Tarinoita Viikingeistä eli Vikingarnasta

  • 45 401
  • 236

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuosien 1972 ja 1973 Vikingarnan pelaamasta Norjan Turnauksesta tulee seuraavaksi tässä tulostietoja ainakin parin pelin osalta per vuosi:

Norjan Turnaus 1972

Vikingarna-Jääkarhut 9-0 (Päivämäärä oli 17.11.1972 ottelun osalta.)

Vikingarna-Jääkarhut 4-2 (Päivämäärä oli 18.11.1972 ottelun osalta.)

Norjan Turnaus 1973

Vikingarna-Jääkarhut 6-2 (Päivämäärä oli 4.2.1973 ottelun osalta.)

Vikingarna-Jääkarhut 7-2 (Päivämäärä oli 5.2.1973 ottelun osalta.)

Joulukuussa 1972 tai helmikuussa 1973 toistaiseksi epävarmojen tietojen mukaan Sisu Teamin, Vikingarnan ja Jääkarhujen piti kohdata keskenään kolmiotteluturnauksessa jota ei näillä näkymin pelattu ja joka olisi pelattu Norjassa.

Joulukuussa 1972 tai helmikuussa 1973 mahdollisesti myös tällä aikavälillä erikoisen maaottelutauon välillä ainakin eräässä vaiheessa näitä kahta vuotta Sisu Team ainakin kerran perui pelejä Jääkarhuja vastaan jolloin Tampereen Ilves nähtiinkin pelaamassa korvauksena ainakin kerran Jääkarhuja vastaan peli tai pelejä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vihdoin ja viimein tarkat pelipäivämäärät ovat selvinneet Vikingarnan alkuvuoden ja ennen kaikkea vuoden 1979 aloittaneista peleistä joukkueen osalta. Nehän tietenkin olivat nuo Suomen Jääkiekkoliiton 50-vuotisjuhlaottelut Sisu Teamia vastaan alkuvuodesta 1979.

Näissä otteluissa Vikingarna voitti ensimmäisen ottelun maalein 8-2 ja pelasi tasapelin 2-2 toisessa ottelussa.

Ensimmäinen näistä pelattiin Raumalla ja toinen pelattiin Turussa. Raumalla pelatussa ottelussa Tapio Tapsa Virhimo yritti kaikkensa tolppien välissä, mutta ruotsalaiset olivat valitettavasti B-maajoukkueensakin osalta parempia ja myös kovaotteisiakin. Vikingarnan pelaajille vihellettiin ottelussa 7 kahden minuutin jäähyä kun taas Sisulaisille vain kolme kappaletta kahden minuutin jäähyjä.

Turussa pelatussa ottelussa Vikingarnan pelaajille entisestään koventuneista ja kurittomista otteista jäällä annettiin 8 kahden minuutin jäähyä ja yksi 10 minuutin jäähy lopulta kuohuttavan tunnelman vallitessa ehdollisena ulosajona vaikka yleisö kiljui ja karjui ulosajoa raivostuneena siitä jäähystä ja sen törkeydestä tavalla joka oli vaatia keskeytystä ennen tilanteen rauhoittumista muutaman Sisulaisen annettua rauhoittavia ja rohkaisevia käsimerkkejä yleisölle mahdollisesti tilanteen jälkiseurauksena tulevasta maalista. Sisulaiset saivat itse jäähyjä Turussa pelatussa ottelussa vain neljä kappaletta kahden minuutin jäähyinä.

Janne Nilsson Vikingarnan Päävalmentajana kiitti Sisulaisia hyvästä pelistä ja herrasmiesmäisyydestä juhlaottelujen osalta vaikka varsinkin Turussa suomalaisyleisön raivostuminen tuntuikin hiemaan vaivaannuttavan ja jopa pelottavan herra Nilssonia.

Ottelujen Päätoimitsijat olivat Pertti Juhola Raumalla ja Kari Ortio Turussa.

Vikingarna kohtasi Raumalla pelatussa ottelussa Sisu Teamin 5.1.1979 perjantaina ja Turussa Vikingarna kohtasi Sisu Teamin siellä pelatussa ottelussa 6.1.1979 lauantaina.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnasta puhuttaessa pitkästä aikaa iloisena asiana voin sanoa löytäneeni nuo 1960-luvun vuosien Vikingarnan nk. Perusmiehistöt kokonaisuudessaan jokaiselta vuodelta ja lisäksi erikoisuutena ainakin alustavan vuoden 1959 Vikingarnan nk. Perusmiehistön.

Vikingarnasta puhuttaessa entistä B-landslagia tai B-landslagetia alettiin kutsua ensimmäistä kertaa noin vuoden 1965 aikaan nimitysenemmistöltään Vikingarnaksi vaikkakin Ruotsin B-maajoukkueen nimi eli Vikingarna todella virallistui ilmeisesti hieman samaan aikaan kuin Sisu Teamin eli vuonna 1967 tai viimeistään vuonna 1968 kun Ruotsissa tapahtui tämä suuri jääkiekkomaajoukkueiden vuosiuudistus ja jonka jälkeen oli olemassa enää vain Tre Kronor, Vikingarna ja Team Sverige eli Ruotsin C-maajoukkue. Selkeyden vuoksi nimityksestä piittaamatta merkitsen kaikilta näiltä vuosilta kuitenkin joukkueen nimen Vikingarnana.

1960-luvulla oli monta hyvinkin pitkäaikaista pelaajaa, mutta ylivoimaisesti pisimpään Vikingarnassa päivätyötä tuolloin tehneet pelaajat olivat sen maalivahdit Lennart Lennu Häggroth ja Christer Abrahamsson jotka olivat oikeastaan melkein koko vuosikymmenen ajan Vikingarnan pääsääntöiset maalivahdit kauden peleissä vuodesta riippumatta.

Vikingarnan Päävalmentajista ei paljoakaan löytynyt tietoa joskin vuosien 1968 ja 1969 Päävalmentaja totta kai oli itse Vikingarnan Pappa eli Eje Lindström.

Seuraavista viesteistä eteenpäin alan laittaa vuosittain noita Vikingarnan kokoonpanoja eri vuosilta juurikin 1960-luvulta puhuttaessa ja aloittaen vuodesta 1969.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
1960-luvun Vikingarnat tai suomalaisittain aikanaan suomennettuna Viikingit tai Viikinkijoukkueet olivat Suomen Sisu Teamin tai Suomen B-maajoukkueen tapaan tietenkin pienempiä pelaajakokoonpanoiltaan kuin mitä ne ikinä sitten myöhemmin tulisivatkaan olemaan. Toisin sanoen 1960-luvulla keskimäärin Vikingarnan nyrkkisääntönä oli peluuttaa joko samaa määrää tai aina hieman vähemmän peleissään pelaajia kuin mitä vuosittaisella Tre Kronorilla oli pelaajia.

Samalla tapaa sanottuna täten kautta koko 1960-luvun Vikingarnan nk. Perusmiehistön pelaajamäärät olivat siis mitä tahansa väliltään 15-19 pelaajaa kappalemääriltään jolloin se oli joko Tre Kronorin kanssa yhtä suuri tai hieman sitä pienempi hieman vuodesta ja tilanteesta riippuen.

Tässä kuitenkin Vikingarna vuosimallia 1969:

Maalivahti: Christer Abrahamsson

Puolustajat: Gunnar Andersson, Thommy Abrahamsson, Lars-Erik Sjöberg, Lage Edin, Kenneth Ekman ja Håkan Lindgren

Hyökkääjät: Kjell Brus, Bengt-Göran Mysing Myssen Myssy Karlsson, Dan Labraaten, Dan Söderström, Mats Åhlberg, Hans Jax, Arne Johansson, Hans 'Hasse' Hansson, Bo Hansson, Mats Hysing ja Kent Persson

Päävalmentaja: Ehrling Ejerlind Ejelind Eje Lindström
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Nostalgia nosti heti pörröistä päätään, kun katselin noita Ruotsin pelaajia vuodelta 1969. Abrahamssonin veljesten kuvat keräilykorteissa ja Dan Labraaten mulla aina Ruotsin joukkueen kakkoskentässä, kun Ice Cats - ja Stiga -lätkäpeleillä veivailtiin MM -kisoja ja muita turnauksia läpi. Ja pelien tauoilla "ajettiin" kenttä liukkaaksi perunajauholla :)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarna näytti vuonna 1968 seuraavaksi tältä ja varmasti ainakin tästä eteenpäin historiansa loppuun asti tämä joukkue tunnettiin nimellä Vikingarna virallisestikin ja samalla tämä vuosi oli ensimmäinen Vikingarnan Isän eli Ehrling Ejerlind Ejelind Eje Lindströmin Päävalmentajana toimimisen vuosi:

Maalivahti: Christer Abrahamsson

Puolustajat: Thommy Abrahamsson, Gunnar Andersson, Lars-Erik Sjöberg, Håkan Lindgren, Lennart Gustafsson ja Bert-Ola Nordlander

Hyökkääjät: Ulf 'Lill-Pröjsarn' Nilsson, Hans Jax, Arne Johansson, Bengt-Göran Mysin Myssen Myssy Karlsson, Dan Söderström, Mats Åhlberg, Hans 'Hasse' Hansson, Bo Hansson, Mats Hysing, Anders Johansson ja Hans Eriksson

Päävalmentaja: Ehrling Ejerlind Ejelind Eje Lindström
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1967 Vikingarna näytti 50 vuoden takaiselta kokoonpanoltaan seuraavaksi tältä ja tällä kaudella oli viimeistä kertaa mukana ainakin pääsääntöisesti Vikingarnan päämaalivahtina Lennart Lennu Häggroth joka oli käytännöllisesti katsoen ollut Vikingarnan päämaalivahti melkein koko 1960-luvun ajan siihen asti ja mukana tietenkin oli myös Christer Abrahamsson ja muutoin Vikingarnassa oli melkoisenkin monta AIK:n edustajaa sinä vuonna ja harmittavasti Päävalmentajaa ei ole tiedossa vuoden 1967 Vikingarnan osalta:

Maalivahdit: Lennart Lennu Häggroth ja Christer Abrahamsson

Puolustajat: Thommy Abrahamsson, Gunnar Andersson, Lennart Gustafsson, Lars-Erik Sjöberg, Åke Carlsson ja Bert-Ola Nordlander

Hyökkääjät: Arne Johansson, Dan Söderström, Mats Åhlberg, Lars Andersson, Jan-Olov Back, Curt Edenvik, Lennart Selinder, Kjell Sävström, Rolf Hallgren ja Lennart Söderberg
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1966 Vikingarna näytti vuorostaan tältä ja edelleen mukana oli melko monta AIK:n edustajaa ja harmittavasti Päävalmentajaa ei ole tiedossa vuoden 1966 osalta:

Maalivahdit: Lennart Lennu Häggroth ja Christer Abrahamsson

Puolustajat: Thommy Abrahamsson, Gunnar Andersson, Lars-Erik Sjöberg ja Lennart Gustafsson

Hyökkääjät: Lars Andersson, Arne Johansson, Folke Bengtsson, Kjell Larsson, Jan-Erik Lyck, Sven-Olof Öst, Börje Molander, Birger Nordlund, Rolf Hallgren, Anders Johansson ja Hans Eriksson
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1965 Vikingarna näytti vuorostaan tältä ja ilmeisesti tältä kaudelta eteenpäin muutaman seuraavan vuoden ajan mukana oli erittäin paljon tai melko usein ensisijaisen monta AIK:n edustajaa ja tällä kaudella Abrhamssonin kaksosveljekset Christer Abrahamsson ja Thommy Abrahamsson tulivat pelaamaan Vikingarnaan kun sitä ennen he olivat pelanneet Juniorkronornassa ja satunnaisesti ilmeisesti U-lagetissa ja Kombinationlagetissa eli Team Sverigen eli Ruotsin C-maajoukkueen edeltäjässä ja harmittavasti tältäkään kaudelta ei ole tiedossa Vikingarnan Päävalmentajaa ja tästä kaudesta eteenpäin Vikingarna alkoi olla jo melko usein nimenomaan Vikingarna eikä esimerkiksi vain Sverige B, B-landslag tai B-landslaget:

Maalivahdit: Lennart Lennu Häggroth ja Christer Abrahamsson

Puolustajat: Thommy Abrahamsson, Gunnar Andersson, Lennart Gustafsson, Lars-Erik Sjöberg, Ove Lindberg ja Rune Lind

Hyökkääjät: Lars Andersson, Folke Bengtsson, Kjell Larsson, Jan-Erik Lyck, Sven-Olof Öst, Olle Sjögren, Berndt Arvidsson, Göran Svensson, Benny Söderling ja Börje Molander
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1964 Vikingarna näytti vuorostaan hieman erilaisemmalta kun muutaman vuoden yksinään torjunut Lennart Lennu Häggroth sai sittemmin aisaparikseen maalin suulle yhden ainoan vuoden mittaiseksi jääneen visiitin ajaksi Sture Leksellin ja monta muutakin tuttua nimeä toki oli mukana ja vaikka AIK:n pelaajia olikin mukana niin niitä ei ollut ihan niin usein kuin mitä vuodesta 1965 eteenpäin tulisi olemaan muutaman seuraavan vuoden ajan ja harmittavasti Päävalmentajaa ei vuoden 1964 osalta ole tiedossa:

Maalivahdit: Lennart Lennu Häggroth ja Sture Leksell

Puolustajat: Lars-Erik Sjöberg, Lennart Gustafsson, Ingemar Johansson ja Nils Johansson

Hyökkääjät: Folke Bengtsson, Olle Sjögren, Sven-Olof Öst, Bo Englund, Roland 'Rolle' Särnholm, Stig-Göran 'Stisse' Johansson, Kjell 'Jönni' Jönsson, Lennart 'Lill-Strimma' Svedberg, Bertil Karlsson, Tord Lundström ja Håkan Wickberg
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1963 Vikingarna näytti vuorostaan kaiken jälkeen tältä kun ainoana maalivahtina tuolloin toimi vain pelkästään Lennart Lennu Häggroth ja harmittavasti vuoden 1963 osalta ei Päävalmentajaa ole tiedossa:

Maalivahti: Lennart Lennu Häggroth

Puolustajat: Lennart Gustafsson, Inge Thörnlund, Lars Bylund, Arne Lång ja Curt Ferding

Hyökkääjät: Folke Bengtsson, Bo Englund, Olle Sjögren, Stig-Göran 'Stisse' Johansson, Kjell 'Jönni' Jönsson, Lennart 'Lill-Strimma' Svedberg, Bertil Karlsson, Uno Öhrlund, Håkan Wickberg ja Ronald Pettersson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1962 Vikingarna näytti vuorostaan tältä kun Päävalmentajaa ei harmittavasti kyseiselle vuodelle löytynyt ja edelleen ainoana maalivahtina toimi tuolloin vain pelkästään Lennart Lennu Häggroth:

Maalivahti: Lennart Lennu Häggroth

Puolustajat: Lennart Gustafsson, Åke Lassas, Kjell Adrian, Lasse Björn, Jan Malmberg ja Sture Hofverberg

Hyökkääjät: Olle Sjögren, Stig-Göran 'Stisse' Johansson, Kjell 'Jönni' Jönsson, Lennart 'Lill-Strimma' Svedberg, Bertil Karlsson, Carl-Göran Öberg, Mats Lönn, Anders Andersson, Kurt Thulin ja Lars-Åke Sivertsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1961 Vikingarnan osalta kokoonpano näytti vuorostaan tältä kun Vikingarna alkoi peluuttaa tästä eteenpäin jonkin aikaa vain yhtä maalivahtia ja 1960-luvun suhteellisen ikoniset johtava maalivahti, johtava puolustaja ja johtava hyökkääjä kukin omilla osa-alueillaan eli Lennart Lennu Häggroth, Lennart Gustafsson ja Olle Sjögren aloittivat kukin aikansa Vikingarnassa yhdessä erikoisesti hyökkäävän Bertil Karlssonin kanssa kun samaa nimeä kantava toinen herra nimeltä Bertil Karlsson oli ollut sitä ennen Vikingarnassa puolustajana ja harmittavasti Päävalmentajaa ei kyseiselle vuodelle löytynyt:

Maalivahti: Lennart Lennu Häggroth

Puolustajat: Lennart Gustafsson, Gunnar Collin, Stig Stålberg, Lars Hägg ja Lennart Karsbrink

Hyökkääjät: Olle Sjögren, Bertil Karlsson, Eilert Määttä, Lars-Eric Lundberg, Hans Öberg, Göte Boström, Carl Lilja, Göran Lysen, Stig Påvels, Karl-Erik Ehrn ja Gunnar Hedbys
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1960 Vikingarnan kokoonpano tulee seuraavaksi tässä ja mahdollisesti tämä kokoonpano oli erikoisesti Vikingarnalla täsmälleen samanlaisena käytössä myös vuotta aiemmin eli 1959 vaikka sen tiedon vahvistamiseen tarvitaan vielä pientä lisätutkimusta ja harmittavasti Vikingarnan Päävalmentajaa ei tälle vuodelle ole löytynyt kuten ei alustavasti edes vuodelle 1959. Tosin aivan korkeintaan vuonna 1959 on ehkä saattanut olla vielä yksi kenttäpelaaja joko hyökkäykseen tai puolustukseen ja muutoin ehkä yksi maalivahti lisää, mutta todennäköistä se ei ole ainakaan maalivahtipuolen osalta kun yleisesti vielä tuohon aikaan ei vain ollut kolmansia maalivahteja pöytäkirjoissa ja puhumattakaan sitten sitä useammista.

Tähän alle tulee siis Vikingarna vuodelta 1960 nk. Perusmiehistönsä osalta jossa pitkästä aikaa oli mukana kaksikin maalivahtia, mutta pelaajamäärä oli todella pieni sinä vuonna kuten myös ilmeisesti vuonna 1959 kaikkiaan:

Maalivahdit: Jan Heden ja Staffan Westman

Puolustajat: Bertil Karlsson, Ove Malmberg, Tomas Warming, Eddie Wingren ja Tommy Öström

Hyökkääjät: Rolf Berggren, Jan-Erik Brännström, Yngve Eriksson, Einar Granath, Yngve Klingberg, Göran Lysen, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi Vikingarnan ja Tre Kronorin välisiä yhteneväisyyksiä siinä, että miten monta Vikingarnan säännöllistä miestä tai Vikingarnan nk. Perusmiehistön jäsentä keskimäärin sai kutsun Tre Kronoriin eri vuosina lisäten sitä nyt vuosilla 1960-1969 niiden vuosien kokoonpanojen löydyttyä vihdoin ja viimein ja mikä tietenkin tarkoittaa kerralla koko 1960-luvun Perusmiehistöjen löytämistä ja yllättävän montakin pelaajaa pääsi 1960-luvulla Vikingarnasta myös Tre Kronoriin pelaamaan ja täten enää puuttuvat vain vuosien 1950-1959 eli koko 1950-luvun Perusmiehistöt ja myös vuosien 1998-2000 viimeiset Vikingarnan Perusmiehistöt sen historiassa:

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Einar Granath, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner.)

1961: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1962: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjä Anders Andersson.)

1963: 3 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjät Ronald Pettersson ja Uno Öhrlund.)

1964: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Puolustaja Nils Johansson.)

1965: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1966: 1 pelaaja (Hyökkääjä Folke Bengtsson.)

1967: 1 pelaaja (Puolustaja Bert-Ola Nordlander.)

1968: 2 pelaajaa (Puolustajat Lars-Erik Sjöberg ja Bert-Ola Nordlander.)

1969: 2 pelaajaa (Puolustaja Lars-Erik Sjöberg ja Hyökkääjä Mats Hysing.)

1970: 1 pelaaja (Puolustaja Anders Hagström.)

1971: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1972: 2 pelaajaa (Puolustaja Karl-Johan Sundqvist ja Hyökkääjä Hans Hansson joista kuitenkin vain Puolustaja Karl-Johan Sundqvist pelasi pelkästään Talviolympialaisissa 1972 Sapporossa Japanissa ja joista kuitenkin vain Hyökkääjä Hans Hansson pelasi pelkästään MM-Kisoissa 1972 Prahassa Tsekkoslovakiassa.)

1973: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1974: 1 pelaaja (Hyökkääjä Per-Olov Brasar.)

1975: 1 pelaaja (Maalivahti Göran Högosta.)

1976: 3 pelaajaa (Puolustaja Björn Johansson, Hyökkääjä Bengt Lundholm ja Maalivahti Hardy Åström joista kuitenkin Åström pelasi vain Kanada Cupissa yhdessä Björn Johanssonin kanssa ja josta Bengt Lundholm jäi ulos kokoonpanosta.)

1977: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1978: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1979: 1 pelaaja (Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Håkan Eriksson.)

1981: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Anders Håkansson ja Harald Lückner ja näistä mukaan Kanada Cupiin mahtui Håkansson, mutta ei Lückner.)

1982: 1 pelaaja (Hyökkääjä Ove Olsson.)

1983: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1984: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1985: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Matti Pauna ja Hans Säcken Särkijärvi.)

1986: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1987: 2 pelaajaa (Puolustaja Magnus Svensson ja Hyökkääjä Peter Kessler Eriksson joista Svensson pelasi MM-kisoissa, mutta ei Kanada Cupissa ja joista Kessler Eriksson pelasi Kanada Cupissa, mutta ei MM-kisoissa.)

1988: 3 pelaajaa (Maalivahti Peter Åslin ja Puolustajat Peter Andersson ja Lars Karlsson.)

1989: 1 pelaaja (Maalivahti Peter Åslin.)

1990: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1991: 4 pelaajaa (Maalivahti Peter Lindmark, Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjät Jonas Berqvist ja Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjä Jonas Berqvist pelasivat molemmat niin MM-Kisoissa 1991 kuin myös Kanada Cupissa 1991 kun taas Maalivahti Peter Lindmark pelasi vain MM-Kisoissa 1991 ja Hyökkääjä Tomas Forslund pelasi vain Kanada Cupissa 1991. Mikäli aivan kaikki Timo Lahtisen haluamat huippupelaajat Vikingarnaan olisi saatu joukkueeseen niin silloin todennäköisesti olisi nähty kaikkien aikojen ennätys Vikingarnan pelaajiston pääsystä nimenomaan Tre Kronoriin puhuttaessa koska 6-12 pelaajaa ainakin olisi päässyt heittämällä sen vuoden alustavista Vikingarnan ehdokaspelaajista myös Tre Kronoriin. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut.)

1992: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja MM-kisoista puhuttaessa, mutta Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Maalivahti Fredrik Andersson ja Hyökkääjä Thomas Rundqvist olivat Vikingarnan säännöllisen kokoonpanon edustajia Tre Kronorissa sinä vuonna juuri niissä karkeloissa Ranskassa.

1993: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1994: 4 pelaajaa (Maalivahti Johan Hedberg, Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman pelasivat Lillehammerin 1994 Talviolympialaisissa kun taas MM-kisoissa Italiassa 1994 pelasivat Maalivahti Johan Hedberg ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta ei Due-Boije ja Stillman pelasi ainoana Vikingarnasta molemmissa urheilun suurtapahtumissa eli niin Talviolympialaisissa 1994 kuin myös MM-kisoissa 1994 ja Hedberg ja Forslund eivät pelanneet Lillehammerissa 1994.)

1995: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1996: 4 pelaajaa (Maalivahdit Johan Hedberg ja Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson, mutta näistä vain Puolustaja Ronnie Sundin, Hyökkääjä Andreas Karlsson ja Maalivahti Mikael Sandberg pelasivat MM-kisoissa kun taas Jääkiekon Maailmancupiin 1996 eli toisin sanoen World Cupiin 1996 kelpuutettiin vain yksi Vikingarna-pelaaja eli Maalivahti Johan Hedberg ja Maalivahti Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson eivät pelanneet World Cupissa 1996 kun taas Hedberg pelasi World Cupissa 1996, mutta ei MM-kisoissa 1996.)

1997: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tutkimani perusmiehistöt seurakeskeisesti täydentyvät jälleen kerran. Tähän asti ovat löytyneet vuosien 1970 ja 1971 ja vuosien 1975-1997 lisäksi myös vuosien 1972-1974 välinen Vikingarnan seurakeskeisyys.

Kokonaan uutena mukaan tulevat 1960-luvun perusmiehistöt seurakeskeisesti eli vuodet 1960-1969 seurakeskeisesti. Enää puuttuvat vain vuodet 1998-2000 ja lisäksi puuttuvat edelleen vuosien 1950-1959 miehistöt ja heidän seurakeskeisyytensä kun puhuttiin Vikingarnan Perusmiehistöstä joskin vuoden 1959 miehistö ja seurakeskeisyys on poikkeuksena muista 1950-luvun vuosista kuitenkin melkein vahvistusta vaille valmis, mutta nyt tähän tulevat vuodet 1960-1997 Vikingarnan perusmiehistöjen osalta seurakeskeisesti:

1960: Södertälje SK 4 pelaajaa SM-Serienistä

1961: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1962: Ei seuraenemmistöä vaan Skellefteå AIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1963: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä ja Brynäs IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1964: Leksands IF 7 pelaajaa SM-Serienistä

1965: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1966: Leksands IF 6 pelaajaa SM-Serienistä

1967: AIK 8 pelaajaa SM-Serienistä

1968: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1969: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1970: Leksands IF 4 pelaajaa SM-Serienistä

1971: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1972: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1973: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1974: Leksands IF 10 pelaajaa SM-Serienistä ja tällä vuodella Leksands IF oli myös täysin kiistattoman varmasti SM-Serienin historian toiseksi viimeinen ja ehkä kenties myös viimeinen enemmistöseura jonka riveistä pelaajia Vikingarnan Perusmiehistöön haettiin

1975: Brynäs IF 5 pelaajaa SM-Serienistä vaikkakin välillä tämä vuosi on merkitty ensimmäiseksi Elitserienin vuodeksi jolloin joka tapauksessa saman seuran pelaajamäärä oli enemmistöseura sen vuoden Vikingarnassa

1976: Färjestads BK 6 pelaajaa viimeistään tässä vaiheessa ensimmäisessä Elitserienin aikakauden enemmistöseurana, mutta muutoin tietenkin toisena enemmistöseurana

1977: Färjestads BK 6 pelaajaa

1978: Färjestads BK 6 pelaajaa

1979: Modo AIK 6 pelaajaa

1980: Västra Frölunda IF 4 pelaajaa (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli 5 Allsvenskan-pelaajaa joista 2 pelaajaa olivat Timrå IK:sta.)

1981: AIK 6 pelaajaa

1982: IF Björklöven 7 pelaajaa

1983: AIK 7 pelaajaa

1984: Skellefteå AIK 7 pelaajaa

1985: Brynäs IF 6 pelaajaa

1986: Luleå HF 5 pelaajaa

1987: Brynäs IF 5 pelaajaa

1988: Djurgårdens IF 6 pelaajaa

1989: Djurgårdens IF 5 pelaajaa

1990: Luleå HF 5 pelaajaa

1991: Malmö IF 5 pelaajaa

1992: Leksands IF 6 pelaajaa

1993: Västerås IK 6 pelaajaa

1994: Leksands IF 6 pelaajaa

1995: Leksands IF 6 pelaajaa

1996: Ei seuraenemmistöä vaan Modo Hockey ja Västra Frölunda HC:llä oli kullakin 3 pelaajaa keskenään joukkueessa mukana ja muiden pelaajien seuroja ei ollut kuin 1-2 pelaajan verran

1997: Djurgårdens IF 4 pelaajaa
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän alle vihdoin ja viimein varmistuneen vuoden 1959 Vikingarnan jossa tosiaan oli mukana vielä yksi muu jäsen ja mikä oli muutoin täsmälleen sama nk. Perusmiehistöltään kuin mitä vuonna 1960 ja ensimmäistä kertaa ainakin tiettävästi Vikingarnassa pelasi nimenomaan kolme maalivahtia kauden mittaan kuin muuten oltiin aina menty vain yhden tai korkeintaan kahden maalivahdin voimin koko kiekkokausi läpi. Harmittavasti sen Päävalmentajaa ei löytynyt.

Jossakin vaiheessa ennen pitkää tulevat toivon mukaan loputkin 1950-luvun Vikingarnat eli vuosien 1950-1958 Vikingarnat.

Tässä nyt siis vuoden 1959 Vikingarna:

Maalivahdit: Per-Agne Karlström, Jan Heden ja Staffan Westman

Puolustajat: Bertil Karlsson, Ove Malmberg, Tomas Warming, Eddie Wingren ja Tommy Öström

Hyökkääjät: Rolf Berggren, Jan-Erik Brännström, Yngve Eriksson, Einar Granath, Yngve Klingberg, Göran Lysen, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi Vikingarnan ja Tre Kronorin välisiä yhteneväisyyksiä siinä, että miten monta Vikingarnan säännöllistä miestä tai Vikingarnan nk. Perusmiehistön jäsentä keskimäärin sai kutsun Tre Kronoriin eri vuosina lisäten sitä nyt vuosien 1960-1969 kokoonpanojen löydyttyä vihdoin ja viimein nyt myös vuodella 1959 mikä tietenkin tarkoittaa alkua koko 1950-luvun Perusmiehistöjen löytämistä koskevassa tehtävässä ja yllättävän montakin pelaajaa pääsi 1950-luvun viimeisenä vuonna Vikingarnasta myös Tre Kronoriin pelaamaan ja täten enää puuttuvat vain vuosien 1950-1958 eli melkein koko muun 1950-luvun Perusmiehistöt ja myös vuosien 1998-2000 viimeiset Vikingarnan Perusmiehistöt sen historiassa:

1959: 3 pelaajaa (Maalivahti Per-Agne Karlström, Puolustaja Bertil Karlsson ja Hyökkääjä Göran Lysen.)

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Einar Granath, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner.)

1961: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1962: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjä Anders Andersson.)

1963: 3 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjät Ronald Pettersson ja Uno Öhrlund.)

1964: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Puolustaja Nils Johansson.)

1965: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1966: 1 pelaaja (Hyökkääjä Folke Bengtsson.)

1967: 1 pelaaja (Puolustaja Bert-Ola Nordlander.)

1968: 2 pelaajaa (Puolustajat Lars-Erik Sjöberg ja Bert-Ola Nordlander.)

1969: 2 pelaajaa (Puolustaja Lars-Erik Sjöberg ja Hyökkääjä Mats Hysing.)

1970: 1 pelaaja (Puolustaja Anders Hagström.)

1971: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1972: 2 pelaajaa (Puolustaja Karl-Johan Sundqvist ja Hyökkääjä Hans Hansson joista kuitenkin vain Puolustaja Karl-Johan Sundqvist pelasi pelkästään Talviolympialaisissa 1972 Sapporossa Japanissa ja joista kuitenkin vain Hyökkääjä Hans Hansson pelasi pelkästään MM-Kisoissa 1972 Prahassa Tsekkoslovakiassa.)

1973: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1974: 1 pelaaja (Hyökkääjä Per-Olov Brasar.)

1975: 1 pelaaja (Maalivahti Göran Högosta.)

1976: 3 pelaajaa (Puolustaja Björn Johansson, Hyökkääjä Bengt Lundholm ja Maalivahti Hardy Åström joista kuitenkin Åström pelasi vain Kanada Cupissa yhdessä Björn Johanssonin kanssa ja josta Bengt Lundholm jäi ulos kokoonpanosta.)

1977: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1978: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1979: 1 pelaaja (Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Håkan Eriksson.)

1981: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Anders Håkansson ja Harald Lückner ja näistä mukaan Kanada Cupiin mahtui Håkansson, mutta ei Lückner.)

1982: 1 pelaaja (Hyökkääjä Ove Olsson.)

1983: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1984: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1985: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Matti Pauna ja Hans Säcken Särkijärvi.)

1986: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1987: 2 pelaajaa (Puolustaja Magnus Svensson ja Hyökkääjä Peter Kessler Eriksson joista Svensson pelasi MM-kisoissa, mutta ei Kanada Cupissa ja joista Kessler Eriksson pelasi Kanada Cupissa, mutta ei MM-kisoissa.)

1988: 3 pelaajaa (Maalivahti Peter Åslin ja Puolustajat Peter Andersson ja Lars Karlsson.)

1989: 1 pelaaja (Maalivahti Peter Åslin.)

1990: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1991: 4 pelaajaa (Maalivahti Peter Lindmark, Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjät Jonas Berqvist ja Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjä Jonas Berqvist pelasivat molemmat niin MM-Kisoissa 1991 kuin myös Kanada Cupissa 1991 kun taas Maalivahti Peter Lindmark pelasi vain MM-Kisoissa 1991 ja Hyökkääjä Tomas Forslund pelasi vain Kanada Cupissa 1991. Mikäli aivan kaikki Timo Lahtisen haluamat huippupelaajat Vikingarnaan olisi saatu joukkueeseen niin silloin todennäköisesti olisi nähty kaikkien aikojen ennätys Vikingarnan pelaajiston pääsystä nimenomaan Tre Kronoriin puhuttaessa koska 6-12 pelaajaa ainakin olisi päässyt heittämällä sen vuoden alustavista Vikingarnan ehdokaspelaajista myös Tre Kronoriin. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut.)

1992: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja MM-kisoista puhuttaessa, mutta Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Maalivahti Fredrik Andersson ja Hyökkääjä Thomas Rundqvist olivat Vikingarnan säännöllisen kokoonpanon edustajia Tre Kronorissa sinä vuonna juuri niissä karkeloissa Ranskassa.

1993: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1994: 4 pelaajaa (Maalivahti Johan Hedberg, Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman pelasivat Lillehammerin 1994 Talviolympialaisissa kun taas MM-kisoissa Italiassa 1994 pelasivat Maalivahti Johan Hedberg ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta ei Due-Boije ja Stillman pelasi ainoana Vikingarnasta molemmissa urheilun suurtapahtumissa eli niin Talviolympialaisissa 1994 kuin myös MM-kisoissa 1994 ja Hedberg ja Forslund eivät pelanneet Lillehammerissa 1994.)

1995: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1996: 4 pelaajaa (Maalivahdit Johan Hedberg ja Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson, mutta näistä vain Puolustaja Ronnie Sundin, Hyökkääjä Andreas Karlsson ja Maalivahti Mikael Sandberg pelasivat MM-kisoissa kun taas Jääkiekon Maailmancupiin 1996 eli toisin sanoen World Cupiin 1996 kelpuutettiin vain yksi Vikingarna-pelaaja eli Maalivahti Johan Hedberg ja Maalivahti Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson eivät pelanneet World Cupissa 1996 kun taas Hedberg pelasi World Cupissa 1996, mutta ei MM-kisoissa 1996.)

1997: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tutkimani perusmiehistöt seurakeskeisesti täydentyvät jälleen kerran. Tähän asti ovat löytyneet vuosien 1970 ja 1971 ja vuosien 1975-1997 lisäksi myös vuosien 1972-1974 välinen Vikingarnan seurakeskeisyys kuten myös koko 1960-luvun perusmiehistöjen seurakeskeisyys Vikingarnasta puhuttaessa..

Kokonaan uutena mukaan tulevat 1950-luvun perusmiehistöt seurakeskeisesti alkaen vuodesta 1959 ja toivottavasti ennen pitkää jatkuen siitä sitten vuosiin 1950-1958 seurakeskeisesti. Enää puuttuvat vain vuodet 1998-2000 ja lisäksi puuttuvat edelleen vuosien 1950-1958 miehistöt ja heidän seurakeskeisyytensä kun puhuttiin Vikingarnan Perusmiehistöstä, mutta nyt tähän tulevat vuodet 1959-1997 Vikingarnan perusmiehistöjen osalta seurakeskeisesti:

1959: Ei seuraenemmistöä vaan Södertälje SK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 4 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1960: Södertälje SK 4 pelaajaa SM-Serienistä

1961: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1962: Ei seuraenemmistöä vaan Skellefteå AIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1963: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä ja Brynäs IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1964: Leksands IF 7 pelaajaa SM-Serienistä

1965: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1966: Leksands IF 6 pelaajaa SM-Serienistä

1967: AIK 8 pelaajaa SM-Serienistä

1968: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1969: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1970: Leksands IF 4 pelaajaa SM-Serienistä

1971: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1972: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1973: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1974: Leksands IF 10 pelaajaa SM-Serienistä ja tällä vuodella Leksands IF oli myös täysin kiistattoman varmasti SM-Serienin historian toiseksi viimeinen ja ehkä kenties myös viimeinen enemmistöseura jonka riveistä pelaajia Vikingarnan Perusmiehistöön haettiin

1975: Brynäs IF 5 pelaajaa SM-Serienistä vaikkakin välillä tämä vuosi on merkitty ensimmäiseksi Elitserienin vuodeksi jolloin joka tapauksessa saman seuran pelaajamäärä oli enemmistöseura sen vuoden Vikingarnassa

1976: Färjestads BK 6 pelaajaa viimeistään tässä vaiheessa ensimmäisessä Elitserienin aikakauden enemmistöseurana, mutta muutoin tietenkin toisena enemmistöseurana

1977: Färjestads BK 6 pelaajaa

1978: Färjestads BK 6 pelaajaa

1979: Modo AIK 6 pelaajaa

1980: Västra Frölunda IF 4 pelaajaa (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli 5 Allsvenskan-pelaajaa joista 2 pelaajaa olivat Timrå IK:sta.)

1981: AIK 6 pelaajaa

1982: IF Björklöven 7 pelaajaa

1983: AIK 7 pelaajaa

1984: Skellefteå AIK 7 pelaajaa

1985: Brynäs IF 6 pelaajaa

1986: Luleå HF 5 pelaajaa

1987: Brynäs IF 5 pelaajaa

1988: Djurgårdens IF 6 pelaajaa

1989: Djurgårdens IF 5 pelaajaa

1990: Luleå HF 5 pelaajaa

1991: Malmö IF 5 pelaajaa

1992: Leksands IF 6 pelaajaa

1993: Västerås IK 6 pelaajaa

1994: Leksands IF 6 pelaajaa

1995: Leksands IF 6 pelaajaa

1996: Ei seuraenemmistöä vaan Modo Hockey ja Västra Frölunda HC:llä oli kullakin 3 pelaajaa keskenään joukkueessa mukana ja muiden pelaajien seuroja ei ollut kuin 1-2 pelaajan verran

1997: Djurgårdens IF 4 pelaajaa
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1958 Vikingarnan joukkueen kokoonpano nk. Perusmiehistön osalta on nyt löytynyt pitkien etsintöjen jälkeen ja Vikingarnassa pelasi tuolloin yllättävänkin nuoria pelaajia vaikka toki Vikingarnassa pelasi myöhemminkin aika usein varsin nuoria pelaajia kaikkiaan ja osa vuoden 1958 Vikingarnan nk. Perusmiehistön jäsenistä jatkoi nk. Perusmiehistössä vuosittaista pelaamista ja harjoittelua myöhemminkin uriensa aikana.

Tällainen kuitenkin oli vuoden 1958 Vikingarnan nk. Perusmiehistö sinä vuonna jäillä kansainvälisissä peleissä kun sillä oli käytössään vain yksi ainoa maalivahti:

Maalivahti: Eine Ohlsson

Puolustajat: Börje Liljedahl, Åke Axelsson ja Ingemar Serna

Hyökkääjät: Bill Nordgren, Hans Mellinger, Roland 'Rolle' Särnholm, Bo Englund, Benny Söderling, Stig-Göran 'Stisse' Johansson, Lars-Åke Axelsson, Lars-Åke Sivertsson, Kurt Svensson, Kent Nilsson ja Lennart Johansson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi Vikingarnan ja Tre Kronorin välisiä yhteneväisyyksiä siinä, että miten monta Vikingarnan säännöllistä miestä tai Vikingarnan nk. Perusmiehistön jäsentä keskimäärin sai kutsun Tre Kronoriin eri vuosina lisäten sitä nyt vihdoin ja viimein nyt myös vuodella 1958 mikä tietenkin tarkoittaa hyvää koko 1950-luvun Perusmiehistöjen löytämistä koskevassa tehtävässä ja täten enää puuttuvat vain vuosien 1950-1957 eli melkein koko muun 1950-luvun Perusmiehistöt ja myös vuosien 1998-2000 viimeiset Vikingarnan Perusmiehistöt sen historiassa:

1958: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1959: 3 pelaajaa (Maalivahti Per-Agne Karlström, Puolustaja Bertil Karlsson ja Hyökkääjä Göran Lysen.)

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Einar Granath, Sune Wretling ja Ulf 'Uffe' Sterner.)

1961: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1962: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjä Anders Andersson.)

1963: 3 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Hyökkääjät Ronald Pettersson ja Uno Öhrlund.)

1964: 2 pelaajaa (Maalivahti Lennart Lennu Häggroth ja Puolustaja Nils Johansson.)

1965: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1966: 1 pelaaja (Hyökkääjä Folke Bengtsson.)

1967: 1 pelaaja (Puolustaja Bert-Ola Nordlander.)

1968: 2 pelaajaa (Puolustajat Lars-Erik Sjöberg ja Bert-Ola Nordlander.)

1969: 2 pelaajaa (Puolustaja Lars-Erik Sjöberg ja Hyökkääjä Mats Hysing.)

1970: 1 pelaaja (Puolustaja Anders Hagström.)

1971: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1972: 2 pelaajaa (Puolustaja Karl-Johan Sundqvist ja Hyökkääjä Hans Hansson joista kuitenkin vain Puolustaja Karl-Johan Sundqvist pelasi pelkästään Talviolympialaisissa 1972 Sapporossa Japanissa ja joista kuitenkin vain Hyökkääjä Hans Hansson pelasi pelkästään MM-Kisoissa 1972 Prahassa Tsekkoslovakiassa.)

1973: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1974: 1 pelaaja (Hyökkääjä Per-Olov Brasar.)

1975: 1 pelaaja (Maalivahti Göran Högosta.)

1976: 3 pelaajaa (Puolustaja Björn Johansson, Hyökkääjä Bengt Lundholm ja Maalivahti Hardy Åström joista kuitenkin Åström pelasi vain Kanada Cupissa yhdessä Björn Johanssonin kanssa ja josta Bengt Lundholm jäi ulos kokoonpanosta.)

1977: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1978: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1979: 1 pelaaja (Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Håkan Eriksson.)

1981: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Anders Håkansson ja Harald Lückner ja näistä mukaan Kanada Cupiin mahtui Håkansson, mutta ei Lückner.)

1982: 1 pelaaja (Hyökkääjä Ove Olsson.)

1983: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1984: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1985: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Matti Pauna ja Hans Säcken Särkijärvi.)

1986: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1987: 2 pelaajaa (Puolustaja Magnus Svensson ja Hyökkääjä Peter Kessler Eriksson joista Svensson pelasi MM-kisoissa, mutta ei Kanada Cupissa ja joista Kessler Eriksson pelasi Kanada Cupissa, mutta ei MM-kisoissa.)

1988: 3 pelaajaa (Maalivahti Peter Åslin ja Puolustajat Peter Andersson ja Lars Karlsson.)

1989: 1 pelaaja (Maalivahti Peter Åslin.)

1990: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1991: 4 pelaajaa (Maalivahti Peter Lindmark, Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjät Jonas Berqvist ja Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustaja Nicklas Lidström ja Hyökkääjä Jonas Berqvist pelasivat molemmat niin MM-Kisoissa 1991 kuin myös Kanada Cupissa 1991 kun taas Maalivahti Peter Lindmark pelasi vain MM-Kisoissa 1991 ja Hyökkääjä Tomas Forslund pelasi vain Kanada Cupissa 1991. Mikäli aivan kaikki Timo Lahtisen haluamat huippupelaajat Vikingarnaan olisi saatu joukkueeseen niin silloin todennäköisesti olisi nähty kaikkien aikojen ennätys Vikingarnan pelaajiston pääsystä nimenomaan Tre Kronoriin puhuttaessa koska 6-12 pelaajaa ainakin olisi päässyt heittämällä sen vuoden alustavista Vikingarnan ehdokaspelaajista myös Tre Kronoriin. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut.)

1992: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja MM-kisoista puhuttaessa, mutta Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Maalivahti Fredrik Andersson ja Hyökkääjä Thomas Rundqvist olivat Vikingarnan säännöllisen kokoonpanon edustajia Tre Kronorissa sinä vuonna juuri niissä karkeloissa Ranskassa.

1993: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1994: 4 pelaajaa (Maalivahti Johan Hedberg, Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta näistä vain Puolustajat Christian Due-Boije ja Fredrik Stillman pelasivat Lillehammerin 1994 Talviolympialaisissa kun taas MM-kisoissa Italiassa 1994 pelasivat Maalivahti Johan Hedberg ja Hyökkääjä Tomas Forslund, mutta ei Due-Boije ja Stillman pelasi ainoana Vikingarnasta molemmissa urheilun suurtapahtumissa eli niin Talviolympialaisissa 1994 kuin myös MM-kisoissa 1994 ja Hedberg ja Forslund eivät pelanneet Lillehammerissa 1994.)

1995: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1996: 4 pelaajaa (Maalivahdit Johan Hedberg ja Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson, mutta näistä vain Puolustaja Ronnie Sundin, Hyökkääjä Andreas Karlsson ja Maalivahti Mikael Sandberg pelasivat MM-kisoissa kun taas Jääkiekon Maailmancupiin 1996 eli toisin sanoen World Cupiin 1996 kelpuutettiin vain yksi Vikingarna-pelaaja eli Maalivahti Johan Hedberg ja Maalivahti Mikael Sandberg, Puolustaja Ronnie Sundin ja Hyökkääjä Andreas Karlsson eivät pelanneet World Cupissa 1996 kun taas Hedberg pelasi World Cupissa 1996, mutta ei MM-kisoissa 1996.)

1997: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tutkimani perusmiehistöt seurakeskeisesti täydentyvät jälleen kerran. Tähän asti ovat löytyneet vuosien 1970 ja 1971 ja vuosien 1975-1997 lisäksi myös vuosien 1972-1974 välinen Vikingarnan seurakeskeisyys kuten myös koko 1960-luvun perusmiehistöjen seurakeskeisyys Vikingarnasta puhuttaessa..

Kokonaan uutena ovat mukaan tulleet 1950-luvun perusmiehistöt seurakeskeisesti vuodesta 1959 lähtien lisääntyen nyt alle vuodella 1958 ja toivottavasti ennen pitkää jatkuen siitä sitten vuosiin 1950-1957 seurakeskeisesti. Enää puuttuvat vain vuodet 1998-2000 ja lisäksi puuttuvat edelleen vuosien 1950-1957 miehistöt ja heidän seurakeskeisyytensä kun puhuttiin Vikingarnan Perusmiehistöstä, mutta nyt tähän tulevat vuodet 1958-1997 Vikingarnan perusmiehistöjen osalta seurakeskeisesti:

1958: IFK Bofors 4 pelaajaa SM-Serienistä

1959: Ei seuraenemmistöä vaan Södertälje SK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 4 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1960: Södertälje SK 4 pelaajaa SM-Serienistä

1961: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1962: Ei seuraenemmistöä vaan Skellefteå AIK:lla ja Djurgårdens IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1963: Ei seuraenemmistöä vaan Leksands IF:llä ja Brynäs IF:llä oli kullakin 3 pelaajaa joukkueessa SM-Serienistä

1964: Leksands IF 7 pelaajaa SM-Serienistä

1965: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1966: Leksands IF 6 pelaajaa SM-Serienistä

1967: AIK 8 pelaajaa SM-Serienistä

1968: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1969: Leksands IF 8 pelaajaa SM-Serienistä

1970: Leksands IF 4 pelaajaa SM-Serienistä

1971: Leksands IF 5 pelaajaa SM-Serienistä

1972: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1973: Leksands IF 9 pelaajaa SM-Serienistä

1974: Leksands IF 10 pelaajaa SM-Serienistä ja tällä vuodella Leksands IF oli myös täysin kiistattoman varmasti SM-Serienin historian toiseksi viimeinen ja ehkä kenties myös viimeinen enemmistöseura jonka riveistä pelaajia Vikingarnan Perusmiehistöön haettiin

1975: Brynäs IF 5 pelaajaa SM-Serienistä vaikkakin välillä tämä vuosi on merkitty ensimmäiseksi Elitserienin vuodeksi jolloin joka tapauksessa saman seuran pelaajamäärä oli enemmistöseura sen vuoden Vikingarnassa

1976: Färjestads BK 6 pelaajaa viimeistään tässä vaiheessa ensimmäisessä Elitserienin aikakauden enemmistöseurana, mutta muutoin tietenkin toisena enemmistöseurana

1977: Färjestads BK 6 pelaajaa

1978: Färjestads BK 6 pelaajaa

1979: Modo AIK 6 pelaajaa

1980: Västra Frölunda IF 4 pelaajaa (Lisäksi tuon vuoden joukkueessa oli 5 Allsvenskan-pelaajaa joista 2 pelaajaa olivat Timrå IK:sta.)

1981: AIK 6 pelaajaa

1982: IF Björklöven 7 pelaajaa

1983: AIK 7 pelaajaa

1984: Skellefteå AIK 7 pelaajaa

1985: Brynäs IF 6 pelaajaa

1986: Luleå HF 5 pelaajaa

1987: Brynäs IF 5 pelaajaa

1988: Djurgårdens IF 6 pelaajaa

1989: Djurgårdens IF 5 pelaajaa

1990: Luleå HF 5 pelaajaa

1991: Malmö IF 5 pelaajaa

1992: Leksands IF 6 pelaajaa

1993: Västerås IK 6 pelaajaa

1994: Leksands IF 6 pelaajaa

1995: Leksands IF 6 pelaajaa

1996: Ei seuraenemmistöä vaan Modo Hockey ja Västra Frölunda HC:llä oli kullakin 3 pelaajaa keskenään joukkueessa mukana ja muiden pelaajien seuroja ei ollut kuin 1-2 pelaajan verran

1997: Djurgårdens IF 4 pelaajaa
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan peleihin ei pitkästä aikaa sanottuna tule toistaiseksi mitään uutta vaikka niitäkin toki on löytynyt hieman lisää vanhemmilta ajoilta puhuttaessa.

Oheishenkilöstöstä puhuttaessa mielenkiintoisin henkilölöytö on ainakin vuosina 1984-1993 Vikingarnan Joukkueen Huoltajana toiminut Anders 'Hämähäkki' Kellerstam joka on myös toiminut 2000-luvulla ja vielä ihan 2010-luvulla myös ihan Tre Kronorinkin Joukkueen Huoltajana tai Varajoukkueenhuoltajana.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan peleihin ei edelleenkään tule toistaiseksi mitään uutta, mutta unohdin mainita vanhemmista ajoista puhuttaessa Vikingarnan aikakauden ensimmäisen Vikingarnan Joukkueen Huoltajan.

Hän oli AIK:n seuralegendaksi juurikin mielenkiintoisen ja hyvin pitkäaikaisen Joukkueen Huoltajan asemansa perusteella toiminut Bengt Roger 'Roggan' Andersson joka tosiaan toimi Vikingarnan Joukkueen Huoltajana kaikkiaan 11 vuotta pääsääntöisesti vuosina 1968-1972 ja toisen kerran vuosina 1982-1987 jolloin siinä mielessä on korjattava edellisen viestin Anders 'Hämähäkki' Kellerstamin osuutta sen verran, että Kellerstam oli vuosina 1984-1987 vain Vikingarnan Varajoukkueenhuoltaja ennen kuin hän sitten todella oli vuosina 1988-1993 Vikingarnan Joukkueen Huoltaja. Katsoin vahingossa vääriltä vuosilta noita Anderssonin ja Kellerstamin osalta löytämiä joukkuetietoja ja vahingossa tosiaan aiemmin illasta unohdin mainita 'Rogganin'. Pahoittelut asiasta.

'Roggan' Anderssonista puhuen 'Roggan' oli myös todella pitkän uransa aikana myös Tre Kronorin, Juniorkronornan ja Småkronornan eli Ruotsin A-maajoukkueen, Ruotsin Nuorten Alle 20-Vuotiaiden A-maajoukkueen ja Ruotsin Nuorten alle 18-Vuotiaiden A-maajoukkueen Joukkueen Huoltaja.

Näin esimerkiksi Tre Kronorissa 'Roggan' Andersson ehti toimia kaikkien eri vuosiosuuksiensa kanssa yhteensä Joukkueen Huoltajana 37 vuotta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Hiljattain on tullut tutkittua jälleen Vikingarnan pelaamia otteluja sen historian varrella ja tällä kertaa Neuvostoliittoa tai Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan. Vikingarnalla ei paljoa ollut pelejä sitä vastaan alkuvuosina eikä oikein edes vielä 1960-luvullakaan, mutta siitä eteenpäin monena vuotena 1970-luvusta eteenpäin aina vuoteen 1991 saakka otteluja riitti Vikingarnalla sitä vastaan runsaasti vuosittain.

Aivan ensimmäistä kertaa siitä, että milloin nämä joukkueet eli Vikingarna ja Neuvostoliiton A-maajoukkue tai Neuvostoliiton B-maajoukkue kohtasivat niin ei ole tiedossa, mutta viimeinen peli ainakin Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan oli Vikingarnalta hyvin todennäköisesti vuoden 1991 lopussa pelatussa Alberta Cupissa Kanadassa jonka ottelutiedot aion jossakin välin julkaista osana juurikin tuota Vikingarnan ottelumäärätilaston päivitystä enimmäkseen Neuvostoliiton A-maajoukkuetta tai Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan.

Mikäli aineisto paisuu todella laajaksi niin liitän varmaan molempien eli Punakoneen ja B-Punakoneen tilastot samaan Vikingarnan suureen päivitykseen. Muussa tapauksessa teen niistä erillisen ottelutilaston molempien joukkueiden osalta.

Vuoden 1991 Alberta Cup oli hyvin todennäköisesti Timppa Lahtisen viimeinen turnaus Vikingarnan Päävalmentajan ominaisuudessa ja muussa tapauksessa tuon turnauksen aikana Päävalmentaja olisi ollut säännöllisin vuoden 1991 Vikingarnan Kiertävä Varapäävalmentaja eli Conny Evensson.

Alun perin Alberta Cupiin 1991 olisi pitänyt myös Sisu Teamin Suomesta osallistua, mutta jostakin syystä Sisu Team jätti turnauksen väliin. Tosin AGPO Vierlandentoernooi 91 oli jo pelattu Hollannissa ennen Alberta Cupia 1991 joten esimerkiksi päällekkäisyys ei ollut Sisu Teamin poisjäännin syy turnauksesta.

Julkaisen tuon Vikingarnan ja Punakoneiden A ja B-maajoukkueiden tilaston lähipäivinä kunhan tiedot noista ihan vanhimmista tämän hetken otteluista varmentuvat niin sen jälkeen voisi laittaa sen ja sitten varmaankin pitää tehdä laaja yleisottelupäivitys vuosille 1950-2000 Vikingarnasta puhuttaessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös