Sveitsin pääsarja – National League

  • 163 255
  • 424

juhnis

Jäsen
Pitkä kausi tulossa Langnaulle. Näyttää ajoittain jopa huonommalta kuin Ajoiella viime kaudella. Biel sen sijaan aloittanut todella positiivisesti ja kärkipaikka säilyy tämänkin kierroksen jälkeen. Myös Ambri on päässyt hyvään vauhtiin, kuten ennakkopohdinnoissani vähän uumoilinkin.
 

Ak13Ze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ässät
Pitkä kausi tulossa Langnaulle. Näyttää ajoittain jopa huonommalta kuin Ajoiella viime kaudella.
Itse pääsen taas pitkästä aikaa seuramaan Sveitsin liigaa kun c-more otti sarjan ohjelmistoonsa. Siitä onkin jo taitanut vierähtänyt tovi jos toinenkin, kun kyseinen liiga on Suomessa viimeksi kunnolla näkynyt.

Sitten päästään aiheeseen Langnau, joka on ollut oma suosikki joukkue Sveitsin liigasta jo tovin. Komppaan kyllä tätä pitkää kautta, sillä todella surulliselta näyttää siellä suunnalla nyt. Jo pelkästään rosterin vilkaisu kertoo joukkueen tilasta yllättävän paljon. Suomalaisia, saksalaista Michaelsia ja kanadalaista Grenieria lukuunottamatta joukkue koostuu lähinnä sellaisista kolmosparin/seiska tontin pakeista ja alaketjujen työmyyristä.

Suurin haaste taitaa löytyä kuitenkin maalinsuulta. Selkeänä ykkösvahtina on Luca Boltshauser joka on Klotenin putoamiseen päättynyttä 17-18 kautta lukuuottamatta, ollut aina selvä kakkosvahti jokaisessa joukkueessa. Luca on kakkoseksi todella pätevä veskari, mutta ykkösvahdin saappaat taitavat olla liian suuret täytettäväksi.

Edit: Muokattu tieto Boltshauserin urasta ykkösvahtina, sillä livetuloksien statsit olivat yllätys yllätys huuhaata.
 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Luca Boltshauser joka on yhtä Ruotsin divarissa vietettyä kautta ja Klotenin putoamiseen päättynyttä 17-18 kautta lukuuottamatta, ollut aina selvä kakkosvahti jokaisessa joukkueessa. Luca on kakkoseksi todella pätevä veskari, mutta ykkösvahdin saappaat taitavat olla liian suuret täytettäväksi.
Boltshauser on pelannut kaksi peliä Ruotsin divarissa.
 

Karra

Jäsen
Mikko Koskinen aikamoisessa vireessä! On tätä ilo katsella. Katsomossa hurja meininki vaikka kotijoukkue häviöllä 3-0. Huikeen iso ero kaikin puolin on verrattuna illan SM-liigan kärkikamppailuun Ilves Kärpät vaikka sekin viihdyttävä peli olikin!
 

juhnis

Jäsen
Hyvin tasainen on kauden alku ollut Sveitsissä - ainakin sarjataulukon perusteella. Ovatko tasoerot siis odotettua pienemmät? Tuskinpa ainakaan merkittävästi, mutta yksittäisissä otteluissa häntäpäänkin joukkueet ovat osoittaneet yllätysvalmiutensa.

- Servette on näyttänyt paljon tasapainoisemmalta ryhmältä viime kauteen verrattuna. Toki edelleen tuloksenteko on suurilta osin ulkomaalaisten vastuulla, mutta toistaiseksi se on riittänyt. Ykkössija ei kuitenkaan kauden loppuun asti tule geneveläisten hallussa pysymään.

- Biel on ollut todella hyvä viime peleissään ja pelaa juuri nyt kenties liigan parasta kiekkoa. Säteri on ollut maalin suulla erinomainen, mitä on toki auttanut mainiosti organisoitu puolustuspeli.

- Ennakkosuosikit Zug ja Zürich ovat pisteiden valossa aloittaneet nihkeästi, mutta näkemieni otteluiden perusteella kummallakaan ei ole sen suurempaa syytä huoleen. Pieni määrä epäonnea ja muutama ohipeli ovat johtaneet pistemenetyksiin, mutta parhaimmillaan molemmat ovat näyttäneet tosi hyviltä.

- Kuten taisinkin ennen kautta aavistella, Lugano ajautui jo hyvissä ajoin kunnon kriisiin ja päävalmentaja vaihtui välittömästi. Selkeästi alkukauden isoin pettymys, mutta tämänhetkinen 11. sija tulee väistämättä paranemaan.

- Kolmesta peräpäähän ennakoidusta joukkueesta Langnau on saalistanut eniten pisteitä, mutta peliesitykset ovat olleet vaatimattomia. Viime lauantain voitto Zugista oli hieno saavutus, mutta jos laukaukset hävitään 14-45, kovin kestävällä pohjalla ei olla. Kloten on mielestäni esittänyt Ajoieta ja Langnauta parempaa peliä, vaikka pitääkin vielä sarjataulukon viimeistä sijaa hallussaan.
 

juhnis

Jäsen
Aikamoinen on tasoero tänään Bielin ja Langnaun välillä. Peli puolessa välissä ja lukemat taululla 6-1 Bielin eduksi. Ihan hauskaa perjantai-illan hulinaa, mutta Langnaun esitys on ollut huolestuttavan haluton.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Lähinnä tuloksia katsellut Livetuloksista viikottain, joten suht ummikkona tulee kysymykset, mutta kuinka Lugano on noin alhaalla sarjataulukossa? Ja miten Kaski on 15 pelin jälkeen 0+2?
 

juhnis

Jäsen
Lähinnä tuloksia katsellut Livetuloksista viikottain, joten suht ummikkona tulee kysymykset, mutta kuinka Lugano on noin alhaalla sarjataulukossa? Ja miten Kaski on 15 pelin jälkeen 0+2?
Luganon kausi on ollut suurin piirtein samanlainen kuin Liigassa HIFK:lla. Maalinteon kanssa ongelmia, mutta varsinkin tällä viikolla jo parempaa tekemistä ja sen seurauksena kaksi voittoakin.

Kaski on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Peliaika on hieman vähentynyt alkukauteen verrattuna, tiistain derbyssä ei mahtunut edes kokoonpanoon. Huolestuttava fakta on myös se, että Lugano ei ole onnistunut tällä kaudella ylivoimalla maalinteossa kertaakaan Kasken ollessa kentällä. Ei näytä ainakaan paperilla kovin hyvältä, kun ylivoima-aikaa on kuitenkin ollut säännöllisesti tarjolla. Epäilen vahvasti, ettei Kaski Luganossa kauden loppua näe.

Bernin valmentajaruletti saa jälleen jatkoa, kun Johan Lundskog sai eilisen Zürich-voiton jälkeen - kieltämättä yllättävät - lähtöpassit. Bern on sarjassa ihan mallikkaasti kuudentena, eikä joukkue ole alittanut ainakaan omia odotuksiani. Seuran toimitusjohtaja Raeto Raffainer on kuitenkin ollut tyytymätön berniläisten peli-ilmeeseen, joten seura saa etsiä jo viidennen uuden päävalmentajan Kari Jalosen tammikuun 2020 potkujen jälkeen.

Raffainer sai muuten joku viikko sitten hieman negatiivista huomiota käytyään kertomassa erätauolla mielipiteensä tuomareille pukukoppikäytävällä. Kerta oli jo toinen tämän kalenterivuoden aikana, joten pikku hiljaa tällaiset temput voisi varmaan jättää pois.
 

juhnis

Jäsen
Bernin Chris DiDomenico pääsi jo kolmatta kertaa tällä kaudella kurinpitokäsittelyyn kaadettuaan tuomarin vastustajan maalin takana. Tuomiona oli kolmen ottelun pelikielto, jonka päätös löytyy täältä. Osapuolien näkemykset sekä päätöksen perustelut löytyvät sivulta olevasta PDF:stä; tiivistettynä DiDomenicon teko nähtiin tahattomaksi, mutta silti vältettävissä olleeksi, joten sen katsottiin täyttävän alemman kategorian lievän fyysisen koskemattomuuden loukkaamisen kriteerit. Tuo kategoria mahdollistaa 3-7 pelin pituisen pelikiellon, eli kanadalainen selvisi minimirangaistuksella.

Tuomarin koskemattomuudesta on ollut paljon keskustelua myös Liigassa tällä kaudella, ja onkin mielenkiintoista seurata millaisia sanktioita sen rikkomisesta annetaan eri sarjoissa. Tämä tapaus meni omasta mielestäni ihan oikein: DiDomenico olisi omalla toiminnallaan voinut välttää tapahtuneen. Kaksi aiempaa kurinpitotoimea ovat muuten johtuneet sukeltamisista, joita hyökkääjä on esittänyt kyllä kohtuuttoman usein.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näkeekö otteluiden maaleja jostain näppärästi? Kenties jo kesken otteluiden? Ruotsalaisen painama hattutemppu kiinnostaisi.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näkeekö otteluiden maaleja jostain näppärästi? Kenties jo kesken otteluiden? Ruotsalaisen painama hattutemppu kiinnostaisi.
Myöhässä vastaan, ehkä jostain jo löysitkin maalikoosteen, mutta Sveitsin liigan sivuilta näkee ainakin jokaisen ottelun koosteet, toki vasta pelien päätyttyä. Sitä en tiedä löytyykö jostain aktiivisesti päivittyvää seurantaa josta näkee maalit heti kun ne tulee.

Tässä ton viikon takaisen Kloten - Biel matsin kooste:
 

juhnis

Jäsen
Työt häiritsee harrastustoimintaa eikä tännekään ole tullut vähän aikaan kirjoitettua mitään. Jääkiekon seuraaminenkin on jäänyt vähän vähemmälle, mutta laitetaan nyt muutama huomio tähän helmikuun alkuun.

- Kuusi joukkuetta on vaihtanut valmentajaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin Sveitsin pääsarjassa. Kaikkein yllättävintä on kuitenkin se, että niin moni suurseura - Zürich, Davos, Bern ja Lugano - on kyseiseen ratkaisuun päätynyt. Isojen kompurointi onkin johtanut varsin mielenkiintoiseen sarjataulukon järjestykseen.

- Servette ja Biel ovat pelanneet tähän mennessä loistokauden. Ja ennen kaikkea tasaisen hyvän sellaisen. Servetten kiitoa ovat vauhdittaneet yli odotusten onnistuneet ulkomaalaisvahvistukset, kun taas Bielin menestyksen takeena on ollut tuloksenteko laajalla rintamalla. Molemmat tähyävät jo finaalipaikkaa kohti, mutta tämän kauden playoffsit saattavat hyvinkin olla täynnä yllätyksiä.

- Langnau on hyvä! En olisi uskonut näkeväni heiltä näin laadukasta peliä oikeastaan koko kauden ajan, mutta niin vain Tigers taistelee edelleen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Eilinen ottelua Zürichiä vastaan oli loppukautta ajatellen todella lupauksia herättävä, vaikka takkiin lopulta tulikin.

- Ajoie on edelleen huono. Siinä ei siis mitään uutta. Tuskin kuitenkaan niin huono, että häviäisi karsinnoissa millekään alemman sarjatason joukkueelle, joten heidän liigaprojektinsa saanee jatkoa. Toivottavasti talouspuolella rahkeet riittää eivätkä fanit hylkää ihan heti, vaikkei menestystä näköpiirissä olekaan.

Toivon ainakin itse, että mestaruus menee tänä keväänä viime kausien voittajien ulkopuolelle, eli silloin ainakin Servette, EHCB tai Rapperswil ovat hyviä ja myös täysin realistisia vaihtoehtoja.
 

juhnis

Jäsen

Lausannen mysteerimies
Lausanne julkaisi juuri vastineen Sveitsissä julkaistuun, Iltalehden raportin pohjalta kirjoitettuun artikkeliin. Siinä lyhyesti referoituna vain todetaan, että Finger on suuri jääkiekon ystävä, jolla ei ole mitään kytköksiä Venäjälle eikä ole koskaan tavannutkaan artikkelissa mainittuja liikemiehiä. Lausanne pitää myös julkaisun ajankohtaa loukkaavana sen osuessa juuri tärkeän ottelun alle.

Eipä tässä tilanteessa mitään uutta sinänsä ole. Sveitsiläisten suhtautuminen Venäjään ja venäläisiin on edelleen verrattain positiivista, eikä rahojen alkuperällä ole mitään väliä niin kauan kun sitä vaan tulee.
 

juhnis

Jäsen
Iso uutispommi tippui eilen Bernistä, kun joukkueen ykköstykki ja pistepörssin nelonen Chris DiDomenico ilmoitti jättävänsä seuran tämän kauden jälkeen. Kanadalaisella olisi ollut sopimusta vielä ensi kauden ajan jäljellä, mutta erimielisyydet päävalmentaja Söderholmin kanssa olivat ilmeisesti merkittävä tekijä sopimuksen purkamisessa. Ajankohta tälle draamalle ei ole kovin otollinen, sillä Bern taistelee tiukasti pääsystä kymppisakkiin; runkosarjaa on heillä pelaamatta enää kahden ottelun verran.

Ei Söderholmin tehtävä ollut helppo tulla kesken kauden penkin taakse, mutta karu totuus on se, ettei joukkueen peli ole kehittynyt tai pistesaldo karttunut riittävästi suomalaisvalmentajan komennuksessa. Jos Bern vielä pullahtaa pudotuspelien ulkopuolelle, seurassa saattaa jälleen lähteä valmentajaruletti pyörimään.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tänään pelataan viimeinen kierros ennen pudotuspelejä.

– Langnaulle ja Ajoielle viimeinen kierros on merkityksetön, ja he joutuvat karsimaan sarjapaikastaan
– Biel ja Servette ratkaisevat runkosarjan voiton. Bielillä on pisteitä 99, Servettellä 98
– Rapperswil, Zürich, ja Davos ovat varmuudella kuuden parhaan joukossa, eivätkä täten joudu säälipleijareihin. Davos tulee sijoittumaan viidenneksi, mutta Zürich voi vielä nousta kolmanneksi ja näin ollen Rapperswil pelaisi Davosia vastaan 1. kierroksella
– Zug varmistaa ainakin 3 pisteen voitolla paikkansa pudotuspelien 1. kierroksella. Fribourg on vain pisteen päässä, ja heillä on ennakolta vastassaan selkeästi heikompi vastustaja (Langnau).
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Onko toi muuten ihan normaali Sveitsin linja, että kuolleesta kulmasta saa kovalla vauhdilla ajaa päähän ja seuraus on 2min tai ei mitään? Pari peliä nyt olen katsonut ja ainakin eilinen Cmoren matsi oli itelle aika järkytys.

Kova peli on kaiken suola, mutta tuo oli enemmän jotain 80-luvun änärilätkää, milloin ei vielä aivovammoista paljoa välitetty.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Servetten ja Luganon äijät on painanu nyt kaks jatkoerää 1-1 tilanteessa. Yllättävän pirteellä jalalla mentiin päästä päähän vielä äsken. On siellä kuitenkin nyt se maaginen 100 minuuttia täynnä.

Edit. Peli siis 2-2 tilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Servetten ja Luganon äijät on painanu nyt kaks jatkoerää 1-1 tilanteessa. Yllättävän pirteellä jalalla mentiin päästä päähän vielä äsken. On siellä kuitenkin nyt se maaginen 100 minuuttia täynnä.
Molemmat kyllä painaneet jo kaksi häkkiä, suomalaisittain Vatanen ja Hartikainen tehneet runkosarjan voittajan maalit.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Geneve-Servette voitti mestaruuden voitoin 4-3 Bielistä.
Game sevenin ratkaisijat olivat melko suomalais painotteisia Vatasen tehdessä kaksi ensimmäistä ja Hartikaisen viimeisen maalin 4-1 voitossa. Myös kaiken voittanut Filppula sai kaivettua itselleen syöttöpisteen. Liekö oli miehen hieno ura siinä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös