Tappara kaudella 2020–2021

  • 231 427
  • 671

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toni Utusta oli kehuttu aiemmin ja nyt kehun minäkin. En huomannut käytönnössä ollenkaan tuossa Ässä-pelissä, joten hyvin on silloin vetänyt. Kaikenlaista kompurointia sen sijaan muilta nähtiin.

Rouhis on tulilinjalla ja saisi kyllä Jokiharju tulla pelailemaan siihen asti kunnes Blake Parlett saapuu rauhoittamaan koko pakiston.

Vanhatalo - Barkov - Laine ois mukava nähdä vaikka KooVeessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakisto on aika virhealtis, Suhosen virhe nyt tietysti ekana tulee mieleen tämän päivän ottelusta, mutta oli siellä muiltakin huonoja ratkaisuja Moravcikia myöten. Utunen tosiaan on parantunut, varsinkin edellinen ottelu miellytti silmää. Tänään kyllä Teppo Kivelän maalissa jätti vihulaiselle liikaa kaistaa auki.

Mutta eiköhän siitä hyvä tule kun vielä Parlett saadaan mukaan. Kinnunen osoittaa kovaa potentiaalia.
 
Rakkautta länsirannikolta!! ( toivottavasti...en ole käynyt 3 kuukauteen)

Monivivahteinen peli, mutta voitto!

Allekirjoittanut piti peijaiset kännykälle, jota edes huolto ei saanut elvytettyä. Olo on siis kuin orvolla pirulla. Olkoon syy seuraavalle:

Voitto! Voitto, ja ansaittu voitto! Tora tora tora!

Ja paremmat yleisöt, allekirjoittaneesta huolimatta, kuin sillä sexyllä Ilveksellä, jota ympäri Suomen tunnutaan symppaavan.

Sympaattisia hahmojahan on aina ollut : Aku Ankka, Yoda, Pekka Puupää, Klonkku, Ilves...

Tapparan henkinen historiahan on vanha kuin aika itsessään:

Karu totuus, että esi-isämme saapuivat jonnekin Rauman seudulle, Kalantiin, minne lie...

Porukka oli pieni , mutta erimielinen. Ensin osa porukasta totesi, että fuck this cowboy thing, meen Turkuun. Jotkut tosin olivat sitä mieltä, että täs o gotosaa.

Toiset olivat sitä mieltä, et vitut o! Niille sanottiin, että painukaa vakka pohjoseen.

"Onks täs tarpeeks pohjosee?"

Aiheesta ilmeisesti väitellään vieläkin...

sitten oli se porukka, joka totesi , että no, mennään jokea pitkin. Ei siellä kukaan asu. No paitsi kirveellä tapettavia ugreja ja saamelaisia.

Pikkuhiljaa sakissa alkoi kuitenkin olla ihan mottipäisiä sankareita, joille ei vaan ugrien kurittaminen piisannut.

"Ei piisaa! Painitahan!"

Pirkkalan (Birkaland) Kurikan asuttamisen aikaan näille todettiin, että lähtekää vaikka pohjoiseen! Painikaa siellä! Ja kiertäkää Pori. Kutsukaa sitä kodiksi, katselkaa kun meri vetäytyy, ja antakaa paikoille vaikka oma nimi... ( ööh...Kurikka?)

"Voitahan lähteä! Painitahan vaikka keskenämme" - " Tack och adjö"

Taas rauha oli palannut uudisraivaajien maahan.

Seuraavaksi miehtitettiin Häme, Svea Riken kunniaksi. Mitäpä ei kuninkaan vuoksi tekisi, varsinkin jos vastassa on Novgorodin lakeijat. Vähän joutui jo kirkkoja polttaamaan, niitä kerettiläisten, well shit happens! (läntisimmät kreikkalais-katolisten kirkkojen jäänteet on löydetty Pirkanmaalta)

Nyt oltiin mukavasti asettauduttu, mitä nyt uusi asutus etelä-rannikolla, Nyland (uusi kenelle, no tulijoille..), oli täyttynyt vähän ylimielisill siirtolaisilla, MEIDÄN pois ajamien turhimusten tieltä (ja pakkosiirretyillä Raumalaisilla..).

Asiat oli hienosti, vahvempi ja kauniimpi voitti.

Ja sitten yhtäkkiä ne, metsäläiset, nälissänsä tulvivat takaisin, kun skotlannista tullut bisnesmies päätti tehtaan perustaa.

Hetken päästä ne juntit keksivät, Helsingistä tulleen, kielensä vaihtaneen, rebel-rouserin, johdolla perustaa vielä urheiluseuran siirtolaisille.

Tuho oli tietysti luokkaa Sparta, Preussi, Irlanti....

Mutta, toisin kuin edellämaintuissa (varauksella Pohjois-Irlanti ja Brexit), meillä henki ja luonto kestää!!

Se kirves, jolla tämäkin seutu asutettiin, ja joka toimitti sekä voiman, että jossain määrin esi-kristillisenä aikana myös uskonnnon voimaa (tupla-vasara-tupla-kirves!), tulee säilymään heimomme tunnuksena myös jälkipolville! Ja niitä tuplateräisiä kirveitä löytyy Savosta saakka!

Nykyään löytyy kyllä enemmän savolaisia Ilveksen fanikatsomosta...
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saat anteeksi. Pikkuveli puikoissa, mutta pelin viihtyvyys on parantunut, vaikka turpaan tulikin. Ilves parempi tänään, mutta yritimme loppuun asti. Dostal on todella hyvä. 90 prosentin torjunnnoilla ei voiteta mestaruuksia
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolustusalueen pelinopeus, ja siitä suorat hyökkäykset on tällä hetkellä liian hitaita. Joudutaan pääsääntöisesti hyökkäämään alivoimaisena, jolloin vastustajan ohjauspeli ajaa hyökkääjät kulmiin.

Ei pitäisi olla iso haaste saada ajoitukset kohdilleen, ja sitä kautta virtauspelaaminen kohdilleen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jaa uusia kenttiä. Oikeen käyty Jatkoajasta lukemassa kesäiset suunnitelmat. :)

67 Jiří Smejkal - 20 Michael Špaček - 9 Charles Bertrand
71 Kristian Kuusela - 28 Jarkko Malinen - 81 Jukka Peltola
76 Anton Levtchi - 11 Patrik Virta - 93 Lassi Vanhatalo
96 Sami Moilanen - 27 Kristian Tanus - 23 Olavi Vauhkonen

73 Michal Moravčík - 13 Valtteri Kemiläinen
15 Toni Utunen - 72 Santtu Kinnunen
24 Ben Blood - 4 Teemu Suhonen
5 Jere Rouhiainen

30 Christian Heljanko
(49 Dominik Hrachovina)

Laitoin nyt Tsekit ykköskentäksi, kun ihmisiä ahdistaa aina niin kauheasti nähdä MalisJakke "ykkösen" keskellä, vaikka kaikki täällä tietääkin, että kenttien järjestys on vain numero. Ja muutenkin tuon ketjun tyyli olla enemmän vastakkainpeluutuskenttä, jolla vihun ykkönen nollataan ja Tsekki-Ransikas-ketju on sitten se perinteisempi offensiivinen ykköskenttä. Mutta kesällähän näitä jo pyöriteltiin näin, ainoastaan se Vauhkonen puuttuu tuosta Virran ketjusta. Mutta siihenkin on nyt laitettu saman roolin Vanhatalo mörssäriksi, joten erittäin ok kokeilu. Nelosessakin on hyvä roolijako, pörrääjä, pelintekijä, maalintekijä.

Pakistossa try-out Norin sai lähteä, vaikkei ollut mielestäni mitenkään erityisen huono. Suht virheettömästi pelasi. Ehkä vain tiukan taloustilanteen takia määräaikainen päästettiin menemään, ja/tai Kemiläinen on jatkamassa on myös loppukauden.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuuselalla aika tuskaa nähtävissä eilisessä pelissä. Maali tekisi varmaan hyvää.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aikas laihaksi on jäänyt Spacekin dominointi 5vs5 pelissä. Odotin kovempaa jälkee, ei oo edes ketjumuunnokset vielä auttanut. Ei nyt missään nimessä flopiksi voi kutsua, mut henkilökohtasesti odotin enemmän. Uskon, että peli paranee tuosta vielä, niin kuin monen muunkin ykköskorin ukon.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Spacek ei tunnu olevan ihan omimmillaan tuossa kulmavyörytyksessä, jota Tappara jostain syystä jaksaa harrastaa kaudesta toiseen. Vai onko tämä vain sitä, että vastustajan keskusta ja trappi ajaa Tapparan sinne laitoihin ja kulmiin? Spacek taitaa olla enemmän suorahyökkäyspelaajia, Tapparassa, kun on viime pelit nämä suorahyökkäykset lähdetty tiputtamalla pakille --> pakkipakki --> jalalla ja päätyyn.

Aijai kun näkisi useammin Tapparaltakin näiden laitavääntöjen päättyvän hyökkäyspäässä, kuten Jukureilta eilisessä tasoituksessa.
 

Baikonur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuuselalla aika tuskaa nähtävissä eilisessä pelissä. Maali tekisi varmaan hyvää.

Nyt on kyllä harvinaisen pitkälle menty kautta tuloksellisesti kohtalaisen laihasti, vaikkei tuo 0+6 ihan katastrofi ole. Eiköhän konkari osaa asian käsitellä ja vielä verkot heiluu. Kuuselan laukaisumäärällä pakostikin napsahtaa jossakin vaiheessa. Lauantaina tulisi hyvään saumaan ja vapauttaisi varmasti.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparasta Karjala-turnaukseen ainakin Hrachovina, Moravcik, Spacek ja Smejkal. Tuohon vielä päälle muutama suomalainen ja Tappara on pahassa kusessa, jos tulee altistumisia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt on kyllä harvinaisen pitkälle menty kautta tuloksellisesti kohtalaisen laihasti, vaikkei tuo 0+6 ihan katastrofi ole. Eiköhän konkari osaa asian käsitellä ja vielä verkot heiluu. Kuuselan laukaisumäärällä pakostikin napsahtaa jossakin vaiheessa. Lauantaina tulisi hyvään saumaan ja vapauttaisi varmasti.

On ollut kyllä ihmeen vaikeaa. Liekkö korona pilannut kesän jotenkin, kun rullalätkääkin tykkäsi ainakin aiemmin pelailla? Jos Kuuselan pitkän ajan pelivireen taustalla on ollut tuo jatkuva pelikunnon pitäminen (kesälläkin) ja poikkeuksellinen tauko ollut Kuuselan kohdalla myrkkyä.

Mutta voisi se nyt olla jo aikakin mennä tuohon 2.kentän rooliin ja minuuteille. Onhan tuossa nyt selvästi ketjullinen kovempiakin ukkoja kantamaan joukkuetta (Jugi ja Tsekit). Erikoistilanteissa sitten 4.hyökkinä ratkomaan pelit.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuusela on nyt kokeillut Spacekin, Virran ja Malisen laidalla. Jos Kristian Tanus on liian rohkea kokeilu Tapolalle, niin olisko se Barkov sitten seuraavana vuorossa. En kyllä muista noin kipsissä olevaa Kuuselaa, joko vanhuus on tullut tai sitten on treenattu vähän liikaakin viime aikoina. Eilinen läpiajoon polkeminenkin oli aika kankean näköistä toimintaa, eikä patenttirysty uponnut.

Eikös Tapola jutellut viime kauden aikana jossain haastattelussa että Ruotsissa uskalletaan treenata kovempaa kuin Suomessa, kun oli siellä käynyt tutustumassa Frölundan toimintaan. Eli nyt kun pelataan kahden pelin viikkoja, niin treeni on vedetty yli ja miehet jumiin. Mutta rauhoittukaa toki, en ole vetämässä treenijumikorttia esille siltikään, Tappara on muutenkin ollut jotenkin kollektiivisen epätietoinen, hidas ja kaavamainen. Joukkue on horjutettavissa kovalla tsempillä ja luistelulla, minkä Jukurit eilen osoitti. Oma voittojen kautta tuleva identiteetti ja itseluottamus puuttuu, valitettavasti Tappara on tällä hetkellä keskikastin joukkue.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En kyllä muista noin kipsissä olevaa Kuuselaa, joko vanhuus on tullut tai sitten on treenattu vähän liikaakin viime aikoina. Eilinen läpiajoon polkeminenkin oli aika kankean näköistä toimintaa, eikä patenttirysty uponnut.

Eikös Tapola jutellut viime kauden aikana jossain haastattelussa että Ruotsissa uskalletaan treenata kovempaa kuin Suomessa, kun oli siellä käynyt tutustumassa Frölundan toimintaan. Eli nyt kun pelataan kahden pelin viikkoja, niin treeni on vedetty yli ja miehet jumiin.

Siis tämä tuli juuri mieleen Kuuselan kohdalla. Aiemmin pitänyt ehkä tasaisempaa virettä yllä kaikenlaista muuta urheillen, nyt sitten treenannut koronan aikana "liikaa", kun muuta ei ole voinut tehdä.

Toki tässäkin voi olla ihan hyvä kevään lopputulema, ei siinä mitään. Ei Tappara Kuuselan jumissaoloon kaadu. Pelejähän on pelattu vasta ihan naurettavan vähän.
 

axe

Jäsen
Edelleen Kuuselaan toistaisin sitä historiaa menneidenkin vuosien alkukausista. Esim. kaudella 2014-15 kun mies oli vielä nuori varsa, oli alku hyvinkin nihkeää ja lopulta kutiteltiin kuitenkin taas sitä 50 pinnan rajaa.

 
Suosikkijoukkue
Tappara
TuTon Tappara-lainat painelevat pisteitä FPSaa vastaan. Lehtosella nyt 2+1, Simontaival 1+2 ja Puhakka 1+0.
Maalissa vielä Piiroinen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Edelleen Kuuselaan toistaisin sitä historiaa menneidenkin vuosien alkukausista. Esim. kaudella 2014-15 kun mies oli vielä nuori varsa, oli alku hyvinkin nihkeää ja lopulta kutiteltiin kuitenkin taas sitä 50 pinnan rajaa.


Olikohan tuo se kausi, kun Kuuselalla oli useamman tehopistettä CHL:ssä tehty, mutta Liigassa ei...

Ja niitähän ei lasketa, kuten ei Otto Rauhalankaan CHL:ssä tehtyjä maaleja. Vuoden "maaliton" putki, jossa kuitenkin välissä tehtiin jotain maaleja, niin playoffseissa, kuin CHL:ssäkin. Noissa turhissa peleissä!
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan pakisto on luvalla sanottuna todella huono. Ei kiekkovarmuutta, luokattomia avauksia, viivalla kädet jäätyy kokoajan. Pahimmat ovat Rouhiainen ja Blood. Eipä Kinnunen ja Utunenkaan mitään erikoista esitä, kädet tärisee.
Jos tosta Kemmu viä lähtis, niin ihan mestispakistolla mentäisiin.

edit. Tää nyt KooKoo pelin (+ Ilves ja Jukurit pelit myös tusktailtu) tunnekuohussa kirjoitettu, mutta ei nyt ihan täysin sen piikiin mee.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oma arvio tämän hetken Tapparan tekemisestä. Sama ongelma kuin Rautakorven ajoilta edelleen käsissä, hyökkäyksiin lähdöt edelleen liian hitaita. Pakit pelaa edelleen 10-15 metriä kiekon kanssa eteenpäin hyökkäyksissä, jolloin vastustaja ehtii ryhmittämään keski/puolustus-alueen pelin kohdilleen.

Hyökkäysalueen tukitoiminnot ja ajoitukset ei toimi tällä hetkelle. Pakkien suorat laukaukset viivalta blokataan ,koska tilanteet pelataan liian hitaasti. Nopeat yhden kosketuksen syötöt hyökäysalueen alimmalla kolmanneksalle vielä puuttuu.

Maalivahti rintamalla Heljanko on lähtenyt taistelemaan ykköstorjujan tittelistä, tänään Kookoo:ta vastaan todella hyvä esitys.

Itselle vielä hieman epäselvää millä pelikirjalla Tapola rakentaa tälle kaudelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös