Tappara kaudella 2020–2021

  • 231 183
  • 671

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maskintekijätilasto pitäisi olla. Vanhatalo voisi olla korkealla. Kuuselan maalissa ei kuitenkaan ollut tänään maskia tekemässä.
Tässä on selkeästi poikaa ohjeistettu, että sinisen jälkeen menet maalille ja niin kauan kun kiekko on omilla, niin pysyt siellä. Hyvinhän se toimii, kun keskittyy pelaamaan vahvuuksillaan, laittamaan siis kinkkua peliin
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
4 pelin viikosta 9 pistettä. Mitenhän muilla meni?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
4 pelin viikosta 9 pistettä. Mitenhän muilla meni?
Ainakin neljän pelin kuntopuntarissa on edellä HPK, tasoissa ovat HIFK ja Sport. Pitäisikö meidän puhua hetki Kontiolasta?

ei pitäisi
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä tuossa tämän illan peliesityksessä oli ideana? HPK-tappion jälkeen kuvittelin että joukkue olisi tänään vihainen mutta mistään tällaisesta ei nähty merkkiäkään.

JYP pelasi jääkiekkoa, Tappara kiekotteli pelin ulkopuolella ja sitten luisteltiin perässä kun vastustaja halusi ottaa kiekon pois. Omista 1-1 ja 2-1 maaleista ei joukkue saanut minkäänlaista energiaa, ihan kuin oltaisiin yritetty voittaa mahdollisimman pikkunätillä siirtelyllä. Viimeistään siinä vaiheessa loppui tila ja aika kun yritettiin keskisektoriin. Missä tunne ja suoritusraivo, kun rauhalat, maliset ja suhoset lähtevät tuolla asenteella Liigapeliin niin jälki on oman joukkueen kannalta aika rumaa. Kristian Tanus yritti omalla henkkoht panoksella kääntää peliä ja hän on oikeasti joukkueen ainoa pelaaja joka voi liukua kiekon kanssa vastustajan alueella ja loihtia siitä tilanteita aikaan, muilta tuollainen ei kertakaikkiaan onnistu eikä sitä kannattaisi enää yrittää.

Positiivista Tanuksen kiemuroiden ohella oli Henrikssonin hieno uran ensimmäinen Liiga-maali, joka ei todellakaan jää viimeiseksi.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kolmen pelin viikko takana, ja jos jotain yhteenvetoa pitäisi tästä viikosta sanoa olisi se ailahtelevuus. Itselleni jäi kaikista kolmesta pelistä kuva, ettei joukkue ollut yhtenäinen, viisikkojen etäisyydet ja tukitoimet puuttuivat.

Isoin miinus viime viikosta menee kuitenkin valmennukselle. Nyt kun olisi ollut mahdollisuus peluuttaa tasaisesti, ennalta hieman heikompia vastustajia vastaan niin peluutetaan Kuuselaa, Virtaa ym reilusti yli 2o minuutin peliajoilla. Nuoret ovat näyttäneet tasonsa, ja heille vain rohkeasti enemmän minuutteja. Tappara pelasi liian hitaasti kaikissa viime viikon peleissä, ja antoi vastustajien määritellä pelitempoa, osaltaan tästä peluutuksestakin johtuen.

Yksilötasolla Bertrand enemmän sekoittaa viisikkonsa peliä, kuin tukee sitä. Malisesta on varmaan kaikki tarvittava sanottu periaatteessa täyttää paikkansa, mutta kuuluisi olla 4.kentän pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Toivottavasti tuo Rautakorven lausunto "leveyttä on tarpeeksi" tarkoittaa sitä että poissaolijat palaavat kokoonpanoon ja Kemiläisellä ja Moravcikilla ei olisi ollut koronaa. Jos kaikki on mukana niin leveyttä on kyllä riittävästä mennä pitkälle playoffseissa, mutta aika hazardi tuo puolustus on jos nuo edellä mainitut ei ole täydessä pelikunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä itseä vähän jännittää toi sentteriosasto. Se on mielestäni selkeästi vajavainen. Eihän siellä taida olla kuin 3 oikeaa sentteriä nyt kokoonpanossa. Jos ny vaikka Virta loukkaantuisi meidän ykkös ja kakkoskentän sentterit eivät olisi kumpikaan puhtaita senttereitä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö Malinen ny kumminkin ole? Sehän kuitenkin pudotuspeleissä ykkössentteri on.
Itse veikkaan että jos Virta nyt loukkaantuisi menisi sentterikkö Levtchi/Tanus/Malinen/Rauhala.
Eihän Malisesta nyt ikävä kyllä tämän kauden näytöillä ole kolmosketjua ylemmäs. Johonkin sen luovuus ja etevyys on kadonnut millä ekalla visiitillään hurmasi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tapola kommentoi, että Smejkal palaa kokoonpanoon viikonloppuna. Lisäksi totesi, että kukaan ei ole sairaalahoidossa tai loukkaantuneena. Poissa olivat tänään Smejkalin lisäksi Kemiläinen, Moravcik, Hrachovina, Moilanen ja Nättinen avauskokoonpanon pelaajista. Moilaseen ja Nättiseen liittyen ei toki kommentoinut Tapola mitään. Jokainen voi sitten laskea viikonloppuna 1+1 vaikuttaako korona ja siihen liittyvät toimenpiteet kokoonpanoon kolmen vai viiden pelaajan verran.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se oli selkäsauna Ilvekseltä, ei pääse mihinkään. Karmean näköistä kun nää saarelat polkee laidasta läpi ja träpissä seisova pakki ei ehdi kun katseella seurata mitä tapahtuu. Saarelan tyhjiin liruttelema 4-1 kuvasi hyvin koko matsia, Ilves luisteli ja Tappara yritti sätkiä perässä heikolla menestyksellä. Toki siinä paikkoja aukesi jonkin verran kirvesrintaisillekin illan mittaan, mutta aloitteen piti Ilves itsellään silti koko ajan. Jos tämä perässähiihtely johtui huonosta valmistautumisesta niin pelaajat katsokoon peiliin, jos taktisista valinnoista niin valmennus. Oli miten vaan niin ilmeen on todella muututtava seuraaviin paikallispeleihin, tai tuo murheellinen saldo viime peleistä ei tule muuttumaan parempaan suuntaan.

Tänään oli arvottu Jere Henriksson kokeilemaan onneaan Virran ja Kuuselan laidalle, ja hyvästä tsempistä huolimatta ketjun peli oli mitä oli. Muutama Kuuselan oivallus, joku Henrikssonin hyvä suoritus ja Virran peruskankeaa sentteripelaamista. Virta ei ole ykkössentteri ja Kuuselan pelintekovoima menee tällä hetkellä hukkaan. Tässä joukkueessa on yksi ykkössentteriksi pystyvä pelaaja, toivotaan että Levtchi on pian loukkaantumista edeltävässä iskussa. Kuusela vierelle ja 1-nyrkki on kasassa. Virta on riittävän hyvä kakkossentteri ja jos hänelle laitettaisiin Tanus laitaan, niin saataisiin hyvä kuti hyötykäyttöön. Mieluummin Virta ampumaan niistä Tanuksen syötöistä mistä Rauhala on sutinut jo tarpeeksi monta kertaa veskarin varusteisiin.

Ainoa lieventävä asianhaara onnettomassa peliesityksessä on pelituntuman puute, on selvä homma että noin liukkaasti luistelevaa Ilvestä vastaan on vaikea palata peleihin pitkältä huililta. Mutta toisaalta, jos peliesitys on niin riippuvainen muutamasta yksilöstä, niin mitä se kertoo tämän kauden Tapparan pelaamisesta joukkueena?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ainoa lieventävä asianhaara onnettomassa peliesityksessä on pelituntuman puute, on selvä homma että noin liukkaasti luistelevaa Ilvestä vastaan on vaikea palata peleihin pitkältä huililta. Mutta toisaalta, jos peliesitys on niin riippuvainen muutamasta yksilöstä, niin mitä se kertoo tämän kauden Tapparan pelaamisesta joukkueena?

Mielestäni mikään ei kerro oikeen mistään. Kapealla rosterilla onnistuttiin voittamaan vaikealla viikolla mm. Lukko. Sitten seuraavalla "helpolla viikolla" ei onnistuttu raapimaan kuin 3/9 pistettä. Sittemmin rosteriin on alettu samaan pelikunnottomia mitä lie korona-potilaita ja ketjut menee uusiksi. Aina kun ketjut on mennyt uusiksi ollaan paskoja. Kun ketjukemiat kehittyy, aletaan olla aika hyviä.

Eli jos joku jostain voi jotain kertoa, niin muusta se ei kerro kuin että Tappara on ollut timanttisen hyvä, kun kokoonpano on ollut stabiili, eikä siihen ole tullut jatkuvia muutoksia. Siihen pisteeseen asti nyt taas täytyy päästä, pelata pelejä ja antaa ajan kulua.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
20 matsin kuntopuntarilla ollaan näemmä kärjessä, aika selvästikin. Sen pitempää puntaria ei Liigan sivuilta sitten pääsekään katsomaan.


Moravcik ollut nyt pari peliä taas rosterissa ja AV-prosentti näistä matseista 100%.

Näin se on tainnut olla vuodenvaihteesta lähtien, jos vaan Moravcik-Parlett, Jugi-Rauhala 1.AV on mukana rosterissa. Sata prosenttia. Tämä on tän hetken kovin kivijalka koko joukkueessa. Puolustuspäässä on koomailtu kyllä, mutta AV:lla ei, jos vaan tekijämiehet ovat mukana.

Levtchiltä otti pari peliä päästä vireeseen ja tänään taas kovaa tekemistä. On se vaan iso tekijä tuolle hyökkäykselle. Pikku hiljaa ukko kerrallaan kohti parasta pakettia.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Virta on kyllä hämmästyttävän vajavainen etenkin ykkössentteriksi. Ilman aloitusosaamista tuskin mitään käyttöä. Ihan jäähdyttelijän luistelulla eli kantapäillä vetelee 90% peleistä. Onko jotain varastossa vai onko sillä joku lonkka irti? Kiehkura ohimolla ja ihmeesti herra saa peliaikaa. Eiköhän tällä arvostelulla seuraavaan peliin saa pari häkkiä taas..
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viikon saldo 4/6 pistettä matkapeleistä vaikka poissaoloja riittää ja tekeminen on kaukana virheettömästä. KooKoo ei ollut eilen kovin hyvä, vaikutti Hakametsässä paljon vaarallisemmalta. Muutaman huippupaikan kuitenkin saivat ja valitettavasti kirvesrintaiset pelajaat olivat näitä lahjoittamassa, parhaana esimerkkinä Suhosen totaalinen räpellys 2-4-tilanteessa. Loppu olikin perinteistä trilleriä, miestä kaatui viimeisellä minuutilla kuin heinää ja tuloksena isot pisteet mukaan.

Suhosen ohella myös Patrik Virta jatkoi kehnoa pelaamista, mutta teki silti todella tärkeän maalin. Sentteritilanne on huolestuttava jos Levtchi siirretään pysyvästi takaisin laitaan, mutta ehkä tässä haettiin yhtä tehonyrkkiä kasaan kun poissaoloja on niin paljon, ja Anton palaa takaisin keskusmieheksi kun tilanne helpottuu? Positiivista tässä hetkessä on hyvä alivoimapeli, huikeat pakit Matushkin ja Moravcik sekä nuorten (Henriksson ja Puhakka) todella ennakkoluuloton murtautuminen Liigaan.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuli yhtäkkiä mieleen eiliseltä, että ottiko Nättinen ykkössentterinä keskialoituksen ja siirrettiin siitä melko pikaisesti penkin päähän? Vai pelasiko mies ja otti Malisen roolin eli koodinimi "näkymätön mies"?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuli yhtäkkiä mieleen eiliseltä, että ottiko Nättinen ykkössentterinä keskialoituksen ja siirrettiin siitä melko pikaisesti penkin päähän? Vai pelasiko mies ja otti Malisen roolin eli koodinimi "näkymätön mies"?

Pelasi se tasakenttävaihdot suht normaalisti. Mutta erikoistilannetta oli sen verran tasaisella syötöllä (sotkien ketjurytmitykset), että kokonaisminuutit jäi neloskentän tasolle (9:41). Erikoistilanteisiin kun ei kumpaakaan kuulu.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelasi se tasakenttävaihdot suht normaalisti. Mutta erikoistilannetta oli sen verran tasaisella syötöllä (sotkien ketjurytmitykset), että kokonaisminuutit jäi neloskentän tasolle (9:41). Erikoistilanteisiin kun ei kumpaakaan kuulu.
Hyvin hiihteli siis tutkan alla näkymättömissä
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin hiihteli siis tutkan alla näkymättömissä

Eli puolustusorientoituneen ketjun keskellä hyvä peli. Peltola - X - Vanhatalo on edelleen Bottom6 ketju, vaikka ensimmäisenä jäälle tulisikin.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mikähän siihen Spacekin lähtöön oli todellinen syy? Sentteritilanne olisi nyt aivan erinäköinen, jos olisi saatu kaveri viihtymään...noo tiukan paikan tullen Peltolan Jukka hoitaa vaikka kahden kentän sentterihommat ja käy siinä sivussa tuuraamassa Utusta ja Suhosta.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten tulkitsette Heljangon kommentin Aamulehdessä KalPa-nollapelin jälkeen:

"Muutama vuosi sitten Tapparan maalilla oli vielä helppoja iltoja, mutta ne ajat ovat ohi. Joka pelissä saa taistella niin h-vetisti"

Oma tulkinta: selvä kritiikki Tapparan pelitavan uudistamispolulle minkä Rautakorpi aloitti kaudella 17-18. Träppiä on sen jälkeen karsittu olennaisesti ja hyökkäämistä on pyritty priorisoimaan. Maalivahdin näkökulmasta pelaaminen on siis vaikeutunut. Osittain Heljangon kommentointiin vaikuttanee myös se että kaikesta päätellen ei ole jatkamassa enää Tapparassa, joten ei ole tarvetta puhua niin jargonia mitä ehkä toisessa tilanteessa voisi odottaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miten tulkitsette Heljangon kommentin Aamulehdessä KalPa-nollapelin jälkeen:

"Muutama vuosi sitten Tapparan maalilla oli vielä helppoja iltoja, mutta ne ajat ovat ohi. Joka pelissä saa taistella niin h-vetisti"

Voihan sen tulkita, että Liigassa yleisesti pelitavat ovat muuttuneet aktiivisempaan suuntaan (vs. muutaman vuoden takainen viivelähtöaikakausi). SIlloin esim Juha Metsola puhui, että hitaan pelitemmon takia hommia tulee niin vähän että jaksaa pelata vaikka kaikki pelit.

Enemmän näen tämän vastustajien tekemisen muutoksena, mitä Tapparan pelitavan muutoksena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös