta tiedotamme siitä heti kun asiaan tulee muutos!

  //JoonasL
   
 3. juhana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
  Eilen katsoin ensimmäisen kerran tällä kaudella Telia TV-pelin Raumalta. Aiemmin tällä kaudella olen nähnyt parista Lukon kotimatsista vain lyhyitä pätkiä.

  Paljon on tällä kaudella moitittu erityisesti just Rauman kuvaamista/ohjausta. Erityisesti Lukko-fanit mutta muutkin tasaisesti...En tiedä odotinko sitten eilen jotain paljon pahempaa, mutta en ainakaan itse huomannut eilen mitään erityisen huonoa kuvausta, zoomailua tms.

  Joko siellä on sitten eri ukot/akat hommissa tai sitten Telia oikeasti lukee Jatkoaikaa ja on kouluttanut väkeä Joulun aikaan Rauman suunnalla :)
   
 4. kyykäärme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olihan siellä pari kertaa esim. peli käynnissä, ja zoomattiin vaihtoaitiota.
   
 5. Larsen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eilinen oli positiivinen poikkeus, nyt ei tullut kuin muutama perseily zoomauksen kanssa. Kannattaa katsella seuraavakin kotipeli sillä uskon vahvasti siihen, että eilinen oli poikkeustapaus.
   
 6. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tietenkin hoitaa. Siksi en otakaan Teliaa ainakaan ensimmäiselle kaudelle, vaikka ne joskus ulkomaille rupeasivatkin myymään.

  Lainaus:
  Näin juuri ja nyt Telia teki kaikkensa pilatakseen sen ja totuttaa taas radioon. Ei ole tarvetta vaihtaa sitten joskus neljän vuoden päästä.
   
 7. Sleipner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Hyvää keskustelua luistimista LiigaLivessä. Näitä lisää. Osa Liiga-pelaajista pelaa edelleen ns. markettiluistimilla. Varusteista aika vähän puhetta muutenkin. Esim. Onko maalivahdin sallittua pelata ilman pelisukkia?
   
  Rusty44 tykkää tästä.
 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Jos tuote toimii toisilla hyvin ja toisilla huonosti, missä on vika? Ainakin tuotteella on edellytykset toimia hyvin. Yhdistelmä nettilähetys+langaton kotiyhteys sisältää aika monta muuttujaa ja osa noista on kuluttajan itsensä hallittavissa. Se on vaan jos ei nyt ihan vielä täysin nykyaikaa, niin luultavasti lähitulevaisuutta, että noi hommat pitää opetella.

  Vaikka tässä ketjussa kaikki nurina keskittyykin Teliaan, ihan samoja ongelmia on muillakin tarjoajilla. Joillain toimii ongelmitta, toisilla taas ei. Äkkiä siitä onnellisten kommenteista vaan saa kuvan, että kellään ei ole ongelmia esim. Cmoren kanssa. Kyllä niitä on, kun vähänkään googlaa. Mulla toimii kaikki muut striimit moitteetta, mutta Areenan junnu-MM kuva nykii aivan helvetisti. On niin lyhyet kekkerit, että pystyn elämään tilanteen kanssa. Ehkä pitää ottaa finaali digiboksille kaapelin kautta.
   
  wild wild west ja Individual tykkäävät tästä.
 9. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Täytyy muistaa että Telia ajoi pakolla kaikki liigaa seuraavat kerralla vuoteen 2018 siirtämällä kaiken sisällön nettiin eikä perinteiseen telkkariin.

  Tätä myötä vanhemmatkin ihmiset joutuivat opettelemaan kaikenmaailman Chromecast viritelmiä jotta näkevät liigaottelut telkkariruudultansa ja pelkästään tämä luo jo useita ongelmatilanteita.

  Toinen iso ongelman luoja on tuo Telian käyttämä videosoitin johon on toki tulossa päivitys HTML5 versioon mutta se olisi jo pitänyt tapahtua aiemmin.

  Tässä esimerkiksi kuvakaappaus siitä mitä itsellä nämä lähetykset näyttivät alkukaudesta suurimman osan ajasta:

  https://i.imgur.com/xH7Jkt4.jpg

  Ja tässä oma nettiyhteys testattuna Telian nopeustestissä:

  https://i.imgur.com/FmMOoOL.png?1

  Ainakaan mun tietotekniikan ymmäryksen mukaan tuolla nettiyhteydellä pitäis pystyä toistamaan vaikka 4k videoita sulavasti (ja tässä on kyljessä moderni tehokas kone eikä mikään läppäri) mutta tuo Telian käyttämä teknologia on sieltä itsestään.
   
  Diesel tykkää tästä.
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Chromecastin toimintaan vaikuttaa itsellä ainakin eniten se miten hyvä langaton verkko on käytössä. Omassa kotonani WLAN-verkko on sen verran heikompi että pari kertaa lähetyksessä on tapahtunut sitä että kuvanlaatu heikkenee muutaman sekunnin ajaksi jos on paljon muuta liikennettä verkossa, mutta esim. vanhempieni luona Chromecastin kanssa ei samanlaista tapahdu käytännössä koskaan vaikka WLANissa on paljon laitteita. Syy löytyy puhtaasti WLAN-reitittimestä/modeemista.

  Toki olen huomannut että Telian palvelu on ehkä herkempi langattoman verkon ongelmille kuin jotkut muut, mutta kyllä minä olen ongelmia kohdannut myös muiden palveluntarjoajien kanssa. Silloin tosin laite on ollut vieläkin paskempi kuin nykyinen langaton modeemini.
   
 11. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  @MSU Kuten RM tuossa edellä kertoi, netin nopeus on vain yksi tekijä yhtälössä. Enemmän siihen laatuun vaikuttaa nuo wlanin häiriöt. On totta, että mm. vanhemmat henkilöt ovat luultavasti aivan kusessa uuden tekniikan kanssa. Eivät tosin kaikki. Mulla löytyy lähipiiristä esimerkkejä molempiin suuntiin.
   
 12. kalle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Sain kun sainkin Telialta vastauksen omiin kuvanlaatuongelmiin. Vastauksessa sanottiin, että " Nettiyhteyden pitää olla riittävän vakaa ja nopea, jotta lähetys näkyy riittävän hyvin".
  Sitä ei kerrottu, kuinka nopea ja vakaa sen pitäisi olla, minulla ei ainakaan auttanut, vaikka nopeus oli 75/ 10 parhaimmillaan ( nyt n. 48/9).
  Itse kuvaan palatakseni, eilisen kierroksen kaksi ensimmäistä erää Hifk- Kärpät -pelissä oli suttuista, mutta yllättäen nykimätöntä sumukuvaa. Kanavanvaihto ei kaukosäätimellä onnistunut vieläkään. Tein sitten erätauolla Telian boxiin asetuksista järjestelmän uudelleenkäynnistyksen. Tämän jälkeen kanavanvaihto onnistui ja kuvanlaatukin oli Telia-asteikolla numero 9.
  Tämän illan ottelukierrosta monenlaisella jännityksellä odotellen...
   
 13. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  Lainaus:
  Voimia kotiin vaimon kanssa.
   
  HOOLIGAN_, McLovin, Myrsky74 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 14. chubster Jäsen

  Niin että kun aloittaa kesken matsin katsomaan ja napauttaa, että haluaa katsoa alusta, niin ei pysty kelaamaan alkulätinöitä/katkoja jne.?! Joko alusta tai ”live”, jossa viive päivästä riippuen 30sek-2min.

  Voiko olla näin, vai enkö vaan osaa?
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Pakko antaa pikkusen negatiivista palautetta tuosta studion greenscreen -kuvasta... Miten ihmeessä tuo tausta kuva on noin huonolaatuinen? Minusta tuntuu, että aika monella kotona videoita nettiin kuvailevalla harrastelijalla on parempi tausta tekniikka.

  Eihän tuo sinällään itseäni haittaa, kun en mikään hifistelijä ole, mutta antaa aika huonon kuvan tuotannosta. Sisältötuotannolle toki iso plussa tällä kaudella, siinä ollaan paljon viime kausia edellä...ja sehåän se tärkein onkin.
   
 16. TurosHeavyMetal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, SaiPa, Ketterä
  Nyt lähti äänet, toivottavasti pian kuva. Paskaa saisi ilmaiseksi.
   
 17. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Kelauksen pitäisi kyllä toimia, esim. Telia TV sovelluksella onnistuu siitä kelauspalkista ja digiboksilla normaalisti kaukosäätimen kelausnäppäimillä. Mitä kautta katsot matsia, sovelluksella, digiboksilla vai kaapelissa? Entäs onko Chromecast tai Apple TV käytössä?

  // Ilari
   
 18. chubster Jäsen

  Lainaus:
  Valitettavasti katson choremcastin kautta telia tv sovelluksella iphonesta.

  En saanu palkkoa siirtymään vaikka sormella kokeilin. Kai mulla on liian isot sormet. Mitään kelausnappeja ei myöskään ollut, jos olisi pitänyt?
   
 19. Telia Jäsen

  Lainaus:
  Chromecastilla kelaus ei välttämättä toimi, jos laitat ensin castauksen päälle ja sitten käynnistät haluamasi matsin. Onnistuu kelaus, jos castaus ei ole päällä?

  // Ilari
   
 20. chubster Jäsen

  Lainaus:
  En jaksa alkaa säätämään kastausta päälle ja pois, joten toimii jos toimii kuten tapana on ollut.

  Kiitos kuitenkin!
   
 21. Kemppilukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Yllätyin positiivisesti, kun jouduin tänään kattoon sovellus + puhelimesta tehty hotspot + chromecast combolla. Koko Vaasan peli hyvällä laadulla ilman vaihteluita. Samoin on menny toki myös koko kausi aikasemmin telian boksin kautta.

  Kaverilla, joka kattelee pelit sovellus + chromecast -combolla esiintyy kuulemma "pakastepussi" -efektiä noin kerran erässä aina noin 10 sekunnin ajan. Liittyy varmaan tohon netin vakauteen, mistä ollu ylempänä puhettakin.
   
 22. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  @Telia Jääkö Lukon maalikooste jälleen tekemättä? Perseestä tää isojen suosiminen ja sit loput jätetään seuraavaan työpäivään. Pelit loppu jo ajat sitten, mikä siinä nyt taas maksaa?

  Toivottavasti tajuatte laittaa mukaan myös tuon hylätty maalin, kun jäi näkemättä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2019 klo 21.07
 23. g0447u Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Olkijussin mailapeli
  Lainaus:
  Eikö Lukko ole yks isoista vai mikä vittu siellä on mittarina?
   
 24. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jatkoajan tuoreessa jutussa jossa Telia arvioi onnistumistaan alkukaudesta sanovat että
  "– Me olemme tuoneet merkittävän lisäyksen mikrofonien määrään. Kauden alussa laatu ei ehkä ollut ihan sitä mitä haluttiin, koska myös niiden osalta tarvittiin harjoitusta. Nyt viime aikoina en ole huomannut, että äänimaailman osalta olisi suurempaa kritiikkiä tullut."

  Tässä kun on nyt pari matsia junnukisoja katsonut niin kyllähän tuo Telian äänimaailma on edelleen todella kaukana erinomaisesta, pelkkiä Liiga-pelejä katsoessa asiaa ei ole niin ajatellut mutta nyt taas korvat avautuvat millainen äänimaailma voisi olla kun mikitys hoidetaan kunnolla.
   
 25. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Katsojamäärät tässä yhteydessä.
   
  g0447u tykkää tästä.