Tarinoita Viikingeistä eli Vikingarnasta

  • 45 390
  • 236

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1982 ja 1983 osalta olen löytänyt pari uutta ottelua kullekin vuodelle Vikingarnan suhteen. Ottelut pelattiin Sisu Teamia ja Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan.

Vuoden 1982 uudet ottelut olivat osa kauan kadoksissa olleita ja etsimiäni Sisu Teamin otteluja vuodelta 1982 juurikin Jorma Thusbergin tai Hiljaisen Ukonilman Päävalmentajakauden 1982-1983 ensimmäiseltä vuodelta. Laitan niistä muista runsaista aiemmin sanotuista, löytämistäni uusista Vikingarnan otteluista Neuvostoliiton A ja B-maajoukkuetta vastaan tiedot lähipäivinä ja vasta tuohon suureen päivitysviestiin Vikingarnan ottelujen osalta sitten tiedot tulevat paljon myöhemmin.

Tässä kuitenkin nuo vuoden 1982 ja vuoden 1983 uudet Sisu Teamia ja Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan pelattujen ottelujen tulokset:

1982

17.3.1982 Vikingarna-Sisu Team 5-3 (Ottelu pelattiin Norrköpingin Jäähallissa.)

19.3.1982 Vikingarna-Sisu Team 12-3 (Ottelu pelattiin Tukholman Jäähallissa.)

1983

17.12.1983 Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-2 (Ottelu pelattiin Mariestadin Jäähallissa.)

18.12.1983 Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-6 (Ottelu pelattiin Trollhättanin Jäähallissa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1991 Vikingarnan otteluihin on tullut lisäystä yksittäisen Ranskan A-maajoukkuetta eli Jääkukkoja vastaan käydyn pelin verran. Keskimäärin tässä ottelussa Vikingarna käytti nk. Perusmiehistöään, mutta tämä ottelu oli Peter Popovicin ensimmäinen esiintyminen Vikingarnan paidassa ja myöhemmin Popovic pääsi pelaamaan myös Tre Kronorin paidassa ensi kerran marraskuussa 1991 kun Tre Kronor oli Deutschland Cupissa eli Saksa Cupissa 1991.

Popovic kuului enimmäkseen Vikingarnan oheismiehistöön ja ilman nk. Perusmiehistön loukkaantumisia Popovic ei olisi edes päässyt pelaamaan Timo Timppa Lahtisen tai välillä myös Conny Evenssonin valmentamaan Vikingarnaan sinä vuonna.

Toki nopeasti Popovic pystyi vakuuttamaan otteillaan puolustuksessa koska ilman jonkinlaista todella kovaa näyttöä ei olisi Tre Kronorkaan häntä kyllä peluuttanut pitkään. Sittemmin uraa tuli NHL:ssäkin Popovicille.

Joka tapauksessa tässä kuitenkin ottelun tulokset Vikingarnan osalta Jääkukkoja eli Ranskan A-maajoukkuetta vastaan:

19.3.1991

Vikingarna-Ranska 6-4 (Tämä ottelu pelattiin Megeven Jäähallissa Ranskassa ja tämä oli Vikingarnan edellinen ottelu jo ennen aiemmin merkittyä Norjan Kiertuetta sinä vuonna.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan pelaamiin otteluihin ja otteluturnauksiin vuodeksi 1974 tulee täydennystä vuoden 1974 Riika Cupin muodossa. Vikingarnan osalta turnaus meni vaihtelevissa merkeissä ja nöyryyttävintä sille oli hävitä Kanadan Seuramaajoukkueelle todella pahoin maalein 2-10.

Ruotsin jääkiekkopiireissä asiasta kohistiin pahasti ja sen kyseisen ottelun pelaajia haukuttiin epäkelvollisiksi pelaamaan Tre Kronorin paidassa Innsbruckin Talviolympialaisissa 1976 tuon ajan oletuksen mukaan mikäli tuollaiset otteet jatkuisivat silloisessa lähitulevaisuudessakin. Vikingarna kohtasi tietenkin Sisu Teamin eli Suomen B-maajoukkueen, Neuvostoliiton B-maajoukkueen, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen, tuon ajan Kanadan jääkiekollisen tilanteen vuoksi poikkeuksellisesti Kanadan Seuramaajoukkueen ja lisäksi vielä Yhdysvaltojen B-maajoukkueen.

Pitkään eri ruotsalaislehtiä selaamalla sieltä täältä löytyivät kaikki Vikingarnan ottelut tuloksineen ja samalla turnauksen loppusijoitukset mukaan lukien joitakin muita pelituloksia ja mikäli vain onnea on matkassa niin lähipäivinä pitäisi löytyä loputkin Riika Cupin 1974 lopputulokset. Harmittavasti kuitenkaan päivämääriä ei selvinnyt edelleenäkään joten se Riika Cup 1974 lienee pidetty aivan vuoden 1974 alussa tai vuoden 1974 lopussa.

Tässä kuitenkin Vikingarnan tulokset Riika Cupista 1974 jonka jälkeen kerron vielä turnauksen loppusijoitukset joidenkin muiden pienkommenttien myötä:

Riika Cup Neuvosto-Latviassa 1974

Vikingarna-Kanadan Seuramaajoukkue 2-10 (Vuonna 1974 Riika Cupissa mukana ollut Kanadan Seuramaajoukkue Kanadan B-maajoukkuetta vastanneena joukkueena oli koottu Manitoban Brandonin, Winnipegin ja Nova Scotian ja Ontarion Bloomingtonin alueitten seurajoukkueista ja niiden pelaajista ja kovimmiksi oltiin nostettu arvioissa juurikin Winnipegin alueen pelaajat. Ruotsin Jääkiekkoliitossa tämän ottelun lopputuloksesta ei ilahduttu ja järkytys Ruotsin kiekkopiireissä oli suuri kun ennakkoon kovinkin hehkutettu joukkue floppasi uskomattoman pahasti...)

Vikingarna-Yhdysvallat B 7-3

Vikingarna-Sisu Team 9-4

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-6

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-2

Riika Cupin 1974 voittaja oli Neuvostoliiton B-maajoukkue joka voitti kaikki pelinsä joskin oli äärimmäisen pitkään hävitä ottelunsa sensaatiomaisesti pelannutta Kanadan Seuramaajoukkuetta vastaan kunnes viime hetkellä voitti pitkään tappiolla oltuaan ja pikaiseen tasapeliin nousemisen jälkeen sen aivan ottelun loppumetreillä maalein 4-3 ja jonka jälkeen voitosta huolimatta sen pelaajat lievästi sanottuna saivat melkoista huutia pelaajakohussa jossa mukana olleita Neuvostoliiton B-maajoukkueen pelaajia haukuttiin rajuin sanoin jopa kurittomiksi äpäriksi asti ja varsinkin jotkut lahjakkaat neuvostopelaajat B-maajoukkueesta olivat itkun partaalla niin päävalmentajansa kuin isänmaansa lehdistön läksytyksen jäljiltä.

Monet aidosti heistä pelkäsivät jopa koko haaveensa Punakoneessa pelaamisesta murentuvan vain yhteen karmeaan otteluun muutoin oikeastaan jälleen kerran melko virheettömässä turnauksessa.

Mukana oli myös turnausta tarkkailleen Punakoneen eli Neuvostoliiton A-maajoukkueenkin johtoa soppaa hämmentämässä taustalla, voitosta huolimatta Neuvostoliiton B-maajoukkueen suoritusta ei vain sinänsä voinut käsittää ja sitä pidettiin monien mielestä heikoimpana Neuvostoliiton B-maajoukkueen otteluna moniin vuosiin ellei yli vuosikymmeneenkin neuvostolehdistössä ja Kanadan Seuramaajoukkue oli sensaatiomaisesti vastoin odotuksia koko turnauksen toinen vaikka sen monien mielestä piti jäädä viimeiseksi jopa hyvinkin reilusti tai olla vain ehkä toiseksi viimeinen turnauksessa.

Vikingarna oli kolmas, Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli neljäs, Sisu Team oli viides ja toiseksi viimeinen ja järkyttävästi varsinkin sille itselleen Yhdysvaltain B-maajoukkue oli kuudes ja viimeinen turnauksessa jossa sen piti olla ainakin neljäs alustavasti ja mieluusti sitä sijoitusta paremmallakin sijalla piti olla ja mikäli ei sitten sillä sijalla niin ainakin edes viidennellä ja toiseksi viimeisellä sijalla olisi pitänyt olla turnauksessa mitä se ei tietenkään ollut. Yhdysvaltojen B-maajoukkue hävisi murheellisesti jokaisen ottelunsa. Nöyryytyksistä pahin ei tullut edes Neuvostoliiton B-maajoukkuelle toisin kuin mitä edes neuvostolehdistö ounasteli.

Päinvastoin, pahin nöyryytys oli tappio Kanadan Seuramaajoukkueelle turnauksen aikana peräti maalein 3-9.

Ehkä parhaimman pelinsä Yhdysvaltojen B-maajoukkue pelasi Sisu Teamia vastaan pelaamaansa ottelua huomioimatta Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan johtamalla pitkään maalein 1-0 ja lopulta häviten pitkän taistelun jälkeen maalein 1-3 jonka olisi pitänyt hieman herätellä B-Punakonetta, mutta ei herättänyt ennen kuin Kanadan Seuramaajoukkue iski B-Punakoneen kanveesiin kuin varkain johtamalla pitkään sitä vastaan. Tappioasema oli pahimmillaan 0-3 Neuvostoliiton B-maajoukkueelle ennen kun niitä maaleja alkoi tulla.

PS. Vahingossa laitoin aiemmin väärän lopputuloksen Sisu Teamin ja Vikingarnan väliseen lopputulokseen. Se on nyt korjattu ilman tarvetta uudelle viestille eli 9-4 oli siis oikea lopputulos Vikingarnan eduksi.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1974 Riika Cupia ennen Neuvosto-Latviassa pelattiin ennen sen alkua harjoitusluontoinen 1974 Riika Cupin Esiturnaus jossa harjoittelivat tietenkin kaikki joukkueet Riika Cupia 1974 varten. Tämä 1974 Riika Cupin Esiturnaus pelattiin hyvin loppuvuodesta 1973 mikä ainakin lähtökohtaisesti puhuu sen puolesta, että Riika Cup 1974 pelattiin hyvin alkuvuodesta 1974.

Joka tapauksessa 1974 Riika Cupin Esiturnauksessa pelasivat Neuvostoliiton B-maajoukkue, Kanadan Seuramaajoukkue, Vikingarna, Sisu Team, Tsekkoslovakian B-maajoukkue ja Yhdysvaltojen B-maajoukkue.

Laitan tähän alle 1974 Riika Cupin Esiturnauksen tulokset ja poikkeuksellisesti jokaisen ottelun osalta koska ne löytyivät erikoisella tavalla jopa aikaisemmin kuin itse 1974 Riika Cupin varsinaiset tulokset, mutta ei ole ensimmäinen kerta eikä ehkä todennäköisesti viimeinenkään kerta kun joskus joku muu turnaus löytyy aiemmin tuloksiltaan kuin jokin toinen. Tässä tulee siis tulokset aivan jokaisen joukkueen osalta kuten aiemmin tuli vastaavat tulokset pikaisesti Sisu Teaminkin osalle:

Riika Cup 1974 Esiturnaus Neuvosto-Latviassa vuoden 1973 lopussa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-6

Kanadan Seuramaajoukkue-Yhdysvallat B 5-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-2

Vikingarna-Sisu Team 9-4

Vikingarna-Yhdysvallat B 11-1

Neuvostoliitto B-Tsekkoslovakia 7-5

Sisu Team-Kanadan Seuramaajoukkue 4-3 (Vuonna 1974 Riika Cupissa ja tietenkin myös jo Riika Cupin 1974 Esiturnauksessa mukana ollut Kanadan Seuramaajoukkue Kanadan B-maajoukkuetta vastanneena joukkueena oli koottu Manitoban Brandonin, Winnipegin ja Nova Scotian ja Ontarion Bloomingtonin alueitten seurajoukkueista ja niiden pelaajista ja kovimmiksi oltiin nostettu arvioissa juurikin Winnipegin alueen pelaajat.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-5

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-0

Kanadan Seuramaajoukkue-Tsekkoslovakia B 4-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

Vikingarna-Kanadan Seuramaajoukkue 4-5

Neuvostoliitto B-Yhdysvallat B 9-1

Yhdysvallat B-Tsekkoslovakia B 3-2

Neuvostoliitto B-Kanadan Seuramaajoukkue 9-0

Riika Cupin 1974 Esiturnauksen voitti Neuvostoliiton B-maajoukkue, Sisu Team oli toinen sijoituksen ratkettua Sisu Teamille voittoisan Kanadan Seuramaajoukkueen ottelun perusteella tasapelistä huolimatta lopputuloksissa, Kanadan Seuramaajoukkue oli kolmas kun toinen sija meni Sisu Teamille kärsittyyn tappioon tasapisteistä huolimatta lopputuloksissa, Vikingarna oli neljäs, Yhdysvaltojen B-maajoukkue oli viides ja toiseksi viimeinen jo alustavasti ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli kuudes ja viimeinen alustavasti.

Osin ainakin Neuvostoliiton B-maajoukkueen ylenkatseiset otteet Kanadan Seuramaajoukkuetta kohtaan varsinaisessa Riika Cupin 1974 turnauksessa johtuivat juurikin mahtavasta Riika Cupin 1974 Esiturnauksen voittotuloksesta johtuen. Vikingarnan osalta sen tuntemuksena oli pieni pettymys ja parantaa haluttiin tulevaa vuotta 1974 ja itse varsinaista Riika Cupia varten.

Ennen pitkää laitan kyllä Vikingarnankin todella suuret ottelumäärien lisäykset eri vuosilta, mutta palaan nyt vihdoin ja viimein laittamaan edes jotakin Sisu Teamin ottelutietoa Japanin Turnauksesta 1978 ennen kuin viivästytän sitäkin juttua liian pitkään.

Ellei sitten tietenkin jollakin olisi jotain Vikingarnan ottelutietoa lisättäväksi jolloin voisi nopeasti sen vielä ehkä pistää.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan vuoden 1984 osalta siitä puhuttaessa löytyi vihdoin ja viimein osin vahingossakin kun Sisu Teamin otteluja etsin niin nyt myös sen Varapäävalmentaja.

Varapäävalmentaja vuonna 1984 Vikingarnalla oli Curt Larsson joka kuitenkin jo vuotta myöhemmin teki tilaa itse Curt 'Curre' Lindströmille.

Curt Larsson itse oli parhaimmillaan ollut hyvinkin tunnettu maalivahti WHA:ssa pelaajaurallaan ja toki myös Ruotsin omissa eri jääkiekkosarjoissa. Curt Larsson oli vaihtelevasti vuoden 1984 aikana myös Tre Kronorin Apulaispäävalmentaja tai parhaimmillaan jopa Varapäävalmentajakin joten asemaa hänellä totisesti oli sinä vuonna ainakin jos ei muulloin myös pelaajauransa jälkeen.

Täydennän vuoden 1984 Vikingarnan seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Täydennän tähän vielä seuraavaksi Vikingarnan 1984 lisättynä vihdoin ja viimein löytyneellä sen vuoden Varapäävalmentajallaan:

Maalivahdit: Lars Eriksson ja Stefan Lunner

Puolustajat: Orvar Stambert, Ola Stenlund, Björn Hellman, Anders Jonsson, Ulf Samuelsson, Lennart Jonsson, Anders Karlsson ja Roger Hägglund

Hyökkääjät: Conny Jansson, Claes-Henrik Silfver, Martin Pettersson, Peter Nilsson, Ove Olsson, Mikael Granstedt, Peter Edström, Lars-Gunnar Pettersson, Dan Mohlin ja Matti Pauna

Päävalmentaja: Kjell Damberg

Varapäävalmentaja: Curt Larsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1996 Pietarin Turnauksen laitan tähän seuraavasti päivitettynä Vikingarnan pelaamien ottelujen osalta yksinään kun Sisu Teamin topikkiin sen pistin jo kokonaisten turnauspelien osalta joten en laita siitä tähän muuta kuin Vikingarnan pelaamien ottelujen tulokset ja lyhyet muut loppusijoitukset ja nämä tietenkin kumoavat aiemmat tiedot koska jo melko pitkään olen tiennyt, että aiemmin laittamani tiedot Pietarin Turnauksen 1996 pelimääristä ovat olleen virheellisiä ja aiemmin olen ajatellut sen korjausta vasta suureen päivitykseen.

Nyt laitan sen kuitenkin tähän alle:

Pietarin Turnaus 1996

Vikingarna-Venäjä B 3-1

Vikingarna-Team Karjala 7-2

Vikingarna-Tsekki B 5-1

Vikingarna-Sveitsi B 5-3

Vikingarna siis voitti Pietarin Turnauksen 1996, Tsekin B-maajoukkue oli toinen, Venäjän B-maajoukkue oli kolmas, Team Karjala ilmeisesti maalieron turvin oli neljäs ja toiseksi viimeinen ja Sveitsin B-maajoukkue oli maalieron takia ilmeisesti viides ja viimeinen Pietarin Turnauksessa 1996.

Vikingarnan osalta tulee näillä näkymin Pietarin Turnauksista ainakin kokonaan uudet vuosien 1999 ja 2000 vastaavat Pietarin Turnaukset tuloksineen ja mahdollisesti myös vuoden 1998 Pietarin Turnauksen tulokset tulevat myös joskin Team Karjalan mahdollisen olemisen tai olemattomuuden takia siitä tulisi hieman erikoista liitellä niitä ennen varmaa tietoa jälkikäteen joten toistaiseksi taidan laittaa vain vuosien 1999 ja 2000 Pietarin Turnaukset joissa Vikingarna vielä oli mukana ja joita pidän melko varmasti ehkäpä jopa koko Vikingarnan ainoina otteluina sen kahtena viimeisenä toimintavuotena muutenkin.

Ellei stten tietenkin Vikingarna vielä toistaiseksi epävarmaa jäähyväisottelua vuodelta 2000 jotain joukkuetta vastaan oteta huomioon.

Vielä vuonna 1998 ainakin tietääkseni Vikingarna pelasi vielä melko laajalla ottelumäärällä sinä vuonna joskin nekin olivat jo pienempiä määriltään kuin vuonna 1996 ja 1997. Vuoden 1997 Pietarin Turnauksen tarkkoja tulostietoja ei löytynyt vaan ainoastaan loppusijoitukset ja ne laitan Sisu Teamin topikkiin missä käyn asiaa hieman enemmän läpi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Lyhyen harkinnan jälkeen päätän laittaa seuraavaksi tähän ja seuraavaan viestiin Pietarin Turnauksen eri vuosista puhuttaessa enää vain vuosien 1999 ja 2000 Pietarin Turnausten tulokset. Vuoden 1998 Pietarin Turnauksesta laitan asiaa Sisu Teamin omaan topikkiin kun käyn läpi Team Karjalan ja koko Suomen B-maajoukkueen lopputilannetta.

Ainakin siihen viestiin tulee sitten sen vuoden 1998 aivan alustavin kausiohjelma jonka mukaan Team Karjalan piti pelata koska ainakin vuodelle 1998 tehtiin kyllä vielä Team Karjalan viimeinen vakava turnausohjelma ja se piti kyllä alustavimmillaan sisällään paljonkin otteluja ennen kun näillä näkymin elokuussa 1997 alkoivat massaperumiset jonka johdosta otteluohjelma sitten pieneni rajusti tai sitten Team Karjala pelasi joitakin otteluja erikseen vain vielä vuoden 1997 puolella lisää ennen lakkauttamistaan.

Pietarin Turnauksesta 1999 puhuttaessa en harmittavasti löytänyt tarkkoja pelipäivämääriä, mutta se pelattiin huhtikuussa 1999, todennäköisimmin 8.4.1999-12.4.1999 ja kuitenkin viimeistään huhtikuussa 1999 ennen sen vuoden MM-Kisoja Norjassa.

Joka tapauksessa tässä kuitenkin Pietarin Turnauksen 1999 kaikki tulokset jotka Vikingarnan ja muidenkin joukkueiden osalta löysin ja jossa pelasivat ainakin Vikingarna, Venäjän B-maajoukkue, Tsekin B-maajoukkue ja Slovakian B-maajoukkue:

Pietarin Turnaus 1999

Vikingarna-Tsekki B 1-3

Slovakia B-Venäjä B 2-4

Vikingarna-Venäjä B 2-6

Vikingarna-Slovakia B 3-1

Tsekki B-Slovakia B 4-4

Venäjä B-Tsekki B 4-1

Venäjän B-maajoukkue voitti Pietarin Turnauksen 1999, Tsekin B-maajoukkue oli toinen, Vikingarna oli kolmas ja toiseksi viimeinen ja Slovakian B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pietarin Turnauksesta 2000 puhuttaessa en harmittavasti löytänyt tarkkoja pelipäivämääriä, mutta se pelattiin huhtikuussa 2000, todennäköisimmin 14.4.2000-19.4.2000 ja kuitenkin viimeistään huhtikuussa 2000 ennen sen vuoden MM-Kisoja Venäjällä.

Joka tapauksessa tässä kuitenkin Pietarin Turnauksen 2000 kaikki tulokset jotka Vikingarnan ja muidenkin joukkueiden osalta löysin ja jossa pelasivat Vikingarna, Venäjän B-maajoukkue, Tsekin B-maajoukkue ja Slovakian B-maajoukkueen sijaan tässä turnauksessa pelasi Venäjän C-maajoukkue kun Slovakian B-maajoukkue päätti viime hetkellä jäädä pois Pietarin Turnauksesta 2000 ja tämä turnaus jäi varmasti Vikingarnan viimeiseksi turnaukseksi sen historiassa ja tämän jälkeen se näillä näkymin pelasi vielä yhden viimeisen ottelunsa jotain joukkuetta vastaan ennen kuin se lakkautettiin:

Pietarin Turnaus 2000

Vikingarna-Tsekki B 5-3

Vikingarna-Venäjä B 3-2

Venäjä C-Tsekki B 1-1

Venäjä C-Venäjä B 0-2

Venäjä B-Tsekki B 2-3

Vikingarna-Venäjä C 4-3

Vikingarna voitti historiansa loppumetreillä kirjaimellisesti ainakin turnausmuodossa puhuttaessa sen viimeisen turnauksensa Pietarin Turnauksen 2000 muodossa, Venäjän B-maajoukkue oli toinen, Tsekin B-maajoukkue oli kolmas ja toiseksi viimeinen ja Venäjän C-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ruotsin B-maajoukkueisiin 1950-luvun osalta tulee seuraavaksi erittäin pitkästä aikaa päivitystä muutaman seuraavan vuoden osalta ja ne vuodet ovat vuodet 1955-1957.

Seuraavasta viestistä eteenpäin laitan vuodesta 1957 sen vuoden Ruotsin B-maajoukkueen ja parissa muussa viestissä sen jälkeen tulevat vuoden 1956 ja 1955 Ruotsin B-maajoukkueet.

