Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkusanat

Ajattelin avata Tapparan pudotuspelitaipaleelle oman ketjunsa. Tapparan runkosarja otteet olivat ainakin allekirjoittaneen mielestä tulevan mestarin arvolle sopimattomia. Puhtaalta pöydältä nyt niihin kauden tärkeimpiin peleihin sekä jäällä että keskustelupalstalla.


Tappara vs KalPa

Tapparan pudotuspelivastustaja ratkesi vasta runkosarjan päätöskierroksella. Vastaan asettuu viime kauden finaalivastus, KalPa. Kuopiolaisten alkukausi oli erittäin haastava, mutta lokakuun lopulla peli alkoi paranemaan. Osoituksena tästä 12 ottelun pisteputki saldolla 9-2-1-0. Tuona ajanjaksona ainoa tappio tuli juurikin Tapparalle, voittolaukauskilpailun jälkeen 2-3. Tällä hetkellä KalPa porhaltaa 20 ottelun kuntopuntarin kärkisijalla.

Itse olen tyytyväinen päästessäni seuraamaan Tappara-KalPa -otteluparia. KalPa pelasi viime kaudella todella viihdyttävää kiekkoa. Tällä kaudella pelityyli on muuttunut päävalmentajan vaihdon myötä, mutta kuopiolaiset ovat yhtä keskittyneet urheilulliseen pelaamiseen. Tapparalle KalPa on sopinut tällä kaudella runkosarjassa hyvin vastustajaksi, saldon ollessa 2-2-0-0.

Piristävää on myös, ettei KalPa ole viime vuosina turhan usein Tapparan vastustajan pudotuspeleissä ollut. 2010-luvulla ainoa kohtaaminen pudotuspeleissä joukkueiden välillä on viime keväinen finaalisarja. Sen sijaan Kärppiä, hinkiä ja Lukkoa vastaan on väännetty kyllästymiseen asti.


Tie mestaruuteen

Tapparan tie mestaruuteen ei tule olemaan helppo. Todennäköisesti Tapparalla ei ole kotietua enää välierissä, mikäli ylipäänsä selvittää tiensä neljän parhaan joukkoon. Kotietu vaatisi joko Kärppien tai TPS:n tappion sijoille 8-10 sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Tappara ei voi saada välierissä vastaansa Kärppiä, KalPaa eikä SaiPaa. Finaalissa vastustajaksi ei voi tulla KalPa. Kaikki muut polut ovatkin sitten täysin avoinna.

Tapparan todennäköinen välierävastus on TPS (70 %), JYP (15 %) tai hinki (10 %). Ainoastaan Kärppien sekä TPS:n häviäminen puolivälierissä antaa Tapparalle vastustajaksi jonkun kolmikosta Ässät (2 %), Lukko (1 %) tai Pelicans (1 %). (Todennäköisyysarviot pohjautuvat SWAG-menetelmän käyttöön)


Liigan ennustus

Liigan analytiikka sivuilta löytyy ennustus pudotuspelikaavioista. Sen mukaan Tappara juhlii mestaruutta Raksilassa 7. finaaliottelun jälkeen. Liitteenä kuva ennustekaaviosta.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Tapparan pelin pitää melkoisesti parantua mikäli aikovat kalakukkomiehet tiputtaa tuossa sarjassa. No pianhan ne makeat pelit alkavat niin päästään ihmettelemään miten sarjassa käy :)

Ottaisikohan tuo analytiikka edellisiä kausia / historiaa huomioon? Muuten on kovin hankala ymmärtää miten Tapparasta saadaan leivottua mestari täksi kaudeksi?
 
Trust me, I know what you're doing.

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eka erä nähty poffeista ja alku hyvä, mutta sitten taas tapahtui jotain. Maalinteko jatkuu väkinäisenä ja kun kaveri tekee maalin, niin sitten puudutaan. No katsotaan mitä toka erä tuo tullessaan.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalta ihan hyvää peliä Lukan jäähyyn asti (ensimmäiset 28 minuuttia). Ylivoimalla ei saatu kertaakaan peliä rauhoitettua hyökkäyspäässä, eikä oikein omassakaan päässä. Paras paikka kyseisen ylivoiman aikana siunaantui Wilsonille Mutasen syötöstä. Jäähyn jälkeen Tapparan oman alueen pelaaminen jatkui outona seisoskeluna. Todella pienellä alueella maalin edessä seisoi 4-5 Tapparan pelaajaa, ja KalPa sai lukuisia hyviä vetopaikkoja sektorista. Kolmanteen erään Tappara taas paransi, mutta KalPan tasoitus oli lähempänä kuin Tapparan neljäs maali.

Ilmeinen valinta Tapparan pelityylille on, ettei keskialuetta edes yritetä tukkia. Läpi kauden vastustaja on puhkonut sen helposti, eikä tahti muuttunut tänäänkään. Lienee sitten joku laskenut, että hyökkäyspään paineistuksella saadaan enemmän hyvää aikaan. Tapparan oman puolustusalueen passiivisuus lienee myös selkeä valinta. Maalinedusta ylimiehitetään ja annetaan vastustajan pyöriä rauhassa laidoilla. Melko hyvinhän tuo lienee toiminut, kun kuitenkin toiseksi vähiten runkosarjassa maaleja omiin päästettiin.

Tämän illan pelistä mieleen parhaiten jäivät peli-intoa puhkunut Kuusela sekä voiton takuumies Hrachovina. Parempaan pitää kaikkien pystyä, eikä tähän esitykseen saa joukkue eikä valmennus olla tyytyväinen.
 
Viimeksi muokattu:
1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taisi olla tuo Lukan jäähy, jonka aikana Tappara jäätyi hyökkäyspään kulmassa tapahtuneen pelaajansa kaatumisen jälkeen. En osaa sen kummemmin sanoa miksi pelaaja kaatui, mutta kaatuminen näytti, että takaapäin jokin vei tasapainon molempien jalkojen alta. Ei silti sellaisesta saa tuolla tavalla passivoitua.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmeinen valinta Tapparan pelityylille on, ettei keskialuetta edes yritetä tukkia. Läpi kauden vasustaja on puhkonut sen helposti, eikä tahti muuttunut tänäänkään. Lienee sitten joku laskenut, että hyökkäyspään paineistuksella saadaan enemmän hyvää aikaan. Tapparan oman puolustusalueen passiivisuus lienee myös selkeä valinta. Maalinedusta ylimiehitetään ja annetaan vastustajan pyöriä rauhassa laidoilla. Melko hyvinhän tuo lienee toiminut, kun kuitenkin toiseksi vähiten runkosarjassa maaleja omiin päästettiin.
Tapparan puolustuspeli meni vahvasti tähän suuntaan jo viime kaudella Tapolan valmennuksessa. Kauden -16 teräksinen träppi vaihtui korkeampaan karvaukseen ja oman puolustusalueen keskustan tukkimiseen. Vastustajat alkoivat päästä helpommin alueelle, mutta maalipaikkojen määrä ei lisääntynyt. Kai tässäkin jotain NHL-tyyliä haetaan. Tuo tyyli vaati kärsivällisyyttä koko viisikolta ja sitä Tapparalta onneksi löytyy. Harvoin kukaan lähtee ryntäilemään liikaa ja pelaamaan itseään pihalle.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuntuu omituiselta valinnalta antaa suosiolla vastustajalle mahdollisuus pyörittää ja laukoa kauempaa. Vaikka suorat laukaukset ei menisikään, niin pomppuja ja ripareita tulee. Toisaalta sitten sumputettaessa on siinä keskustsssa miesylivoima ja irtokiekkoihin pääsee todennäköisesti puolustava pelaaja ensin. Tällainen sumputtaminen tuottanee myös vähemmän jäähyjä kuin jatkuvampi iholla oleminen. Joka tapauksessa se on piinallista katsottavaa, kun aloite annetaan ja sitten vaan odotellaan, että saadaanko se irtokiekko. Kärsivällisyyttä vaatii kyllä katsojaltakin.

Kalpahan näyttää paineistavan omalla aleueella reippaasti myös alivoimalla ja eilenkin siinä hienosti onnistui. Tapparan av sen sijaan on erittäin passiivusta ja neliö pysyy tiukssti kasassa ja melko pienenä. Mihin lie perustuvat sitten nämä taktiset valinnat, olisi mukava tietää.

Muoks. Piti nyt käydä vielä katsomassa sen eilisen pelin ainoa av ja tulla perumaan puheitaan. Siinähän Tappara meni kylläi kiekollista ahdistamaan. Tavin avopaikkahan siinä syntyi, kun Lehtonen lähti Maionen perään laitaan ja tämä sai käännettyä sieltä kiekon vapaalle miehelle keskustaan. Onni siinä pelasti kun Tavi ei saanut askelmerkkejä kohdalleen.
 
Viimeksi muokattu:

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Torsti. Siinä jäätiin ihmettelemään loppu ylivoiman ajaksi, etteikö se tuomari viheltänytkään.
Siinä jäätiin myös ko. tilanteessa ihmettelemään niin, että Kalpa pääsi ylivoimahyökkäykseen. On melko hanurista tällaset tilanteet, jossa toinen pääsee viheltämättä jäävän rikkeen avulla maalintekopaikkasn. Tuplahyöty omasta rikkeestä.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
Siinä jäätiin myös ko. tilanteessa ihmettelemään niin, että Kalpa pääsi ylivoimahyökkäykseen. On melko hanurista tällaset tilanteet, jossa toinen pääsee viheltämättä jäävän rikkeen avulla maalintekopaikkasn. Tuplahyöty omasta rikkeestä.
Kyllä olisi masentanut, jos KalPa olisi tosta ylivoimahyökkäyksestä rokottanut, ei paljon selkeämpi kampitus voi enää olla.

Erityismaininta vielä eiliseltä Mikko Lehtoselle, joka oli kyllä täysi lapanen eilen, joten: HERÄTYS MIKKO, siellä on pleijarit käynnissä!
 
Ois pysyny vissyssä, niin olis bändissä viä

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
@Torsti Tuota tilannetta tosiaan tarkoitin. Siinä jäätiin ihmettelemään loppu ylivoiman ajaksi, etteikö se tuomari viheltänytkään.

Mutanen pyyhkäisee Järvisen kumoon | YouTube
Mites se jalkapyyhkäisy-sääntö oikeen menee?

Vähän jäi erikoinen fiilis eilisestä ottelusta. Ei oikein tiedä että lisääntyikö vai vähenikö luotto Tapparaa kohtaan, kun oli sen verta paljon hyvää ja huonoa. Edellä olikin jo tehty hyviä huomioita Tapparan karvauksesta ja keskialueen pelaamisesta. Etenkin ottelun alkupuoliskolla oli silmiinpistävää kuinka helposti Tapparan keskialue puhkottiin ja KalPa pääsi Tapparan alueelle. KalPa myös vei nopealla laskutoimituksella maalipaikat eiliseltä nimiinsä, lähinnä toisen erän lopun ansiosta. Tapparan onneksi suurin osa vedoista kuitenkin viuhui sen 5-10 senttiä yli tai ohi.

Yksilöistä Mikko Lehtonen pelasi varmaan huonoimman pelinsä Tappara-paidassa. Elorinne oli myös puolustuksesta ongelmissa. Hyökkäyksestä mieleen jäi Jasun vahva peli aloituksia lukuunottamatta ja Haapalan paikoin maagiset tarjoilut ketjukavereille. Kuuselalla oli virtaa, mutta kiekon kanssa sattui paljon epätavallisia virheitä. Zaborskykin meni jopa kertaalleen taklaamaan ja molemmat luistimet nousivat jäästä, joten parempi varmaan jättää taklauspeli toisille ettei turhaan tule istuntoja. Pro Teemu Nurmi -fanclubin jäsenenä huomioin tietenkin myös Ojamäen pelaamisen KalPan avausmaalissa päätäni puistellen. Perjantaina ja lauantaina olisi vuorossa tuplapelit, joten pääsisiköhän Nurmi tai Nenonen kehiin? Hirveästi ei ole ollut Tapparalla tapana kierrättää pelaajia mutta viime vuosina siellä ensimmäiset varamiehet olivat Honkanen ja Heikkilä, joten ehkä tällä kaudella otetaan jossain välissä tuoreet jalat käyttöön?
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Tokassa erässä olin jo kovin luottavainen, että nyt on pendolino oikeilla raiteilla. Kolmannen erän jälkeen olen yhtä varma, että meillä onkin vaan paikallisjuna, joka ei kulje Iittalaa pidemmälle.

Ensin tunnetta, taitoa ja taistelua. Sen jälkeen tutusti housut pois ja perse pystyyn...
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Seuraavassa pelissä Tappara voisi ylivoimalla vain purkaa kiekkoa nöyrästi keskialueelta päätyyn ja seistä trapissa. Alivoimalla voisi hieman aktivoittaa peliä. Ei se ainakaan huonommaksi menisi. Nykyinen passiivinen seisoskelu ei toimi millään mittapuulla.
 
1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nykyinen passiivinen seisoskelu ei toimi millään mittapuulla.
Viime kausina nähty oikeasti passiivinen ja tiivis neliö voisi toimia edelleen, mutta nyt on nähty huonoa välimuotoa. Neliö ei toimi yhtenäisesti vaan joku lähtee paineistamaan mutta muut eivät reagoi tähän oikein. Samaa vikaa siis kuin viisikkopelissä. Passiivinen mutta silti repaleinen alivoimaneliö on kaikkien huonoin vaihtoehto.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Erikoistilanteet olisi syytä saada pikaisesti kuntoon. Lisäksi valmennus voisi olla peluuttamatta kapteeniamme yli viittä minuuttia enemmän kuin ketään muuta hyökkääjää. On Tapparassa muitakin pelimiehiä, jopa parempivireisiä. Aloitusympyrässä homma toimi ja ylipäänsä tasakentällisin Kuopion peli oli sarjan avausottelua parempaa, joten luottavaisin mielin tänään hallille.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuli hyvä kysymys illan ennakossa. miten oliis käynnyt Tapparalle, jos Haapala ei olisi tullut? En usko Rautakorven kiekkoon, jos Kalpa tämän otteluparin vie,
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kattelin ettei Niko Mikkola ole pelannut kaikkia pelejä poffeissa. Onko alla jotain loukkia?
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kalpa luistelee, taklaa ja antaa kaikkensa. Meidän luottopakit ihan pulassa omissa. Toka erä oli huono meiltä. Puolustajien ja hyökkääjien väli kokoajan ihan liian suuri.
En oikein ymmärtänyt asintuntijoiden kommenttia Tapparan uudesta pelitavasta. Jolleivat vanhat pelaajat sitä sisäistä yhden kauden aikana, niin mitäs jos joukkue muuttuu paljon. Uudetko pelaajat sisäistävät uuden pelisysteemin heti?
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja persoonat (Mourinho,Beckham etc.)
Synkältä näyttää jatko näillä peliesityksillä. Täytyy toivoa että tästä noustaan viime vuoden tapaan, mutta kovin paljon luottoa siihen ei nyt ole. Ei vaan näy oikein mitään hyviä merkkejä. Tämä joukkue ei pelaa hyvin yhteen. No Domi on sentään tasollaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders
Kuulet väärin, syväanalyysi on ollut niin vakuuttavaa herralta @pelimies69 ettei paremmasta väliä.

Hienoa draamaa kotona tänään, maanantaina sitten ryöstöhommiin.
Luultavasti kuulen kylla vaarin. Kaytin ikavasti logiikkaa.

Itse pelista niin tavallaan korvautui tuo kakkospelin puppelointi. Pitkia patkia peli oli hallussa vaikka aika paljon on edelleen parannettavaa. Veikkaus 4-2 ja juna raiteillaan
 
My life is a very complex drinking game

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
SaiPa - Sport
 • 2.40
 • 3.70
 • 2.65
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy