Tarinoita Viikingeistä eli Vikingarnasta

  • 45 468
  • 236

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1988 Vikingarna tulee seuraavaksi tässä:

Maalivahdit: Peter Åslin ja Rolf Riddarn Ridderwall

Puolustajat: Peter Andersson, Magnus Svensson, Fredrik Stillman, Lars Modig, Arto Blomsten, Lars Karlsson, Anders Jonsson ja Christian Due-Boije

Hyökkääjät: Johan Strömwall, Ove Thörnberg, Lars Hurtig, Anders Huss, Jan Viktorson, Mikael Lindholm, Peter Nilsson, Robert Robbe Burakovsky, Jörgen Persson ja Charles Berglund
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1989 Vikingarnan kokoonpano kyseiseltä vuodelta tulee seuraavaksi tässä:

Maalivahdit: Anders Bergman, Peter Åslin ja Fredrik Andersson

Puolustajat: Lars Ivarsson, Robert Larsson, Arto Blomsten, Lars Karlsson, Per Lundell ja Christian Due-Boije

Hyökkääjät: Jan Viktorson, Urban Nordin, Johan Garpenlöv, Anders Huss, Charles Berglund, Jan Janne Larsson, Tomas Forslund, Kjell Dahlin, Tomas Strandberg, Mats Lundström, Ronny Reichenberg ja Henrik Eriksson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan seuraavaksi vuoden 1990 Vikingarnan kokoonpano. Tämän vuoden jälkeen ei enää olekaan kuin vain pari varmaa kokoonpanoa kokonaisuudessaan tallessa vuosilta 1992 ja 1993 ja sitten jonkin verran on yksittäisiä pelaajia ja niiden eri vuosien valmentajia hallussani. Tarinan Vikingarnasta voisi ehkä kertoa seuraavassa viestissä joko ennen noita vuosien 1992 ja 1993 kokoonpanoja tai sitten niiden jälkeen.

Tässä joka tapauksessa vuoden 1990 Vikingarnan kokoonpano mikä sisälsi jälleen tuttuun tapaan monta tuttua kasvoa ja uutta nimeä ja varsinkin uusista nimistä puhuttaessa eräät hyvin tutut maalivahditkin varsinkin itsellenikin:

Maalivahdit: Anders Bergman, Tommy Söderström ja Thomas Osten Östlund

Puolustajat: Fredrik Stillman, Niklas Lindström, Lars Karlsson, Kenneth Kennholt, Ricard Persson, Leif Rohlin, Arto Blomsten, Mattias Pava Olsson, Per Lundell ja Johan Sälle

Hyökkääjät: Daniel Rydmark, Patric Englund, Peter Humlan Hammarström, Tomas Forslund, Patric Kjellberg, Niklas Brännström, Tomas Strandberg, Thomas Bulan Berglund, Stefan Örnskog ja Stefan Skuggan Nilsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1991 Vikingarnan varsinaisesta kokoonpanosta en harmittavasti tiedä paljoakaan, mutta erikoisinta kuitenkin vuoden 1991 Vikingarnassa oli kuitenkin sen päävalmentaja. Pelaajista toki mukana olivat Daniel Rydmark ja ainakin myös Roger Hansson ja Markus Åkerblom, mutta itse Vikingarnan päävalmentajana oli kuitenkin melkoinen suomalaisen jääkiekon moniammatillinen taitomies ja osaaja jäällä ainakin omana aikanaan mitä erikoisimmissa paikoissa eli itse Timo Timppa Lahtinen.

Lahtinen oli tuohon aikaan alun alkaen Ruotsissa ollut vähän aikaa lähinnä seurajoukkuevalmentajana kunnes sai ensin tilapäisellä sopimuksella ja sittemmin lähtökohtaisesti vuoden 1991 joulukuuhun asti voimassa olleen pysyvämmän sopimuksen Vikingarnan päävalmentajapaikasta alkuvuoden 1991 aikana.

Tosin seuravalmentajana toimiessaan hän pystyi päätoimisesti valmentamaan oman valmennusvuotensa aikana loppujen lopuksi melko vähän Vikingarnaa todella aktiivisesti. Lähinnä Elitserienin päättyessä, ajoittaisilla muilla seurajoukkueiden ottelutauoilla tai maajoukkueiden ottelutauoilla ja oikein kunnolla hänen valmennusvuotensa loppujakson marraskuussa ja joulukuussa vuonna 1991 jonka aikana Vikingarna pelasi Kanadassa muun muassa ottelukiertueen Kanadan B-maajoukkuetta vastaan.

Muistaakseni tämä ottelukiertue pelattiin heti kun Kanadan B-maajoukkue oli pelannut Suomen C-maajoukkuetta ja jo tuolloinkin lempinimellisesti kutsuttuna Team Finlandia vastaan vaikka virallisesti Suomen C-maajoukkueesta tai Kehitysjoukkueesta tuli Team Finland vasta osana vuoden 1995 kiekkouudistusta jossa muun muassa alkuperäinen Sisu Team muuttui Team Karjalaksikin.

Sittemmin Lahtinen ei saanut enää jatkoa ja Vikingarnan päävalmentajaksi tulikin sittemmin vuosiksi 1992-1993 Per Mårts.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1992 Vikingarna tulee seuraavaksi tässä ja tämä on toiseksi viimeinen kokoonpano eri vuosilta Vikingarnan kokoonpanoista puhuttaessa. Joukkue palasi hieman vanhemman ajan luottopelaajiensa linjoille pelihalussaan unohtamatta kuitenkaan myöskään nuoria kavereita ulos kokoonpanoistaan.

Pär Mårtsin valmentamalle joukkueelle tuli äärivähintäänkin ohjesäännöksi pelata 20 ottelua ainakin kauteen ja mielellään huomattavasti enemmän kuten se myös pelasikin todennäköisesti.

Samanlainen ohjeistus koski myös vuotta 1993 eli silloinkin äärimmäisen vähintään oli pelattava ainakin kauteen 20 ottelua ja mielellään huomattavasti enemmän kuten se myös pelasikin todennäköisesti. Team Sverige eli Ruotsin C-maajoukkue pelasi ainakin tiettävästi noihin aikoihin ainakin vähintään 15-20 peliä kauteen ja todennäköisesti enemmän kuten se teki myös vuonna 1993.

Eräässä vaiheessa kautta Vikingarnaa ja sen rakasta kilpailijaa itänaapurista ruotsalaisittain eli Suomen Sisu Teamia vertailtiin paljon keskenään ja jotenkin ruotsalaisilla korostui aina se hyökkäyspainoinen liikepelin ulottuvuus enemmän kuin suomalaisilla joskin tarkkuudessa oli ajoittain huomattavasti toivomisen varaa ja välillä Vikingarna oli kyllä Sisu Teamiin verrattuna hieman leväperäisen oloinen nimenomaan sen pelaajakaartiin heijastaen vaikkakin ei vuosien 1992 tai 1993 Vikingarna ikinä ollut kuitenkaan se aivan Super-Vikingarnaksi asti hehkutettu vuoden 1994 kokoonpanojoukkue tasoltaan ja kun keski-ikä joillakin pelaajilla oli myös melko korkea niin tasoon nähden se teki kuitenkin melko hyvää työtä.

Muutoin Vikingarnaa ja Sisu Teamia ei paljoakaan vertailtu enempää kauden ajalta vaikkakin Vikingarnan sanottiin olevan avoimempi silti kohtaamaan eri jääkiekkomaiden joukkueita kun taas Sisu Team vuorostaan keskittyi pelaamaan enemmän jääkiekon huippumaiden maajoukkueiden tai vain huippumaiden B-maajoukkueiden kanssa eikä sellaisia kunnon turnauskiertueita Sisu Team ainakaan ruotsalaisten kiekkoasiantuntijoiden mukaan halunnut itselleen ainakaan kovin montaa kertaa kauteen järjestää.

Muu pieni ero oli myös siinä, että Vikingarna matkusti 1990-luvun alkuvuosina kuten esimerkiksi Kanadaan ja Yhdysvaltoihin paljon hanakammin kuin Sisu Team. Todennäköisesti Vikingarnan budjetissa oli mukavammin myös käteistä kun Sisu Teamilla koska vuonna 1992 Sisu Teamin toimintakulut olivat miljoona markkaa ja vuonna 1993 jonkin verran yli miljoona markkaa, mutta ei kuitenkaan yli puolta toista miljoonaa markkaa.

Joka tapauksessa tässä tulee vuoden 1992 Vikingarna ja lisäksi tämän ja vuoden 1993 Vikingarnan kohdalla tulee mukaan ensi kertaa myös Vikingarnan Varapäävalmentajakin:

Maalivahdit: Rolf Riddarn Ridderwall, Fredrik Andersson ja Tommy Salo

Puolustajat: Christer Olsson, Tomas Jonsson, Peter Popovic, Roger Åkerström, Stefan Larsson, Mattias Pava Olsson ja Per Lundell

Hyökkääjät: Peter Larsson, Anders Huusko, Håkan Loob, Thomas Rundqvist, Stefan Örnskog, Jonas Bergqvist, Mikael Renberg, Stefan Elvenes, Patrik Juhlin, Fredrik Nilsson, Marcus Thuresson, Markus Åkerblom ja Tomas Forslund

Päävalmentaja: Pär Mårts

Varapäävalmentaja: Lars-Erik Lundström
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 Vikingarnan kokoonpano tulee seuraavaksi tässä ja tämä on viimeinen kokonainen kokoonpano joka osaltani on tiedossa vaikka toki yksittäisiä pelaajia onkin vielä tiedossani vuoden 1994 nk. Super-Vikingarnan osalta ja vuoden 1995 Vikingarnan kapteeni on tiedossa muutoin kenttäpelaajista puhuttaessa.

Pär Mårtsin ja Lars-Erik Lundströmin osalta tämä oli heidän toinen ja tiettävästi ehkä myös viimeinen kautensa Vikingarnan valmentajina Päävalmentajana ja Varapäävalmentajana.

Joukkue oli edelleen vahva ja se ei unohtanut veteraanejaan ja toimi edelleen valtavasti myös nuorten pelaajien hyväksi pelaajakasvatuksellisessa mielessä vaikka Vikingarnalla näin Sisu Teamiin verrattuna tuntuu olleen enemmän menneinä aikoina nopeampi sisäistys pelaajien yleisen tason osalta ja siellä eivät kuitenkaan ihan kauan supertähdet viihtyneet vaikkakin veteraaneina tai ikämiehinä olivatkin sitten jo helpommin mukaan sen toimintaan menneitä.

Joka tapauksessa tässä kuitenkin vuoden 1993 Vikingarna:

Maalivahdit: Håkan Algotsson, Tommy Salo ja Fredrik Andersson

Puolustajat: Christer Olsson, Leif Rohlin, Mattias Pava Olsson, Per Lundell, Johan Sälle, Lars Modig ja Lars Ivarsson

Hyökkääjät: Patrik Erickson, Peter Larsson, Anders Huusko, Jan Viktorsson, Stefan Örnskog, Lars Edström, Stefan Elvenes, Fredrik Nilsson, Magnus Jansson, Fredrik Linkan Lindqvist, Marcus Thuresson, Markus Åkerblom ja Tomas Forslund

Päävalmentaja: Pär Mårts

Varapäävalmentaja: Lars-Erik Lundström
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1994 Super-Vikingarnaksi kutsutusta joukkueesta ei harmittavasti ole paljoakaan tietoja. Sen vakituiseen pelaajistoon kuitenkin kuuluivat ainakin tuttuun tapaan Stefan Elvenes, Marcus Thuresson ja Markus Åkerblom. Tiettävästi Super-Vikingarnan maalivahtina piti olla sillä kaudella yksinään tai korkeintaan 1-2 muun maalivahdin kanssa jo alustavasti ykkösmaalivahdiksi korotettu Tommy Salo, mutta Salo sai sittemmin kutsun tietenkin Tre Kronoriin. Muutoin joukkue oli koottu erittäin hienosti äärimmäisen lahjakkaista pelaajista niin nuorista kuin myös veteraaneistakin.

Super-Vikingarnaksi kutsuttua, mutta myös nöyryyttävästi Tanskalle 1-1 tasapelin kärsinyttä joukkuetta valmensi tuon vuoden aikana Tommy Boustedt jota tämän tasapelin jälkeen Ruotsin lehdistö ryöpytti pahimmillaan monta kuukauttakin putkeen eri yhteyksissä koska tasoeron piti olla niin valtava ja valitettavasti Ruotsissa ei jaksettu tunnustaa sitä tosiseikkaa, että vuonna 1994 Tanska oli jo jääkiekossa yllättävänkin kehittynyt nimenomaan Per Holten Möllerin päävalmennuskaudella.

Tanskassa se aikanaan eri lehdissä suurin piirtein kissan korkuisin kirjaimin kirjattiin moneen eri sanomalehtiin puhumattakaan sitten urheilulehdistä, että Tanska pelasi Ruotsin B-maajoukkueenkin kanssa tasapelin eikä se tietenkään kuitenkaan tuon ajan realiteeteissa kaiken huomioon ottaen ollut niin isokaan ihme.

Vuoden 1995 Vikingarnasta näin tilan ja ajan säästämiseksi tiedän ainakin sen vuoden joukkuekapteenin joka tietenkin oli Vikingarnan eräs luottopelaaja eli Marcus Thuresson.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan tähän seuraavaksi Örebron Jäähallissa aikanaan joitakin Vikingarnan pelaamia maaotteluja eri vuosilta ja nämä tiedot saatan liittää myöhemmin Vikingarnan pelaamien ottelujen listaan:

Vikingarna-Neuvostoliitto 4-9 (Ottelu pelattiin 29.1.1968.)

Vikingarna-Itä-Saksa eli DDR 5-5 (Ottelu pelattiin 12.11.1971.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-5 (Ottelu pelattiin 3.9.1972.)

Vikingarna-Leijonat eli Suomen A-maajoukkue 5-2 (Tämä ottelu pelattiin 14.3.1985 ja se oli murheiden päivä Leijonille. Oikein mikään ei tuntunut toimivan ja alun perin tässä ottelussa piti muutenkin olla Sisu Team pelaamassa, mutta sitten päätettiin koittaa pelaamista Leijonilla ja tuon murheellisen vuoden kohdalle tulikin sitten ikävää historiaa lisääkin. Välillä tässä ottelussa Vikingarnan sijaan piti pelata Tre Kronor vastaan Sisu Team tai Leijonat, mutta Ruotsin Jääkiekkoliitossa tehtiin vaihto Vikingarnaan huomattavasti Suomen vastaavaa aiemmin siinä missä Leijonat tuli pelaamaan ainakin tiettävästi varsin viime hetkellä ja Alpo Suhosella riitti tästäkin ottelusta murehdittavaa etenkin kulissien takana.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi Vikingarnan ja Tre Kronorin välisiä yhteneväisyyksiä siinä, että miten monta Vikingarnan miestä keskimäärin sai kutsun Tre Kronoriin eri vuosina:

1971: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1975: 1 pelaaja (Maalivahti Göran Högosta.)

1976: 2 pelaajaa (Puolustaja Björn Johansson ja Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1977: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1978: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1979: 1 pelaaja (Hyökkääjä Bengt Lundholm.)

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Håkan Eriksson.)

1981: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Anders Håkansson ja Harald Lückner.)

1982: 1 pelaaja (Hyökkääjä Ove Olsson.)

1983: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1984: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1985: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Matti Pauna ja Hans Säcken Särkijärvi.)

1986: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1987: 1 pelaaja (Puolustaja Magnus Svensson.)

1988: 3 pelaajaa (Maalivahti Peter Åslin ja Puolustajat Peter Andersson ja Lars Karlsson.)

1989: 1 pelaaja (Maalivahti Peter Åslin.)

1990: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja

1992: Ei yksikään säännöllinen Vikingarnan pelaaja MM-kisoista puhuttaessa, mutta Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Maalivahti Fredrik Andersson ja Hyökkääjä Thomas Rundqvist olivat Vikingarnan säännöllisen kokoonpanon edustajia Tre Kronorissa sinä vuonna juuri niissä karkeloissa Ranskassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1976 Kanada Cupiin mahtui Vikingarnan pelaajista sinä vuonna Puolustaja Björn Johanssonin lisäksi myös Maalivahti Hardy Åström, mutta sen sijaan Hyökkääjä Bengt Lundholm ei mahtunut Kanada Cupiin mukaan.

Vuoden 1981 Kanada Cupiin mahtui Vikingarnan pelaajista sinä vuonna mukaan jo muutenkin MM-kisoissa pelannut Hyökkääjä Anders Håkansson, mutta Hyökkääjä Harald Lückner ei mahtunut mukaan Kanada Cupiin.

Vuoden 1984 Kanada Cupiin ei mahtunut Vikingarnan pelaajista yhtäkään sinä vuonna.

Vuoden 1987 Kanada Cupiin mahtui mukaan Vikingarnan pelaajista sinä vuonna mukaan Hyökkääjä Peter Kessler Eriksson, mutta Puolustaja Magnus Svensson ei mahtunut mukaan Kanada Cupiin ja Peter Kessler Eriksson ei sinä vuonna pelannut Tre Kronorin riveissä MM-kisoissa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan täydennystä Vikingarnan ja tällä kertaa lisäksi myös Kombinationlagetin pelaamiin otteluihin eri vuosilta ja vuosikymmeniltä ja tällä kertaa täydennyksenä tulee Suomen ja Norjan pelaamia otteluja sitä vastaan:

1958

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 3-4 (Ottelu pelattiin Oslon Jäähallissa 10.11.1958.)

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-2 (Ottelu pelattiin Malmön Jäähallissa tai Jääradalla 3.12.1958.)

1960

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 2-3 (Ottelu pelattiin Karlstadin Jäähallissa tai Jääradalla 14.2.1960 eli sen vuoden Ystävänpäivänä.)

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 6-2 (Ottelu pelattiin Boråsin Jäähallissa tai Jääradalla 20.11.1960.)

Kombinationlaget-Jääkarhut eli Norja 5-1 (Ottelu pelattiin edelleen Boråsin Jäähallissa tai Jääradalla 21.11.1960. Kombinationlaget oli Ruotsin C-maajoukkue ajalta ennen Team Sverigeä.)

1961

Kombinationlaget-Jääkarhut eli Norja 3-0 (Ottelu pelattiin Oslon Jäähallissa 19.12.1961.)

1963

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 0-4 (Ottelu pelattiin Oslon Jäähallissa 28.11.1963.)

1964

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 7-2 (Ottelu pelattiin Tukholman Jäähallissa 4.11.1964.)

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 9-5 (Ottelu pelattiin Uumajan Jäähallissa tai Jääradalla 5.11.1964.)

1966

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-3 (Ottelu pelattiin Sarpsborgin Jäähallissa 10.2.1966.)

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 3-2 (Ottelu pelattiin Oslon Jäähallissa 11.2.1966.)

Vikingarna-Leijonat eli Suomi 5-2 (Ottelu pelattiin Västeråsin Jäähallissa tai Jääradalla 14.2.1966 eli Ystävänpäivänä sinä vuonna.)

Vikingarna-Leijonat eli Suomi 4-4 (Ottelu pelattiin Örebrossa ilmeisesti vielä tuolloin Jääradalla. Mahdollisesti toki myös jo Jäähallissakin 15.2.1966.)

1967

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 3-3 (Ottelu pelattiin Oslon Jäähallissa 24.2.1967.)

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 5-2 (Ottelu pelattiin Sarpsborgin Jäähallissa 25.2.1967.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 Vikingarna on nyt pitkän etsinnän jälkeen selvinnyt kokonaisuudessaan vaikka aiemmin olenkin maininnut Vikingarnan Joukkuekapteenin eli Marcus Thuressonin. Harmittavasti kuitenkin Vikingarnan sen vuoden Päävalmentajaa en löytänyt näissä etsinnöissäni. Vikingarna pelasi seuraavalla kokoonpanolla pääsääntöisesti vuonna 1995 vaikka mahdollisia yksittäisiä Vikingarnan miehiä saattoi olla käytössä muulla osalla vuotta.

Tässä tulee Vikingarna 1995 joka koostumukseltaan ainakin teoriassa olisi ollut todella mielenkiintoinen myös vaikkapa sen vuoden MM-Kisoissa:

Maalivahdit: Petter Rönnqvist ja Johan Hedberg

Puolustajat: Niclas Hävelid, Mattias Timander, Mattias Öhlund, Anders Eriksson, Stefan Jonsson, Björn Nord, Johan Sälle, Lars Modig ja Lars Ivarsson

Hyökkääjät: Marcus Thuresson, Clas Eriksson, Anders Huusko, Tomas Holmström, Mathias Bosson, Jonas Höglund, Mathias Johansson, Fredrik Modin, Mikael Wahlberg, Stefan Hellkvist ja Johan Rosen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavaksi päivitystä Vikingarnan pelaamien ottelujen muodossa siitä siten, että miten niitä pelattiin Ängelholmin Jäähallissa tai sitä edeltäneellä Vegeholmin Jäästadionilla vanhoina aikoina. Jossakin vaiheessa saatan liittää nämä myös Vikingarnan pelaamien ottelujen kokonaiseen taulukkoon, mutta nyt Vikingarnan pelaamien ottelujen pariin:

Vikingarna-Neuvostoliitto A 2-2 (Tämä ottelu pelattiin Vegeholmin Jäästadionilla 9.12.1963.)

Vikingarna-Itä-Saksa A 7-2 (Tämä ottelu pelattiin Vegeholmin Jäästadionilla 27.11.1966.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-6 (Tämä ottelu pelattiin Ängelholmin Jäähallissa 12.12.1972.)

Vikingarna-Kanada B 6-4 (Tämä ottelu pelattiin Ängelholmin Jäähallissa 4.1.1986.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarna pelasi Moravia Cupissa 1989 kokonaan löytyneiden tulosten pohjalta seuraavalla tavalla ja todennäköisesti turnausvoittoon päättyneessä B-maajoukkueiden turnauksessa 27.3-29.3.1989 Neuvostoliiton B-maajoukkuetta, Sisu Teamia eli Suomen B-maajoukkuetta ja Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan seuraavat tulokset:

Moravia Cup 1989

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-2

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 5-1

Vikingarna-Sisu Team 6-1

Vikingarna ainakin ilmeisesti voitti turnauksen vaikka turnausjärjestystä ei löytynyt harmittavasti yksiselitteisen varmasti mistään ja Sisu Team oli toinen, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli kolmas ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen. Saatan liittää nämäkin tulokset Vikingarnan pelaamiin kokonaistuloksiin myöhemmin jossakin vaiheessa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän aihealueeseen pitkästä aikaa päivitystä Vikingarnan vuonna 1994 pelaamista otteluista. Nimittäin ilmeisesti vuoden 1994 jo kauan aikaa tällä palstalla kertomani Vikingarnan shokkitasapeli Tanskaa vastaan tapahtui vuoden 1994 aikana sen loppupuolella.

Ja lopulta vallan erikoisessakin paikassa:

Nimittäin AGPO 94:ssä tai Vierlandentoernooissa 1994 Zoetermeerissä Hollannissa.

AGPO 94 oli ainakin tiettävästi viimeinen kuuluisa 1980-luvun ja 1990-luvun Vierlandentoernooin turnaus. En ole aivan varma siitä, että pelattiinko vuonna 1993 Vierlandentoernooita tai AGPO 93:a lainkaan koska tuolloin huhuttiin turnauksen järjestäjien ajautuneen rahavaikeuksiin. Mahdollisesti se toki pelattiin myös vain aikaisemmin vuonna 1993 koska yleensä AGPO-turnaus pelattiin Hollannissa aina joulukuussa.

AGPO 94:n osalta Venäjän B-maajoukkueen ja aivan loppumetreillään olevan Sisu Teamin piti osallistua turnaukseen, mutta molemmat kieltäytyivät kunniasta. Sisu Teamin osalta tietenkään toiminta ei ollut loppumassa, mutta se oli muuttumassa Team Karjalaksi.

Vikingarnan osalta suostuminen turnaukseen tuntui lähinnä Super-Vikingarnaksi sinä vuonna hehkutetun joukkueen osalta lähinnä kevyeltä nk. Höntsä-matkalta joka kuitenkin lopulta osoittautui vallan muuksi kuin sellaiseksi ja lisäksi siitä tuli itse asiassa ainakin vähintään Pyrrhoksen Voitto ja nöyryytys Vikingarnalle.

Joskin kaikki yllätykset eivät olleet vielä ohi eikä lopulta edes ruotsalaislehtien raivoisasta sontamyrskystä huolimatta Vikingarna nöyryyttänyt itseään kaikkein surkeimmillaankaan niin paljon tässä turnauksessa kuin mitä teki Kanadan C-maajoukkue.

Kanadan C-maajoukkueet eivät juuri koskaan tietenkään aina olleet niitä kehuttavimpia tiimejä, mutta vuoden 1994 C-maajoukkue tuntui ainakin AGPO 94:n tulosten perusteella ylivoimaisesti huonoimmalta C-maajoukkueelta varmasti ainakin 1990-luvulta puhuttaessa yleistä vuositilastoa katsomalla ja varmasti ainakin tämän turnauksen osalta. Ehkä jopa hyvin lähelle mennään kaikkien aikojen surkeimpia Kanadan virallisia C-maajoukkueitakin...

Miehistössä oli liikaa yli-ikäisiä pelaajia tai liian nuoria ja pahaan paikkaan joutuneita muutoin normaalioloissa lupaavia junioripelaajia ja erikoisimmat yksittäiset Kanadan C-maajoukkueen pelaajat tulivat BC Vikings-joukkueesta joka ilmeisesti oli Brittiäisestä Kolumbiasta kotoisin oleva alasarjajoukkue Kanadan lukemattomista pienliigoista. Ja mikäli vielä kenttäpelaajat saivat yli-ikäisyyden tai juniorien paineensietokyvyn pettämisestä jotain anteeksi niin joukkueen maalivahtien osalta voitiin kyllä tosiaan tosiaan sanoa, että valinnat osoittautuivat susiksi.

Niin karmeiksi, että vaikka Vikingarnalle tai Team Sverigelle eli Ruotsin C-maajoukkueelle olisi hävitty niillä lukemilla kuin hävittiin niin se vielä olisi saatettu kyetä isojen maiden kiekkopiireissä vielä siloittelemaan tai ymmärtämään toki näyttävistä tappiolukemista huolimatta, mutta Tanskalle ja Hollannille kohta julkaisemaksi aikomieni ottelutulosten perusteella ei voi tulevilla lukemilla häviämistä oikeastaan ymmärtää enää millään lukemilla tai ei ymmärtäisi jos olisi vain pelkästään valtavirtajääkiekon ja isojen maiden yksityiskannattaja.

Laitan Tanskalle ja toki tavallaan myös Ijs-Oranjelle historialliset AGPO 94-turnauksen tiedot seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1994 AGPO-turnaus tai AGPO 94 oli Ijs-Oranjelle mielenkiintoinen haaste. Ijs-Oranje oli käynyt vuoden 1994 aikana valtavia paineita läpi vuosien 1992-1993 onnistumisten, mutta myös B-sarjaan jäämistenkin takia. Myös kiistat IIHF:n kanssa katkerasti nimenomaan vuoden 1994 Talviolympiakarsinnan pelaamisasian kanssa olivat rasittaneet pahoin maan tunnettua joukkuetta.

Turnauksessa haettiin vuodeksi 1995 nostetta Ijs-Oranjelle, mutta helppoa pelivuodesta ei tulisi missään tapauksessa ja nousu A-sarjaan alkoi vuoden 1994 flopin takia näyttää vaikealta. Etenkin kun Tanska oli nousemassa B-sarjan selväksi Mustaksi Hevoseksi Per Holten Möllerin valmennuksen alaisuudessa. Ijs-Oranjen pelaajatkin alkoivat olla vanhenemassa kovaa vauhtia vaikkakin juuri veteraanien ja pikkuhiljaa ikävuosia ja kokemusta itselleen kerryttävän Tommie Speelin ansiosta Ijs-Oranje vielä pysyi kehityksen harjalla jääkiekossa nimenomaan 1990-luvullisesti puhuttaessa.

AGPO 94:ssä kohtasivat lopulta Venäjän B-maajoukkueen ja Sisu Teamin kieltäytymisen jälkeen Ijs-Oranje eli Hollanti, Jään Punaiset Leijonat tai Jään Valkoiset Leijonat eli Tanska, Vikingarna ja Kanadan C-maajoukkue kun Vaahteramiehistö eli A-maajoukkue tai myöskään B-Vaahteramiehistö eli Kanadan B-maajoukkue eivät halunneet tulla pelaamaan Hollantiin.

Alustavasti koko turnauksen piti mennä kuin vettä vain Vikingarnan piikkiin tai jopa Kanadan C-maajoukkueellekin huolimatta joukkueen ilmiselvistä rakenneongelmista ikätasollaan ja yleisesti jopa odottamattoman surkean kaudenkin tapahtumista piittaamatta.

Lopulta Zoetermeerissä 1994 pelattu AGPO 94 oli verraten vaikea Ijs-Oranjelle eikä kiihkeän kotiyleisön odotukset saaneet täyttymystään edes tavoitteeksi asetetun toisen sijan muodossa vaan lopulta oltiin pykälän verran huonompia kolmannella sijalla.

Tanskalla sen sijaan tämä turnaus nosti sen vähäksi aikaa maailman eri kiekkolehtiin todella isoille kirjaimille ja tämäkin turnaus oli tärkeä osa nimenomaan Tanskan Nykyajan Jääkiekon rakentumista joka näillä näkymin huipentuu ensi vuonna, 2018 pidettäviin Kööpenhaminan MM-kisoihin.

Erikoisesti vuonna 1994 Tanska oli jo pitänyt myös B-sarjan MM-kisat B-sarjaan palaamiseensa jälkeen mikä oli myös sille vahva luottamuksen osoitus. Vikingarnan osalta olen vuoden 1994 osalta saanut noin puoli joukkuetta tietooni, mutta esimerkiksi maalivahdit puuttuvat vielä tuon vuoden nk. Super-Vikingarnan osalta kokonaan joten en vielä laita niitä tähän toistaiseksi.

Laitan tähän nyt alle Alankomaissa Zoetermeerissä pelatun AGPO 94-turnauksen tulokset otteluista jotka pelattiin 16.12-18.12.1994 välisenä aikana:

AGPO 94 Vierlandentoernooi

16.12.1994

Hollanti-Tanska 4-4 (Vuoden 1994 tietyllä tapaa tyhjentävä kohtaaminen mukavasti Tanskalle, mutta Pyrrhoksen Voitto Ijs-Oranjelle joka ei saanut itsestään kaikkea irti, ei pystynyt purkamaan Tanskan kehittyneen keskialuepelin harjaantuneisuutta, ei pystynyt vastaamaan oikein kunnolla tavallisesta poiketen Tanskan pakkitason pelaamiseen, oli pelin kestäessä itselleen epämiellyttävänkin kauan tappiolla Tanskaa vastaan ja Ijs-Oranjen pelättiin hollantilaislehtien mukaan vajoavan osoittamillaan otteilla nimenomaan kohti B-sarjan keskikastia kuin sarjanousijan tasoa jossa olisi pitänyt olla.)

Vikingarna-Kanada C 18-1 (Tyhjentävä ja suorastaan mykistävä ylivoima Vikingarnalta jonka kyllä odotettiin lyövän Kanadan C-maajoukkueenkin muutenkin, mutta välillä tuntui Vikingarnalla olevan vauhtia jopa 30-0 tason voittoonkin asti tai kovempaan koska tasoero oli kyllä uskomaton Vikingarnan eduksi...)

17.12.1994

Hollanti-Kanada C 6-2 (Ijs-Oranjen ehkä ainakin vuoden näyttävin voitto jos ei sitten mitään muuta vaikkakin Hollannissa noteerattiin myös korkealle Tanskan pelaama tasapeli 1-1 Vikingarnaa vastaan. Kanadan C-maajoukkueella yksinkertaisesti ikämiehet eivät kestäneet Ijs-Oranjen fyysisyyttä, juniorit ottivat taas lahjakkuudestaan huolimatta hermojen pettäessä jäähyjä minkä kerkesivät ja maalivahdit olivat kerta kaikkiaan erittäin huonoja tässäkin pelissä ja tässä pelissä Kanadan C-maajoukkue ainoan kerran koko umpisurkeassa turnauksessaan edes johtivat peliä edes oikeastikin jonkin aikaa ennen mankeliin joutumista...)

Vikingarna-Tanska 1-1 (Tässä ottelussa Tanska kirjoitti itselleen jääkiekkohistoriaa kissankorkuisin kirjaimin ja Vikingarna joutui sontamyrskyn kohteeksi Ruotsin kiekkolehdissä ja Tommy Boustedtin savustus alkoi välittömästi Vikingarnan Päävalmentajan paikalta vaikka Vikingarna kyllä joutui myös pelillisen itsekylläisyytensä sokaisemaksi tässä pelissä eikä se ainakaan kokonaan voinut mennä vain Boustedtin piikkiin.)

18.12.1994

Hollanti-Vikingarna 2-7 (Tässä ottelussa Vikingarna palasi raivostuneella vimmalla omalle tasolleen kun Tanskaa vastaan oltiin nöyryyttävästi pelattu tasapeli. Tommie Speel oli tässä ottelussa ehdottomasti Ijs-Oranjen päivän nimi koska hän pystyi kiekonriistoillaan ja karvauspelissään häiritsemään Vikingarnaa huolimatta toki Vikingarnan sentteristön vahvuuksista häntä kohtaan. Speel teki myös Ijs-Oranjen maalit ja huudatti hollantilaisyleisöä kun Ijs-Oranje jopa johti Vikingarnaa shokkitavalla, ei vain 1-0 vaan peräti jo 2-0 ennen kuin Vikingarna palasi tasolleen...)

Tanska-Kanada C 13-1 (Mikäli vielä tavallaan Hollannillekin häviämisen sikäli pystyi vaikka kaikessa karmeudessaan maalein 6-2 ymmärtämäänkin kun Ijs-Oranjella esimerkiksi oli niin tarkkaa maalintekokykyä hitauteensa nähden niin Tanskaa vastaan näin suurin lukemin kärsitty tappio oli myös järkyttävä tapahtuma kaikessa uskomattomuudessaan. Tanskaa tosin elähdytti Vikingarna-tasapelin uskomaton voima, mutta ei senkään normaalisti olisi pitänyt riittää kuin korkeintaan 1-2 maalin voittoon Kanadan C-maajoukkueesta. Tosin Kanadan C-maajoukkue oli vuonna 1994 yksi huonoimmista Kanadan C-maajoukkueista koskaan muutoinkin ja kun turnaus oli mennyt päin helkkaria jo muutenkin niin ilmeisesti pelaajat päättivät heittää sitten kaiken läskiksi...)

AGPO 94:n ykköspaikan lopulta saavutti Vikingarna jolle silti turnausvoitto oli oikeammin Pyrrhoksen Voitto koska niin helkkarin paljon pelaajia kismitti tasapeli ja melkein eräässä vaiheessa tappiokin Tanskalle ja mistä ruotsalaislehdet jaksoivat kiusata Vikingarnaa ja mitä ei vain kyetty Ruotsissa kerta kaikkiaan ymmärtämään etenkin kun Tanskan kehittymistä jääkiekossa ei vain kerta kaikkiaan jäykkien asenteiden vuoksi ymmärretty.

Tanska oli sensaatiomaisesti turnauksessa toinen Vikingarna-tasapelin ja jopa Per Holten Möllerin sanoin kerta kaikkiaan uskomattoman Kanadan C-maajoukkueen murskavoiton myötä, Ijs-Oranje oli tietynlaisena pettymyksenä kolmas ja toiseksi viimeinen kotijäidensä turnauksessa huolimatta toki piristävästä Kanadan C-maajoukkueen voitostaan ja kaikkein eniten järkytti pettymyksellään Kanadan C-maajoukkue jäämällä turnauksen neljänneksi ja viimeiseksi ilman ainuttakaan voittoa tai edes tasapeliä ja jonka pettymykseen verrattuna jopa Vikingarnan pettymys näin kaikki tulokset tutkineena voisi sanoa sen olleen yllättävänkin pientä ja lähinnä pikkusieluisuuteen ja syyllistämiseen tappion hetkellä taipuvaisen ruotsalaislehdistön valtavaa ylireagointia vaikka eihän se tietysti ihan putkeen pelillisesti mennyt muutenkaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1990 Vikingarnan Päävalmentaja on nyt tutkimusten jälkeen selvinnyt. Mahdollisesti vuoden 1990 Vikingarnan Päävalmentaja oli Päävalmentaja Vikingarnalla myös vuodet 1988-1989, mutta tästä en ole päässyt täyteen varmuuteen harmittavasti. Varmasti tämä vuoden 1990 Vikingarnan Päävalmentaja oli kuitenkin vuosina 1988-1989 nimenomaan Juniorkronornan tai Småkronornan eli Ruotsin Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen Päävalmentaja ja mahdollisesti ollessaan myös Vikingarnan Päävalmentajana valmensi näitä joukkueita yhtä aikaakin.

Epävarmasti vuonna 1990 hän saattoi joutua tekemään tilaa Ruotsin Nuorten Maajoukkueen puolella aiemminkin vuosina 1981-1983 Juniorkronornaa tai Småkronornaa eli Ruotsin Alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta valmentaneelle Conny Evenssonille, mutta varmasti hän joka tapauksessa oli kuitenkin ensin vuoden 1990 Vikingarnan Päävalmentaja ja nousi yhdessä Conny Evenssonin kanssa Tre Kronorin valmennukseen heti kun Tommy Sandlin ja Bengt Ohlsson olivat jättäneet tehtävänsä Tre Kronorin valmennuksessa vuoden 1990 loppupuolella ja vuotta 1991 kohti mentäessä.

Vuoden 1990 Vikingarnan Päävalmentajaksi paljastui täten siis Ruotsissa ja Suomessa usein sinä toisena tunnettu Curre eli tässä tapauksessa Curt Lundmark.

Lisään vuoden 1990 Vikingarnan kokoonpanon siis perusmiehistönsä osalta päivitettynä Päävalmentajallaan seuraavaan viestiin vaikka harmittavasti Lundmarkin Varapäävalmentajaa ei löytynyt ja Lundmark tosiaan luovutti asemansa Vikingarnan Päävalmentajana heti Tre Kronor-pestinsä varmasti vahvistuttua ennen pitkää Timo 'Timppa' Lahtiselle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä Vikingarna vuodelta 1990 päivitettynä Päävalmentajallaan:

Maalivahdit: Anders Bergman, Tommy Söderström ja Thomas Osten Östlund

Puolustajat: Fredrik Stillman, Niklas Lindström, Lars Karlsson, Kenneth Kennholt, Ricard Persson, Leif Rohlin, Arto Blomsten, Mattias Pava Olsson, Per Lundell ja Johan Sälle

Hyökkääjät: Daniel Rydmark, Patric Englund, Peter Humlan Hammarström, Tomas Forslund, Patric Kjellberg, Niklas Brännström, Tomas Strandberg, Thomas Bulan Berglund, Stefan Örnskog ja Stefan Skuggan Nilsson

Päävalmentaja: Curt 'Curre' Lundmark
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikojen Vikingarnan päävalmentajien osalta jonkin verran päivitystä on tullut ja joidenkin päävalmentajien osalta erikoisuuksia tosiaan on riittänyt ja yksi mahdollinen päävalmentaja joukkueelle on epävarma.

Vuosina 1972-1975 vaikuttaa Vikingarnan Päävalmentajana olleen myös vuoden 1971 ajan ja ehkä mahdollisesti vuonna 1970 Päävalmentajana ollut Lennart Lenny Lennu Tigern Johansson.

1960-luvun lopulla ja aivan pisimmillään vuoteen 1970 asti korkeintaan, noin vuosina 1968-1969 Vikingarnan Päävalmentajana oli Ehrling Eje Lindström jota pidetään Ruotsissa periaatteessa hieman samanlaisensa Vikingarnan Isänä kun miten Suomessa on pidetty Sisu Teamin Isänä Lasse Heikkilää vaikkakin Eje erotuksena Heikkilään oli suhteessa pidättyväisempi kaveri ja suhteellisen vähän kunniaa näistä asioista otti.

Tavallaan toisin kuin Sisu Teamia niin Vikingarnaa oltiin kutsuttu jo pidempään 1960-luvun lopullakin Vikingarnaksi kuin vain B-landslagetiksi siinä missä Sisu Teamin nimitys kansanomaisesti vakiintui pikemmin vasta 1970-luvun aikana ja sekin hieman vähin erin koska välillä oli kilpaileviakin B-maajoukkueita. Näiltä vuosilta ainakin vuosina 1972-1973 yksi pelaaja oli koko ajan Vikingarnassa eli Stefan Canderyd ja vuosina 1973-1975 toinen eli Lars-Gunnar Krobbe Lundberg.

Vuosi 1976 oli ruotsalaisessa jääkiekossa melkoinen erikoisuus ja Vikingarnaankin erikoisuus vaikutti. Alun perin Hans 'Virus' Lindberg oli melkein koko vuoden ajan Vikingarnan Päävalmentaja, mutta saatuaan kutsun suoraan Tre Kronoriin kesken vuoden 1976 nimenomaan Kanada Cupia varten loppuajan vuoden 1976 ja vuoden 1977 ajan Vikingarnan Päävalmentajana toimi vuoden 1976 Vikingarnan ainoa uudeksi selvinnyt Varapäävalmentaja eli Kjell Larsson. Harmittavasti vuoden 1978 Vikingarnan Päävalmentajaa ei selvinnyt tutkimusten aikana.

Vuoden 1985 osalta epävarmana tietona Vikingarnan mahdollinen Päävalmentaja oli mahdollisesti itse Curt 'Curre' Lindström, mutta tiedon epävarmuuden takia en toistaiseksi merkitse vielä vuoden 1985 osalta tätä päivitystä listaan.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1975 Vikingarnan kokoonpanon joka pelasi monissa eri turnauksissa vuoden aikana ja joka muun muassa pelasi Riika Cupissa sinä vuonna Neuvosto-Latviassa. Tietenkin muitakin yksittäisiä pelaajia oli, mutta tässä kuitenkin Vikingarnan kokoonpano yleisesti ottaen siltä vuodelta päivitettynä lopullisesti löytyneellä päävalmentajallaan eli Lennart Lenny Lennu Tigern Johanssonilla:

Maalivahdit: Hardy Åström, Lennart Andersson ja Göran Högosta

Puolustajat: Jan Kock, Stefan Persson, Lenny Eriksson, Lars Lindgren, Per Karlsson, Lars Zetterström ja Hans Eriksson

Hyökkääjät: Lars-Gunnar Krobbe Lundberg, Ulf Isaksson, Rolf Ericsson, Anders Kallur, Bo Bulla Pulla Berggren, Lars-Erik Ericsson, Nils-Olof Olsson, Roland Eriksson, Lars-Erik Ericsson, Peter Gudmundsson ja Stig-Göran Johansson

Päävalmentaja: Lennart Lenny Lennu Tigern Tiikeri Johansson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1976 Vikingarnan ja tällaisella keskimääräisellä kokoonpanolla se pelasi vuonna 1976 ja tämän vuoden osalta olen pitkien tutkimusten jälkeen saanut päävalmentajan ja varapäävalmentajan selville joskin erikoisesti päävalmentaja joutui jättämään pestinsä kesken vuoden 1976 saatuaan sen muutenkin vuoden 1975 lopulla hieman erikoisella ohivedolla alkuperäisten ehdokkaiden sijaan kun Ruotsin Jääkiekkoliitossa niin vain erikoisesti päätettiin monen muunkin sisäisen kiistan ohella asiasta:

Maalivahdit: Mats Abrahamsson, Hardy Åström ja Krister Sterner

Puolustajat: Bo Claes-Göran Myggan Myyrä Wallin, Björn Johansson, Lars Zetterström, Jan-Erik Silfverberg, Jan-Ove Wiberg, Stefan Persson, Ulf Weinstock, Jan Asplund ja Hans Eriksson

Hyökkääjät: Ulf Isaksson, Anders Kallur, Anders Steen, Bo Berglund, Dag Bredberg, Gunnar Johansson, Morgan Svensson, Jan Eriksson ja Bengt Lundholm

Päävalmentaja: Hans 'Virus' Lindberg

Varapäävalmentaja ja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Poissaolojen Varalta: Kjell Larsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Seuraavaksi tuleekin päivityksiä viestikaupalla Vikingarnan Päävalmentajiin eri vuosilta kun vuoden 1978 sekä myös vuosien 1982-1985 Vikingarnan Päävalmentajat löytyivätkin sitten kerralla vähän tutkimalla ruotsalaisia lehtiä ympäri nettiverkon ihmeellistä maailmaa. Vuoden 1985 osalta selvisi myös Vikingarnan Varapäävalmentaja siltä vuodelta mikä myöskään ei ollut tuntematon nimi ainakaan meille suomalaisille ennen pitkää.

Laitan seuraaviin viesteihin päivitetyt Vikingarnan kokoonpanot Päävalmentajallaan vuosilta 1982-1985, mutta tähän laitan vuoden 1978 Vikingarnan Päävalmentajallaan päivitettynä:

Maalivahdit: Gunnar Leidborg, Benny Westblom ja Lennart Andersson

Puolustajat: Leif Svensson, Anders Hansson, Hans Eriksson, Mats Rasmusson, Stefan Perlström, Anders Bros Broström, Tomas Jonsson ja Tommy Möller

Hyökkääjät: Ulf Norberg, Anders Steen, Dag Bredberg, Mats Ulander, Lars Molin, Peter Wallin, Radgher Lindström, Kjell Brus ja Tommy Persson

Päävalmentaja: Jan-Erik 'Biffen' Nilsson
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Seuraavana tulee vuoden 1982 Vikingarna sellaisenaan kuin se vakituisesti kauden aikana pelasi vaikka aina tietenkin yksittäisiä muitakin pelaajia aina silloin tällöin yhtä yksittäisissä otteluissa oli toki muitakin ja päivitettynä tietenkin vihdoin ja viimein löytyneellä Päävalmentajallaan joka valmensikin sitten muutaman seuraavan vuoden ajan putkeen:

Maalivahdit: Lars Eriksson ja Rolf Riddarn Ridderwall

Puolustajat: Bo Ericsson, Håkan Nordin, Lars Karlsson, Jan Janne Karlsson, Thomas Åhlen ja Mikael Thelven

Hyökkääjät: Lars Nyberg, Claes-Henrik Silfver, Peter Edström, Hans Hasse Edlund, Harald Lückner, Mikael Granstedt, Thom Eklund, Peter Nilsson, Mikael Andersson, Kent Eriksson, Martin Pettersson, Gunnar Pettersson, Ivan Hansen ja Ove Olsson

Päävalmentaja: Kjell Damberg
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi vuoden 1983 Vikingarnan kokoonpanon päivitettynä vihdoin ja viimein löytyneellä Päävalmentajallaan:

Maalivahdit: Lars Eriksson, Rolf Riddarn Ridderwall ja Stefan Lunner

Puolustajat: Orvar Stambert, Anders Karlsson, Anders Jonsson, Håkan Nordin, Thomas Åhlen, Hans Cederholm, Ulf Samuelsson ja Jan Eriksson

Hyökkääjät: Peter Gradin, Per-Erik Pelle Eklund, Peter Gustavsson, Fredrik Lundström, Tomas Sandström, Martin Pettersson, Mikael Granstedt, Mats Hessel, Michael Hjälm, Björn Carlsson ja Ove Olsson

Päävalmentaja: Kjell Damberg
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jatketaan vuoden 1984 Vikingarnan miehistön merkeissä ja päivitettynä vihdoin ja viimein löytyneellä Päävalmentajallaan:

Maalivahdit: Lars Eriksson ja Stefan Lunner

Puolustajat: Orvar Stambert, Ola Stenlund, Björn Hellman, Anders Jonsson, Ulf Samuelsson, Lennart Jonsson, Anders Karlsson ja Roger Hägglund

Hyökkääjät: Conny Jansson, Claes-Henrik Silfver, Martin Pettersson, Peter Nilsson, Ove Olsson, Mikael Granstedt, Peter Edström, Lars-Gunnar Pettersson, Dan Mohlin ja Matti Pauna

Päävalmentaja: Kjell Damberg
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös