Tappara kaudella 2021–2022

  • 202 171
  • 791

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Julkisuus sentään pakottaa selvittämään asiat. Muuten pitäydyn kovin dramaattisesti suhtautumasta tähän, mutta:

1) onko Tapparan taso ollut viimeiset kaudet sitä tuttua ja laadukasta Tapparaa? Tappara on heikennyt kausi kaudelta vuodesta 2018 alkaen
2) onko Tappara hukannut identiteettiään?
3) ovatko Tapparan johtavat pelaajat vaihtuneet?

Minun mielestä on ihan "värilasillinen" fakta, että Tapparassa johtavat pelaajat ovat esimerkiksi pelitavan uusimista vastustaneet omalla esimerkillään. Esim. syyskaudella on vuodesta toiseen tultu kuin lahnat pelaamaan - keskeytynyt 2019-20 oli paras vedos tuosta, mutta sen päälle ei saatu rakennettua yhtikäs mitään. Viime kausi oli oikein piste iin päälle, kun tuntui, ettei joukkueen johtavia pelaajia edes hirveästi haitannut se, että pelattiin kuin lahnat.

Tapparassa on yritetty valmennusta vaihtamalla pariin otteeseen tuoda uutta intoa sisään. Rautakorpi yritti muokata pelitapaa - ei onnistunut. Tapola yritti jatkaa muokkaamista - ei onnistunut. Jos tässä lähdetään oikeasti uudestaan tavoittelemaan sitä nousua korkealle niin kyllä Tapparan pitää alkaa taas kaivella työrukkasia käsiin ja ruveta haluamaan voittoa. Tätä tyytyväistä näennäis-Tapparaa on nähty ihan tarpeeksi.

Jos muutos ei ilman muutoksia käynnisty niin muutoksia täytyy tehdä.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Jos tässä lähdetään oikeasti uudestaan tavoittelemaan sitä nousua korkealle niin kyllä Tapparan pitää alkaa taas kaivella työrukkasia käsiin ja ruveta haluamaan voittoa.

Lisäksi Rautakorpi analysoi Tapparan viimekautta, että vaatimustaso on laskenut ja muistaakseni sanoi myös, että periksi on annettu fysiikassa. Selkeästi pelaajistossa on mukavoitu ja suurin kiima on jäänyt pois.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Vieläkö Tapolalle löytyy roolia tämän jälkeen.

Miten muuten on, kumpi on ”pyhempi”, pelaajisto vai päävalmentaja. Ite näen että Tapolan ego ei näytä mahtuvan Tapparan koppiin ja hänet olisi paljon helpompi ja järkevämpi heittää sivuun kuin useampi pelaaja. Muutenkin homma pitäis mun mielestä tehdä pelaajat (= tuote) edellä eikä vanhankansan diktaattorivalmentaja-tyylillä… ei toimi nykyaikana.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Täytyy kuitenkin huomata että Huttusen uutisen ainoat varmat faktat olivat Tapolan lauseita kuten tämä suora lainaus IS sivulta:

Jussi Tapola, minkälaiset välit sinulla on Jukka Peltolan ja Kristian Kuuselan kanssa?

– Erinomaiset välit on Peltolan ja Kuuselan kanssa. He ovat meidän tärkeitä johtavia pelaajia, Tapola vastasi.
– Heidän suorituksensa sekä henkisellä että pelillisellä puolella määrittävät paljon menestystämme.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Miten muuten on, kumpi on ”pyhempi”, pelaajisto vai päävalmentaja. Ite näen että Tapolan ego ei näytä mahtuvan Tapparan koppiin ja hänet olisi paljon helpompi ja järkevämpi heittää sivuun kuin useampi pelaaja. Muutenkin homma pitäis mun mielestä tehdä pelaajat (= tuote) edellä eikä vanhankansan diktaattorivalmentaja-tyylillä… ei toimi nykyaikana.

No ei tietenkään voi Peltolaa ja Kuuselaakaan potkia pihalle, jos tilanne niin pahaksi äityy. Oma veikkaus on, että tehdään laiha kompromissi tai tanssitaan alkusyksy jomman kumman osapuolen pillin mukaan ja mietitään onko tämä urheilu kivaa vai ei.

Jos taustalla on jotain peliin, ketjukoostumuksiin tai harjoitteluun liittyviä asioita, niin vittuako valmentajalla tekee, jos jätkät änkyröi vastaan ja tekee mitä huvittaa. Uudet klubitakin täytteet sitten halvemmalla penkin taakse huutaan vaihtoja, eli Jypin malli.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lisäksi Rautakorpi analysoi Tapparan viimekautta, että vaatimustaso on laskenut ja muistaakseni sanoi myös, että periksi on annettu fysiikassa. Selkeästi pelaajistossa on mukavoitu ja suurin kiima on jäänyt pois.

Tämä narratiivi nyt ei oikein sovi syyksi miksi kapteenistoa pitää vaihtaa. Tai ainakaan tietääkseni Peltola ja Kuusela ei ole mitään mukavoituneita ja huonokuntoisia vanhoja velttoilijoita.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Tämä narratiivi nyt ei oikein sovi syyksi miksi kapteenistoa pitää vaihtaa.
Käsittääkseni Tapparassa johtavat pelaajat ovat noin viimeiset kymmenen vuotta pitäneet vaatimustasoa yllä ja Rautakorpi sanoi, että siitä on lipsuttu. Toki on mahdollista, että viime kauden ulkkarit eivät tehneet fysiikka sekä oheistreenejä tarpeeksi laadukkaasti ja tämä on huomioitu nykyisessä joukkueessa.
 

Odie

Jäsen
Pohjosen Vellu törmää Tapolaan Hakametsän pukukoppikäytävällä:

- Ootko Krissee nähny? Varasi hieronnan kolmeksi, mutta on jo puoli tuntia myöhässä. Rismassa on kolme pakettia juhla mokkaa kympillä - mun tarvii lähtee ny hakee ennenku loppuu!

- No helvetti, mee ny ihmeessä hakeen ne paketit ni saadaan sumpit pihisemään!

Myöhemmin Krisse juoksee puuskuttaen Hakametsän huoltoramppia alas:

- Hei Jussi, vieläkö se Pohjosen Vellu on konttorissaan? Mulla oli aika sille varattuna! Oon perkele myöhässä, kun piti jonottaa tarjouskahvit Rismasta. Mutta ny riittää juhla mokkaa!

- Voe helvettiläinen, sinun aikasi on ohi! Vellu ryysäsi just niiden samojen kahvien perään!

Ilta-Finger:

"TAPOLA KUUSELALLE: SINUN AIKASI ON OHI!"
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Näköjään old school valmennuskulttuuri elää edelleen hyvin kaiken yksilöä ymmärtävän valmennuskulttuurin keskellä. Aloin ihan miettiä mitä Mikko Manner olisi tehnyt vastaavassa tilanteessa.

Todennäköisesti Mikko olisi pyytänyt Kristianin ja Jukan viikonlopuksi mökilleen ryhmäytymispäiville. Perjantaina ohjelmassa olisi mato-ongintaa, tikanheittoa ja illan huipentaisi katiskan vieminen kaislikon reunaan.

Lauantaiaamuna pojat heräisivät pannukahvin ja vastaleivotut hapanjuurileivän tuoksuun. Aamupäivällä kerättäisiin mustikat piirakkaan, jonka Mikko leipoo päiväkahveille. Illemmalla sitten saunottaisiin ja uitaisiin rannanmyötäisesti.

Illalliseksi savustettaisiin viikonlopun aikana saadut kalat ja jälkiruuaksi muurinpohjalettuja.

Auringonlaskua katsellessa Mikko sitten kysyisi ”eikö ois kiva että tehtäisiin peleissä niinkun minä sanon, eikä hangattais vastakarvaan?”

Jukka: ”mutta kun se sinun peli on ihan paskaa”

Mikko istuu hetken hiljaa ja vastaa ”no eipä siinä… mutta kyllä se on nyt niin Jukka, että Kristian saa istua paluumatkan etupenkillä”

Sunnuntain lähtöpäivä on hiljainen, pojat menevät jo autoon istumaan kun Mikko siivoilee mökkiä.

Oriveden ABC:n kohdalla Kristian rikkoo hiljaisuuden muurin ja kysyy ”saadaanks jätskit?”
Mikko punnitsee hetken ja laittaa vilkun oikealle ja miettii hiljaa mielessään ”pojat on poikia”.
 
Viimeksi muokattu:

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin sivustajaseuraajana on mielenkiintoista katsoa miten Tappara asian hoitaa ja koetaanko tarvetta uudistautua. Enempää tietämättä on ilmassa samanlaista aineista mitä oman suosikkini Jypin leirissä. Paljon pitkäaikaista menestystä lähes samoilla johtavilla pelaajilla jonka jälkeen tarve jonkinlaiseen uudistautumiseen kun viimeiset vedot eivät kuitenkaan ole tuoneet sitä kirkkainta.

Toivon mukaan muutos saadaan aikaiseksi onnistuneemmin kuin täällä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko Tapolalla kaikki ihan kunnossa? Ei oo tullut mitään osumaa päähän tai jotain tässä kesän aikana. Vai onko kuumuus sekoittanut pään. Vai onko sana kapteenius saanut jonkun uuden merkityksen Tapolan mielestä. Hei haloo, ketkä tuolla ovat sit muka parempaa johtaja-ainesta Tapolan mielestä? Eihän kahta paljon nähnyttä ja kokenutta maajoukkuetason hyökkääjää voi näin surkeasti kohdella.

Mää tässä kans koitin ynnäillä että ketähän siellä olisi sitten putkessa seuraavia kapteeneita? Patrik Virta?

Ainakin Levtchillä vastuun kasvaminen viime kaudella veti vaan padan jumiin.

Mutta ehdotukseni on C Austin, A Morley, A Platzer, niin saadaan toimittajillekin vähän haastetta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hei haloo, ketkä tuolla ovat sit muka parempaa johtaja-ainesta Tapolan mielestä? Eihän kahta paljon nähnyttä ja kokenutta maajoukkuetason hyökkääjää voi näin surkeasti kohdella.

Jäi aiemmin lainaamatta tätä kommenttiasi. Minä en (varmaan itsesuojeluna) oikein suostu asiaa näkemään näin. Minusta se olennainen kysymys on, kun tiedämme nämä muutamat viime vuodet pelillisesti ja kuinka heikosti Tapparaan on onnistunut ajaa uudenlaista peliä sisään niin onko sekään oikein, että vuodesta toiseen Tappara kipuilee tehdä sen, mitä täytyy, kun samojen johtajien johdolla se ei ole onnistunut?

Jokaisella kaudella tällä jatkumolla tietyt asiat ovat toistuneet. Peli on ollut vaikea saada toimimaan syksyllä ja Tapparalle se ei myöskään ole ollut ihan hirveän tärkeää. Kapteenistossa tämä ei ole tuntunut häiritsevän juurikaan, vaikka ongelman kanssa on ihan varmasti yöunetkin menetetty valmennuksen puolella. Toki tämä menee toiseenkin suuntaan - ovatko valmentajat suurempia kuin Tappara?

Totta kai toivon, että asiasta löytyy sopuisa ratkaisu, mutta kapteenisto ei selvinnyt omasta urakastaan yhtään valmennusta paremmin viime kaudella. Nyt alkaa olla viimeisiä hetkiä uudistua Tapparalla ja melkoinen voima tuntuu olevan vastassa, kun ei tahdota faneissakaan hyväksyä, ettei trapilla ja hitaalla lähdöllä enää tule mestaruuksia.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten se uudistettu pelitapa lähtisi yhtäkkiä toimimaan jos kapteenina olisi Vittasmäki, Rauhala tai Virta? Jokainen noista on huonompi vaihtoehto kuin konkarikaksikko, eivätkä pelillisestikään mitenkään edellä heitä. Täysin turhaa ja vaarallista veneen keikuttamista Tapolalta. Tapparalla on ollut kova ja kallis pelaajamateriaali 17-18 kaudesta lähtien ilman että kertaakaan oltaisiin oltu lähellä mestaruutta. Jatketaanko siis kuinka pitkään pelaajien syyllistämistä ja vaihtamista toisiin, missä vaiheessa kyseenalaistetaan annetaanko tasoitusta sittenkin valmennuspuolella?
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Mielenkiintoinen saaga tästä on saatu aikaan. Ei sentään ihan aina meidän puolella hallia. Kyllähän näistä pelaajiston ja valmennuksen keskustelutapojen eroista on ollut merkkejä jo viime vuonna ja oliko peräti toissa vuonna.

Mitään mistään tietämättä, mutta omasta kokemuksesta nuo kommentit vaatimustason laskusta ovat usein koodikieltä kun ei voi suoraan sanoa "turpa kiinni ja tehkää vain mitä käsketään". Perinteistä "management by perkele" -valmentaja(-duoa) varmasti risoo nykyinen pelaaja/työntekijä-materiaali, jonka kanssa vaatimustaso pidetään ylhäällä sitouttamalla yhteisiin tavoitteisiin, ryhmän yhteisellä tekemisellä ja ryhmäpaineella suorittaa, ja pitämällä huoli siitä, että väärän tyypin tekijöitä ei oteta mukaan pilaamaan tekemistä. Motivaation kehittyä ja voittaa pitää nykyään lähteä pelaajista ja ryhmästä. Valmentajan roolin oletetaan olevan valmentaja, eli kehittäjä ja auttaja, ei ensisijaisesti päällikkö.

Voi olla, että vanhoista pelaajista on tullut laiskanpulskeita ylläpitämään vaadittavaa työmäärää, eikä huutamisella enää ole vaikutusta, tai voi olla että Rautakorpi-Tapola-duo muodostaa niin tukevaperustaisen kaikukammion, että sinne ei mitään uutta hapatusta päästetä mädättämään kaksikon hyvää juttua. Tuokkola ei Ilves-vuosiensa perusteella ainakaan ole se tuulahdus, joka saa kammion tuuletusikkunoita availtua. Haluttiin tai ei, niin tällä hetkellä mikään trendi ei suosi "management by perkeleen" paluuta. Nuoret ovat turhan fiksuja tuohon ja auktoriteettien pelkoa ei enää tunneta samalla tavalla kuin menneinä vuosikymmeninä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miten se uudistettu pelitapa lähtisi yhtäkkiä toimimaan jos kapteenina olisi Vittasmäki, Rauhala tai Virta? Jokainen noista on huonompi vaihtoehto kuin konkarikaksikko, eivätkä pelillisestikään mitenkään edellä heitä. Täysin turhaa ja vaarallista veneen keikuttamista Tapolalta. Tapparalla on ollut kova ja kallis pelaajamateriaali 17-18 kaudesta lähtien ilman että kertaakaan oltaisiin oltu lähellä mestaruutta. Jatketaanko siis kuinka pitkään pelaajien syyllistämistä ja vaihtamista toisiin, missä vaiheessa kyseenalaistetaan annetaanko tasoitusta sittenkin valmennuspuolella?

Pelitavan uudistamisperiaatteet ovat olleet ihan hyviä suunnitelmia. Mutta jääkiekko on pelitavallisesti aina aaltoliikettä, eräänlainen kivi, paperi, sakset,. Tetynlainen vastapelitapa ja halliseva pelitapa vaihtuu aikakausittain, johon tuodaan jotain moderneja mausteita.

Nyt Tappara on hukannut useamman vuoden jo tuohon uudistamisen pakkoon ja samalla myös aikaa on kulunut riittävästi, että nyt voisi ihan hyvin palata taas niihin vanhoihin metkuihin, joihin finaaliputki rakentui.

Tätä kapteeniston haastamista ymmärrän lähinnä vain sisäisen vaatmustason nostolla. En usko että Kuuselassa tai Peltolassa itsessään urheilijoina on mitään vikaa, mutta onko se joukkuekaverilta vaatimisen taso sitten päässyt laskemaan ja Tapola herättelee sitten vähän kovemmalla kädellä?

Hyvin kummallista keissiä joka tapauksessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Sterbak eikö sille mielestäsi ole mitään perusteita, miksi näin vahva asema on ylipäätään Rautakorvella ja Tapolalla? Tapparassa ei oo ihan ruusuisin mahdollinen historia ilmankaan. Kyllähän näitä herroja täytyy kiittää valtavasti siitä työstä, mikä on Tapparan eteen tehty.
-----------------------------------

Oman näkemykseni kirjoitin blogitekstiksi.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Sterbak eikö sille mielestäsi ole mitään perusteita, miksi näin vahva asema on ylipäätään Rautakorvella ja Tapolalla? Tapparassa ei oo ihan ruusuisin mahdollinen historia ilmankaan. Kyllähän näitä herroja täytyy kiittää valtavasti siitä työstä, mikä on Tapparan eteen tehty.
Asema on vahvasti perusteltu. Varsinkin Rautakorven merkitys Tapparassa on ollut järisyttävä jo neljännesvuosisadan. Siihen nähden herran kritiikki on ollut kovaa. Tapolan näytöt ovat niin ikään kovat, joten ymmärrettävästi herralle ollaan siimaa antamassa. Ei se pelkkä menneisyys saa silti kaikkea merkitä, vaan nykyisyyttäkin pitää arvioida.

Silti... Jos (ja kun) Huttusen raportoinnissa on perää, niin juuri nyt on äärimmäisen hyvä hetki kyseenalaistaa sitä Tapolankin asemaa. Peltola ja Kuusela ovat kuitenkin pitkälti kasvot viime vuosikymmenen Tapparalle, Tapparalle joka menestyi. Peltola oli edelleen viime kevään pudotuspeleissä suvereeni Tapparan kenttäpelaajista. Kuuselan panosta Tapparan viime kaudenkaan hyökkäyspeliin ei voi vähetellä, monessa mielessä edelleen jonkinlainen sielu Tapparan pelissä. Ei puhuta mistään pelkistä historiansa vuoksi arvostetuista pelaajista.

Yksityiskohtia tietämättä on paha ketään ristiinnaulita. Onko draamalle oikeasti vahvemmat perusteet, vai jääkö tämä enemmän myrskyksi vesilasissa? Kuitenkin tällä kertaa jotain lienee varmasti taustalla. Jo se, että tätä tapausta puidaan mediassa, kertoo Tapolan jossain määrin epäonnistuneen henkilöjohtamisessa. Joku voisi nähdä sen olevan aika olennainen osa valmentajan arkea. Ei joukkueesta tällainen mediaan vuotaisi, jos kaikki olisi hyvin. Tuolla Huttusen lisäksi toimittajista ainakin Lehtinen näytti twiittailleen kuulleensa Tapolan ja Peltolan & Kuuselan yhteenotoista useammasta lähteestä (Lehtisen twiitti aiheesta). Ei valmentajankaan paikka silloin täysin kiveenhakattu voi olla, jos joukkueen johtavien pelaajien ja valmentajan välit ovat sen verran tulehtuneet, että mediakin siitä kykenee raportoimaa. Ei sillä, en minä kenenkään potkuja odota. Katsellaan, miten joukkue tästä pois luistelee. Mutta jonkinlaisen ilmapiirin tuuletuksen paikka lienee käsillä.

Onhan siitä jo aikaa vierähtänytkin, kun Tapolaa oltiin mediassa milloin Kivellä, milloin Jalosella paikkaamassa... Katsellaan, päädytäänkö tällä kertaa samaan, vai jääkö draamailu tällä kertaa tähän raporttiin.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Katsellaan, päädytäänkö tällä kertaa samaan, vai jääkö draamailu tällä kertaa tähän raporttiin.

Urheilujohtajana on Rautakorpi, joten hän ei ole hallitukselle kevyin perustein ehdottelemassa valmentajan vaihtoa tai toisinpäin käännettynä työntämässä Jussia bussin alle, jos hallitus alkaa kyselemään luottamuksen perään.

Tapola ja Rautakorpi on kauden jälkeen tuonut ilmi, että tekeminen ei ollut viime kaudella laadukasta. Keväällä minulla oli lukutunnukset Aamulehteen, mutta nyt on paussilla. Onneksi löysin twitteristä tuon lainauksen, vaikka otsikko kertoo myös kaiken oleellisen.

Jos kompromissiä ei löydy pelaajien, valmennuksen ja johdon välillä, niin sitten on tehtävä muutoksia. Omat sympatiat ovat Tapolan puolella, kun pelaajien joukosta joku ei halunnut asiaa hoidettavan seuran sisällä, vaan vuodettiin lehdistön riepoteltavaksi. Lisäksi on vaikea uskoa, että vuotaja olisi nuorempia tai pienessä roolissa kopissa oleva pelaaja, vaan niin sanotusta ydinryhmästä.

En missään nimessä halua, että Kuuselaa tai Peltolaa aloitetaan ulkoistamaan, mutta jotain muutosta on tultava kentälle, harjoitteluun sekä joukkueen sääntöihin.


Tapola 7–1-maalein HIFK:lle hävityn pronssiottelun jälkeen: "Arjen työnteko ja urheilullisuus – niissä meidän pitää ottaa iso tarkastelu ja jutella joka pelaajan kanssa, mitä ne tarkoittavat."




 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Tuossa tulee toisaalta esille myös se kaikukammion potentiaalinen riski. Ongelmat ulkoistetaan muille. Voi pitää täysin paikkaansa, että ongelmat seuraavat pelaajien ammattimaisuuden, urheilullisuuden ja työnteon määrän puutteista, mutta aika pahasti tuossa myös näkyy itsensä sijoittaminen noiden ongelmien ulkopuolelle. Onko valmennuksen osaaminen riittävällä tasolla kaikilla osaalueilla - niin taktisen osaamisen kuten myös urheilullisuuden kehittämisen ja henkilöjohtamisen kannalta? Onko organisaatiossa onnistuttu luomaan sellaiset olosuhteet (tilat, aikataulut, ilmapiiri jne.), jotka motivoivat pelaajia tekemään työtä?

Siinä missä valmennus katsoo pelaajia, ja näkee vajaata tekemistä, osaamista ja fyysistä kykyä, arvioivat pelaajat yhtälailla valmennuksen tekemisiä. Moderniin johtamiseen ei enää kuulu aloittaa miettimistä tyyliin "pidetääs pojille puhuttelu, jossa kerrotaan kaikki, mitä he tekevät väärin ja missä pitää parantaa", vaan tavoitteena pitäisi olla vähän vakavampi analyysi - "mitä ongelmamme ovat ja mitä minä pystyn tekemään niiden korjaamiseksi?". Ollaan aika pahassa jumissa, jos kaikki, mitä minä pystyn tekemään asian eteen, on kertoa toisille, mitä heidän tulee tehdä toisin. Aika usein tällaiseen johtamiseen liittyy myös ajatus siitä, että henkilöjohtamisella tai sitouttamisella ei saa olla merkitystä ihmisten tekemisen tasoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kapteeni-hommien kokemus muista joukkueista:

- Jukka Peltola, Tapparan Kapteeni 5 kautta, Tapparan U20 kapteeni 1 kauden, Novosibirskin varakapteeni 2 kautta
- Kristian Kuusela, Tapparan kapteeni 2 kautta, varakapteeni 3 kautta, Bluesin ja Kärppien varakapteeni 1 kauden
- Veli-Matti Vittasmäki, Tapparan varakapteeni 3 kautta, Ilvesen ja TPS:n varakapuna 1 kaudet, U20 majun varakapteeni 1 kisat.
- Otto Rauhala, Tapparan U16 kapteeni 1 kauden ja U20 kapteeni 1 kauden. Suomen U20 kapteeni 1 kisat. Tapparan U18 varakapteeni 1 kauden.
- Patrik Virta, Tapparan ja TPS:n varakapteeni 1 kaudet. HPK U16 kapteeni ja U20 varakapteeni 1 kaudet.
- Mikael Seppälä, Hokin kapteeni Mestiksessä 2 kautta, KalPan varakapteeni 1 kauden.
- Casimir Jürgens, SapKon kapteeni 1 kauden Mestiksessä, HIFK:n kapteeni U16-tasolla, Pelsujen varakapteeni 3 kautta, HIFK:n U20 varakapteeni 1 kauden.
- Tyler Morley, NCAA:ssa 1 kauden kapteeni.
- Brady Austin, OHL:ssä 2 kauden ajan 2 eri seurassa varakapteeni.
- Lassi Vanhatalo, 2 kautta Tapparan U20 varakapteeni.
- Sami Moilanen, WHL:n Seattlen varakapteeni 1 kauden.
- Kristian Tanus, Suomen U18 varakapteeni 1 kisat.
- Anton Levtchi, Tapparan U20 joukkueen varakapteeni 1 kauden.
- Santtu Kinnunen, Pelsun U17 joukkueen varakapteeni 1 kauden.
- Samuel Salonen, Jokerit U16 varakapteeni 1 kauden.
- Kyle Platzer, ei kapteenin hommia missään.
- Charles Bertrand, ei kapteenin hommia missään.
- Otso Rantakari, ei kapteenin hommia missään.
- Joni Tuulola, ei kapteenin hommia missään.
- Waltteri Merelä, ei kapteenin hommia missään.
- Petteri Puhakka, ei kapteenin hommia missään.
- Jere Henriksson, ei kapteenin hommia missään.

Lähteenä Eliteprospects.

Vähän nihkeetä se on tuosta lähteä kapuja vaihtamaan. Ainoa kellä on Kapteenin kokemusta kovemmista liigoista miesten tasolta, on Morley NCAA:sta 1 kausi. Sitten noita Mestis kapteeneja muutama (Seppälä, Jyrgens) ja Rauhala U20 Majussa kapu,

Eiköhän tuo nyt ollut sellaista nykyisten Kapujen herättelyä johonkin puutteelliseen asiaan.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
os kompromissiä ei löydy pelaajien, valmennuksen ja johdon välillä, niin sitten on tehtävä muutoksia. Omat sympatiat ovat Tapolan puolella, kun pelaajien joukosta joku ei halunnut asiaa hoidettavan seuran sisällä, vaan vuodettiin lehdistön riepoteltavaksi. Lisäksi on vaikea uskoa, että vuotaja olisi nuorempia tai pienessä roolissa kopissa oleva pelaaja, vaan niin sanotusta ydinryhmästä.
Boldaus oma. Ei tässä näillä tiedoilla oikein voine ketään pelaajakaan syyttää tietovuodosta. Mistä sitä tietää, mistä Huttunen on tietonsa kaivanut. Eiköhän tuossa Tapolan ja pelaajien lisäksi vähintään muutama validi vaihtoehto ole. Jos esim. Lehtisen lausunto "useammasta lähteestä" pitää paikkansa, niin eihän tuossa voine ketään yksilöidä. Se jäänee mysteeriksi, mistä tämä lehdistöön valui. Toimittajat eivät lähteitään nimeä. Joukkueesta tai joukkueen läheltä tuskin kukaan omilla kasvoillaan esiin tulee tästä teemasta juttelemaan...

Noin muuten olen kutakuinkin samaa mieltä kaikesta. Muutosta pitää viime kauteen saada. En ole vain vaikuttunut tästä tavasta tällä kertaa. Tapola olisi fiksumminkin voinut tilannetta käsitellä, jos esitetyt väitteet osuvat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Senhän näki ikävän helposti viimekaudella, että Tappara ei kunnossa ollut, kun porukka kuin porukka luisteli kiinni ohi ja yli. Patrik Virta oli mun silmään karuin esimerkki, Peltolan Jukkakin vähintäänkin vaisu, näistähän on puhuttu kauden jälkeen ja semmonen skenaario tietysti tuli mieleen, että jonkinlainen isompi harjoitusvastuu olisi kenties ollut kapteenistolla viime kesänä ja se olisi epäonnistunut josta johtuen voisi olla kipparien vaihto paikallaankin. Tapolahan siitä tietysti vastuun kantaa viimekädessä. Jokatapauksessa mielenkiintoista seurata...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Muutama ajatuksia herättävä kohta julkisesti uutisoidussa versiossa.
Ensinnäkin, että aika olisi ajanut ohi nykyisistä kapuista. Parempiakin vaihtoehtoja siis tarjolla? Ja toisekseen, että Tapolan välit Peltolaan ja Kuuselaan erinomaiset. Situation normal, IS:n tekemä kohu tyhjästä?

Jokin tässä ei nyt täsmää.

Minun ymmärrykseni mukaan hyvä kapteeni on joukkueen henkinen liideri. Eräänlainen joukkueen isähahmo, joka johtaa esimerkillään jäällä (ja sen ulkopuolellakin), tsemppaa pukukopissa, antaa joukkueelle kasvot. Erityisesti kokemuksen arvo korostuu tässä. Sillä ei ole niinkään väliä, onko kapteeni joukkueen paras pistemies tai edes parhaiden joukossa. Janne Ojanen on hyvä esimerkki tällaisesta kapteenihahmosta, joskin hänet usein löysi myös parhaiden pistemiesten joukosta. Raipe naapurissa toinen yhtä itsestäänselvä esimerkki.

Jos Peltola ja Kuusela eivät tähän muottiin sovi, kuka sitten nykyjoukkueesta? Kysyn ihan vilpittömästi, en kuittailumielessä. Kuka on parempi?

Toisekseen jos noilla perusteilla (tai useimmilla muillakaan) JP & KK on siirretty pois kapteenin hommista, miten välit voivat silti olla erinomaiset? Kyllä ainakin minä omalla kohdallani ottaisin tuollaisen kohtelun jonkinasteisena epäluottamuksen osoituksena, varsinkin jos tilalle laitetaan nuori osaava (mutta kokemattomampi) jolppi. Tai sitten taustalla on jotain enemmän, kuin julkisuuteen on annettu. Voihan aloite olla vaikka tullut JP:ltä ja KK:lta itseltään (mutta tuollaiset lausunnot kuin "aika ajanut ohi" eivät sovi tähän vaihtoehtoon).

Ei povaa hyvää joukkueen lähitulevaisuudelle, jos pelaajien ja valmennusjohdon välillä niinkin suuri skisma/näkemysero kuin tämän perusteella voi ounastella. Joukkueen menestyminen on siinä samanlaista kuin yritystoiminta, että paras suoritus ja tulos saavutetaan organisaatiossa, jossa molemminpuolinen (johto / työntekijät) luottamus ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin ovat kunnossa.

Pitkällä aikavälillä tulos ratkaisee. Ensi keväänä joko ylistämme Tapolan kaukonäköisyyttä tai manaamme hänet syvimpään hornaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös