Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 097 178
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Tämä ei ole minun Leijonat

On tässä jo aikoihin eletty. Valmentaja itkee, pelaajat itkee, media itkee ja kannattajat itkee. Valmentaja puhuu median edessä toista ja pelaajat toista. Eikö joukkuhenki ja yhtenäisyys pitänyt olla Suomen vahvuus? Ei siltä vaikuta.

En ole varmaan ikinä nähnyt niin hengetöntä Suomea, kuin oli Ruotsia vastaan. Vähemmästäkin tulee paska fiilis, kun katsoo tätä touhua. Eipä kovin lupaavalta vaikuta ennen Tsekki-ottelua. Ihmeen itkemistä koko meininki.

Selännekin voisi olla jo hiljaa median edessä, ja antaa koko joukkueelle työrauha. Puhuisi joukkueen sisäisistä asioista joukkueen sisällä, eikä median edessä.

Näitä kisoja tuli sitten odoteltua neljä vuotta. No, onneksi muut joukkueet pelaavat hyvää lätkää.

Muista joukkueista näkee, että nauttivat kisoista ja onnistumisista, mutta Suomella touhu on ihmeen itkemistä ja väkisin puurtamista.

Ei, tämä ei ole minun Leijonat.
 
Ehkä pelaajien pitäisi lähettää Jalonen/Dufva/Lehkonen Tshekki-pelin ajaksi sinne Juti/Kurri-aitioon ja pelata omin päin peli sillä pelitavalla, johon ovat NHL:ssä tottuneet. Saatettaisiin jopa voittaa Tshekki, kun NHL-pelitapa lähtisi pelaajien selkärangasta. Jarmo Kekäläinen varmaan voisi avustaa pelaajia, esim. peluutuksen osalta ja hänet voisi ottaa mukaan vaihtoaitioon. Suomi saattaa voittaa huomenna aamulla Tshekin, koska pelaajilla on kuitenkin ammattiylpeytensä, mutta kuka helvetti on vastuussa tästä meidän amatööri-valmentaja sotkusta.

No jaa, mun mielestä noille pelaajille pitäs tarjota sukkasaippuaa ja geishakuulia. Ihan samasta reiästä tulee nämä pelaajien itkut, kuin mitä hiihtäjillä näissä kisoissa. Jalosen pelikirja - vaikea? Ei osaa, ei pysty, ei oo tottunu. Mä oon jotenkin myöhässä koko ajan, kun joudun miettimään. Ihmeellistä, että nyt kun pelaajilta vaaditaan hiukan enemmän kiekkokontrollia ja muutama syöttö enemmän omille per vaihto, niin pelikirja on jotakin tähtitiedettä. Sen kyllä myönnän, että Jalosen puollustuksen organisointi on virheellistä. Olisi voinut vaikka Ristolta kysyä miten toimiva aktiivinen aluepuollustus myydään pelaajille.
 

Alejandro

Jäsen
Täytyyhän niiden olla siellä täysiä idiootteja jos NHL-kaukalossa aletaan soveltamaan/opettelemaan jotain ison kaukalon EHT-lätkää, jossa vallitsee täysin eri lait. Varsinkin kun pelaajilla on tuo NHL-pelitapa jo valmiiksi selkäytimessä. Zeesus!!!
Sitten vaan kipparin johdolla kapinoimaan Jalosta vastaan ja pelaamaan tuota NHL-pelitapaa. Saisi siitäkin kyllä naurut, kun Jalonen huutaisi naama punaisella pelaajille, samalla kun Suomi vie lasinilkkoja 5-0. "Väärin voitettu."

Ruudut voisivat ajella vahingossa Jalosen ja uimalakin, jonka jälkeen hommattaisiin Kekäläinen vaihtoaitioon huomaamattomasti. Harhautuksena voitaisiin käyttää Jutilan eteen laitettua nakkisämpylää, jossa on hodari. Hodariin naru, ja narun pää Helsinkiin menevään koneeseen. En sitten tiedä miten Kurri hoidetaan, ellei sitten Jussi Saarinen hoida haastattelua tseneräl mänäzerille.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Liekö tuo Selänteen kommentti "tyhmyyden" osoitus? On selvää, että pelitavan muuttaminen ei käy hetkessä. Tuo on myös Jalosen tyhmyyttä, olettaa nopeaa omaksumista.
Huolestuttavaa tuossa on tuo puolustuspeli. Ilman aluepeliä, ainakin oman pään puolustuksessa, näissä pippaloissa tuskin pärjää. Olympiataiturit osaavat kyllä hyödyntää, kun maalintekosektorille tulee vapaa tila.
Odotettavissa on harhailevaa puolustusta. Toivottavasti hyökkäyskuviot kuitenkin lähtevät toimimaan, ne ovat Jalosen joukkueissa aina olleet kunnossa.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotettavissa on harhailevaa puolustusta. Toivottavasti hyökkäyskuviot kuitenkin lähtevät toimimaan, ne ovat Jalosen joukkueissa aina olleet kunnossa.

Eniten kyllä pelottaa tuo karvauksen toimimattomuus. Ruotsi tuli kävellen alueelle ja jokainen Suomen karvaaja oli vähintään sen pari potkua jäljessä. Taklauksia oli ihan mahdotonta antaa, kun ei ehditty kaveriin kiinni. Itse en kyllä pidä Jalosen harrastamasta ohjailusta yleensäkään, mutta kaipa se toimivaa voisi olla. Ruotsimatsi kaatui myös siihe, kun suostuttiin pelaamaan Ruotsin pelinopeudella, joka siis oli joukkueen pappaosastolle juuri sopiva. Ei voi käsittää, miten keskialuetta yritettiin ylittää kävellen. Mielestäni vaikka kaveri pelaa hitaasti, pitäisi silti pystyä pitämään yllä omaa pelinopeutta. Nythän Jalosen kiekossa ei ilmeisesti voi lättyä heittää päätyyn, kuin vasta viimeisenä vaihtoehtona. Mielestäni varsinkin pienessä kaukalossa pitäisi uskaltaa heittää kiekkoa päätyyn, jos hyökkäys ei muuten onnistu.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Sitten vaan kipparin johdolla kapinoimaan Jalosta vastaan ja pelaamaan tuota NHL-pelitapaa. Saisi siitäkin kyllä naurut, kun Jalonen huutaisi naama punaisella pelaajille, samalla kun Suomi vie lasinilkkoja 5-0. "Väärin voitettu."

Hitto, tuonnehan olisi pitänyt lähettää Matti Alatalo seurailemaan huippu-urheilua, eipähän pääsisi ainakaan sotkemaan noita pelitapa asioita :)
 

scholl

Jäsen
Hitto, tuonnehan olisi pitänyt lähettää Matti Alatalo seurailemaan huippu-urheilua, eipähän pääsisi ainakaan sotkemaan noita pelitapa asioita :)

Niin tänäänhän oli jo jonkun Joukon tekemä pilapiirustus lehdessä, että hiihtäjät ovat kisoissa hiihtolomalla. Fakta taitaa olla, että Suomen joukkue on kokonaisuudessaan tuolla lomailemassa, eikä ota asioita tosissaan. Selännekin vain vilkuttelee perheelleen katsomoon. Sekin taisi olla pelaajayhdistyksen juoni. Ensin ei muka päästetä jäälle ja vässykät eivät uskalla mennä. Sitten Timonen ja kumppanit lennätetään sellaista reittiä, että tulee ehkä 5000km lisämatkaa ja lopuksi sitten lennätetään sukulaiset sekä kylänmiehet katsomoon, jolloin pelaajat eivät pysty keskittymään itse lajiin. Perkele sentään.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ei onnistu, koska Suomella on huonommat pelaajat kuin muilla joitain Norjaa ja kumppaneita lukuunottamatta. Niinpä on keksittävä sellainen tapa pelata, että saadaan enemmän niistä irti kuin mitä NHL:ssä on totuttu. Ongelma on vain pelaajien tyhmyys. Pitää tehdä toistoja, toistoja, toistoja jäällä, eikä sitä kesällä Vierumäellä tehty. Mokasivat sen silloin.
Kerrankin schollin kanssa samoilla linjoilla. Suomen materiaali on mitä on, jolloin jollain muulla pitää saada etulyönti. Sen takia palkattiin Jalonen, mutta aika ei välttämättä riitä.

Tässä tullaan myös siihen asiantuntijoiden jo aikanaan kritisoimaan yhteen epäonniseen vuoteen, joka otettiin valmistautumisajasta pois.

Toistan toiveeni: nyt kaikki toivo niihin pelaajiin, jotka pystyvät omaksumaan nykyaikaisen lätkän nopeasti, eli Kapaset, voittakaa Tshekki, jotta saadaan taas lisäpäivä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Toivottavasti tosiaan jätkät tekevät omat johtopäätöksensä tilanteesta ja alkavat pelata omilla vahvuuksillaan, suoraan selkärangasta. Kaikki Jalosen tähänastinen "informaatio" vaan vessanpöntöstä alas ja 500-lasiin kaukaloon! Nyt ei pelata shakkia!!!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ja taas vedetään Shedden-kortti esiin, voi lässyn lässyn. Menette kuin pässit Sihvosen narussa tuon teorian kanssa. että kausi 2007-08 olisi ollut jotenkin tarpeeton ajanjakso Jukka Jaloselle kakkosvalmentajana. Se aika oli liian lyhyt, eikä liian pitkä. Mikä esti Jalosta kakkosvalmentajana tutustumasta esim. Saku Koivuun, Selänteeseen ja Olli Jokiseen Kanadan mm-kisoissa 2008. Oliko Jalosen huulet teipattu "erkalla" kiinni koko kisojen ajan.

Minusta se on oikeasti outoa, että Jukka Jalonen päästettiin päävalmentajaksi vain yhden kauden jälkeen kakkosvalmentajana. Ehkä nyt kesällä 2010 Jukka Jalonen olisi riittävän kokenut ja osaava kansainvälisestä kiekosta, että hän kykenisi työskentelemään sillä pätevyydellä, joka on minimivaatimus Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi. Hannu Aravirtakin oli ensin 4 vuotta Curren kakkosvalmentaja ennen kuin sai päävalmentajan työn hoitaakseen. Jukka Jaloselle olisi saattanut riittää 3 vuotta kakkosvalmentajana, ainakin Vancouverissa hän on aivan väärässä tehtävässä, kun on Suomen päävalmentaja, ilman riittävää kokemusta toimimisesta päävalmentajana, kun mukana on kaikkien maiden parhaat pelaajat ja pelataan kapeassa kaukalossa.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Sen sijaan Sihvosen (kuten monen muunkin pelikirja-asioista puhuvan) pointti on siinä, että KUN huippujoukkueiden voidaan olettaa olevan liikkeellä jokseenkin yhtä hyvällä keskittymisellä ja taistelutahdolla, nuo tekijät voidaan ikään kuin sulkea yhtälöstä pois: niissä ei oletettavastikaan tule ratkaisevaa eroa suuntaan tahi toiseen. Muun olettaminen ratkaisevassa ottelussa on todellista haihattelua. ---Näin ollen ratkaisevaan rooliin jää juurikin pelisysteemi ja sen toteutus. Ja toimiva pelisysteemi nimenomaan mahdollistaa sellaisen jääkiekon, joka näyttää taistelevalta, koska siinä ehditään kunnolla karvaamaan ja taklaamaan eikä olla toistuvasti myöhässä tilanteista.

Ja tästä olen eri mieltä. Mielestäni huippumaiden joukkueiden lataukset vaihtelevat eri turnauksissa. Parhaan latauksen kuhunkin kisoihin saavat huippumaat korjaavat yleensä mitalit. Perustelisin edellä mainittua aikaisempien argumenttien lisäksi vielä sillä, että myös samojen valmentajien alaisuudessa joukkuiden suoritustasot ailahtelevat turnauksesta toiseen -pelikirjan ollessa oletettavasti sama. Oliko mielestäsi esimerkiksi tsekillä vuoden 96 World Cupissa sama keskittyminen ja taistelutahto kuin Suomella, kun Juha Riihijärvi ja kump. veivät uransa parhaassa vaiheessa ollutta J.Jagria? Toisaalta en halua väheksyä pelisysteemin, jota leikkisästi tänä päivänä pelikirjaksi kutsutaan, merkitystä. Tottakai menestyvällä joukkueella pitää olla toimiva pelisysteemi, johon jokainen pelaaja on sitoutunut, mutta pidän kuitenkin pelaajien tunnetilaa sitä tärkeämpänä. Siinä suomalaiset ovat olleet viime vuosina hyviä. Toivottavasti myös ensi yönä.

Taistelutahtofanaatikkojen olisi hyvä ymmärtää syyt ja seuraukset eikä oikoa mutkia.
Kiitos opastuksesta. Kyllä minä nyt ymmärrän ja pyydän anteeksi keskustelua aiheen vierestä.
 

scholl

Jäsen
Mikä esti Jalosta kakkosvalmentajana tutustumasta esim. Saku Koivuun, Selänteeseen ja Olli Jokiseen Kanadan mm-kisoissa 2008.

Ujous. Kun maalaispoika lähtee maailmalle niin ei sitä heti uskalla avata suutaan.

Jukka Jaloselle olisi saattanut riittää 3 vuotta kakkosvalmentajana, ainakin Vancouverissa hän on aivan väärässä tehtävässä, kun on Suomen päävalmentaja, ilman riittävää kokemusta toimimisesta päävalmentajana, kun mukana on kaikkien maiden parhaat pelaajat ja pelataan kapeassa kaukalossa.

Outoa on se, että Kanadan mm-kisoissa tarvittiin Shedden kun pelattiin kapeassa kaukalossa, mutta nyt on tultava toimeen hieman heikommalla valmennuksella, kun taas pelataan kapeassa kaukalossa. Tuliko Suomelle yllätyksenä samalla tavalla kuin minullekin, että tuolla on (vai onko?) nyt kapea kaukalo?
 

PJx

Jäsen
Mikä esti Jalosta kakkosvalmentajana tutustumasta esim. Saku Koivuun, Selänteeseen ja Olli Jokiseen Kanadan mm-kisoissa 2008. Oliko Jalosen huulet teipattu "erkalla" kiinni koko kisojen ajan.
Mitä ihmettä ajat takaa?? Ei tuossa tutustumisessa ole kyse siitä kuka lähettää ja kelle joulukortteja. Järki käteen siinä Sihvos-viisastelussakin.

Eiköhän se tutustuminen pidä sisällään se, että tietää miten kaverei reagoi erilaisiin viesteihin. Toisaalta täytyy tietää miten psyykkaus onnistuu ja miten tunnetila pidetään yllä. Valmentajan täytyy tietää, että saa mitä tilaa. Silloin on opeteltava tekemään myös se tilaus oikein.

Jos/kun Jalosen metodit ovat erilaiset kuin Sheddenin, niin mitä siitä voi oppia. Tuskin Jalonen hakee edes ihan samoja asioita. "Kiekonkerääjänä" ei näitä taitoja ole ihan helppo oppia.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Vancouverissa hän on aivan väärässä tehtävässä, kun on Suomen päävalmentaja, ilman riittävää kokemusta toimimisesta päävalmentajana, kun mukana on kaikkien maiden parhaat pelaajat ja pelataan kapeassa kaukalossa.

Ei kenelläkään valmentajalla voi koskaan olla kokemusta päävalmentajana olympiajoukkueen kanssa. Aina se joskus on ensimmäinen kerta.
Jalonen olisi pitänyt valita päävalmentajaksi jo 2008, niin olisi kahdet mm-kisat alla, yksien sijaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei kenelläkään valmentajalla voi koskaan olla kokemusta päävalmentajana olympiajoukkueen kanssa. Aina se joskus on ensimmäinen kerta.
Jalonen olisi pitänyt valita päävalmentajaksi jo 2008, niin olisi kahdet mm-kisat alla, yksien sijaan.

Kauanko sen "onnettoman" Jalosen pitää saada harjoitella. Eikö Jalonen olisi sitten pitänyt valita jo v. 2006, niin olisi kolmet epäonnistuneet mm-kisat alla ennen Vancouveria, jossa taas seliteltäisiin, että "kaikilla on ensimmäiset olympiakisat". : ) Onko Jalonen kenties Sotshissa 2014 hyvä päävalmentaja, kun mukana on kaikkien maiden parhaat pelaajat. Onko Jalosella joku ihmeellinen "Juti-Kurri" suojatyöpaikka, ilman tulosvastuuta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos/kun Jalosen metodit ovat erilaiset kuin Sheddenin, niin mitä siitä voi oppia. Tuskin Jalonen hakee edes ihan samoja asioita. "Kiekonkerääjänä" ei näitä taitoja ole ihan helppo oppia.

Toiset jää kiekonkerääjien tasolle ja toiset nousee heti sille tasolle, jota työtehtävissä vaaditaan. Jalonen kieltämättä on edelleen "kiekonkerääjä", vaikka on itse päävalmentaja. Kun pelaajat kapinoivat julkisesti Jalosen pelitapaa vastaan, niin joku on väärässä tehtävässä Vancouverissa.

Lisätään nyt vielä se, että toivon todellakin Jalosen ja joukkueen löytävän toisensa ennen Tshekki-peliä ja Suomen voittoa siitä ottelusta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos tuolla jollain on suojatyöpaikka, niin kyllä se on muutamalla "tähtipelaajalla", joiden egon pönkitys menee Suomen menestyksen edelle.
 

Mace

Jäsen
Ja tästä olen eri mieltä. Mielestäni huippumaiden joukkueiden lataukset vaihtelevat eri turnauksissa. Parhaan latauksen kuhunkin kisoihin saavat huippumaat korjaavat yleensä mitalit.

Ok, tuosta olemme vaan eri mieltä. Joskus joissain muinoinissa turnauksissa muistan kyllä itsekin ainakin Venäjän (ja ehkä Tsekin) olleen sangen haluton ja kuriton, mutta se taisi olla aikana ennen Bykovia ja Ovechkinia sekä muita venäläisiä, kurinalaisia huippupelaajia.

Jos olisit tuossa latausasiassa oikeassa, täytyy sanoa, että vain melko harva kiekkoammattilaisista ansaitsisi ammattilaisen arvonimen. Olympialaiset lienee kuitenkin se näyttämö, joka motivoi pelaajia kaikkein eniten Stanley Cup -finaalien ohella. Jos ko. näyttämöllä ei ole asenne kunnossa, ei voida puhua ammattilaisesta. En siis mitenkään usko, että asenteissa yleisesti ottaen olisi merkittäviä eroja.

Ylipäätänsäkin hieman ihmetyttää ne ainaiset puheet valmentajasta joukkueen psyykkaajana ja sytyttäjänä. Toki valmentajan tehtäviin kuuluu saada joukkue kovaan iskuun, mutta millainen on se ammattimies, joka ei itsenäisesti ja joukkuekavereidensa kanssa osaa syttyä matseihin, vaan tukeutuu aina siihen, että valmentajan täytyy kyllä sytyttää joukkue? Ainahan puhutaan, että Suomenkin joukkue on about täynnä kovia ammattilaisia. Ei tuo siltä kuulosta, jos latauskin pitää hakea pääasiallisesti jostain valmentajan sanomisista ja tekemisistä eikä pelaajista itsestään.

Oliko mielestäsi esimerkiksi tsekillä vuoden 96 World Cupissa sama keskittyminen ja taistelutahto kuin Suomella, kun Juha Riihijärvi ja kump. veivät uransa parhaassa vaiheessa ollutta J.Jagria?

Näkisin tuon lähinnä hassuna poikkeuksena. Joukkueenhan täytyy olla aivan kuralla, kun Saksakin pyöritteli sen murskalukemin.

Tottakai menestyvällä joukkueella pitää olla toimiva pelisysteemi, johon jokainen pelaaja on sitoutunut, mutta pidän kuitenkin pelaajien tunnetilaa sitä tärkeämpänä. Siinä suomalaiset ovat olleet viime vuosina hyviä.

Itse asiassa tuosta olen jokseenkin samaa mieltä: ilman oikeaa tunnetilaa ei menestytä. Mutta kuten sanottua, mielestäni tunnetila on yleisesti ottaenkin huippujoukkueilla kohdallaan, joten tuolla osastolla ei saa merkittävää etua revittyä. Pelisysteemin osalta erot voivat sen sijaan uskoakseni nousta sangen merkittäviksikin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos tuolla jollain on suojatyöpaikka, niin kyllä se on muutamalla "tähtipelaajalla", joiden egon pönkitys menee Suomen menestyksen edelle.

Onko Jalosella kenties enemmän kokemusta kapean kaukalon jääkiekosta kuin Saku Koivulla tai Teemu Selänteellä. Mitä Jukka Jalonen on voittanut kansainvälisessä kiekossa päävalmentajana ja mitä ovat voittaneet meidän kokeneet pelaajat aikaisempien päävalmentajien kanssa. Esim. Teemu Selänne on pelannut Pentti Matikaiselle, Curt Lindströmille, Hannu Aravirralle, Raimo Summaselle, Erkka Westerlundille ja Doug Sheddenille Suomen maajoukkueessa. Eikö löydy Selänteeltä perspektiiviä kommentoida Jukka Jalosen Suomen pelitavan toimivuutta Vancouverissa vai pitääkö Teemun pönkittää egoaan jonkun EHT-Jukan kustannuksella.
 

PJx

Jäsen
Toiset jää kiekonkerääjien tasolle ja toiset nousee heti sille tasolle, jota työtehtävissä vaaditaan.
No eipä sitten tulekkaan montaa onnistujaa mieleen, Aravirta? Westerlundinkin startti oli hidas. Suoraan tulleista Curre nousi muistaakseni suoraan huipulle (1994, 95 melkein yhtä hyvä) ja sen jälkeen käyrä oli laskeva.

Summanen ja Westerlund joutuivat vähän hakemaan ja W tuli vahvan kakkosen paikalta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
No eipä sitten tulekkaan montaa onnistujaa mieleen, Aravirta? Westerlundinkin startti oli hidas. Suoraan tulleista Curre nousi muistaakseni suoraan huipulle (1994, 95 melkein yhtä hyvä) ja sen jälkeen käyrä oli laskeva.

Summanen ja Westerlund joutuivat vähän hakemaan ja W tuli vahvan kakkosen paikalta.

Matikainen voitti heti Calgaryssa hopeaa. Curre voitti heti Lillehammarissa pronssia. Aravirta voitti heti Naganossa pronssia. Summanen ja W harjoittelivat yhdet mm-kisat, sitten tuli menestystä. Shedden voitti heti pronssia mm-kisoissa. Jalonen on nyt harjoitellut yhdet mm-kisat, on menestyksen aika Vancouverissa, eikö vaan vai kauanko tämän Jalosen pitää toimia harjoittelija-päävalmentajana, ilman mitalia Suomelle.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
On tässä jo aikoihin eletty. Valmentaja itkee, pelaajat itkee, media itkee ja kannattajat itkee. Valmentaja puhuu median edessä toista ja pelaajat toista. Eikö joukkuhenki ja yhtenäisyys pitänyt olla Suomen vahvuus? Ei siltä vaikuta.

En ole varmaan ikinä nähnyt niin hengetöntä Suomea, kuin oli Ruotsia vastaan. Vähemmästäkin tulee paska fiilis, kun katsoo tätä touhua. Eipä kovin lupaavalta vaikuta ennen Tsekki-ottelua. Ihmeen itkemistä koko meininki.

Selännekin voisi olla jo hiljaa median edessä, ja antaa koko joukkueelle työrauha. Puhuisi joukkueen sisäisistä asioista joukkueen sisällä, eikä median edessä.

Näitä kisoja tuli sitten odoteltua neljä vuotta. No, onneksi muut joukkueet pelaavat hyvää lätkää.

Muista joukkueista näkee, että nauttivat kisoista ja onnistumisista, mutta Suomella touhu on ihmeen itkemistä ja väkisin puurtamista.

Ei, tämä ei ole minun Leijonat.
Itku mainittu.

Onneksi itse pitäydyit siitä touhusta kokonaan ja kirjoitit suoraselkäisen ja analyyttisen viestin pelin ongelmista, jättämällä herjat muille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hyvä että Suomen maajoukkueessa ei enää vallitse neuvostoliittolainen kulttuuri, jossa asioista ei saisi puhua suoraan. Jatkoajassa voi toki kirota että miksi Selänne tai Jalonen tai joku muu puhuu - koska täällä moni elää vielä henkisesti Kekkosen aikaa vaikka ei olisi silloin edes syntynytkään - mutta onneksi maajoukkueessa asiat ovat toisin. Asioista voidaan puhua.

Selänne on aivan oikeassa siinä, että Jalosen eväät eivät riitä. Toki Teemu ei sano asiaa aivan näin suoraan, mutta tästä on kysymys. Jalonen on kuitenkin fiksu valmentaja ja uskon edelleen, että hän osaa tehdä tarpeelliset muutokset pelitapaan ja vie joukkueen nimenomaan joukkueena voittoon Tsekistä. Mahkut on Suomen eduksi noin 56-44.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eikö löydy Selänteeltä perspektiiviä kommentoida Jukka Jalosen Suomen pelitavan toimivuutta Vancouverissa vai pitääkö Teemun pönkittää egoaan jonkun EHT-Jukan kustannuksella.
Noudattaisi ensin sitä pelitapaa ja sitten vasta kommentoisi.
 

Alejandro

Jäsen
Mahkut on Suomen eduksi noin 56-44.
Itsellänikin on tunne, että Suomi veisi niukasti. Mahiksia on, mutta Tsekki on vakuuttanut ainakin Venäjä-pelissä, jossa se kaatoi hienosti rakkaan itänaapurimme. Toisaalta Latvia-peli oli mitä oli, mutta Tsekin peli on vakuuttanut osittain - Suomen peli ei ollenkaan.

Ylivoima ei toimi kovia maita vastaan, 5v5-peli on kauheaa (varsinkin puolustuspelaaminen, vastustajat kävelevät Suomen alueelle) ja suoraan sanoen ainoastaan maalivahtipeli on vakuuttanut. Riittääkö se? Saako Suomi pari maalia? Missä kunnossa tsekkien kärki on? Nähdään sitten aamulla miten on.

Onhan täällä puhuttu, että puolivälieräpaikka on tältä joukkueelta maksimi ja mitalipeleihin pääsy vaatisi ihmeen. Pyh-pah, Tsekki on voitettavissa kunhan pojat alkavat pelaamaan kunnolla. Olen todella pettynyt jos turnaus päättyy tänä yönä tappioon, paitsi jos se tapahtuu saappaat jalassa - koko joukkue kaikkensa antaneena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös