Tappara kaudella 2019–2020

  • 234 270
  • 851

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Viime kaudella Blood tuli joukkueeseen muualta ja oli värikäs sekä energinen nyt kun viettänyt kesän valmennuksen kanssa edessämme onkin kankea, hidas ja hengetön Blood,vähän kuin koko joukkue viimeiset puolitoista kuukautta.. Sattumaa vai?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viime kaudella Blood tuli joukkueeseen muualta ja oli värikäs sekä energinen nyt kun viettänyt kesän valmennuksen kanssa edessämme onkin kankea, hidas ja hengetön Blood,vähän kuin koko joukkue viimeiset puolitoista kuukautta.. Sattumaa vai?

Samaan aikaan Bertrand on energisin pelaaja, kun oli 5 matsia pelikiellossa.

Sattumaako?
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Väitteet Tapparan paremmasta kuntopohjasta ovat ainakin kahden edellisen kevään perusteella tuulesta temmattuja. Kärpät pesi liikkeessä Tapparan täysin keväällä 2018, eikä HPK:kaan ainakaan heikommin jaksanut joukkue viime keväänä ollut. Kärpillä on toki käytössään laajempi pelaajarinki, jota hyödyntämällä voi kuormaa tasata. Se ei kuitenkaan selitä sitä eroa, jolla Kärpät pystyy vetämään runkosarjan läpi hyvällä tasolla ja olemalla myös pudotuspeleissä käytännössä aina se työteliäämpi joukkue. HPK:n kohdalla ei voida edes piiloutua tuon suuremman pelaajaringin taakse.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jep eli ilmeisesti alat itsekkin tajuamaan että ehkä Rautakorpi ei olekkaan kauhean nykyaikainen valmentaja kun otteet jatkuvat edelleen tälläisinä sen takia et pysty tuon parempaan.. osuinko oikeaan?

Et osunut. Olet aivan kassalla.

***

'

Hyvää turinaa MalisJakelta, vähän kaikesta.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Et osunut. Olet aivan kassalla.

***

'

Hyvää turinaa MalisJakelta, vähän kaikesta.
Pitäisikö ton haastattelun jotenkin tyrmätä kirjoittaja Mäntylän esittämä kritiikki Rautakorpea kohtaan? Puolitoista kuukautta on puhuttu milloin treenijumista tai loukkaantumisesta. Kummankaan taakse ei voida mennä. Tapparalle on nyt tullut loukkaantumisia kärkipelaajille, mutta pelin taso heikkeni jo kun kaikki olivat vielä mukana. Joukkue on kyllä niin laadukas, että todennäköisesti jossain vaiheessa pelin taso tulee nousemaan. Jos näin ei käy, niin mites sit Henkka. Mistä Henkka mielestäsi johtuu huono vire? Onko vastuu pelaajilla, jotka eivät ymmärrä pelikirjaa vai valmentajalla, joka ei osaa myydä pelaajille pelikirjaansa. Mistä esim johtui eilisen ekan erän koomailu? Huonoin Tappara ekassa erässä miesmuistiin.
Mitä muuten olet, kun olet kassalla? Mielikuva ei avaudu minulle?
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Ja eikö ole outoa että Kärpillä voi olla vaikka 10 jätkää loukkaantumisten takia sivussa ja peli rullaa silti mutta kun Tapparalta tippuu Morley koko homma murenee, ihan kuin Tappara olisi enemmän yksilöiden varassa eikä olisi niin vahvaa pelitapaa mihin tukeutua? Varmaan tässäkin asiassa ihan kassalla
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Henkka haluatko selventää mitä mystisistä vihjailuistasi Bertrandin suhteen pitäisi päätellä? Punaista lankaa jutuistasi eivät tunnu löytävän jääkiekon suurkuluttajatkaan. Palstaa lukee myös moni heitä tietämättömämpi maallikko, joille tarinasi eivät auenne senkään vertaa. Joten tee meile kaikille palvelus, ja väännä rautalangasta mitä oikein tarkoitat.
 
Viimeksi muokattu:

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
@Henkka haluatko selventää mitä mystisistä vihjailuistasi Bertrandin pitäisi päätellä? Punaista lankaa jutuistasi eivät tunnu löytävän jääkiekon suurkuluttajatkaan. Palstaa lukee myös moni heitä tietämättömämpi maallikko, joille tarinasi eivät auenne senkään vertaa. Joten tee meile kaikille palvelus, ja väännä rautalangasta mitä oikein tarkoitat.

Bertrand kun on ollut koko kauden Tapparan pirteimpiä ilmestyksiä niin en kyllä ymmärrä mitä se tarkoittaa että hän on pirtein tultuaan pelikiellosta takaisin ja ihan tosissaan olen yrittänyt miettiä. Fiksumpien ihmisten juttuja nämä.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sarjataulukon tuijottelu on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtavaa arvioitaessa päävalementajan onnistumista. Viimeisten 20 ottelun perusteella Tappara on sarjassa seitsemäntenä, ja kerännyt pisteitä vain 1.65 per peli. Tilasto heijastelee pitkälti Tapparan pelillistä nykytilannetta, eli heikkoa ja suunnaltaan laskevaa. Vaikka Rautakorven ei tarvitsekaan murehtia työpaikkansa puolesta, olisi hänen syytä olla huolissaan joukkueen esityksistä kentällä.
 
Viimeksi muokattu:

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Meidän ongelmat alkoi jo muutama kausi sitten, kun ruvettiin kauhean kritiikin alla "nopeuttamaan" peliä. Nyt sitten vastustaja toisensa jälkeen käy seisomassa tiiviissä trapissa meitä vastaan ja me ei löydetä keinoja hyökätä tiivistä trapia vastaan. Jotenkin surkuhupaisaa. Samalla ollaan toki menetetty oman puolustuspelin identiteetti.

Eilen kaksi maalia Virta rusikoi maalin edestä irtokiekoista, siinä lyhykäisyydessään resepti. Suorahyökkäyksistä suoraviivaisempia ja Vauhkoset, Rauhalat ja muut jässikät sotaalueelle painimaan oikeasti eikä leikisti.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pudotuspeleissä 2013-2017 Tappara saavutti pelityylillään kolme hopeaa ja kaksi mestaruutta. Jostakin syystä tämän pelityylin katsottiin olevan tyystin vanhentunut 2017-2018 kaudella tultaessa, ja se muutettiin täysin. Paljon mainostettu pelin nopeuttaminen ja pelipaikaton pelitapa ei edes sillä rosterilla toiminut, ja tämän kauden Tappara on aika paljon tuota perässä puolustuksen osalta. Nyt sitten yritetään jotain käärmemäistä ameebaa luoda. Ei tunnu toimivan.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi olla tyhmä kysymys, mutta miksi joukkue joka on sarjakakkosena, etsisi valmentajaa?
No eihän sitä tarvitse etsiä, kun Tapola on jo valmiina. Vaikka vielä kakkosena ollaan, niin viimiset 20 peliä otteet ovat olleet todella ailahtelivia. Mitä pidemmälle syksy on mennyt, niin sitä enemän pelikirja on mennyt solmuun. Yksilöt ovat pelastaneet meille pisteitä ei koko joukkue. Meillä on todella laadukas nippu ja ainakin allekirjoittanut odottaa ihan erinäköistä peliä.
 

Foss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sarjataulukon tuijottelu on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtavaa arvioitaessa päävalementajan onnistumista.

Totta kai. Kaikkien paitsi viimeisen 20 pelin tulokset voidaan unohtaa kauden päätteeksi ja muutenkin ovat varmaan johtuneet pelaajien yksilösuorituksista, vastustajien valmistautumattomuudesta ja Tapolan vaikutuksesta harmaana eminenssinä. Jos kuitenkin harmautta on havaittavissa jossakin mielivaltaisessa otannassa pelejä, vastuun voi luonollisesti vierittää hopeisemman eminenssin harteille. Adjutantit saavat synninpäästön, sillä Rautakorven diktatuurissa valmennusryhmän muut jäsenet on delegoitu laskemaan pelaajakohtaisesti Tahdon Portaissa kuljettujen askelten määrää.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä se alkukauden hyvyys johtui siitä että muut vielä harjoittelivat ja kehittivät omaa peliään.

Ehkä tässä on vähän tällainen Toni Niemisilmiö vuoden 1992 jälkeen menossa. Eli joo, muut on kehittyneet kyllä, mutta ei se omakaan ponnistus osu enää hyppyrin keulalle entiseen malliin ja siinä on suurin syy, ettei voittoja enää napsahtele tilille entiseen malliin.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara pelaamisen rakenteet ja rosteri ei tue nopeaa pelaamista tällä hetkellä. Hyökkäyksiin lähdöt edelleen liian hitaita, jolloin vastustajan on helppo pelata keski-alueen keskusta tukkoon. Tästä seuraa että hyökkäykset on enemmän tai vähemmän rännikiekkoja hyökkäyspäähän.

Eilisen Ilves pelin perusteella Tappara oli pulassa varsinkin 5 vs 5 pelissä. Erikoistilanne pelaaminen on edelleen kohtuullisella tasolla.

Itse näen että Vauhkonen, Malinen, Moilanen ja Lehtonen eivät tuo Tapparaan mitään lisäarvo. Ihmettelen että muut kärkijoukkueet tekevät kovia rekrytointeja, niin Tappara tuo Iacobellisin tapaisia pelaajia tai Pukan tapaisia hätäapuja.

En näe Tapparan toimintaa tällä hetkellä kovin ammattimaisena. Toivotaan että olen väärässä ja jotain konkreettisia muutoksia olisi tulossa
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Vauhkosen ja Malisen odotan nostavan tasoa kevättä kohden mentäessä. Isoilla miehillä loukkaantumiset alkukaudesta näkyvät vielä. Enemmän olen huolissani Bloodin tason laskusta, onko taustalla jotakin vammaa vai vaan pitkä jatkosopimus...Pena on välittömästi pulassa, kun vastustaja antaa karvauksen ylhäältä, illasta toiseen! En ihmettelisi yhtään, vaikka hänelle etsittäisiin uutta seuraa.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ihmettelisi yhtään, vaikka hänelle etsittäisiin uutta seuraa.

Ensin tehtiin kolmen vuoden pahvi ja nyt etsitään uutta seuraa? Sehän olisi jo vähän kuin kovaltshukin Los Angelesin keissi, ainoastaan sillä erolla, että jälkimmäisessä ei tainnut olla mitään järkeä alunperinkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös