Minä katson tätä vääntöä ulkopaikkakuntalaisena ja minusta ei ole kahta sanaa siinä, että Tappara on se suurempi, kauniimpi ja menestyneempi. Ilves kääri mestaruuksia muinaisina aikoina, jolloin Liigassa pelasi pienimmillään vain 4 joukkuetta. Jos katsoo noita Ilveksen alkuvuosien mestaruuksia, niin tältä ne näytti:
1935-36
Sarjassa pelasi 4 joukkuetta ja jokainen pelasi kauden aikana kuusi ottelua. Ilves ja Kronohagens IF päätyivät tasapisteisiin (9). Sen takia mestaruudesta piti pelata vielä yksi ottelu. Ehdotettu päivämäärä ei sopinut Kruununhakalaisille, joten Jääkiekkoliitto julisti Ilveksen mestariksi
1936-37
Sarjassa 4 joukkuetta, jokainen pelasi 6 ottelua.
1937-38
Sarjassa 5 joukkuetta. Kohtasivat toisensa vain kerran, joten jokainen joukkue pelasi kauden aikana vain neljä ottelua.
40-luvulla joukkueita tuli muutama lisää, mutta edelleen kaudet pelaattiin 6-8 ottelun mittaisina ja mestaruus jaettiin sen jälkeen sarjapisteiden perusteella. Ja Ilves keräsi niitä useita.
Mestaruudet on mestaruuksia, mutta itse en hyvällä tahdollakaan pysty rinnastamaan noita yksi yhteen nykyisten mestaruuksien kanssa. SM-sarjan muututtua Liigaksi toiminta kehittyi ja vähitellen jääkiekko alkoi muuttua ammattilaissarjaksi. Jääkiekon harrastaja-aikoina Ilves oli noihan puuhaliigojen ykkönen, mutta kyllä Liigan ajan mitalitaulukot kertoo, miten ylivoimainen Tappara on ollut ammattilaisurheilussa paikalliskilpailijaansa verrattuna.