Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 114 536
  • 618

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1994 B-maajoukkuetta valmensi Sakari Pietilä ja pelaajina joukkueessa olivat ainakin kauden aikana Kuivalainen, Nikko, Lehto, Yli-Mäenpää, Porkka, Loponen, Sormunen, Martikainen, Grönman, Saarela, Juha Lind, Sillgren, Sahlstedt, Nurminen, Ahlberg, Rintanen, Lius, Riihijärvi, Törmänen ja Ylönen. Mahdollisesti pudokkaita tai muita pelaajaehdokkaitakin oli mukana.

Ainakin seuraavat pelit B-maajoukkue pelasi kauden 1994 aikana:

Tsekki-Suomi B 3-2

Suomi B-Saksa B 4-4

Kanada-Suomi B 4-2

Mahdollisesti paljon enemmänkin saattoi B-maajoukkue kauteen pelata otteluita.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ai niin ja ennen vuotta 1995 ja silloin uudelleen nimetyn B-maajoukkueen pelejä laitan vielä sellaista tietoa, että Petri Varis tosiaan pelasi vielä 1994 B-maajoukkueessa ja lievästi sanoen murskasi Kanadan B-maajoukkueen joulukuun maaotteluissa sinä vuonna 5-0 ja teholuvut Varikselle ottelusta olivat 4+1.

B-maajoukkue kohtasi myös Ruotsin B-maajoukkueen joka eli ehkä historiansa nöyryyttävintä kautta. Johtajuutta ei joukkueessa ollut ja se oli pelannut Tanskan maajoukkueen kanssa ruotsalaisittain hyvin nöyryyttävän 1-1 tasapelin. Joukkuekapteeni muuten vuosina 1992-1993 oli itse Pär Mårts.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 viimeisissä kauden B-maajoukkueen peleissä Kanadaa ja sen A-maajoukkuetta vastaan sankareiksi nousivat Timo Saarikoski ja aiemmin mainitsematon mies nimeltä Niklas Hede. B-maajoukkue voitti Kanadan olympiatähdet 4-2. Ottelu pelattiin joulukuussa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Valitettavasti kanadalaiset toipuivat yllätystappiostaan B-maajoukkuetta vastaan nopeasti ja ennen joulukuun maaottelutaukoa vuonna 1993 Kanada voitti maalein 7-1 B-maajoukkueen kiekossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 aikana B-maajoukkueen uusi nimitys oli sponsorien mukaan keksitty Team Karjala, mutta myös Olympiajoukkueen nimitystä B-maajoukkueen ohella käytettiin.

Käytännössä kokoonpano oli sama kaudella 1995 B-maajoukkueessa kun oli ollut kaudella 1994. Valmentajana jatkoi edelleen Sakari Pietilä.

Erikoisinta kauden aikana oli joukkueen käyttäminen tavallisen A-maajoukkueen sijaan Izvestian turnauksessa ja siellä sattunut välikohtaus mistä ainakin lehdissä aikanaan asiaa riitti. Izvestian lisäksi Team Karjala kohtasi ainakin Sveitsin ja Saksan kauden aikana.

Tässä kuitenkin ottelutuloksia Izvestian osalta:

Ruotsi-Team Karjala 5-1

Kanada-Team Karjala 3-1

Venäjä-Team Karjala 4-4

Tsekki-Team Karjala 1-0

Suomen C-maajoukkue nimettiin viimeistään tuolloin tai aikaisintaan tuolloin ensi kertaa ns. Team Finlandiksi. Se pelasi useitakin eri maita vastaan pelejä, mutta erityisen monta ottelua se pelasi Kiinaa vastaan.

Team Karjala ei nähnyt mitään järkeä mennä Pekingiin joten sinne lähetettiin sen asemasta C-maajoukkue.

Kiinaa vastaan pelattiin kaikkiaan 8 ottelua joista yhtä lukuunottamatta tiedän muut tulokset:

Team Finland-Kiina 9-2

Team Finland-Kiina 8-0

Team Finland-Kiina 6-0

Team Finland-Kiina 6-0

Team Finland-Kiina 6-1

Team Finland-Kiina 12-0

Team Finland-Kiina 25-1

Varsin selviä lukuja...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1996 Team Karjalan päävalmentajana jatkoi edelleen Sakari Pietilä, mutta kauden aikana yhä enemmän alettiin puhua myös B-maajoukkueen tarpeen lopettamisesta vaikka se nähtiinkin edelleen hyödyksi.

Ainakin seuraavissa otteluissa Team Karjala nähtiin kauden aikana kolmen eri turnauksen lisäksi:

Savoien Turnaus 1996:

Team Karjala-Saksa B 4-3

Latvia-Team Karjala 5-4

Ranska-Team Karjala 4-9

Naganon Turnaus 1996:

Ranska-Team Karjala 0-7

Japani-Team Karjala 4-3 (Kotiyleisö suorastaan repesi riemusta tämän jälkeen.)

Japani B-Team Karjala 1-3 (Voitto jonka olisi pitänyt olla lievästi sanottuna suurempi jopa Team Finlandillakin ja vielä monta kertaa enemmän B-maajoukkueella.

Japanin B-maajoukkue tuohon aikaan perustui lähinnä J-Hockey-liigan parhasiin pelaajiin ja satunnaiseen Japanin Pääsarjan eli Ykkösdivisioonan kaltaiseen sarjaan.)

Team Karjala-Kanada B 5-1

Isä David Bauer Cup 1996:

Venäjä-Team Karjala 4-2

Kanada-Team Karjala 5-4

Muita pelattuja otteluita kauden aikana Team Karjalan osalta olivat ainakin Saksaa vastaan pelattu 4-2 voittopeli ja Kanadan B-maajoukkueen kanssa pelattu 2-2 tasapeli vuoden lopulla Rinkelinmäellä.

Peruttuja otteluita Team Finlandin tapaan riitti ainakin Kiinan suuntaan. Lisäksi peruuntui ainakin Sveitsin B-maajoukkuetta vastaan suunniteltu peli ja Norjan B-maajoukkuetta vastaan suunniteltu peli. Team Karjala perui yhden pelin myös Kanadan B-maajoukkueen ja Yhdysvaltain B-maajoukkueen osalta.

Team Finland pelasi Team Karjalan tapaan tiettävästi kaudella 1996 myös Englannin jääkiekkomaajoukkuetta vastaan ja ainakin Manchester Stormin pelaajia yhdessä David Longstaffin ja Tony Handin kanssa oli Suomessa kiekkovierailulla.

Tuolloin muistaakseni juurikin HPK:n tiloissa olivat mukana. Team Finland pelasi kaksi ottelua brittejä vastaan ja voitti ensimmäisen niistä 6-0 ja toisen myöhemmin talvella 2-1. Kauden 1996 Team Finlandin murskavoitto ainakin pelikaudella saatiin Belgiasta. Team Finland voitti Belgian luvuin 16-1.

Kovatasoisin Team Finlandin peli kaudella 1996 oli Kanadan B-maajoukkuetta vastaan jossa pelasi sinä vuonna muutenkin reilusti yli-ikäisiä ukkoja sen ajan mittapuulla. Nuorin oli tuolloin 32-vuotias Dean Mason B-maajoukkueessa Kanadan suhteen. Team Finland hävisi pelin luvuin 4-5.

Joukkueeseen kuului kaudella 1996 ainakin Antti Aalto, Kimmo Salminen, Toni Mäkiaho, Sami Salo, Jarno Kultanen, Juha Ikonen ja Juha Hautamaa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1997 osalta Team Karjala ei tainnut pelata kovinkaan montaa peliä enää kaudella. Ainoa mahdollinen ottelu jonka tiedän oli Puolaa vastaan ja muutama muukin peli saattoi olla ja mahdollisesti Sakke Pietilä valmensi vielä tämän kauden B-maajoukkuetta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kausilla 1998-1999 ei tainnut enää olla B-maajoukkuetta tai sitten siitä ei ainakaan isommin puhuttu mitään mikäli sellainen vielä oli pystyssä. Ruotsissakin Vikingarnan aika oli ollut käytännössä ohi jo muutaman vuoden ajan ja vuoden 2000 jälkeen Ruotsissa yhteensulautettiin oma erilinen B-maajoukkue osaksi normaalia maajoukkuetta.

Vuonna 2000 tosin pelattiin uudella kokeilujoukkueella kylläkin pelejä Ranskaa, Slovakiaa ja Latviaa vastaan. Ja tästä kokeilujoukkueesta muodostuikin jo oma uusi B-maajoukkue eli Mestis All-Stars.

Ranskaa vastaan pelattu ottelu päättyi tasan 2-2 ja Slovakian B-maajoukkueelle hävittiin 3-5, mutta joko kokeilumaajoukkue tai Team Finland hävisi erittäin kovassa nosteessa tuolloin pelanneelle Latvian maajoukkueelle peräti 0-8 minkä jälkeen koko revohka uusittiin. Ainakin mikäli kokeilumaajoukkue pelasi tuon pelin.

Team Finlandilla moinen tappio olisi ollut ymmärrettävissä sillä kyseisessä maajoukkueessa sen olemassaolon aikana pelasivat lähinnä untuvikot tai nämä ihan vanhat parrat. Eikä suoritustaso toisia B-maajoukkueita tai etenkään A-maajoukkueita kohtaan ollut häikäisevä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuosina 2001-2007 ainakin Mestis All-Stars pelasi montakin eri peliä eri joukkueita vastaan ja näistä ainakin taitaa olla vielä Jatkoajassakin otteluselosteet tallessa.

Team Finland on pelannut 2000-luvulla kaudella 2002 Kiinaa vastaan ja voitti ensimmäisen otteluistaan luvuin 7-3, pelasi toisen tasan 3-3 ja voitti viimeisen alkuvuoden peleistään 6-2.

Loppuvuodesta Kiina pelasi jo paremmin Team Finlandia vastaan häviten silloin vain luvuin 3-0, 1-0 ja pelaten viimeisen ottelunsa tasan 2-2. 1990-luvulla ollut Kiina-into jääkiekossa oli kyllä ajoittain aika huvittavaakin. Välillä puhuttiin Kiekkoliitossa kolmen vuoden kehitysohjelmasta ja kiinalaisten varaamisesta suomalaisiin kiekkoseuroihin kiintiönä 1990-luvun lopulla.

Virolaiset tulivatkin heidän asemastaan kaudella 1997 kun yksi tiimi lahden eteläpuolelta tulikin tänne pelaamaan sarjatasolla.
 

Anzi

Jäsen
Muita otteluita:

13.3.1981 Sisu Team-Japani 4-1

Tämän pelin muistan olleeni katsomassa Nordiksella. Suomen maalissa pelasi Jukka Airaksinen ja hänellä oli joukkueensa Ilveksen logo maalattuna maskiin: http://ipalandia.files.wordpress.com/2011/12/jukka_airaksinen_maski.jpg?w=222&h=300

Se oli sitten tainnut olla aikaisempana talvena kun B-maajoukkue oli ollut Kanadan kiertueella jossa kanadalaiset lehdet olivat kirjoitelleet "Tiikerinaaman" (huom! ei leijona- tai ilves-namaan) torjunnoista.

Ja anyway toi katu-uskottava Airaksisen maski pesee nämä nykyiset "muoviset höpöhöpömaskipaintingit" enemmän kuin 1000-0.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kai Rosvall kertoo kirjassa "Kultainen hetki - kantavat siivet" (Lukon 1963 mestarijoukkueen kuulumisista vuonna 2003 kirjoitettu kirja) että hänen ollessaan Sisu Teamin valmentajana ja joukkueen valmistautuessa WHA-joukkueiden kohtaamiseen, suomalaiset harvat ammattilaiskiekkoilijat yrittivät lietsoa paniikkia joukkueeseen. Kun Sisu Team leireili Helsingissä, Heikki Riihiranta oli mennyt joukkueen pukukoppiin ennakoimaan rumia selkäsaunoja tulevista koitoksista. Sitten Hexi oli ruvennut opettamaan suomalaisille tappelemisen taitoa ja kuinka paidasta pitää ottaa kiinni kun matsi alkaa, jolloin Ruise oli ajanut Hexin ulos kopista ja käskenyt tätä opettamaan noita taitoja HIFKin pelaajille.

Sisu Team pelasi viisi peliä WHA:n joukkueita vastaan ja voitti niistä kolme. Yhtään tappelua ei peleissä nähty suomalaisammattilaisten ennakoinneista huolimatta ja paikalliset olivat yllättyneitä paitsi Jukka Airaksisen Ilves-maskista myös suomalaisten luistelutaidosta. Etenkään nuorta Reijo Ruotsalaista paikalliset eivät lakanneet ihmettelemästä ja Ruisen mukaan pitivät Reksaa lähes yli-ihmisenä.

Ilmeisesti Ruise sekoitti Ruotsalaisen johonkin toiseen pelaajaan. Jääkiekkokirjan mukaan Reksa ei noissa peleissä pelannut, tai sitten Jääkiekkokirjan tilastoista puuttuu nuo pelit seurajoukkueita vastaan vaikka tulokset onkin listattu "muihin B-maajoukkueen peleihin", nehän eivät kai mitään varsinaisia maaotteluja olleet kun seurajoukkue oli vastassa.

Jääkiekkokirjan tulokset peleistä:

18.3.78 Birmingham: Birmingham Bulls - Sisu 2-3
19.3.78 Houston: Houston Aeros - Sisu 6-4
22.3.78 Indianapolis: Indianapolis Racers - Sisu 3-4
25.3.78 Cincinnati: Cincinnati Stingers - Sisu 3-8
28.3.78 Springfield: New England Whalers - Sisu 7-3

Syksyllä 1977 Cincinnati kävi pelaamassa Vaasassa Sisu Teamia vastaan, 29.9.1977 pelattu peli päättyi 8-4 WHA-joukkueen voittoon.

---------------------------------------------------------------------

Näitä pelejä pelattiin myös keväällä 1979 jolloin Sisu Team kierteli Kanadassa kolmen pelin verran.

20.3.79 Edmonton: Edmonton Oilers - Sisu 8-4
21.3.79 Quebec: Quebec Nordiques - Sisu 2-5
25.3.79 Winnipeg: Winnipeg Jets - Sisu 4-3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavaksi jääkiekon Team Finlandin eli Suomen C-maajoukkueen tietoja 1970-luvulla joistakin sen pelaamista peleistä. Vanhaan aikaan nimitys oli enimmäkseen Kehitysjoukkue. Selvennyksen osalta laitan vain Suomi C ja myöhemmin Team Finland joukkueen nimeksi.

Aloitan kiekkojoukkueen puinnin suhteen vuodesta 1974:

Suomi C-Puola 7-8

Suomi C-Jugoslavia 12-2

Suomi C-Länsi-Saksa B 5-2

Suomi C-Norja 10-4

Sveitsi-Suomi C 9-5
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1975 C-maajoukkue pelasi ainakin seuraavia pelejä:

Suomi C-Länsi-Saksa B 3-2

Suomi C-Sveitsi 7-4

Suomi C-Puola B 9-2

Suomi C-Ruotsi C 6-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1976 pelattiin sitten ainakin seuraavasti:

Suomi C-Sveitsi 5-2

Suomi C-Puola B 4-2

Suomi C-Jugoslavia 11-2

Suomi C-Länsi-Saksa B 9-3

Suomi C-Ruotsi C 4-3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1977 pelattiin C-maajoukkueen osalta vähintään seuraavasti:

Suomi C-Puola B 6-3

Suomi C-Länsi-Saksa B 7-3

Suomi C-Jugoslavia 9-3

Suomi C-Sveitsi 8-1

Suomi C-Ruotsi C 1-6
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1978 pelattiin C-maajoukkueen osalta ainakin seuraavasti:

Tsekkoslovakia B-Suomi C 4-4

Neuvostoliitto C-Suomi C 2-1

Ruotsi C-Suomi C 3-1
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1979 Suomen C-maajoukkue pelasi vähintään seuraavasti:

Ruotsi B-Suomi C 8-4

Neuvostoliitto C-Suomi C 4-5

Tsekkoslovakia B-Suomi C 6-3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1980 C-maajoukkue pelasi ainakin seuraavasti:

Ruotsi B-Suomi C 5-4

Neuvostoliitto C-Suomi C 7-5

Tsekkoslovakia C-Suomi C 3-6
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1981 C-maajoukkue pelasi myös uusiakin vastustajia vastaan. Tässä kuitenkin tuloksia:

Ruotsi C-Suomi C 5-5

Suomi C-Neuvostoliitto C 1-6

Tsekkoslovakia C-Suomi 4-1

Kanada C-Suomi C 6-1

Suomi C-Espanja 4-1

Suomi C-Etelä-Korea 12-1

Suomi C-Japani 4-1
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1982 C-maaotteluissa ei juuri ihmeteltäviä erikoisvastustajia ollut, mutta vuoden 1983 C-maaotteluissa oli. Seuraavaksi joitakin tuloksia:

Suomi C-Romania 6-3

Suomi C-Bulgaria 8-2

Suomi C-Etelä-Korea 19-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1985 C-maaotteluissa oli seuraavanlaisia vastustajia ainakin kohdattu:

Suomi C-Japani 10-5

Neuvostoliitto B-Suomi C 9-0

Neuvostoliitto B-Suomi C 12-2

Tsekkoslovakia B-Suomi C 4-0

Suomi C-Kiina 4-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1987 kohdattiin C-maajoukkueen toimesta tiettävästi viimeistä kertaa Jugoslavia ja kokonaan uutena vastustajana kohdattiin Pohjois-Korea. Tuota varsin sulkeutunutta, mutta silti omalla tavallaan menestynyttä maata vastaan otettiin yhteen kaksi kertaa.

Niistä ensimmäinen oli suorastaan kaikkien aikojen flegumaisin suoritus C-maajoukkueelta, mutta toinen sentään alkoi olla jo oikean tason osoitusta. Rumin luku tuli suomalaisille itsessään kuokkaan Tsekkoslovakian A-maajoukkueen harjoituspelistä jolloin A-maajoukkue vei C-joukkuetta 16-1. Tässä kuitenkin tuloksia:

Suomi C-Jugoslavia 5-3 (Tässä ottelussa jugoslaavit lievästi sanottuna sumputtivat keskialueen tukkoon, kampittivat ja karvasivat minkä ehtivät ja poislukien kärkipelaajia heidän pelitaktiikkansa oli kyllä melkoista väkivallan ammattilaispeliä.

Balkanin pojat osasivat kyllä keskittyessään peliin luoda omanlaista luistelunopeutta, mutta keskimäärin Suomen C-maajoukkuekin oli aivan liian hyvä heille ja lähinnä vain hyvä maalivahti piti heitä pystyssä.)

Suomi C-Japani 2-1 (Huomattavasti niukempi voitto suomalaisille ja japanilaisilla olisi ollut periaatteessa mahdollisuuksia parempaankin suoritukseen kuin mitä oli.

Japanin oma pelaajisto vastasi noihin aikoihin suunnilleen tasoltaan suomalaista puolikuntoista Sisu Teamia joten C-maajoukkueen häviäminen sille ei olisi ollut mikään täydellinen maailmanloppu.)

Suomi C-Pohjois-Korea 4-4 (Pelattiin niin iisisti kuin koskaan pystyttiin. Olisi voinut sanoa suoraan tämän jälkeen ihan takuulla.)

Suomi C-Pohjois-Korea 25-3

Tsekkoslovakia A-Suomi C 16-1

Neuvostoliito C-Suomi C 7-1

Kanada C-Suomi C 6-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1989 kohdattiin seuraavanlaisesti C-maajoukkueen peleissä vastustajia:

Suomi C-Japani 8-6

Yhdysvallat B-Suomi C 5-5

Suomi C-Neuvostoliitto B 5-10

Tsekkoslovakia B-Suomi C 3-3

Suomi C-Etelä-Korea 7-3

Lisäksi pelattiin myös muutama ottelu muutamaa heikompaa B tai C-sarjan maata vastaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1991 C-maajoukkue kohtasi vähintään seuraavasti nämä maat:

Suomi C-Kanada C 2-0

Suomi C-Japani 6-1

Suomi C-Pohjois-Korea 18-0

Suomi C-Pohjois-Korea 20-0

Suomi C-Pohjois-Korea 16-4

Suomi C-Etelä-Korea 11-4

Suomi C-Etelä-Korea 12-2

Suomi C-Etelä-Korea 6-3

Neuvostoliitto B-Suomi C 5-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1995 Team Finland (C-maajoukkue) kohtasi Kiinan lisäksi ainakin seuraavat maat:

Team Finland-Ukraina 2-2

Team Finland-Ukraina 2-3

Team Finland-Etelä-Korea 7-1

Venäjä B-Team Finland 1-1

Kazakstan-Team Finland 2-4

Kazakstan-Team Finland 4-2

Venäjä B-Team Finland 4-0
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös