Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
We meet again, Trotz and the Islanders.

Centralin ja East divisioonien parhaat joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten syksyn idän konferenssifinaalien, ei ole sattumaa siis että nämä 2 joukkuetta selvittivät tiensä tähän pisteeseen jälleen jossa jompikumpi jatkaa Stanley Cup finaaleihin.

Centralin kolmanneksi sijoittunut Tampa Bay Lightning selvitti tiensä näihin välieriksi kutsuttuihin sarjoihin kaatamalla ensiksi Florida Panthersin 4-2, ja Centralin finaaleissa Carolina Hurricanesin 4-1. New York Islanders taas selvitti tieltään ensin Idän divisioonan voittajan Pittsburgh Penguinsin 4-2 ja juuri päättyneessä Idän finaaleissa Boston Bruinsin 4-2. Pelejä on siis tällä kertaa lähes sama määrä ja lepoetu Tampalle paljon pienempi kuin viimeksi.

Runkosarja;

3. Tampa Bay Lightning 56 gp 36-17-3, 75p, GF 181, GA 147
4. New York Islanders 56 gp 32-17-7, 71p, GF 156, GA 128

Runkosarjan ensimmäinen puolisko oli Tampalta vahvaa suorittamista, mutta jälkimmäisellä puoliskolla loukkaantumiset ja tiukka ottelutahti alkoivat selvästi näkyä muutamalla pelaajalla ja laskusuhdanne tuotti kolmannen sijan Centralissa. Islanders taas oli lopulta Eastin tiukassa playoff kisassa se jolle jäi se viimeinen playoff sija, mutta eipä se paljoa haitannut. East oli selkeästi neljän joukkueen kauppa, kun taas Centralissa oli 3 tasavahvaa joukkuetta, joista lopulta selvästi kokenein playoff joukkue vei voiton. Runkosarjassa ei tietenkään keskinäisiä otteluita ollut näiden joukkueiden välillä, joten paras verrokki on viime syksyn playoff sarja.

2020 playoff sarja:

7.9.2020 Lightning-Islanders 8-2
9.9.2020 Lightning-Islanders 2-1
11.9.2020 Islanders-Lightning 5-3
13.9.2020 Islanders-Lightning 1-4
15.9.2020 Lightning-Islanders 1-2(OT)
17.9.2020 Islanders-Lightning 1-2 (OT)

Tiukkoja matseja pois lukien ensimmäinen peli, ja sitä voidaan odottaa myös tässä sarjassa. Trotz-kiekko oli pysäyttänyt Lightningin playoffeissa 2018 jolloin Capitals eteni aina mestaruuteen saakka, viime syksynä oli sama pelko perseessä kun kohdattiin Islanders, mutta Lightning kasvoi lopulta mestariksi kukistamalla pahimmat peikkonsa kupla playoffeissa. Tänä vuonna Islanders on todennäköisesti valmiimpi haastamaan Tampa Bayn, koska viime vuonna sarja tuntui tulevan hieman liian aikaisin raskaan Philly sarjan jälkeen, joka meni aina Game 7.

Tampan osalta homman nimi on Rinse and Repeat. Viime vuodesta opitut temput Trotzin joukkueen selättämiseksi pitää taas kaivaa naftaliinista ja keksiä jotain vielä siihen päälle. Tähän saakka kaikki näyttää loksahtelevan kohdilleen, mutta onko ilo liian aikaista kun tähän mennessä ollaan kohdattu oman divisioonan joukkueita. Ylivoima oli todella hyvä paria peliä lukuunottamatta ja Vasilevsky on pelannut yhtä erää lukuun ottamatta todella varmasti. Ero viime vuoteen on myös se että jokainen ketju tuntuu klikkaavan todella hyvin, eikä tuloksenteko ole enään Palat-Point-Kucherov ketjun varassa. Joo, onhan tämä varmaan kallein joukkue ikinä mitä on playoffeihin kasattu. Kompastuskivet sarjaan ovat Tampalla keskialueen ylityksessä ja siinä että kestääkö sipuli muutamilla pelaajilla, I'm looking at you Kuch. Peleihin pitää tulla kovalla asenteella kamppailemaan sillä Islanders ei varmasti anna armoa jos joukkue pelaa pelokkaasti. Kiekonmenetyksiin ei ole varaa, sillä Islanders iskee ja riistää kiekkoja erittäin hyvin. Puolustuspäässä iso huomion arvoinen nosto on McDonagh-Cernak parin peli, kaksikko on pelannut erinomaisesti ja erityisesti Cernak tuntuu löytäneen uuden vaihteen myös hyökkäyspeliin.

Islanders taas janoaa kostoa viime syksyn sarjan jälkeen. Saarelaiset ovat tänä keväänä näyttäneet taas mitä yhtenäinen joukkue hyvällä puolustamisella voi saada aikaan. Viime syksyn sarjassa Islanders ehkä suurin yksittäinen tähti Matthew Barzal oli luvalla sanoen surkea, mutta tänä keväänä jalka on liikkunut hyvään malliin. Brock Nelson oli viime syksyn sarjan ehkä paras Islanders hyökkääjä ja odotan että kaveri on isossa roolissa taas tekemässä tärkeitä maaleja. Puolustuksessa Pulock-Pelech kaksikolla tulee olemaan hikinen sarja, kun tehtävänä olisi pimentää Pointin ketju. Islanders on enemmän kuitenkin joukkue, joka elää infernaalisesta kotiyleisön kannustuksesta, tiukasta puolustuspelistä, sekä nojaa hyvään maalivahtipeliin jota venäläiskaksikko Varlamov/Sorokin ovat pystyneet esittämään.

Molemmat joukkueet ovat tietty kärjen takana myös erittäin hyvin roolitettu. Tampalta löytyy Gourden ketju, joka oli jo viime syksynä erittäin hyvä läpi playoffien ja on jatkanut hyvää 5vs5 pelaamista näissä karkeloissa. Canes sarjassa nelosketju Maroon-Johnson-Colton oli erittäin hyvä ja yllättäen Tyler Johnsonkin näytti löytäneen liikkeeseen lisäpotkua, varmasti tietäen että nämä ovat todennäköisesti viimeiset pelit Tampan paidassa seura ikonille tällä erää. Islandersilla on tietty myös erittäin kovan kaliiberin tyypit keskiskaistalla Pageun ja Cizikasin muodossa. Pageau on ollut beast-modessa koko playoffit ja tuo Islandersin kolmosketju saattaa olla se heidän vaarallisin ase hyökkäyspäässä. Täytyy sanoa etten ole seurannut Islandersin pelejä niin paljoa että osaisin isompia analyysejä yksittäisistä pelaajista kirjoitella, mutta ainakin Kyler Palmieri on näyttänyt tilastojen valossa olleen erittäin hyvä hankinta saarelaisille. En tiedä pitääkö paikkansa että Leksa Komarov pelaa ykkösketjussa, mutta jos näin on niin Kucherovin kanssa taitaa olla jo treffit varattu jokaisen pillin vihellyksen jälkeen.

Sarjan kannalta on oleellista että Islanders pyrkii pitämään jäähyjen määrät pieninä, sillä alivoima ei ilmeisesti prosenteista päätellen ole Islandersin vahvuus ollut vielä näissä playoffeissa. Tampan alivoima taas on toiminut mallikkaasti, iso syy siihen tietenkin löytyy maalinsuulta.

Voimasuhteet:

Hyökkäys - 60/40 Lightning
Puolustus - 55/45 Lightning
MV - 55/45 Lightning
Erikoistilanteet - 60/40 Lightning
Valmennus - 55/45 - Islanders
5vs5 peli - 50/50

Hyökkäyksen, puolustuksen ja maalivahtiosaston osalta etu on Lightningilla. Isoin ero tulee tuossa taas terävimmässä kärjessä. Valmennuksen laitan Trotzille, vaikka Cooper onkin kehittynyt muutamassa vuodessa erittäin mukautuvaksi valmentajaksi myös. 5vs5 pelissä joukkueet ovat suht tasaväkiset ja on jännä nähdä miten molemmat lähtevät pelaamaan toisen vahvuuksia ulos. Ensimmäisen maalin merkitys näissä peleissä saattaa nousta suureen rooliin, kun molempien vahvuuksiin tuntuu kuuluvan kiekonriistot ja niistä vastahyökkäyksien käynnistys.

Aikataulu:
Game 1: Sunday, June 13, at Tampa Bay, 3 p.m.,

Game 2: Tuesday, June 15, at Tampa Bay, 8 p.m.,

Game 3: Thursday, June 17, at Islanders, 8 p.m.,

Game 4: Saturday, June 19, at Islanders, 8 p.m.,

*Game 5: Monday, June 21, at Tampa Bay, 8 p.m.,

*Game 6: Wednesday, June 23, at Islanders, 8 p.m.,

*Game 7: Friday, June 25, at Tampa Bay, 8 p.m.


Kokoonpanot:

Lightning

Palat-Point-Kucherov
Killorn-Cirelli-Stamkos
Coleman-Gourde-Goodrow
Maroon-Johnson-Colton

Hedman-Rutta
McDonagh-Cernak
Sergachev-Savard/Schenn

Vasilevsky

Islanders
Komarov-Barzal-Eberle
Beauvillier-Nelson-Bailey
Palmieri-Pageau-Zajac
Martin-Cizikas-Clutterbuck

Pulock-Pelech
Nick Leddy - Scott Mayfield
Andy Greene - Noah Dobson

Varlamov/Sorokin


Nyt on taas ketju avattu, keskustelua aiheesta ja toivottavasti nähdään taas hyvä viihdyttävä sarja.
 
Viimeksi muokattu:
2020 Bubble Champions

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Itse sanoisin että Tampalla etu top 6 hyökkääjissä, mutta Islandersin bottom 6 on mielestäni parempi Islesillä. Pakit menee 55-45 Tampalle ja veska myös niin kuin @Dragunov jo mainitsi. Erikoistilanteet Tampa harjaa.

Mutta jos Isles pysyy pois boksista ja kykenee horjuttamaan fyysisellä taklauspelillä siinä samalla niin kuka tietää mitä tapahtuu. Ja Varlamovin täytyy loistaa.

Arvio: valitettavasti veikkaan että Tampa 4-2, toivon Isles 3-4! Hyvä sarja tulossa varmasti.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itse sanoisin että Tampalla etu top 6 hyökkääjissä, mutta Islandersin bottom 6 on mielestäni parempi Islesillä. Pakit menee 55-45 Tampalle ja veska myös niin kuin @Dragunov jo mainitsi. Erikoistilanteet Tampa harjaa.

Mutta jos Isles pysyy pois boksista ja kykenee horjuttamaan fyysisellä taklauspelillä siinä samalla niin kuka tietää mitä tapahtuu. Ja Varlamovin täytyy loistaa.

Arvio: valitettavasti veikkaan että Tampa 4-2, toivon Isles 3-4! Hyvä sarja tulossa varmasti.
Molemmilla joukkueilla on todella toimiva ja vastustajan kärkiketjut hyydyttävä kolmosketju. Viime vuonna Coleman-Gourde-Goodrow oli Stanley Cup -runissa isossa roolissa eikä meno ole ollut hullumpaa tänäkään vuonna. Tosin en ole varma, onko Goodrow pelannut osan peleistä nelosessa, kun Colton on merkattu @Dragunov illa kolmoseen (en ole katsonut kaikkia Tampan matseja). Sama juttu sitten Palmieri-Pageau-Zajac -ketjun kohdalla, joka teki etenkin Bostonia vastaan vakuuttavaa jälkeä. NHL:n ehdotonta kärkeä molemmat kolmosketjut, etenkin pudotuspelejä ajatellen.

Myös nelosketjut ovat tason puolesta lähellä toisiaan. Ehkä siinä annan pienen edun Islandersille, mutta yhtä lailla Tampan nelonen kykenee tarvittaessa tuloksentekoon.

Puolustus on Tampalla nimekkäämpi, mutta silti laittaisin itse luvut melkeinpä 50/50. Top6-hyökkäys on Tampalla sitten merkittävästi terävämpi kuin Islandersilla, eli siitä edellisten kirjoittajien kanssa samaa mieltä. Myös maalivahtipelissä etu Tampalla, mutta Islandersin tiivis joukkuepuolustus saa Varlamovin näyttämään (lähes) Vasilevskyn tasoiselta maalivahdilta.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Molemmilla joukkueilla on todella toimiva ja vastustajan kärkiketjut hyydyttävä kolmosketju. Viime vuonna Coleman-Gourde-Goodrow oli Stanley Cup -runissa isossa roolissa eikä meno ole ollut hullumpaa tänäkään vuonna. Tosin en ole varma, onko Goodrow pelannut osan peleistä nelosessa, kun Colton on merkattu @Dragunov illa kolmoseen (en ole katsonut kaikkia Tampan matseja). Sama juttu sitten Palmieri-Pageau-Zajac -ketjun kohdalla, joka teki etenkin Bostonia vastaan vakuuttavaa jälkeä. NHL:n ehdotonta kärkeä molemmat kolmosketjut, etenkin pudotuspelejä ajatellen.

Myös nelosketjut ovat tason puolesta lähellä toisiaan. Ehkä siinä annan pienen edun Islandersille, mutta yhtä lailla Tampan nelonen kykenee tarvittaessa tuloksentekoon.

Puolustus on Tampalla nimekkäämpi, mutta silti laittaisin itse luvut melkeinpä 50/50. Top6-hyökkäys on Tampalla sitten merkittävästi terävämpi kuin Islandersilla, eli siitä edellisten kirjoittajien kanssa samaa mieltä. Myös maalivahtipelissä etu Tampalla, mutta Islandersin tiivis joukkuepuolustus saa Varlamovin näyttämään (lähes) Vasilevskyn tasoiselta maalivahdilta.
Tais tulla kopiovirhe ensimmäisestä sarjasta tai jostain kun Goodrow oli playoffien alun sivussa, Coleman-Gourde-Goodrow ja Maroon-Johnson-Colton on nuo ketjut niin kuin kirjoittelin tekstissä. Hyvä jako tuo top 6/bottom 6, siinä suhteet menee juurikin niin kuin yllä kirjoteltu eli Tampalle top 6 ja Isles vähän niukemmin tuo bottom 6.
 
2020 Bubble Champions

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Game 1: Sunday, June 13, at Tampa Bay, 3 p.m.,

Game 2: Tuesday, June 15, at Tampa Bay, 8 p.m.,

Game 3: Thursday, June 17, at Islanders, 8 p.m.,

Game 4: Saturday, June 19, at Islanders, 8 p.m.,

*Game 5: Monday, June 21, at Tampa Bay, 8 p.m.,

*Game 6: Wednesday, June 23, at Islanders, 8 p.m.,

*Game 7: Friday, June 25, at Tampa Bay, 8 p.m.,
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tästä tulee mielenkiintoinen sarja. Viime kesän kupla-poffeissa Islanders nukkui ekan ja osittain tokan pelin. Neljä seuraavaa oli ns. hallussa ja olisivat voineet kääntyä suuntaan tai toiseen. Tokan rundin 7 peliä Phillyä vastaan palveli varmasti sarjan aloitusta mahdollisimman huonosti tuossa kohdin. Tänä vuonna joukkueet lähtevät sarjaan suht samanlainen ottelukuorma harteillaan, eikä tässä suhteessa suurta etua ole luvassa - TB:llä yksi ottelu vähemmän vyöllään.

Tampalla on selkeä etu hyökkäyksen osalta suhteessa Islanderssin vastaavaan, mutta toisaalta niin oli edellisilläkin (Pit & Bos) vastustajilla. Islesilla taas on liigan paras neloskenttä ja päälikkö penkin takana. Muuten voimasuuhteet ovat aikalailla tasan, joskin hiukan enemmän kallellaan etelään - jos on pakkoa hakea eroja.

Itse katselen kokonaisuutta ehkä ”sinioranssein” lasein, mutta väitän, että Isles on joutunut tämän kauden lohkot huomioiden painimaan aavistuksen kovempia jengejä vastaan kuin Tampa (etenkin poffeissa) ja heitän tästä syystä vielä yhden extra-ässän Barry-sedän joukoille takataskuun.

Anyways, saisi alkaa jo, ei malta odottaa :D Helteet, loma, lätkä ja tietenkin keppana - life is good!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Erittäin laadukkaita analyysejä yllä! Runkosarjassa Islanders kärsi maalinteon hankaluudesta, joten kuinkahan käy nyt kun vastapuolella on Vezina-tason ukko? Playoffeissa Trotz on toki saanut viriteltyä Islandersin huippuiskuun ja maalintekijöitä on löytynyt jokaisesta ketjusta, mutta nyt vastus on äärimmäisen kovaa luokkaa. Muutaman Tampan pelin olen näissä pudotuspeleissä nähnyt ja onhan se Tampan hyökkäyksen tulivoima ihan hirvittävää tasoa. Ei riitä, että pimennät ykkösketjun, koska tulitukea löytyy alemmistakin kentistä. Sekä Florida, että Carolina pystyivät kuitenkin horjuttamaan Boltsin puolustusta, joten ei se Tampa kuitenkaan mikään voittamaton kone ole. Jos Islanders pystyy säilyttämään viiiskkopelinsä korkean tason ja ratkaisijoita löytyy edelleen niin tasainen sarja tulee. Varlamovin onnistuminen on avainasemassa, sillä etukäteen hän häviää vastapuolen molarille ja pientä ailahtelua Varlyn otteissa on edelleen ollut.

Edelliset sarjat on menty peli kerrallaan sen kummemmin Islesin mahdollisuuksia haihattelematta, joten mennään nyt samalla kaavalla. Mitään hävittävää ei ole ollut missään vaiheessa eikä ole nytkään, uskon Trotzin tätä myös joukkueelle korostavan. Urku auki siis alusta lähtien.

Sarja menee Islandersille kuudessa:

Game 1 to Tampa
Game 2 to Isles
Game 3 to Tampa
Game 4 to Isles
Game 5 to Isles
Game 6 to Isles

Hyväksi havaittua kaavaa ei ole syytä rikkoa.
 
"Jokerit jätti minut. Seura joka unohti ihanteensa ja historiansa ryhtyessään venäläisten maksulliseksi rattopojaksi, on lopulta vain muovinen kuori alkuperäisestä."

- Cobol 29.3.2018

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Miten musta tuntuu että Ross Colton on tehty jossain NHL 21 Create a player moodissa? Eihän siitä ollut edes kuullut kukaan ennen tätä kautta. Nyt se vaan painaa menemään tuolla ja pelasi runkosarjassa jollain 30 pisteen tahdilla. Kotikaupunki on myös varmasti feikki. Ei mitään Robbinsville nimistä paikkaa ole oikeasti olemassa.

Tampa in 6.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Onhan toi Tampan nelonen kans aika huikea, Johnson ei sinne tasonsa puolesta kuuluisi, mutta taistelee peliminuuteista kynsin ja hampain. Colton on ihan ihme jantteri, tulee vähän Kotkaniemi mieleen. Jostain perseestä vaan raapii maaleja ja olemus on kukkakeppi. Sitten läski-Maroon, jonka liike on on samaa tasoa varmaan mitä Nemolla nykypäivänä ja silti se vaan rouhii jostain kiekkoja omien lapaan.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Nyt homma menee mielenkiintoiseksi kun divisioonien voittajat kohtaa toisensa. Kauden varrelta ei ole mitään voimasuhteiden vertailukohtaa edes kolmannen osapuolen kautta. Runkosarjasta päälimmäisenä mielessä miten Islanders ailahteli ajoittain kuin yö ja päivä. Tampa taas pelasi laadukkaasti johtoasemassa, alistuneen oloisena tappioasemassa.

Näkisin molemmat joukkueet melko tasaväkisinä. Tampalle kärkiosaaminen, mutta näkisin Islandersin olevan hiuksen hienosti niskan päällä kun aletaan vertailemaan kaikkia neljää kentällistä. Nimittäin Islanders on yllättävän vääntövoimainen ja mielenkiintoista nähdä jatkuuko kaksinkamppailujen voittaminen myös suhteellisen vahvaa Tampaa vastaan.

1-2 ottelun jälkeen olemme viisaampia mihin sarja kääntynee. Mikäli haluaa ennustaa jatkoon menijän niin tuloksia ei kannata katsoa liikaa vaan itse peliä. Viimeistään 2 ottelun jälkeen odotan sarjan lähtevän kääntymään saarelaisten suuntaan. Voimasuhteet menee suhteellisen tasan, mutta kaksi asiaa kääntänee sarjan saarelaisille: hurmos ja nälkä.

Toisaalta vaikka Tampa on esittänyt vahvoja otteita, jotenkin jäi kuva että siellä vasta lämmiteltiin eikä koneistoa pyöritetty vielä täysillä. Koska kissoja ja hurrikaaneja vastaan riitti vähempikin. Väitän että saarelaisilta löytyy vielä yksi pykälä ylöspäin aiempaan nähtyyn, mutta "pahimmillaan" Tampalta saattaa löytyä useampikin pykälä.
 
Suosikkijoukkue
Suomi,Pata,DB#34,KarriKivi,Hirsi,NHL-suomalaiset<3
Onhan toi Tampan nelonen kans aika huikea, Johnson ei sinne tasonsa puolesta kuuluisi, mutta taistelee peliminuuteista kynsin ja hampain. Colton on ihan ihme jantteri, tulee vähän Kotkaniemi mieleen. Jostain perseestä vaan raapii maaleja ja olemus on kukkakeppi. Sitten läski-Maroon, jonka liike on on samaa tasoa varmaan mitä Nemolla nykypäivänä ja silti se vaan rouhii jostain kiekkoja omien lapaan.
Viimeisten pelien perusteella vaikea sieltä on Johnsonia poiskaan jättää ja tuo ketjuhan on juuri nyt puhkeamassa kukkaan, uskon että tulee olemaan vielä entistä kovempi ja Johnson tullee tekemään pisteitä.

Mikäli Palat olisi saanut pelikieltoa taklauksestaan Pescen päähän niin tiedä vaikka olisi annettu Johnsonille mahku ykkösvitjassa, niin hyvin rullaa peli mielestäni.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts
Ja tänään mennään sitten suomalaisittainkin primääriaikaan kello 22! Fakta on kyllä se että tappio on Lightningille ennakko-odotuksiin nähden iso pettymys. Sen verran vakuuttavasti ollaan rullattu ja tuntuu että parhaaseen ei olla vielä edes pystytty. Toivon fyysistä ja tunteikasta peliä missä ryskätään, hierotaan naamaa ja ehkä jopa myllytetäänkin. Vähän aika ajoin toi nykyinen mikkihiiri-taitokiekko alkaa uuvuttaa. Toi Islandersin neloskenttä ja Leksa kyllä varmaankin pitää siitä huolen että tunnetta piisaa. Martin-Cizikas-Clutterbuck alkaa olla aika jo ikoninen tapaus änärikentillä. Katoavaa kansanperinnettä valitettavasti kuitenkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Anders Leen puuttumiseen tämä ratkennee, ja Tampa menee finaaliin tiukan sarjan jälkeen. Veikataan nyt vaikka että jokainen matsi ratkeaa 1 maalin erolla.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Isles pystyy aina yllättämään "paremmat", joten pakkohan tuohon joukkueeseen on alkaa uskomaan, että se voisi myös Tampan haastaa ihan tosissaan. Tampa lähtee ennakkosuosikkina ilman muuta tähän sarjaan, onhan tuo joukkue muihin nähden vähän next level kamaa kentällä (ja palkkakatossakin). Jos rahat pitäisi lyödä jommalle kummalle niin ainakin itse sijoittaisin rahat Tampaan, mutta toivottavasti saadaan hyvä sarja tästä ja vaikka sinänsä itselläni ei Tampaa vastaan ole yhtään mitään niin kyllä tässä toivoisi Islandersia finaaleihin. Tampan peli on tosin viihdyttävämpää se on pakko sanoa, mutta Trotzia arvostan ihan äärettömän paljon.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tänään se sitten alkaa. Islanders antoi Boltsille kuplassa kaikista kovimman vastuksen ja tuolloin ainoastaan sarjan avauspeli oli selkeästi salamapaitojen ja muuten mentiin hyvin tasaisissa merkeissä. Saarelaiset puksuttavat eteenpäin hyväksi havaitulla tyylillään ja he varmasti tietävät Boltsin heikot kohdat, eivätkä ainakaan tule sarjan ykköspeliin samalla lailla, kun syksyllä.

Islandersin voittohaaveiden kannalta boksista pois pysyminen on ihan ehdoton asia. Heillä ei tuo alivoima ole toiminut playoffeissa, kun Boltsilla puolestaan Kuch ja kumppanit ovat latoneet lötää pussiin 41,7 % tehokkuudella. Tässä asiassa en usko Islandersin syyllistyvän samanlaiseen hölmöilyyn, kun Canes viime sarjassa.

Jos Islanders pääsee jauhamaan tuota 4 sylinterin prässipeliä, samalla pommittaen Hedmania, Kuchia ja kumppaneita aina paikan saatuaan, sekä ennen kaikkea pysyy pois boksista, on heillä aivan täydet mahdollisuudet edetä tästä finaaliin. Johtoon päästessään tuo on todella vittumainen porukka ja tässä pitää Cooperin miehistön olla tarkkana etenkin pelien alussa.

Uskon, että nähdään todella tiukka ja fyysinen sarja, mutta Vasy ja ylivoimapelin tehokkuus tuovat sen tarvittavan edun Boltsille, ja Trotzin miehistö taipuu game 6:ssa lopulta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts
Täysin dominoitu voitto saarelaisilta. Luvut ei anna oikeutta. Boltsin pelin avaaminen saatiin ihan totaalisen lukkoon kovalla aktiivisella karvauksella ja kiekollinen peli oli sen mukaista oikeastaan koko matsin. Sitten kun se paikka oli avata niin peli oli helvetin hidasta ja saatiin silti paine niskaan. Järkyttävä määrä henkilökohtaisia virheitä mm. Sergachev, Stamkos ja Cirelli. Vasilevskille tuo voittomaali meni naurettavan helposti, mutta hänen piikkiin tappiota ei voi missään nimessä laittaa. Tuntui että toinen jengi oli playoff-intensiteetillä pelissä ja toinen pelaili runkosarjaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tasainen pelihän se oli. Ihan ansaittu voitto saarelaisille.

Jännä nähdä mitä Cuupparin työkalupakista löytyy.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Katsoin vikat 10min ottelusta joten mielikuvaa voimasuhteista ei ole. Hieno voitto Islesiltä, mutta olihan Tampan ykköskentän pyöritys lopussa huimaa katsottavaa, kiekko liikkui hienosti pelaajalta toiselle. Ihan pelin lopun perusteella uskon, että Isles on vielä helisemässä noiden kanssa.
 
Sillä suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Katsoin vikat 10min ottelusta joten mielikuvaa voimasuhteista ei ole. Hieno voitto Islesiltä, mutta olihan Tampan ykköskentän pyöritys lopussa huimaa katsottavaa, kiekko liikkui hienosti pelaajalta toiselle. Ihan pelin lopun perusteella uskon, että Isles on vielä helisemässä noiden kanssa.
Se lopun pyöritys olikin Tampan ainoita koko ottelun aikana. Vasilevski otti isoja torjuntoja varsinkin ekan erän lopussa ja ilman niitä numerot olisivat voineet olla 0-4 jo hyvissä ajoin ennen loppua. Täysillä kentillä pelatessa Islesilla ei ollut mitään hätää ja Bruinssiin verrattuna Tampan liike oli luokkaa ”traktori”.

Vaikka islesin kannattajana mieli meinaakin helpohkon voiton jälkeen vähän karkailla, niin tämä oli kuitenkin vasta eka matsi. En usko, että Carolinan selkeästi pöllyttänyt joukkue voi olla toista kertaa putkeen kotikaukalossaan noin hidas ja pehmeä kuin mitä TB eilen oli. Huomenna on varmasti luvassa täysin toisenlainen ottelu.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän tässä vähän niin kävi, että Bolts yllätettiin housut kintussa eilen. Sama syöttöjen huolellisuuden taso ja karvauspelin ajoituksien taso, millä pärjättiin vielä Panthersia ja Canesia vastaan ei riitä enää millään saarelaisia vastaan. Tampan on yksinkertaisesti pelattava nöyremmin omalla alueella ja hoidettava kiekot varmasti yli oman sinisen. Suurin osa Islandersin eilisistä paikoista syntyi juuri parin metrin säteellä omasta sinisestä tapahtuneiden riistojen kautta.

Eiköhän seuraavaan matsiin luistele todella paljon terävämpi ja ärsytetty Bolts. Nyt on vaatimustaso selvillä ja uskon, että siihen kyllä pystytään vastaamaan. Vasy ei ollut huono, mutta olihan tuo voittomaali aivan karmea hörppy. Veikkaan, että tuo jäi kuitenkin tämän sarjan ainoaksi hörpyksi Vasyn osalta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
Katsoin vikat 10min ottelusta joten mielikuvaa voimasuhteista ei ole. Hieno voitto Islesiltä, mutta olihan Tampan ykköskentän pyöritys lopussa huimaa katsottavaa, kiekko liikkui hienosti pelaajalta toiselle. Ihan pelin lopun perusteella uskon, että Isles on vielä helisemässä noiden kanssa.
Minusta peli näytti enemmän siltä, että saarelaiset tukkivat Tampan pelin täysin, varsinkin syötöt, eikä Tampalla ollut juurikaan mahdollisuuksia. Ilman Vasilevskyä lukemat olisivat voineet olla rumat. Tampa sai kieltämättä loppukirin aikaan, mutta jos Bolts olisi tullut tasoihin, olisi se tuntunut kaikelta muulta kuin ansaitulta koko muun pelin perusteella.

Tämä oli tärkeä otteluvoitto Islesille. Viime vuoden perusteella Tampa on henkisesti äärimmäisen vahva joukkue ja harvoin häviää kahta peliä putkeen, jolloin jokainen voitto heitä vastaan on arvokas.
 
Kyllähän tässä vähän niin kävi, että Bolts yllätettiin housut kintussa eilen. Sama syöttöjen huolellisuuden taso ja karvauspelin ajoituksien taso, millä pärjättiin vielä Panthersia ja Canesia vastaan ei riitä enää millään saarelaisia vastaan.
Kaukosenlaidalla podcastin ennakossa jätkät puhu hyvin, että Islanders ei ammu itseään polveen, kuten FLA ja CAR teki Tampaa vastaan.

Sieltä ei saa Tampa mitään ilmaiseksi tässä sarjassa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts
Kyllähän tässä vähän niin kävi, että Bolts yllätettiin housut kintussa eilen. Sama syöttöjen huolellisuuden taso ja karvauspelin ajoituksien taso, millä pärjättiin vielä Panthersia ja Canesia vastaan ei riitä enää millään saarelaisia vastaan. Tampan on yksinkertaisesti pelattava nöyremmin omalla alueella ja hoidettava kiekot varmasti yli oman sinisen. Suurin osa Islandersin eilisistä paikoista syntyi juuri parin metrin säteellä omasta sinisestä tapahtuneiden riistojen kautta.
Samaa mieltä olen. Eilen tehtiin hikisempi iltapuhde reippaasti sillä että tuli noita niin sanottuja unforced errorreita. Aikaa ja tilaa oli mutta kiekko ei löytänyt itseään viivan yli eikä omien lapaan. En olisi niinkään huolissani Islandersin paikoista vaan siitä, että Bolts ei juuri kyennyt hallitsemaan kiekkoa eikä luomaan hyökkäyksiä.

Luultavasti Bolts joutuu pelaamaan jatkossa nopeammin ylöspäin ja heittelemään päätykiekkojakin päästäkseen paikoille. Ei noi kontrollilähdöt vaan yksinkertaisesti näyttänyt tuottavan mitään tulosta kun vastassa on noin tiivis ja intensiivinen nippu. Painimaan vaan ja pitää hyväksyä ettei tässä millään kiekollisella dominanssilla jatkoon päästä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Eka kertaa pudotuspeleissä näytti siltä että Tampa sai vastustajan, joka otti sen täydelliseen päälukkoon. Aiemmissa peleissä Tampa on osoittanut lähes kameleonttimaista muuttumista sen mukaan mitä vastustaja tekee, ja niin vyöryvä hyökkäyspeli, fyysinen vastaaminen ja kilpikonnamainen puolustuspelaaminenkin ovat taittuneet aina kun siihen on ollut tarvetta. Toisinsanoen joukkue on onnistunut aina muuttamaan taktiikkaansa ja pelitapaansa melkeinpä lennossa, ja ollut näin aina kuskin paikalla. Eilen tuli kuitenkin ensimmäistä kertaa näissä hipoissa semmoinen fiilis, että Tampa ei kertakaikkiaan keksi tapaa murtaa Islesin kilpeä. Numerot tosiaan hieman mairittelevat Lightningia, sillä niin vahvasti Cooper oli Trotzin talutusnuorassa lähes koko pelin ajan.

Paras mahdollinen startti sarjalle, ja pitää toivoa että Cooper löytää vastalääkkeet jotta tästä saadaan mahdollisimman pitkälle menevä mittelö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy