Offensiveside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, La Vecchia Signora
En tiedä, kiinnostaako kovin montaa käyttäjää sveitsiläisen jääkiekon tapahtumat, mutta koska seuraan itse sarjaa varsin aktiivisesti, kirjoittelen tänne vaikka sitten omaksi ilokseni.

National Leaguen kausi on alkanut mielenkiintoisesti, ja sarjataulukon järjestys on 6-8 pelatun ottelun jälkeen jokseenkin yllättävä. Alkukauden sensaatio on ollut Antti Törmäsen jälleen penkin taakse saanut EHC Biel, joka on voittanut kaikki pelaamaansa kahdeksan ottelua. Paikallisessa mediassa vähemmälle huomiolle ovat jääneet yhtä lailla loistavasti kauden aloittaneet Zug ja Zürich, joiden pisteettömien otteluiden sarake näyttää edelleen nollaa.

Tällä kaudella ruotsalaisvalmennukseen luottava SC Bern on ollut viime kausien tapaan vaikeuksissa. Minkäänlaista jatkuvuutta seurassa ei tunnuta pystyvän luomaan ja tämänkään kauden aikana muutoksilta tuskin vältytään. Nipin napin sarjanousun taloudelliset vaatimukset täyttäneen Ajoien alku on ollut odotetun hankala. Heidän onnekseen tällä kaudella sarjasta ei laajentumisen myötä putoa yksikään joukkue, mikä saattaa johtaa jo vuoden vaihtuessa jonkinasteisiin tyhjennysmyynteihin. Alemmalla sarjatasolla monta kautta dominoinut Ajoien kanadalaiskaksikko Jonathan Hazen ja Philip-Michael Devos kiinnostavat varmasti kärkijoukkueita. Neljän ulkomaalaispelaajan kiintiö toki rajoittaa useimpien seurojen hankintamahdollisuuksia.

Loppuun vielä kauden erikoisin tapahtuma. Viime viikolla Rapperswil-Jonan ja Zürichin välinen ottelu jouduttiin keskeyttämään kattolampun rikkouduttua ja sirpaleiden pudottua jäälle. Pelaajien turvallisuutta ei voitu varmistaa, joten peli tullaan pelaamaan loppuun myöhemmin.

Ensi viikolla voisi ottaa pienen suomalaiskatsauksen. Tällä kaudella suomalaisten määrä sarjassa on vähäinen, mutta kauden alku on ollut monen osalta erinomainen.
Kirjoittele vaan täältä löytyy ainakin yksi aktiivinen seuraaja NLA sekä Swiss league sen verran mitä jaksavat striimailla.
Sun viesti aika tyhjentävä alkukauteen eli ei lisättävää, itsellä ollut suurennuslasin alla juurikin Ajoie ja mainitsemasi Kanada-duo joka Swiss leaguessa teki melkein mitä tahtoi, ja luulen että häntäpään taisto käydään juurikin Ajoien ja Langnaun välillä, joka kiinnostaa toki myös Pesosen ja Saarelan takia, Pesonenhan on Langnaussa messiaan asemassa ja uskon Saarelan myös sopeutuvan loistavasti ko. sarjaan
 

juhnis

Jäsen
Viikonlopun otteluiden myötä kaikkien alkukauden huippuonnistujien Bielin, Zugin ja Zürichin pisteputket tulivat päätökseensä ja tilanne sarjataulukossa tiivistyi hieman. Bielin voittoputken yllättävästikin katkaisseen Langnaun voitolle alkutahdit löi Harri Pesonen, joka viime kauden Venäjän reissun jälkeen on palannut taas tuttuun seuraan. Joukkueen toinen suomalainen Aleksi Saarela oli lauantain pelistä loukkaantumisen takia sivussa. Pahasta loukkaantumissumasta huolimatta kärkipaikkaa pitävän Bielin suomalaiset Rajala ja Sallinen ovat päässeet vauhtiin mainiosti. Rajalan jatko seurassa oli seuran GM:n mukaan epävarmaa nihkeän edelliskauden jälkeen, mutta toimistolla ollaan varmasti tyytyväisiä päätökseen pitää mies joukkueessa jo kuudennen kauden ajan.

Päivän uutinen on tietysti Sami Vatasen siirtyminen Servetten riveihin. Geneveläisjoukkueen startti on ollut heikko, vaikka ulkomaalaisvahvistukset Valtteri Filppulan johdolla ovatkin hoitaneet oman ruutunsa mallikkaasti. Servettellä on nyt Vatasen tulon myötä viisi ulkomaalaista, mutta Marc-Antoine Pouliotin ollessa loukkaantuneena ei rotaatioon ole tällä hetkellä tarvetta. Seitsemäs suomalainen National Leaguessa on Ambria edustava konkari Juuso Hietanen, jolle voinee ennustaa pienen budjetin joukkueensa kanssa haastavaa kautta.

Tämän kauden ensimmäiset sakot sukeltamisesta on annettu, ja kunnian niiden vastaanottamisesta sai Davosin Mathias Bromé. Ruotsalaisen tyylinäytettä pääsee ihailemaan täältä.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Onko Sveitsissä hallit jo täynnä koronan jäljiltä? Vähän houkuttaisi tammikuussa lähteä katsomaan Filppula - Vatanen - akselia Geneveen. Kommentit Servetten kotipeleissä käyneiltä myös kiinnostaa kovasti tunnelman jne. osalta.

Samoin voi kertoa, jos käynyt Lausannen kotipeleissä tossa melkein naapurissa.
 

juhnis

Jäsen
Onko Sveitsissä hallit jo täynnä koronan jäljiltä?
Ei täynnä, mutta ei kuitenkaan mitään katastrofaalisia lukemia koronaa edeltävään aikaan verrattuna. Täältä löytyy joukkuekohtainen vertailu. Rokotuksilla tai negatiivisella testituloksella pääsee tällä hetkellä sisään.

Jere Sallinen mursi kätensä ja on vähintään kuukauden verran sivussa. Karjala-turnaus saattaa tulla häntä ajatellen hieman liian pian, mutta on joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, miten moni Sveitsissä pelaava suomalainen mahtuu maajoukkueen mukaan. Rajala ja Pesonen saattavat hyvinkin olla joukkueessa - mikä lienee Filppulan tilanne?

Porrentruyn pikkukylästä kuuluu ikäviä uutisia, sillä Ajoien tähtipelaaja Jonathan Hazen joutuu polvileikkaukseen ja neljän kuukauden sairauslomalle. Jumbosijalta löytyvällä seuralla onkin jo korvaaja haussa, ja epäilemättä katseet kohdistuvat ensisijaisesti ulkomaiden suuntaan.

Vain yhden sijan hännänhuippu Ajoieta ylempää sarjataulukosta löytyvä Bern on - jälleen kerran - vain häviön tai kahden päässä täydestä kriisitilanteesta. Viime vuoden tammikuussa potkut saaneen Kari Jalosen jälkeen jo neljännellä (!) päävalmentajakokelaalla Johan Lundskogilla on vielä tämä viikko aikaa saada kurssi käännettyä. Edelliskauteen uransa lopettanut ja täksi kaudeksi heti Bernin GM:ksi valittu Andrew Ebbett kertoo kolumnissaan, että ongelmat ovat puhtaasti taistelutahdossa (heart and balls) eikä niinkään taktisissa asioissa. Bernin perjantain ja lauantain otteluita tullaan tässä tilanteessa seuraamaan suurella mielenkiinnolla, mutta lauantailta voin suositella myös varmasti vauhdikasta kärkikamppailua Biel-Zug.
 

juhnis

Jäsen
Syksyn ensimmäinen jääkiekkokuukausi on tarjonnut Sveitsissä monenlaisia, erikoisia sattumuksia. Jo aiemmin mainittu Rapperswilin ja Zürichin välinen ottelu tullaan pelaamaan uudelleen kokonaisuudessaan, eikä kotijoukkue Rapperswilille tuomittu tapahtuneesta mitään sanktioita. Swiss Leaguessa Olten-Visp -ottelun tapahtumien tiimoilta vierasjoukkue jätti protestin, kun tuomaristolla meni kolmen Visp-pelaajan päällekkäisen jäähyn kanssa pasmat sekaisin, eikä ensimmäisenä boksiin passitettua pelaajaa päästetty oikeaan aikaan takaisin peliin mukaan. Protesti hyväksyttiin, mutta koska virheen ei nähty vaikuttaneen suoraan lopputulokseen, Oltenin 4-3-voitto jäi voimaan. Mielenkiintoinen ennakkotapaus kuitenkin.

Myös Servette on ilmeisesti jättämässä protestia lauantain hurjaan 4-10 -tappioon päättyneestä ottelusta Ambri-Piottaa vastaan. Ambrin 4-6 -maali syntyi selvän tuomarivirheen seurauksena, kun ticinolaisjoukkueen pelaaja tarjoili maaliin johtaneen syötön vielä toinen luistin jäähyaitiossa. No, tuskin tuostakaan sen ihmeempiä seuraa, mutta olipahan tuokin räikeä moka tuomaristolta.

Sami Vatanen aloitti pelinsä Sveitsissä tehopisteiden valossa mukavasti (2+2), mutta kun Servetten maaliverkko heilui kahdessa ottelussa peräti 16 kertaa, jäi joukkueen saldoksi vain yksi piste. Maalijuhlat voivat hyvinkin saada jatkoa heti huomenna, kun vieraaksi Geneveen saapuu alkukauden runsasmaalisin joukkue Davos.
 

juhnis

Jäsen
Ansiokas Fribourg-presidentti Hubert Waeberin haastattelu julkaistu tänään watsonin verkkosivuilla. Otsikkoon on nostettu ehkä kiinnostavin yksityiskohta eli Waeberin paljastama joukkueen pelaajien keskipalkka, 290 000 frangia. Palkkatiedot eivät ole Sveitsissäkään julkisia, mutta miehen mukaan 7 miljoonan pelaajabudjetilla sijoitutaan liigan ylempään keskikastiin. Koronan takia palkat ovat tulleet hieman alas, vaikkakin viime kaudesta suunta on jo parempaan päin. Jutussa sivutaan myös tulevaa liigareformia, jonka sisältö on vielä epävarma. 14 joukkueen sarja tulee varmasti toteutumaan, mutta palkkakatosta ja sarjan sulkemisesta väännetään vielä.

Fribourgilla kulkee hyvin kaukalossakin - liigassa kakkossijalla ja CHL:ssä jatkopaikka irtosi puhtaalla pelillä. Mestaruutta seura ei ole vielä pitkän historiansa aikana onnistunut saavuttamaan, mutta tällä vauhdilla tilanne tulee kyllä lähivuosina muuttumaan.
 

juhnis

Jäsen
Bieler Tagblattin mukaan Korpikoski harjoittelee jo tänään joukkueen kanssa ja on näillä näkymin lauantaina kokoonpanossa. Korpikoskesta tulee 11. EHCB:tä edustanut suomalaispelaaja. Toni Rajala on muuten kahden osuman päässä sadan maalin rajapyykistä sekä seuran top-10 maalintekijöiden listalle nousemisesta.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Bieler Tagblattin mukaan Korpikoski harjoittelee jo tänään joukkueen kanssa ja on näillä näkymin lauantaina kokoonpanossa. Korpikoskesta tulee 11. EHCB:tä edustanut suomalaispelaaja. Toni Rajala on muuten kahden osuman päässä sadan maalin rajapyykistä sekä seuran top-10 maalintekijöiden listalle nousemisesta.
Nyt tuo rajapyykki on rikki, ja Rajalalla on kasassa 101 maalia Bielissä. Joukkueen kapteenina toimiva Rajala on seuran historian 10. paras maalintekijä ja nousua tuossa tilastossa on odotettavissa. Edellä ovat seuraavaksi Gilles Dubois (102 maalia) ja Marc Leuenberger (118 maalia).

Bielin ulkkareiden kaikkien aikojen pistepörssissä Rajala on sijalla 5, edellään ainoastaan kanadalaiset Normand Dupont, Daniel Poulin, Richmond Gosselin ja Shawn Heaphy. Syytä on huomioida myös konteksti: Heaphy pelasi kaikki Bielin ottelunsa silloisessa NLB:ssä ja muun kolmikon tehot ovat peräisin 1980-luvulta. Kovaa settiä painaa Rajala Bielissä!
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

juhnis

Jäsen
Kahden kriisijoukkueen Bernin ja Servetten tasainen vääntö päättyi lopulta Bernin jatkoaikavoittoon. Kaudesta on toki pelattu vasta kolmannes, mutta jos suora pudotuspelipaikka on vielä tavoitteena, näiden joukkueiden täytyy pian alkaa napsia pisteitä huomattavasti tehokkaammin. Filppulan tai Vatasen esityksiä Servetten paidassa ei voi sen suuremmin moittia, pakko on vain ihmetellä, miten viime kauden finalistijoukkueen pelillinen ilme on romahtanut aivan täysin. Kanadalaisluotsi Patrick Emondin potkut eivät liene enää kovin kaukana.
 

juhnis

Jäsen
Zugin hyökkääjä Fabrice Herzog on jälleen aiheuttanut tekemisillään kurinpidolle töitä. Tällä kertaa syynä on poikittainen maila Fribourgin Mauro Dufnerin niskaan, minkä voi nähdä täältä. Teko ei sinänsä ole sieltä aivan törkeimmästä päästä, mutta pelikieltoa tulee varmasti pidentämään Herzogin seitsemän aiempaa kurinpitokäsittelyä. Näistä sanktioista kaikilla liigaa tarkemmin seuraavilla on varmasti edelleen mielessä viime kauden hurja päähän kohdistunut taklaus Bernin Eric Blumiin, josta napsahti kahdeksan ottelun panna. Niin pitkää kakkua tuskin tällä kertaa tulee, mutta käsittelyn ollessa vielä kesken ainakaan tänään Herzog ei pelaa.

Ja niin, Blum ei ole helmikuussa saadun aivotärähdyksen jälkeen toipunut pelikuntoon, joten 35-vuotiaan luottopakin pelit saattavat olla pelattu.
 

juhnis

Jäsen
Herzog sai lopulta viiden pelin mittaisen pelikiellon, joka jatkuu vielä maajoukkuetauon jälkeen. Zugista on kuulunut - luonnollisesti - eriäviä näkemyksiä, muuten yleinen mielipide Sveitsissä vaikuttaa olevan pitkälti yhtenevä kurinpidon kanssa. Päävalmentaja Dan Tangnes kritisoi edellisten tuomioiden vaikutusta pelikiellon pituuteen, mutta tuskin hänellekään tulee yllätyksenä jatkuvan töhöilyn huomioonottaminen.

Zürichissä eletään mielenkiintoisia aikoja valmennustiimin osalta. Kolmatta kautta joukkuetta luotsaavan Rikard Grönborgin jatko tämän kauden jälkeen on epävarmaa, vastaus siihen saataneen vielä ennen vuodenvaihdetta. Menestys ei ole ollut Zürichin kokoiselle seuralle odotetun kaltaista, eikä tämäkään kausi ole ainakaan toistaiseksi ollut mikään täysosuma. Grönborg sai viime viikolla kritiikkiä peluutettuaan perjantain ottelussa vain viittä puolustajaa jättäen muun muassa nuoren Noah Meierin lämmittämään penkkiä koko kuusikymmenminuuttisen ajaksi. No, Zürich otti voiton Luganosta numeroin 1-4, mutta harvoin tuollaista näkee, eikä tuo kyllä nuoren pelaajan kehitystä palvele.
 

juhnis

Jäsen
Mielenkiintoinen, tosin jokseenkin merkityksetön uutinen: Karjala-turnauksessakin vielä huomenna nähtävät Filppula, Pesonen sekä Langnaun ykköstähti, pistepörssin kärkinimi Jesper Olofsson vahvistavat Davosia tämän vuoden Spengler Cupissa. Suomea turnauksessa edustaa tällä kertaa KalPa. Mukana on totutusti myös Kanadan joukkue, joka vei viime kerralla koko turnauksen voiton.
 

juhnis

Jäsen
Vatanen näyttää toistaiseksi pudonneen pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle: tänään jo toinen peräkkäinen ottelu poppareilla. Marc-Antoine Pouliotin kuntouduttua Servettellä on jälleen viisi pelikuntoista ulkomaalaista, mikä on tietenkin joukkueen näkökulmasta ainoastaan positiivinen ongelma. Olympiapaikasta taistelevaa Vatasta rotaatiopelaajan rooli tuskin kuitenkaan kiinnostaa, joten pikainen maisemanvaihto ei olisi suuri yllätys.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Miten Sveitsissä menee nykyisin karsintojen osalta? Onko karsinnoista jo luovuttu pysyvästi / hetkellisesti koronan takia?

Yritin yksi päivä noita NLA:n sivuja selailla ja erilaisia sarjaohjelmia tutkia, mutta ei siellä tosiaan karsinnoista näkynyt kalentereissa mitään kevään osalta.
 

juhnis

Jäsen
Miten Sveitsissä menee nykyisin karsintojen osalta? Onko karsinnoista jo luovuttu pysyvästi / hetkellisesti koronan takia?

Yritin yksi päivä noita NLA:n sivuja selailla ja erilaisia sarjaohjelmia tutkia, mutta ei siellä tosiaan karsinnoista näkynyt kalentereissa mitään kevään osalta.
Tänä vuonna (viime vuoden tavoin) Swiss Leaguen voittaja nousee suoraan, ja National League laajenee 14 joukkueen sarjaksi. Karsintojen pitäisi olla jälleen ensi kaudella ohjelmassa. Muuttujia tilanteeseen lisää kauden jälkeen tapahtuva kahden ylimmän sarjan irtautuminen Sveitsin jääkiekkoliitosta. Swiss Leaguessa pelaava Zugin akatemiajoukkue tulee luopumaan sarjapaikastaan, mutta uudistus saattaa houkutella sarjaan myös uutta rahaa. Pääsarjan laajennuksen myötä liigapomoilla on kova työ tehdä divarista uskottava, kilpailullinen haastajasarja. Tällä hetkellähän SL muodostuu karkeasti jaoteltuna kolmenlaisista seuroista: tosissaan nousua tavoittelevat joukkueet, vaatimattomilla resursseilla operoivat pikkukaupunkien seurat sekä puhtaat farmijoukkueet.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vatanen näyttää toistaiseksi pudonneen pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle: tänään jo toinen peräkkäinen ottelu poppareilla. Marc-Antoine Pouliotin kuntouduttua Servettellä on jälleen viisi pelikuntoista ulkomaalaista, mikä on tietenkin joukkueen näkökulmasta ainoastaan positiivinen ongelma. Olympiapaikasta taistelevaa Vatasta rotaatiopelaajan rooli tuskin kuitenkaan kiinnostaa, joten pikainen maisemanvaihto ei olisi suuri yllätys.
No eilen illalla pelasi ja nyt on 15 pelin jälkeen 14 pistettä. Tältä pohjalta katselisin miltä touhu näyttää kun pääsee kunnolla juonesta kiinni.

Nuo ulkomaalaiset hyökkääjät voisivat aloittaa vaikka pisteiden tuottamisen reippaasti parempaan tahtiin. Koskee Filppulaa ja Winnikia myös. Puolustaminen kun ei Geneven pelikirjaan kuulu ja tuon näkee jopa koosteista. Ihan käsittämätöntä velttoilua kautta linjan ja homma kruunataan maalivahdeilla. Ihan sama katsooko 4-10, 7-5 tai maalin tappioita. Kunnon tilastourheilijoiden kerho.

Vatasen pelaamisen heikot puolet eivät uutisena tule. Tuossa on nyt kuitenkin oikeasti se hopeareunus että nauttii olemisesta ja pisteitä tullut. Geneve voi hyvinkin saada 19-20 NHL-tason Vatasen vielä.

Ja Vatasen liittymisen positiivisin puoli näyttäisi olevan Tömmernesin beast mode. Toki puhutaan todella laadukkaasta pakista ja tehoili about ppg ennen Samin saapumista. Nyt tuo touhu on kuitenkin ihan uusilla raiteilla ja tuskinpa nuo onnistuneet yv-kuviot ovat haitanneet itseluottamuksen kasvussa.
 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Nuo ulkomaalaiset hyökkääjät voisivat aloittaa vaikka pisteiden tuottamisen reippaasti parempaan tahtiin. Koskee Filppulaa ja Winnikia myös.
Yli piste per peli tahti ei siis riitä Filppulalle ja Winnikille, jotka ovat koko liigan pistepörssissä sijoilla 9 ja 11?
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Yli piste per peli tahti ei siis riitä Filppulalle ja Winnikille, jotka ovat koko liigan pistepörssissä sijoilla 9 ja 11?
Sarjataulukon pohjalta kärkipelaajilta vaaditaan muutakin ja tuosta syystä Vatanenkin poppareilla ollut käsittääkseni.

Ja kyllä niitä pisteitä tulee jos kärjistetysti sanottuna vedetään 12 tai 14 maalin pelejä puolustuksen kustannuksella ja hävitään.

Vaikkei pelejä näkisi, tarjoaa YouTube hyvät koosteet Geneven peleistä. Eli tuolta näkee aika hyvin ettei viisikkopuolustus, pakkien 1vs1 ja maalivahdit "ihan toimi". Ja kuten kirjoitin, tuntuu samat laulut toistuvan. Hävitään 4-10, 7-5 tai maalin peli.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Sarjataulukon pohjalta kärkipelaajilta vaaditaan muutakin ja tuosta syystä Vatanenkin poppareilla ollut käsittääkseni.

Ja kyllä niitä pisteitä tulee jos kärjistetysti sanottuna vedetään 12 tai 14 maalin pelejä puolustuksen kustannuksella ja hävitään.

Vaikkei pelejä näkisi, tarjoaa YouTube hyvät koosteet Geneven peleistä. Eli tuolta näkee aika hyvin ettei viisikkopuolustus, pakkien 1vs1 ja maalivahdit "ihan toimi". Ja kuten kirjoitin, tuntuu samat laulut toistuvan. Hävitään 4-10, 7-5 tai maalin peli.
Katsoppa kohtaa jota lainasin. ”ulkomaalaiset hyökkääjät voisivat aloittaa vaikka pisteiden tuottamisen reippasti parempaan tahtiin”

Joten tuohon nähden on outoa, että kun esitän tilastoja, niin alat selittelemään puolustusvastuusta, poppariosastosta ja Sami Vatasesta.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Katsoppa kohtaa jota lainasin. ”ulkomaalaiset hyökkääjät voisivat aloittaa vaikka pisteiden tuottamisen reippasti parempaan tahtiin”

Joten tuohon nähden on outoa, että kun esitän tilastoja, niin alat selittelemään puolustusvastuusta, poppariosastosta ja Sami Vatasesta.
Pahoittelut kun olin nyt epäselvä pointtini kanssa. Lue sinä vuorostasi tuo originaali viesti jota lainasin. Siinä puhuttiin Vatasen poppareista ja nostettiin maiseman vaihtamista esiin. Ja ulkomaalaiset nostettiin esiin.

Tuolle pohjalle rakensin asiani ja itsekin tilastot olen selannut. Kärkipelaajat tuottavat vähän yli ppg ja tehotilastot about kaikilla reippaasti pakkasella ja joukkue sarjan häntäpäässä. Tehotilastoja en tykkää tulkita kuin piru Raamattua, mutta kuvastaa hyvin tuon joukkueen ongelmia ja Vatasen voi nimetä kärkipäähän. Kuten nuo muutkin.

Joku Geneven kaikki pelit nähnyt voi toki korjata väitteitäni, mutta tilastojen takaa löytyy jokaiselle myös videokamaa.

Ja lopulta palaan siihen että tartuin tuohon Vatasen poppareilla oloon ja heittoon maiseman vaihdosta. Viestissä puhuttiin myös nimenomaan ulkomaalaisista. Vatasen popparitkin tainneet nyt olla kaksi peliä jopa.

Eli vähän kauttaaltaan halusin tarttua Geneveen kiinni myös. Todella huonolta vaikuttava joukkue suhteessa nimiin jossa Tömmernesiä lukuunottamatta yksikään ulkkari ei voi kehuja isosti ansaita.
 

juhnis

Jäsen
Joku Geneven kaikki pelit nähnyt voi toki korjata väitteitäni, mutta tilastojen takaa löytyy jokaiselle myös videokamaa.
En ole tietenkään kaikkia pelejä nähnyt, mutta eilisessä voitossa näkyi jo paljon hyviä asioita. Ja kuten koko kauden ajan on puhuttu, Servetten peliesitykset ovat olleet pääsääntöisesti tuloksia parempia. Suunta on varmasti ylöspäin.

Ulkkareillakin on varmasti parannettavaa, mutta suurin ongelma on kyllä rosterin olematon syvyys. Erityisesti nyt, kun kapteeni Noah Rod on sivussa, ei hyökkääjistä löydy riittävästi tulitukea ykköspyssyille. Siitäkin syystä joukkueella saattaa tällä hetkellä olla enemmän käyttöä Winnikille kuin Vataselle.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Eli vähän kauttaaltaan halusin tarttua Geneveen kiinni myös. Todella huonolta vaikuttava joukkue suhteessa nimiin jossa Tömmernesiä lukuunottamatta yksikään ulkkari ei voi kehuja isosti ansaita.
En nyt edelleenkään näe, miksi esimerkiksi Winnik ja Filppula olisivat suorittaneet huonosti. Molemmilla yli ppg, Winnik -3 ja Filppula -7. Ei mitään heikkoja lukuja sarjajumbon eniten pelaaville hyökkääjille.

Ulkkareita jos haluaa kritisoida, niin kohteena pitäisi olla Jooris. Mutta yleisesti kohdistaisin kritiikin siihen, miten joukkue on kasattu. Ulkkarit erittäin laadukkaita, mutta kotimaiset pelaajat ovat alisuorittavaa Noah Rodia, Joel Verminiä, loukkaantunutta Tanner Richardia sekä Roger Karreria lukuun ottamatta järjestäen todella heikkoja pääsarjatasolle.

Veskariosastollakin Descloux on pätevä veskari pääsarjaan, mutta kaipaisi ehdottomasti Zurckircheniä ja Charlinia kovempia kirittäjiä.

Oman haasteensa tuo myös valmennus. Emond osoittautui lopulta melko tyhjäksi arvaksi pääsarjatasolle, upeasta kaudesta huolimatta, eikä tilalle nostettu Cadieux ole mikään sateentekijä.

Kaiken kaikkiaan, Vatanen, Filppula, Winnik, Tömmernes, Pouliot on viimeinen osasto, johon tässä tapauksessa mielestäni pitäisi kritiikkkä kohdistaa.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@juhnis @Hokipedia

Kiitoksia infoista.

Toki Geneve näyttää pitävän sisällään kahden kerroksen väkeä ja rosterin tasapainon puute toki asettaa suurimman syyn joukkueen rakentamisen suuntaan.

Tässä vallitsevassa tilanteessa on kuitenkin vaikeaa keksiä muuta ratkaisua kun vaatia kärkimiehiltä tasapainoisempaa tekemistä. Kuulostaa toki kohtuuttomalta, mutta eipä tuohon muuta ratkaisua mieleen tule asap.

Itse nyt peilaan asioita Vataseen kun sattuu edelleen suosikkipelaaja olemaan ja kyllä Samikin osaa pelata isompia minuutteja tasaisesti. Filppula tuskin myöskään on yhtäkkiä unohtanut miten hyvä kahden suunnan hyökkääjä on. Olkoonkin että taso nyt vääjäämättä pudonnut.

Itse vain ihmettelen jo pelkästään tuosta koosteiden kautta välittyvää avointen ovien pelaamista kun vastustaja tekee maalin. Tuntuu että Geneven päädyssä laatupaikoille pääseminen ei kysy isoa hintaa.

Ja toki voi olla että tulosten takana piilee jotain isompaa hyvääkin, mutta näin kärjistetysti sanottuna jää fiilis että joukkue koittaa voittaa pelit ylivoimilta ja oma pää on mitä on. Nuo heittämäni rumalukuiset esimerkkipelit vain korostavat asiaa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Toki Geneve näyttää pitävän sisällään kahden kerroksen väkeä ja rosterin tasapainon puute toki asettaa suurimman syyn joukkueen rakentamisen suuntaan.

Tässä vallitsevassa tilanteessa on kuitenkin vaikeaa keksiä muuta ratkaisua kun vaatia kärkimiehiltä tasapainoisempaa tekemistä. Kuulostaa toki kohtuuttomalta, mutta eipä tuohon muuta ratkaisua mieleen tule asap.
Vastaat toisen kappaleen pohdintaasi heti ensimmäisessä kappaleessa. Kärkimiehet suorittavat jo hyvin ja tasapainoisesti, se ei ole ongelma. Ongelma on juuri tuo kahden kerroksen väki ja sen toisen kerroksen todella heikko suoritustaso.

. Filppula tuskin myöskään on yhtäkkiä unohtanut miten hyvä kahden suunnan hyökkääjä on. Olkoonkin että taso nyt vääjäämättä pudonnut.
Ei ole unohtanut ja hyvin on myös pelannut.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

juhnis

Jäsen
Kunnioitettavan NHL-urankin tehnyt Lausannen kapteeni Mark Barberio herätti jälleen tunteita viime sunnuntain ottelussa Zürich Lionsia vastaan. Tämän linkin alemmasta videosta voi katsoa tilanteen ja ylemmästä Grönborgin palautteen Lausannen päävalmentajalle, John Fustille. Valmentajat ovat ennenkin olleet napit vastakkain: miesten historia ulottuu aina vuoden 2016 Helsingin U20-kisoihin, jolloin Ruotsi ja Sveitsi kohtasivat alkulohkossa ja Fustin joukot aiheuttivat kolmen ruotsalaispelaajan loukkaantumiset.

Barberiolla on aiempaa kokemusta kurinpitokäsittelyistä, joten useamman pelin kakku on tulossa satavarmasti. Lionsin seurajohto ei ole millään tavalla säästellyt kommenttejaan Lausannen toiminnasta, ja eilen joukkueen YouTube-kanavalle julkaistiin vielä "highlight-video" Barberion viimeaikaisista tempuista. Seuraava kohtaaminen on jo parin viikon päästä, eikä siitäkään voi odottaa muuta kuin kuumaa peliä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Ilves - Tappara
 • 2.96
 • 3.95
 • 2.17
HPK - TPS
 • 2.95
 • 3.45
 • 2.30
JYP - Sport
 • 2.65
 • 3.65
 • 2.45
Kärpät - Ässät
 • 1.43
 • 5.40
 • 5.60
Lukko - HIFK
 • 3.80
 • 4.10
 • 1.79
Jukurit - SaiPa
 • 1.68
 • 4.70
 • 3.90
Pelicans - KooKoo
 • 2.08
 • 4.00
 • 3.02
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy