Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarjan yleisömäärät kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana WLuK, 02.10.2017 klo 21.01.

 1. WLuK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Vaikka Suomessa jääkiekko onkin selkeä ykköslaji, niin silti Mestiksen sekä Suomi-sarjan joukkueiden katsojakeskiarvot ovat pysyneet suhteellisen alhaalla. Tähän suurimmat syyt löytynevät Liigasta sekä rahan puutteesta pienemmillä paikkakunnilla.

  Monilla paikkakunnilla esim. jalkapallo on se ykköslaji ja se saattaa vaikuttaa paikallisen jääkiekon seuraamiseen tai samalta paikkakunnalta/läheltä löytyy Liiga-joukkueita. Aiheeseen osittain liittyen ajattelin aloittaa keskustelun Suomi-sarjan yleisömääristä, jääkiekon katselemisesta sekä kokemuksista hallilla.

  Suomi-sarjan yleisökeskiarvo oli kaudella 2016–2017 runkosarjassa yhteensä 241 katsojaa. Viime vuonna eniten yleisöä keräsi Mestikseen noussut Ketterä, jonka runkosarjapeleissä kävi 557 katsojaa.

  Yleisömäärät (runkosarjassa) kaudella 2016–2017:


  AIK/Laser HT: 175
  D-Kiekko: 125
  FPS: 306
  Haukat: 235 (II-divisioona)
  HCIK: 100
  Hokki: 708 (Mestis)
  Hunters: 188
  JHT: 385
  KHT: 72
  KOOVEE: 245
  Muik Hockey: 220 (II-divisoona)
  Pyry: 362
  Riemu: 201
  S-Kiekko: 304
  Titaanit: 411
  VG-62: 125

  Toistaiseksi jokainen joukkue on pelannut tätä kautta vasta 1-3 kotiottelua, eli yleisömäärien vertailu viime kauteen saattaa olla turhan varhaista.

  Ainakin Hokilla yleisömäärien pitäisi luonnollisesti tippua, kun sarjatasokin aleni. Hokin yleisömäärät ovat muuten laskeneet jo monta vuotta putkeen, mutta nyt on uusi virkeämpi organisaatio ja hommassa vaikuttaisi vihdoin olevan tolkku mukana. Toivottavasti yleisökin löytää takaisin halliin ja jopa pieni nousukin voi olla mahdollinen edullisempien lippujen myötä.

  Nousijoista Haukoilla on yleisömäärät parantumassa huomattavasti (kahden ensimmäisen ottelun jälkeen ka. 355), mutta Muik Hockeyllä nousu ei ole vielä selvästi näkynyt (2 ottelua, ka. 218).

  Viime kauden yleisömäärään verrattuna prosentuaalisesti heikoimman yleisömäärän houkkuteli ensimmäiseen kotiotteluunsa S-Kiekko, jonka ottelussa D-Kiekkoa vastaan oli 123 katsojaa. Liekkö SJK:lla ollut peli samaan aikaan tai jotain muuta?

  Prosentuaalisesti suurimpia nousijoita on Haukkojen lisäksi KHT. Heidän kahdessa ensimmäisessä pelissä oli 121 ja 117 katsojaa. Tietenkään määrällisesti nuo eivät ole kovin kehuttavia lukemia. Muiden joukkueiden katsojamäärissä ei ole juuri suuria muutoksia. Ehkä näemme sitten, kun mökkikausi on ohi ja suomalainen futiskin on tauolla.

  Katsotaan saadaanko me aiheesta yhtään keskustelua ja tapahtuuko katsojamäärille mitään yllättävää kauden aikana. Veikkaan, että Hokki hallitsee kauden ajan suurinta yleisökeskiarvoa, mutta yllättäen suurin yksittäinen yleisömäärä tuleekin jostain muualta. Ehkä Kotkasta tai Forssasta.

  Semmoinen huomio, että jalkapallon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, eli Kakkosessa yleisökeskiarvo päättyneellä kaudella oli 299 katsojaa (LohkoA: 367, LohkoB: 306 ja LohkoC: 223). Tuohon on mahdollisuuksia, vaikka viime kauden yleisömagneetti (Ketterä) nousikin. Samalla myös heikoimmat yleisömäärät kerännyt KJT (ka. 48) tippui.
   
 2. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Jyväskylän paikalliset tulevat keräämään varmasti kauden suurimmat yleisömäärät. Viime kaudella Riemun isännöimissä otteluissa oli molemmissa yli tuhat katsojaa. Nyt paikallispelejä tulee varmuudella ainoastaan kaksi viime kauden neljän sijaan. Toivottavasti molemmat joukkueet satsaavat markkinointiin kunnolla, että tuhat paukkuisi molemmissa peleissä. En tiedä kuinka suuri katsojapotentiaali noissa matseissa nyt on, kun akatemiaakaan ei enää ole. Jonkin verran myös joukkueiden alkukauden menestys tulee vaikuttamaan. Ensimmäinen paikallisottelu on 9.11 ja sen kotijoukkueena on Riemu.
   
 3. Linnankundi Jäsen

  Itse olen ihmetellyt jo usean vuoden ajan, ettei Porvoossa katsojat löydä Huntersin peleihin. Peli on ollut viihdyttävää jo usean vuoden ajan ja ei olosuhteetkaan ihan onnettomat ole, silti katsojia käy se 200 -300. Halli tietenkin voisi olla mukavampi, mutta tuollakin pärjää. Toivottavasti yleisö alkaisi heräilemään kauden edetessä ja löytämään hallille. Kaupunkina Porvoo on keskisuuri (yli 50000 asukasta) eli väestöpohjaakin löytyy.
   
 4. Linnankundi Jäsen

  Porvoossa on tarjolla talvella jääpalloa Bandyliigatasolla, naisten sm-salibandya ja koripalloa i.divisioonatasolla käsipallon lisäksi. Näistä ainakin nuo kolme ensimmäistä taitaa vetää enemmän katsojia kuin Hunters, jota itse kuitenkin ihmettelen. Täällä kävi jääkiekossa katsojia edellisen kerran joskus 90-luvulla, kun tänne hankittiin rahalla Kentalan veljekset ja monta muuta pelimiestä ja rahat loppui kesken kauden. Sen jälkeen käytiin sillä rajalla, että koko jääkiekko olisi loppunut, mutta onneksi löytyi aitoja jääkiekkoihmisiä, jotka hilasivat kiekon uuteen nousuun. Muutama viime vuosi on sitten mennytkin mukavasti, valmentajana ensin oli Petrell (nyk JHT valmentaja) ja hänen jälkeensä tuli ehkä vielä piirun verran vaativampi valmentaja Tero Määttä. Tällä hetkellä joukkue pelaa hyvää kiekkoa ja taustat kohtuullisen hyvin kunnossa, vain suuri yleisö puuttuu.
   
 5. Kyynhakkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
  Lainaus:
  Jep, SJK palloili samaan aikaan Suomen Cup finaalia HJK:ta vastaan viereisellä stadionilla. Seinäjoella tilanne on aika haastava, lajikirjoa on tarjolla moneen lähtöön. Futis, jenkkifutis, sähäly=salibandy, pesis, ja nyt vielä naisten lentopallo pääsarja tasolla. Näitä on kuitenkin turha pohdiskella, vaan miettiä sitä millä saadaan se oma laji kiinnostavaksi, tässä tapauksessa siis jääkiekko. Nyt tulevana viikonloppuna on iso salibandy IFF Champions cup tapahtuma Seinäjoella, joten voi olla, että katsojamäärä ei tulevaan KOOVEE matsiin paljoa nouse.
   
 6. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Porvoon vähäistä väkimäärää minäkin suuresti ihmettelen. Eihän se halli mikään ruusu ole, mutta ei mielestäni vähäisiä yleisömääriä selitä. Luulisi kansan lisääntyvän nyt kun joukkue pärjää ja pelaa hyvää kiekkoa. Kotkassa näen suuren yleisöpotentiaalin. Hiemankin menestystä ja lehterit on pullollaan. Haukat on piristysruiske pk-seudun joukkueista. Tuusulan kylmäkaappiin väkeä ei näemmä saatu kirveellä tai kissoillakaan. Järvenpää taitaa olla sopivan kaukana isolta kirkolta ja tuntua hieman enemmän omalta paikalliselta joukkueelta.
   
 7. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Porvoossa yleisömäärää selittänee se erittäin lyhyt matka moottoritietä pitkin katsomaan Liiga tai KHL pelejä.

  Nappasin tämänhetkisen yleisömäärätilanteen kotiotteluista tilastopalvelun sivuilta ja se näyttää tällaiselta kun järjestää joukkueet ottelukohtaisen katsojakeskiarvon mukaan:

  1. Hokki 2 ottelua, 1201 katsojaa, keskiarvo 601 ( viime kausi Mestis 708 )
  2. Titaanit 2 ottelua, 802 katsojaa, keskiarvo 401 ( viime kausi 411 )
  3. Haukat 2 ottelua, 709 katsojaa, keskiarvo 355 ( viime kausi 2div. 236 )
  4. JHT 1 ottelu, 340 katsojaa, keskiarvo 340 ( viime kausi 385 )
  5. FPS 2 ottelua, 561 katsojaa, keskiarvo 281 ( viime kausi 306 )
  6. KOOVEE 2 ottelua, 530 katsojaa, keskiarvo 265 ( viime kausi 245 )
  7. Muik Hockey 2 ottelua, 436 katsojaa, keskiarvo 218
  8. Pyry 1 ottelu, 210 katsojaa, keskiarvo 210 ( viime kausi 362 )
  9. Hunters 3 ottelua, 573 katsojaa, keskiarvo 191 ( viime kausi 188 )
  10. Riemu 2 ottelua, 366 katsojaa, keskiarvo 183 ( viime kausi 201 )
  11. AIK/Laser HT 3 ottelua, 488 katsojaa, keskiarvo 163
  12. D-Kiekko 2 ottelua, 260 katsojaa, keskiarvo 130 ( viime vuonna 125 )
  13. S-Kiekko 1 ottelu, 123 katsojaa, keskiarvo 123 ( viime vuonna 304 )
  14. KHT 2 ottelua, 238 katsojaa, keskiarvo 119 ( viime vuonna 72 )
  15. VG-62 2 ottelua, 215 katsojaa, keskiarvo 108 ( viime vuonna 125 )
  16. HCIK 2 ottelua, 177 katsojaa, keskiarvo 86 ( viime vuonna 100 )

  Toki otanta on todella suppea kun pelattuja pelejä on joukkueilla 1-3 ottelua kotihallissa ja tällöin satunnaiset tekijät ( kuten seinäjoella futismatsi ja Hokilla ilmaisottelu jne ) tekevät todella suuren vaikutuksen keskiarvoon. Mutta tämä on tilanne tällä hetkellä, lähes 10-kertainen ero yleisömäärässä kärjen ja häntäpään välillä on kyllä karu. HCIK:lla on yleisöä otteluissa saman verran mitä yleensä junnupeleissä joten aika lohduton tilanne siellä. Mielenkiintoista nähdä miten joukkueiden keskiarvot ja sijoitukset taulukossa muuttuvat kauden mittaan, pitääpä yrittää muistaa tehdä vertailu kun alkusarja päättyy.

  EDIT: lisäsin viime vuoden yleisökeskiarvon niille joukkueille jotka pelasivat viime vuonna Suomi-Sarjassa saman nimen alla. Ja Hokille mestiskauden yleisömäärän. Tuosta voinee päätellä että S-Kiekon kohdalla futismatsilla oli todella suuri merkitys kauden avauksen yleisömäärään. Myös Pyryn avausottelun yleisömäärä oli vaisu viime vuoteen verrattuna. Muiden kohdalla suurin piirtein samalla seinällä ollaan katsojamäärissä kuin mitä aiempana vuonnakin. Niin Hokillakin vaikka sarjataso on pykälää alempana. Varsinkin kun huomioidaan että aiemmin kaikki kausikorttilaiset on ilmoitettu yleisömäärään olivat paikalla tai eivät. Tänä vuonna tätä ei enää tehdä. Saa nähdä jatkuuko yleisön kiinnostus lähes Mestis-tasolla vai hiipuuko/nouseeko kauden aikana.

  Viime vuonnahan Suomi-Sarjan runkosarjan yleisömagneetti oli Ketterä joka keräsi keskimäärin 557 katsojaa kotiotteluihinsa. Ainakin tähän uskoisin Hokilla olevan hyvät mahdollisuudet yltää kauden aikana.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2017 klo 16.49
 8. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK kundit & gimmat + (support: Kellokosken Alku)
  Haukkojen viime kauden katsojakeskiarvo II divarissa oli runkosarjassa 236 hlöä, pleijareissa 657 hlöä ja kokokauden runkkari & pleijarit yhteensä 314 hlöä. Tähän peilaten on katsojamäärä Järvenpäässä odotettu ja ennustan ettei tule putomaan mikäli jatkavat samaan malliin. Niukat tappiot eivät uskoakseni pudota katsojamäärää, mutta jos olisi heti alkanut tulla turpaan että sulat pöllyävät, niin olisi se kyllä näkynyt lukemissa. Mikäli vaan Haukat pärjäävät niin katsojamäärät tulevat kyllä vielä nousemaan.
   
 9. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Nappasin tästä nuo lukemat ja laitoin samaan taulukkoon. Haukkojen kohdalla hyvin oletettavaakin että korkeampi sarjataso nostaa lukemia viime vuoteen nähden.
   
 10. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Kaarinassa paikalliskamppailu ja paikalla 86 henkilöä! Ei hyvää päivää..
   
 11. Viltin Varapakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Forssan Palloseura
  Mikä on muuten Suomi-sarjan yhden ottelun katsojaennätys, kun mukaan luetaan kaikki kauden ottelut?

  Forssassa pari kolme vuotta sitten oli KeuPaa vastaan käydyssä finaalisarjan ottelussa 1932 katsojaa. Jos ei ennätys niin aika lähellä lienee kuitenkin.
   
 12. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ei lähellekkään. Jukurien ja Sapkon välisissä Suomi- sarjan finaaleissa keväällä 2000 oli kalevankankaalla 4600 katsojaa paikalla. Forssankin yleisömäärä oli komea kolme vuotta sitten kyllä, paikan päällä tuli oltua viimeistä kertaa. Tuskin tulee enää vastaavaa lukemaa, niin kauan kun aitoa mahdollisuutta nousuun ei ole olemassa.
   
 13. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Oakley tuossa yllä ihmetteli Kaarinan eilistä vähäistä yleisömäärää 86 Naantalia vastaan ja totta on, että se on törkeän vähän ja melkein nolottaa, kun ajattelee esim. Jyväskylän komeita lukuja D-Kiekko vs. Riemu-peleissä. Mutta helppo on tuohon keksiä lukuisia syitä:

  - Suomi-sarjan lähes täydellinen näkymättömyys seudulla
  - arki-ilta ja vieläpä matalapaineinen sellainen ja peli alkoikin vasta 19 jälkeen
  - Turun seudulla jo pitempään jatkunut tasainen mielenkiinnon lasku kiekkoon, myös Tepsi tuskaillut heikkojen yleisömäärien kanssa etenkin juuri tiistaisin
  - HCIK on ollut hiukan tyhjästä kokoon potkaistu joukkue esim. VG:hen verraten, kiekkoperinteet Kaarinassa ovat ohuehkot (tosin kylläkin koko ajan vahvistuvat) ja Kaarinassa on enemmän Espoon kaltaista juurettomuuttakin kotiseututietoisempaan Naantaliin verrattuna
  - Kaarina ja Naantali eivät ihan naapureita itse asiassa ole, kun välissä on kuitenkin 20-30 kilometriä ja 2 kaupunkiakin eli Turku ja Raisio eikä minkäänlaista jännitteistä paikalliskilpailua Suomi-sarjan tasolla täällä esiinny, ainakaan yleisön innostukseen heijastuvaa. Mahtaisiko Keski-Suomessakaan tulla paljoa yleisöä, jos vastakkain olisivat Laukaa ja Muurame tiistai-iltana?

  Mutta nyt kuitenkin näyttäisi, että Kaarinassa on taitavasti koottu kovempi SS-joukkue kuin koskaan siellä tähän asti, joten sopisi edes kolminumeroisen yleisön vaivautua toisinaan paikalle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2017 klo 09.35
 14. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK kundit & gimmat + (support: Kellokosken Alku)
  Haukkojen yleisömäärä kasvaa, nyt oli jo 470 katsojaa. Saisi joukkue ottaa voittojakin, niin voisi kasvaa nuo yleisömäärät vieläkin. Katsojamäärän keskiarvo kolmen himamatsin jälkeen ihan hyvä 393 hlöä
   
 15. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Jos näin monta oli niin Järvenpäässä lienee yksi hillityimmin käyttäytyvistä yleisöistä Suomessa. Striimin taustalla ei kuulunut juuri mitään vaikka tuomareiden ratkaisut olivat sellaisia että melkein missä tahansa hallissa olisi aikamoinen möly ollut taustalla. Täydellinen vastakohta edelliseen striimiin Forssasta jossa lähes jokainen tilanne kentällä aiheutti älämölöä. Tosin vastakohta oli striimikin. Se toimi hyvin ja oli hyvä selostajakin. Mietin jo katsellessa että onko yleisöä ollenkaan.
   
 16. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Tämä saattaa hyvinkin pitää paikkansa (boldattu kohta). Ei täällä otteluiden aikana juuri kannustustakaan kuule, tiedä sitten mistä johtuu.
  Silti - kyllä nuo tuomiot tänään jonkun verran mölyä aiheuttivat katsomossa, mutta ei varmastikaan siinä määrin kuin lähes kaikkialla muualla olisivat aiheuttaneet. En myöskään tiedä mistä tuo stream oli kuvattu, mutta jos se oli kuvattu katsomon päällä olevista VIP-aitioista kuten olettaisin asian olevan, niin epäilisin että sinne ei yleisön äänet niin hyvin kantaudu.
   
 17. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Järvenpäässä on aivan uskomattoman hiljainen yleisö, ja ainakin minulle on täysi mysteeri, mistä se johtuu. Ehkä ainakin se selittää, että moni katsoja on viime vuosiin nähden uusi. Viime kausina II divisoonassa joissain runkosarjapeleissä teki jo 100 katsojankin ylittäminen tiukkaa. Nyt määrät pyörivät samalla tasolla kuin silloin reilut kymmenen vuotta sitten Mestiksessä (tosin hiljainen se yleisö oli silloinkin).
   
 18. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK kundit & gimmat + (support: Kellokosken Alku)
  Kyllä vaan, siihen ei isoa huutosakkia tarvita että ottaa Järvenpään haltuun. Hieman huvittaa välillä lukea kotisivuilta kehoitus: Tervetuloa mukaan kannustamaan eli istumaan hiljaa katsomossa ja tuijottamaan. No, kukin paikka tyylillään ja viime kaudella Haukkojen peli Rautaliigassa olikin upeaa katsottavaa (pakko myöntää vaikka KJT Miesten fani olenkin). Tälle kaudelle en vielä ole ehtinyt paikan päälle katsomaan miltä se nyt näyttää.
   
 19. Laus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, FPS
  Lainaus:
  No tämä selittää sitten ne Haukkojen facebook sivuilla olleet kärkevät kommentit kun FPS vieraili Järvenpäässä. Haukuttiin Forssalaiskannattajat sioksi ja muuta. Pojathan vaan vähän huutelivat tuomarille ja huutamalla kannattivat koko ajan Fopsia, paikalliset eivät ilmeisesti tästä pitäneet. Onhan tuo toki sama monella paikkakunnalla, ei tarvi olla kuin autolastillinen vieraskannattajia niin sillä huudetaan jo kotikannattajat kumoon. Poislukien Joensuu JoKiPoikien vieraillessa suomi-sarjassa, siellä oli päädyssä ihan helkkarinmoinen rumpu joka otti korviin vielä kauimmaisen siniviivan kohdallakin!
   
 20. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Tiedät varmasti itsekin että näin ei ole, koska kommentistasi päätellen olet asianosainen. Järvenpäässä saavat vieraskannattajat kannustaa joukkuettaan kovaäänisesti ihan vapaasti, mutta jos tuo menee siihen että keskitytään aukomaan päätään ja valittamaan joka asiasta, niin ei kannata vetää hernettä nenään jos tästä ei pidetä. Jos ette kestä palautetta tuosta, niin on varmasti kaikkien kannalta parempi jos ymmärrätte ensi kerralla jäädä kotiin.

  Jäkessä ei sentään ainakaan minun tietääkseni käyty kehenkään käsiksi, kuten nähtävästi Porvoossa ovat/olette tehneet.
   
 21. Laus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, FPS
  Lainaus:
  En ollut tällä kertaa paikalla, yleensä kyllä. En ymmärrä mistä tuo legenda on alkanut että Forssalaiset ovat käyneet Porvoossa johonkin henkilöön kiinni sillä niinä noin viitenä kautena kun olen jokaisen Fopsin Porvoossa pelaamassa ottelussa ollut paikalla ei meidän puolelta ole mitään ollut, asiallista keskustelua kahvipaikalla erätauoilla. Tosin kerran yhden meidän takana istuuneen Porvoolaiskannattajan käämit paloivat mun kaverin kannatushuutoihin ja johonkin tuomarin tuomioiden kommentointiin niin tuli siihen uhoamaan taakse. Mutta mitään käsiksi käyntiä ei ollut. Keskustelin asiasta myöhemmin Forssassa Huntersin joukkueenjohtajan kanssa ja tiesi kaverin ja pyysi meiltä anteeksi. Sen verran kakrut pelästyivät kyseistä kaveria etteivät halunneen pariin kauteen lähteä Porvooseen kun siellä on se "setä" .Myöhemmin ko.kaveri on ollut katsomossa ja mitään asiattomuuksia ei ole tapahtunut.

  Ja tuo "että olisi parempi jäädä kotiin" on naurettavaa. Meille ainakin Forssaan saa tulla niin paljon vieraskannattajia kun haluaa, joka euro suomensarjassa on tarpeen. Yleensä meidät kyllä toivotetaan tervetulleeksi ja ihmetellään olettepa tulleet kaukaa! Ja missä lukee että pään aukominen on kielletty, kyllä joka paikkakunnalla varmasti auotaan päätä myös vierasjoukkueen pelaajille.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017 klo 11.14
 22. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Haukkojen Facebookissa joku porvoolainen mainitsi että siellä olisi käyty naisiin käsiksi, en tiedä mitä oikeasti on tapahtunut.

  Osoitatko minulle sen kohdan viestissäni, jossa sanon että pään aukominen olisi kiellettyä? Oletan että kuitenkin osaat lukea, kun kirjoitatkin? Sanoin että jos tänne tulee aukomaan päätään, niin ei juuri kannata vetää hernettä nenään jos kaikki eivät siitä pidä. Ja jos ei kestä pään aukomisesta saatua palautetta, niin SITTEN on parempi jäädä kotiin. Sulla taitaa olla hieman heikoilla kantimilla tuo luetun ymmärtäminen.
   
 23. Laus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, FPS
  Okei mulla on sitten heikoilla kantimilla luetun ymmärtäminen. Sen verran mulla on älyä että osaan lopettaa tämän turhan lässytyksen. Enkä moiti ketään henkilökohtaisesti niin kuin nimimerkki Mikke73
   
 24. Torkkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Tänään ihan mukavat yleisömäärät, keskiviikko päivästä huolimatta, porvoossa 221 ja naantalissa 185. Kyseessä tosin "paikallispelit" mutta kuitenkin.
   
 25. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK kundit & gimmat + (support: Kellokosken Alku)
  Joukkueiden pelaamien kotiotteluiden määrä vaihtelee kahdesta (S-kiekko) seitsemään (Hunters), mutta tämmöiset katsojakeskiarvot löytyy järestykseen laitettuna:

  1. Hokki 595 hlöä
  2. Titaanit 382 hlöä
  3. Haukat 362 hlöä
  4. Pyry 342 hlöä
  5. JHT 340 hlöä
  6. FPS 286 hlöä
  7. KOOVEE 277 hlöä
  8. MUIK 250 hlöä
  9. Hunters 204 hlöä
  10. S-kiekko 185 hlöä
  11. Riemu 169 hlöä
  12. AIK/Laser 148 hlöä
  13. VG-62 126 hlöä
  14. D-kiekko 120 hlöä
  15. KHT 112 hlöä
  16. HCIK 84 hlöä