Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarjan tilastoknopit ja ennätykset

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana rystylämäri, 16.01.2007 klo 12.50.

 1. rystylämäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Linkki tapahtuneeseen: http://www.youtube.com/watch?v=Rd2ZB-PUDoA

  Ottelu joulukuussa pelattu Lohjan Ankat- Porvoo Hunters, tilanne taisi olla Porvoolle 3-2 ja Lohja painaa ylivoimalla päätyyn. Joni Eronen katkoo päätykiekon ja ratkaisee ottelun.

  Hieno hetki paikalla olleille ja jo toinen porvoolaisjoukkueelle. Edellisen teki muutama vuosi sitten Heikki Kokkonen TuusKia vastaan.
   
 2. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Lainaus:
  Pasi Sinikunnaksella piste-ennätys hallussaan (150 pinnaa kaudella 96-97)
   
 3. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Ei kai tuolloin vielä Suomi-Sarjaa pelattu? Nimi oli varmaan II-divisioona.
   
 4. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Lainaus:
  II-divisioona oli nimi, mutta kolmanneksi korkein sarjataso tuolloin.
   
 5. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Tasoerot olivat vain tuohon aikaan niin suuret, että kärkipää voitti häntäpään tehden joskus yli 20 maalia! Siksi S-Sarja alkuun perustettiin kaudelle 1999-00, kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Juuri näiden älyttömien tasoerojen vuoksi! En tiedä, paljonko Jukurien pelaajat tekivät perustamiskaudella 1999-00, mutten usko noihin lukemiin. Lisäksi oli kahdessa lohkossa, joten nykyinen systeemi on se mielestäni, mistä ennätys katsotaan.

  Liigaa on laajennettu noista ajoista kolmella joukkueella ja 1999-00 toisessa S-Sarjalohkossa pelasivat KalPa, Jukurit, K-Vantaa, HeKi (Peliitat), Salamat (Kirkkonummi/Espoo). En tiedä kotipaikkaa, kun ainakin harjoitusottelu pelattiin Espoon uudessa, silloin Länsi-Autoareenalla syksyllä 2001!

  Myöhemmin S-Sarjassa ovat olleet SaPKo, Jokipojat, KeuPa, Hokki, Hermes, jne. FPS ja KooVee tippuivat viimeisen kerran Mestiksestä 2007 keväällä. Tilalle nousivat Titaanit ja LeKi. Silloin Pirkanmaan alueen kolmosjoukkueen "roolin" kasvattajanaseurana ottikin LeKi. Edellisellä kaudella nousi SaPKo, KooVee ja HeKi, kun KalPa nostettiin Liigaan ja Haukat jätti sarjapaikkansa! Hermes tippui karsinnoissa ja näin kolme joukkuetta nousi.

  Kaudelle 2010-11 sarjaan nousi oululainen Kiekko-Laser, joka joutui luopumaan sarjapaikastaan kesken seuraavan kauden. Tilalle nostettiin S-Sarjan toinen, eli HC Keski-Uusimaa. HCK:n taival ei kovin paljon sijoitustaan huolimatta, ruusuisempi ollutkaan ja näin päädyttiin Mestikseen nousijoilta tarkistamaan tietyt osa-alueet. K-Laser:n kesken kauden lopettaminen oli hankalaa sarjaohjelmalle, yms! Näitä ei haluta lisää!

  Talous, mahdollisuudet pelata sarja läpi ja jonkinlainen hallivaatimus. Siinä on joustettu paljon. Joustokaukalo pitäisi olla joka paikassa ensi kaudella, tuskin saavat! Samoin videouusinnat, mitkä saatiin skriinin muodossa tänne, Savonlinnaan vasta Joulun alla tällä kaudella. Maalikamerat ovat olleet joka paikassa jo jonkun vuoden.

  Nykyiset vahvat Mestisjoukkueet, monet näistä kävivät vielä S-Sarjassa! Pyry ja JHT olivat 2000-luvun alkupuolella tai ainakin kävivät vähintään parin kauden visiitillä vielä II-Divisioonassa ja nyt ovat nousseet S-Sarjan kärkeen ja jopa hätyyttelemään Mestisjoukkueita! Sarjasysteemit ja näin sarjojen tasot muuttuneet kovasti. Kuten tietysti koko peli erityisesti vauhdin kasvaessa.

  Tasoeron kaventuessa II-Divisioona-ajoilta tuo Lyytisen ennätys mielestäni on, se, mikä on "nykyinen"! Hilden voittaa pistepörssin, pelannut ratkaisevan verran Juntheikkiä enemmän otteluita ja tekee noissa reilusti voitettavissa otteluissa niin hurjia määriä tehoja. Lyytisen määräänkin pieni mahdollisuus..!

  Mukava nähdä Hildenin ja kumppaneiden "tasonmittausta" nyt kevään pelien tiukentuessa!

  II-Divisioonassa kaudella 2003-04 JHT:n Sami Markkanen iski 53+103=156 pistettä, kun tippuivat muutamaksi kaudeksi (JHT) kauden 2001-02 päätteeksi! Hän lienee yksi JHT:n alasarjavuosien nimekkäimpiä pelaajia. S-Sarjassa Markkasen ennätys on kaudelta 2000-01, 24+56=80..33 ottelua pelattuna! Ainakin JHT:n seuraennätys S-Sarjassa..?!

  I-Divisioonakaudella aikoinaan "Junkkarit" joukkueella oli Jan Jasko, Robert Bukalovic, jne..! Nykykannattajista ei ehkä näitä aikoja monikaan muista..?!
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2017 klo 11.30
 6. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Jatkoaika kertoi 21.01.2017 parista JHT:n pelaajasta, jotka saavuttivat tällä kaudella merkittäviä etappeja Suomi-sarjassa. Edelleen siis mukana oleva Henri Mustonen on Jatkoajan jutun mukaan Suomi-sarjan kaikkien aikojen pistepörssin kärkinimi lukemin : 474 ottelua, 300+332=632 pistettä. Niin ikään edelleen JHT:n riveissä pelaava Tomi Gronoff on Suomi-sarjan kaikkien aikojen pistepörssin kolmonen lukemin : 353 0ttelua, 130+310 pistettä. Tuon jutun jälkeen molemmat ovat edelleen kasvattaneet pistepottiaan. Molemmat ovat JHT:n omia pelaajia, eli pelanneet valtaosan urastaan Kalajoella.
   
 7. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Jep! Jutusta onnittelut Kalajoelle lähetin, koska seuraikonit ovat "kuolemassa sukupuuttoon"! Mustonen pelasi jo kaudella 2001-02, kun JHT tippui II-Divisioonaan samasta karsintalohkosta SHT:n (Seinäjoki), Jeppis (Pietarsaari) ja WarKis (Varkaus) kanssa!
   
 8. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Sami Markkanen ei ole oma kasvatti ja pelasi 17 kautta Kalajoella! Myös I-Divisioonakauden 1995-96. II-Divisioonaa, kun S-Sarjaa ei ollut ja oli joukkueen kapteeni tai varakapteeni S-Sarjassa kaudet 2006-15! S-Sarjassa 357ot 172+391=563 ja vain JHT:ssä...! Kovat tehot, kun vielä pelasi useamman II-Divisioonakauden JHT:ssä. KalPa:n kasvatti, niin ei ole siten ehkä niin "tunnettu"..?! Onko ilmeisesti "kautta aikojen" S-Sarjan kakkonen ja melkoisen JHT-taustan omaava..??!

  Mustonen pelasi kaksi S-Sarjakautta Raahen-Kiekossa ja Jeppiksessä. Teki niillä kausilla yhteensä 75 pistettä! Meni vasta tämän kauden aikana ohi Markkasesta JHT-paidassa tehdyissä pisteissä! Pidän Markkasta melkoisen JHT-taustaisena, koska aikuisiällä ei Suomessa muualla pelannut ennen viimeisiä "jäähdyttelykausiaan" YJK:ssa! Gronoff pelasi Hermeksen junioreissa, kuten Markkanen KalPa:n, mutta ei aikuisiällä!

  Pidin siksi "kovimpana nimenäkin", kun ollut sen ainoan I-Divisioonakauden, pistekeskiarvo/ottelu on vielä hiukan kovempi ja aina JHT:ssä! Pitkä kapteenistoon kuuluminen myös antaa hyvän kuvan!

  Kova historia Kalajoella, I-Divisioonasta saakka ja kaksi kautta Norjassa, sitten takaisin...Viimeiset kautensa oli YJK:ssa!

  Ihmettelen tilastointia tai uutisointia joltain osin...?! Olisi luullut ko. jutussa Gronoffin ja Mustosen kohdalla edes maininta olleen tästä pelaajasta? Eliteprospects.com - Sami Markkanen

  Ainakin paitansa Kalajoen hallin kattoon ansaitsisi...! Pitkä ura JHT:ssä joka tapauksessa!
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2017 klo 15.36
 9. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Kaikki kunnia Markkaselle. Ei ollut mitenkään tarkoitus "unohtaa" Markkasta. Keskityin Mustoseen ja Gronoffiin siksi, että he ovat edelleen mukana JHT:n pelaavassa kokoonpanossa ja he ovat rikkoneet tällä kaudella Suomi-sarjassa tärkeitä rajapyykkejä maalien ja pisteiden muodossa. Markkanen jatkaa uraansa Ylivieskassa (II-div), eikä siis ole tällä kaudella nakutellut lisäpisteitä Suomi-sarjassa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2017 klo 20.21
 10. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  JHT:n kautta aikojen S-Sarjan piste-ennätys (80) ja II-Divisioonan ennätys (153) ja S-Sarjassa JHT:n paidassa tehdyt pisteet (563) ovat vieläkin kaikki Markkasen nimissä! Mustonen ohittaa JHT-paidassa tehdyissä S-Sarjapisteissä ihan kohta Markkasen. Taitaa olla kuuden pisteen päässä! Ihmettelin, kun ei ollut huomioitu "rajapyykkien yhteydessä", kun nousee kaikkien aikojen JHT:n pistekärjeksi kohtapuoleen..?! Jutun yhteydessä ja nyt Mustonen noussut JHT:n S-Sarjan pörssikärjeksi!

  Markkanen ei ole JHT:n kasvatti, kun juniorivuodet KalPa:ssa..?! Voisi miestä "JHT:n mieheksi" kutsua, koska melkoisen uran Kalajoella viettänyt! Myös historian ainoan I-Divisioonakauden. Markkanen teki kaikkiaan reilusti yli tuhat (1055) pistettä JHT:ssä! Kaikki sarjat yhteensä: I- ja II-Divisioona, sekä S-Sarja! Kova saavutus tämäkin, mutta vähän huomioitu? Todellinen Seuraikoni ja yksi kaikkien aikojen S-Sarjan parhaista! Sarjan alusta aina toissa kauteen!

  Mustonen teki 75 pistettä Raahen ja Pietarsaaren vuosilla! Koko kaikkien aikojen S-Sarjan kolmen kärki on melkoisen JHT-painotteinen!
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2017 klo 23.39
 11. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Lainaus:
  Pieni korjaus tuohon
  Markkasella on siis 999 pistettä JHT/Junkkareiden paidassa.... (Olisivat päästäneet Markkasen kehiin jossakin selvässä pelissä tällä kaudella jotta Sami olisi saanut tuhat pistettä rikki)

  edit: Markkasen paita kuuluisi ehdottomasti hilata jäähallin kattoon
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 11.01
 12. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Sami Markkanen on tehnyt 999 pistettä JHT-paidassa! Virhe ylempänä, kun laskin vahingossa viime kauden Ylivieskan pisteet mukaan! Kävisi tekemässä vaikka ensi kaudella sen yhden..:)

  Lisään sen verran, että Junkkarit on tainnut olla I-Divisioonassa kaudella 1993-94 myös ja 1995-96! Joukkueessa pelasi mm. Kari Jalonen, Tony Arima, Jan Jasko, Robert Pukalovic. Tapio Levo oli todellinen seuraikoni myös. JHT:n historia hallikaudelta ei ole kauhean pitkä, kun halli rakennettiin 1991.

  Henri Mustonen on joukkueen jäähypörssin ykkönen, kun huomioidaan kaikki pelatut ottelut. Markkanen ja Mustonen ovat lähes kaikkien kautta aikojen seuratilastojen kaksi parasta. Pistekeskiarvoissa Harri Helama ja Kari Jalonen ovat omaa luokkaansa. Viides Aku Joki-Erkkilä! Kova suoritus, kun hän on ns. nykypäivän kiekkoilija. Ennen maaleja tehtiin enemmän ja pelattiin pienemmillä kokoonpanoilla.

  Junkkarit/JHT on mielenkiintoinen historialtaan ja joukkue, ketä vastaan olen pelannut ikimuistoisimman ottelun kauden 2001-02 päätteeksi. Voitimme Varkaudessa 4-3 ja tasapeli olisi riittänyt neljän joukkueen lohkossa sarjapaikkaan JHT:lle. Joukkue on jäänyt "omaan muistiin" hyvin! Se oli iso asia Varkauden jääkiekkoilulle, korkein koskaan ollut sarjataso ja nousu otettiin vastaan myös se huomioiden.

  Uutta hallia rakennettiin ja vanhan "ladon" pukukoppi oli rakennettu työmaaparaakista sielläkin. Suihkuun kävelimme hallin puolelle, mutta koppi oli oma! Ei pleksejä, verkot, yleisöä ratkaisevassa ottelussa todella paljon. Lukumäärää ei varmasti tiedä kukaan! Silloin moni asia oli vielä toisin ja luulen muutamien JHT:n pelaajien miettineen, että mihinköhän tulivat..?! Sen verran heikkotasoinen halli oli ja seuraavalle kaudelle S-Sarjaan päästiin uuteen halliin!

  Samoin, muistan heidän Divarivierailunsa. Kiersi huhu siihen aikaan, että joku paikallinen lottovoittaja olisi avustanut Junkkareita merkittävästi..?! Nämä nyt on näitä, mutta mieleen syöpynyt siltikin!
   
 13. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Juuri korjasin yhtä aikaa..:) Mutta, hieno historia ja olen perillä joukkueenne "tekemisistä", vaikka täältä Savosta olenkin! Olisi se tuhannes piste huomioitukin, joten turhaan ihmettelin!

  Asia ja koko Markkanen tuli vain silloin jutun yhteydessä mieleeni. Olisi JHT:llä kyllä varaa mainita, että kolmen kärki on heidän pelaajiaan..?! Tuon enempää, kuin Markkanen oli, ei seurauskollisuutta voi vaatia!

  Nämä pelaajat vain nykypäivänä häviävät pikkuhiljaa. Pienemmistä paikoista on lähdettävä töiden, opiskelujen tai jonkin muun syyn vuoksi pois. Markkasen aikaan Kalajoki pystyi maksamaan pelaamisesta suhteutettuna ehkä nykyistä enemmän! Ainakin Itä-Suomen alueella kiersin seuroja sen perusteella, mistä sain työpaikan! Tällä seurat houkuttelivat pelaajia. Varkaus pystyi Enson ja muiden yhteistyöllä hankkimaan mm. Kuopiosta yli-ikäisiä A-Nuoria! Ammattikorkeakoulukin oli yksi!
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 11.09
 14. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  hieman offtopiccia, JHT historiaa.. laittakaa youtubeen hakusanaksi:
  1989 Junkkarit-Hermes - Doug Lawrence kuumenee
   
 15. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Tämä oli loistava! Taisi olla katettu jää ennen nykyistä hallia? Yleisö sai tuohon aikaan vielä olla laitojen vierellä, ei ollut pleksejä ja tuli mieleen 2000-luvun alussa pelattu Varkauden peli olosuhteista! Tuollainen halli se oli, missä S-Sarjapaikka ratkaistiin! Menin HeKi:n S-Sarjajoukkueesta kesken kautta Varkauteen, niin ainakin itse mietin, että tulinko -80 -luvulle..:D Vaikken -80 -luvusta muista, kuin puolivälin jälkeen sitten paremmin, loppupuolelta jo hyvin, niin siltä se silloin kyllä tuntui...!

  Hyvä kuva noin vanhaksi, kamera ollut parasta laatua! Paikallispeli, niin on voinut tuohon aikaan katsomossakin jokunen tappelunnujakka olla..!

  Varmasti paita kattoon hilataankin, kunhan lopettelee uransa! Yksi nykypäivän JHT-nimistä ilman muuta! Olisi ilman huimia tehojakin, koska oli todella seurauskollinen! Norjassa rahaa kokeilemassa, palasi JHT:hen ja nyt II-Divisioonaan. Varmasti ei JHT olisi peliin kaatunut, vaikka Markkasta olisi peluutettu Yv:llä sen yhden pisteen ajan vaikka alkukaudesta! Ensi kaudella, niin 1000 pistettä nykypäivänä on niin kova suoritus yhdessä seurassa, että mediahuomio kattaisi koko Suomen!
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 11.44