Tepsillä on myös todella vaikea ja vieraspainotteinen loppuohjelma. Viimeiset kotiottelut ovat sarjan kahta ylivoimaisesti parasta vierasjoukkuetta Ilvestä ja Tapparaa vastaan, ja vieraissa TPS on ollut yksi sarjan huonoimmista joukkueista, vain niukasti SaiPaa parempi.
Pannaan nyt tähän alle noiden eri kolmikoiden yhteiset pistekeskiarvot, kun ne kerran tulin laskeneeksi:
ILV-SPO-TAP 1.74
JUK-JYP-KAL 1.51
IFK-HPK-KÄR 1.48
LUK-TPS-ÄSS 1.46
KOO-PEL-SAI 1.31
Sportin, KooKoon, TPS:n ja Ässien näkökulmasta lähtisin lohkojen vaikeutta arvioimaan laskemalla kahden muun joukkueen pistekeskiarvot näiden kaikkia lohkon ulkopuolisia joukkueita vastaan pelaamista otteluista. Eli esim Sportin vastustajat Tappara ja Ilves ovat pelanneet yhteensä 105 ottelua ja keränneet niistä 207 pistettä. Mutta näistä otteluista 11 ne ovat pelanneet Sportia vastaan ja keränneet niistä 24 pistettä. Vähennetään ne tuosta niin jäljelle jää 183 pistettä 94 ottelusta. Tapparan ja Ilveksen keskinäisiäkään otteluita tuossa ei ole oikein mielekästä pitää mukana, koska minkä tahansa joukkueiden keskinäisistä otteluista joukkueet saavat keskimäärin 1,5 pistettä ottelua kohti plakkariin. Keskinäisiä otteluita tamperelaisjoukkueet ovat pelanneet tähän mennessä viisi, ja niistä on jaettu 15 pistettä. Pottiin jää 168 pistettä ja 84 ottelua (tulee vähentää kymmenen ottelua, koska keskinäisistä tulee viisi ottelua molemmille joukkueille). Eli Sportin vastustajien "vaikeuskertoimeksi" (=pistekeskiarvo paikallislohkon ulkopuolisia joukkueita vastaan) saadaan tasan 2,00. Vastaavat luvut ovat Ässille 1,47, TPS:lle 1,43 ja KooKoolle 1,19. Eli Sportille ohjelma on ollut selkeästi vaikein ja KooKoolle helpoin. Laskennallinen hyöty KooKoolle on Sportiin verrattuna noin kolme pistettä. Ylimääräisiä otteluita pelataan siis neljä, ja Sportin ylimääräiset vastustajat ovat jättäneet keskimäärin yhden pisteen ottelua kohti vastustajalle ja KooKoon ylimääräiset vastustajat 1,81 pistettä ottelua kohti, eli KooKoo saa etua 0,81 pistettä per ottelu noihin neljään peliin.
Käytännössä voi hyvin olla, että sääläripaikan KooKoon eduksi Tepsin kustannuksella ratkaisi Markus Nurmi 21.12. pelatussa ottelussa heittäessään 20 sekuntia ennen loppua sokkosyötön vastustajan maalin takaa maalin eteen KooKoon pelatessa ilman maalivahtia. Nurmi koitti siinä siis hakea syöttöpistettä tyhjään maaliin, mutta syöttikin suoraan KooKoon pelaajan lapaan ja käynnisti KooKoon vastahyökkäyksen, joka johti KooKoon tasoitusmaaliin ajassa 59.55. Ilman tätä Nurmen aivopierua Tepsillä olisi yksi piste enemmän ja KooKoolla yksi vähemmän. Viime kaudellahan Ässien kotiedun sääleihin Tepsiä vastaan ratkaisi vastaavalla tavalla Michael Dal Collen oma maali keskinäisessä ottelussa runkosarjan puolivälissä. Tilanteita siis yhdistää se, että kumpikin olivat yksittäisiä pelitilanteita puolessavälissä runkosarjaa, jolloin ei olisi arvannut, miten arvokas juuri siinä tilanteessa ratkennut piste lopulta tulee olemaankaan kyseisten joukkueiden sijoittuessa kauden päätteeksi taulukossa peräkkäin pisteen sisälle. No, Tepsin ja KooKoon osalta tarina on toki vielä kesken.
Nuo välisarjat muuten tekisin itse ihan maantieteellisin perustein. Eli näin:
eteläinen lohko: HIFK, HPK ja Pelicans
lounainen lohko: Lukko, TPS ja Ässät
kaakkoinen lohko: Jukurit, KooKoo ja SaiPa
keskinen lohko: Ilves, Jyp ja Tappara
pohjoinen lohko: KalPa, Kärpät ja Sport
Toki tässä Järvi-Suomen derbyn joukkueet Jyp ja KalPa päätyisivät eri lohkoihin, samoin kuin Savon derbyn joukkueet Jukurit ja KalPa. Sen sijaan Hämeen derbyn joukkueet HPK ja Pelicans, kuten myös Pohjanmaan derbyn joukkueet Kärpät ja Sport saataisiin samoihin lohkoihin.