Löytämiltäni vuosilta ei harmittavasti selvinnyt Ruotsin B-maajoukkueen Päävalmentajia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1957 Ruotsin B-maajoukkueen kokoonpano sen ajan nk. Perusmiehistön osalta tulee seuraavaksi tässä viestissä ja tähän alle ja sillä oli paljon potentiaalia kauden peleissään ja sillä oli tuolloin tilausta myös Tre Kronoriin eli Ruotsin A-maajoukkueeseen pelaajistoltaan:

Maalivahdit: Yngve Casslind ja Per-Agne 'Pära' Karlström

Puolustajat: Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Roland Stoltz ja Hans Svedberg

Hyökkääjät: Göran Lysen, Yngve Klingberg, Christian Årjes, Göran Sundh, Kurt Thulin, Carl-Göran 'Stöveln' Öberg, Uno 'Garvis' Öhrlund, Per-Olov 'Pelle-Olli' Härdin, Gösta Westerlund, Olle Stenar ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1956 Ruotsin B-maajoukkueen kokoonpano sen ajan nk. Perusmiehistön osalta tulee seuraavaksi tässä viestissä ja tähän alle ja sillä oli edelleenkin paljon potentiaalia kauden peleissään ja myös tilausta pelaajistoltaan myös Tre Kronoriin eli Ruotsin A-maajoukkueeseen:

Maalivahdit: Yngve Casslind ja Per-Agne 'Pära' Karlström

Puolustajat: Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Åke Lassas, Ove Malmberg ja Bertz Zetterberg

Hyökkääjät: Göran Lysen, Ingemar Lysen, Yngve Klingberg, Hans 'Stor-Stöveln' Öberg, Carl-Göran 'Lill-Stöveln' Öberg, Uno 'Garvis' Öhrlund, Per-Olov 'Pelle-Olli' Härdin, Gösta Westerlund, Olle Stenar ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja vielä viime viestien päätteeksi laitan tähän vuoden 1955 Ruotsin B-maajoukkueen kokoonpanon sen ajan nk. Perusmiehistön osalta ja se tulee seuraavaksi tähän alle ja sillä oli tilausta pelaajistoltaan myös Tre Kronoriin eli Ruotsin A-maajoukkueeseen ja lisäksi tuona kyseisenä vuonna pelasi vain yksi ainoa maalivahti:

Maalivahti: Per-Agne 'Pära' Karlström

Puolustajat: Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Åke Lassas ja Sven Thunman

Hyökkääjät: Ingemar Lysen, Hans 'Stöveln' Öberg, Uno 'Garvis' Öhrlund, Stig 'Stickan' Carlsson, Leif 'Leffe' Skiöld, Valter Åhlen, Valter Karlsson, Nils 'Dubbel-Nisse' Nilsson, Holger 'Vackre Holger' 'Hogge' Nurmela, Ove Granath, Bengt Bornström ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi Vikingarnan ja Tre Kronorin välisiä yhteneväisyyksiä siinä, että miten monta Vikingarnan säännöllistä miestä tai Vikingarnan nk. Perusmiehistön jäsentä keskimäärin sai kutsun Tre Kronoriin eri vuosina lisäten sitä nyt vihdoin ja viimein nyt myös vuosilla 1955-1957 mikä tietenkin tarkoittaa hyvää koko 1950-luvun Perusmiehistöjen löytämistä koskevassa tehtävässä ja täten enää puuttuvat vain vuosien 1950-1954 eli vain 1950-luvun alkuvuosien Perusmiehistöt ja myös vuosien 1998-2000 viimeiset Vikingarnan Perusmiehistöt sen historiassa:

1955: 7 pelaajaa (Puolustajat Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Åke Lassas ja Sven Thunman ja Hyökkääjät Hans 'Stöveln' Öberg, Stig 'Stickan' Carlsson ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson.)

1956: 8 pelaajaa (Maalivahti Yngve Casslind, Puolustajat Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Åke Lassas, Ove Malmberg ja Bertz Zetterberg ja Hyökkääjät Hans 'Stor-Stöveln' Öberg ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson.)

1957: 6 pelaajaa (Maalivahti Yngve Casslind, Puolustajat Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Roland Stoltz ja Hans Svedberg ja Hyökkääjä Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson.)

1958: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1959: 3 pelaajaa (Maalivahti Per-Agne Karlström, Puolustaja Bertil Karlsson ja Hyökkääjä Göran Lysen.)

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Einar Granath, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner.)

1961: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1962: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjä Anders Andersson.)

1963: 3 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjät Ronald Pettersson ja Uno Öhrlund.)

1964: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Puolustaja Nils Johansson.)

1965: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1966: 1 pelaaja (Hyökkääjä Folke Bengtsson.)

1967: 1 pelaaja (Puolustaja Bert-Ola Nordlander.)

1968: 2 pelaajaa (Puolustajat Lars-Erik Sjöberg ja Bert-Ola Nordlander.)

1969: 2 pelaajaa (Puolustaja Lars-Erik Sjöberg ja Hyökkääjä Mats Hysing.)

1970: 1 pelaaja (Puolustaja Anders Hagström.)

1971: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1972: 2 pelaajaa (Puolustaja Karl-Johan Sundqvist ja Hyökkääjä Hans Hansson joista kuitenkin vain Puolustaja Karl-Johan Sundqvist pelasi pelkästään Talviolympialaisissa 1972 Sapporossa Japanissa ja joista kuitenkin vain Hyökkääjä Hans Hansson pelasi pelkästään MM-Kisoissa 1972 Prahassa Tsekkoslovakiassa.)

1973: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1974: 1 pelaaja (Hyökkääjä Per-Olov Brasar.)

1975: 1 pelaaja (Maalivahti Göran Högosta.)

1976: 3 pelaajaa (Puolustaja Björn Johansson, Hyökkääjä Bengt Lundholm ja Maalivahti Hardy Åström joista kuitenkin Åström pelasi vain Kanada Cupissa yhdessä Björn Johanssonin kanssa ja josta Bengt Lundholm jäi ulos kokoonpanosta.)

1977: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1978: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1979: 1 pelaaja (Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Håkan Eriksson.)

1981: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Anders Håkansson ja Harald Lückner ja näistä mukaan Kanada Cupiin mahtui Håkansson, mutta ei Lückner.)

1982: 1 pelaaja (Hyökkääjä Ove Olsson.)

1983: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1984: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1985: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Matti Pauna ja Hans Säcken Särkijärvi.)

1986: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1987: 2 pelaajaa (Puolustaja Magnus Svensson ja Hyökkääjä Peter Kessler Eriksson joista Svensson pelasi MM-kisoissa, mutta ei Kanada Cupissa ja joista Kessler Eriksson pelasi Kanada Cupissa, mutta ei MM-kisoissa.)

1988: 3 pelaajaa (Maalivahti Peter Åslin ja Puolustajat Peter Andersson ja Lars Karlsson.)

1989: 1 pelaaja (Maalivahti Peter Åslin.)

1990: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1991: 4 pelaajaa (Maalivahti Peter Lindmark, Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjät Jonas Berqvist ja Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjä Jonas Berqvist pelasivat molemmat niin MM-Kisoissa 1991 kuin myös Kanada Cupissa 1991 kun taas Maalivahti Peter Lindmark pelasi vain MM-Kisoissa 1991 ja Hyökkääjä Tomas Forslund pelasi vain Kanada Cupissa 1991. Mikäli aivan kaikki Timo Lahtisen haluamat huippupelaajat Vikingarnaan olisi saatu joukkueeseen niin silloin todennäköisesti olisi nähty kaikkien aikojen ennätys Vikingarnan pelaajiston pääsystä nimenomaan Tre Kronoriin puhuttaessa koska 6-12 pelaajaa ainakin olisi päässyt heittämällä sen vuoden alustavista Vikingarnan ehdokaspelaajista myös Tre Kronoriin. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut.)

1992: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja MM-kisoista puhuttaessa, mutta Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Maalivahti Fredrik Andersson ja Hyökkääjä Thomas Rundqvist olivat Vikingarnan säännöllisen kokoonpanon edustajia Tre Kronorissa sinä vuonna juuri niissä karkeloissa Ranskassa.

1993: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1994: 4 pelaajaa (Maalivahti Johan Hedberg, Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman pelasivat Lillehammerin 1994 Talviolympialaisissa kun taas MM-kisoissa Italiassa 1994 pelasivat Maalivahti Johan Hedberg ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta ei Due-Boije ja Stillman pelasi ainoana Vikingarnasta molemmissa urheilun suurtapahtumissa eli niin Talviolympialaisissa 1994 kuin myös MM-kisoissa 1994 ja Hedberg ja Forslund eivät pelanneet Lillehammerissa 1994.)

1995: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1996: 4 pelaajaa (Maalivahdit Johan Hedberg ja Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson, mutta näistä vain Puolustaja Ronnie Sundin, Hyökkääjä Andreas Karlsson ja Maalivahti Mikael Sandberg pelasivat MM-kisoissa kun taas Jääkiekon Maailmancupiin 1996 eli toisin sanoen World Cupiin 1996 kelpuutettiin vain yksi Vikingarna-pelaaja eli Maalivahti Johan Hedberg ja Maalivahti Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson eivät pelanneet World Cupissa 1996 kun taas Hedberg pelasi World Cupissa 1996, mutta ei MM-kisoissa 1996.)

1997: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tutkimani Vikingarnan tai Ruotsin B-maajoukkueen historialliset perusmiehistöt seurakeskeisesti täydentyvät jälleen kerran.

Edelleen aiemmin uutena mukaan tulleet 1950-luvun perusmiehistöt seurakeskeisesti lisääntyvät nyt alle vuosilta 1955-1957 ja toivottavasti ennen pitkää jatkuen siitä sitten vuosiin 1950-1954 seurakeskeisesti.

Enää puuttuvat vain vuodet 1998-2000 ja lisäksi puuttuvat edelleen vuosien 1950-1954 miehistöt ja heidän seurakeskeisyytensä kun puhuttiin Vikingarnan Perusmiehistöstä, mutta nyt tähän tulevat vuodet 1955-1997 Vikingarnan perusmiehistöjen osalta seurakeskeisesti:

1955: Ei seuraenemmistöä vaan Södertälje SK:lla ja Leksands IF:llä oli kullakin 4 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli hieman pelikauden pituuden määrittelyn perusteella 2-3 pelaajaa tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista ja yksi pelaaja tuolloisesta Landskap-Serienistä/Den Andra Divisionista/Den Tredje Divisionista/Den Äldre Hockeytreanista.)

1956: Leksands IF 4-5 pelaajaa SM-Serienistä (Leksands IF oli juuri ja juuri pelikauden pituuden määritelmästä riippuen Ruotsin B-maajoukkueen enemmistöseura vuonna 1956. Muussa tapauksessa Leksands IF:llä ja Gävle GIK:lla olisi ollut molemmilla 4 pelaajaa ja silloin ei tietenkään olisi ollut seuraenemmistöä Ruotsin B-maajoukkueessa vuonna 1956. Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli yksi pelaaja tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista.)

1957: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä, Gävle GIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin täysin varmasti 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä ja pelikauden pituuden määritelmästä riippuen lisäksi Södertälje SK:lla oli vaihtelevasti 2-3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä jolloin korkeimmillaan jopa 4 eri seuraa olisivat jakaneet muutoin laskettavissa olevan enemmistömäärän Ruotsin B-maajoukkueen pelaajistosta ja muutoin vain kolme seuraa jakoivat muutoin laskettavissa olevan enemmistömäärän Ruotsin B-maajoukkueen pelaajistosta vuonna 1957 (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli yksi pelaaja tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista.)

1958: IFK Bofors 4 pelaajaa SM-Serienistä

1959: Ei seuraenemmistöä vaan Södertälje SK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 4 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1960: Södertälje SK 4 pelaajaa SM-Serienistä

1961: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1962: Ei seuraenemmistöä vaan Skellefteå AIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1963: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä ja Brynäs IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1964: Leksands IF 7 pelaajaa SM-Serienistä

1965: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1966: Leksands IF 6 pelaajaa SM-Serienistä

1967: AIK 8 pelaajaa SM-Serienistä

1968: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1969: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1970: Leksands IF 4 pelaajaa SM-Serienistä

1971: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1972: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1973: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1974: Leksands IF 10 pelaajaa SM-Serienistä ja tällä vuodella Leksands IF oli myös täysin kiistattoman varmasti SM-Serienin historian toiseksi viimeinen ja ehkä kenties myös viimeinen enemmistöseura jonka riveistä pelaajia Vikingarnan Perusmiehistöön haettiin

1975: Brynäs IF 5 pelaajaa SM-Serienistä vaikkakin välillä tämä vuosi on merkitty ensimmäiseksi Elitserienin vuodeksi jolloin joka tapauksessa saman seuran pelaajamäärä oli enemmistöseura sen vuoden Vikingarnassa

1976: Färjestads BK 6 pelaajaa viimeistään tässä vaiheessa ensimmäisessä Elitserienin aikakauden enemmistöseurana, mutta muutoin tietenkin toisena enemmistöseurana

1977: Färjestads BK 6 pelaajaa

1978: Färjestads BK 6 pelaajaa

1979: Modo AIK 6 pelaajaa

1980: Västra Frölunda IF 4 pelaajaa (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli 5 Allsvenskan-pelaajaa joista 2 pelaajaa olivat Timrå IK:sta.)

1981: AIK 6 pelaajaa

1982: IF Björklöven 7 pelaajaa

1983: AIK 7 pelaajaa

1984: Skellefteå AIK 7 pelaajaa

1985: Brynäs IF 6 pelaajaa

1986: Luleå HF 5 pelaajaa

1987: Brynäs IF 5 pelaajaa

1988: Djurgårdens IF 6 pelaajaa

1989: Djurgårdens IF 5 pelaajaa

1990: Luleå HF 5 pelaajaa

1991: Malmö IF 5 pelaajaa

1992: Leksands IF 6 pelaajaa

1993: Västerås IK 6 pelaajaa

1994: Leksands IF 6 pelaajaa

1995: Leksands IF 6 pelaajaa

1996: Ei seuraenemmistöä vaan Modo Hockey ja Västra Frölunda HC:llä oli kullakin 3 pelaajaa keskenään joukkueessa mukana ja muiden pelaajien seuroja ei ollut kuin 1-2 pelaajan verran

1997: Djurgårdens IF 4 pelaajaa
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aiemmin laittamista viesteistäni poiketen olen tosiaan pitkän ajan etsinnän jälkeen löytänyt myös nuo vuosien 1953-1954 Ruotsin B-maajoukkueiden kyseisten vuosien nk. Perusmiehistöt.

Harmittavasti niiltäkään vuosilta ei kuitenkaan löytynyt mahdollisia vuosien 1953-1954 Ruotsin B-maajoukkueiden Päävalmentajia.

Pahoittelut aiemmasta mainitsemattomuudesta ja aion laittaa kyseiset nk. Perusmiehistöt parissa seuraavassa viestissä heti tämän viestin jälkeen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1954 Ruotsin B-maajoukkueen nk. Perusmiehistö näytti kyseisenä vuonna seuraavanlaiselta kun maalivahteja oli vain tasan yksi kappale:

Maalivahti: Hans Bjärgestad

Puolustajat: Åke Lassas, Vilgot Larsson ja Ove Dahlberg

Hyökkääjät: Lars Pettersson, Holger 'Vackre Holger' 'Hogge' Nurmela, Ove Granath, Valter Karlsson, Folke Gustafsson, Erik Granath, Åke 'Mas-Åke' Larsson, Sigurd 'Sigge' Bröms, Bengt Bornström ja Stig Påvels
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja vuoden 1953 Ruotsin B-maajoukkueen nk. Perusmiehistön laitan vielä tähän viestiin. Kyseisenä vuonna maalivahteja oli vain tasan yksi kappale edelleen ja koska tuona vuonna päätettiin kokeilumielessä säilyttää Ruotsin B-maajoukkueen nk. Perusmiehistö täysin samanlaisena myös vuodelle 1954 jolloin ainakaan enempää etsintöjä ei tarvittu kun kaikki pelaajat pelaaja-asemaltaan tosiaan varmistuivat aivan samoiksi kuin mitä tulisi olemaan vuoden 1953 jälkeen vuotta myöhemmin vuonna 1954.

Toisin sanoen tässä vuoden 1953 Ruotsin B-maajoukkueen nk. Perusmiehistö:

Maalivahti: Hans Bjärgestad

Puolustajat: Åke Lassas, Vilgot Larsson ja Ove Dahlberg

Hyökkääjät: Lars Pettersson, Holger 'Vackre Holger' 'Hogge' Nurmela, Ove Granath, Valter Karlsson, Folke Gustafsson, Erik Granath, Åke 'Mas-Åke' Larsson, Sigurd 'Sigge' Bröms, Bengt Bornström ja Stig Påvels
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi Vikingarnan ja Tre Kronorin välisiä yhteneväisyyksiä siinä, että miten monta Vikingarnan säännöllistä miestä tai Vikingarnan nk. Perusmiehistön jäsentä keskimäärin sai kutsun Tre Kronoriin eri vuosina lisäten sitä nyt pikaisesti aiemmin mainitsemattomilta vuosilta 1953-1954 mikä tietenkin tarkoittaa hyvää koko 1950-luvun Perusmiehistöjen löytämistä koskevassa tehtävässä ja täten enää puuttuvat vain vuosien 1950-1952 eli 1950-luvun alkuvuosien Perusmiehistöt ja myös vuosien 1998-2000 viimeiset Vikingarnan Perusmiehistöt sen historiassa:

1953: 1 pelaaja (Hyökkääjä Sigurd 'Sigge' Bröms.)

1954: 2 pelaajaa (Puolustaja Åke Lassas ja Hyökkääjä Holger 'Vackre Holger' 'Hogge' Nurmela.)

1955: 7 pelaajaa (Puolustajat Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Åke Lassas ja Sven Thunman ja Hyökkääjät Hans 'Stöveln' Öberg, Stig 'Stickan' Carlsson ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson.)

1956: 8 pelaajaa (Maalivahti Yngve Casslind, Puolustajat Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Åke Lassas, Ove Malmberg ja Bertz Zetterberg ja Hyökkääjät Hans 'Stor-Stöveln' Öberg ja Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson.)

1957: 6 pelaajaa (Maalivahti Yngve Casslind, Puolustajat Lars 'Lasse' Björn, Vilgot Larsson, Roland Stoltz ja Hans Svedberg ja Hyökkääjä Ronald 'Sura-Pelle' Pettersson.)

1958: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1959: 3 pelaajaa (Maalivahti Per-Agne Karlström, Puolustaja Bertil Karlsson ja Hyökkääjä Göran Lysen.)

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Einar Granath, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner.)

1961: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1962: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjä Anders Andersson.)

1963: 3 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjät Ronald Pettersson ja Uno Öhrlund.)

1964: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Puolustaja Nils Johansson.)

1965: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1966: 1 pelaaja (Hyökkääjä Folke Bengtsson.)

1967: 1 pelaaja (Puolustaja Bert-Ola Nordlander.)

1968: 2 pelaajaa (Puolustajat Lars-Erik Sjöberg ja Bert-Ola Nordlander.)

1969: 2 pelaajaa (Puolustaja Lars-Erik Sjöberg ja Hyökkääjä Mats Hysing.)

1970: 1 pelaaja (Puolustaja Anders Hagström.)

1971: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1972: 2 pelaajaa (Puolustaja Karl-Johan Sundqvist ja Hyökkääjä Hans Hansson joista kuitenkin vain Puolustaja Karl-Johan Sundqvist pelasi pelkästään Talviolympialaisissa 1972 Sapporossa Japanissa ja joista kuitenkin vain Hyökkääjä Hans Hansson pelasi pelkästään MM-Kisoissa 1972 Prahassa Tsekkoslovakiassa.)

1973: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1974: 1 pelaaja (Hyökkääjä Per-Olov Brasar.)

1975: 1 pelaaja (Maalivahti Göran Högosta.)

1976: 3 pelaajaa (Puolustaja Björn Johansson, Hyökkääjä Bengt Lundholm ja Maalivahti Hardy Åström joista kuitenkin Åström pelasi vain Kanada Cupissa yhdessä Björn Johanssonin kanssa ja josta Bengt Lundholm jäi ulos kokoonpanosta.)

1977: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1978: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1979: 1 pelaaja (Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Håkan Eriksson.)

1981: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Anders Håkansson ja Harald Lückner ja näistä mukaan Kanada Cupiin mahtui Håkansson, mutta ei Lückner.)

1982: 1 pelaaja (Hyökkääjä Ove Olsson.)

1983: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1984: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1985: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Matti Pauna ja Hans Säcken Särkijärvi.)

1986: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1987: 2 pelaajaa (Puolustaja Magnus Svensson ja Hyökkääjä Peter Kessler Eriksson joista Svensson pelasi MM-kisoissa, mutta ei Kanada Cupissa ja joista Kessler Eriksson pelasi Kanada Cupissa, mutta ei MM-kisoissa.)

1988: 3 pelaajaa (Maalivahti Peter Åslin ja Puolustajat Peter Andersson ja Lars Karlsson.)

1989: 1 pelaaja (Maalivahti Peter Åslin.)

1990: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1991: 4 pelaajaa (Maalivahti Peter Lindmark, Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjät Jonas Berqvist ja Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjä Jonas Berqvist pelasivat molemmat niin MM-Kisoissa 1991 kuin myös Kanada Cupissa 1991 kun taas Maalivahti Peter Lindmark pelasi vain MM-Kisoissa 1991 ja Hyökkääjä Tomas Forslund pelasi vain Kanada Cupissa 1991. Mikäli aivan kaikki Timo Lahtisen haluamat huippupelaajat Vikingarnaan olisi saatu joukkueeseen niin silloin todennäköisesti olisi nähty kaikkien aikojen ennätys Vikingarnan pelaajiston pääsystä nimenomaan Tre Kronoriin puhuttaessa koska 6-12 pelaajaa ainakin olisi päässyt heittämällä sen vuoden alustavista Vikingarnan ehdokaspelaajista myös Tre Kronoriin. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut.)

1992: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja MM-kisoista puhuttaessa, mutta Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Maalivahti Fredrik Andersson ja Hyökkääjä Thomas Rundqvist olivat Vikingarnan säännöllisen kokoonpanon edustajia Tre Kronorissa sinä vuonna juuri niissä karkeloissa Ranskassa.

1993: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1994: 4 pelaajaa (Maalivahti Johan Hedberg, Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman pelasivat Lillehammerin 1994 Talviolympialaisissa kun taas MM-kisoissa Italiassa 1994 pelasivat Maalivahti Johan Hedberg ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta ei Due-Boije ja Stillman pelasi ainoana Vikingarnasta molemmissa urheilun suurtapahtumissa eli niin Talviolympialaisissa 1994 kuin myös MM-kisoissa 1994 ja Hedberg ja Forslund eivät pelanneet Lillehammerissa 1994.)

1995: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1996: 4 pelaajaa (Maalivahdit Johan Hedberg ja Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson, mutta näistä vain Puolustaja Ronnie Sundin, Hyökkääjä Andreas Karlsson ja Maalivahti Mikael Sandberg pelasivat MM-kisoissa kun taas Jääkiekon Maailmancupiin 1996 eli toisin sanoen World Cupiin 1996 kelpuutettiin vain yksi Vikingarna-pelaaja eli Maalivahti Johan Hedberg ja Maalivahti Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson eivät pelanneet World Cupissa 1996 kun taas Hedberg pelasi World Cupissa 1996, mutta ei MM-kisoissa 1996.)

1997: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tutkimani Vikingarnan tai Ruotsin B-maajoukkueen historialliset perusmiehistöt seurakeskeisesti täydentyvät pikaisesti jälleen kerran.

Edelleen aiemmin uutena mukaan tulleet 1950-luvun perusmiehistöt seurakeskeisesti lisääntyvät nyt alle pikaisesti vuosilta 1953-1954 ja toivottavasti ennen pitkää jatkuen siitä sitten vuosiin 1950-1952 seurakeskeisesti.

Enää puuttuvat vain vuodet 1998-2000 ja lisäksi puuttuvat edelleen vuosien 1950-1952 miehistöt ja heidän seurakeskeisyytensä kun puhuttiin Vikingarnan Perusmiehistöstä, mutta nyt tähän tulevat vuodet 1953-1997 Vikingarnan perusmiehistöjen osalta seurakeskeisesti:

1953: Leksands IF 5-6 pelaajaa SM-Serienistä (Leksands IF oli enemmistöseura joka tapauksessa vuoden 1953 Ruotsin B-maajoukkueen osalta 4 vankan ja varman pelaajan osalta kun 1-2 pelaajaa olivat sarjakaudesta riippuen vain ehdollisia Leksands IF:n pelaajia ja näistä toinen pelasi mahdollisesti Mora IK:ssa jolla oli tuona vuotena määritelmästä riippuen 2-3 pelaajaa vuoden 1953 Ruotsin B-maajoukkueessa. Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli hieman pelikauden pituuden määrittelyn perusteella 1-2 pelaajaa tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista.)

1954: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli hieman pelikauden pituuden määrittelyn perusteella varmasti ainakin 2-3 pelaajaa tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista ja suurimmillaan olen joskus kuullut tuon vuoden Ruotsin B-maajoukkueessa pelanneen jopa 5 pelaajaa tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista ja siinä tapauksessa Leksands IF:llä tai SM-Serienillä ei poikkeuksellisesti olisi ollut ainakaan sellaisenaan suoraa seuraenemmistöä tai sarjaenemmistöä vaikkakin toki reaalisesti sellaisena ainakin seurakeskeisesti pelaajistoltaan Leksands IF sitä olisi vielä tarkalla määritelmällä hallinnut, mutta SM-Serien ei enää sarjaenemmistöisenä siihen mitä tulee Ruotsin B-maajoukkueeseen vuonna 1954.

Se kaikki riippuu pitkälti Mora IK:n sarjavuodesta koska joskus Mora IK:n on sanottu pelanneen sinä vuonna SM-Serienissä ja joskus taas sen on sanottu eri kirjallisista lähteistä riippuen pelanneen juurikin tuolloisessa Sverige-Serienissä/Svenska Serienissä/Nytt Svenska Serienissä/Den Nya Svenska Serienissä/Den Högsta Divisionissa/Den Andra Divisionissa/Den Äldre Hockeytvåanissa jolloin eri lähteestä riippuen sen pelatessa siellä olisi Ruotsin B-maajoukkueessa ollut sieltä sarjatasolta 3 pelaajaa samasta seurasta.)

1955: Ei seuraenemmistöä vaan Södertälje SK:lla ja Leksands IF:llä oli kullakin 4 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli hieman pelikauden pituuden määrittelyn perusteella 2-3 pelaajaa tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista ja yksi pelaaja tuolloisesta Landskap-Serienistä/Den Andra Divisionista/Den Tredje Divisionista/Den Äldre Hockeytreanista.)

1956: Leksands IF 4-5 pelaajaa SM-Serienistä (Leksands IF oli juuri ja juuri pelikauden pituuden määritelmästä riippuen Ruotsin B-maajoukkueen enemmistöseura vuonna 1956. Muussa tapauksessa Leksands IF:llä ja Gävle GIK:lla olisi ollut molemmilla 4 pelaajaa ja silloin ei tietenkään olisi ollut seuraenemmistöä Ruotsin B-maajoukkueessa vuonna 1956. Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli yksi pelaaja tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista.)

1957: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä, Gävle GIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin täysin varmasti 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä ja pelikauden pituuden määritelmästä riippuen lisäksi Södertälje SK:lla oli vaihtelevasti 2-3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä jolloin korkeimmillaan jopa 4 eri seuraa olisivat jakaneet muutoin laskettavissa olevan enemmistömäärän Ruotsin B-maajoukkueen pelaajistosta ja muutoin vain kolme seuraa jakoivat muutoin laskettavissa olevan enemmistömäärän Ruotsin B-maajoukkueen pelaajistosta vuonna 1957 (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli yksi pelaaja tuolloisesta Sverige-Serienistä/Svenska Serienistä/Nytt Svenska Serienistä/Den Nya Svenska Serienistä/Den Högsta Divisionista/Den Andra Divisionista/Den Äldre Hockeytvåanista.)

1958: IFK Bofors 4 pelaajaa SM-Serienistä

1959: Ei seuraenemmistöä vaan Södertälje SK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 4 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1960: Södertälje SK 4 pelaajaa SM-Serienistä

1961: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1962: Ei seuraenemmistöä vaan Skellefteå AIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1963: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä ja Brynäs IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1964: Leksands IF 7 pelaajaa SM-Serienistä

1965: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1966: Leksands IF 6 pelaajaa SM-Serienistä

1967: AIK 8 pelaajaa SM-Serienistä

1968: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1969: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1970: Leksands IF 4 pelaajaa SM-Serienistä

1971: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1972: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1973: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1974: Leksands IF 10 pelaajaa SM-Serienistä ja tällä vuodella Leksands IF oli myös täysin kiistattoman varmasti SM-Serienin historian toiseksi viimeinen ja ehkä kenties myös viimeinen enemmistöseura jonka riveistä pelaajia Vikingarnan Perusmiehistöön haettiin

1975: Brynäs IF 5 pelaajaa SM-Serienistä vaikkakin välillä tämä vuosi on merkitty ensimmäiseksi Elitserienin vuodeksi jolloin joka tapauksessa saman seuran pelaajamäärä oli enemmistöseura sen vuoden Vikingarnassa

1976: Färjestads BK 6 pelaajaa viimeistään tässä vaiheessa ensimmäisessä Elitserienin aikakauden enemmistöseurana, mutta muutoin tietenkin toisena enemmistöseurana

1977: Färjestads BK 6 pelaajaa

1978: Färjestads BK 6 pelaajaa

1979: Modo AIK 6 pelaajaa

1980: Västra Frölunda IF 4 pelaajaa (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli 5 Allsvenskan-pelaajaa joista 2 pelaajaa olivat Timrå IK:sta. Tavallaan tämä oli ensimmäinen kerta sarjakeskeisesti jolloin Allsvenskan olisi ollut sarjakeskeisesti se sarja mistä enemmistö Vikingarnan pelaajistosta otettiin Elitserienin sijaan vaikkakin toki Elitserienin Västra Frölunda IF säilytti seurakeskeisen enemmistön Vikingarnan pelaajistosta puhuttaessa.)

1981: AIK 6 pelaajaa

1982: IF Björklöven 7 pelaajaa

1983: AIK 7 pelaajaa

1984: Skellefteå AIK 7 pelaajaa

1985: Brynäs IF 6 pelaajaa

1986: Luleå HF 5 pelaajaa

1987: Brynäs IF 5 pelaajaa

1988: Djurgårdens IF 6 pelaajaa

1989: Djurgårdens IF 5 pelaajaa

1990: Luleå HF 5 pelaajaa

1991: Malmö IF 5 pelaajaa

1992: Leksands IF 6 pelaajaa

1993: Västerås IK 6 pelaajaa

1994: Leksands IF 6 pelaajaa

1995: Leksands IF 6 pelaajaa

1996: Ei seuraenemmistöä vaan Modo Hockey ja Västra Frölunda HC:llä oli kullakin 3 pelaajaa keskenään joukkueessa mukana ja muiden pelaajien seuroja ei ollut kuin 1-2 pelaajan verran

1997: Djurgårdens IF 4 pelaajaa
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ruotsin B-maajoukkueen osalta vanhemmilta ajoilta puhuttaessa on nyt löytynyt pitkien etsintöjen jälkeen vuosien 1959-1962 aikaiset Päävalmentajat ja vuosina 1959-1960 Ruotsin Jääkiekkoliiton mukainen, tuolloin koeajalla olleen B-maajoukkueen Varapäävalmentajan viranhaltija koska ilmeisesti Ruotsin B-maajoukkue ja myöhempi Vikingarna alkoi käyttää Varapäävalmentajaa tai sitä virkaa alempia valmentajapuolen virkoja tai tehtäviä vasta paljon myöhemmin säännöllisempänä vaikkakin tiettävästi Vikingarnan aikaan Varapäävalmentaja oli ainakin heti alkuvuosien jälkeen kyllä olemassa säännöllisenä siinä missä esimerkiksi Suomessa vasta Sisu Teamissa ja vuonna 1972 tuli Varapäävalmentaja mukaan kuvioihin.

Joka tapauksessa vuosien 1959-1960 Ruotsin B-maajoukkueen Päävalmentaja oli Wilhelm Lagheim-Larsson jonka nimi on joskus ollut myös Vilhelm Lagheim-Larsson etenkin mitä lähemmäksi nykypäivää ollaan tultu. Lisäksi julkisuudessa on joskus kyseisen herran sukunimet kirjoitettu myös toisin päin jolloin nimi tälle herralle oli Wilhelm Larsson-Lagheim tai Vilhelm Larsson-Lagheim ja Varapäävalmentaja ensimmäisenä Ruotsin B-maajoukkueen historian Varapäävalmentajana oli tuolloin tietenkin tuon ajan koeajan puitteissa Hasse Larsson.

Vuosina 1961-1962 Ruotsin B-maajoukkueen ainoa yksinäinen Päävalmentaja oli Svante Granlund.

Wilhelm Lagheim-Larsson oli aikanaan myös vuosina 1935-1936 myös Ruotsin maalivahti niin MM-Kisoissa kuin Talviolympialaisissakin.

Svante Granlund vuorostaan oli mahdollisesti vuosina 1950-1952 osana säännöllisempää B-maajoukkueen nk. Perusmiehistöä ja muutoin sen Yksittäispelaajiston pelaaja vuoden 1952 jälkeen. Lisäksi Granlund pelasi myös jalkapalloa ja jääpalloa kuten myös Ruotsin B-maajoukkueen Varapäävalmentaja vuosimallia 1959 ja 1960 eli Hasse Larsson.

Aion liittää nämä kyseiset herrat tietenkin omien vuosiensa nk. Perusmiehistöjen päälliköiksi heti tämän viestin jälkeen muutaman seuraavan viestin ajaksi.

Niiden jälkeen tai joskus lähitulevaisuudessa pitää mahdollisesti liittää noita Ruotsin B-maajoukkueen tai Vikingarnan oheishenkilöstöä noihin eri vuosien nk. Perusmiehistöihin mukaan milloin vain ehtii.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä nyt siis vuoden 1959 Vikingarna tai tuolloinen Ruotsin B-maajoukkue päivitettynä Päävalmentajallaan ja tuolloisella Ruotsin Jääkiekkoliiton määräyksellä määräaikaisella ja kokeellisella Varapäävalmentajallaan:

Maalivahdit: Per-Agne Karlström, Jan Heden ja Staffan Westman

Puolustajat: Bertil Karlsson, Ove Malmberg, Tomas Warming, Eddie Wingren ja Tommy Öström

Hyökkääjät: Rolf Berggren, Jan-Erik Brännström, Yngve Eriksson, Einar Granath, Yngve Klingberg, Göran Lysen, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner

Päävalmentaja: Wilhelm Lagheim-Larsson/Vilhelm Lagheim-Larsson (Myös Wilhelm Larsson-Lagheim/Vilhelm Larsson-Lagheim.)

Varapäävalmentaja: Hasse Larsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän alle tulee siis Päävalmentajallaan ja tuolloisella Ruotsin Jääkiekkoliiton määräyksellä määräaikaisella ja kokeellisella Varapäävalmentajallaan täydennetty Vikingarna tai tuolloinen Ruotsin B-maajoukkue vuodelta 1960 nk. Perusmiehistönsä osalta:

Maalivahdit: Jan Heden ja Staffan Westman

Puolustajat: Bertil Karlsson, Ove Malmberg, Tomas Warming, Eddie Wingren ja Tommy Öström

Hyökkääjät: Rolf Berggren, Jan-Erik Brännström, Yngve Eriksson, Einar Granath, Yngve Klingberg, Göran Lysen, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner

Päävalmentaja: Wilhelm Lagheim-Larsson/Vilhelm Lagheim-Larsson (Myös Wilhelm Larsson-Lagheim/Vilhelm Larsson-Lagheim.)

Varapäävalmentaja: Hasse Larsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1961 Vikingarnan tai tuolloisen Ruotsin B-maajoukkueen osalta kokoonpano näytti vuorostaan tältä kun Vikingarna tai tuolloinen Ruotsin B-maajoukkue alkoi peluuttaa tästä eteenpäin jonkin aikaa vain yhtä maalivahtia.

1960-luvun suhteellisen ikoniset johtava maalivahti, johtava puolustaja ja johtava hyökkääjä kukin omilla osa-alueillaan eli Lennart Lennu Häggroth, Lennart Gustafsson ja Olle Sjögren aloittivat kukin aikansa Vikingarnassa tai tuolloisessa Ruotsin B-maajoukkueessa yhdessä erikoisesti hyökkäävän Bertil Karlssonin kanssa kun samaa nimeä kantava toinen herra nimeltä Bertil Karlsson oli ollut sitä ennen Vikingarnassa tai tuolloisessa Ruotsin B-maajoukkueessa puolustajana.

Aiempaan nähden ilahduttavasti Päävalmentaja kyseiselle vuodelle on nyt löytynyt ja Varapäävalmentajaa ei ollut koska Ruotsin Jääkiekkoliitto päätti lopettaa määräaikaisen ja kokeellisen vuosien 1959-1960 aikana käytössä olleen B-maajoukkueen Varapäävalmentajan viran jota ei yleensäkään ollut tästä eteenpäin Ruotsin B-maajoukkueessa ja myöhemmässä Vikingarnassa vuosikausiin:

Maalivahti: Lennart Lennu Häggroth

Puolustajat: Lennart Gustafsson, Gunnar Collin, Stig Stålberg, Lars Hägg ja Lennart Karsbrink

Hyökkääjät: Olle Sjögren, Bertil Karlsson, Eilert Määttä, Lars-Eric Lundberg, Hans Öberg, Göte Boström, Carl Lilja, Göran Lysen, Stig Påvels, Karl-Erik Ehrn ja Gunnar Hedbys

Päävalmentaja: Svante Granlund
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1962 Vikingarna tai tuolloinen Ruotsin B-maajoukkue näytti vuorostaan tältä kun Päävalmentaja on ilahduttavasti kyseiselle vuodelle löytynyt ja edelleen ainoana maalivahtina toimi tuolloin Lennart Lennu Häggroth:

Maalivahti: Lennart Lennu Häggroth

Puolustajat: Lennart Gustafsson, Åke Lassas, Kjell Adrian, Lasse Björn, Jan Malmberg ja Sture Hofverberg

Hyökkääjät: Olle Sjögren, Stig-Göran 'Stisse' Johansson, Kjell 'Jönni' Jönsson, Lennart 'Lill-Strimma' Svedberg, Bertil Karlsson, Carl-Göran Öberg, Mats Lönn, Anders Andersson, Kurt Thulin ja Lars-Åke Sivertsson

Päävalmentaja: Svante Granlund
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös