Suosikkipelaajasi jokaisesta liigajoukkueesta?

  • 122 555
  • 368

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
On aina mielenkiintoista lukea eri kirjoittajien näkemyksiä eri pelaajista - ja varsinkin pelaajista, jotka eivät pelaa kirjoittajan omassa suosikkijoukkueessa. Ajattelin siksi perustaa viestiketjun, jossa jokaisen kirjoittajan tehtävänä on kertoa suosikkipelaajansa jokaisesta liigajoukkueesta ja mielellään perustella valintansa.

Tässä oma listani (joukkueet aakkosjärjestyksessä)

Oma suosikkijoukkue: SaiPa

HIFK: Teemu Eronen (Teki aikanaan ison vaikutuksen Jokereissa pelatessaan. Oli hienoa, että palasi Liigaan, vaikka omat odotukseni hänelle ovat vielä kovemmat kuin mitä viime kaudella nähtiin.)
HPK: Joonas Lehtivuori (Kaudella 2007-08 ajattelin, että tässä on tuleva NHL-puolustaja. Lehtivuoren ura on sittemmin ollut alamäessä, mutta viime kaudella hän näytti, että ne taidot ovat tallella, kun vaan valmennus ja rooli on kohdallaan. Upea pelaaja, ottaisin SaiPaan ilosta hyppien)
ILVES: Mikael Kuronen (Harmittaa niin vietävästi, että Kuronen ei jatka SaiPassa. Hän ei ehkä koskaan tule pelaamaan yli 30 pisteen kautta, mutta raataa ja taistelee niin upealla tavalla, että hänelle ei voi kuin toivoa hyvää jatkossa. Ja jos tähdet ovat kohdallaan, voi tuo 30 pinnaakin mennä rikki - välähdykset ovat lupailleen sellaista)
JUKURIT: Henrik Koivisto (Tämä oli vaikea valinta, koska Jukureiden rosterissa kukaan pelaaja ei herättänyt suuria tunteita. Valitsin Koiviston, koska tämä teki vaikutuksen viime kauden SaiPa-peleissä. Oli Jukuri-hyökkäyksen aivot ja kädet samassa paketissa.)
JYP: Miika Lahti (Sivistyssanakirjasta, jos etsii määritelmää sanalle "taistelija", niin siellä ei luekaan mitään. Tekstin sijaan siellä on vain Lahden naamakuva. Ja onhan ne kaatumiset jo legendaarisia :) )
KALPA: Ville-Vesa Vainiola (VVV:lle toivoisi isoa onnistumista. Minusta hän on aina ollut pelaaja, joka on ihan siinä rajalla, että tekisi läpimurron liigaan ja vakiinnuttaisi siellä paikkansa. Mutta aina on tullut jotain. HIFK ei yllättäen jatkanutkaan sopparia tryoutin jälkeen, KalPassa tuli heti loukkaantuminen. Toivottavasti nyt 32-vuotiaana tekee vihdoin läpimurron)
KOOKOO: Anrei Hakulinen (Tämän taitopelaajan läpimurtoa saatiin odottaa pitkään. Viime kaudella se vihdoin tapahtui. Ja silti hänen peliään katsoessa tulee koko ajan tunne, että vieläkin kovempaan tehoiluun olisi ainekset olemassa)
KÄRPÄT: Julius Junttila (Onhan tuo polkukone vaan niin viihdyttävä pelaaja katsojan kannalta. Vastustajan pakit ei voi sanoa samaa)
LUKKO: Jyri Marttinen (Loistava monipuolinen pakki, joka ihmeen pitkään ohitettiin EHT-kokoonpanoja valittaessa. Pitkään toivoin häntä SaiPaan, mutta nyt 34-vuotiaana ura alkaa jo olla ehtoopuolella)
PELICANS: Juha Leimu (Se kuti...)
SAIPA: Ville Koho (Oh captain, my captain!) Uusista SaiPa-nimistä eniten kiinnostaa Ahti Oksanen.
SPORT: Antti Kalapudas (Tulevan kauden komeetta. 35 pisteen raja menee rikki)
TAPPARA: Jan-Mikael Järvinen (Monesti kentän pienin pelaaja, mutta niin vikkelä, ettei jää isompien alle. Hämmentävää, ettei ole kertaakaan tullut jyrätyksi niin, että olisi joutunut lasarettiin. Neljällä Tappara-kaudellaan pelannut 235 ottelua 240:sta mahdollisesti. Todellinen mini-teräsmies siis!)
TPS: Petrus Palmu (Tämän nuorukaisen edesottamuksia on tullut seurattua junnuliigassa. Ihan mahtavaa, että hän palasi Suomeen täksi kaudeksi.)
ÄSSÄT: Ben Blood (Silloin, kun hän on jäällä omaa joukkuettani vastaan, häntä vihaa. Mutta onhan Blood myös väriläiskä tässä liigassa)
 

Pori67s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ude&Parru
Suosikkijoukkue: Ässät

HIFK: Joe Finley (Iso puolustaja joka taklaa kovaa ja puhtaasti. Sen lisäksi osaa myös puolustaa. Nousi viime kaudella otsikoihin.)

HPK: Emil Larmi (Nuori ja hyvä maalivahti, jonka ansiosta Kerho pärjäsi viimekaudella hyvin. Tuntematon monelle ennen viime kautta. Tulee väkisin mieleen Juuse Saros.)

Ilves: Valtteri Viljanen (Mielenkiinnolla odotan miten Porin oma poika pärjää mestarivalmentaja Karri Kiven alaisuudessa Ilveksessä ja pystyykö lyömään itsensä lopullisesti läpi liigassa.)

Jukurit: Zach Budish (Hyvä ja mielenkiintoinen hankinta viimekaudelle Jukureilta. Pelasi hyvän kauden sarjanousijassa.)

JYP: Nolan Yonkman (Isokokoinen hampaaton Kanukki. Ei mikään hämmentäjä, mutta tarpeen tullen vetelee muita kuin pässiä narussa.)

KalPa: Santeri Lukka (Porilainen, Ässien kasvatti joka oli jo viime kaudella iso tekijä KalPan niin puolustus- kuin hyökkäyspelissä puolustajana.)

KooKoo: Michael Keränen (Pelasi kaudella 13-14 Ilveksessä toistaiseksi uransa parhaan kauden Tuokkolan alaisuudessa. Saa nähdä toimiiko sama duo taas.)

Kärpät: Jussi Rynnäs (Porilainen, Ässien kasvatti. Liigan parhaimpia, ellei paras maalivahti.)

Lukko: Jyri Marttinen (Mestaruusmaalin tekijä keväällä 2013. Marttisesta tuli vuosien mittaan Isomäen suosikki. Valitsi valitettavasti väärän polun uralleen.)

Pelicans: Juha Leimu (Joo, se on se kuti ja kypärätemppu suomenennätys.)

SaiPa: Jussi Markkanen (Täytyy vain ihailla, kuinka 42v maalivahti pystyy ja jaksaa vieläkin jatkamaan uraansa huipulla.)

Sport: Joonas Komulainen (Tää Hobitti o iha piru hyvä.)

Tappara: Jarno Kärki&Niko Ojamäki (Oli pakko laittaa kaksi, koska näitä herroja seuraan erittäin tarkasti ensikaudella. Porin Ässien kasvatteja molemmat ja molemmille ensimmäinen muu seura, kuin Ässät.)

TPS: Jonne Virtanen (Jonne on todella hyvä tappelemaan. Vitsiniekka.)

Ässät: Maksim Matushkin: (Maksimilla on todella paljon parempi liike mitä viime kaudella nähtiin. Tulee olemaan todella hyvä ensi kaudella maalien muodossa.)
 
Viimeksi muokattu:

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
IFK: Oliwer Kaski - Pari näppärää kikkaa siniviivalla viime kaudella säväyttivät ensimmäisissä näkemissäni peleissä. Pelimiehen siirtoja ykkösellä jalkojen välistä jne. Koska vaan SaiPaan jos ei meinaa mahtua punaisissa pelaamaan.

HPK: Juho Keränen - Aikoinaan Liigaan tullessaan sulatti sydämeni, kun lähti volttilähdöllä kiekollisena oman maalinsa takaa Kärpissä ja SaiPan pelaaja tuli niittaamaan avojäällä vain lentääkseen kuin märkä rukkanen Keräsen vastataklauksen voimasta. Keränen otti muutaman potkun ja lähti jatkamaan kiekollisena hyökkäystä saipalaisen kerätessä kamojaan.

Ilves: Mikael Kuronen - Kurdi Kuroselle löytyy aina takaisin paikka myös minun suosikkijoukkueestani. Hieno pelaaja ja mies.

Jukurit: Jesper Piitulainen - Piitulta lentää aina paljon juttua ja onhan hän ihan kohtalaisen taitava pelaajakin.

JYP: Nolan Yonkman - Sheriffi. Hyvät perustelut tulikin jo tuossa edellä.

KalPa: Denis Godla - Godla-mode teki vaikutuksen jo junnukisoissa. Seuraan aika paljon Mestistä ja oli mukava seurata kun seisoi Hermeksessä välillä päällään kiekon edessä.

KooKoo: Ville Vainikainen - Vainikainen teki SaiPassa pelatessaan vaikutuksen fysiikallaan.

Kärpät: Rasmus Kupari - a-junnuissa mennee kausi enemmälti, mutta tästä pojasta tulee aikanaan Suomelle Barkovin rinnalle kelpo maju-sentteri kärkiketjuihin ja jollekin änärijoukkueelle kiekollinen ykkössentteri.

Lukko: Heikki Liedes - Taidoilla ei ole Liedestä pilattu, mutta asennetta löytyy kun muistaa keskittyä siihen mitä osaa. Hanskat lentävät tarvittaessa josta saa aina plussaa.

Pelicans: Iikka Kangasniemi - Loistava pelaaja. Tähän olisi käynyt myös ketjukaveri Miska Siikonen, siinä on tulevalle kaudelle kova kaksikko. Siikonen vähän enemmän HMV, niin laitetaan Kangasniemi näyttävyytensä takia.

SaiPa: Anssi Löfman - Vanha koulukaverini, hieno ja nöyrä mies. Loistava pelaaja jo junnuissa, kukaan ei saanut taklattua kun on niin pirun liukas kaveri.

Sport: Markus Kankaanperä - Kangessa on enemmän hampaatonta kanukkia kuin monessa Liigassa pelanneissa kanukeissa yhteensä.

Tappara: Niko Mikkola
- Iso ja ilkeä. Siinä sivussa häärää hyökkäyksen kärkenä ja heittää rystyltä ylänurkaan, kuten viime kaudella Lahdessa.

Ässät: Matti Lamberg - Maailman hienoin mustalainen. Pelityyli miellyttänyt jo vuosia, harmi kun paikat ja terveys eivät meinaa kestää.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Tässä oma listani. Eivät ehkä niinkään suosikkipelaajia, vaan pelaajia joiden suorituksia katson tarkemmin alkavalla kaudella.

Suosikkijoukkue: HPK

HIFK: Teemu Laakso - Liigajäille palaava puolustaja, jonka arveltiin nousevan jopa NHL-jäille. Mielenkiinnolla odotan, että millaisen panoksen tuo punapaitojen takalinjoille

HPK: Otto Paajanen - Kapteeni kantaa joukkuetta selässään myös heikoilla hetkillä. Mitä mainioin esimerkki junnupelaajille työnteon merkityksestä.

Ilves: Teemu Rautiainen - Kerhossakin esiintynyt laituri pelasi viime kaudella pirteästi. Nostaako edelleen tasoaan?

Jukurit: Hannu Pikkarainen - Kyseenalaisistakin asioista mainetta niittänyt kokenut puolustaja. Saako Dufva Hankin pelaamaan vahvuuksillaan?

Jyp: Mikko Mäenpää - Erittäin kokenut kiekollinen puolustaja, joka tuo paljon osaamista etenkin YV:lle.

KalPa: Alexander Ruuttu - Junnuna kaveriin asetettiin aivan älyttömät ennakko-odotukset (osittain sukujuuriensa vuoksi?). Viime kausi oli jo vihdoin parempaa tekemistä. Parantaako yhä? Ja missä raja tulee vastaan?

KooKoo: Siim Liivik - Sheriff is back. "Pienissä häissä..."

Kärpät: Jani Hakanpää - Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti. Ottaako jo viestikapulan vastaan Kukkoselta?

Lukko: Lauri Tukonen - Ne loukkaantumiset, ne loukkaantumiset. Toivottavasti pysyy kasassa koko kauden.

Pelicans: Iikka Kangasniemi - Jääkö yhden kauden tähdenlennoksi vai yltääkö samanlaiseen vireeseen tälläkin kaudella?

SaiPa: Ahti Oksanen - Yliopistokausien aikana kaverin odotettiin murtautuvan jopa NHL-kaukaloihin. Toisin kävi. Mielenkiinnolla odotan, mikä on hänen tasonsa Liigajäillä.

Sport: Joni Tuulola - Pitsissä oma koira jo puri tehoin 3+1. Oliko kauden tehot siinä vai nouseeko jopa Sportin ykköspakiksi?

Tappara: Tomas Zaborsky - Maalikuninkaan paluu vol2. Millaista tuhoa tekee Tukka-Jukan alaisuudessa?

TPS: Topi Taavitsainen - Työkaverin poika, jonka vuoksi suurennuslasin alla. Topin lisäksi seurannassa viime kauden komeetta Jasper Lindsten.

Ässät: Jussi Makkonen - Jatkaako vahvaa suorittamistaan?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä on ihan hauska, en kyllä tunne monia rostereita kovin hyvin niin jotkin joukkueet jäävät ilman edustajaansa, turha lähteä väkisin lisäämään joku ainut pelaaja jonka nimen on joskus kuullut.

HIFK - Joe Finley, Liigan väriläiskä.

Ilves - Otto Koivula, mitä tätä viime kaudella vähän näki niin teki vaikutuksen.

JYP - Jarkko Immonen, iso nimi Liigaan.

KooKoo - Siim Liivik, hieno mies joka tuo väriä Liigaan.

Kärpät - Lasse Kukkonen, Oulun oma soturi.

Lukko - Ville Vahalahti, arvostan ja paljon!

Pelicans - Aleksi Mustonen, tuttu itselleni vuosien takaa, taitava kuin mikä.

SaiPa - Ville Koho, seurauskollisuus ihailtavalla tasolla.

Tappara - Tomas Zaborsky, hemmetin hyvä pelaaja!

TPS - Tomi Kallio, samat sanat kuin Vahalahden kohdalla.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
HIFK: Juhani Tyrväinen - Pelicansin viime kauden kovin, harmillista nähdä mies vastustajan riveissä liigassa.
HPK: Emil Larmi - Showmies
Ilves: Juhani Tamminen - Mielenkiintoista nähdä miten aurinkokunkku 2.0 pärjää liigassa
Jukurit: Miika Roine - Roisto, Kapteeni tulevalla kaudella.
Jyp: Antti Suomela - Yksi viime kauden läpimurtopelaajista.
Kalpa: Joni Ikonen - Montrealin 2 kierroksella? varaama superlupaus.
Kookoo: Michael Keränen - Tekeekö comebackin liigan huipulle pienemmässä seurassa isossa roolissa.
Kärpät: Jasse Ikonen - Jokapaikan höylä jonka jokainen joukkue haluaisi riveihinsä
Lukko: Ville Vahalahti - Konkari, jonka pistetahti ei hyydy vaikka ikää tulee mittariin.
Pelicans: Joel Mustonen - Mustin paluu lahteen ehkä 1. sentteri tulevalla kaudella. Läpimurtoa odotetaan.
Saipa: Urho Vaakanainen - Tulevaisuuden tähtiä
Sport: Markus Nenonen - Hurja kuti
Tappara: Niko Mikkola - Tulevaisuuden tähtiä
Tps: Patrik Virta - tulevaisuuden nimiä myös, läpimurtokausi?
Ässät: Ben Blood - Veripena. Hieno mies.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
HIFK: Jarkko Malinen – Nöyrä ja fiksu kaveri sekä mainettaan parempi kiekollisena.

HPK: Juho Keränen – Vaikea oli löytää sopivaa pelaajaa, mutta tässä kaverissa on ainakin asennetta.

Ilves: Sami Sandell – Herrasmies voisi nyt vihdoin vetää ehjän kauden.

Jukurit: Nestori Lähde – Sinnikäs kaveri on taistellut koko uransa ajan peliajasta ja -paikasta.

Jyp: Pekka Tuokkola – Aina pieni pilke silmäkulmassa. Ei ota peliä liian tosissaan.

Kalpa: Eero Kilpeläinen – Huippuveskari, joka osaa kunnioittaa tulosta.

KooKoo: Juha Järvenpää – Pätee samat sanat kuin Tuokkolaan.

Kärpät: Jyri Junnila – Pitkän tien kulkija on nostanut itsensä uudelleen hyväksi liigapelaajaksi.

Lukko: Janne Keränen – Tekee hyvää uraa ja toivottavasti pääsee vielä ulkomaille rahastamaan.

Pelicans: Juha Leimu – Jos olisi laittanut kaiken likoon jo nuorempana ja harjoitellut ammattimaisesti niin pelaisi isommissa ympyröissä.

Saipa: Jussi Markkanen – Hieno ura. Taistelija myös siviilissä. Ja pelaa vielä vanhoilla päivillään kovalla tasolla.

Sport: Markus Kankaanperä – Isäntä ja hieno mies. Johtaja kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Tappara: Jukka Peltola – Ei vaadi selityksiä.

TPS: Henrik Tallinder – Äärimmäisen hyvä pelaaja.

Ässät: Ville Korhonen – Yhä edelleen aliarvostettu joukkuepelaaja, joka on hyvä kentän molempiin suuntiin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:ta kannatan tietenkin joukkueena vaikka toki sieltäkin on yksittäisiä suosikkipelaajia nostettavissa. Muista joukkueista seuraan erityisellä mielenkiinnolla nuoria pelaajia, joista osalla on loistava ura edessään. Ensi kaudella nuoria talentteja löytyy Liigasta jopa poikkeuksellisen paljon.

Näistä pelaajista jokaiselle toivon paljon vastuuta sekä onnistumisia ja uskonkin, että osa ao. pelaajista tulee tekemään ensi kaudella todella kovaa jälkeä.

HIFK: Miro Heiskanen
HPK: Kristian Vesalainen
Ilves: Otto Koivula
Jukurit: Mikko Kokkonen
JYP: Jerry Turkulainen
Kalpa: Joni Ikonen
KooKoo: Veeti Vainio
Kärpät: Rasmus Kupari
Lukko: Kaapo Kähkönen
Pelicans: Miska Siikonen
Saipa: Urho Vaakanainen
Sport: Robin Salo
Tappara: Niko Mikkola
TPS: Petrus Palmu
Ässät: Jesperi Kotkanniemi
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno ketju! En niin suosikkipelaajia muissa joukkueissa omista, mutta listataan ne alkavan kauden mielenkiintoisimmat.

HIFK - JP Haataja
Mukava nähdä taas Hade ison seuran kärkihyökkääjänä, tehnee kivasti maaleja.

HPK - Kristian Vesalainen
Enimmäkseen maajoukkueen väreissä nähnyt tätä kaveria, mutta siellä vakuuttanut tekemisellään. Uskon, että tekee hyvää tulosta myös kotoisessa liigassa.

Ilves - Sami Sandell

Aina kunnossa ollessaan lukeutunut liigan parhaisiin pelaajiin. Mr Ilvekselle toivoisi jo sen kokonaisen kauden kunnossa.

Jukurit - Miika Roine

Jokaisessa pelissä jonka Jukureilta viime kaudella katsoin, tämä herra heilutteli hyökkäyksen tahtipuikkoa. Sen enempää sopimustilannetta tietämättä, haaveilin oman suosikkijoukkueeni sainaavan kaverin riveihinsä. Kiva nähdä, jatkuuko kehitys tulevalla kaudella.

JYP - Jarkko Immonen
Konkarin paluu. Harmi, ettei ole enää röökianttia heittää vierelle :)

KalPa - Alexandre Texier
Toivoinkin tätä yhtä Ranskan parhaista lupauksista Liigaan, ja onneksi KalPa kaverin nappasi.

KooKoo - Anrei Hakulinen
Maaliahne kaveri, joka tuntuu aina olevan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lähestyy parasta pelimiehen ikää, uskon Hakulisen pystyvän 20-maalin kauteen.

Kärpät - Lasse Kukkonen

Lukko
- Kaapo Kähkönen
Tämä maalitykki jumalan armosta, noussee Liigan parhaiden maalivahtien joukkoon, ellei jää puolustuksen taakse aivan yksin. Tulevaisuuden maajoukkueen maalivahti.

Pelicans - Iikka Kangasniemi
Pieni väkkärä, joka tekee kentällä loistavasti pieniö ja isoja asioita oikein. Maaginen pelisilmä.

SaiPa - David Goodwin
Eihän tämä mies nimensä, ja SaiPan skouttausten tason tietäen, voi olla kuin huikea pelimies.

Sport - Joni Tuulola
Erityylinen pakki kuin isänsä, saanee Sportissa paljon vastuuta. Uskon herran nousevan taas uudelle tasolle maisemanvaihdoksen seurauksena.

Tappara - Tomas Zaborsky
Rautakorpi/Zaborsky. Mielenkiintoista nähdä miten tämä kombo toimii.

TPS - Petrus Palmu
Tämän salakalastajan tyyliset väkkärät on Liigassa pärjänneet. Pelasi hyvän pitsiturneen.

Ässät - Ben Blood
Keskittyessään pelaamaan, on todella kova puolustaja. Uskon saavan itsestään Ässissä enemmän irti, mitä Pelicansissa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Laitetaan nyt itsekkin kun kerran muutkin. Niin.

IFK: Miro Heiskanen - Lopullinen läpimurto on itsestään kiinni. Saa varmasti paljon vastuuta ja tulostakin on siinä ohessa tultava
HPK: Victor Backman - Aika vaikea valinta oli tämä. Ei oikein ketään kuka tulisi mieleen. Backman sen sijaan pelasi Pitsissä hyvin niin valinta osui häneen.
Ilves: Sami Sandell - Olisi ollut junnuja vaikka millä mitalla, mutta. Jos pysyy ehjänä niin todella taidokas pelaaja luistimien päällä.
Jukurit: Zach Budish - Olisin kelpuuttanut KalPaan helposti. Hieno tulo Liigaan jo viime kaudella.
JYP: Jarkko Immonen - Olympia-Jacce. Eihän tästä oikein voi edes kiistellä. Mäenpään Mikko on yvllä viivapeloite, mutta ei vedä Immoselle vertoja.
KalPa: Joni Ikonen - Saanee isoa roolia ja tulee ratkomaan pelejä etenkin yvllä. Terävä ja tarkka rannekuti.
KooKoo: Anrei Hakulinen - Jos pysyy ehjänä niin tulee paukuttamaan 20 maalin rajan rikki tulevalla kaudella. Saa ottaa talteen
Kärpät: Julius Junttila - Vauhtikone. Jos olisi edes osan luistelusta panostanut maalintekoon tekisi kovaa jälkeä. Alivoimamaalien tuleva voittaja
Lukko: Janne Keränen - Keränen on noussut kausi kaudelta paremmaksi pelaajaksi. Nyt mitataan oliko tuo hyvä tulos Jaakko Rissasen ansiota
Pelicans: Joel Mustonen - Ruotsin kausien HL-pätkä katsottuna tulee tekemään hienoja tekoja jäällä. Ja myös pisteitä, sillä vastuuta on luvassa.
SaiPa: Jonatan Tanus - Mestiksessä hurjat tehot! Nyt mitataan poika pystyykö edes osan siirtämään Liigaan. Monelta se ei todellakaan onnistu
Sport: Joonas Komulainen - Tankki. Mies olisi erinomainen pelaaja jos vain pysyisi ehjänä. Ilman ko herraa tulee Sportille vaikeat ajat tulevallakin kaudella
Tappara: Niko Mikkola - Ura kovassa nosteessa. Pelaa ilkeästä harmaalla alueella kokoajan. Nyt punnitaan pystyykö sen ohella myös tuloksen tekoon.
TPS: Petrus Palmu - Tankki vol2. Kokoonsa nähden vahva pelaaja. Vakuutti Pitsiturnauksessa taidoillaan ja taistelullaan. +35p tulossa..
Ässät: Ben Blood - On alakerran isäntä, mutta malttaisiko vihdoin keskittyä vain pelaamiseen? Pari ulosajoa tilauksessa kuitenkin. Hätyyttelee 30p rajaa..

Edit. Kirjoittelin omaa juttua loppuun asti kun samaan aikaan pamahti ylle viesti. Näköjään yllättävän samoilla "hajuilla" oltaisiin @Numero13 kanssa :D
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Liigan seurailu on viime vuosina jäänyt kyllä Ilvestä lukuun ottamatta todella vähäiselle. Mutta koska pidän listoista niin tehdään nyt sitten omakin.

HIFK: Niklas Bäckström
Oli NHL:ssä yksi suomalaisista suosikeistani.
HPK: Joonas Lehtivuori
Pirkkalan poika, jolla takana loistava tulevaisuus. Pyöritti teini-ikäisenä Ilveksen siniviivaa loistavasti.
Ilves: Sami Sandell
Tää oli helppo. Kevät 2008 never forget. Seuraavalla kaudella käsittämätön myynti Bluesiin. Toivottavasti pysyy vihdoin kasassa.
Jukurit: Markku Flinck
Jukureista ei kyllä löytynyt oikeasti ketään, jota millään tavalla fanittaisin tai symppaisin. Flinckillä kuitenkin lähimenneisyyttä Ilveksessä.
JYP: Mikko Kuukka
Dion Phaneufin pakkiparilla oli eväät nousta vähintään EHT-tason pakiksi. Kärsinyt loukkaantumisista yms. Jos saa uransa vielä nousuun, olisi kiva nähdä vielä joskus Ilveksessä.
KalPa: Konsta Mäkinen
Toinen pirkkalalainen lemppari. Konde menisi omaan unelma joukkueeseen aina.
KooKoo: Michael Keränen
Ilmiömäinen mailataituri luikerrellut kyllä ikuisesti meikäläisen sydämeen. Harmi kun viime kaudella ei oikein lähtenyt. Toivottavasti saa uuden alun KooKoossa.
Kärpät: Lasse Kukkonen
Kärpillä kyllä harvinaisen HMV-joukkue tällä hetkellä omaan makuuni. Joten eihän tuolta voi muun kuin Kukkolassen nostaa tälle listalle.
Lukko: Toni Koivisto
Lukon nimilistaa kun katteli, niin ei noussut ketään jota suuremmin fanittaisi. Koivisto teki aikanaan kovaa jälkeä Ilveksessä ja hänelle toivoo hyvää.
Pelicans: Aleksi Mustonen
Toivottavasti pikakiituri saa Lahdessa lopullisen läpilyönnin vihdoin tehtyä.
SaiPa: Jussi Markkanen
2006 Stanley Cup-finaalit nevö föget.
Sport: -
Vaasalaisen riveistä ei kyllä löydy sitten yhtään ketään kenen kohdalla viisari värähtäisi. Ei vain pysty nimeämään ketään.
Tappara: Jan-Mikael Järvinen
Tapparasta kyllä vaikea nimetä ketään, jota mitenkään fanittaisi. Mutta kyllä Järviselle löytyy hieman sympatiaa.
TPS: Eric Perrin
Perrin nyt ei varsinaisesti mikään lemppari ole millään lailla koskaan ollut. Mutta SM-Liiga legenda, joten käsi nousee lippaan.
Ässät: Ville Korhonen
Kolli oli melkein helpoin näistä nimetä. Ilves-legenda.

Hyvin Ilves-taustainen lista, mikä oli odotettavissa, kun muiden joukkueiden tekemiset jäänyt vähemmälle seurannalle.
 

Arsenius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokipojat
HIFK: Miro Heiskanen, erittäin itsevarma pelaaja kiekon kanssa, loistava tulevaisuus edessä.
HPK: Petteri Nikkilä, tasaisuutta lisää, mielestäni omaa potentiaalia paljon nähtyä parempaan.
Ilves: Teemu Rautiainen, erittäin monipuolinen taitava pelaaja pienestä koostaan huolimatta.
Jukurit: Jesper Piitulainen, potentiaalia olisi paljon paljon nähtyä parempaan, viimeinen kausi SaiPassa näytti että mies on parhaimmillaan aivan pitelemätön, tasaisuus puuttuu.
JYP: Antti Suomela, loistava pelimies kaikinpuolin, takuuvarmasti EHT-tasoa.
KalPa:Juuso Riikola, raamikas hyvin liikkuva puolustaja, mielestäni aliarvostettu pelaaja, kuten yllä EHT-tasoa.
KooKoo:Andrei Hakulinen, loistava hankinta pelsuista viime kaudelle, odotuksissa vielä viime kauttakin kovempaa jälkeä.
Kärpät: Miika Koivisto, jo viime kaudella Jukureissa liigan ehdotonta kärkeä, aivan jäätävä kiekollinen puolustaja jolla potentiaalia selkeästi kovempiinkin sarjoihin.
Lukko:Janne Keränen,viime kaudella uran piste ennätys, erinomainen liike, pystyy viimeistelemään ja rakentamaan, monipuolinen liigan kärkihyökkääjä.
Pelicans:Casimir Jurgens, viime kaudella mestiksen paras puolustaja, tulee lähes takuuvarmasti lyömään itsensä läpi myös liigassa.
SaiPa: Anssi Löfman, oli jo SaiPasta lähtiessään erinomainen pelaaja, kehittyi JYP-aikana entisestään. Mielestäni Anssi on älyttömän aliarvostettu pelaaja liigassa. Älykäs, suoritus varma, tasainen eri osa-alueilla. Odotan paljon Anssilta tällä kaudella.
Sport:Joel Kiviranta, Odotan lopullista läpimurtoa.
Tappara:Mikko Lehtonen, kuten Heiskanenkin rauhallinen kiekon kanssa, ei koskaan kiire. Erinomainen suoritus varmuus.
TPS: Jasper Lindsten, ehdottomasti yksi lupaavimpia pelaajia liigassa tällä hetkellä. Älykäs, pelaa kuin konkarit vaikka ikää ei ole paljoa. Taitoa järkyttävä määrä, huikea tulevaisuus.
Ässät:Ville Korhonen, monipuolinen pelaaja, erinomainen hyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Suosikkijoukkue: SaiPa.

HIFK: Niklas Bäckström.
-
Yksi lemppareista jo änäriajoilta. Lisäksi teki aikoinaan Saipan väreissä itseään tunnetuksi.

HPK: Kristian Vesalainen.
-Tulevaisuuden tähti. Jäi mieleen myös Frölundan visiitiltään. Mielenkiintoinen kausi varmasti tulossa.

ILVES: Antti Lehtonen.
-Tupsikorvien kohdalla oli ehkä vaikein valita. Päädyin Lehtoseen, joka pelasi aivan tolkuttoman kovan viime kevään.

JYP: Jarkko Immonen.
-Ei vaatine mitään perusteluja.

KALPA: Denis Godla.
-Suuret Eeron saappaat täytettävänä. Uskon nousevan ykkösvahdiksi ja sitä kautta myös toivottavasti Slovakian maajoukkueen matkaan.

KOOKOO: Michael Keränen.
-Potentiaalia löytyy. Toivottavasti syttyy verivihollisen joukoissa.

KÄRPÄT: Lasse Kukkonen.
-Rakastan tätä miestä. Ikileijona joka nähdään myös Korean Olympialaisissa ensi talvena.

LUKKO: Kaapo Kähkönen.
-Kuningas Kaapo. Mielenkiintoinen seurattava hänkin ja ennen kaikkea montako voittomaalia iskee.

PELICANS: Iikka Kangasniemi.
-Lisää nuoria mielenkiintoisia nuoria miehiä.

SAIPA: Jussi Markkanen.
Ylivoimainen ykkös vaihtoehto. Itselleni ehkä tärkein pelaaja kautta aikojen Robitaillen, Selänteen ja muutaman muun huipun jälkeen. Pitkää uraa tullut seurattua todella tarkkaan vuosien ajan. Pelaa edelleen hyvällä tasolla, mutta alkava sesonki jäänee legendan viimeiseksi. Stanley Cupin finaalit 2006 ei unohdu koskaan.

SPORT: Antti Kalapudas.
-Kauden suuri läpimurto. Näin uskon.

Tappara: Niko Mikkola.
-Pääsi Tampereen huippuolosuhteisiin. Jälki tulee olemaan kovaa. Melko varma MM-kisapakki eikä Olympialaisetkaan tunnu niin kauhean etäiseltä.

TPS: Tomi Kallio.
-Itselleni suurempi tepsilegenda kun Koivut. Taistelija ja kapteeni. Hieno mies kaiken kaikkiaan. Eikä viime kauden hurjat tehot ainakaan osoita ettei putki enää kulkisi.

ÄSSÄT: Andreas Bernard.
-Pohdinnan jälkeen päädyin "saipakasvatti" Bernardiin.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
HIFK: Erik Thorell. Viime kauden alla olin aika varma, että yllättää monet ja pelaa hyvän kauden. Pääsikin yllättämään myös minutkin. Lisäksi pelityyli miellyttää itseäni.

HPK: Oula Palve.
Alla ensimmäinen kokonainen kausi liigassa ja osviittaa antaa paremmasta tällä tasolla. Pienen ihastuksen koin tammikuussa Hämeenlinnan touhuihin ja Palveelle soisi kunnon breikkauksen juurikin siellä.

Ilves: Valtteri Viljanen. Sukinimi kaima Porista, tarvitseeko muuta lisätä?

Jukurit: Zach Budish. Pääsi pienessä seurassa iskemään itsensä kansan tietoisuuteen taustalta. Jukureista oli myöskin vaikea löytää omaa suosikkia. HMV.

JYP: Jerry Turkulainen. Junnu pelasi kelpo kauden ylhäällä. Mielenkiintoinen seurattava tälle kaudelle, toivottavasti kehitys jatkuu. Edellytykset on olemassa.

KalPa: Santeri Lukka. Porin omia poikia. KalPan puolustuksen kiekollinen liideri.

KooKoo: Anrei Hakulinen. Tämän päivän harkkamatsin perusteella pakko valita sähäkän esityksen jälkeen Anrei. KooKoolle sama kuin Jukureille, HMV.

Kärpät: Shaun Heshka. Herra kylmähermo, pitkälti 2013 vaikuttaa vahvasti tässä valinnassa. On se niin rento seppä.

Lukko: Kaapo Kähkönen. Kerran taisin olla Jaffalassa huutamassa "KAAPO, KAAPO" aika lujaa, pelissähän nähtiin vaivaiset 11 maalia. Ensi kaudella rapakon takana?

Pelicans: Iikka Kangasniemi. Viihdyttävä taitopelaaja. Pieni koko, mutta ne kädet.

SaiPa: Brett Carson. Kaappi, nallekarhu. Voisi kuvitella kaveria fyysisemmäksi.

Sport: Niklas Nevalainen. Ala-asteikäisenä oli kovat pelit ja menot Porin Väinölässä. Ainakin parissa harkkamatsissa viihdyttävän pirteää peliä pelannut. Toivottavasti Nekku vakiinnuttaa paikkansa joukkueessa.

Tappara: Tomas Zaborsky. Voisi sieltä pari ihan oikeaa Ässien kasvattiakin valita, mutta päädytään nyt maalipyssyyn. Joskus tuli kikkailtua kaveria salibandy höntsässä längeistä.

TPS: Petrus Palmu. En hirveästi ollut aiemmin nähnyt hänen pelejään, mutta Pitsiturnauksessa innostuin kaverista ihan pirusti. Näkee kenttää todella hyvin.

Ässät: Matias Varttinen. Patafanina voisi monen muukin valita, mutta ehkä viihdyttävin seurattava kaukalossa on Varttinen. Pikku tykinkuulan kun päästää kentälle pyörimään, niin jopas alkaa sattumaan ja tapahtumaan. Toiveissa mahdollisen ehjä kausi ja sivussa voisi painaa muutaman pisteenkin.
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
HIFK: Joonas Rask, Osaa olla erittäin viihdyttävä pelaaja.

HPK: Oula Palve,
Olisi aika ottaa seuraava steppi jo kohti "eliittiä".

Ilves: Juuso Pulli,
Kova vääntäjä ja hyvällä liikkellä saattaa saada tuhoa aikaiseksi.

Jukurit: Sami Rajaniemi,
Rajullakin edessä vielä kirkkaammat valot.

JYP: Jarkko Immonen,
Legendan paluu, tätä on odotettu.

Pelicans: Antti Tyrväinen,
kovaa peliä kaukalossa.

SaiPa: Jussi Markkanen,
Tässä yksi Liigamme legendoista.

Sport: Filip Riska,
Ärsyttävä raastaja.

Tappara: Tomas Zaborsky,
Positiivisen olonen kaveri.

TPS: Eric Perrin,
Yksi kivuliaimmista lähtijöistä (JYPistä).

Ässät: Mikko Salmio,
Hyvä raastaja ja jotain kiekonkäsittelytaitojakin väläyttelee. Viime kausi meni vähän heikosti. Toivotaan parempaa kautta nyt.

Kaikista joukkueista en löytänyt pelaajaa, joka herättäisi tunteita itselle.
 

jahaj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
HIFK: Joe Finley
Liigan selkeä väriläiskä. Armottoman kova taklaaja.
HPK: Emil Larmi
Nostaa entisestään tasoa, siirtyy kohta isompiin ympyröihin.
Ilves: Otto Koivula
Kypsää peliä nuoreksi kaveriksi, potentiaalia kehittyä erinomaiseksi voimahyökkääjäksi.
Jukurit: Henrik Koivisto
Taitava, nopea.
JYP: Jarkko Immonen
Ei tarvitse perustelua.
Kalpa: Denis Godla
Godlamode. Mielenkiintoinen, erittäin potentiaalinen kaveri.
KooKoo: Siim Liivik
Herättää tunteita puolin ja toisin. Sytyttää.
Kärpät: Charles Bertrand
Arvaamaton taitopelaaja. Asenne kohdillaan.
Lukko: Kaapo Kähkönen
On se jumaliste sellanen seppä.
Pelicans: Juha Leimu
Luonnonlahjakkuus.
SaiPa: Ahti Oksanen
Tuli seurattua jo Rangersin prospectina, kiinnostavaa nähdä liigassa.
Sport: Tommi Tikka
Pelaa kovaa, raastaa, tappelee. Välillä myöskin vähän läikkyy yli.
Tappara: Niko Mikkola
Tekee kaikkensa joukkueen eteen.
TPS: Ilkka Pikkarainen
Vihaan niin paljon, että pakko arvostaa. Uskomattoman ärsyttävä vastustaja.
Ässät: Ben Blood
Herättää keskustelua, muuta kuin pelkkää massaa.

Yleisesti arvostan pelaajia, jotka tuovat väriä muuten tylsähköön liigaan.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Kokeillas itekin jonkilaista listaa väsätä

HIFK: Juhani Tyrväinen - Hieno pelaaja ja todellinen soturi. Harmittaa isosti ettei jatkanut meillä mutta osa minusta toivoo silti että vetää hyvän kauden HIFK:ssä.
HPK: Mathias Porseland - Kovan tason pakki tähän liigaan. Osaa takoa pisteitä.
Ilves: Otto Koivula - Nuorukainen veti melko komean debyyttikauden. Tulevaisuuden NHL-pelaaja jos urakehitys jatkuu samanlaisena.
Jukurit: Miika Roine - Pelicans-lähtöinen peluri joka herättää itsessään sympatiat. Nimitys Jukurien uudeksi kapteeniksi naulasi tämän nimityksen.
JYP: Miika Lahti - Vastustajan näkövinkkelistä tosi ärsyttävä pelaaja mutta samalla erittäin arvostettava kovan työn raataja.
KalPa: Denis Godla - Lupaava nuori slovakkimaalivahti ja onhan toi Godla kans ihan vitun badass nimi.
KooKoo: Anrei Hakulinen - Tää oli ehkä vaikein valinta mut Pelicans-tausta ratkas tässä kohtaa. Lopullinen läpimurtokausi edessä?
Kärpät: Lasse Kukkonen - Helppo valinta. Kärppä-ikoni vailla vertaa.
Lukko: Ville Vahalahti - Kunnioitettava ura takana ja vielä 38-vuotiaana veti lähes 50 pinnan kauden. Huikee kaveri.
Pelicans: Iikka Kangasniemi - Taskuraketti vailla vertaa. Meiän uus Ryan Lasch jos kehitys jatkuu samaan tahtiin.
SaiPa: Ville Koho - Mr. SaiPa. Pelannut koko pitkän uran kasvattajaseurassaan, nyt jo 16. kausi edessä. Hattu päästä.
Sport: Michael Parks - Melkeen piste per peli-tahtiin viime kaudella ECHL:ssä ja aloittanut harkkakauden lupaavasti. Silmät auki ihmiset! Tässä saattaa olla yks koko kauden isoimmista ryöstöistä.
Tappara: Kristian Kuusela - Hänkään ei ole koolla pilattu mut yks liigan taitavimmista pelaajista ehottomasti kyseessä.
TPS: Éric Perrin - 41-vuotias pappa se vaan jaksaa puurtaa. Huge respect!
Ässät: Ben Blood - Liigan väriläiskä. Osaa ärsyttää ja on äärimmäisen rauhallinen kiekon kanssa. Todella iso hankinta Ässiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Osasta joukkueesta todella vaikea valita. Moni muuten näemmä listää pelaajia, joita seuraa ensi kaudella tarkasti sen sijaan, että suosikkipelaajia valittaisiin.

HIFK - Teemu Eronen
HPK - Petteri Nikkilä
Ilves - Sami Sandell
Jukurit - Nestori Lähde
JYP - Mikko Mäenpää
KalPa - Sami Mutanen
KooKoo - Mikko Jokela
Kärpät - Jari Sailio
Lukko - Jyri Marttinen
Pelicans - Borna Rendulic
SaiPa - Frans Tuohimaa
Sport - Ville Viitaluoma
Tappara - Juhani Jasu
TPS - Henrik Tallinder
Ässät - Ville Korhonen

Pelicansista oli erityisen vaikea löytää, mutta ei enää tänään.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
Ei nyt mitään varsinaisia suosikkeja, mutta seurannassa olevat:

HIFK: Erik Thorell: miten onnistuu Stadissa, jatkuuko maalinteko?
HPK: Kristian Vesalainen: vaikuttaisi vähän "kusipäiseltä" hyvässä mielessä ja uskon tekevän mukavat tehot tulevalla kaudella.
Ilves: Ville Meskanen: omaan silmään näyttää pelimieheltä ja odotan läpimurtoa tälle kaudelle.
Jukurit: Keni Karalahti: Niäminen hehkutti, pakko olla totta.
JYP: Juuso Puustinen: Vieläkö verkot pullistelevat, vai onko jo menneen talven lumia?
KalPa: Eetu Luostarinen: teki positiivisen vaikutuksen finaaleissa.
KooKoo: Eetu Pöysti: saako KHL-mies tehoja irti Liigassa?
Kärpät: Mikael Ruohomaa: onnistuuko toisella kaudella?
Lukko: Arttu Ilomäki: Tapparassa ärsytti (sensuroitu) hidas neppaillu, mutta pelasi KalPassa ihan mallikkasti keväällä.
Pelicans: Iikka Kangasniemi: taitava väkkärä, toivottavasti pysyy kasassa.
SaiPa: Ahti Oksanen: JA:ssa hehkutettu, seurataan.
Sport: Joni Tuulola: jatkuuko Pitsin tehoilu?
Tappara: olisin halunnut laittaa tähän Sebastian Revon ja 30 kaappia, mutta taalat vei. Pistetään Niko Ojamäki seurantaan, potentiaalinen EHT-pelaaja ja AV-maaleja.
TPS: Patrik Virta: etunimi täsmää ja sukunimessäkin jotain samaa. TPS:n kultakuuppa?
Ässät: Jesperi Kotkaniemi: Pitsissä mielytti otteet ja muuten vähän HMV Ässä-rosterin valopilkku.
 
Viimeksi muokattu:
HIFK - Joonas Rask
HPK - Juho Keränen
Ilves - Markus Ruusu
Jukurit - Markku Flinck
JYP - Antti Suomela
KalPa - Denis Godla
KooKoo - Siim Liivik
Kärpät - Miska Humaloja
Lukko - Lauri Tukonen
Pelicans - Antti Tyrväinen
SaiPa - Elmeri Kaksonen
Sport - Antti Kapadulas
Tappara - Dominik Hrachovina
TPS - Ilkka Pikkarainen
Ässät - Simon Suoranta

Kärppätausta ja/tai pelaajatyyppi vaikutti aika paljon valintoihin. Värikkäästä persoonasta plussaa.
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Omia suosikkejani.


HIFK: Joonas Rask--Repii,riistää ja raastaa. Hieno pelaaja.

HPK: Antti Karjalainen--Toivottavasti maalilla aina Ilvestä vastaan.

Ilves: Raip...eiku Otto Koivula--Dominoi liigaa.

Jukurit: Markku Flinck--Aliarvostettu.

Jyp: Markus Ruusu--Kiitos lainasta.

KalPa: Konsta Mäkinen--Toivottavasti saa paljon peliaikaa...

KooKoo: Tuomas Tuokkola--Välimaa ja Veistola? Missä?

Kärpät: Ei keksi mitään.

Lukko: Raumanboja--Te ootte paniikissa!

Pelicans: Juha Leimu--Raksalta parrasvaloihin,hieno tarina ja pelimies.

SaiPa: Lappeenranta--Hieno kesäkaupunki.

Sport: Ei mitään positiivista...

Tappara: Jukka Peltola--Ilveksen kasvattama ja Tapparan kehittämä. Suuri pelaaja,jonka paita tulee nousemaan hallin kattoon.

TPS: Aki-Petteri Berg--Hyvä huoltaja.

Ässät: Aleksi Mäkelä--Olkaa hyvä.
 

Emu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hifk - Miro Heiskanen
Hpk - Kristian Vesalainen
Ilves - Otto Koivula
Jukurit - Risto Duffa
Jyp - Jarkko Immonen
Kalpa - Sami Kapanen
Kookoo - Sim Liivik
Kärpät - Kukko lasse
Lukko - Lauri Tukonen
Pelicans - Pasi Nurminen
Saipa - Jonatan Tanus
Sport - Valtonen
Tappara - Keistian Kuusela
Tps - Jonne Virtanen
Ässät - Jesperi Kotkaniemi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös