Tappara kaudella 2022–2023

  • 67 970
  • 247

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tämä on erinomainen uutinen! Hamara on ollut läpimurron kynnyksellä, ja hänen menettämisensä Kanadan junioriliigoihin - kuten vielä hetki sitten näytti - olisi ollut harmillista.

Kanadan juniorisarjat ei kyllä valitettavasti hänen uraansa edistä. Järkevämpää olisi edelleen kehittyä miesten seurassa.

Ainakin Lassi Thomsonin Ottawa aikanaan osasi lainata Ilvekseen, että ehkä tämä laina Tampereelle on mahdollinen tälläkin kertaa.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
että ehkä tämä laina Tampereelle on mahdollinen tälläkin kertaa.
Hamaralla on Tapparan kanssa sopimus kevääseen 2024, joten käsitykseni mukaan pelaa Tapparassa, jos ei murtaudu NHL-kokoopanoon.


NHL on tehnyt Euroopan maiden kanssa uuden siirtosopimuksen, joka tuoreeltaan vaikuttaisi muuttavan pelaajamarkkinoita merkittävästi. Aiemmin NHL-seurat eivät saanet lähettää alle 22-vuotiasta pelaajaa farmiin, vaan hänet piti palauttaa eurooppalaiseen seurajoukkueeseensa, jos pelaajalla oli seuran kanssa sopimus. Uudessa sopimuksessa ikäraja on nostettu 24 vuoteen.

Sääntö ei kuitenkaan koske ensimmäisellä kierroksella varattuja pelaajia, joiden kohtalo on yhä täysin NHL-seuran käsissä, eli ensimmäisen kierroksen varaukset voidaan edelleen lähettää AHL:ään, jos oikeudet omistava seura niin haluaa tehdä.

Uusi sopimus astui voimaan 1. maaliskuuta. Jos pelaaja on varattu tai tehnyt sopimuksen rapakon taakse ennen maaliskuuta 2022, hänen on noudatettava vanhan sopimuksen sääntöjä.
 

Corkscrew

Jäsen
Tappara heinäkuussa, jos olisin Tapola:

Savinainen - Lehterä - Ojamäki
Tanus - Virta - Merelä
Puhakka - Rauhala - Kelleher
Kuusela - Rönni - Granath

Seppälä - Kemiläinen
Vittasmäki - Tuulola
Jürgens - Hamara
Virtanen

Heljanko
Kohonen

---

Savinainen - Lehterä - Ojamäki

Ykkösketjuun isketään kaikki EHT-tason hyökkääjät klassisella Duunari-Pelintekijä-Maalintekijä -roolituksella. Tässä yksikössä on Liigaan aivan älytön määrä kokemusta ja taitoa, ja pitäisi olla ihan sama tarvotaanko marraskuun loskassa vai huhtikuun valoisissa illoissa, tulosta syntyy ja yleisö viihtyy Nokia Areenalla. Ketju on myös niin monipuolinen kokonaisuus, että kevään vastakkainpeluutuksiakaan ei tarvitse pelätä, tästä sarjasta ei parempaa komboa pysty kasaamaan. Tapparassa ei näin nimekästä ja ennakkoon tasokasta ykkösketjua ole ollut sitten... ei varmaan ikinä.

Tanus - Virta - Merelä

Kakkossentterinä on Patrik Virta, joka osoitti keväällä olevansa tähän hommaan optimaalinen Liiga-pelaaja. Virta kääntää aloituksia, puolustaa äärimmäisen tunnollisesti ja pystyy myös tekemään maaleja hyvällä rannarillaan. Ainoa miinus on heikohko syöttötaito, mutta edelleen kehittyvä Kristian Tanus hoitelee tässä ketjussa pelintekijän tonttia. Monipuolinen Waltteri Merelä jatkanee kehitysharppomista myös tulevalla kaudella, eikä minkään pitäisi uhata paikkaa kahdessa kärkiketjussa.

Puhakka - Rauhala - Kelleher

Kolmoseen laitan kevään härkämäisten esitysten takia Otto Rauhalan. Vaikka kädet ovat joskus kuivaa puuta, paikkaa kapteeni puutteitaan väsymättömällä työnteolla joukkueen eteen. Kevään mittaan itsensä koko ajan isommille minuuteille pelannut Petteri Puhakka jatkaa tutun sentterin vierellä, ja toiseen laitaan sijoitetaan hyvin luisteleva Tyler Kelleher. Tässä ketjussa on vauhtia, mutta myös pistepotentiaalia taitavien laitureiden osalta. Rauhala tasapainottaa ja puolustaa siihen malliin, että omissa harvemmin soi.

Kuusela - Rönni - Granath

Neljäs ketju kootaan lähtökohtaisesti Topi Rönnin ympärille. Viime kauden parikymmentä peliä osoittivat, että taitoa ja pelisilmää kyllä riittää jo miesten tasolle. Enää kiikastaa siitä että luistelu kehittyy, ja tällaisen lahjakkuuden kohdalla yksi kesä voi tehdä ihmeitä. Kristian Kuusela toimii ketjun playmakerina ja nuorten pelaajien mentorina, ja vaikka tasakentällisin rooli tulee pienenemään, pitäisi Krissellä olla edelleen annettavaa yv- ja miksei av-pelaamiseenkin. Philip Granath toisella laidalla tuo ketjuun vauhtia, enkä näkisi mitenkään mahdottomana että tämä kolmikko haastaa rauhalat ketjuhierarkiassa.

Puolustuksessa kärkinelikko saa urakoida, ja kolmosparissa Hamarasta saadaan syksyllä luotettava Liiga-pelaaja, keväällä mahdollisesti jo enemmänkin. Tällä hetkellä on selvää että hyökkäys on valmiimpi paketti kuin pakkiosasto, myös maalivahtiosasto tulee vielä saamaan vahvistusta.

---

Kokoonpanon ulkopuolelle jää tällä hetkellä sopimuspelaajia yksi ketju ja pakkipari

Luoto - Moilanen - Henriksson
Kärki - Kulonummi
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hamaralla on Tapparan kanssa sopimus kevääseen 2024, joten käsitykseni mukaan pelaa Tapparassa, jos ei murtaudu NHL-kokoopanoon.


Tähän totean, että aiemmallakin ikärajalla on toki monin paikoin pyyhitty persettä. SM-liigaseurat eivät asetu poikkiteloin, jos pelaaja itse ilmoittaa pelaavansa mielummin AHL:n puolella. Ilveksestä lähti hiljattain Järventie tietoisesti AHL-peleihin, eikä myöskään Hatakkaa "pakotettu" palaamaan viime syksynä.

Repo taitaa olla ainoita, jotka vasten tahtoaan ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana palaamaan Suomeen (?) ja siitäkin seurasi vain riitoja.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolustus tällä hetkellä

Vittasmäki - Kemiläinen
Seppälä - Matushkin
Jürgens - Tuulola
junnuja

Kemiläinen-Matushkin aikalailla liigan paras kiekollinen pakkikaksikko. Hamaran (ja Kinnusen) suunnitelmista riippuen hyvin tuohon vielä yksi puolustava laatupakki mahtuu. Eiköhän sellainen myös tule jossain vaiheessa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Matushkin on aika vahvasti sitä, mitä lääkäri määrää. Ei mikään kärkihankinta, mutta loistava palanen kakkos- tai kolmospariin kiekolliseksi avuksi. Viimeksi herra joutui keväällä liiankin isoihin saappaisiin. Nyt kiekollisena ykköspakkina häärii Kemiläinen, viereen on tarjolla tasapainottamaan Seppälän tai Vittasmäen tasoinen puolustavampi pakki. Tasaisemmat minuutit ja puolustavampi pakki viereen auttanevat Matushkinin hiukan vaatimattomamman liikkeen ja puolustuspään tekemisen haasteiden kanssa. Hyökkäys suuntaan Matushkinin eväitä ei tarvitse arvuutella. Hieman YV-viisikoista riippuen Matushkin voi "taustalta" painaa kovatkin tehot tauluun. Viime visiitillä nähty Kemiläinen - Matushkin kaksikon tekeminen ylivoimalla varsinkin oli jotain kaunista. Puutteistaan huolimatta Matushkin hyökkäävänä pakkina on melkoinen täsmäase Liigaan.

Hyvältä näyttää myös pakisto nyt. Laatua on ja roolit ainakin paperilla osuvat hyvin kohdilleen. Joku koodinimi "Austin" -tyylinen haku tuohon vielä sopisi, mutta en näkisi ongelmana, vaikka kausi aloitettaisiin nykyisellä pakistolla. Tapparan tapoja tuntien kauden aikana tarvittavien vahvistusten haku on kuitenkin vaihtoehto. Joukkue on lopullisesti valmis vasta siirtorajalla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuollut.
Matuskinin sopparia ei näkynyt Tapparan kokoonpanoissa mutta eiköhän se saletti ole.

Aika hyvin nää mun veikkailut on menny joten halliin joutuu meneen monestakin syystä.

Vielä kun Jonas Enlund hankitaan niin meen tekeen lottorivin.
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Savinainen maalin edessä ja Merelä neliön keskellä
Ehkä tämä on yllätys että näin päin. No ehkä Savinainen on myös joukkueen paras maskimies ja ero neliön keskellä pelaavana Merelään on pienempi?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä tämä on yllätys että näin päin. No ehkä Savinainen on myös joukkueen paras maskimies ja ero neliön keskellä pelaavana Merelään on pienempi?
Savinaisen kätisyys sopii paremmin tiputtamaan päätyyn tarjoten näin Lehterälle yhden suunnan lisää. Ja Merelä on neliön keskellä rightin pelaajana tarjoten onetimeria sekä Lehterän passista että Savinaisen jatkosta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä tämä on yllätys että näin päin. No ehkä Savinainen on myös joukkueen paras maskimies ja ero neliön keskellä pelaavana Merelään on pienempi?
Toki oli niin lyhyt klippi että eipä tuosta nyt mitään lopullista uskalla sanoa. Voisi myös kuvitella, että nämä kaksi pelaajaa myös vaihtavat paikkoja ajoittain ja välillä pelataan päädyn kautta, jos ei syöttö- ja laukauslinjoja muuten ala aukemaan. Ja saahan tuossa tuplamaskia viivavetoihin, kun on kaksi alan erikoismiestä peräkkäin. Jokuhan jossain kertoi, että maalivahdille hieman kauempana oleva maskimies on vaikeampi, kun heidän takaa tai ohi ei voi mitenkään kurkata. Oli miten oli, palikat ovat kuitenkin juuri ne mitä odotettiin. Ei tarvitse alkaa kirota Tapolaa ja vaatia potkuja ainakaan tämän takia.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensimmäisiä pätkiä jääreeneistä julkaistu somessa ja yv-viisikko ei varsinaisesti yllätä: takakolmio Ojamäki-Kemiläinen-Lehterä, Savinainen maalin edessä ja Merelä neliön keskellä.
Tapparalla on kyllä nimekäs viisikko heittää kehiin. Tällaisiin ei ole hetkeen totuttu tässä sarjassa, ellei "NHL-lainojen" muutaman kuukauden mittaista visiittiä lasketa mukaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ex

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla on kyllä nimekäs viisikko heittää kehiin. Tällaisiin ei ole hetkeen totuttu tässä sarjassa, ellei "NHL-lainojen" muutaman kuukauden mittaista visiittiä lasketa mukaan.

Jos Tapparalla vielä toimisi kerrankin YV heti kauden alussa niin olisi mahdollista välttää jokasyksyinen Tappara. Epäilen kuitenkin, ettei tätäkään kerralla saada toimimaan vaan perinteiseen tapaan Tappara on lokakuun alussa sijalla 10 ja muut painelevat menojaan. Olisi kiva joskus tietää, mitä Tapparassa tehdään kesällä, mutta todella syväjäässä ollaan käytännössä yleensä pari ensimmäistä kuukautta Liigakaudesta.

Tappara-fanina on positiivista odotella kaikessa rauhassa joulua - alkava kausi ei juuri koskaan aiheuta mitään "jee jee" -fiiliksiä kuin hyvin lyhyeksi hetkeksi kun arki alkaa yleensä välittömästi.
 

Kaivari99

Jäsen
Onko Tapparalle tulossa vielä sentteriä? Vai, onko rosteri jo valmiina kauteen. Sentteriosasto nykyisellään jää mielestäni vähän tylpäksi, mutta joukkue itsessään todella kova.
 
Viimeksi muokattu:

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Tapparalle tulossa vielä sentteriä? Vai, onko rosteri jo valmiina kauteen. Sentteriosasto nykyisellään jää mielestäni vähän tylpäksi, mutta joukkue itsessään todella kova.
Alun perin kausi oli tarkoitus aloittaa noilla hyökkääjillä, mutta Tapola kertoi tänään julkaistussa haastattelussa, että Rauhalan toipuminen operaatiosta venyy lokakuulle. Eiköhän tuohon reagoida. Joukkue on muuten terve.
Otetaan pätkästä talteen myös 2. ylivoiman miehitys: Kelleher, Tanus, Kuusela, Puhakka ja Matushkin.

Muodostelmaa ei ehtinyt näkyä, mutta luonnollisin takakolmio olisi Kelleher-Matushkin-Kuusela.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Muodostelmaa ei ehtinyt näkyä, mutta luonnollisin takakolmio olisi Kelleher-Matushkin-Kuusela.
Noinkohan tuossa kokeillaan jotain vähän muuta kuin perinteistä sateenvarjoa? Veikkaan, että tuohon koostumukseen tuodaan lisää pihviä jo hyvä tovi ennen Liiga-kauden alkua.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noinkohan tuossa kokeillaan jotain vähän muuta kuin perinteistä sateenvarjoa? Veikkaan, että tuohon koostumukseen tuodaan lisää pihviä jo hyvä tovi ennen Liiga-kauden alkua.
Voi hyvinkin että tuo viisiko pelaa ylivoimaa hyvin eri tavalla kuin ykkönen. Siinä kun on pääasiassa taitoa ja liikettä eikä niinkään kokoa ja vääntöä, joten peli voisi perustua enemmän paikanvaihtoihin yms. Olisihan tuokin vastustajalle hankalampi lukea, kun kumpikin viisikko pelaisi eri tyylillä. Virran tippuminen ylivoimasta voisi johtua alivoimavastuun kasvattamisesta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Virran tippuminen ylivoimasta voisi johtua alivoimavastuun kasvattamisesta.

Varmaankin se Rauhalan puute kääntää tätä asetelmaa. Aloitus niin tärkeä alivoimassa.

Toisaalta se Virran rooli muuttui jo playoffseissa samaan suuntaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Voi hyvinkin että tuo viisiko pelaa ylivoimaa hyvin eri tavalla kuin ykkönen. Siinä kun on pääasiassa taitoa ja liikettä eikä niinkään kokoa ja vääntöä, joten peli voisi perustua enemmän paikanvaihtoihin yms.

Tuo YV voisi sopia juurikin CHL-peleihin, kun siellä tuntui keski-eurooppalaiset olevan varsin pökkelöjaloilla liikkeellä näin aikaisin kaudesta.
 
Suosikkijoukkue
Kapteeni Rauhalan joukot
Kuka on kapteeni syksyllä kun Rauhala on poissa?
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Tapparalle tulossa vielä sentteriä? Vai, onko rosteri jo valmiina kauteen. Sentteriosasto nykyisellään jää mielestäni vähän tylpäksi, mutta joukkue itsessään todella kova.
Jo ennen tietoa Rauhalan pitkittyneestä poissaolosta, olin varma että jossain vaiheessa tulee vielä sentteri, mutta että kiirettä ei ole. No, nyt se saattaa aikaistua...

Tapparalla on kuitenkin historiassaa parikin ikävää kokemusta sentterien loukkaantumisista kesken pudotuspelien, joten enää sen ei varmasti haluta toistuva.

Kaikki varmaan muistavat Barkovin ja Connollyn loukkaantumisen samassa pelissä keväällä 2013. Tapparalla oli neljä varsinaista keskushyökkääjää, ja Connelly oli joukkueen viides sentteri, joka kuitenkin pelasi suurimman osan kaudesta laidassa, mutta olisi varmasti ollut luontevin siirtymään alkuperäiselle pelipaikalleen, jos olisi pysynyt ehjänä.

Kahden sentterin samanaikainen loukkaantuminen pakotti nostamaan Jukka Peltolan nelosketjun keskelle välieriin ja loppuotteluihin. Jugi kyllä taisteli viimeistään siinä vaiheessa itsensä kaikkien fanien tietoisuutteen, mutta varsinkin aloituksissa Tappara antoi tasoitusta, kun ei ollut kuin kolme kokenutta aloittajaa jäljellä.

Myös keväällä 2000 isä-Barkovin loukkaantuminen sotki kuvioita, kun runkosarjassa vastuuta oli annettu lähinnä kolmelle sentterille. Viimeiset pelit Tapparalla oli käytössä vain kaksi luottosentteriä, yksi valmentajan koirankopista kaivettu, ja nelossentterin paikalla kierrätettiin Ojasta ja Krykovia, jotka urakoivat ylisuuria minuuttimääriä. Mutta se kevät ei pitkälle jatkunut sillä ryhmityksellä...

Tämän hetken joukkueessa Tanus lienee selkein "varasentteri". Myös Kuuselalla ja Moilasella on asiasta kokemusta. Voi siis olla, että kausi uskalletaan aloittaa Lehterä-Virta-Rönni-Tanus/Moilanen keskikaistalla. Mutta CHL, mahdolliset maajoukkuekomennukset (jos Rönni onnistuu Liigassa, niin hän lienee vahvoilla U20-kisoihin, jos taas ei onnistu, niin sen suuremmalla syyllä tarvitaa vahvistusta...) ja yleisesti pitkä kausi ja loukkaantumisiin varautuminen luultavasti tuovat joukkueeseen vielä jossain vaiheessa yhden varsinaisen keskushyökkääjän lisää.

Hankinnan lykkääminen hieman myöhempään antaisi mahdollisuuden katsastaa pudotuspelien ulkopuolelle jäävien joukkueiden tyhjennysmyynnit, tai ulkolaispelaajien osalta hyödyntää alle puoli vuotta maassa oleskelevien veroetua. Ja tietenkin se antaisi nykyiselle kokoonpanolle mahdollisuuden näyttää osaamistaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös