Tampa Bay Lightning (2.) – Dallas Stars (3.), Stanley Cupin finaalit

  • 48 147
  • 297

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mielestäni idästä on vaikeampi ollut päästä finaaleihin. Itselle tuo Boston-Tampa sarja oli "henkinen" finaali alunperin, mutta kyllähän tuo Dallas on näyttänyt että lännestäkin kovia joukkueita tulee ja että heillä on yhtäläiset (tällä hetkellä jopa paremmat) mahdollisuudet nostella kannua. Tampa ei itseä joukkueena juuri kiinnosta, kun ei minkäänlaista tunnesidettä heihin ole. Dallasista taas olen aina tykännyt ja heidän matkaa tuli seurattua aina Calgary-sarjasta lähtien. Kanukkiseuroja kun ei ole enää mukana, niin kyllähän se tuki menee tuonne suomalaisille ja tulevalle Conn Smythe-voittajalle Khudobinille.

Ottelusarja on vielä alussa ja uskon että Tampa on ensi yönä valmis ja tasoittaa sarjan. Silti toivon että Dallas vie viidessä pelissä, kun kahta viimeistä ottelua en pystyisi katsomaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kovat on väittelyt. NHL Tonightissa oli muuten paljon puhuva laukaisukartta kolmannesta erästä ykkösfinaalissa. 3 vetoa sai Tampa maalintekosektorista, ja koko pelissä Dallas vei myös hyvät maalipaikat selvästi, vaikkei ylivoimaisesti.

Ei tämä Tampalle tule niin helppoa olemaan, että avauspelissä katsottiin Dallas, ja nyt sitten vaan säädetään peli siihen. Kyllä Dallasilla on myös vielä taktisia ässiä hihassa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
No jos Columbus, Boston ja Isles ovat helppoja vastustajia niin alkaa kiinnostamaan mitä ne kovat vastustajat ovat.
Kaikki on suhteellista. Columbukselta puuttuu tällä hetkellä hyökkäyksestä terävin kärki mikä taas on Tampan rosterissa aivan priimaa ilman Stamkosiakin. Bostonin sapluuna ei kestänyt lopulta Raskin poissaoloa (vai miksi lie pelasi Tampa-sarjan alle parhaan tasonsa..). Islanders oli todellisuudessa ensimmäinen joukkue joka pystyi pelillisesti lyömään kapuloita rattaisiin Lightningin tähtisikermälle. Toki hekin tulivat siinä avauspelissä peppuraiskatuksi mikä puhuu Tampan erinomaisuudesta.

Meinasin kuitenkin, että se jos Tampa on päässyt finaaleihin kahdella pelillä vähemmän, ei itsessään todista mitään muuta kuin että ovat pelanneet hyvin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Poikkeukselliselle kaudelle on tosiaan tulossa toivon mukaan hieno huipennus.

Hirveän paljon ei aluksi tuntunut olevan mielenkiintoa seurata tätä kaksikkoa, mutta toisaalta niin Dallas Stars kuin Tampa Bay Lightning ovat ainutlaatuisessa tilaisuudessa kiinni.

Etenkin kun molemmat ovat kyllä kertaalleen voittaneet Stanley Cupin, mutta eivät ole näinä vuosina olleet siltikään nyt olleet mitään ihan liian äärimmäisiä suosikkeja välttämättä sitä itse voittamaan.

Jotenkin olisi toivonut yritteliään New York Islandersin Stanley Cupin voittoa, mutta toisaalta Islandersista olisi saattanut jäädä maku suuhun lähinnä olosuhteiden nostamana mestarina.

Tuntuu kyllä myös siltä, että vaikka Stars sai hyvän alun niin kaikkea ei vielä todellakaan ole sanottu.

Kauden päätteeksi edellyttäen viimeiseen peliin etenemistä se tarkoittaa sitä, että aikataulussa pysyttäessä ilman viiveitä uusi kausi alkaakin 1.10 jälkeen jo 1.12 mennessä ellei peräti aikaisemminkin!
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kaikenlaisia statseja löytyy, mutta niiden hyödyllisyys yhden ottelunsarjan suhteen on vähintään kyseenalainen. On selvästi hyödyllisempää käyttää niitä tilastoja ja paperivertailuja veikkaamaan miten käy 82:n ottelun runkosarjassa, jossa otanta on iso, vastustajat vaihtelevat ja panokset ovat mitä runkosarjassa ovat.

Jos se ennustaminen tuolloinkin on vaikeaa, on se vielä hatarampaa kun on kyseessä yksi ottelusarja, jossa panokset ovat äärimmäiset, joukkueet eivät ole kovin tutut toisilleen, pelaajien itseluottamus ja kunto mitä kullakin on jne.

Nopan heittämisen todennäköisyyden voi arvioida, koska tiedetään että pidemmässä sarjassa todennäköisyys on vajaat 16,7%. Jääkiekossa todennäköisyyksiä voi veikata vain historian perusteella, mikä ei kerro tulevaisuudesta määräänsä enempää. Vähän sama kuin osakekurssihistoria ja tulevien osakekurssien ennustaminen. Se historia on paras tieto mitä meillä on, muttei se tarkoita että sillä saa ennustettua hyvät lukemat.

Sillä on merkitys missä iskussa joukkueet ovat nyt, ja miten nämä kaksi joukkuetta pärjäävät nimenomaan toisiaan vastaan. Dallasilla on yksi kiinnitys ja huomenna ollaan kenties hiukan viisaampia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos nyt kuitenkin lähdetään siitä, että Central on tiukin divisioona koko sarjassa, niin onhan Starsin tie huomattavasti vaikeampi finaaliin kuin löysästä idästä. Blues nyt ei tällä kertaa halunnut pitemmälle, mutta onhan länsi nyt kaikkiaan tasokkaampi kuin itä.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
Blues nyt ei tällä kertaa halunnut pitemmälle, mutta onhan länsi nyt kaikkiaan tasokkaampi kuin itä.

Melko rohkea väite. Keskinen divisioona on toki tasokas, mutta Tyynimeri oli melkoinen vitsi tällä kaudella Vegasia ja ehkäpä Vancouveria lukuunottamatta. Väittäisin myös, että Metropoli menee tasossa kyllä Keskisenkin (ei Vesan) edelle. Atlantti ei näille kahdelle pärjää parin jämäporukan ansiosta, mutta laajemman kärjen turvin nostaisin kolmanneksi. Eli kyllä itä mielestäni nykyään lännen vie, vaikka toki sinänsä tällä hetkellä ovat mielestäni varsin tasaväkiset.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Piti jo laitella viestiä ennen ensimmäistä peliä, mutta itse nyt katsonut kaikki Tampan playoff pelit (pois lukien round Robin). Tämän kesän vastuksissa on ns taso noussut kokoajan. Melkein jopa väittäisin, että jos Columbuksella olisi ollut viime vuoden joukkue koossa tänä vuonna (-bobi), olisi Columbus jatkanut pelejä game 7 jälkeen. Toki Tampa pelasi kyllä suhteellisesti ihan mukiin menevästi tuossa sarjassa. Kakkos kierroksella sitte vastaan Boston, jonka sanoisin olleen Tampalle se helpoin vastus (lue. Ainoa joka ei Tampan vastuksista sumputtanut keskialuetta ihan umpeen). Konferenssi finaaleissa sitte vastaan tuli Islanders, jolla sarjan yksi tiiviimmistä viisikkopeleistä. Vastus oli tiukka ja venyikin game 6 asti. Toki sarja olisi varmaan katkennut jo game 5 jos Point olisi edes jokseenkin terve.

Näistä sitten päästäänkin itse finaaleihin jossa vastaan tuli Dallas. Näkisin, että vastus taas astetta kovempi mitä Islanders oli. Tampan peli mielestäni näytti suht väsyneeltä, toki lepoakin oli vastusta nähden vähemmän, mutta jotenki tuntuu, että kun saanu parit sarjat jo puskea kiekkoa ylös lihamuurin läpi, niin tälläisellä pelitahdilla sen on pakko alkaa tuntumaan jossain kohtiin. Päälle kun laskee vielä, että Point on täysin puolikuntoinen (terveenä ei olisi kyllä JFK:n alle jäänyt). Stamkos puuttuu (ok puuttunut melkein jokaiselta edellis vuosien playoff runeilta), mielestäni Kucherovikaan ei ole täysin kunnossa, niin vähän liikaa ottanut nuo ykköstähdet osumia. En missään nimessä väitä, että Dallasin kaverit ei osumia olisi ottanut ja siellä ei pelaajat pelaisi jonkinlaisilla loukkaantumisilla.

Jotenki tosta ekaasta pelistä tuli fläsärit Tampa-Chicago sarjaan, jossa Bishop ei maalissa pystynyt liikkumaan oikein mihinkään ja Johnson pelasi käsi murtuneena.

Valitettavasti sellainen kutina, että Tampan tankista alkaa bensa loppua, ja mikäli tuota yv:tä ei saada toimimaan niin tulee kyllä lyhyt sarja.

Samalla toki testatataan kumpi on se "ykkönen", kun Tampan nykyinen päävalmentaja ja entinen kakkonen kohtaavat, eka peli meni selkeesti Bownessille. No tänä yönä taas mennään ja toivottavasti olen mietteideni kanssa väärässä.
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos nyt kuitenkin lähdetään siitä, että Central on tiukin divisioona koko sarjassa, niin onhan Starsin tie huomattavasti vaikeampi finaaliin kuin löysästä idästä. Blues nyt ei tällä kertaa halunnut pitemmälle, mutta onhan länsi nyt kaikkiaan tasokkaampi kuin itä.
Tämä oli kyllä hyvä kevennys, kun ketjussa alkoi muuten tunteet kuumeta. "Länsi tasokkaampi kuin itä" kertakaikkiaan hulvatonta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
HSL:n lippuun tuli muuten just äsken Dallas Starsin värit vihreä ja musta kun ostin sen. Tää on selvästi merkki ja mä luotan merkkeihin!
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Ihmettelin jo jossain tuota Tampan tyyliä pelata 11 hyökkääjällä ja 7 pakilla? Onko Tampan pakistossa oikeasti joku peluutussysteemi, että oikeasti tarvitaan seitsemän pakkia? Eikö tuo systeemi nyt aikalailla sekoita peluutuksen ja kaverit vaihtuvat vierelle usein.. Seitsemästä pakista huolimatta Hedman pelasi kuitenkin koko pelin pakeista eniten.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ihmettelin jo jossain tuota Tampan tyyliä pelata 11 hyökkääjällä ja 7 pakilla? Onko Tampan pakistossa oikeasti joku peluutussysteemi, että oikeasti tarvitaan seitsemän pakkia? Eikö tuo systeemi nyt aikalailla sekoita peluutuksen ja kaverit vaihtuvat vierelle usein.. Seitsemästä pakista huolimatta Hedman pelasi kuitenkin koko pelin pakeista eniten.
Lähinnä tuossa taitaa olla se että Schenn ja Bogosian kuormittuu vähemmän, kun taas Kucherovia saa peluutettua 2 hyökkäys ketjussa monesti.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Olen koko muun Suomen tapaan sataprosenttisesti Dallasin vankkureissa, mutta onhan tuo nyt mieletöntä edes keskustella joukkueiden paremmuudesta. Tampa on paitsi tämän hetken paras NHL-joukkue, myös ehkä paras koko palkkakattoaikana ja yksi parhaista ikinä. Ainoastaan Boston pääsee lähelle, eikä sekään mahtanut ilman ykkösmaalivahtiaan mitään.

Tämä tekee Starsin mahdollisesta Cupista sitäkin maukkaamman. Todella vaikeat playoffit on joukkue joutunut läpikäymään, ja vaikka Coloradoa vastaan saatiin vastustajalle kakkosvahti, kaksi ensimmäistä peliähän he sitä ykköstä vastaan voittivat.

Koska 1-0 johto on valtava - historiallisesti lähemmäs 80 prosenttia joukkueista voittaa tuosta asemasta sarjansa - on Dallas nyt suosikki voittamaan Cupin, mutta vain hienoinen sellainen. Tampan hoitaessa tänä yönä asetelma heilahtaa päälaelleen, mutta toisaalta 2-0 on sitten jo kova urakka hirmuisella materiaaliylivoimallakin.

Muuten olen sitä mieltä että Antonin Khudobin on naurettavan yliarvostettu. Toivottavasti todistaa mut kohta vääräksi.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Muuten olen sitä mieltä että Antonin Khudobin on naurettavan yliarvostettu. Toivottavasti todistaa mut kohta vääräksi.
Aliarvostettu tuo oli jo Bostonissa pelatessaan. Toki mielipiteitä mahtuu tälle pallolle riittämiin. Ja mielipide se tämäkin vain.

Anton btw. Niin ja mun luotto Starsin mestaruusmahdollisuuksiin on kulminoitunut jo pitemmän aikaa Dobbyn seiveihin tiukoissa tilanteissa (huomaa suosikkijoukkue). Toki esim Bennin, Miron, Radulovin, Lindellin tai Little Joen panosta on turha väheksyä. Listaa voisi toki jatkaa pitemmäksikin... Tämä joukkue puhaltaa vahvasti yhteen neljän kentällisen voimin ja jokainen tietää oman roolinsa.

Matt Murray, Braden Holtby ja Jordan Binnington taisivat myös olla eräiden tahojen mukaan yliarvostettuja mutta niin vain heiltä kaikilta löytyy Stanley Cup-sormus, Murraylta kaksikin *kohauttaa olkapäitä*
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ekan erän keskialueen turhat jäähyt kostautuivat ikävästi. Kolme maalia eteen on liikaa Tampan tasoiselle joukkueelle. Lähelle Stars vielä grindasi, mutta tasoitukseen ei tällä kertaa riittänyt.

Nyt putosi sitten Comeau kesken matsin. Näytti roikuttavan kättään sen verran, ettei taida enää pelata näissä kekkereissä. Lihaketjussa enää jämäpala jäljellä. Uusia sankareita kehiin?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sarja tasan, ei mikään yllätys, tuo oli vähän, että Dallas on nukkunut alun. Tuli herättyä ilman kelloa puol kuus, ja tietysti heti tarkistettiin tilanne ja peli pyörimään. Ei mitään kiriä saanut Dallas aikaan, yksi maalipaikka tuli viimeiselle 7 minuutille, ja sekin vahingossa, kun kiekko putosi Bennille maalin eteen. Ois sopinu Dallasin syksyn kuvaan, että ois painanut kylmästi yläpeltiin, mutta valitettavasti ei;)

Toivottavasti Comeau vielä pystyy jatkamaan, tarvetta olis, kun Faksakin jo pois.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Україна
Kun joukkue on kolmen voiton päässä mestaruudesta, on muutosten tekeminen ketjukoostumuksiin varmasti ison kynnyksen takana. Semminkin kun siirrettävä pelaaja on reilun kymmenen miljoonan kaveri. Siitä huolimatta Seguinin voisi vähitellen heittää kolmoseen tai neloseen sen sijaan, että pörrää pelin ulkokehällä ”isojen poikien” kanssa.

Benn-Pavelski/Hintz-Radulov
Kiviranta-Pavelski/Hintz-Gurianov
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Dallas tosiaan nukkkui ottelun ekassa erässä sitä kuuluisaa Ruususen unta. Ja se kostautui. 2 yv osumaa Tampalle ja yks 5 vs 5 pelissä. Ekan 20 jälkeen 3-0. Hyvä taistelu kuitenkin saatiin. Dallas tuli kahdella maalilla maalin päähän, mut ei riittänyt ja sarja tasan 1-1. Et vielä mennään ainakin 3 peliä. Tampa oli valmiina tähän Game 2:seen paremmin ja alussa laittoi hyrskyn myrskyn. Andrei Vasilevsky oli hyvä maalissa ja myös koko joukkue edessä pelasi hyvin, jaksoi puolustaa kurinalaisesti verrattuna ekaan peliin. Dallas sai pientä painetta vielä vikan erän loppuun, mut aika loppui kesken. Game numero 3, niin siinä lähdetään taas nollista liikkeelle. Saa nähdä kumpi lähtee peliä viemään.
 

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Stamkos puuttuu (ok puuttunut melkein jokaiselta edellis vuosien playoff runeilta)

Tämä on ollut todella erikoinen harhaluulo koko syksyn Lightning fanien keskuudessa, kun on keskusteltu Stamkosin poissaolosta. Stamkos on loukkaantumisen takia ollut pois pudotuspeleistä ainoastaan kaudella 2015-2016 jolloin veritulpan takia oli sivussa 16 ottelua. Pelasi viimeisen ottelun noissa pudotuspeleissä, joka oli seiskapeli Penguinsia vastaan.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ota kolme tyhmää jäähyä avauserään ja pahoja asioita tapahtuu. Mun mielestä Stars tuli hyvällä ryminällä matsiin, mutta sitten tuli eka Jannmarkin huolimaton korkea maila, vähän sen jälkeen Pavelskin tyhmä kamppi, joka kostautui ja seuraavaksi Oleksiakin erittäin tyhmä estäminen/kiinnipitäminen. Hauskaa kuin omaan polveen ampuminen.
 

M10

Jäsen
Hienosti puolusti Tampa viimeiset 8 minuuttia omaa aluettaan. Stars sai rakennettua yhden ainoan maalipaikan (Benn).

Alkaa kyllä näyttämään huonolta, kun miestä putoaa rosterista jatkuvalla syötöllä. Nyt lähti Comeau. Faksa ja Comeau on todella tärkeitä alivoimapelaajia Starsille ja noiden miesten puuttuminen on iso etu Tampan ylivoimalle pitkässä juoksussa.

Rohkaisevaa sinänsä, että 5 vs 5 pelissä Starsilla ei ole hätää. Jäähyjä ei vaan saa ottaa viimeöiseen tahtiin, muuten jää luu käteen näistä finaaleista.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Joo kyllähän Stars hönöili tuon kakkospelin ihan itse ekan erän jäähyilyllään, Tampan kaltaista joukkuetta vastaan täysin järjetöntä leikkiä tulella tuohon tapaan. Aggressiivisuus ja kiima toimivat tiettyyn pisteeseen asti, mutta tässä matsissa Stars taisi olla jo hieman ylilatautunut ja se realisoitui noina typerinä jäähyinä. Ihan voitettavissa sarja edelleen on ja eiköhän Dallas ota tuosta onkeensa. Tampalta puuttuu edelleen 1,5 kahdesta kärkisentteristä, siinäpä se Dallasin porsaanreikä Tampaa vastaan on. Jännä nähdä mihin suuntaan kallistuu kolmospelin myötä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Hyvä, että Kucherov sentään pelikunnossa. Ei tuo puolikuntoinen Point ihan niin vakuuttavasti pelaa vieläkään, vähän meinas jo pelin alussa alkaa sylettämään, kun Dallas hallitsi täysin peliä. Noh tärkeä voitto ja tästä on hyvä jatkaa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olipa kaksi mielettömän hienosti rakennettua YV-maalia Tampalta! Siellä on jäällä sellainen paketti taitoa ja Killornia, että noihin talkoisiin ei Dallasin kannata lähteä. Ensimmäisessä kolme Starsin pakan lähes totaalisesti rikkovaa syöttöä noin neljään sekuntiin ja toisessa viisi noin kuuteen sekuntiin. Hämmentävän hienoja maaleja! Eipä juuri käy kateeksi, kun vertaa tätä Canadiensin "syöttö Weberille - vittu, ei mennyt lapaan - palautus - syöttö Weberille - lämäri - joku kuoli - ei maalia" -yritelmään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös