Tila
Viestiketju on suljettu.

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tässäpä ketju kahdelle pohjoismaan joukkueelle. Tanska ja Norjahan ratkaisevat käytännössä keskenään D-lohkon viimeisen jatkopaikan. Panokset joukkueiden keskinäisessä ottelussa tulevat olemaan mittaamattomat. Molempien joukkueiden rungot koostuvat lähinnä oman maan pelaajistosta. Norjan ja Tanskan parhaat pelurit tienaavat elantonsa Ruotsin kentiltä. Tanskalle tappio ei olisi lopullinen katastrofi, mutta Norjalle joutuminen raastavaan karsintasarjaan olisi todellinen pettymys. Norjan jääkiekkoilun uskottavuuden kannalta tulisi jatkopaikka todella tarpeeseen.
Tanska lähtee kenties ensimmäistä kertaa selkeänä suosikkina Norjaa vastaan. Juuttien etuna on viime vuosien kokemus kovista peleistä ja joukkueena Tanska tuntuisi olevan hieman Norjaa yhtenäisempi. Molemmilta mailta löytyy muutama todella taitava yksilö.Tanska
- Tanskan jääkiekko on viime vuosina hiipinyt salakavalasti ohi Norjan. Tanska pystyy parhaimmillaan antamaan yksittäisissä otteluissa kovankin haasteen isommilleen. Sarjapaikan Tanska on viime vuosina onnistunut uusimaan suht vaivatta. Joukkueella on ennen kisoja ollut useita leirityksiä ja se lupaa hyvää kisoja ajatellen. Joukkue koostuu oman maan sarjana pelaajista, muutamalla Ruotsissa leipänsä tienaavalla pelurilla höystettynä.
Maalivahti Peter Hirch on kelpo maalivahti ja parhaana päivänään kykenee kävelemään lähes vetten päällä. Melko tuntemattomasta puolustuksesta löytyy yksi tähti, Jesper Damgaard. Hyökkääjistä suurimmat odotukset kohdistuvat Morten Greeniin. Frans Nielsen ja Peter Regin + Jannik Hansen, ovat joukkueen muut syömähampaat.
Tanskan voidaan odottaa säilyttävänsä sarjapaikkansa ja jatkoon mennessään esiintymään salonkikelpoisesti. Alkulohkossa saattaisi olla eväitä yllättää USA, mikäli jenkit ovat lomailutuulella liikenteessä.


Norja
- Norja palasi kiekkoilun ilahduttavasti jääkiekon eliittitasolle, noustuaan viime vuonna I-divisioonasta ylöspäin. Maalla on muutamia todella lupaavia yksilöitä, mutta koko joukkueen iskukyky on valitettavan kehno. Norjalla on varmasti vaikeuksia tottua A-ryhmän pelitempoon ja muihin hienouksiin. Vuodet heikkotasoisessa I-divisioonassa ovat varmasti tehneet huonoa maajoukkueen pelille. Norjan maalivahdit ovat suuri kysymysmerkki. Puolustajien johtohahmo on NHL-kaukaloistakin tuttu Anders Myrvold. Lisäksi esille nousevat kokeneet Mats Trygg sekä Tommy Jakobsen. Hyökkääjistön ehdotonta eliittiä ovat Morten Ask, sekä Tore Vikingstad ja Per-Age Skroder. Nuori Patrick Thoresen kannattaa myös panna merkille.
Norjan harjoituspelien perusteella ei voi kisoilta paljoa odottaa. Kenraaliharjoituksessa Italialle kotihallissa takkiin 1-3.
Sarjapaikan uusimiseen vaadittaisiin huippusuoritusta.
 
Kussa on mun hopotiti?

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Missäs pelaa nykyään norjakiekkoilun suurin stara eli Shampoo Knutsen? Kaverihan oli tasaisen hyvä pinnojen kerääjä vielä Blue Jacketsissa tässä muutama vuosi takaperin.
 
"Menestys ei johdu ikinä kenestäkään yksittäisestä pelaajasta tai tahosta, sillä siihen vaaditaan koko joukkueen ja seuran kombinaatioiden erilainen yhdistyminen." - arvatkaa kuka -

Lauriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojatkin ehkä hieman välillä
tilliliha sanoi:
Missäs pelaa nykyään norjakiekkoilun suurin stara eli Shampoo Knutsen? Kaverihan oli tasaisen hyvä pinnojen kerääjä vielä Blue Jacketsissa tässä muutama vuosi takaperin.
Eikös tuo pelaa Djurgårdenissa Ruotsissa?
 

luulosairas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jukurit
Espen Knutsen

Wikipedia tietää kertoa Shampoosta seuraavaa: "He retired due to injury in July 2005.".

Oletin tätä, kun hockeydb.com:ssa ei ollut mitään tietoa menneen kauden joukkueesta eikä tilastoista. Knutsen oli Norjan paras pelaaja, joka kuitenkin on joutunut harmittavasti lopettamaan uransa loukkaantumisen takia.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Norjan kiekkoilun ikonin uran loppu on ikävä juttu. Norjan jääkiekkomaajoukkuettahan on usein verrattu Suomen jalkapallomaajoukkueeseen, menestyksen ja lajin suosioon viitaten.
Espen Knutsenia voitaneen täten luonnehtia Norjan Litmaseksi...
 
Kussa on mun hopotiti?

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mitä tuli Norjan harjoitusotteluita katsottua heidän kotisivuiltaan, niin ei lupaa hyvää Riikassa. Puolustus on todella kevyt. Maalin edessä on tilaa ja muutenkin koko joukkue tuntuu kokoa muita pienemmältä. Ei pitäisi Tanskalla olla ongelmia Norjan kanssa, mutta toivottavasti turskat saa taistelulla paikattua puutteensa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Joukkueiden kokoonpanoja tarkastellessani käännyin kuitenkin sille kannalle, että Norjalla on hieman parempi porukka, kuin Tanskalla. Kovissa liigoissa pelaavia on norskeilla enemmän. Tanskan puolella ovat sympatiani, koska siellä näyttää kiekkoilulla olevan nykyään vahvempi jalansija - ihmiset seuraavat kiekkoilua suuremmalla innolla kuin Norjassa. Tanskalaiset ovat fanikulttuuriltaan paljon "eurooppalaisempia" kuin norjalaiset, jotka ovat samantyyppisiä gloryhuntereita, kuin me suomalaiset.
 
Arancionero

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Pelaako JYPiin try-outille tullut Jannik Karvinen Tanskan joukkueessa?
 
2009, 2012 | 1995, 2000, 2003
Pick up some bread, fucking milk

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään olisi sitten Norjalla ja Tanskalla kohtalon ottelu. Norjalle voitto olisi elintärkeä, maan kiekkoilun uskottavuuden kannalta. Tanskalle tappio ei olisi maailmanloppu, mutta voitolla kiekkohuuma ja kulttuuri nousisi legomaassa entisestään.
Norjan ja Tanskan kohtaamiset ovat olleet aina tasaväkisiä vääntöjä. Maalivahtipeli kallistuu Tanskan hyväksi. Puolustuskalusto on Norjalla ehkä hieman Tanskaa parempi. Hyökkäyskaluston osalta puntit menevät kutakuin tasan. Norjan joukkueen ongelmana on kehno fyysinen peli, mutta Tanskaa vastaan sillä ei liene niin paljon merkitystä.
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Norja murskasi etelänaapurin haaveet jatkopaikasta ja Tanskalaiset joutuivat Dublo-sarjaan, taistelemaan sarjapaikkansa puolesta.
Norjalle jatkopaikka oli kuin lottovoitto. Maan kiekkoilun uskottavuus nousee. Nuorissa Norja on viime vuosina tehnyt hyvää työtä ja nyt heille avautuu mahdollisuus näyttää kykyjään muiden aatelisten joukossa, ainakin niin pitkään kuin Norja paikkansa tällä tasolla säilyttää. Maalla olisi paljon potentiaalia olla kelpo kiekkoilumaa. Josko Norjan kiekkoilu lähtisi tätä myöten nousukiitoon...

Kannattaa muuten jatkopeleissä seurata nuoren Patrick Thoresenin otteita. Siinä saattaisi olla Norjan yksi tulevaisuuden tähdistä.
 
Kussa on mun hopotiti?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.