Tampa Bay Lightning (2.) – New York Islanders (6.), Itäisen konferenssin finaalit

  • 17 256
  • 59

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jes, finaaleihin tiemme vie jälleen. Varlamov piti Islanderssia mukana tässäkin pelissä, mutta lopulta sekään ei riittänyt. It was inevitable sanoisi agent Smith, vaikka Lightning tuntui tuhrivan maalipaikkoja siihen tahtiin että Islandersin maali esim. Nelsonin läpiajosta alivoimalla jatkoerässä ei olisi ollut vääryys. Silti olihan tämän sarjan pelit suurimmaksi osaksi Tampan hallintaa ja Islandersin puolustustaistelua, että oddsit olisivat olleet game 7 vielä Lightningin puolella vaikka mentaalipuolella jokainen Tampa fani olisi repinyt pelihousunsa.

Hieno homma että Point on pelikunnossa vaikka ei ihan 100% kasassa olekkaan ja ei joutunut edes jättämään tätä peliä edes kesken. Cirelliltä kova peli, toisessa erässä pahalta näyttänyt törmäys Leen kanssa, palasi kolmanteen erään ja jatkoilla sitten voittomaali. Hedman tekee maaleja ennätystahtiin, oisko ollut tasoissa nyt Bobby Orr kanssa puolustajien playoff maaleissa yksissä playoffeissa. Olisi hyvin voinut tehdä tässäkin pelissä useamman, sen verran hyvin tuo veto lähtee ja osumaprosenttikin on kohtalainen.

Lauantaina starttaa finaalit joten hirveän kauaa tässä ei lepoa ehditä saamaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Aaaaaaaaa!! Kaamoon! Onneks ei tarvitse nyt jäädä jossittelemaan tuurista tai muusta paskasta, edistyneiden tilastojen turvin jatkoon, eikä paljon tolpat pysäyttäneet tässä pelissä. Vähän meinas epäusko tulla 3. erän lopussa, mutta kyllä se siitä vielä varovaisen toivekkaaksi kääntyi pelin edetessä. Jotenkin tuo pakiston rauhallisuus on ihan huikeaa paineen alla, Johnsonia vois varmaan herätellä penkin puolelta, toimi Killorninkin kohdalla ja ollut ihan eri pelaaja sen pelikiellon jälkeen.

Toivottavasti Point on nyt sit kunnossa. Hedmanin joukkueeltahan tämä alkaa näyttää. Stamkosin vois myös parsia kuntoon laittamaan kiekkoa sisään ylivoimalta, ihan ois kiva hyödyntää myös tuota ylivoimaa, kun semmoinenkin mahdollisuus on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Bolts oli kyllä melko ylivoimainen idässä, enkä edes usko, että se oli idän huonoutta. Isles pelasi hienon kevään ja oli ansaitusti konferenssifinaaleissa. Ei vaan riittänyt Boltsia vastaan edes vähää alusta. Pyristelivät pari voittoa lähinnä tuurilla.

Tässä sarjassa oli paljon puhetta siitä, että Isles puolustaa hyvin, mutta kyllähän asia oli melkeinpä niin, että Isles joutui puolustamaan, koska Bolts voittaa kiekkoa ympäri kaukaloa ihan jäätävää tahtia. Sama oli Bruins-sarjassa.

Lightning on erittäin kaksinkamppailuvoimainen joukkue. Kunhan eivät ylipelaa, niin liigan paras joukkue myös puolustamaan.

Kun tätä Boltsin dominointia on tämän kevään seurannut, niin ihmetyttää kyllä, miksi moinen ei ole onnistunut parina aikaisempana vuonna. On ollut samat hevoset ja syvyyttäkin riittänyt.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kun tätä Boltsin dominointia on tämän kevään seurannut, niin ihmetyttää kyllä, miksi moinen ei ole onnistunut parina aikaisempana vuonna. On ollut samat hevoset ja syvyyttäkin riittänyt.

Pelifilosifiaa muutettu, nyt siellä on myös McD, Serga ja Cernak tukemassa puolustusta. Ei se materiaali ihan niin hyvä ole ollut mitä annettu ymmärtää aikaisemmin, toki potentiaalia ollut ja lähellä ollut monesti. Finaaleissa oltiin Johnsonin ja Bishopin jumalmoodin myötä. Pensiä vastaan muistaakseni oli se pieni paitsiomaali ja sitten vielä jotain tolppaa tms. toki aika myllyssä oltiin, mutta siinä oli kyllä mahikset. Viime kevät oli mitä oli, mut pelaahan Tampa ihan eri tavalla nyt. Aikaisemmin annettiin ylivoimahyökkäyksiä todella paljon ja hyökättiin vielä rohkeammin, niin nyt noita ei tule peleissä melkein yhtään.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Ai että, kylläpä tekee höpötitiä!

Vähän meinasi kyllä alkaa epätoivo iskemään, kun sitä 3. erän lopun ylivoimaa ei käytetty ja maalinteko näytti ihan älyttömältä puristamiselta. Lopulta oikeus kumminkin tapahtui ja Cirelli vapautti rikkaan miehen Blue Jacketsin syyslomille.

Melkeinpä aina nämä sarjat kääntyvät sille joukkueelle, joka pystyy pelistä toiseen hallitsemaan kiekkoa enemmän, sekä laukomaan parhaalta sektorilta enemmän, ja niin tälläkin kertaa. Game 2 oli oikeastaan ainut, josta voi sanoa, että Islanders olisi kenttätapahtumien perusteella ansainnut voiton, joten siinäkin mielessä oikea lopputulos.

Ylivoima oli kummallakin melkoista tuubaa ja varsinkin tässä pelissä Isles tarjosi hölmöillä jäähyillä Tampalle ratkaisun paikkoja, mutta ei vaan maistunut ja nuo pitää kyllä pystyä hyödyntämään paremmin Texasilaisia vastaan, tai käy kylmät.

Tässä sarjassa oli paljon puhetta siitä, että Isles puolustaa hyvin, mutta kyllähän asia oli melkeinpä niin, että Isles joutui puolustamaan, koska Bolts voittaa kiekkoa ympäri kaukaloa ihan jäätävää tahtia. Sama oli Bruins-sarjassa.

Lightning on erittäin kaksinkamppailuvoimainen joukkue. Kunhan eivät ylipelaa, niin liigan paras joukkue myös puolustamaan.
Tästä oikeastaan sanasta samaan samaa mieltä. Tuntuu, että tänä "keväänä" on viimein saatu tuo Tampan pelaamisen perisynti eli hyökkäysten ylipelaaminen karsittua pois, mistä osoituksena Tortorellan ja Trotzin sumputtajien pienet vastaiskumäärät.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Melkeinpä aina nämä sarjat kääntyvät sille joukkueelle, joka pystyy pelistä toiseen hallitsemaan kiekkoa enemmän, sekä laukomaan parhaalta sektorilta enemmän, ja niin tälläkin kertaa.

Paitsi että Vegas - Dallas sarjasa näin ei tapahtunut. Mutta joo, "melkeinpä aina".
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jännittävä kiekkomatsi näin sivustaseuraajan silminkin. Kaksi ekaa erää oli ihan yhtä päätyä, ja ihmettelinkin, miten Tampa ei saanut niistä kaikista paikoista enempää kuin yhden maalin aikaan. Siellä pyyhittiin jäitä kiekosta useampaan kertaan sekä siirreltiin kiekkoa vieressä olleelle kaverille (Colemanin syöttö Goodrowille) parhaalla maalintekosektorilla, välillä kiekot kimpoilivat Varlamovin maskista ja olkapäistä tai sitten ihan vaan tolpasta. Varlamov oli erinomainen, mutta Tampalla oli kahden ekan erän aikana niin paljon paikkoja, että niistä olisi pitänyt tehdä enemmän tulosta.

Kolmas erä oli pääasiassa Islandersin hallintaa, etenkin erän loppua kohti mentäessä. Vähän siinä peliä katsoessa tuli fiilis, että näinköhän joukkue kääntää tämänkin pelin. Lähellä se oli, kun siellä oli mm. se Nelsonin läpiajo. Mutta niin vain Cirelli teki maalin, ja Tampa meni finaaliin.

Ketjussa on purettu hyvin Tampan nykyistä pelitapaa, joka on tehnyt näissä pudotuspeleissä kyllä vaikutuksen. Kypsää ja kärsivällistä pelaamista eikä mitään viime vuoden kaltaista hötkyilyä. Joukkueesta löytyy hyvin syvyyttä, mutta onhan tuo Pointin kenttä parhaimmillaan pykälän muita edellä. Varsinkin Point on ollut näissä pudotuspeleissä todella hyvä, eikä Kucherovkaan ole ollut kovin kaukana hänestä. Palat on sitten hyvä täydentävä palanen ketjuun, ja onhan hän tehnyt näissä pudotuspeleissä jo tosi monta tärkeää maalia.

Puolustuspäässä Hedman on ollut erinomainen. Muut säätävät ja hätäilevät, mutta hänellä ei ole koskaan kiire mihinkään. Rauhallisia purkuja ja todella varmaan oman alueen pelaamista. Siihen päälle sitten vielä ne hyökkäyspään tehot, niin ei ihme, että hän on yksi Conn Smythe -suosikeista.

Devils-kannattajana on ollut kiva katsoa Colemanin hyviä otteita Tampan duunariketjussa. Gourdellekin kehut. Taas.

Ai niin, kehut myös Islandersille. Sitkeä joukkue, joka ei luovuta milloinkaan. Hyvin on saanut Trotz joukkueen pelaamaan yhteen ja todella tiivistä puolustuspeliä. Islandersista on vaikeampi nostaa yksilöitä esille kuin Tampan kohdalla, mutta tykkäsin hyökkääjistä etenkin Nelsonista ja puolustajista Pelechistä ja ja Pulockista. Harmi Greenen kannalta, ettei kannua tullut vieläkään.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En ole juurikaan ennen tätä sarjaa nähnyt Barzalin pelaamista, mutta tuota touhuamista kiekon kanssa on todella turhauttavaa katsoa. Pyörii ja pyörii, kuin mikäkin väkkärä, mutta ei saa yhtään mitään aikaan.


En ollut itsekään ihmeemmin Barzalin otteluita nähnyt ennen tätä, mutta pakko sanoa, että käänteen tekevä pelaaja. Kykenee liikkeellään luomaan aina tilan ja ajan, nyt vaan kiekolliset homma kuntoon. Treenais vaikka kesselmäisen snapshotin, niin tekisi tuhojaan, niin hyvin saa itsensä tontille hyökkäyspäässä. Kiekolliset hommat tapahtuu vähän turhan hitaasti, syötöt ja vedot, mutta kyllä on hiomaton timantti kerrassaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös